Csepelről kerülnek ki a kick-box világ sztárjai

Csepel.info, Halker-Király Team

Egyéniben is remekeltek a Halker-KiralyTeam Kick-box Akadémia versenyzői a vasárnap este Dublinban zárult Irish Open elnevezésű nemzetközi világkupán, melyet mind méretét, mind pedig az induló amerikai és európai sztárok névsorát tekintve nyugodtan nevezhetjük a „klubcsapatok világbajnokságának”.

A mindent elsöprő pénteki szereplés után, amikor is 3:0-s győzelemkülönbséggel utasította maga mögé a Világválogatottat a csapatversenyben a csepeli különítmény, szombaton és vasárnap az egyéni küzdelmekkel folytatódott a viadal.

Az első napi csapatgyőzelem megdöbbenése igen szigorú bírókat eredményezett az egyéni küzdelmekre, valamint a helyzetet tovább súlyosbította, hogy térdsérüléssel küzdött Mórádi Zsolt és Jároszkievicz Krisztián is, de szerencsére a vasárnap esti Grand Champion (nyílt kategória) küzdelmei alatt már nem lehetett őket sem az orvosi szobában tartani.

A menetelést a mindössze 9 éves reménység, Bozók Szabolcs kezdte, aki rögtön 2 aranyérmet is begyűjtött (28 kg arany és 32 kg arany), magasra téve ezzel a lécet az utána következő felnőtteknek. De nem hagyott panaszra okot a szintén utánpótlás korosztályban versenyző Veres Roland (42 kg arany) sem. Remekeltek a lányok is: Szabó Dorina utánpótlás és felnőtt korosztályban is szépen csillogó érmeket gyűjtött be (60 kg ezüst, 55 kg bronz), Veres Mercédesz (50 kg) és Kádas Adrienn (60 kg) pedig egyaránt bronzérmet szereztek a felnőtt mezőnyben. A torna egyik legnagyobb győzelmét azonban Kondár Anna (+65 kg arany) aratta, aki súlyos térdsérüléséből felépülve újra megcsillogtatta tudását és úgy gázolt át a felnőtt női mezőnyön, hogy még Bev Stuzaker, az angolok ötszörös világbajnok csillaga sem tudta megállítani.

A férfiak sem maradtak szégyenben, hiszen Varga László (57 kg) ezüstérmére és Gömbös László (74 kg) bronzérmére Veres Richárd tette fel a pontot, akinek döntőjét az esti gálaműsor keretében rendezték az ír nemzeti televízió jelenlétében. Több sem kellett Veres Ricsinek, magabiztos és rendkívül látványos küzdelemmel győzte le olasz ellenfelét, ezzel elnyerve a 69 kg aranyérmét és a közönség tapsviharát.

Az egyéni küzdelmek után rendezték a világkupa legnépszerűbb kategóriáját, az ún. Grand Champion versenyt (súlycsoport nélküli nyílt kategória), ahol idén minden eddigi nevezést felülmúlva, 128-as tábláról indultak neki a világ legjobb pointfighterei az egyenes kieséses versenynek. A legjobb 8 között ismét 4 Halker-KiralyTeam-es volt versenyben! Láthatóan jó taktikai húzás volt Király István mestertől, hogy a csapatverseny alatt lesérült két világklasszisát pihenésre intette az egyéni küzdelmek alatt, hiszen a legjobb 4 között az egyik elődöntőben Jároszkievicz Krisztián küzdött a sztárként ünnepelt amerikai profi világbajnok Raymond Daniels ellen, míg a másik ágon Morádi Zsolt került szembe újra nagy riválisával, az ír Robbie McMenamyvel.

Ekkor a közönség már-már önkívületi állapotban szurkolt, hiszen igazi profihoz mért fantasztikus show műsort adtak a versenyzők, s bár Jároszkievicz Krisztián vitatható bíráskodás mellett alulmaradt amerikai ellenfele ellen, Mórádi Zsolt lába könyörtelen gépként zúzta szét az ír fiú védekezését, így a közönség legnagyobb örömére Zsolt a döntőbe jutott. A végső összecsapásban rá váró amerikai Raymond Daniels – akit Mórádi már 3-szor győzött le saját közönsége előtt – mestere a közönséget fanatizáló mutatványoknak és gesztusoknak, azonban Zsolt ebben a versenyben sem maradt alul és a tőle megszokott szimpatikus sportolói magatartásával már a mérkőzés előtt elnyerte a közönség szeretetét. A küzdelem fej-fej mellett haladt egészen az utolsó 25 másodpercig, amikor is az amerikai egy kesztyűbe rúgott fejrúgásért két pontot kapott és ezzel elhúzott Zsolt előtt.

A hátralévő idő egy profi sztárhoz nem méltó meneküléssel telt, aminek következtében le is vontak egy pontot Danielstől, aki továbbra is rettegve a magyar fiú félelmetes rúgásaitól az utolsó másodpercig hátrált elhagyva a küzdőteret, azonban a füttykoncert közepette tartott hosszas bírói tanácskozás után úgy ítélték, hogy az amerikai már időn kívül lépett ki, így ő nyerte ezt az összecsapást. Zsolt igazi sportemberhez méltóan megtapsolta ellenfelét, aki jól láthatóan érezte, hogy mai győzelmét a bíróknak köszönhette.

A siker és a közönség szeretete érezhető volt a mérkőzés után is, hiszen a Halker-KiralyTeam minden felnőtt versenyzőjét még jó egy órával a show vége után is közös fotózásokra hívták el vagy éppen fényképek, kesztyűk és fejvédők aláírására kérték fel. A legnagyobb nemzetközi küzdősport-portálok kiemelt hírként hozták le a történteket, köztük a német Kickfighter.de „Halker-KiralyTeam a világ ellen” címmel, míg az amerikai Sportmartialarts.com „A magyar csapat szétzúzta az amerikai reményeket” címmel jelentetett meg írást.

EREDMÉNYEK:

6 aranyérem: Kondár Anna (+65 kg), Bozók Szabolcs (28 kg és 32 kg), Veres Roland (42 kg), Veres Richárd (69 kg) + Csapatverseny

3 ezüstérem: Szabó Dorina (60 kg), Varga László (57 kg), Mórádi Zsolt (nyílt kategória)

5 bronzérem: Veres Mercédesz (50 kg), Szabó Dorina (55 kg), Kádas Adrienn (60 kg), Gömbös László (74 kg), Jároszkievicz Krisztián (nyílt kategória)

Csepel.info,

Egy hozzászólás “Csepelről kerülnek ki a kick-box világ sztárjai” bejegyzésre

  1. "?!" szerint:

    Szívből gratulálok az egész csapatnak!

Itt lehet hozzászólni !