Művésztanárok koncertje

Csepel.hu

Fotó: Bede Orsolya

A Fasang Árpád Zeneiskola Nagytermében február 23-án adtak komolyzenei koncertet az intézmény tanárai. A műsorban felcsendültek Kodály, Stravinsky, Rossini és Liszt művei zongorával, hegedűvel és énekszóval kísérve.

Az Alapítványi Művésztanári Koncertet minden év februárjában rendezik meg azzal a céllal, hogy növeljék a zeneiskola által 1991-ben létrehozott Csepeli Zenélő Gyerekek Alapítvány bevételét – tájékoztatta a csepel.hu-t Miskolcziné Hajtun Zsuzsa igazgató. 

A művésztanárok koncertjén tizenkét pedagógus (Borlói Ildikó, Ősz Aletta, Juhász Zita, Komáromy Éva, M. Hajtun Zsuzsa, Sóvári Katalin, Kereskedő Tamás, Tóth Zoltán, Oláh Zsolt, Kósa Gábor, Szentkirályi Aladár és dr. Szűcs Lajos) lépett fel felejthetetlen zenei élményt szerezve a vendégeknek.

Először Borlói Ildikó, Ősz Aletta és Juhász Zita hegedűtriója nyitotta meg a műsort, amit a meglepetésvendégek, a Garabonciás Együttes növendékeinek korabeli ruhákban előadott barokk tánca követett. Igazi kuriózummal szolgált Kereskedő Tamás, aki a saját szerzeményű négykezes zongorajátékát Sóvári Katalinnal együtt adta elő. Kósa Gábor zongora-improvizációja után M. Hajtun Zsuzsa zongorázott Oláh Zsolt és Komáromy Éva vidám hangvételű macskaduettjéhez, amely megnevette a közönség soraiban ülő gyerekeket is.

A szervezők a koncert bevételét a Csepeli Zenélő Gyerekek Alapítvány javára ajánlották fel.

Antal Zsuzsa- csepel.hu

2 hozzászólás “Művésztanárok koncertje” bejegyzésre

  1. zenetanár szerint:

    „Ha süllyed a hajó, süllyedjünk együtt”
    Azóta ez a kijelentés a zenetanárok körében szlogenné vált.
    Lesz megint mit szétszórnia Hajtun Zsuzsának. Reméljük, hogy nem sokáig, mert jön az új választás és megy a levesbe, mint a többiek.(Tóth Mihály, Orosz Ferenc,….stb)

  2. juhász Olivér szerint:

    Majd jön a MSZMP-s Szilveszter és készít egy oldalt:
    „Mentsük meg Hajtun Zsuzsát”
    Erre az oldalra csak ő írhat és csak ő lájkolhat. Ha valakinek más a véleménye azt letiltja.

Itt lehet hozzászólni !