Magyar Nemzeti Estek Volner Jánossal

Csepel.info

27 hozzászólás “Magyar Nemzeti Estek Volner Jánossal” bejegyzésre

  1. Katka szerint:

    Szeminárium a talpnyalóknak!

  2. Paul szerint:

    Talpnyalók a CSU-n lefetyelnek abból a szaftos sza….ból amit itt hagytak!!

  3. beluska szerint:

    Ilyenre sem emlékszek a közelmúltból… a csepel.info oldalán hír a jobbikról, és nem negatív. Üdvözlöm a csepel.info-t!

  4. Tóth Mária szerint:

    Katka ! milyen volt a Feri beszámolója, tetszett? Informálj légyszí minket, akik nem látták/hallották, mert elemészt a vágy?! Az biztos “tuti” volt, mert a Feri, ő tudja a frankóóóóót!

  5. Dr. grün szerint:

    Tóth Mária!
    Kicsit hosszú, mert vágatlan! Kívánságod parancs! 🙂
    http://index.indavideo.hu/video/Gyurcsany_Ferenc_evertekeloje_2012_vagatlan

  6. Tóth Mária szerint:

    Dr, grün: ugye, csak viccelsz? mert én igen. látni sem bírom ezt a ripacsot! /azért köszi a fáradozásodat/.

  7. Mr. Absolut Dexter szerint:

    Nánási Tamás
    Andor
    Magyar Nemzet

    2012. február 23., csütörtök 00:01
    Ez már nem vicc, itt már vérre megy a játék. Az sem volt kevés, ami eddig történt, hogy a jó hírünkkel, nemzetközi megítélésünkkel szórakoztak Strasbourgban és Brüsszelben. Most viszont a nekünk járó támogatások kerültek terítékre, létfontosságú pénzösszegek, amelyek megvonása az ország jövőjét veszélyezteti.

    Ez már nem a szokásos lejárató kampány, rémhírterjesztés és fenyegetőzés. Az unió végrehajtó szerve, az Európai Bizottság átlépte tegnap a Rubicont. Olyan döntést hozott, amely a magyar polgárok mindennapjait érintheti. Ezek után nehezen hihető, hogy Brüsszelben tényleg csak az Orbán-kabinet térdre kényszerítéséről van szó. Kínpadra vonnának itt mindenkit, meggyőződéstől és világnézettől, kormánypártiságtól és ellenzékiségtől függetlenül.

    A szocialisták nem segítik elő olyan uniós lépések megszületését, amelyek a támogatások felfüggesztésével járnak, és a magyar embereket rosszul érintik – védekezett felháborodottan a minap Tabajdi Csaba uniós képviselő, amikor kiderült, hogy a mi baloldali képviselőink tevékenyen közreműködtek a hazánkat elítélő uniós parlamenti állásfoglalás összeállításában. Tegnap óta biztosan tudjuk, hogy Tabajdi megállapítása nem állta meg a helyét. Nehezen hihető ugyanis, hogy az Európai Bizottság eleddig példátlan döntésében nem játszott szerepet a Strasbourgban született, vörös-zöld többségi ítélet. Ne felejtsük el, hogy ez az állásfoglalás előfutára volt a tegnap történteknek, hiszen kilátásba helyezte egy olyan eljárást elindítását, amely végső soron a támogatások felfüggesztésével járhat. Akkor hát miről is van szó? Arról, hogy Tabajdi és a hazai uniós szocialista delegáció most már kihátrálna abból, amit okozott, de késő: még tegnapelőtt kiadott „lehető leghatározottabb tiltakozásuk” a várható brüsszeli következmények ellen épp azt árulja el, hogy igenis közük van az egészhez. Segítettek felgyújtani az otthont, amelyben élnek, és most a tűzoltásban jeleskednének.

    Megköszönhetjük a közreműködését annak a kommunista múltú biztosnak is, aki a Gyurcsány-kormány javaslatára került az Európai Bizottságba. Andor Lászlónak ugyan beosztásából adódóan tilos nemzeti érdekek szerint szavaznia, de talán a lelkiismeretére – ha van neki ilyen – hallgathatott volna. Az elképesztő összegeket kereső és majdan ugyanilyen nyugellátásra jogosult foglalkoztatási biztos távol tartotta magát a tegnapi döntéstől, és egy budapesti konferencián múlatta a nekünk oly drága időt. S ha már Magyarország sorsa nem érdekelte, az már igazán kötelességtudóvá tehette volna, hogy olyan határozatnál kellett nélkülözni az ellenérveit, amely az uniós szocialista képviselők szerint is igazságtalan, és a „magyar önkormányzatokat, a magyar embereket és a magyar vállalkozókat” bünteti. S természetesen az Andor László által oly féltett uniós foglalkoztatásra is kihat. Ennek ismeretében különösen elképesztő a biztos nyilatkozata, mert Andor László hallgathatott volna, de megszólalt: s büszkén közölte, hogy méltányosnak tartja a bizottság döntését. Ez azt jelenti, hogy – feladatával és hivatásával szemben – támogatja, hogy állások szűnjenek meg, és még több munkanélküli legyen ebben az országban.

    Vajon milyen emberek ülnek a brüsszeli döntéshozó testületben? Lelketlen bürokraták, akik most élvezik, hogy valódi hatalmat kaptak, ráadásul pont a magyar elnökség ideje alatt. Meg olyanok, akik nemrég még jövendőmondókra és asztrológusokra támaszkodva adtak tanácsokat. De most sem ártana belenézniük a kristálygömbbe, amelyik egy olyan Európát mutat, amelynek vezetése semmibe veszi az uniós polgárokat.

  8. Dr. grün szerint:

    Tóth Mária!
    Akkor hogyan tudsz valamit kritizálni, ha nem ismered?!
    Az kevés, hogy “ismerjük mi a zilyeneket!”

  9. Mr. Absolut Dexter szerint:

    EU-büntetés: hazaárulásért tesznek feljelentést
    Forrás: MTI 2012. február 23. csütörtök 17:27
    __________________________________________________________________________________________________________________________________________________

    A biztos szerdán méltányosnak nevezte a döntést, amelyhez írásban küldte meg véleményét. A feljelentők szerint ezzel megvalósult a hazaárulás bűntette.

    Hazaárulás és hűtlenség gyanúja miatt feljelentést tesz a Jobbik a legfőbb ügyésznél ismeretlen tettes ellen, amiért Andor László magyar EU-biztos egyetértett és támogatta az Európai Bizottság Magyarországra kedvezőtlen szerdai döntését – jelentette be csütörtökön Gyöngyösi Márton, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese.

    Az Európai Bizottság szerdai ülésén döntött arról, hogy azt javasolja: jövő januári hatállyal függesszék fel 495 millió euró – mai árfolyamon 142 milliárd forint – Magyarországnak szánt kohéziós, vagyis felzárkóztatási támogatási összeg folyósítását, mert az ország nem teljesítette deficitcsökkentési kötelezettségeit. A testület javaslatát még az EU-tagországok pénzügyminiszteri tanácsának is meg kell vitatnia és jóvá kell hagynia.

    Gyöngyösi Márton szerint Andor László “teljesen alkalmatlan” posztjának betöltésére, hiszen még csak jelen sem volt az Európai Bizottság szerdai ülésén, amely pedig “mandátumának legfontosabb döntése” lett volna.

    A jobbikos politikus emlékeztetett rá: Andor László szerdán méltányosnak nevezte az EB döntését, amelyhez ő írásban küldte meg véleményét, a testület pedig végül konszenzussal hozta meg a döntését. Gyöngyösi Márton leszögezte: Andor László magyar állampolgárként hivatalos megbízatásának felhasználásával olyan – külföldi szervezet által meghozott – döntésben vett részt, amely alkalmas arra, hogy rendkívül súlyos károkat okozzon Magyarországnak. Szerinte ezzel megvalósul a büntető törvénykönyvben rögzített hazaárulás bűntette, amely akár életfogytig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható, emellett Andor László tettei hűtlenségnek is minősülnek, ugyanis az EB-döntés – súlyos költségvetési és pénzügyi következményei miatt – alkalmas az ország alkotmányos rendjének megsértésére is.

  10. Dr. grün szerint:

    Mr. Absolut Dexter
    A zesküszegés sem sokkal jobb, csak nálunk számít bocsánatos bűnnek!
    „Az alapszerződés kimondja, hogy sem politikai, sem üzleti, sem tagállami érdekeket nem képviselhet a biztos. Az új biztosok erre anyanyelvükön fel is esküsznek az európai főbíróság előtt. Ezt nem illik megszegni.”
    http://hvg.hu/itthon/20120222_fidesz_ep_andor

  11. Mr. Absolut Dexter szerint:

    „Nem vagyunk Észak-Korea” – továbblép a Békemenet + Videó
    Bucsy Levente

    2012. február 23., csütörtök 12:50
    A január 21-ei Békemenet szervezői bejelentették: egyesületté alakult a mozgalom, és egy honlapot is indítanak, ahol kapcsolatban maradhatnak egymással mindazok, akik részt vettek a 400 ezres kormánypárti megmozduláson. A következő Békemenet – reagálva a hazánkat ért legújabb támadásokra – várhatóan március 15-én lesz; a nemzeti ünnep után pedig egy kiadványt is megjelentetnek a közösségről.

    Körülbelül egy hónappal ezelőtt ugyanitt jelentették be a Békemenet szervezői a január 21-ei, kormánypárti szolidaritási felvonulást, és a minden várakozást felülmúló esemény, valamint ami azóta zajlik, arra sarkallta Bayer Zsolt újságírót, hogy folytassák.

    – Egy hónapja, amikor elmondtuk, hogy szervezünk egy békemenet, megkockáztattuk, hogy talán 100 ezren is eljönnek. Eljött január 21-e, és eljöttek a népek – fogalmazott Bayer. – A Békemenet óta zajlik a szokásos számháború, hogy hányan is jelentek meg, én csak egyet tudok mondani autentikus forrásból; a Népszabadság az operaház előtti tüntetést, ami az Operától az Oktogonig tartott, 100 ezresre becsülte. Be sem merem szorozni.

    Csizmadia László CÖF-elnök:
    – A Békemenet Európához intézett üzenet volt; nem hőbörgő szélsőségeseket, hanem gondolkodó állampolgárokat szólított meg. Európa vezetői most mentik féltve őrzött helyzetüket, Magyarország, úgy tűnik, veszélyes lesz, mert komolyan veszi a népfelség elvét. A népek pénzével Európa vezetőinek is el kell tudniuk számolni. Egyetértenek velünk lengyel és litván testvéreink is. Felkérjük a strasbourgi bíróságot, vizsgálja meg, hogyan kerülhetett uniós felügyelet mellett több tagország is a csődhelyzet szélére.

    Bayer szerint ma már mindenki számára világos, hogy ez a néhány civil személy és újságíró által szervezett Békemenet valójában óriási siker volt, ennek ellenére utólag a sajtóban a számháborún kívül egyéb harcok is folytatódtak, mivel a tüntetés egészen szívet melengető jellegébe nem nagyon tudtak belekötni.

    – Megpróbáltak fogódzót találni, az egyik ilyen volt, hogy kormánypárti tüntetést diktatúrában szokás szervezni; Észak-Koreát említik gyakran. Erre azt mondom a nagyapámat idézve, hülyének lenni a legkönnyebb – folytatta, felidézve 1968 Párizsát, amikor a Daniel Cohn-Benditék által szervezett diáklázadást egy kétmilliós De Gaulle-párti demonstrációval ellenpontoztak, Charles De Gaulle pedig a helyén maradt.

    Bayer emlékeztetett rá, hogy épp a minap alapított egyesületet az éhségmenet kezdeményezése, amit helyeselt is: – A második világháború előtt 20 ezer civil egyesület működött, Rákosi fellépése után ennek legfeljebb az egy százaléka. Mi négyszázezren most úgy döntöttünk, hogy létrehozzuk a Békemenet 2012 Egyesületet – közölte az újságíró.

    Élménybeszámolókat várnak

    Az egyesület mellett egy honlap is megszületett csütörtök 12 órakor bekemenet-2012.hu címmel, amire a Békemenet résztvevői tölthetik fel élményeiket képekben és írásban is, s mint az MNO-nak hozzátette, teljesen interaktív lesz – ha bármi gond adódik, domaingazdaként ő fogja tartani a hátát, de szerinte nem lesz gond.
    Bencsik András újságíró:
    – Soha ennyi civil nem mozdult még ki egyetlen célért. Most mintha marxista ellenforradalom zajlana Európában, miközben 2006 törvénytelenségei nem váltottak ki semmilyen reakciót. Ehhez képest az új magyar kormány teljesítette a kritériumokat, mégis velünk akarnak példát statuálni. Az EU, úgy tűnik, nem tudja megbocsájtani, hogy Magyarországot egy patrióta koalíció irányítja. Itt egy lélektani pillanatban sikerült mozgósítani az embereket a Békemeneten, akik átlátnak a szitán.

    A harmadik bejelentés egy könyv leendő születéséhez kötődött: március 15-e után jelenik meg ugyanis egy könyv Bayer Zsolttól, ami dokumentálja egyrészt magát a Békemenetet, másrészt a Magyarország ellenében január 21. óta született és a nemzetközi sajtóban meg is jelent cikkeket, „hogy mindenki lássa, miért is csordult túl a pohár”. A kiadvány egy extrát is tartalmazni fog majd; Orbán Viktor fejti ki hosszabban gondolatait erről az időszakról interjús formában.

    Március 15-én

    A sajtótájékoztató végén az aktuális politikai ügyekre térve Bayer közölte, ma 24 állam nem teljesíti a hiányt. „Megáll az ember esze, hogy éppen tőlünk veszik el a kohéziós alapokat.” Úgy fogalmazott, „nem tartom kizártnak, hogy a Békemenet következő fellépése március 15-én lesz, de azt sem, hogy beülünk sok-sok autóba, mindegyikbe öten, és kiugrunk Brüsszelbe, és szólunk”.

    Aláhúzta, hiteltelennek érzi a brüsszeli intelmeket abban a helyzetben, amikor „tavalyelőtt és tavaly is elmondták, hogy nem fogjuk teljesíteni a kritériumokat, tavaly sikerült, úgyhogy most illő lenne kivárniuk a következő évet, míg kiderül, hogy teljesült-e a deficitcél”. Arra is emlékeztetett: két nappal a Békemenet után maga Martin Schultz, az EP baloldali elnöke mondta ki, hogy minél vehemensebben támadják Orbán Viktort, ő annál inkább megerősödik.Márciusban újra kezdik. Válaszul a nemzetközi támadásokra a nemzeti ünnepen a Békemenet újból megmutatja kiállását a kormány mellett. Összejön-e újból a négyszázezres tömeg? A Hír TV Rájátszás című műsorának vendége 20.05-től Csizmadia László szervező.

  12. Mr. Absolut Dexter szerint:

    Dr. grün szerint:
    2012. február 23., csütörtök – 18:12

    Mr. Absolut Dexter
    A zesküszegés sem sokkal jobb, csak nálunk számít bocsánatos bűnnek!
    „Az alapszerződés kimondja, hogy sem politikai, sem üzleti, sem tagállami érdekeket nem képviselhet a biztos. Az új biztosok erre anyanyelvükön fel is esküsznek az európai főbíróság előtt. Ezt nem illik megszegni.”

    Persze; a hazaszeretet és alojalitás az smafu!

  13. robi szerint:

    El kellene dönteni, hogy függetlenségi szabadságharcba vagy hitelfelvételi tárgyalásokba kívánunk belekezdeni.

    Mert a kettő együtt aligha megy.

  14. Mr. Absolut Dexter szerint:

    EU-büntetés – “Ha minket felmérgelnek, mi sem leszünk elnézőek”
    Forrás: Duna Közbeszéd 2012. február 23. csütörtök 07:23

    —————————————————————————————————

    Ilyen sorozatban, ennyi fenyítést egyetlen egy ország sem kapott mint Magyarország az EU történetében, ezt bízvást állíthatom – mondta a Közbeszédben Boros Imre.

    Az Európai Bizottság 142 milliárd forintnak megfelelő, Magyarországnak szánt felzárkóztatási támogatás befagyasztására tett javaslatot. Szerintük továbbra sem megnyugtató a költségvetés fenntarthatósága.

    Magyarország ellen 2004, vagyis az uniós csatlakozás óta folyik a túlzott deficiteljárás, amiatt, mert folyamatosan magas volt a költségvetési hiány. A legnagyobb például 2006-ban, több mint 9,2010-ben pedig, 4,2 százalék. 2011-ben először került 3 százalék alá a hiány, ám az a Bizottság szerint csak a bankadónak, a válságadónak és a magánnyugdíjpénztári pénzek átirányításának köszönhető.

    Az uniós gyakorlatban eddig példa nélküli lépés következményeiről Boros Imre közgazdász a Közbeszédben azt mondta: az Európai Bizottság furcsa dolgot művel. A szakember a Duna esti műsorában felhívta a figyelmet arra, hogy a bizottságnak a 2013-as költségvetés még el nem fogadott számaival van hatalmas nagy problémája. Hozzátéve: ez 0,25 százalék, ami körülbelül 60-80 milliárd forint, amelynek a kiigazítását 2010-ben menet közben véghezvitte a kormány. Boros Imre szerint ez egy meglehetősen hajánál fogva előrángatott aggodalom. A közgazdász azt mondta: az EU történetében ilyen sorozatban, ennyi fenyítést egyetlen egy ország sem kapott, mint Magyarország, ezt bízvást állíthatom.

    “Magyarország halmazati büntetést kap”

    A közgazdász szerint Magyarország már halmazati büntetést kap, mert, mint közölte, ezt nem tekinti másnak, mint büntetésnek. Boros Imre szerint ez kifejezetten Magyarországnak címzett intézkedés, amely nagyon ártalmas is, mert pont azt gátolja, amit segítenie kellene az Európai Uniónak. A kohéziós pénzeket ugyanis a gazdaság növekedésre használjuk fel – mondta.

    Zákonyi Botond, a Magyar Külügyi Intézet igazgatója szerint ez valóban Magyarországnak címzett intézkedés, ugyanakkor véleménye szerint ez kicsit Kelet-Európának is szól, ez egy egész régiónak szóló figyelmeztetés.

    Arra az újságírói kérdésre, hogy miért ilyen szőrős szívűek Magyarországgal, Zákonyi Botond azt mondta: a személyek itt is ugyanazok, akik a kötelezettségszegési eljárásoknál élen jártak. De mint közölte: az ügyek különbözőek, s magyar szempontból nem szerencsés, ha ezt egy csomagként kezeljük, mert akkor nehezebben oldhatók meg a vitás kérdések.

    Mi a megoldás?

    Boros Imre szerint a megoldás az, hogy mindent tárgyszerű és jogszerű keretek között bonyolítson a kormány. A közgazdász megjegyezte, hogy a pénzügyminiszterek tanácsában sokan vannak olyanok, akik ugyanolyan cipőben járnak, mint mi, s ha ők „Magyarországnak odadurrantanak, akkor valószínűleg minket felmérgelnek és várják, hogy következő alkalommal, mi se leszünk elnézőek”.

    Az uniós pénzügyminiszterek tanácsa március 12-én dönthet minősített többséggel a felfüggesztésről. Ehhez a tagállamok kétharmadának igen szavazata kell, de a határozat csak akkor érvényes, ha a népesség arányában súlyozott szavazatok az Európai Unió összlakosságának többségét is jelentik.

    Zákányi Botond szerint odáig nem kell eljutni, hogy ezt a pénzt elveszítsük. „A kormánynak elég nagy mozgástere van. (…) Az egy stratégiai kérdés a kormány számára, hogy megpróbálja-e összehozni a blokkoló kisebbséget a tanácsban, azaz megpróbál-e kellő számú tagállamot felsorakoztatni maga mellé és nem átengedni ezt a javaslatot” – mondta a külügyi intézet igazgatója. Hozzátéve: ehhez praktikusan a 2004-ben csatlakozott tíz ország körülbelül elég lenne.

    Boros Imre a Közbeszédben közölte azt is, hogy nagy kárunk származhat abból, ha visszafogják a csaknem 500 millió eurót. A részletekről kifejtette: „az azt jelenti, hogy a még el nem fogadott projekteket visszavagdossák. Így azt a veszélyt futjuk, hogy a még hátralévő rövid időben, 2013-ig nem tudjuk lekötni a kohéziós alapokat, tehát nem 500 milliót vesztünk, hanem 1-1,5 milliárd eurót”.

    Arra a kérdésre, hogy az IMF-EU tárgyalásokra ez milyen hatással lesz, Zákányi Botond azt mondta: a kormányzati nyilatkozatok szerint rendben vagyunk, és nem szalad el a deficit. Hozzátette: ez megnyugtató kell, hogy legyen a piacoknak és az IMF-nek is.

    Szijjártó: érthetetlen az Európai Bizottság javaslata

    „Kicsit érthetetlennek gondoljuk, hogy az Európai Bizottság a tényeket teljes mértékben figyelmen kívül hagyta” – mondta Szijjártó Péter a Közbeszédben. A miniszterelnök szóvivője a műsorban kifejtette: 2011-ben 3 százalék alatt volt a hiány, ami idén szintén 3 százalék alatt lesz, de a bizottság véleménye szerint jövőre, azaz 2013-ban 3,25 százalék lesz a költségvetés hiánya. Ezért „a kormány olyan döntéseket hozott, amelyek 0,4 százalékkal csökkentik a jövő évi hiányt, ami most jelenleg 2,85 százalékon áll”– mondta a miniszterelnök szóvivője. Szijjártó Péter a műsorban utalt arra is, hogy kedden Orbán Viktor levelet küldött Barrosónak, amelyben felhívta a figyelmét, hogy a meghozott döntések 0,4 százalékkal csökkentik a hiányt.
    Szijjártó Péter szerint a magyar gazdaságpolitika megítélése vegyes az unióban. „Amikor a kormány úgy döntött, hogy nem a megszorítások útján megy, hanem a tehermegosztás egy új politikáját vezeti be, ez sokak érdekét sértette. Ugyanakkor ez egy kiszámítható költségvetési pályát és egy alacsony költségvetési hiányt eredményezett” – mondta a szóvivő.

    Magyarország idei hiánya a 8. legalacsonyabb az EU-ban

    Orbán Viktor szóvivője hangsúlyozta, hogy 2012-ben Magyarország költségvetési hiánya a 8. legalacsonyabb az Európai Unióban, tehát 20 tagországnak nálunk magasabb költségvetési hiánya van. Szijjártó Péter közlése szerint „egy dolog biztos, a kormány mindent megtett, amit az Európai Bizottság kért”.

    AKKOR MOST MI VAN? NEM ÉRTEM…

  15. Mr. Absolut Dexter szerint:

    Hiába leptük meg az elemzőket is.

    Forrás: Hír TV
    2012. február 23., csütörtök 08:29
    A bejelentett takarékossági intézkedések nélkül is tartható lenne 2013-ban a 3 százalék alatti költségvetési hiány, amit az Európai Unió követel – mondta Szijjártó Péter szerda este a Hír TV Rájátszás című műsorában.

    Az EU-ban mindössze négy tagállam tartja magát a Stabilitási és Növekedési Paktumhoz – derül ki az MNO összeállításából.

    A miniszterelnök szóvivője szerint a kormány azért tartja méltánytalannak az Európai Bizottság szerdai döntését a kohéziós alapok felfüggesztéséről, mert tavaly Magyarország – az uniós államok többségével ellentétben – képes volt gazdasági növekedésre.

    „A magyar gazdaság növekedési adata minden elemzőt meglepett, mert nemcsak az Európai Unió átlaga felett tudtunk növekedni az elmúlt esztendőben, nemcsak az eurózóna átlaga fölött tudtunk növekedni, hanem nagyon kevés olyan ország volt, amely az elmúlt év utolsó negyedévében el tudta kerülni a recessziót és fenn tudta tartani a gazdasági növekedését. Amíg az eurózóna meg az euróövezet is recesszióba süllyedt az utolsó negyedévre, addig Magyarország itt is növekedést tudott produkálni” – fogalmazott Szijjártó Péter.

    Kérdéses még, hogy a pénzügyminiszterek hogy döntenek, hiszen egyet kell érteniük abban, hogy a bizottság javaslata jó ahhoz, hogy hatályba léphessen, emelte ki a miniszterelnök szóvivője. „Mi nem tehetünk mást, hogy elmondjuk mindenkinek a tényeket, mert az teljesen világos, hogy a bizottság a döntésénél teljesen figyelmen kívül hagyta őket” – fogalmazott Szijjártó Péter.

    Hozzátette, nem is értik, hogy miért tette mindezt a bizottság, hiszen a kormány miden olyan döntést meghozott, amit az EB kért tőle. Hazánk költségvetési hiánya ráadásul idén a nyolcadik legalacsonyabb az unióban. Szijjártó Péter kiemelte: Gyurcsány és Bajnai idején sosem volt reményünk sem arra, hogy egyáltalán kikerülhessünk a túlzottdeficit-eljárás alól. Most sikerült 3 százalék alatti hiányt elérnünk.

    Ismert, az Európai Bizottság szerdán azt javasolta, hogy jövő januári hatállyal függesszék fel 495 millió euró – mai árfolyamon 142 milliárd forint – Magyarországnak szánt kohéziós támogatási összeg folyósítását, mert az ország nem teljesítette deficitcsökkentési kötelezettségeit. A testület javaslatát még az EU-tagországok pénzügyminiszteri tanácsának is meg kell vitatnia és jóvá kell hagynia.

    Simó Endre, a Magyar Szociális Fórum szervezője szerint a bizottság lépése átgondolatlan volt és a radikális jobboldalnak kedvez.

    Másokkal engedékenyek?

    Közben az El País arról ír, hogy az Európai Bizottság engedélyezi majd, hogy egyes európai államok néhány tized százalékponttal túllépjék az előzetesen bejelentett 2012. évi költségvetési hiánycéljukat.

    HOGY IS VAN HÁT A KLETTŐS MÉRCE? NA NE MÁÁÁ!

  16. Lakó1214 szerint:

    Mr. Absolut Dexter szerint:
    2012. február 23., csütörtök – 18:16
    „Nem vagyunk Észak-Korea” – továbblép a Békemenet + Videó

    Kedves Dexter!

    Volt itt hétvégén egy móka. Ez a móka az államadósság csökkentésére szervezett hakni volt. Annyira békemeneteltek itt nemrég, most meg volt 400e Ft a bevétel és több millió a kiadás?! Hol volt a békemet tömege?
    Ez a komoly jobboldali üzlet.

  17. Mr. Absolut Dexter szerint:

    Brüsszel szigora lecsapott a lengyelekre is
    2012. február 23., csütörtök 13:01 InfoRáió Napi Gazdaság

    _________________________________________________________________________

    Az Európai Bizottság úgy döntött, hogy visszatartja közel 312 millió euró kifizetését Lengyelországnak az átutalásokkal kapcsolatos szabálytalanságok miatt.

    Ma reggel az unió még hivatalosan nem jelentette be, de a brüsszeli bizottság szóvivője, Ton van Lierop a Dziennik Gazeta Prawna (DGP), a vezető lengyel gazdasági napilap kérdésére megerősített az újság értesülését, miszerint közel 312 millió euró átutalást állítottak le a regionális innovatív gazdasági alapból Lengyelország számára.

    Erről levélben értesítették Varsó uniós nagykövetét. Az egyik, sokadszor visszatérő probléma a közbeszerzési eljárások ügye, a pályáztatás és verseny nélkül juttatott szerződések.

    A DGP szerint az unió még sosem élt ilyen drasztikus eszközzel Lengyelországgal szemben. A lépést van Lierop azzal indokolta, hogy a bizottság súlyos hibákat talált a támogatási rendszer működésében és ellenőrzésében. A lengyel területfejlesztési minisztérium egyelőre nem kommentálta a ma reggel robbant hírt.

    Varsónak most három hónapja van, hogy magyarázatot adjon a hibákra és kijavítsa azokat, ez azonban a lap szerint nem lesz könnyű. Egyes esetekben ugyanis újra le kellene folytatni a közbeszerzési eljárást, amelyekben már korábban döntöttek, sőt végre is hajtották. Brüsszel pedig az ügyek tisztázásáig nem fogad be új kezdeményezéseket az innovációs gazdasági program keretében, vagyis még a hivatalosan megadottnál is jelentősebb összegről lehet szó.

    Ha a határidő lejártáig Varsó nem tud rendet teremteni, hosszú hónapokra befagyhatnak ezek a pénzek, ami komoly problémát jelenthet a költségvetésnek. A büdzséből ugyanis már visszautalták a program kedvezményezettjeinek – önkormányzatoknak, kutató- és tudományos intézeteknek – az önrészt.

    A hibákért a lap a területfejlesztési minisztériumot tartja a felelősnek, amelynek ki kellett volna szűrnie a pályázatok irreális vagy szabálytalan elemeit.

    Hát igen. Nem lehet megtorlatlanul hagyni, hogy kiálltak Straszburgban Magyarország mellett. Litvánok most ti jöttök!

  18. Lakó1214 szerint:

    Mr. Absolut Dexter szerint:
    2012. február 23., csütörtök – 19:09

    Mint írtam valahol, hogy a manyup kalapba dobása, az nem egyenlő a GDP-vel, ami ugye nem forint alapú, mint ahogy Gabriella mondta!

  19. Mr. Absolut Dexter szerint:

    “Marxista ellenforradalom” zajlik Európában?
    ——————————————————–
    Kormánypárti egyesületbe tömörül a Békemenet

    A kormány és a miniszterelnök mellett kiálló egyesületet hoznak létre a január 21-i Békemenet szervezői, akik szerint továbbra is meg kell védeni a magyar demokrácia vívmányait, az ország szuverenitását.
    2012.02.23 14:37
    MTI
    ——————————————————————————————————
    Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője, a Békemenet Magyarországért Egyesület alapítói által csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, az egyesület létrehozásával a Békemenet résztvevőit és szimpatizánsait kívánják mozgósítani, mivel nem számítanak arra, hogy a jövőben csillapodnának a Magyarországgal szembeni külföldi támadások. Mint mondta, Európában az elmúlt időszakban egy “marxista ellenforradalom” zajlik, Brüsszel “torz érzékenységét” pedig jól jellemzi, hogy míg a “Gyurcsány-kormány köztörvényes bűntettei” semmilyen reakciót sem váltottak ki, addig az Európai Unió most megfenyegette Magyarországot és velünk akar példát statuálni.

    Kiemelte: Magyarország jelenlegi helyzete, noha szereplőiben nem is, de szituációjában mindenféleképpen Ausztria 1990-es évek végi állapotára hasonlít, amikor a Jörg Haider miatt blokádot hirdető Európai Unió “méltatlanul hurcolta meg” nyugati szomszédunkat. Bencsik András szerint Brüsszel ezúttal sem hajlandó megbocsátani, hogy Magyarországon egy “patrióta, jobbközép kormány irányít, a lakosság teljes felhatalmazásával”. Ezért továbbra is demonstrálni akarjuk, hogy Magyarország népe rendíthetetlenül ragaszkodik korábbi döntéseihez – fűzte hozzá, aláhúzva, hogy a Békemenet által biztosított “békés eszközt” a későbbiekben is használni fogják, ha kell.

    Csizmadia László, a Nemzeti Civil Alapprogram (NCA) tanácsának elnöke elfogadhatatlannak nevezte az Európai Bizottság szerdai javaslatát, amely azt kezdeményezi, hogy jövő januártól függesszék fel 495 millió euró Magyarországnak szánt kohéziós, vagyis felzárkóztatási támogatás folyósítását. Szerinte ezzel a lépéssel Brüsszel más országok számára kíván példát statuálni, ami azért is felháborító, mert ezen összeg nélkül Magyarországtól azt a lehetőséget veszik el, hogy saját erejéből álljon talpra a válság után. A szervezők kérdésre válaszolva ugyanakkor úgy foglaltak állást, hogy demonstrálni emiatt legkorábban csak azután fognak, ha az az európai pénzügyminiszterek döntése után véglegessé válik.

    Bayer Zsolt, a Magyar Hírlap főmunkatársa egyebek mellett arról beszélt, hogy Magyarországról nézve “egyre nehezebb szeretni az Európai Uniót”, amely nem érti, minél többet “vegzál minket”, annál nagyobb lesz bennünk a “kuruc ellenállás”. Megjegyezte, nem zárható ki, hogy új egyesületük március 15-én tartja következő megmozdulását.

    A Békemenet szervezői a fentiek mellett arra is kitértek, hogy minden várakozásukat felülmúlta a Békemenet sikere, amelyen a Belügyminisztérium becslése alapján 400 ezren vettek részt. Bayer Zsolt közölte továbbá, bekemenet-2012.hu néven honlapot indítottak, amelyre a résztvevők által készített élménybeszámolókat, fotókat várják. A Magyar Hírlap újságírója emellett szólt arról is, hogy egy könyvet is összeállít a Békemenetről, amelyben egyebek mellett egy Orbán Viktor kormányfővel készülő hosszabb interjú is helyet kap majd.

    A Békemenet résztvevői január 21-én a fővárosi Hősök teréről indultak. A Belügyminisztérium által 400 ezresre becsült tömeg élén mások mellett Bayer Zsolt, Bencsik András és Széles Gábor nagyvállalkozó haladt egy kifeszített molinót tartva, amelyre magyarul és angolul az volt írva: “Nem leszünk gyarmat”. A kormány melletti megmozdulás a Kossuth téren, rendbontás nélkül ért véget

    -Ha a nép nem tüntet, a kormány nem tagadhatja meg az adósság fizetését. Továbbá a kilépésről is csak népszavazás dönthet. Tehát a döntés a népé. Ha a nép nem tesz semmit, az is egy döntés. Jól ismerjük az eredményét. Amire rá akartam mutatni, hogy az egymást ütő emberek (e fórumon is) nem sokra fognak jutni.
    -Továbbra is fizetni? Nincs miből…..És már különben is, kifizették az adósságaikat, legalább 53 szorosan. De az adósság, csak adósságot szül, Mőbius szalagja…

  20. robi szerint:

    Jóval akarsz vitatkozni. Szédül a pali, mint a ringlispíl.
    Így jár mindenki, aki hagyja, hogy mások gondolkodjanak helyette.

  21. Lakó1214 szerint:

    robi!

    Most nem rövidebb lenne és kevesebb bájt, ha linkelne?
    Ennyi maszlagtól meg kimosódik hamar az agy! LOL

  22. Mr. Absolut Dexter szerint:

    Lakó1214 szerint:
    2012. február 23., csütörtök – 19:15

    Mr. Absolut Dexter szerint:
    2012. február 23., csütörtök – 19:09

    Mint írtam valahol, hogy a manyup kalapba dobása, az nem egyenlő a GDP-vel, ami ugye nem forint alapú, mint ahogy Gabriella mondta!
    _________________________________________________________________________

    Hogy jön ez ide? A manyup szépen elnyelte sokunk reálhozamát. Erről ennyit!

  23. Mr. Absolut Dexter szerint:

    Lakó1214 szerint:
    2012. február 23., csütörtök – 19:12

    Mr. Absolut Dexter szerint:
    2012. február 23., csütörtök – 18:16
    „Nem vagyunk Észak-Korea” – továbblép a Békemenet + Videó

    Kedves Dexter!

    Volt itt hétvégén egy móka. Ez a móka az államadósság csökkentésére szervezett hakni volt. Annyira békemeneteltek itt nemrég, most meg volt 400e Ft a bevétel és több millió a kiadás?! Hol volt a békemet tömege?
    Ez a komoly jobboldali üzlet.
    _________________________________________________________________________

    Mit hordasz itt össze?

  24. Lakó1214 szerint:

    Dexter!

    A “nemzeti” elnyelte, akkor így jártál. Az “enyém” nem nyelte be. Ez van.

    A békemenet 400 ezer tagja hol volt a koncert helyett? 400.000 X 2012,- HUF = 804.800.000,- HUF lett volna. Ha már…

  25. Vátesz szerint:

    Minek kell fideszes ügyeket idehozni egy jobbikos poszthoz, a Jobbikkal kapcsolatban nincs semmi véleményetek? Majd lesz, mert a Fidesz kormányzás után biztos nem ballib kormány jön!

  26. Lakó1214 szerint:

    … de kis hazánknak egy Jobbik lenne a hab a tortán.

  27. beluska szerint:

    Kedves Lakó1214!

    Arra kérlek (ha még nem tetted) – nézzél végig egy videót a youtube-on, ahol nem a média elferdített torz tükre által megfestett képet kapod, hanem magát a valóságot:

    http://www.youtube.com/watch?v=E5uS3G2iSBo&feature=g-all-u&context=G28086e6FAAAAAAAAAAA

    Ezt nem cinikusságból mondom, teljesen higgadtan és jó szándékból.

    Jó éjt mindenkinek!

Itt lehet hozzászólni !