Ismét sokan ünnepelték a csepeli öttusát

Csepeli Hírmondó – Csepel.hu

Csakúgy mint tavaly, idén is ünnepeltek a csepeli öttusázók. Ezúttal azonban nem a Rákóczi Kertben, hanem a Csepel Plaza egyik kihasználatlan mozi termében gyűltek össze a sportág egykori és jelenlegi képviselő, hogy hagyományos módon, születésnapján köszöntsék Benedek Ferenc mesteredzőt és átadják a tavalyi év legjobbjainak járó díjakat.

A szép számmal összesereglett öttusa családot Sárfalvi Péter, az egyesület korábbi kiváló versenyzője, jelenlegi elnöke köszöntötte, majd Szegi Csaba vezetőedző ragadta magához a szót és adta át a tavalyi évben kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportolóknak a jól megérdemelt díjakat.

A 2011-es Év Sportolója díj büszke tulajdonosa Zs. Tóth Anna lett, míg az Év Reménysége kategóriában Erdős Rita és Geier Zsolt kapták az elismerő címet. Első alkalommal került sor a Benedek Ferenc által alapított, s az ő nevét viselő Vándorserleg odaítélésére, amit -nem mindennapi teljesítménye alapján- Bráza Gábor kapott 2011-es munkájáért. Újdonság volt az edzők által alapított Akarat Díj is, amit első alkalommal Kardos Bence vehetett át az esten. Példaértékű munkájáért saját kollégái adtak át elismerést Szegi Csaba vezetőedzőnek, aki – Sárfalvi Péter szavai szerint is- jelenleg maga a csepeli öttusa, nélkülözhetetlen munkájának eredménye, hogy ma ez a sportág még létezik Csepelen.

Természetesen a 86. születésnapját ünneplő Benedek Ferenc sem maradhatott ki a sorból, akit a kék-piros egyesület képviselői mellett, Morovik Attila, Csepel alpolgármestere is köszöntött, s tolmácsolta Németh Szilárd polgármester jókívánságait.

A nézőtéren olyan illusztris személyiségek foglaltak helyet, mint a kétszeres olimpiai bajnok Németh Ferenc és Martinek János, a szintén olimpiai- világ- és Európa-bajnoki aranyérmekkel büszkélkedő Fábián László, vagy a háromszoros világbajnok, egykori sportállamtitkár Simóka Beáta. De tiszteletét tette a világbajnok Maracskó Tibor, a VB ezüstérmes Dobi Lajos illetve Földi László és Pécsi Gábor mesteredzők is.

A hivatalos program befejezése előtt előkerült három igen régi dokumentumfilm is, ami többek között az 1936-os olimpia öttusa versenyéről, és Balczó Andrásról is bemutatott nem mindennapi képkockákat.

A remek hangulatú eseményt állófogadás zárta, melynek egyik legemlékezetesebb pillanatában Benedek Ferencet egy hatalmas tortával lepték meg tisztelői, aki megígérte, hogy jövőre is részt vesz a már hagyománnyá vált csepeli öttusa ünnepen.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !