Csepelen is nyugdíjba vonulhatnak a szippantós kocsik

Magyar Hírlap

A főváros szennyvizeinek elvezetését több mint 5000 kilométernyi csatornahálózat biztosítja. A szennyvízhálózat biztonságos üzemeltetése, a szennyvizek megfelelő tisztítása, a Duna vizének megóvása érdekében a Fővárosi Önkormányzat nagyszabású, a főváros teljes lakosságát érintő környezetvédelmi fejlesztéseket indított el.

A 2011-2012 folyamán zajló csatornahálózat-bővítéseknek köszönhetően fővárosszerte javul a szenny- és csapadékvizek elvezetésének biztonsága, nő a hálózat kapacitása. Az összesen hét kerületet érintő fejlesztés Csepel lakossága számára jelenti a legnagyobb előrelépést, hiszen várhatóan 2012 végére minden XXI. kerületi utcában kiépül a korszerű szennyvízelvezetést biztosító csatorna. A beruházást a Fővárosi Önkormányzat projektszervezete, az Enviroduna Beruházás Előkészítő Kft. bonyolítja.
A Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep immár közel két éve végzi a főváros szennyvizeinek biológiai tisztítását. A régió legjelentősebb környezetvédelmi beruházása, a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep és Kapcsolódó Létesítményei projekt keretében elkészült tisztítómű segítségével a biológiailag tisztított szennyvíz aránya a korábbi 51%-os értékről 90% fölé emelkedett.

A létesítmény átadása óta a beruházáshoz kapcsolódóan európai uniós támogatásból a főváros számára további korszerűsítésekre, hálózatfejlesztésekre nyílt lehetőség 7 kerületben. Az összesen 9 kilométernyi tehermentesítő gyűjtőcsatorna építését, valamint Csepel teljes körű csatornázását magában foglaló beruházás finanszírozása 65%-ban az Európai Unió támogatásából történik, 20% a Magyar Állam, további 15% pedig a Fővárosi Önkormányzat vállalása.

100%-os csatornázottság Csepelen

Bár a Központi Szennyvíztisztító Telep a XXI. kerületben épült meg, Csepel több területe még mindig csatornázatlan, a kerület szennyvize továbbra is közvetlenül a Dunába jut. A 2012-ben megvalósuló fejlesztések között ezért kiemelt jelentőségű a XXI. kerületi hálózatbővítés. Az idén kezdődő, várhatóan az év végéig befejeződő beruházásnak köszönhetően Csepel teljeskörűen csatornázottá válik, vagyis minden utcában kiépül a szennyvízcsatorna.

A csatornázatlan ingatlanok szennyvize a kertekben létesített derítőkből és emésztőkből eddig sokszor közvetlenül a talajba szivárgott, ami mind környezetvédelmi, mind egészségügyi szempontból jelentős kockázatot jelentett az érintett lakosok és Csepel egésze számára. Ahol pedig a jól kiépített házi szennyvíztárolóból nem szivárgott el a szennyvíz, ott a gyakori szippantás jelentett kényelmetlenséget és komoly anyagi megterhelést a családoknak. További károkat okozott a környezetben, hogy a csatornázott háztartások szennyvize a Vas Gereben utcai szivattyútelepen keresztül biológiai tisztítás nélkül, közvetlenül a Dunába került, jelentősen rontva ezzel a folyó vízminőségét.

A beruházás végleges és megnyugtató megoldást jelent a felsorolt problémákra. A fejlesztésnek köszönhetően megépül több mint 50 kilométernyi lakossági szennyvízcsatorna, emellett a Vas Gereben utcai szivattyútelepet modernizálják és elkészül a létesítményt a Központi Szennyvíztisztító Teleppel összekötő, több mint 6 kilométeres nyomóvezeték pár is. A fejlesztések eredményeként a csepeli háztartások szennyvize közvetlenül a Központi Szennyvíztisztítóba jut, így megfelelő tisztítást követően kerül vissza a természetbe. A beruházás óriási előrelépést jelent a kerület életében, hiszen már rövid távon is javuló életminőséget és tisztább környezetet jelent minden csepeli számára.

Rekordgyorsasággal épülhet a csepeli csatorna

Ahhoz, hogy a több mint háromezer családot érintő, elsősorban Csepel királyerdei és hárosi részein zajló fejlesztés a tervezett határidőre, vagyis 2012 végéig elkészülhessen, feszített tempót kell diktálni. Miután a kötelezően előírt előzetes régészeti vizsgálatok lezárulnak, a munka egyszerre 30-35 utcában indulhat meg. Könnyebbséget jelent azonban a csepeliek számára, hogy az ilyenkor elkerülhetetlen átmeneti kellemetlenségekkel, jelentős forgalomkorlátozásokkal, terelésekkel járó építkezés gyorsított ütemben zajlik le, így várhatóan a megszokottnál jóval rövidebb ideig tart és rekordgyorsasággal fejeződhet be.

Új tehermentesítő gyűjtőcsatornák Budapest hat kerületében

Csepel teljeskörű csatornázása mellett a jelenlegi beruházás keretében megvalósuló projektelemek közé tartoznak a Budapest II., VIII., IX., X., XI., és XIV. kerületében létesülő új tehermentesítő gyűjtőcsatornák is. Az összesen mintegy 9 kilométer hosszban épülő gyűjtőcsatornák – amelyek átmérője meghaladhatja akár a 2 métert is – a fővárosi csatornahálózat kiemelt fontosságú elemei, amelyek alapvetően meghatározzák a hálózat kapacitását, illetve a szennyvíz- és csapadékelvezetés biztonságát. Feladatuk a szenny- és csapadékvizek gyorsabb levezetése esőzések idején, ezáltal biztosítják a jelenleg túlterhelt szennyvízhálózat kiszámíthatóbb működését. Az összesen 9 kilométernyi vezetékből 2 kilométer Kőbányán és Újbudán már a tavalyi év végére elkészült, amelyet idén további fejlesztések követnek.

Forrás: Magyar Hírlap

4 hozzászólás “Csepelen is nyugdíjba vonulhatnak a szippantós kocsik” bejegyzésre

  1. csumpika szerint:

    “Könnyebbséget jelent azonban a csepeliek számára, hogy az ilyenkor elkerülhetetlen átmeneti kellemetlenségekkel, jelentős forgalomkorlátozásokkal, terelésekkel járó építkezés gyorsított ütemben zajlik le, így várhatóan a megszokottnál jóval rövidebb ideig tart”
    lehet, hogy rövidebb ideig, de annál nagyobb szívás lesz, ha nem csak a saját utcánkba nem tudok bemenni a kocsival, de az 5 szomszédos utca egyikébe sem… ezzel együtt várom már a csatornázást, mint zsidók a messiást. a rácsatlakozás költségeiről hol lehet infót kapni?

  2. Jolika néni szerint:

    Drágaságok!

    Mikor szóltok nekem, hogy a rákötésre felkészüljek. Kérek pénzet az onokámtól, meg felásatom a dakotákkal a kertemet keresztbe…
    szóval mikor?

  3. "?!" szerint:

    Korai még a medve bőrére és Csepel teljeskörű csatornázására inni!

    Királyerdő csatornázása a sokadik eredménytelen közbeszerzési eljárás után ismét a Közbeszerzési Döntőbizottság előtt van, és semmi garancia nincs a számunkra pozitív döntésre!

  4. európai utak? szerint:

    Jelmagyarázat? Piros, zöld vonalak? Ahol semmi nincs?

Itt lehet hozzászólni !