Alapítványi bál az Eötvösben

Csepel.hu

A csepeli Eötvös József Általános Iskola tornaterme vidám bálteremmé alakult át február 18-án este, ahol nem csak a dekoráció, hanem a hangulat is díszbe öltözött a jeles alkalomra.

Az iskola alapítványának báljára zsúfolásig megtelt az intézmény tornaterme és Zupkó János önkormányzati képviselő, – az est fővédnöke- megnyitója után Hajduk Katalin igazgatónő és Hataláné Péntek Judit, az Alapítvány kuratóriumának elnöke mondtak rövid beszédet.

Kiemelték, hogy az alapítványhoz befolyt összegekből új fa játékok beszerzését tervezik, valamint az iskolaudvar további fejlesztését is szeretnék végrehajtani a közeljövőben.

A rövid protokolláris részt követően kezdetét vette a műsor, ami sokszínűségében és színvonalában vetekedett bármilyen nagynevű hasonló rendezvénnyel.

A táncbemutatók sorát a 8.b osztályos Komáromi Ivett és Tóth Ádám nyitották, akik egy angolkeringővel adták meg az alaphangot az est hátralévő részére. A keringőt aztán felváltotta a 4.b osztályosok műsora, akik német gyermektáncokkal kedveskedtek a megjelenteknek, majd ismét Komáromi–Tóth duó lejtette egy szambát, rumbát, és cha-cha-chát is magába foglaló táncegyveleget. A farsangi, illetve báli hangulatfokozást ezután ismét a kicsik német tánccsoportja vállalta magára, majd egy latin mix következett egy olyan 6 fős lány formációtól, akiket az iskola egykori tanulója, Majorné Vígh Zita versenytáncos készített fel.

Az este sokszínűségét jól mutatta, hogy a folytatásban helyet kapott a műsorban a Négy Muskétás nevű sporttánc-egyesület is, akik akrobatikus rock and rollt adtak elő, majd Gál Boglárka és Tramontini Péter rockizott egy nagyot mindenki legnagyobb örömére.

A felfokozott hangulatban aztán egyszer csak kihunytak a fények és a 8.b-sek a sötétben remek hatást előidéző ruhájukban adták el Pálcikaember tánc című produkciójukat. Miután a hálás közönség tapsoló tenyerei elfáradtak, következett a Királyerdei Művelődési Házban működő Milieu tánccsoport, akik latin táncaik mellett a New York, New York című világslágerre is előrukkoltak egy érdekes koreográfiával.

A karzaton és az asztalnál helyet foglalók szórakoztatásáról a már említett hatfős latin táncos csoport gondoskodott ismét, akik Christina Aguilera, Candyman című számára boogie-voogie koreográfiát adtak elő. Eztán következett egy igazi meglepetés-produkció: a Királyerdei Művelődési Ház, Boros Csilla által vezetett latin-kardiós csoportja lépett a terem közepére, akik között szép számmal felfedezhettünk az iskola tanári karából is néhány arcot, és az Eötvösbe járó diákok szülei közül is néhányat. A hatalmas ováció közepette felvonult alkalmi tánccsoport végképp levette a lábáról a közönséget, s cha-cha-cha zenére kitalált koreográfiájuk szűnni nem akaró tapsot eredményezett.

A színvonalas műsorokban elfáradt előadók és az élményekkel gazdagodó közönség sem bánta hogy következett a vacsora, majd utána kezdetét vette a báli mulatság, melynek jó hangulatáról többek között a Dr. Fedina Laura-Ongai Miklós énekes-páros gondoskodott, akik civilben a Szent János Kórház dolgozói, de ezúttal énektudásukkal varázsoltak. Az este további része a felhőtlen szórakozás jegyében telt: volt élő zene, tánc, elmaradhatatlan tombolahúzás, és egy hatalmas torta is előkerült éjfél után.

A báli szezon hagyományaihoz maximálisan méltó, nagysikerű alapítványi bál ezúttal is biztosan bekerül az iskola emlékkönyvébe.

Légrádi Gábor- csepel.hu

4 hozzászólás “Alapítványi bál az Eötvösben” bejegyzésre

  1. Etikus szerint:

    GYÖNYÖRŰEK a LÁNYOK!
    Ezek után semmi kétségem, hogy a táncprodukcióik bemutatásaival is, hasonlóan kiemelkedőt produkáltak a megjelentek elkápráztatására.
    Szívből gratulálok mindenkinek, aki(k) elősegítői voltak ennek a műsornak, sikeres és nívós lebonyolításáért.

  2. GONDOLKODÓ! szerint:

    Csak egy legénynek jók a szemei? No és az igények? Kultúra yes? Cucialista kultúra dá?

  3. "?!" szerint:

    Csatlakozom az előttem szólókhoz!

    Eddig csak azért nem írtam le, hogy mennyire “tetszik a felhozatal”, mert nem akartam első lenni a tetszésnyilvánításban.

  4. GONDOLKODÓ! szerint:

    Egyszerűen nem értem, a csepelieket! Egyetlen szülő sincsen közöttünk aki büszkén mondhatná, íme egyik az én lányom.
    A szétfoszlott SZDSZ visszavonulását illetően, nem e területen vert sátrat? Mert ha igen, akkor még felvonulás is lehet.

Itt lehet hozzászólni !