Jégtáblába kapaszkodva sodródott a Dunán

Hír 24

A férfi úgy döntött, lerövidíti útját. A Csepeli buszvégállomástól a befagyott Dunán akart átjutni a Molnár-szigetre. Végül a detoxikálóban kötött ki.

A Hír24 értesülése szerint kedden délután két óra körül riasztották a tűzoltókat és a mentőket, hogy valaki a folyóba esett, miután beszakadt alatta a jég. A férfi Csepelen, a végállomáson szállt le a buszról, majd elhatározta, hogy gyalog átsétál a befagyott Dunán a Molnár-szigetre. Azzal azonban nem számolt, hogy az elmúlt napok kedvező időjárásának köszönhetően a jég már elvékonyodott, nem bírja el a súlyát. Miután a vízbe esett, egy jégtáblába kapaszkodott, úgy sodródott a hideg vízben. Szerencsére az ijedségen kívül nem esett baja, és még a terve is sikerült: a másik oldalon ért partot. Ennek ellenére a mentők kórházba vitték, hogy kivizsgálják.

A Hír24 legfrissebb információi szerint a 37 éves férfit a Nyírő Gyula Kórház Addiktológiai Osztály és Kijózanító Állomásra vitték. Magyarul a detoxikálóba, mert a jégreszállás előtt nagyon sokat ivott.

Az eset után néhány órával egy másik embert is kimentettek a Dudából. A férfi az Újpesti vasúti hídról – Északi összekötő vasúti híd – vetette magát a mélybe. Úgy tudni, a tűzoltókat is riasztották a mentéshez, de megelőzték őket. A járókelők kötelet dobtak neki és kihúzták a vízből. A mentők még a helyszínen vannak, ápolják. Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese későbbre ígért tájékoztatást a férfi állapotáról.

Forrás: Hír24

6 hozzászólás “Jégtáblába kapaszkodva sodródott a Dunán” bejegyzésre

  1. beluska szerint:

    Honnan mentették ki a másik embert? “Dudából”? De jó dóga lehetett 🙂

  2. duplaxpluszegy szerint:

    Hát az első embernek csak gratulálni tudok! Istenem, hogy lehet valaki ennyire hülye???

  3. beluska szerint:

    Köszönöm gratulációdat. Tőled kifejezetten jól esett.

  4. Szúrós dinnyehéj szerint:

    De most nem? Erre mi mást lehet mondani? Nem nézi, vagy nem hallgatja az ilyen a híreket, vagy az időjárást? De ezt az ember a televízió és a rádió nélkül is megtapasztalhatja, hogy már nincsenek mínuszok… ebből kifolyólag a jég sem olyan vastag, mint 3 hete…

  5. Zizi szerint:

    Ha előtte ivott, olyan mindegy, hogy látta-e a híreket vagy sem… valószínűleg nem olyan tudatállapotban volt, hogy fel tudta volna mérni a helyzetet.

  6. szanta szerint:

    Beluska a duplaxpluszegy az első embernek gratulált a fenti cikkből nem neked ,ne vedd magadra….:)

Itt lehet hozzászólni !