Schmitt kisdoktorija: formailag megfelelő, az egyetem hibázott

Mno.hu

Formailag megfelelt a Semmelweis Egyetem doktori eljárása Schmitt Pál kisdoktorijának értékelésekor – állapította meg az államfővel kapcsolatos plágiumgyanú miatt felállított bizottság.

A SE dékánja, Tulassay Tivadar által írt közlemény szerint a bizottság 1157 oldalból álló jelentését tájékoztatásul és állásfoglalás végett elküldte a nemzeti erőforrás miniszternek.

A tájékoztatás szerint a bizottság egyik tagja, Fluck Ákos ügyvéd különvéleményt fogalmazott meg, de a mindössze háromoldalas összefoglalóban ez nem olvasható.

Az összegzésben részletesen ismertetik a kisdoktori értekezés idején érvényes, az 1992-es szabályozási környezetet, majd a doktori eljárást tekintik át. Mint írták, az eljárásban feltűnő, de nem tekinthető szabálytalannak, hogy a jelentkezés és a doktori értekezés megvédése között mindössze egy hónap telt el.

Formai hiba

Hozzátették: ha nem is szabálytalanságra, azonban mindenképpen formai hibára utal „a dolgozatra általában jellemző szakszerűtlen forrásmegjelölés, illetve a hivatkozásokra történő szakszerű utalások hiánya, melyre a témavezetőnek, illetőleg a bírálóknak még a felkészülés idején, illetve az elő-opponensi véleményben fel kellett volna hívnia a figyelmet”.

Mint írták, szintén eljárási hibára utal, hogy az értekezés végén felsorolt irodalmi hivatkozások nem a szabályos bibliográfiai elvárásnak megfelelően szerepelnek, s a 21 hivatkozási tételből 5 esetben az eredeti mű nem volt beazonosítható.

Az összefoglaló szerint megerősítést nyert, hogy a dolgozat szerzője a kisdoktori értekezés szövegében sehol nem használta a forrásmunkákra történő közvetlen utalást. Nem használt a szövegben idézőjelet, szövegközi szerzői név megadását, lábjegyzetet vagy végjegyzetet.

A bizottság megjegyezte azt is, az értekezés nem tartalmaz köszönetnyilvánítást, amelyben általában az értekezés létrejöttét elősegítő személyeket, kutatókat vagy a témában közösen dolgozó munkatársakat szoktak felsorolni.

A részletes megállapításokat ismertetve kitértek arra, hogy a dolgozat a 34. oldalától az 50. oldaláig „teljes szövegazonosságot tartalmaz” Klaus Heinemann egyik – az összegzésben pontosan megjelölt – írásával, további 180 oldal pedig részleges egyezést mutat egy Nikolaj Georgiev-munkával. Megjelölték továbbá több diagram, illetve táblázat eredeti forrását.

A testület jelezte: két, részletesen analizált forrásmunkán túl további részletes forrásmunka-analízist nem végzett, elsősorban a rendelkezésre álló idő és a forrásmunkák teljes terjedelme közötti aránytalanság miatt.

Eljárási hiányosságok

Az összegzésben az olvasható: a doktori eljárás – eljárási hiányosságokkal ugyan, de – formailag megfelelt az akkor még önállóan működő Testnevelési Egyetem gyakorlatának. A dolgozat szokatlanul nagy terjedelmű szövegazonos fordításon alapul, ami nem derült ki időben, holott annak feltárása a korabeli védési eljárás részét kellett volna, hogy képezze – írták, hozzátéve: a TF szakmai hibát követett el, amikor ezt a szövegazonosságot nem tárta fel időben, s így a dolgozat szerzője azt hihette, hogy értekezése megfelel az elvárásoknak.

Az MTI kedden megkereste a SE sajtófőnökét, arról érdeklődve, mi az eljárás további menete, de Kovács Eszter csupán annyit közölt, a bizottság jelentését elküldték a Nemzeti Erőforrás Minisztériumnak, ott nyilatkozhatnak az ügy részleteiről.

A bizottság tagjai

Nyilvánosságra hozták a bizottság tagjainak nevét is: a munkában részt vett Tóth Miklós, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának dékánja, Gombocz János a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar Testnevelés-elmélet és Pedagógiai Tanszékéről, Kovács Etele a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar Atlétikai Tanszékéről, valamint Rácz Károly, a Semmelweis Egyetem Doktori Iskola elnöke és Fluck Ákos ügyvéd.

A Magyar Nemzet keddi számában arról cikkezett, hogy a napokban nyilvánosságra hozza jelentését a Schmitt Pál köztársasági elnök kisdoktori disszertációjának keletkezési körülményeit vizsgáló bizottság. A lap információi szerint az öt tagból álló testület megállapította, hogy az akkori, tehát az 1992-ben hatályos jogszabályoknak és az egyetemi szabályzatnak megfelelt Schmitt Pál dolgozata, ezért nem indokolt a doktori cím elvétele. Bővebben>>>

A Semmelweis Egyetem rektora még januárban jelentette be, tényfeltáró bizottság létrehozását kezdeményezi a sporttudományi kar dékánjánál, kérve, hogy a testület tanulmányozza Schmitt Pál kisdoktori disszertációja létrejöttének körülményeit.

Forrás: Mno.hu

150 hozzászólás “Schmitt kisdoktorija: formailag megfelelő, az egyetem hibázott” bejegyzésre

  1. Nyugger szerint:

    Gratulálok, továbbá óraadói, tanári, vizsgáztatói, konzulensi stb. további munkájához sok sikert kívánok a bizottság tagjainak!
    Végre kiderült:
    Klaus Heinemann, Nikolaj Georgiev, Gyurcsány Ferenc és az elmúltnyolcév a hibás!

  2. nem aranyhal szerint:

    Gratulálok az Enök Úrnak, hogy ezt a támadást is visszaverte, mint ahogy azokat is amik eddigi munkásságát és pártatlanságát kérdőjelezték meg.

    Most végre kiderült, hogy a rohadt komcsi, libsi ármánykodással nem sokra mennek azok akik megpróbálták besározni az Elnökünket.

    Hajrá Elnök Úr!
    Hajrá Fidesz!
    Hajrá Magyarország!

  3. Dr. grün szerint:

    “feltűnő, de nem tekinthető szabálytalannak, hogy a jelentkezés és a doktori értekezés megvédése között mindössze egy hónap telt el”
    Már csak azért sem, mert mint tudjuk a mi Pajánk a gyors írásáról híres!
    A mai túlfeszített törvényalkotás időszakában képes arra, hogy a Sándor palota ablakát a tisztánlátás érdekében és látókör bővítése céljából Magyar Nemzettel tisztító testőr kezéből kiesett csutakot a földetéréséig akár háromszor is aláírja!
    Néhány helyesírási hibával ugyan, de a formai kívánalmaknak teljesen megfelelve!
    Amúgy sem értem a nyavalygást, hisz annyi igazmondó, becsületes fityuszos között elmegy egy nem annyira tisztességes is!
    Talán zavarja a többszáz lábút, ha két lába visszafelé gyalogol?!
    Nyugger!
    A mobilszolgáltatót a hibáztathatók közül kihagytad, akik a kinevező SMS-t továbbították a bulgáriai üdülésből! ))) 🙂 (((

  4. Manitu szerint:

    Az egyik piszkosság elmegy, jön majd a másik. Ha a balliberális oldalnak valami nem tetszik, nincs az az erkölcsi határ, amit ne lépnének át.

  5. kiskovi szerint:

    Érdemes lenne elolvasni legalább azt a 3 oldalt és nem ezt a szennyet benyelni:http://index.hu/assets/documents/belfold/SKMBT_C25312032710050.pdf

    Szép üzenet a jövő nemzedékének, lopj, csalj másolj nyugodtan és köztársasági elnök is lehetsz! Ezeknek a bizottsági tagoknak 2-3 évig lesz életük, amíg ez a szerencsétlen banda el nem tűnik, addig kell megfelelő muníciót harácsolniuk, mert szakmailag most ölték meg magukat.

    Kedves admin, ha a szennylap nem tudja linkelni, legalább próbáljátok már meg keresni, akár egy másik szennylapon 1 perc volt..

  6. kiskovi szerint:

    Manitu: Most melyik baloldalról írsz? A fityiszes vagy a másik?
    Vagy te erkölcsileg megtudod magyarázni, hogy 97% másolt anyag az teljesen helyén való? Ha ekkora szenny vagy, akkor meg mi a f@szt lázongsz bármi ellen is?

  7. meghát.... szerint:

    nem aranyhal ! Szopogasd az elnök a faszát! Mindaddig míg kicsöppen egy kis plágium.A lopás az lopás! Te komcsizol ? buzi . A legnagyobb komcsi palika volt a múlt rendszerben bazd meg,azért nézték el az elvtársai a ” formai hibákat”,mert az akkori rendszer kiszolgálója volt,ugyanúgy,mint napjainkban.

  8. Dr. grün szerint:

    “Schmitt kisdoktorija: formailag megfelelő”
    Különösen a kötése és a címbetűk dús aranyozása dícséri a kétkezi munkát!
    Mármint a könyvkötőét! ))) 😀 (((

  9. Katka szerint:

    Az is elég nagy baj, hogy egy etikátlan ember lehet a köztársasági elnök. De a legnagyobb baj, és a legnagyobb rombolás az az, hogy most kiderült, olyan országot csinált a kormány, amelyben meglett, értelmes egyetemi tanárok, akik a bizottságban voltak, habozás nélkül, elvtelenül, csak hogy az állásukat, életüket védjék, bármit hajlandók aláírni, ha a kormányzat úgy akarja.
    A legsúlyosabb személyi kultuszokban és diktatúrákban vannak csak ilyen jelenségek. Iszonyú rombolás ez, beláthatatlan következményekkel. A félelem és a rettegés országa, ahol a nyilvánvaló bűnöket is elfedezik. Az ország egyik első embere lophat, csalhat következmények nélkül. Innentől kezdve bárkinek joga van hozzá.

  10. Manitu szerint:

    Elég nagy baj az, hogy politikai okokból megkérdőjelezik emberek végzettségét, eredményeit.

  11. ... szerint:

    meghátnál elszakadt a cérna. 😀

  12. Nyugger szerint:

    Kár hogy a nemzet egységét megtestesítő egyént nem tanították arra:
    ha azt elveszed ami nem a tiéd, az LOPÁS!
    Ha 70 éves bizottsági tag lennék, sz..nék én a politikára, ha tőlem szakvéleményt kérnének. Na nehogy má összecsináljam magam egy OV-tól meg egy H Tüncitől!

  13. én szerint:

    végleg kiderült: a fidesz ugyanolyan gusztustalan mint az MSZP-SZDSZ.
    sőt, rosszabb mert indokot szolgáltat azoknak a mocskoknak, hogy hazánkat támadják.

    az ember bele kifordul, hogy a sok nyikhaj a pofádba vigyorogva belemondja: a bizottság döntött, téma lezárva.

  14. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    Ismét bebizonyosodott, hogy a nevem egyszerűen tökéletes.
    Ugyanolyan gerinctelen, elvtelen szarháziak vannak mindkét oldalon.

    Szegény bírálók a pár hét alatt jó sok hasfogót beszedhedtek mert volt ott fosás abban ne kételkedjen senki. Tükörbe meg jó darabig ők se nézzenek, az azért szomorú, hogy egy tökös se volt köztük.

    Az a hülye német miniszter most már bánhatja, hogy nem magyarnak született, a kretén lemondott egy nyamvadt plágium miatt.

  15. Albisola szerint:

    De basszus, MÁSOLTA! És még az egyetem a hibás? Formailag megfelelő? Menjetek a túróba!

  16. Jeniszej szerint:

    Mindenki másolja vagy talán készen veszik. – Csak erről nem beszélnek a szarháziak. 🙂

  17. Jeniszej szerint:

    Én is úgy vettem. Le volt értékelve. )))))) 😀 ((((((

  18. Jeniszej szerint:

    Most akkor plágium van.

  19. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    Sajnos nem mindenki, emiatt jobb és baloldaliak is úgy gondolhatják, hogy ez nem túl korrekt eljárás.

    Ez is azt mutatja, hogy magyarországon nem a befektetett munka a fontos hanem a seggnyalás és a kapcsolatok.

  20. Manitu szerint:

    Nem tudom van-e itt diplomás ember, de halkan jegyzem meg, hogy mindenki értse: a diplomamunkákban minél több utalás, idézet van, annál hitelesebb a munka. A diplomamunka értékét az adja, hogy a már meglévő információkat mennyivel tudja gazdagítani, visszaadni a diplomamunka készítője, mennyiben tud újat is adni. Nem pedig az, hogy mennyit idézett.

    Nem hinném, hogy a kisdoktori ebben különbözne. Kár a hörgésért a diploma nélküliektől, akinek meg van felsőfokú végzettsége, az nézzen a tükörbe: utalt-e, idézett-e mások munkáiból? Kötve hiszem, hogy van olyan, aki ezt az alapvető követelményt nem tette meg, és kapott diplomát.

  21. Jeniszej szerint:

    Nagyobb baj, hogy a szex mániás imf vezért megint lefogták. És így lehet, hogy holnaptól nem plágium lesz hanem infláció. 😀

  22. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    Manitu!

    A 90% idézet 10% saját forrás egy brilliáns elme művének tekinthető?

    Legalább ne próbálj hülyébbnek látszani mint amilyen vagy.

  23. meghát.... szerint:

    Manitu ! ” Elég nagy baj az, hogy politikai okokból megkérdőjelezik emberek végzettségét, eredményeit.” Mi a faszról ugatsz köcsög. Ez nem politikai okok miatti véleménye az embereknek! ERKÖLCSI ,MORÁLIS kérdéseket feszeget bármelyik normális magyar állampolgár ,aki kifejezi az ellenérzését!

  24. lolka szerint:

    Manitu szerint:
    2012. március 27., kedd – 17:09
    -nem lehetséges, hogy a diploma munkát kevered a Wikipédia szerkesztéssel?….
    -Avval nincs is baj, hogy valaki idéz, beemel, utal, vagy esetleg másol, CSAK JELÖLJE MEG…ez a lényeg benne…
    nem aranyhal szerint:
    2012. március 27., kedd – 13:29
    -A munkásságot és a politikát ne keverjük már össze, mert abból csak egy katyvasz jön létre…

  25. Manitu szerint:

    Bekaphatod: genetikailag 98%-ban azonosak vagyunk a majmokkal. Te maradsz majom?

    Meghát: neked sincs diplomád se. Miről beszélsz?

  26. meghát.... szerint:

    hugyozós Manitu! ” Kár a hörgésért a diploma nélküliektől, akinek meg van felsőfokú végzettsége, az nézzen a tükörbe: utalt-e, idézett-e mások munkáiból? Kötve hiszem, hogy van olyan, aki ezt az alapvető követelményt nem tette meg, és kapott diplomát. ” Most tőled idéztem ,és még ezt is idézőjellel jelzem az olvasóknak,hogy ezt hugyozós Manitu írta. Érted te barom? A legalapvetőbb szabályokat,törvényeket sem tartotta be a diploma munkájában .Magyarul :LESZARTA!

  27. kilgore trout szerint:

    Manitu!

    Nem ildomos szakdolgozatban/diplomamunkában SEM ollózni. Az, hogy hivatkozik lábjegyzetben valaki, azt jelzi ezzel, hogy a gondolatai, következtetései mögött volt háttérmunka.
    Én az ilyen diplomára azt írom, hogy “nem elemez, nem értékel”. Javaslat:”elégséges”.

    A doktori esetében megengedhetetlen, hogy valaki fentiket megtegye, s még inkább az, hogy politikai okok miatt eltussolja/eltussolják.

    98-2002 között a fidesz azzal volt elfoglalva, hogy a belső ellenségeket keresgesse és kicsinálja (lsd. Bajusz ténykedését), ahelyett, hogy az ellenfél lépéseire készült volna fel.
    Most meg egyenesen a saját politikai sírjukat ássák.
    Gratulálok!

  28. meghát.... szerint:

    Manitu ! “Meghát: neked sincs diplomád se. Miről beszélsz?” – azért ez jó magyarosra sikeredett …. Miattad ( a gyengébbek kedvéért) NEKED SINCS DIPLOMÁT SE….

  29. meghát.... szerint:

    T. kilgore trout ! köszönöm a nyugodt hangú ,rövid ,velős megfogalmazást.

  30. Manitu szerint:

    Kedves kilgore trout és a többi érettségizett fórumozó!

    Ha lenne felsőfokú végzettségetek, akkor nem írnátok össze-vissza ennyi baromságot. A diplomamunkák lényege az, hogy az eddigi ismereteket egy-egy speciális példán keresztül erősítsék vagy mélyítsék, esetleg az eddigi ismeretek alapján valamilyen újdonságot mutassanak.

    Hogy olyanok is értsék, akik itt felsőfokó végzettség nélkül lökik a hülyeséget, jó összehasonlító példa a majom és az ember közötti különbség. Az ember 98%-ban majom, 2%-ban viszont egyedi különlegesség. Ez a 2% viszont olyan lényegi különbség, amitől nem csak külön fajok vagyunk, de az ember valamennyi faj fölé kerül mind társadalmi mind szellemi mind kulturális téren.

    Tehát az ember nem a majom plágiuma, hanem egyedi lény.

  31. magyar baka szerint:

    Biszku Béla összes megnyilvánulása is tökéletesen megfelel formailag… A rendszer hibázott… (Marad a sérthetetlensége meg a nyugdíja, remélem!?)

  32. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    Köszönjük Dr. Manitunak a felvilágosítást.

    Kár hogy nem írta, hogy akinek nincs diplomája vagy doktorija az annyit is ér.
    Nekem inkább az a gyanúm, hogy azért védi körömszakadtáig a védhetetlent mert egy tehetségtelen barom és fél, hogyha a piacról kellene megélnie akkor éhendöglene.

    Fel a fejjel elvtelen seggnyalókra jobb és baloldalon mindíg van igény, nem leszel munkanélküli, csak lehet, hogy pár év múlva át kell állnod.

  33. Manitu szerint:

    Bekaphatod: én csak azt mondom, hogy aki nem ért hozzá, az inkább nézzen utána, mielőtt butaságokat ír. Egyébként az írásaid színvonala alapján hajlok rá, hogy te valóban egy csimpánz plágiuma vagy.

    De ezt is csak a vicc kedvéért írom, hiszen tudom, hogy nem igaz. És nem vagyok doktor.

  34. Manitu szerint:

    Ez lemaradt:
    😉

  35. meghát.... szerint:

    Manitu eszme futtatása : ” Ez a 2% viszont olyan lényegi különbség, amitől nem csak külön fajok vagyunk, de az ember valamennyi faj fölé kerül mind társadalmi mind szellemi mind kulturális téren. ” Kivéve : a fideszes fanok ! Hát igen,nem mindegy : amikor az okosok hülyéskednek,vagy a hülyék okoskodnak! Te hová tartozol szerinted?

  36. joságos. szerint:

    Manitu!
    Ne önmagából induljon ki!Az,hogy maga az általános iskolai tanulmányait is csak nagy nehezen
    volt képes elvégezni nem azt jelenti,hogy mindenki csak ennyire képes!Bizony,bizony sokunknak
    van az itt fórrumozók közül felső fokú képesítése.Amit sok munkával,kitartással és nem csalással
    szereztünk meg!

  37. Nyugger szerint:

    Bebizonyosodott:
    Aki hazudik, az lop is! (Az már mindegy, hogy melyiket művelte először)

  38. Manitu szerint:

    Kedves félcsimpánzok, imitátorok és majomplágiumok!

    Rákerestem az interneten doktorikra. Ez a legeslegelső, amire rátaláltam. Javaslom az összes idiótának, aki plagizál itt, hogy olvasson bele, és kezdjen el számolni, hány helyről idéz a szerző.

    http://phd.lib.uni-corvinus.hu/449/1/kasza_gyula.pdf

    És akinek ez nem elég, az válogasson: http://phd.lib.uni-corvinus.hu/view/subjects/46.html

    Aki pedig ezek után is plagizál, okuljon: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JkNV0rSndJ0

  39. robi szerint:

    A balos komcsi tolvaj, a többi komcsi meg palizál?

  40. Albisola szerint:

    Istenem, Manitu! Nem azzal van a baj, hogy idézett, te is tudod! Az, hogy sokat kell idézni, az nem másolást jelent 90 %-ban! A bizottság is megállapította, hogy a doktori nem felelt meg a követelményeknek, csak éppen a bírálókra tolja a felelősséget, amiért nem “vették ezt észre”… Amúgy egyébként meg mi a fenét keres egy Csepelről szóló oldalon ez az egész téma?

  41. ebihal szerint:

    Manitu17:09!
    Igen , vannak itt diplomások! És elmondható, hogy a diploma munka nem arról szól
    amit te leírtál! És van egy régi mondás “Suszter maradj a kaptafánál!.

  42. meghát.... szerint:

    dr. Manitu majom imitátor! Azt kérném kussolj,mert egyre szarabb helyzetbe kerülsz,minél jobban mosdatod palikádat.Vedd észre itt már nem erről a görényről van szó,sokkal inkább a demokrácia,az emberi jogok,stb….sárba tiprásáról! Köszönhető a te drága barátaidnak. Egy jó tanács: Ha felébredsz holnap,ne csak nézz,láss is.Nem lesz felemelő élmény,mert csak szar kupacot fogsz látni körülötted,de a szaga ,talán elindítja az agytekervényeidet,feltéve ,ha van.

  43. meghát.... szerint:

    T. Albisola ! Ezt kár volt írnod : ” Amúgy egyébként meg mi a fenét keres egy Csepelről szóló oldalon ez az egész téma?” Az előző soraiddal egyet értek.

  44. Incike szerint:

    Van valakinek fogalma,hogy az elmúlt rendszer kiszolgálói között mennyi a hamis bizonyítvány? Sokan még olvasni is alig tudnak :))

  45. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    Schmitt az elmúlt időszakban többször visszautasította a plágiumvádat. Azt állította, hogy legjobb tudása szerint készítette kisdoktori disszertációját.

    A második mondat minden szava igaz.
    Ennyire futotta, az egyetem a hibás illetve az aki elhitette vele, hogy pár ,,önálló” gondolatért jár egy doktori fokozat.

    Azt azért megnézném ha egy baloldaliról derülnének ki ezek a tények akkor Manitunak ugyanez lenne a véleménye egy doktori dolgozat követelményeiről.

  46. Manitu szerint:

    Mutassatok már egyetlen egy diplomát, ami nincs tele idézetekkel, utalásokkal. Még egyszer: akinek csak egy érettségije van, ne pampogjon a diplomákról, doktorikról, hiszen nem tudja hogyan készülnek.

    És bizony: a majom és az ember között 2% van. Aki szerint a plagizálási vád áll, az magát is okkal-joggal tarthatja majomnak.

  47. ebihal szerint:

    T. Incike! Megjegyzésedből egy dolog világos, hogy valós ismereted nincs arról amiről
    véleményt formálsz! Mi, akik 30,40, vagy 50 éve diplomáztunk/mint ahogy sok társunk
    a politika másik oldalán/ tudjuk, hogy a TUDÁSért mennyit kell küzdeni! Az ilyen simli
    bemásolóknak nincs helye közöttünk!

  48. Manitu szerint:

    ebihal az előbbi hozzászólásod után abszolut biztos vagyok benne, hogy neked is csak az elvtársi foximaxid van. Lehet, hogy még az érettségit is úgy kaptad?

    Hát igen, elvtársi seggeket nyelvvel fényesre csiszolni nem plagizálás.

  49. ebihal szerint:

    Manitu! A diploma nem lehet tele idézetekkel, legfeljebb a diploma munka! De, ha
    megnézel egy Műegyetemi diploma munkát, abban nem nagyon találsz idézeteket!

  50. ebihal szerint:

    Manitu! Nem talált!Biztos csak abban lehetsz, hogy a tükörből te nézel vissza. Az, hogy
    a látvány tetszik , avagy sem, az már más kérdés!

  51. Lakó1214 szerint:

    Gratulálok a bérenc bizottságnak. Mi a faszt lehetett 1157 oldalt írni??? 🙂

    Nem kellett a Palinak 1 év, hogy másoljon egy kisdoktorit és az egyetem a hülye? Ez az ember képviseli az országot a világban, aki ’84-ben, Szovjet utasításra nem engedte ki az olimpikonokat Los Angeles-be. Ez aztán egy tiszta magyar, nem komcsi ember. Á, dehogy!!! Jah, tetszik ez az SMS-es “pofabe” a fideszben.

  52. Manitu szerint:

    ebihal: még, hogy nem szabad idézni? Olvasd el bármelyik diplomamunkát vagy az általam idézett doktorikat! Csak te vagy vak vagy hülye?

    A fiximaxin mit adtatok be, ha semmit sem tudsz? Elég volt Lenin idézni? Mert, mint tudjuk, Leninnek akkor életműve volt, hogy senki nem tudta, de mindenki idézte, magyarán elég volt hazudni…. 😉

    Lakó-Vörös Csepel hurcoló-fotózó kommunista-kommuna, már csak te hiányoztál! Szerintem te akkora plágium vagy, hogy arra sem vagy képes, amire a rád 98%-ban hasonlító hasonmásod: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JkNV0rSndJ0

  53. Lakó1214 szerint:

    Manitu!

    Mi nem igaz Smitt életrajzában, amit írtam?
    Te kis geci! Többször elküldtelek már anyádba, ha ebből nem értesz, akkor te cső beteg vagy. Mit akarsz ezen a sztorin megmagyarázni, te szerencsétlen hülye?!
    Ha van a családodban akinek van doktorija, kérdezd már meg hogyan is néz ki, aztán vakarássz itt baszdmeg!

  54. A én diplomamunkámban nem volt egyetlen idézet sem. Sőt nem csak papíron kellett elkészítenem, hanem a maga fizikai valóságában is el kellett készíteni egy berendezést, aminek működnie is kellett. 1979-ben Magyarországon még nem is ismerték a GPS nevű geodéziai helymeghatározást, sőt nagyon is embargós dolog volt. A Műegyetem Geodéziai Intézetének lehetősége volt egy Canadien Marconi gyártmányú berendezéshez hozzájutni, ami akkor állt egy antennából, egy katonai kivitelű vevőberendezéshez, s annak szinén katonai kivitelű mágneskazettás adatrögzitő berendezéséhez. A berendezést kirakták valamely földrajzi pontra 24 órára, s a rögzített adatokból az adott pont helyzete 70 cm pontossággal kiszámítható volt. Ma ezt kézi készülékek is tudják, de azok csak 100 m felbontást tudnak a p-code használatának tiltása miatt. Nekem a mágneskazettás adatrögzítőt kellett egy IBM nagyszámítógéphez illesztenem, s hozzávaló nagygépes programot is megírnom. Az IBM PC csak hét évvel később jelent meg, ezt megelőzően nagygépi programokat fejleszteni egész más szakértelmet kívánt. Az általam megépített megoldást éveken keresztül használták a Geodéziai Intézetnél, ráadásul kaptam 5000 Ft-ot is, ami másfélhavi majdani fizetésemnek felelt meg. Nekem nem volt tudomásom róla, hogy más is kapott volna anyagi elismerést a diplomamunkájáért.

  55. Bugi szerint:

    Tarjányi úr, rólad mindenki tudja, hogy született zseni vagy. Lakó, rólad meg, hogy piti csaló. Amit a vörös könyvvel műveltél, az a legalja volt.

  56. islander szerint:

    Manitu

    “És nem vagyok doktor.”

    hehe, de még lehetsz….

    LOL

  57. Lakó1214 szerint:

    Bugi!

    Neked is áll, ami a kis köcsög haverodnak. Nőnemű szülőd, tudod?

  58. bélabá szerint:

    Palika ez szánalmas……… nem is tudom sírjak v. nevessek 🙂

  59. bélabá szerint:

    A Microsoft Office javított verziója:

    http://top-memes.com/hu/memek/mindorokke-schmitt-pal/a-microsoft-vette-a-lapot

    természetesen a helyesírás ellenőrző fejlesztéséhez is felkérték tanácsadóként Pali bácsit. 😉

  60. lb szerint:

    Micsoda véletlen!

    MOB-alelnök lett a Schmitt-bizottság tagja

    Schmitt Pál disszertációjának kivizsgálása közben kapta meg a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöki posztját a vizsgálóbizottság egyik tagja, Tóth Miklós. A Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának dékánját a MOB február 26-ai közgyűlésén választották meg az elnökség tagjának, hetekkel a vizsgálóbizottság felállítását követően, s szinte napra pontosan egy hónappal a mai „eredményhirdetés” előtt. A szakember egyben a diák- és főiskolai-egyetemi sportért felelős szakmai tagozat elnöke is lett.

    http://www.vg.hu/kozelet/politika/a-vizsgalat-kozben-lett-mob-alelnok-a-schmitt-bizottsag-tagja-371691#hozzaszolas-doboz

  61. Nyugger szerint:

    Sebaj, ebben is egyedülállók vagyunk az EU-ban:
    Van egy jó kiállású gerinctelenünk!

  62. kilgore trout szerint:

    Manitu!

    Maga annyira öntelt, mint a jelenlegi kormányzat. Kicsit több alázattal nagyobb sikert érne el maga is.

  63. robi szerint:

    Marat tolláról, politikusokat kritikátlan, lojális talpnyalóiról ( Manitu és társai) lehet megismerni.

    Kaparj kurta, neked is jut…

  64. robi szerint:

    jav. Madarat..

  65. szar szerint:

    Ezek szerint ha a betőrőt nem kapja el a rendőr, akkor a rendőrök nagyot hibáztak!?

    Itt meg a jelenlegi helyzetről írnak:
    http://index.hu/belfold/2012/03/28/transparency/

    “mutyi világnak vége”
    🙂

    azóta csak a spanok dolgozhatnak

  66. csapajev szerint:

    ….”Minden nemzetnek olyan kormánya van,aminőt megérdemel….”
    /Széchenyi István /

  67. Manitu szerint:

    kilgore trout és a többiek: lehet szemezgetni a linken olvasható doktorik között. Ha bármelyikőtök talál olyat, ami nincs telis-tele idézetekkel és utalásokkal, akkor szóljon:

    http://phd.lib.uni-corvinus.hu/view/subjects/46.html

    Aki írt már diplomamunkát vagy doktorit, az pontosan tudja, hogy miért van annyi idézet, annyi tudományos utalás ezekben a dolgozatokban. A hozzátett érték számít, amivel a diploma, doktori egyedivé vagy egyedien hasznossá válik. Lásd majom és ember: genetikailag az ember 98%-ban egyezik a majommal. Mégis különálló faj, nem is akármennyire.

    Sajnálatos, hogy politikai pöffeszkedés lett ebből az ügyből, még ha az egyetem akkoriban valóban hibázott is. Azon az alapon, amiért ezt a kisdoktorit bírálták a diplomával rendelkező MSZP-sek, LMP-sek mind lemondhatnának, hiszen az ő diplomáik is mások kutatásain alapulnak. Úgyhogy szégyen gyalázat ez az egész ügy.

  68. Mr. Absolut Dexter szerint:

    Egyen-egyenként menyit loptok, csaltok, hazudtok, plagizáltok, akik itt irtok? Bár ezt nem szellőztetik meg a hvg -ben, attól még ugyanarról beszélünk. Mindazonáltal hogy én sem tartom helyesnek. De:! Mindenki ártatlannak tekintendő mindaddig, míg az ellenkezője
    (bűnössége) a tövény előtt bizonyossá nem válik (a bíróság jogerős elmarasztaló ítélettel nem szankcionálja). Természetesem az etikai oldal az már más eset, Azt az érintettnek a lelkiismeretében kell helyretenni. Nekünk pedig fölösleges másra köpködés helyett a saját lelkiismeretünket, Úgy jobb, mint baloldalon. Pl.: LiBajnainak a milliárdjai és a libásgazdák megnyomoritása, valamint Magyarország kiárúsítása mellett, most a mélyszegényekért szenved. Na erről ennyit.

  69. Katka szerint:

    Manitu szerint: Erőlködhetsz, vér pisálhatsz, akkor sem tudod az igazságot, a csalást, lopást kimagyarázni. Még vezéretek Orbánovics nagyúr is megparancsolta, hogy a fidesz horda nem nyilatkozhat ez ügyben, vajon miért, ha oly ártatlan a Palikátok. Ha az igazság kendőzetlenül kiderülne, akkor világossá válna, hogy az egész dolgozathoz annyi köze lehet – ha van egyáltalán- hogy ismerve a külföldi anyagokat a seggnyalóival lefordíttatta, összeállíttatta, aztán a saját neve alatt beadta, még a kisujját sem kellett mozdítania ez ügyben.

  70. Mr. Absolut Dexter szerint:

    2012. március 28., szerda – 09:02

    Egyen-egyenként menyit loptok, csaltok, hazudtok, plagizáltok, akik itt irtok? Bár ezt nem szellőztetik meg a hvg -ben, attól még ugyanarról beszélünk. Mindazonáltal hogy én sem tartom helyesnek. De:! “Mindenki ártatlannak tekintendő mindaddig, míg az ellenkezője be nem bizoyosodik” (Remélem ez nem plagizálás)
    Bűnössége a tövény előtt bizonyossá nem válik (a bíróság jogerős elmarasztaló ítélettel nem szankcionálja). Természetesem az etikai oldal az már más eset, Azt az érintettnek a lelkiismeretében kell helyretenni. Nekünk pedig fölösleges egymásra köpködés. Ehelyett a saját lelkiismeretünket tegyük rendbe, úgy jobb, mint baloldalon. Pl.: LiBajnainak a milliárdjai és a libásgazdák megnyomoritása,(amit simán megúszott) valamint Magyarország kiárúsítása mellett, most a mélyszegényekért szenved. Na erről ennyit.

  71. prof. em. Dr. islander szerint:

    “Mert több száz kisdoktor akkori munkáját, több éves kutatását süllyeszti le a béka segge alá ez a döntés, hiszen azokat is erre a szintre hozzák, akik nem kezelték nagyvonalúan a források megjelölését, akiknek a bírálója esetleg hibát fedezett fel az értekezésben, és azokat aztán kijavította, pedig nem is lett volna szükséges, hiszen jó lett volna úgy, ahogy van. Azért baj, mert megkérdőjelezi azoknak az embereknek a doktori címét, akik önálló kutatás és néhány tucat tudományos publikáció után nyerték el a címüket, és a cím elnyerése után is folytatták a tudományos tevékenységüket és magasabb fokozatokat is szereztek. Ezzel a döntéssel ugyanis mindenki gyanússá válik, aki abban az időszakban szerzett doktori címet, még akkor is, ha ezek, a szovjet minta alapján, nem tekinthetők tudományos fokozatnak. Ugyanis nekik kell majd a külföldi kollégák előtt mgyarázkodniuk, hogy ők nem így szerezték, hogy ők tényleg tudományos kutatást végeztek és hogy ők valóban mesterei az adott területnek. Ez a döntés azoknak az “ismeretleneknek” kellemetlen, akik nem élnek rivaldafényben, haem dolgoznak, tanítanak, kutatnak. Tudományos munkát végeznek, legtöbbször mindenféle elismerés és elismertség nélkül. Őket is minősítette ez a döntés, és nem biztos, hogy örülnek neki. ”

    http://magyarcitrom.postr.hu/dr-schmitt-pal-es-ami-mogotte-van

    Szégyelljétek magatokat! Ennyire ledegradálni a magyar tudományos életet!

  72. Mr. Absolut Dexter szerint:

    Manitu szerint:
    2012. március 28., szerda – 08:35 “A hozzátett érték számít, amivel a diploma, doktori egyedivé vagy egyedien hasznossá válik. Lásd majom és ember: genetikailag az ember 98%-ban egyezik a majommal. Mégis különálló faj, nem is akármennyire.”

    Ez nagyon tetszik! -Bölcs gondolat.

  73. Rend szerint:

    Ez nem való köztársasági elnöknek, a köz jelző illik rá. Köztörvényes bűnöző!!!!! Mint az összes köcsög politikus!!!!!!

  74. Manitu szerint:

    Katka, itt a lehetőség, nem kell vért pisálnod, ahogy oly komcsikulturáltan megfogalmaztad. Mutass nekünk olyan doktorikat vagy diplomamunkákat, melyek nincsenek tele idézetekkel, utalásokkal. Dugig tele van az internet doktorikkal, diplomamunkákkal, mutasd meg, hogy ők nem idéztek sokat!

    Egyébként meg vagyok döbbenve, hogy nem sül le az arcotok, amikor olyasmikről mondtok véleményt, amiről fogalmatok sincs.

  75. Cs.pepe szerint:

    Manitu!

    Idáig bírtam megállni, hogy ne szóljak hozzá. Kikérem magamnak, mint egy diplomás ember, hogy egy szakdolgozat elkészítését ledegradáld egy több munkából való összeollózásra. A diplomamunka nem erről szól, hanem arról, hogy egy témát a saját véleményed alapján feldolgozz és igen ehhez beidézhetsz mások munkáját, esetleg bemutathatod mások véleményét, de ez csak egy kis része. amit Te állítasz, az az, hogy többféle anyagból vágd össze, írj egy féloldalas saját véleményt és kész is. ha így csináltad a diplomamunkádat, az adófizetők pénzéből, akkor kérlek most add vissza! Én a diplomamunkámhoz 90 %-ban eredeti forrást használtam fel és hogy tudd mi az a forrás: eredeti, korabeli dokumentumok és nem más szerző által összeállított elemzések. És én is meg vagyok döbbenve, hogy szerinted egy szakdolgozat elkészítése másolásból áll és nem sül le a bőr az arcodról, hogy ezt még büszkén is vállalod!

  76. földhözragadva szerint:

    Srácok, az első nagy hiba, hogy a diplomákat együtt emlegetitek a kisdoktorikkal. De ha kedvelitek a gumicsontot, akkor rugózzatok tovább a semmin…:(

  77. Cs.pepe szerint:

    Földhözradagva, tökéletesen igazad van, egy kisdoktorinál még több saját kutatásnak kell lennie, mint egy szimpla szakdolgozatnál, én csak azért írtam a szakdolgozatról, mert Manitu szerint az csak egy egyszerű másolási feladat és mindenki így csinálja, tehát ez így jó…. egyébként halvány lila fogalma sincs róla…
    Egyébként Schmitt kisdoktoriját szakdolgozatként sem fogadta volna el egy komoly egyetem egy halandótól, a hivatkozások és források megjelölésének teljes hiánya miatt.

  78. Manitu szerint:

    Cs.pepe: szerinted az ember egy összeollózott majom? Mert ugyebár 98%-ban az. Csakhogy az a 2% olyan egyedi, és olyan többlet, amitől mi házakban lakunk, ők meg a fán.

    Én meg kikérem magamnak, hogy jár a szátok, miközben bizonyíthatnátok azt, amit leírtok. Az interneten több ezer doktori, diplomamunka van. Mutassátok meg azokat ebből a több ezerből, melyekben nem hemzsegnek az idézetek és utalások!

    Könnyű másokat mocskolni.

  79. Rend szerint:

    Nem mi mocskolunk másokat, a saját “munkája” teszi Őt mocsadékká!!!!!

  80. Manitu szerint:

    Kedves Mocsadék,

    akkor hajrá, mutass olyan kisdoktorikat, amikben nem nyüzsögnek az idézetek és utalások. Sokadjára kérem a habzó szájú plagizálókat, hogy mutassanak már olyan diplomamunkát vagy doktorit, amiben nem nyüzsög az utalás meg az idézet, nem teszik.

    Miért is? Mert kizárólag önző politikai okokból köpködnek.

  81. Cs.pepe szerint:

    Manitu, te szerintem nem írtál még egy szakdolgozatot sem, halvány fogalmad sincs az önálló munkáról, az önálló gondolkodásról. Igen vannak a szakdolgozatokban utalások, amelyek esetlegesen alátámasztják vagy ellentmondanak az általad kifejtettel. Ezek az utalások vagy idézetek szerves része a diplomamunkáknak, de nem abból áll. Ha a Te analógiádat veszem, akkor mivel az ember 98%-ban megegyezik egy majommal, ezért egy szakdolgozat 98%-ban más gondolatait, munkáit tartalmazhatja és a maradék 2 % a saját vélemény. Ez nagyon gáz, ezért miért kell egyetemet végezni. Szerencsére az ELTE-n nem ez a hozzáállás volt jellemző, persze kivétel akad, ja belőlük lettek a politikusok 🙂 és ez nem vicc… Egyébként volt egy srác, évfolyamtársam, aki már akkor politikus volt és az is maradt és Ő se értene egyet a véleményeddel, pedig Fideszes képviselő, ja nem itt, hanem az EU-ban és ő is saját fejből végezte az egyetemet és nem melegedni járt be. Vegyél róla példát és vond vissza az agyaraidat és negyon-nagyon remélem, hogy nincs igaza itt több fórumozónak, hogy Te egy önkormányzati képviselőm vagy, mert akkor én szégyellem magam miattad.

  82. prof. em. Dr. islander szerint:

    Manituka

    “Nem bírál többet: kiakadt a pécsi egyetem docense a Schmitt-ügyön

    Dr. Kárpáti András a PTE Klasszika-Filológia tanszékvezető-helyettese azt írja, nem vállal nyomozást.”

    http://www.hir24.hu/belfold/2012/03/28/nem-biral-tobbet-kiakadt-a-pecsi-egyetem-docense-a-schmitt-ugyon/~~fokusz#comments

    Ugye Dr.Kárpáti András (nagy Dr. mivel PhD-zott ) is “libsi-komcsi bérenc” (itt én kérek elnézését) a Te olvasatodban?

  83. földhözragadva szerint:

    Szegény Manitu, hogy küzd. Én már kezdem sajnálni. Pedig mit fog még kapni a közeljövőben…

  84. Zoli049 szerint:

    Manitu!

    Látom megint rajtam köszörülöd az ujjaid? 🙂
    Szánalmas egy kis majom vagy te. A szomszédomat buzerálod, te hülyegyerek? 🙂

    Írd még le napota legalább tizenkétszer, két óránként, hogy megsétáltattam a szakirodalmat, a komcsit, a kommunát, meg mit tudom én…

    Látom, valaki jól megfizethet, hogy napi 24 órában ügyeletes vagy?! 🙂

    A témához:

    Ezen az egész bufencen mit lehet magyarázni? Ennek az embernek van egy múltja, ami nem fehér, mint a hó, erre még itt a “copy-paste” áldoktorija?
    Magyarráza a sok elmebeteg… De ezen nincs mit!!! 🙂 😀 😉

  85. nem aranyhal szerint:

    Örülök, hogy az Elnök Úr egy pillanatra sem ingott meg.
    Megint kiderült, hogy komcsi libsi ármánykodással nem lehet rajta fogást találni.
    Ilyen ember kell az ország élére.
    Olimpiai Bajnok,sikeres sportdiplomata, valamint nem áll útjába az ország átalakításának.
    Nyolc év rablás után végre előremozdultunk.

    Hajrá Elnök Úr!
    Hajrá Fidesz!
    Hajrá Magyarország

  86. Zoli049 szerint:

    Egy ilyen gerinces, karakán ember, aki a Los Angeles-i olimpia bojkott hőse, egy nyelven nem beszél felső fokon és a teljes doktorija meg “puska”? Értelek! 😉
    Amúgy minden rendben van vele! 🙂

  87. Gordon szerint:

    Akkor gondolom nyelvtudás nélkül volt NOB alelnök. 🙂

    Badarság.

  88. Zoli049 szerint:

    A másik…

    Szövegértés? 🙂
    “Felsőfokon”-t írtam…

  89. Gordon szerint:

    Ha jól emlékszem, akkor a múltkor arról meséltél, hogy egy albán vizeldében osztottad az észt hazánkról. 🙂

  90. Incike szerint:

    ebihal szerint:
    2012. március 27., kedd – 20:46
    T. Incike! Megjegyzésedből egy dolog világos, hogy valós ismereted nincs arról amiről
    véleményt formálsz! Mi, akik 30,40, vagy 50 éve diplomáztunk/mint ahogy sok társunk
    a politika másik oldalán/ tudjuk, hogy a TUDÁSért mennyit kell küzdeni! Az ilyen simli
    bemásolóknak nincs helye közöttünk!

    T.Ebihal!
    Gondolom itt talán bocsánatot kellene kérnem,de nem teszem! Én is megdolgoztam a diplomámért (sajnos hiába) de a tudást nem tudja senki elvenni tőlem! Szerintem azonban akkor is létezik bizonyos réteg akinek diplomája mellet gondot okoz az olvasás is! Csak bele kell hallgatni egy-két parlamenti közvetítésbe!Ja és ne a hozzád hasonló mondja meg,hogy kinek hol a helye! Én tudom hol van,és Te??

  91. ebi hali szerint:

    A kisdoktori már fixáras a piacon

    38 komment| Megjelent: 2012.03.28. 14:56|Frissült: 2012.03.28. 16:03
    Nem filléres szórakozás a plagizálás. Egy rövidebb beadandó még kijön pár tízezerből, diplomamunkát viszont már nem igazán lehet megúszni 100 ezer alatt, a kisdoktoriról nem is beszélve.

    Hogyér’ adják a szakdolgozat kilóját? Azt a szép cupákos diplomamunkát kérném, öntse csak le irodalomjegyzékkel bőségesen. Csak 10 deka javításért jöttem, mert visszadobták. Megkérdeztük, mennyiért lehetünk kisdoktorok vagy legalább diplomások anélkül, hogy hónapokat, vagy éveket töltenénk felesleges kutatómunkával, amikor előttünk már úgyis megkutatta valaki a kutatnivalót.

    3000/oldal

    „Nagy átlagban 3000 forint/oldal áron dolgoztam, kisebb-nagyobb eltérésekkel, de voltak fixösszegű ajánlatok is.” A Hír24 névtelen forrása tavaly hagyta abba a szakdolgozatok gyártását. Azt mondja, amikor szigorítottak és kiderült, hogy 3-5 év jár a megrendelőnek, a fele pedig a készítőnek, úgy döntött, nem reagál több felkérésre. Pedig voltak kapcsolatai komolyabb egyetemeknél is, jól ismerte az elvárásokat és a gyakorlatot.

    Azt mondja, nem a plágiumkereső programoktól hátrált meg. „Ehhez olyan szintű adminisztrációs és emberi erőforrás kell, hozzá egy irgalmatlan adatbázissal, amivel az egyetemek nem rendelkeztek. Ez nem jelentett veszélyforrást. Ráadásul ehhez a felsőoktatási intézményeknek együtt kellene működniük” – mondta a Hír24 forrása.

    Forrásunk vállalt javításokat is. Mint mondta, ezek általában olyan dolgozatokra szóltak, és itt most diplomamunkákról is beszélünk, melyeket szintén vettek mástól, de az egyetemi bizottság visszadobta őket. Ez általában 50-60 ezer forintot kóstált. „Dolgoztam rövid határidőre is. Egy 50-60 oldalas szakdolgozatot megírtam 4-5 nap alatt is, ha arról volt szó és ezért nem is mindig kértem felárat”. Hozzáteszi, hogy ő a legdrágábbak között volt a piacon. „A magas ár csak még magasabb bizalommal járt. Egyszerűen feltételezték, hogy jó is vagy.”

    A kisdoktori már fixáras

    A rendszer hibájának nevezte, hogy a legnívótlanabb főiskoláktól kezdve a Corvinuson át az ELTE-ig sehol sem a tartalom számít. „Akár anyázhattam volna az irodalomjegyzékben, azt sem vették volna észre” – mondta a forrásunk. „Ha a külalakra vonatkozó követelményeket valaki maximálisan teljesíti, jól tördel, szépen rendezi az anyagot és az irodalomjegyzéket, akkor nagy valószínűséggel már nyert ügye van.”

    Hozzátette, hogy a diákkal pár ezer forintért hónapokig foglalkozó konzulensnek sem érdeke, hogy szóról szóra elolvassa a dolgozatot. Más kérdés, hogy szerinte három egyszerű kérdéssel ki lehet deríteni a védésen, hogy valaki maga írta a dolgozatot, vagy nem. „Sokan voltak, akik el sem olvasták a dolgozatot, amit megrendeltek tőlem. Volt olyan kliensem, aki ebbe bele is bukott. Akadt, akinek én köttettem be, sőt még olyan is, akinek én vittem be és adtam le az egyetemen a diplomamunkáját.”

    Névtelen forrásunk a kabriós fiataloktól kezdve a 60 éves háromdiplomás szakemberig szinte minden típusú megrendelőnek dolgozott. „Volt köztük háromgyerekes, dolgozó anyuka is, akinek egyszerűen nem volt ideje rá és volt 60 éves, többdiplomás úr is, akinek a munkája miatt nem maradt rá kapacitása, de még az anyagot is megadta, amiből dolgoznom kellett.” Állítása szerint azonban ők voltak a kisebbség, a többség inkább pénzes vagy kevésbé pénzes fiatal, aki egyszerűen lusta volt ezzel foglalkozni hónapokig. „Azért az eléggé piszkált, amikor megérkezett a fiatal srác a kabrióval, odaadta a pénzt, majd bevágta a hátsó ülésre a dolgozatot, amellyel hetekig vesződtem” – teszi hozzá. „Közéletben jól ismert embernek sosem vállaltam volna ilyen munkát. Az ilyen típusú megrendelők egyébként is több lépcsőn keresztül intézik az ilyet, hogy ne lehessen visszavezetni hozzájuk” – állítja forrásunk.

    Arra a kérdésre, hogy egy 220 oldalas kisdoktorit mennyiért rakna össze, így válaszolt: „Ez biztos fixáras lenne, ráadásul ez nem egy egyszerű diplomamunka, hosszabb kutatómunkát igényel, számos tudományos forrás elolvasásával, és valami újítás is kellene, hogy szerepeljen benne. Öt-hatszázezerért vállaltam volna ilyet.”

    Másolni csak pontosan, szépen

    Forrásunk szerint a másolást is lehet jól csinálni, bár neki nem ez volt a profilja: „Egy 200 oldalas munkát két forrásból összerakni elképesztő lustaság. Én az 50-60 oldalas dolgozatokhoz is legalább 20-25 forrást használtam fel.” Szerinte bődületes hiba például, ha még arra sem veszi valaki a fáradságot, hogy az átvett részeket átfogalmazza, átírja. „Vicces egyébként, hogy a szabályozásban csak az szerepel, hogy a saját szellemi tulajdonod kell, hogy legyen, az nem, hogy neked kell írnod.”

    Szakorvosi és építész szakmával kapcsolatos dolgozatokat soha nem vállalt. Elsősorban a szociológia, kommunikáció, politológia, tanárképző és felnőttképző szakok hallgatói fordultak hozzá. „A speciális, nem hétköznapi témák voltak talán a nehezebbek, meg az olyan dolgozatok, amikhez friss statisztikai adatok kellettek. A legkönnyebbek talán a háromoldalas beadandók voltak, hiszen előfordult, hogy valaki még ezzel is inkább hozzám fordult.”

    Saját motivációi között a pénzt és az érdeklődést említi. „Akik ilyen dolgozatokkal jutnak jó osztályzatokhoz az egyetemeken, azok többek között olyanoktól veszik el majd a helyet a munkaerőpiacon, akik kemény munkával dolgoztak meg a saját papírjukért. Én a saját dolgozatommal hat hónapig güriztem, a konzulensemmel gyakran találkoztam. Ezt a szakdolgozatírást is azért kezdtem el, mert kellett a pénz, viszont nem kaptam munkát. Ugyanakkor érdekel is sok minden, így azért jóval könnyebb volt dolgozni.”

    Szerző: Bihari Ádám

  92. ebihal szerint:

    T.Incike!
    Senki olyan helyét nem akarom kijelölni, aki tisztességgel megdolgozott valamiért, lett
    légyen az diploma, vagy egyéb! De pont az ő érdekükben nem tudom elfogadni, hogy
    bárki csalással jusson előrébb, mert legközelebb a mi diplománk eredetét, értékét
    fogják megkérdőjelezni!

  93. Rend szerint:

    Manitu!!!!

    Neked hivatalosan ezt kell mondani, mert ugrik a fizetésed. Megértelek, sajnállak, és megvetlek.

    Szép éjszakát!!!!

  94. Incike szerint:

    ebihal szerint:
    2012. március 28., szerda – 18:26
    T.Incike!
    Senki olyan helyét nem akarom kijelölni, aki tisztességgel megdolgozott valamiért, lett
    légyen az diploma, vagy egyéb! De pont az ő érdekükben nem tudom elfogadni, hogy
    bárki csalással jusson előrébb, mert legközelebb a mi diplománk eredetét, értékét
    fogják megkérdőjelezni!

    T.Ebihal!
    A csalást én is mélységesen elítélem bárkiről is legyen szó!

  95. Manitu szerint:

    Cs.pepe és a többiek: továbbra is várok olyan kisdoktorikat vagy diplomamunkákat, példának, melyek nem hemzsegnek az idézetektől, utalásoktól.

    Ha akkora szátok van, akkor akár a sajátotokat is kitehetitek. Mert ugyebár csak a szátok jár, példát még egyet sem tudtatok hozni. Erős a gyanúm ugyanakkor, hogy nektek akkor volt diplomamunkátok, amikor nekem esztergályos oklevelem 😉

    A szátok az nagy, tudás meg semmi.

  96. Lakó1214 szerint:

    Manitu!

    Más az wazze’, hogy van bennük egy lábjegyzet, úgy sacc 10 oldalanként 1-2 sor, van hivatkozás, sacc 10 oldalanként 1-2 sor, de idézőjelben.
    De wazze’ nem a 99% CTRL C / CTRL V!!!!

    Lásd már be wazze’, hogy egyedül vagy ennyire vak, mert ezért pengetnek?!

    Nem a 8 szám alatt laksz a negyediken? ))) LOL (((

  97. Lakó1214 szerint:

    … mindenkinek állnak a polcon mások doktori disszertációi otthon, vagy most hogy gondolod, te ökör? ))) LOL (((

  98. Manitu szerint:

    Kedves Vörös Csepel cipelő-tépkedő-fotózó Lakó!

    Szerintem neked még érettségid sincs. Csonthülye voltál már akkor is, amikor azt hitted, hogy hamisított fotókkal átverheted itt az olvasókat. Életedben nem láttál még doktorit se kicsit se nagyot. Nézz már meg legalább egyetlen egyet az interneten: több ezer van. És mutassatok már könyörgöm csak egyet, ami nincs telis-tele idézetekkel meg utalásokkal!

    Ha nem megy több, mutassatok csak egyetlen egyet idióták! Akkor legyen ott vége a vitának, hogy van a világon egyetlen egy ember, akinek a doktorija a primitív MSZP-sek meg LMP-sek szerint sem plágium!

  99. Ditte szerint:

    Már régóta üldözik szegény Pali bácsit, aki nem teljesen a szívem csücske, de baromira nem érdekel a kisdoktorija. Őszintén sajnálom, kutyaszorítóba rakták, nem kevés időbe, pénzbe került, mire kiizzadták ezt a plágiumsztorit. Ha már a rendőrségi ügye nem jött össze…

  100. ebi hali szerint:

    Manitu!
    Ismered a mondást—okos enged szamár szenved :)))

  101. prof. em. Dr. islander szerint:

    Manituka, nem aranyhal, Ditte

    Miről beszéltek? Fingotok sincs mi a tudományos élet esszenciája. Egy nyomorult cikket, könyvfejezetet sem írtatok. Lehet hogy összevakartatok valami szakdolgozatot (feltehetően nem diplomadolgozat, mert ugye a kettő nem ugyanaz), de agyilag azt sem fogjátok, hogy mi a dr.; a Dr.; vagy a PhD. ; a kandidátusi stb. stb.stb közti különbség.

    De ennek ellenére állati magabiztosan beszéltek olyanról, amihez közötök sincs.

    Schmitt úr meg szégyellheti magát!

  102. prof. em. Dr. islander szerint:

    esszenciája= esszenciájáról

  103. Lakó1214 szerint:

    Manitu, te kis genya!

    Anyád hurcolt könyvet, de ezt már megírtam!
    Kérdezd, vagy nézd meg, hogy a Zoli melyik IP-ről volt ma és én melyikről vagyok, aztán nyald már ki a seggem, a vezéreid helyett! Kösz!

    Milyen egy doktori? Olyan, amiben van munka te kis pöcs és nem az egész másolat, baszdmeg!!! Kit akarsz már itt meggyőzni, te kis csicska!

    Elmondom neked kisköcsög, hogy biztos többet értek a munkámhoz, mert a mesterlevelet sem adják ingyen, mint a palyád doktoriját, csak tudásra.

    LOL!!!

  104. Cs.Pepe szerint:

    Manitu! Most már elég, én fél évet töltöttem könyvtárban források gyűjtésével, a 100 oldalas szakdolgozatomhoz. Bármikor megmutatom, nyilvánosan, én büszke vagyok rá. Várom az elérhetőségedet, ha ilyen nagy a szád állj velem szemtől szembe és mond a szembe, én viszem a szakdolimat. És ne sértegesd az esztergályosokat, többet ér egy szakember, mint egy mahadfajta hangember!

  105. Dr. grün szerint:

    Manitu!
    “Erős a gyanúm ugyanakkor, hogy nektek akkor volt diplomamunkátok, amikor nekem esztergályos oklevelem”
    Ezzel az ésszel még spénhordó sem lehetnél, nemhogy esztergályos! ))) 🙂 (((

  106. Manitu szerint:

    Maradjunk annyiban, hogy senki nem tud olyan doktorit mutatni, amiben nem hemzsegnek az idézetek, meg az utalások. Azaz minden doktori olyan, mint a kifogásolt, azaz vagy nem érvényes egy sem, vagy politikai hisztériakeltés amit csináltok. Szerinem utóbbi.

    Nem kértem mást, csak azt, hogy mitassatok egyetlen olyan doktorit, ami a források felhasználásában különbözik Schmitt Pálétól. Nem tudtatok mutatni az interneten található több ezer doktori és diplomamunka közül egyetlen egyet sem.

    Ennyit rólatok meg az erkölcsi szintetekről.

  107. Lakó1214 szerint:

    EZ A CSÁVÓ BETEG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    )))) L O L ((((

  108. Cs.Pepe szerint:

    Manitu! Olvasdaz a bizottság jelentését vagy csak vagdalkozol, a jelentés szerint Schmitt kisdoktoriából a hivatkozások, forrás megjelőlések is hiányoztak, vagyis el akarta titkolni, tehát CSALT! Várom elérhetőségedet, hogy kétségbe vont szakdolgozatomat bemutassam neked, különben felelned kell a rágalmazásodért a törvény előtt!

  109. Lakó1214 szerint:

    Te idióta, mindegyikben lehet forrásra utalás, de nem abból áll a 99%-a!
    Fogd már fel te idióta!

  110. Manitu szerint:

    Kedves fórumozók. Továbbra is várom annak a doktorinak a linkjét, amely szerintetek nem olyan, mint Schmitt Pálé. Én már nem is azt kérem, hogy egy tucatnyit mutassatak. Mutassatok csak egyetlen egyet!

    Elő a farbával, ide a linket!

  111. prof. em. Dr. islander szerint:

    Manituka

    Annyira látszi, hogy pártkatona vagy, hogy az csak na.

    Ezért érdemi vitára alkalmatlan vagy, de tisztelem a kitartásodat.

  112. Manitu szerint:

    A Vörös Csepel Hordozójának üzenem, hogy olvassa el a híreket: nem 99%-ról van szó. Amúgy meg a majom 98%-ban azonos az emberrel, úgyhogy nagy tisztelettel neked adományozom a HOMO ERECTUS nevet. 🙂

    http://hu.wikipedia.org/wiki/Homo_erectus

  113. Lakó1214 szerint:

    Megint rossz a házszám, te pöcs!

    ))) LOL (((

    Valami ész érv a doktorikkal kapcsolatban?
    Mit írt a palya, a bevezetőjét, wazze’?
    Ne tedd már magad nevetségessé, ennyire nem lehetsz hülye, vagy mégis?

  114. Vátesz szerint:

    Magyarország egy jól prosperáló, boldog emberekkel teli ország, ahol senkinek semmi más problémája nincs, mint hogy az államelnök maga írta-e a kisdoktoriját! Gratulálok az ellenzéknek is, hogy most aztán jól kidomborítja az országvezetési képességét! 😀

  115. prof. em. Dr. islander szerint:

    Vátesz

    “…most aztán jól kidomborítja az országvezetési képességét! ”

    Izé, ki vezeti az országot? Az ellenzék?

  116. prof. em. Dr. islander szerint:

    Lakó1214

    A Palya az mi?

    Lemaradt egy ékezet?

  117. Gordon szerint:

    Vezették éppen eleget (1919, ?-1990, 1994-98, 2002-2010). Volt idejük “kidomborítani”.

  118. Lakó1214 szerint:

    Palya?
    Na, az a Pali becézése, arra Angyalföldnek.

  119. prof. em. Dr. islander szerint:

    Lakó 1214

    Akkor Paja, nem? Csak me’ tudományos értekezésben vagyol….

    Vagy én tévedek?

  120. prof. em. Dr. islander szerint:

    Elvehető Schmitt Pál doktori címe

    “A tényfeltáró bizottság különvéleményt megfogalmazó tagja szerint az államfő disszertációja nem felelt meg több, a doktori dolgozattal szemben támasztott elvárásnak.”

    http://www.hir24.hu/belfold/2012/03/28/elveheto-schmitt-pal-doktori-

  121. Vátesz szerint:

    Hallgatom Bolgár úr műsorát, másról sincs szó, mint Schmitt kisdoktorijáról. Örülök, hogy már csak ez az egy megoldandó probléma maradt. Nem az ellenzék kormányoz, de fel kell mutatnia az erre való képességét, mert a választók különben nem szavaznak rá. Komolyan gondoljátok, hogy Mesterházi vagy Szanyi alkalmas kormányfőnek? Sajnálom az úgynevezett baloldalt, hogy náluk, meg Lendvai Banyánál alkalmasabb emberük nincs. Még jó hogy a selyemalsóját a szeretőjénél felejtő Kovács Laci bácsit már nem jelölték!

  122. Lakó1214 szerint:

    Természetesen “J”, csak az ő diszgráfiás adottságával így használom, hogy “LY”-t írok.

  123. prof. em. Dr. islander szerint:

    LOL

    🙂

  124. Gordon szerint:

    “A tényfeltáró bizottság különvéleményt megfogalmazó tagja szerint”

    És?

    Ab határozatoknál is rendszeresen voltak különvélemények.

  125. prof. em. Dr. islander szerint:

    Vátesz

    Ott van Vóóóna Gábor. Legyen ő a miniszterelnök!

  126. prof. em. Dr. islander szerint:

    legyen.

  127. Gordon szerint:

    legyen a fenét. nem támogatom 🙂

  128. csaba péter szerint:

    Bár szerintem Manitunak érccségije sincs vagy azt is vette libáért .
    Azt azért még kedves smittiző seggnyaló nem felejted , hogy utoljára Sztálin et után Elena Csauseszku kapott igy doktori címeket .
    Ki a komcsi , ki a hazug ? A Magyar Tudományos Akadémia presztizsét is elbasztátok azt hiszem örökre.

  129. csaba péter szerint:

    Ezt a doktorit az egyetemnek mérlegelés nélkül ki kellett volna basznia az ablakon .
    Az, hogy nem tette örök szégyene az egyetemi oktatói karnak .
    Hol lesz a magyar diploma eztán hiteles?
    Urundi földön? vagy a Nyamnyamoknál?

  130. Dr. grün szerint:

    Ha a nevetségesség öl a mi palyánk nem lesz hosszú életű! 🙂

  131. csaba péter szerint:

    Egyébként ez csak azt jelenti hogy anno lemutyizták ezt a doktorit .

  132. csaba péter szerint:

    Acél elvtárs büszke rátok , én is nagyon büszke vagyok rátok , remélem ti is büszkék vagytok magatokra ? van miért .

  133. Lakó1214 szerint:

    Szerintem a Lajtán túl levették azt, hogy kinek a sallangja ez a papírgyűjteméy és ott tudnak még mérlegelni. Ezután biztosan jobban megnézik, hogy ki és mit vetett arra a papírkötegre. Azokat sajnálom, azt a 90%-ot, aki megdolgozott ezért.

  134. Lakó1214 szerint:

    Ha már a nagyember?!

    “az államfő a magyar gazdasági növekedéshez való hozzájárulásáért a Magyar Érdemrend Középkeresztjével tüntette ki a Hankook elnökét.”

    “Szu Szung Hva, a Hankook Tire elnök-helyettese az MTI Hírcentrumnak elmondta, 2005-ben az ország központi elhelyezkedése, a kormányzati támogatás és a képzett munkaerő miatt választották Magyarországot. Az abroncsgyárban jelenleg kétezren dolgoznak és évente 12 millió abroncsot gyártanak. A Hankook az elmúlt 7 évben 550 millió eurót fektetett be Magyarországon”

    http://www.keh.hu/index.php?submenu=hirek&id=1488&details=1&cat=5

    “Kóka bevallotta: soha nem térül meg a Hankook-beruházás”

    “kiderült, hogy az államnak még többet is megért a „soha meg nem térülő presztízsberuházás” támogatása. Költségvetési forrásból ugyanis 15,8 milliárd forint készpénzhez jutott a gumimamut (ha ehhez hozzávesszük a többmilliárdos képzési hozzájárulást és munkahely-teremtési juttatást, akkor az összeg közel 20 milliárd forint).
    Mindez a gyár megvalósíthatósági tanulmányában emlegetett ezer munkahely esetén állásonként 16-20 millió forint támogatást jelent”

    http://csepel.info/?p=1720

    Most akkor hogy is van? Most akkor mi van???

  135. Cs.pepe szerint:

    Manitu!

    Várom az elérhetőségedet, hogy cáfoljam állításodat és bocsánatot tudj nyilvánosan kérni! Ne egy nick név mögül sértegess másokat!

  136. Lakó1214 szerint:

    Cs.pepe:

    Addig nehogy féllábon állj, amíg ez a csávó jelentkezik Nálad! ))) LOL (((

  137. Rend szerint:

    Manitu!

    Sok embernek ebben az országban nincs diplomája, érettségije, szakmunkás vizsgája, nyolc általánosa. De van becsülete. A Te “palikádnak” már nincs becsülete. Szerintem a becsület a legfontosabb érték sok ember számára, bár a politikusoknak úgy látom nem érték.

    Szép Napot!!

  138. Jeniszej szerint:

    Hozzák nyilvánosságra és vizsgálják felül, hogy a SOTE által, az átkosban cocalistáknak és csemetéinek adományozott ilyen vagy olyan doktori címeket.
    Mindenképen vizsgálat szükséges, hogy az akkori egyetem vezetése milyen meggondolások alapján osztogatták a címeket.
    A teljes megnyugvást a SOTE teljes átvilágítását teszi szükségessé.
    Felháborító, hogy a bíráló bizottság így vagy úgy ilyen luzer munkát végzett.
    Fel kell kutatni azokat a tanult embereket, és fel kell tárni azok sokaságát, akik tudatosan, így vagy úgy bűnt követtek el a doktori címek osztogatásával és megtartásával.
    Végre talán az ötvenhatos bűnökért is meglakolnak a gané politikusok.

  139. Jeniszej szerint:

    Matinu!
    Addig nem is lessz rend az iskolákban amig egy bizonyos csepeli befogadó középískolából is lassan már napi rendszerességgel kell szállítíni a detoxikálóba a diákokat

  140. hajós szerint:

    Úgy tűnik, végjátékához ért Schmitt Pál plágiumügye: a Semmelweis Egyetem (SE) Doktori Tanácsa csütörtökön délelőtt elsöprő többséggel azt javasolta, hogy a politikust fosszák meg doktori címétől. Az ügyben a végső döntést az egyetem szenátusa hozza meg csütörtök délután – jelentette be Tulassay Tivadar, az SE rektora.
    http://index.hu/belfold/2012/03/29/16_2_aranyban_elvennek_schmitt_doktori_cimet/

  141. hajós szerint:

    A Magyar Nemzet mai vezércikkében Schmitt lemondását követeli (Manitu, figyelsz?):

    “Elnök úr, gondolja át!”
    http://mno.hu/vezercikk/elnok-ur-gondolja-at-1064292

    “Rendkívüli lehetőséget szalasztott el tegnap a Szöulban tartózkodó köztársasági elnök. A húsz éve írt kisdoktori dolgozatát vizsgáló egyetemi tényfeltáró bizottság régóta várt jelentésének nyilvánosságra kerülése után Schmitt Pál közölte: nem mond le a köztársasági elnöki posztról. … De a döntését bármikor átgondolhatja. Minél később teszi, annál rosszabb lesz. Neki és nekünk.”

    “Ez a harc megnyerhetetlen. Az intézmény rombolása, a tisztességes közéletbe vetett hit porladása így megállíthatatlan. Világos ez, mint az egyszeregy. És gondoljunk csak bele, hogyan beszéljen ezek után tisztességről, becsületről, hitelességről politikus ebben az országban? Hogyan állíthatnánk azt, hogy ez most már nem az a bizonyos következmények nélküli ország?”

  142. Dr. grün szerint:

    http://www.alon.hu/schmitt-pal-kisdoktori-cimenek-visszavonasat-inditvanyozza-semmelweis-egyetem-doktori-tanacsa
    Mégis csak égő lenne, ha minden külföldi látogatása előtt a fogadó országban akkreditáltatnia kellene Magyarországon szerzett diplomáját! Már a pontos címzés miatt is!
    Mert a zexellenciás uram az a hivatalának jár ki! ))) 🙂 (((

  143. lb szerint:

    Most már nincs túl nagy jelentősége, de azért érdekes:

    Szerdán közöltük a doktori dolgozat Nők szerepe a sportban című fejezetének pár oldalát azzal, hogy erről a szövegrészről még nem tudjuk, honnan merítette az elnök. Az olvasók sokkal gyorsabban dolgoztak, mint a hivatásos tényfeltáró bizottság, és pár óra alatt több eredeti forrást is azonosítani tudtak.

    http://index.hu/belfold/2012/03/29/schmitt_ket_ujabb_elhallgatott_forrasat_lepleztek_le/

  144. prof. em. Dr. islander szerint:

    Csaba Péter

    ” hogy utoljára Sztálin et után Elena Csauseszku kapott igy doktori címeket .”

    azért ne túlozzuk el a dolgot….

    amúgy LOL

  145. prof. em. Dr. islander szerint:

    REND

    “Sok embernek ebben az országban nincs diplomája, érettségije, szakmunkás vizsgája, nyolc általánosa. De van becsülete. ”

    Így igaz!

  146. prof. em. Dr. islander szerint:

    Lakó1214

    De hát a Hankook egymocskosszemétkizsákmányoló multi! fujjjjj.El kell zavarni, ugye?

    Vagy most akkor mi van?

Itt lehet hozzászólni !