Baloldali győzelem: elítélték Magyarországot

Mno.hu

A Hír TV beszámolóját a képre kattintva tekinthetik meg

Megszavazta az Európai Parlament a Magyarországot elítélő baloldali határozattervezetet.

A 315 támogató vokssal, 263 ellenszavazattal, 49 tartózkodás mellett elfogadott határozat az EP „súlyos aggodalmát” fejezi ki „a demokrácia gyakorlásával, a jogállamisággal, az emberi és szociális jogok gyakorlásával, a fékekkel és ellensúlyokkal, az egyenlőséggel és a diszkriminációmentességgel összefüggésben”. Felszólítja a magyar kormányt: tegyen eleget az Európai Bizottság, az Európa Tanács és a Velencei Bizottság ajánlásainak, és azoknak megfelelően módosítsa az érintett törvényeket.

A voksolásra három határozati javaslatot is beterjesztettek, és ezek közül a szocialisták, a liberálisok, a zöldpártiak és az Egységes Európai Baloldal/Északi Zöld Baloldal (GUE/NGL) nevet viselő radikális baloldaliak indítványa kapta meg a szükséges többséget. A másik két, alternatív javaslatot – amelyet a jobbközép néppártiak, illetve a konzervatívok jegyeztek – a plenáris ülés elutasította.

Még tavaly bíráltak

Az állásfoglalás emlékeztet arra, hogy a tavaly elfogadott új alkotmány „egyes rendelkezéseit az Európai Parlament bírálta 2011. július 5-i állásfoglalásában”, és akkor „felhívta a magyar kormányt, hogy rendezze a Velencei Bizottság által kiemelt kérdéseket és aggályokat, és … felhívta az Európai Bizottságot, hogy alaposan tekintse át és elemezze az új alkotmányt és az abban rögzített sarkalatos törvényeket annak ellenőrzése érdekében, hogy következetes összhangban állnak-e a közösségi vívmányok betűjével és szellemével, különösen az Európai Unió Alapjogi Chartájával”.

Az állásfoglalás szerint az EP „utasítja az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságot, hogy az Európai Bizottsággal, az Európa Tanáccsal és a Velencei Bizottsággal együttműködve kísérje figyelemmel a Bizottság és az Európai Parlament … említett ajánlásainak végrehajtását és a végrehajtás módját, és megállapításairól készítsen jelentést”. Egyúttal „utasítja az Elnökök Értekezletét”, hogy e jelentés fényében „mérlegelje”, „szükség van-e intézkedések – köztük az eljárási szabályzat 74e. cikke és az EUSZ 7. cikkének (1) bekezdése szerinti
intézkedések – életbe léptetésére”.

Csak egy papír

Valószínűsíthető volt, hogy elítélik Magyarországot, az volt kérdéses, hogy minden szocialista megszavazza-e ezt az indítványt – mondta Simon János a Hír TV stúdiójában. A politológus úgy sejti, hogy a lengyel balosok, illetve az észak-olasz, és brit konzervatív EU-szkeptikusok vagy nemmel szavaztak, vagy tartózkodtak, vagy nem nyomtak gombot, ám ez is kevés volt az elítélő határozat megakadályozására.

Kumin Ferenc pedig úgy fogalmazott, hogy a nyilatkozatnak semmilyen jogi kötőereje nincs, „akár úgy is fogalmazhatnánk, hogy ez csak egy papír amivel gyarapszik az unió irattára, ám szimbolikus, politikai jelentősége van”. A hetes cikkelyről, amely alapján akár visszatarthatják a hazánk felé irányuló forrásokat, vagy akár szavazati jogunkat is felfüggeszthetik, az elemző úgy szólt: a szocialisták hezitálnak, lebegtetik a lehetőséget, a zöldek, a liberálisok és a kommunisták viszont hevesen érvelnek mellette.

Kumin Ferenc szerint a magyar kormány legfontosabb feladata most kommunikálni,vagyis elmagyarázni, hogy egy politikailag motivált tárgyi tévedésektől hemzsegő döntés született.

Kettős játszma

Gál Kinga a Hír TV-nek elmondta, hogy egy olyan határozat született, amely általában elítéli a kormány intézkedéseit. „Ezt teljes mértékben elutasítom” – hangsúlyozta a fideszes európai parlamenti képviselő. Az a probléma ezzel a „vagdalkozó” határozottal, hogy beleszól a hazai szuverenitásba, nem elégszik meg az uniós jogszabályok betűjének az elfogadásával, hanem a szellemét kéri számon – tette hozzá.

A politikus szólt arról is, hogy ezzel a döntéssel az EP meglebegteti a hetes cikkely alkalmazását. „Világossá vált, milyen kettős játékot játszanak a szocialisták, amit bizonyít, hogy az MSZP képviselői megszavazták ezt a határozatot”. Gál elmondta, hogy ezek a határozatok politikai töltetűek, ezért nincsen jogi súlya, ráadásul több esetben hozott már az EP ilyen döntést.

Gál politikai nyomásgyakorlásnak nevezte az EP csütörtöki döntését, amely a baloldal részéről érkezett. Az EP-képviselő szerint szakmai vitáról nem lehetett szó, a határozat ennek a szakmaiatlanságnak a példája. A másik fél érvei nem találtak meghallgatásra, ráadásul az EP-nek nincsen hatásköre ilyen ügyekben állást foglalni – zárta szavait a fideszes EP-képviselő.

A koncepciós pereket idézi

A koncepciós pereket idézi a magyar néppárti EP-képviselőcsoport szerint az, hogy az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén a szocialista, liberális, zöld és kommunista frakciók megszavazták a Magyarországot elítélő határozatot. A csoport nyilatkozatában kiemelte: az állásfoglalást annak ellenére hozták meg, hogy az Európai Bizottság és a magyar kormány közötti egyeztetések hamarosan lezárulnak. Felhívták a figyelmet: az állásfoglalás kezdeményezői között volt az MSZP két EP-képviselője, Göncz Kinga és Tabajdi Csaba is.

Az elvakult támadás elvakult reakciót szül – kommentálta a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke az Európai Parlamentben csütörtökön elfogadott négypárti állásfoglalást az MTI-nek, hozzátéve: Magyarország annyi tisztelet elvár az unió politikusaitól, mint amennyit mi adunk nekik. Rétvári Bence az MTI-nek úgy fogalmazott: nem az egész Európai Parlament, hanem csak egy szűk többség ítélte el Magyarországot, a néppárti és konzervatív képviselők kiálltak Magyarország mellett. Hozzátette: az EP-ben nem Magyarországról vitatkoztak, hanem a kialakult sajtóhírekről, például arról, hogy bebörtönözik a hajléktalanokat, betiltják a szerzetesrendeket, és összekeverik az Alkotmánybíróságot a Legfelsőbb Bírósággal. Az Európai Unió szocialista és liberális képviselői most ugyanazt a hibát látszanak elkövetni, mint amit a magyar liberális párt, az SZDSZ a 2010-es választások alkalmával megtett: kampányában a szélsőjobboldal térnyerésével riogatott, nagyban erősítve ezzel annak népszerűségét – mondta. A KDNP alelnöke úgy látja, hogy az EP baloldali és liberális frakciói példa nélküli módon rontottak rá egy tagországra. Szerinte Magyarországon bár továbbra is egyértelmű az EU-támogatottsága, de az igaztalan vádak az EU-szkeptikusok és Jobbik-szavazók számát növelik.

A kormányzati kommunikációs államtitkár, Kovács Zoltán szerint politikailag motivált döntés született csütörtökön Strasbourgban, amikor a közelmúltbeli magyarországi politikai fejleményekről szóló, négypárti állásfoglalás-tervezetet szavazott meg az Európai Parlament (EP) plenáris ülése.

„Párthatározat”

Az Európai Parlament által Magyarországgal kapcsolatban elfogadott csütörtöki állásfoglalásnak nincs jogi kötelező ereje, és a dokumentum az európai gondolatnak okoz valódi kárt – hangsúlyozta Gyürk András, a magyar néppárti EP-képviselőcsoport elnöke az MTI-nek telefonon adott rövid értékelő nyilatkozatában. Gyürk szerint az EP-határozat nyugodtan nevezhető „párthatározatnak” is, hiszen gyakorlatilag a nemzetközi baloldal véleményét tükrözi.

Árulkodó a hetedik cikk említése – mondta a fideszes politikus. Ezzel arra utalt, hogy az EP-határozat felveti: meg kell vizsgálni, hogy kell-e alkalmazni Magyarország vonatkozásában az EU alapszerződésének hetedik cikkét. E szóban forgó paragrafus az uniós értékek valamely tagállamban való veszélyeztetettsége esetén követendő eljárásról szól. Mint mondta: a szóban forgó cikk alkalmazásáról az uniós tagállamoknak kellene dönteniük, ez pedig Gyürk szerint kizárt.

Gyürk András úgy véli: a baloldali stratégia arra irányulhat, hogy ilyen eszközökkel felülbírálják a magyar választók kétharmados többséget eredményező döntését, ez a mostani határozat azonban „erre a célja alkalmatlan eszköz”. A fideszes politikus ehhez hozzáfűzte: lehet, hogy a határozattal Magyarországnak akartak ártani, ám az valódi kárt az európai gondolatnak okoz, a szélsőségeseket erősíti.

Kokikat emleget a Gyurcsány-párt

A Demokratikus Koalíció szerint az Európai Parlamentben négypárti egyetértéssel benyújtott határozati javaslat a kormánypártok kétségbeesett reakcióival ellentétben nem Magyarországot, hanem az Orbán-rezsimet ítéli el.

Kósáné Kovács Magda, a Demokratikus Koalíció etikai bizottságának elnöke csütörtöki MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, az Európai Parlament határozatával az Orbán-rendszer hatalmas vereséget szenvedett. A magyar kormányfő saját pártcsaládja, az Európai Néppárt támogatását sem élvezi már maradéktalanul. A volt EP-képviselő szerint a magyar kormány ugyanakkor készülhet „a további kokikra és sallerekre is”. Az EP mai döntése politikai támogatást nyújt az Európai Tanácsnak, hogy a kötelezettségét megszegő magyar kormánnyal szemben szankciókat is életbe léptessen – beleértve akár a szavazati jog felfüggesztését is – közölte.

Nem méltók a szocialisták

Egyértelművé vált, hogy az MSZP nem méltó az ország képviseletére – reagált a szavazás eredményére a Fidesz ifjúsági szervezete. A Fidelitas elnöksége által az MNO-hoz eljuttatott közleményben kifejtik, „ha csak Göncz Kingán és Tabajdi Csabán múlna, eljárás indulna Magyarország ellen. Ez a szavazati jogunk és az uniós források elvesztésével is járhatna”.

Forrás: Mno.hu

82 hozzászólás “Baloldali győzelem: elítélték Magyarországot” bejegyzésre

  1. GONDOLKODÓ! szerint:

    Apókát a közelmúltban ünnepelte néhány száz ember a villa negra előtt. Nem tudom mennyire büszke a lányára? Hogyan mondta JÉZUS Júdással való beszélgetésük végén? “GYÜMÖLCSÉRŐL ISMERSZIK MEG A FA” Tényleg büszke a lányára??????????????????? és ő saját magára? Rákosi elvtárs mit csinálna mostanság?

  2. GONDOLKODÓ! szerint:

    Ez már régen nem a demokráciáról szól, nem is szólt, csak “jeligeként” használták a tömegek megtévesztésére, úgy ahogyan a mai szavazás, s annak eredménye is.

  3. GONDOLKODÓ! szerint:

    Mi az hogy nem a Magyar Nemzet ellen szavaztak a hazaárulóink? Van aki ezt komolyan gondolja? A magyar nép választotta Parlamentjét, Kormányát, Miniszterelnökét! Akkor miért akarják másképpen beállítani az adott tényeket? Igen is a Magyar Nemzet, a HAZÁJUK ellen szavaztak, tehát hazaárulók.

  4. Tóth Mária szerint:

    Sajnálattal írom le, de az msz/m/p-s EU-s képviselők gerinc nélküli, mocskos banda.

    Szégyen, hogy valaki az országa ellen szavaz, igaz, ők nem magyarok, csak magyarul beszélnek!

  5. Bugi szerint:

    Én a kommancsokban nem csalódtam de az EU-ban igen.

  6. Egy dekával sem különbek mint a kommunisták a Kádár-rendszerben, akik versenyezve jelentették fel egymást Moszkvában. “Kommunistából nem lesz demokratikus szalonna” – szokta volt mondani Kövér László. Simán hazaárulók, a problémákat itthon kell megoldani, nem külföldön árulkodni! Aki kormányzati alternatíva akar lenni, annak választást kell nyerni! Mit akar ez a senkiházik által vezetett MSZP, akik Gyurcsányt még két évig sztárolták, miután elküldtem nekik a nekem címzett Gyurcsány miniszterelnöki köszönőlevelet!

    Címzett: ildiko.lendvai@parlament.hu, bela.katona@mszp.hu, istvan.gondor@mszp.hu, tibor.kovacs@parlament.hu, attila.mesterhazy@parlament.hu, dezso.avarkeszi@mszp.hu, etele.barath@mszp.hu, istvan.hiller@mszp.hu, peter.kiss@mszp.hu, gyula.molnar@mszp.hu, gyorgy.podolak@mszp.hu, simong@mszp.hu, katalin.szili@mszp.hu – Gyurcsány jókívánságai egy MIÉP-esnek (fwd)
    2006-10-03

    Tisztelt MSZP Frakciótagok!

    A mai frakciógyűlésükön, amelyen megbeszélik Gyurcsány
    miniszterelnök úr bizalmi szavazással kapcsolatos indítványát, kérem
    sziveskedjenek megkérdezni tőle, mihez küldi jókívánságait egy MIÉP-
    esnek, aki nem mellesleg a 2002-ES GÁZÁRKAMPÁNY EREDETI
    SZERZŐJE (!), s így többszáz milliárd Ft kompenzációhoz juttatta a
    lakosságot. Avarkeszi és Podolák képviselő urak előtt ez a tény már júl.
    5-e óta ismert. Esetleg ahhoz gratulál, hogy eltakarítottam a Wallist
    Csepelről Bajnai Gordonostól, vagy hogy közöm van az 1989-es
    bukaresti “forradalomhoz”, ami Ceausescu bukásához vezetett.
    Mindenesetre megfogadtam a tanácsát a további közéleti
    szerepléshez, s így Csepelen október 23-án négy posztumusz Csepel
    Díszpolgára címet adnak három kivégzett katonának és a Nemzetőrség
    szintén kivégzett parancsnokának az én javaslatom alapján.
    Helyes-e, hogy az a Lendvay Ildikó a frakcióvezető, aki lassan
    mondta “nem lesz gázáremelés”. Ő is LÉPRE MENT EGY MIÉP-ESNEK,
    Medgyessy és Gyurcsány miniszterelnökökkel együtt. Nem kell magukat
    szégyellniük, ebbe már Ceausescu is belehalt. Elég ha szépen
    elballagnak, Önök pedig választanak mást.
    Egyáltalán miért válaszol Gyurcsány Ferenc egy olyan levélre, amit Tóth
    Mihály csepeli polgármesternek címeztem, igaz hogy júl. 5-i csepeli
    fórumán Csurcsány úrnak is kezébe adtam. Lehet, hogy furdalta a
    kíváncsiság, amiért kezet fogtam vele jan. 31-i szintén csepeli fórumán.

    A média figyelmébe: rendelkezem a megfelelő bizonyítékokkal, a
    magyar médiának már felajánlottam régebben is, de eddig nem éltek
    vele. Állok rendelkezésükre, megkeresésüket e-mailben vagy telefonon
    várom.

    Tisztelettel Tarjányi László

  7. Gordon szerint:

    Ma kiderült: Az MSZP rosszat akar Magyarországnak, mert képtelen elfogadni a választók 2010-es akaratát.

    Igazándiból ez veszélyezteti a demokráciát.

  8. Gordon szerint:

    Bugi! Az EU-ben ne csalódj. 312-en nem szavazták meg a javaslatot. Legtöbbjük nem magyar ember. Köszönet nekik. Valamilyen formában ők is az EU.

    A magyarok eddig nem sokat foglalkoztak az EU döntéshozatali fórumaival. Mostanában kezd csak leesni sokaknak, hogy “kint” is pártpolitika van.

  9. "?!" szerint:

    Mielőtt nagyon felhergelnétek magatokat és egymást, olvassátok el az Európai Parlamentben ma jóváhagyott “Állásfoglalás-tervezet” nem hivatalos fordítását!

    (1. rész):
    Állásfoglalás tervezet a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége, a Liberálisok és Demokraták Képviselőcsoportja, a Zöldek/Európai Szabad Szövetség Képviselőcsoportja és az Északi Baloldal/Egyesült Baloldal Képviselőcsoportja nevében.

    Az Európai Parlament állásfoglalás-tervezete a közelmúlt magyarországi politikai eseményeiről Az Európai Parlament,

    – tekintettel az Európai Unióról szóló szerződés (EUSZ) 2., 3., 4., 6. és 7. cikkére, az Európai Unió működéséről szóló szerződés (EUMSZ) 49., 56., 114., 167. és 258. cikkére, az Európai Unió Alapjogi Chartájára és az Emberi Jogok Európai Egyezményére (EJEE) az alapjogok tiszteletben tartása, előmozdítása és védelme tekintetében,

    – tekintettel Magyarország új Alaptörvényére, amelyet a Magyar Köztársaság Országgyűlése 2011. április 18-án fogadott el, és amely 2012. január 1-jén lépett életbe (a továbbiakban: az új Alaptörvény), valamint az Alaptörvény átmeneti rendelkezéseire, amelyet 2011. december 30-án fogadott el a Magyar Köztársaság Országgyűlése (a továbbiakban: Átmeneti Rendelkezések),

    – tekintettel a Joggal a Demokráciáért Európai Bizottság (Velencei Bizottság) által közzétett CDL(2011)016. és CDL(2011)001. számú, az új magyar Alaptörvényről és az új magyar Alaptörvény kidolgozásának folyamatával kapcsolatban felmerült három jogi kérdésről szóló véleményekre,

    – tekintettel az Európai Parlament 2011. március 10-i, a magyarországi médiatörvényről és 2011. július 5-i, a magyar alkotmány felülvizsgálatáról szóló határozataira, – tekintettel arra, hogy az Európai Bizottság alelnöke, Neelie Kroes 2011 októberében felállította a Médiaszabadság és Pluralizmus Magasszintű Munkacsoportot,

    – tekintettel a Tanács és a Bizottság által tett nyilatkozatokra az Európai Parlament 2012. január 18-án tartott, a közelmúlt magyarországi politikai eseményeivel foglalkozó plenáris vitájában,

    – tekintettel az Európai Bizottság 2012. január 17-i döntésére arról, hogy gyorsított kötelességszegési eljárást indít Magyarország ellen a központi bank és az adatvédelmi hatóság függetlensége, valamint az igazságszolgáltatást érintő intézkedések miatt,

    – tekintettel eljárási szabályzata 115. cikke (5) bekezdésére és 110. cikkének (4) bekezdésére,

    A. mivel az Európai Unió az EUSZ 2. cikkében foglaltak szerint a demokrácia és a jogállamiság értékein, az Európai Unió Alapjogi Chartájában és az EJEE-ben rögzített alapjogok és szabadságok kétségbevonhatatlan tiszteletén és az említett jogok, szabadságok és elvek jogi értékének elismerésén alapul, amit tovább erősít az EU közelgő csatlakozása az EJEE-hez,

    B. mivel a jelenlegi és a csatlakozásra váró tagállamok, valamint az Európai Unió kötelessége, hogy a tagállami jogalkotás tartalma és eljárásai összhangban álljanak az uniós jogszabályokkal és értékekkel, különösen a Koppenhágai Kritériumok között, az Alapjogi Kartában és az EJEE-ben írtakkal és, hogy az elfogadott jogszabályok betűje és szellemisége nem áll ellentétben ezekkel az értékekkel és eszközökkel;

    C. mivel Magyarország 2011. április 18-án új alkotmányt fogadott el, amelynek elfogadását és egyes rendelkezéseit az Európai Parlament 2011. július 5-i határozatában bírálta, egyben felszólította a magyar kormányt arra, hogy foglalkozzon a Velencei Bizottság által korábban felvetett ügyekkel és problémákkal, valamint felszólította az Európai Bizottságot, hogy végezzen alapos vizsgálatot és elemzést az új alkotmányról és az abban meghatározott sarkalatos törvényekről, hogy megvizsgálja, azok betűje és szelleme összhangban áll-e a közösségi joggal, különösen az EU Alapjogi Kartájával,

    D. mivel a sarkalatos törvények elfogadása számos területen aggodalmakat ébresztett, különösen az igazságszolgáltatás függetlensége, a nemzeti bank függetlensége, az adatvédelmi hatóság függetlensége, az igazságos politikai verseny és politikai váltógazdaság terén, a jövedelemadó rendszerét kétharmados szabályozás alá rendelő a stabilitási törvényben szereplő rendelkezések, a jelenlegi kormánytöbbségnek biztosított kivételes és szokatlanul hosszú időszakra szóló kinevezések lehetősége a sarkalatos törvényekben, így korlátozva a későbbi kormányok kormányzóképességét,

    E. mivel az Országos Bírói Hivatal elnökének és a Legfőbb Ügyésznek, joga lesz arra, hogy az egyes ügyeket konkrét bíróságokra utalja, megsértve a hatékony jogorvoslathoz és a tisztességes eljáráshoz való jogot, F. mivel az új alkotmány és annak Átmeneti Rendelkezései a Legfelsőbb Bíróságot a Kúriával helyettesítették, ezzel idő előtt, két év után megszakítva a Legfelsőbb Bíróság korábbi elnökének hat éves megbízatását, G. mivel az új alkotmány a bírók és ügyészek kötelező nyugdíjkorhatárának csökkentését mondja ki a korábbi 70 évről 62 évre, a Kúria elnöke és a legfőbb ügyész kivételével, ami diszkriminatív jellegű és megközelítőleg 300 bíró nyugdíjba vonulásához vezet, amely súlyos beavatkozás az igazságszolgáltatás független működésébe;

    H. mivel az új alkotmány előírásai szerint a parlamenti biztosok száma a korábbi négyről egyre csökken, ezzel gyakorlatilag megszakítva a személyes adatok védelmének és a közérdekű adatok nyilvánosságának érvényesüléséért felelős országgyűlési biztos (adatvédelmi biztos) 6 éves mandátumát, ezzel súlyosan sértve függetlenségét, mivel hatáskörét egy újonnan létrehozott hivatal veszi át,

    I. mivel a Magyar Országgyűlés számos visszamenőleges hatályú törvényt fogadott el, megsértve ezzel az európai jog egyik alapelvét, a visszamenőleges jogalkotás tilalmát;

    J. mivel a közelmúltban elfogadott egyházakról és vallási felekezetekről szóló törvény szokatlanul szigorú szabályokat fogalmaz meg az egyházak alapításáról, és azt a kétharmados parlamenti többség jóváhagyásától teszi függővé,

    K. mivel az alkotmány rendelkezései értelmében a Magyar Alkotmánybíróság a költségvetési törvények felülvizsgálásával kapcsolatos hatalma jelentősen csökkent;

    L. mivel aggodalmakat ébreszt, hogy jelentős számú ügy részletes szabályozását vonták a kétharmados többséget igénylő sarkalatos törvények körébe, köztük olyan ügyeket is, amelyeket általában egyszerű többséggel szabályoznak, ahogy azt a Velencei Bizottság jelentése megállapította;

    M. mivel az Európai Bizottság alelnöke, Viviane Reding aláhúzta a Bizottság abbéli szándékát, hogy megvizsgálja, hogy az új igazságszolgáltatási rendszer befolyásolja-e a bíróságok függetlenségét; mivel az Európai Bizottság alelnöke, Neelie Kroes, és a médiaszabadsággal és pluralizmussal foglalkozó magas szintű munkacsoport elnöke, Vaira Vike-Freiberga ismételten kifejtette aggályait a magyarországi médiaszabadsággal és pluralizmussal kapcsolatban,

    N. mivel az Európai Bizottság elnöke, José Manuel Barroso 2012. január 18-án aláhúzta, hogy a jogi szempontokon túl aggályos a demokrácia minősége is Magyarországon, valamint felhívta a magyar hatóságok figyelmét a demokrácia és szabadság alapelveinek tiszteletére, illetve hogy ezeket ne csak a normák szintjén hajtsák végre, hanem a gyakorlatban, és az ország politikai és szociális életében is;

    O. mivel az Európai Bizottság 2012. január 17-én kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen három ügyben: a Magyar Nemzeti Bank függetlensége, a bírák nyugdíj korhatárának Alaptörvénybe foglalt kötelező leszállítása, és az adatvédelmi hatóság függetlensége, ugyanakkor további információt kért a magyar hatóságoktól az igazságszolgáltatás függetlenségével kapcsolatban;

    P. mivel az EP Állampolgári Jogi Bizottsága a az alapjogok helyzete az Európai Unióban (2009) – hatékony végrehajtás a Lisszaboni szerződés hatálybelépését követően című jelentésében (2009/2161(INI), kérte az Európai Unióról szóló Szerződés 7. cikkelyével foglalkozó 2003-as Bizottsági Kommunikáció felülvizsgálatát, annak érdekében, hogy átlátható és koherens módon legyenek kezelhetőek az Európai Unión belüli esetleges emberi jogi jogsértések és az új emberi jogok védelmére született szabályozási keretekre figyelemmel alkalmazható legyen az EUSZ 7. cikkelye;

    Q. mivel a magyar kormány és nevezetesen a magyar miniszterelnök az Európai Bizottságnak küldött levelében és az Európai Parlament előtt jelezte készségét azon problémák vizsgálatára, amelyek kiváltották a kötelezettségszegési eljárásokat, a szóban forgó törvények módosítására, valamint vállalta, hogy együttműködik a továbbiakban az európai intézményekkel a jogi eljárásokon is túl;

    R. mivel az Európai Parlament az EU jog értelmében szereppel bír az alapvető jogok és szabadságok érvényesülésének ellenőrzése terén az Európai Unió 27 tagállamában;

    1. Súlyos aggodalmát fejezi ki a magyarországi helyzettel kapcsolatban a demokrácia, a jogállamiság, az emberi és szociális jogok tiszteletben tartása és védelme, a hatalmi fékek és ellensúlyok, az egyenlőség és az antidiszrkrimináció kapcsán;

    2. Felkéri a magyar kormányt, hogy vegye figyelembe az Európai Unió Bizottságának, az Európa Tanácsnak és a Velencei Bizottságnak ajánlásait, kifogásait és követelményeit a fenti kérdésekben, és azoknak megfelelően módosítsa az érintett törvényeket, mivel a magyar polgárok érdeke, hogy az Európai Unió alapértékei és normái érvényesüljenek;

    3. Tudomásul veszi az Európai Bizottság, az Európa Tanács és a Velencei Bizottság azon határozott szándékát, hogy átfogó vizsgálatot indítson annak megállapítására, hogy a magyar jogrendszer összhangban áll-e az európai jog betűjével és szellemével;

    4. Felszólítja az Európai Bizottságot, a szerződések őrét, hogy vizsgálja meg alaposan az említett törvények esetleges jövőbeni módosításait, végrehajtásukat, és hogy azok összhangban vannak-e az EU szerződéseinek betűjével és szellemével, valamint folytasson átfogó ellenőrzést annak biztosítására,

    a. az igazságszolgáltatás függetlenségét, nevezetesen az Országos Bírói Hivatalt, az Ügyészséget, és általában véve a bíróságokat politikai befolyástól mentesen irányítsák, és hogy ne lehessen önkényesen megrövidíteni a függetlenül kijelölt bírók mandátumát;

    b. hogy a Magyar Nemzeti Bank szabályozása megfelel az Európai jogszabályokban foglaltaknak;

    c. hogy az adatvédelem intézményi függetlenségét, és az információ szabadságát visszaállítsák, és ne csak a vonatkozó törvény szövegében, hanem a törvény alkalmazásakor is biztosítsák;

    d. hogy teljes mértékben visszaállítsák az Alkotmánybíróság arra vonatkozó jogát, hogy minden jogszabályt ellenőrizhessen, ideértve a költségvetési és adótörvényeket is;

    e. hogy a magyar médiatörvény szövege és alkalmazása is biztosítsa a média szabadságát és pluralizmusát, különös tekintettel az ellenzék, illetve a civil szervezetek képviselőinek részvételére a Média Tanácsban;

    f. hogy az új választási törvény összhangban van az EU jogszabályainak betűjével és szellemével, valamint a demokratikus politikai váltógazdaság elvével; g. hogy a politikai ellenzék jogainak gyakorlása az intézményeken belül és azon kívül is biztosított; h. hogy az egyházakról és vallási felekezetekről szóló törvény tiszteletben tartja a vallásszabadság alapelveit, valamint tartózkodik attól, hogy az egyházak alapítását kétharmados parlamenti többség jóváhagyásától tegye függővé;

    5. Felkéri az Európai Bizottságot, hogy kérjen véleményt a Velencei Bizottságtól az új alkotmányt, az átmeneti rendelkezéseket és a sarkalatos törvényeket tartalmazó törvénycsomag egészéről, és ezekben az ügyekben együttműködését folytassa az Európa Tanáccsal;

    6. Utasítja az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságot, hogy az Európai Bizottsággal, az Európa Tanáccsal és a Velencei Bizottsággal közösen, kísérje figyelemmel, az e határozat 3. pontjában az Európai Bizottság és az Európa Tanács által megfogalmazott ajánlások végrehajtását, és erről készítsen jelentést;

    7. Utasítja az Elnökök Értekezletét, hogy a 6. pontban említett jelentés eredményére tekintettel fontolja meg annak lehetőségét, hogy megteszi az Eljárási Szabályzat 74e, illetve az EUSZ 7.1. cikke szerinti eljáráshoz szükséges intézkedéseket;

    8. Utasítja annak Elnökét, hogy jelen határozatot továbbítsa a Tanács, a Bizottság, az Európa Tanács, a tagállamok kormányai és parlamentjei, az Alapjogi Ügynökség, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet és az ENSZ főtitkár részére.

    MTI nonprofit Zrt. 2010 © Minden jog fenntartva.

    Csak utána érdemes vitatkozni, ha előbb a fentieket végig elolvastátok!!!

  10. Dr. grün szerint:

    GONDOLKODÓ!
    Itt senki sem szavazott a Magyar Nemzet ellen!
    Az állásfoglalás szerint az EP „utasítja az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságot, hogy az Európai Bizottsággal, az Európa Tanáccsal és a Velencei Bizottsággal együttműködve kísérje figyelemmel a Bizottság és az Európai Parlament … említett ajánlásainak végrehajtását és a végrehajtás módját, és megállapításairól készítsen jelentést”. Egyúttal „utasítja az Elnökök Értekezletét”, hogy e jelentés fényében „mérlegelje”, „szükség van-e intézkedések – köztük az eljárási szabályzat 74e. cikke és az EUSZ 7. cikkének (1) bekezdése szerinti
    intézkedések – életbe léptetésére”
    Korai még a jajongás!
    Ha figyelmesen elolvassa valaki a Mno. hu jelentését. Bizonyos ajánlások végrehajtásának nem teljesülése esetén hozza meg elmarasztaló ítéletét az Elnökök Tanácsa!
    Tehát a megoldás kulcsa nem a Nemzet, hanem a záltala választott és egyre kevésbé támogatott törvényhozás kezében van!

  11. Gordon szerint:

    “A jegybankelnök esküjével és fizetésével kapcsolatban további vitákra lehet számítani az Európai Unióval – mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes csütörtökön Balatonfüreden az MTI-nek.”

    http://mno.hu/belfold/azonnal-hozzafer-majd-az-orvos-a-beteg-adataihoz-1052474

  12. Dr. grün szerint:

    Gordon!
    Ha figyelmesen elolvastad a most megszavazott ajánlásokat a za záltalad említett esetről is szól!
    Ahogy elnézem az Eu. továbbiakban nem kíván vitázni!
    Ott nem divat a vakerálás! ))) 🙂 (((

  13. "?!" szerint:

    “Gordon” írta az alábbi badarságokat:

    19:43-kor:
    “Ma kiderült: Az MSZP rosszat akar Magyarországnak, mert képtelen elfogadni a választók 2010-es akaratát.

    19:49-kor:
    “Bugi! Az EU-ben ne csalódj. 312-en nem szavazták meg a javaslatot. Valamilyen formában ők is az EU.”

    Kedves “Gordon”!
    Ha komolyan vehetnénk a fenti badarságaidat, akkor a kormány támogatottságát illetően a szocik is mondhatnák, hogy “2010. áprilisban a választásra jogosult 8,5 millió magyar állampolgárból 6,2 millióan nem szavaztak a Fideszre, ezért a 2,3 millió fideszes szavazat nem jogosítja fel a kormányt arra, hogy 6,2 milliós többség helyett hozzon döntéseket”.

    Kapjál már a fejedhez, és ne írogass hülyeségeket!!!

  14. Gordon szerint:

    “?!” mondja:

    “a szocik is mondhatnák, hogy “2010. áprilisban a választásra jogosult 8,5 millió magyar állampolgárból 6,2 millióan nem szavaztak a Fideszre, ezért a 2,3 millió fideszes szavazat nem jogosítja fel a kormányt arra, hogy 6,2 milliós többség helyett hozzon döntéseket”.”

    De hozhat. Majd nézz utána miért (kulcsszavak: kormányozhatóság, választási rendszerek, népszuverenitás elve, felhatalmazás és az ún. “mandátum” stb….).

    (Butaságokat te szoktál írni, pl. ’56 vagy ’44-’45 kapcsán.)

  15. ebihal szerint:

    Gordon! A Fidesz a választási rendszerből adódóan 2/3-os többségbe került a par-
    lamentben, de ez nem jelenti a 2/3-os támogatottságot is, pedig erre nagyon
    szeretnek hivatkozni. A kettő között óriási a különbség!

  16. Doki szerint:

    Az MSZP és az egész baloldal bebizonyította, hogy hazaáruló! Ha Szent László király még ma is élne úgy számolna le ezzel a szemét bandával, mint a cserhalmi csatában a kunokkal.

  17. Gordon szerint:

    Ha “?!” és ebihal össze akar borulni (bal-lib), akkor tegye… ettől még a tények tények maradnak. Nem szükséges 5,6 millió embernek egy pártra szavaznia, ahhoz hogy valamelyik politikai erőnek mintegy 2/3-os felhatalmazása legyen. Ahhoz bizony elég jóval kevesebb szavazat is. Szerencsére. Mert ezt kívánja az ország érdeke. Hogy kormányozható legyen.

    Aki ezt nem érti az nem demokrata igazán.

  18. Gordon szerint:

    Persze ennek ellenére a sértett ember még küzdhet mindenáron a valóság ellen. 🙂

  19. "?!" szerint:

    “Gordon”! Te nagy okos!

    Olvasd már el 19:49-es hozzászólásodban leírt baromságot!
    Te apelláltál arra, hogy “312-en nem szavazták meg a javaslatot”.

    A 2010-es választási eredmények idézésével, pontosan arra az ökörségedre hívtam fel a figyelmet, hogy a szavazásoknál nem az számít, hogy összeadva hányan voltak az ellenszavazók + a tartózkodók + a távol maradók, hanem az, hogy ki (vagy mi) kapta meg a szavazásban résztvevők által leadott legtöbb támogató szavazatot!
    Te viszont a 19:42-es hozzászólásodban összeadtad az ellenszavazatokat és a tartózkodókat.

    Ne legyél már annyira patkány, hogy ez után a trükközésed után engem oktass arról, hogy hogyan kell a szavazások eredményét figyelembe venni!

  20. Gordon szerint:

    “?!”

    Ezt írtam:

    “312-en nem szavazták meg a javaslatot. Legtöbbjük nem magyar ember. Köszönet nekik. Valamilyen formában ők is az EU.”

    Ennyi. Ettől lettél ideges. Nem írtam, hogy a döntés nem érvényes. Ráadásul én egy megválasztott politikai testületről beszéltem és nem egy vagy több társadalomról (vagy annak aktív választójoggal rendelkező részéről). Ez teljesen más. Csak te ezt (sem) érted.

    “?!”! Attól még hogy patkányt emlegetsz még nem tűnsz kevésbé oktondinak. Bár megértem, hogy törleszteni akarsz a múltbéli kudarcaid miatt.

  21. Tisztelt ?! Valamely javaslat megszavazásánál igenis a nem szavazatok és a tartózkodások száma összeadódik, s amennyiben az meghaladja az igen szavazatok számát, a javaslatot nem fogadták el! Jelen szavazásnál az igenek mindössze 3 szavazattöbbséggel győztek.

    Emlékeztetőül, 2003. márc. 13-án Tóth Mihály javaslatát a Wallis 128MFt-os számlájának elfogadásáról az én egyetlen ellenszavazatommal, 4 tartózkodás, 4 igen szavazat mellett a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elutasította! Egyetlen fecske is csinál tavaszt!

  22. "?!" szerint:

    “Gordon”!
    Neked súlyos önértékelési zavaraid vannak, ezért ideje lenne pszichiáterhez fordulni!

    Neked annyira rossz a realitásérzéked, hogy Te bármennyire leégsz valakivel szemben, mégis úgy értékeled a helyzetet, hogy a másik fél szenvedett kudarcot!

    Ezért szoktál nagyképűen a másokkal szemben elért győzelmeiddel dicsekedni, akkor is ha úgy égsz mint a rongy.

  23. Gordon szerint:

    “?!”

    Nem érzed magad frusztráltnak???? 🙂

  24. "?!" szerint:

    Mi újság Tarjányi!

    Már meg is kaptad a másfél éve folyamatosan követelt pénzt a választási ötleteidért a Fidesztől, és azért buzgólkodsz olyan nagyon “Gordon” fegyverhordozójaként?

    Ha Te tudnád, hogy mi a különbség az egyszerű többség és minősített többség figyelembevételével történő szavazás között, akkor most nem szólaltál volna meg.

  25. "?!" szerint:

    Kedves “Gordon”!

    Ilyen frusztrált alakkal szemben, mint Te, nincs okom frusztráltnak érezni magam.

    Menj inkább Te is aludni, hátha az javít a frusztrált elmeállapotodon!

  26. Gordon szerint:

    Szerintem inkább tanuld meg értelmezni a leírt szövegeket és akkor nem kerülsz bajba.

  27. Dr. grün szerint:

    Jól tudjátok a vizet gereblyézni!
    Itt még senki sem nem győzött, sem nem veszített!
    Egyelőre azt szavazták meg, hogy a zEU felkéri a zilletékes bizottságait, hogy személyesen kísérjék figyelemmel a törvényhozást figyelembe veszik-e a zajánlásaikat?!
    Mivel a törvényeket nem a nép hozza, hanem a tőlük egyre inkább elszakadó kormány, sőt inkább a kormányfő…………!
    Tehát akkor ki kapta zintőt??????????!!!!!!!!!!!!

  28. ?! Gordonnak egyikünk sem barátja, sem fegyverhordozója! Azt hittem visszaveszel a hangnemedből velem kapcsolatban, hogy kiderült, közös barátunk Samu Feri.

  29. Nagyapó szerint:

    A nemzetáruló komcsiknak sikerúlt elitéltetni hazánkat!
    A szavazás eredménye: 315 igen, 263 nem, 49 tartózkodás. A 315-ben benne van a czoci Tabajdi, meg a Kócos Asszonny szavazata. Amennyiben ök, mint egy szoci hazafi, legalább tartózkodnak, 1 szavazattal nem megy át a javaslat!
    A csoclibek azért öngólt lőttek, mert kinyitották a kaput bármely EU állam hasonló okok alapján való elitélésére.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  30. Gordon szerint:

    “A csoclibek azért öngólt lőttek, mert kinyitották a kaput bármely EU állam hasonló okok alapján való elitélésére.”

    Jogos. Ez így van. Ez fog nagyon visszaütni nekik egyszer. De nyilván hosszú ellenzéki létre számítanak pl. Magyarországon és ezért nem érdekli őket. Meg lehet hogy Európa más államaiban is.

    315-312. Ha a Tabajdi és a kócos nem árulja el a hazáját, akkor ma más eredmény született volna.

    Adódik a kérdés:
    Haza mernek még jönni???

  31. csaba péter szerint:

    Tőletek kéne félni valakinek?

  32. Dr. grün szerint:

    nagyapó!
    Még a Vezíír a helyén van!
    Vigyázó szemedet a görögökre vagy a digókra vesd!
    Ami késik az jön! ))) 🙂 (((

  33. Etikus szerint:

    Mindenesetre elmondhatják magukról: Se Anyám, se Apám, se HAZÁM. Valójában ők mindig is ilyenek voltak, (tisztelet a kivétel)fiataljaink számára most (is) igazán kimutatták az igazi énjüket. A kádári időkben is, (az előzőről meg ne is beszéljünk) ilyen tettekért a legsúlyosabb ítéleteket mérték ki.

  34. Etikus szerint:

    A Btk. így határozza meg a hazaárulás bűncselekményét: 144.§. (1) Az a magyar állampolgár, aki abból a célból, hogy a Magyar Köztársaság függetlenségét, területi épségét, vagy alkotmányos rendjét sértse, külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, bűntettet követ el, és öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. (2) A büntetés tíz évtől tizenöt évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, ha a hazaárulást a) súlyos hátrányt okozva b) állami szolgálat vagy hivatalos megbízatás felhasználásával c) háború idején d) külföldi fegyveres erőnek behívásával vagy igénybevételével követik el. (3) Aki hazaárulásra irányuló előkészületet követ el, bűntett miatt egy évtől öt évig, háború idején két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

  35. robi szerint:

    Két dologról senki nem ejtett egy szót sem a fenti hozzászólásokban:

    1. Az EP-ben nem a szocialista, hanem a néppárti szavazók vannak többségben. Ha mindegyikük magyar alelnökük mellett voksol, akkor nincs állásfoglalás. Arról nem szól a fáma, hogy miért nem álltak ki személye mellett a vele egy frakcióban ülők?
    Európa boldogabb felén lehet, hogy nem divat a feltétlen bólogatás.

    2. Azokról a fejezetekről, amiért megszülethetett az állásfoglalás ( és esetleg orrfacsaró lehet a nem elvakultak számára) senki nem ejtett egy szót sem. Ha így robogunk Dél-kelet Balkán felé, akkor teljesen mindegy lesz, ki mit mond: a hívei úgyis megtapsolják, ellenfelei meg olvasatlanul pfujolják.

    Ui: Etikus, meg még egy néhány idióta odáig ragadtatja el magát, hogy bíróságnak képzeli magát: ítéletet oszt. Egy párszor már leírtam a diktatúráért sóhajtozóknak: az a bűnös, akit a bíróság annak ítél, nem az akit egy-két hülye annak mond.
    Ámen.

  36. lb szerint:

    Számolni tudtok?
    Az EP -ben a “jobboldal” kb. 55-60%-os többségben van. Ha ennek ellenére a Szájer által jegyzett néppárti helyett a “baloldali” javaslatot fogadta el, az csak úgy volt lehetséges, hogy a francia-német-…. néppárti képviselők is azt támogatták, akár úgy is, hogy tartózkodtak vagy nem vettek részt a szavazáson!

    Ideje lenne már felébredni, és alkalmazkodni azoknak az elvárásaihoz, akiktől pénzt szeretnénk kapni!

    Természetesen nem muszáj, lehet helyette kokit és sallert osztogatni, csak utána ne tessék csodálkozni, ha duplán adják vissza!

  37. Etikus szerint:

    Ahhoz mit szólunk, hogy 460, még egyszer: azaz négyszázhatvan kiírt EU-s pályázatot nyertek a férje, s fia cégei amelyek becsúsztak szép számmal a miniszterségének idejére is. Ha csak egymillióra/db taksáljuk -bár az EU-s pályázatok- “nagyobb ívűek” szoktak lenni. S most a férje és fia vajon hol dolgozik? Tudják-e? Most mondják, mi közünk hozzá? Valóban, de az oda vezető utat is ismerjük? S, hogy számolhassanak is egy kicsit, milyen áron?
    -Egyébként az ország csaknem egy emberként ítéli meg tevékenységüket, nem kell mindenkinek reálisan értékelni cselekedeteiket. Nem a diktatúráért való áhitat motivál, de kérdezze meg, “?!” Ő majd hitelesen is képes válaszolni önnek, amikor katona volt, mit mértek volna ki abban az időben -jóval kevesebbért- ilyen és hasonló cselekedetekért. Ekkora nagy nyilvánosság, ország, világ előtt. Azt sem tessen elfelejteni, hogy mindkettőjüknek köszönhető, -nem kis mértékben,- hogy egyáltalán a Tanács elé kerülhetett szavazásra. Ugyanis a szakanyagot ők készítették elő, itthoni informátorok hathatós segítségével. Így a nevükhöz tapad a beterjesztés is! A sajtó tele van ezen írásokkal, csak reálisan tessék olvasni, értékelni, s nem ítélni, mint ahogyan magam sem teszem ez utóbbit. ELFOGULATLANUL. Az árulás, az mindenütt a világon árulás, Akik meg idáig süllyednek, mindig elnyerik méltó büntetéseiket, hol az egyik, hol a másik oldalról. Előfordult már, nem ritkán, hogy mindkét oldalról! Az árulók jelleméből fakadóan, mindenkor terhesek mindenki számára.

  38. Etikus szerint:

    “Magyarságból elégtelen!

    Az MSZP erkölcsi bűnsegédletével ítélték el hazánkat Strasbourgban

    Mint egy igazi család. Göncz Kinga és Tabajdi Csaba (középen) már előterjesztőként is jeleskedett a szégyenteljes procedúrában (Fotó: Horváth Péter Gyula)

    Mint egy igazi család. Göncz Kinga és Tabajdi Csaba (középen) már előterjesztőként is jeleskedett a szégyenteljes procedúrában (Fotó: Horváth Péter Gyula)

    Kitörő örömmel üdvözölte Tabajdi Csaba, a Magyar Szocialista Párt európai parlamenti képviselőinek delegációvezetője tegnap Strasbourgban, hogy az uniós törvényhozás a saját hazájáról – a saját maga és Göncz Kinga által is jegyzett indítvány alapján – elítélő határozatot szavazott meg. Az európai baloldali összefogással született párthatározatnak jogi kötelező ereje ugyan nincsen, de a koncepciós perek korszakát idézi, amikor valótlanságokra alapozva megbélyegzi a magyar kormányt, és kilátásba helyezi eurómilliárdokat jelentő támogatások megvonását.”

    LEHET ÉRTÉKELNI!!!

  39. Etikus szerint:

    “5 perces interjú: Pelczné Gáll Ildikó a Fidesz európai parlamenti képviselője

    – Egy tál lencsével „hálálta” meg magyar szocialista kollégáinak, hogy azok megszavazták a Magyarország elleni EP-határozatot. Miért tette ezt?
    – A Göncz Kingának átadott lencse a bibliai történetre utal, amikor Ézsau egy tál frissen főtt lencsefőzelékért habozás nélkül feladta elsőszülötti jogát. Hasonló módon áldozták fel a magyar szocialisták is hazánk hosszú távú érdekeit cserébe a rövid távú haszonnal kecsegtető politikai sikerekért. Véleményem szerint hátat fordítottak az egész országnak, s egy olyan, a demokrácia eszközeit felhasználó módszerhez folyamodtak, amelynél alantasabbat nehéz találni. Felfoghatatlan számomra, hogy saját céljaik érdekében attól sem riadnak vissza, hogy Magyarországtól megvonják az uniós forrásokat, és szavazati jogát felfüggesszék. “

  40. Dr. grün szerint:

    Etikus!
    Most már csak azt kéne tudni kinek a férje nyerte azt a 460 azaz négyszázhatvan EU-s pályázatot?!
    Vagy az a húszforintos kérdés?! ))) 🙂 (((

  41. Etikus szerint:

    “2012. február 17., péntek – 05:50”

    “2. Azokról a fejezetekről, amiért megszülethetett az állásfoglalás ( és esetleg orrfacsaró lehet a nem elvakultak számára) senki nem ejtett egy szót sem. Ha így robogunk Dél-kelet Balkán felé, akkor teljesen mindegy lesz, ki mit mond: a hívei úgyis megtapsolják, ellenfelei meg olvasatlanul pfujolják

    Egy kissé le van maradva, mert már 2002-2003-ban a hetes régióba soroltak bennünket, amely a Dél-kelet Balkán térségek táborát erősíti. Ugye, ez már az UNIÓBA való belépésünk előtt volt. NAHÁT A MINDENIT!

    -Most újra felosztásán fáradoznak az “egységes Európai” vezetők, mert már alig-alig lehet kivenni belőlünk, hiszen a Nemzet Vagyona már e régióban csaknem teljesen mások martalékává lett.

  42. Etikus szerint:

    T. Dr úr!
    Hát kikről beszélgetünk? Hiszen Ön is nagyon jól tudja. Mondom tisztelet a kivétel!
    Egyébiránt üdvözlöm, s jó egészséget kívánok. Ma 18órakor a CS. Munkásotthonban Önt is és minden jóravalóakat tisztelettel látom.

  43. Dr. grün szerint:

    Etikus!
    “Hát kikről beszélgettünk?!”
    A teljesség igénye nélkül néhány név:
    Szent László király
    Rákosi
    Tabajdi Csaba
    Navracsics Tibor
    Göncz Kinga
    Pelczné Gál Ildikó
    Kizárásos alapon, mert ugye nálunk egy férfinak nem lehet férje, valamint egy halott sem pályázhat, marad a két Hölgy!
    Fele-fele?
    Talán nagyapó szerint egy “kócos asszonny” bezavar, de hát nagyapó már régóta nem sok vizet zavar! ))) 🙂 (((

  44. GONDOLKODÓ! szerint:

    Mindig is tiszteltem felkészültségét, irónikus megnyilvánulásait, azaz emberi kvalitásait.
    Az Etikusnak, de mások számára írt sorai, kérdései is alátámasztják a fenti véleményemet. Bár az alátámasztásról nekem többnyire egy igen lényeges és semmivel sem pótolható érzés szokott eszembe jutni. Képzelje, a közelmúltban olvastam valakitől, hogy a polihisztorok egy adott témában eltűntek!
    Mit tetszik gondolni, ki volt az egyetlen “önként jelentkező,” aki úgy vélte, hogy ez a megnevezés éppen reá illik????? Most, ill. akkor őt illeti e megszólítás. No ez már 30Ft-os kérdés.

  45. ebihal szerint:

    gordon! A számok furcsa dolgok, ha nem boldogulsz velük, jobb ha nem piszkálod
    őket!

  46. Mr. Absolut Dexter szerint:

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  47. Mr. Absolut Dexter szerint:

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.
    Ha az EU parlamentben szavaz hazát árul.

  48. lb szerint:

    Nagyapó nevet váltott, vagy csak lenyúlták a jeligéjét?

  49. ebihal szerint:

    Érdekes, vannak itt néhányan, akiknek csak az reális, amit ők gondolnak, mindenki más
    hazaáruló. Tegyük fel, hogy tévednek! A most hazaárulózók akkor mit fognak csinálni?

  50. Mr. Absolut Dexter szerint:

    Egy tál lencse Tabajdi és Göncz tevékenységének jutalma A Fidesz EP-delegáció az MSZP EP-képviselőinek Magyarország nemzeti érdekeivel szembemenő magatartásáért egy tál lencsét ajándékozott csütörtökön.

    Létrehozva: 2012. február 16., 16:32 | Utoljára frissítve: 2012. február 16., 16:38

    Mint ismert: az Európai Parlament csütörtöki plenáris ülésén a szocialista, liberális, zöld és kommunista frakciók megszavazták a Magyarországot elítélő határozatot.

    Az állásfoglalást annak ellenére hozták meg, hogy az Európai Bizottság és a magyar kormány közötti egyeztetések hamarosan lezárulnak.

    Gyürk András, portálunk megkeresésére az esettel kapcsolatban úgy fogalmazott: szégyenteljes, hogy a Magyarországot elítélő határozat benyújtói között Göncz Kinga és Tabajdi Csaba MSZP-s képviselők aláírása is szerepel a hazánkat indulatosan kritizáló Daniel Cohn-Bendité mellett.

    Ugyanakkor a néppárti EP-képviselő felhívta arra is a figyelmet, hogy a határozatnak semmiféle jogi kötőereje nincs.

    —————————————–

    “Az árulóknak még jár 30 ezüstpéz” “Ki fizeti a révészt?”

    ——————————————

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.
    Ha az EU parlamentben szavaz hazát árul.

  51. GONDOLKODÓ! szerint:

    “Etikus szerint:
    2012. február 17., péntek – 08:30

    “5 perces interjú: Pelczné Gáll Ildikó a Fidesz európai parlamenti képviselője

    – Egy tál lencsével „hálálta” meg magyar szocialista kollégáinak, hogy azok megszavazták a Magyarország elleni EP-határozatot. Miért tette ezt?
    – A Göncz Kingának átadott lencse a bibliai történetre utal, amikor Ézsau egy tál frissen főtt lencsefőzelékért habozás nélkül feladta elsőszülötti jogát. Hasonló módon áldozták fel a magyar szocialisták is hazánk hosszú távú érdekeit cserébe a rövid távú haszonnal kecsegtető politikai sikerekért. Véleményem szerint hátat fordítottak az egész országnak, s egy olyan, a demokrácia eszközeit felhasználó módszerhez folyamodtak, amelynél alantasabbat nehéz találni. Felfoghatatlan számomra, hogy saját céljaik érdekében attól sem riadnak vissza, hogy Magyarországtól megvonják az uniós forrásokat, és szavazati jogát felfüggesszék. “

    Tehát ezt már egyszer korábban leírták, de nem baj, mert inkább kétszer mint egyszer sem.

    “Mr. Absolut Dexter szerint:
    2012. február 17., péntek – 13:58

    Egy tál lencse Tabajdi és Göncz tevékenységének jutalma”

  52. lb szerint:

    Lemondott a német államfő

    Lemondott hivataláról a német szövetségi elnök. Christian Wulff a berlini Bellevue kastélyban jelentette be döntését. Az államfő korábban letagadta, hogy kapcsolatban állt egy vállalkozóval és félmillió eurós kölcsönt kapott tőle. Amikor ezt a német Bild meg akarta írni, felhívta a főszerkesztőt és megfenyegette. A német ügyészség azért kezdeményezte mentelmi jogának felfüggesztését, mert a gyanú szerint Wulff alsó-szászországi miniszterelnökként vállalkozókat juttatott előnyökhöz, cserébe kedvezményes hitelt, lízingelt és ingyenes nyaralásokat kaphatott.

    És PaliMadár mire vár???

  53. J szerint:

    lb: szerintem pont arra vár mint annak idején GYF.

  54. lb szerint:

    Nem hiszem, hogy GYF Orbán jóváhagyására várt volna!

  55. Mr. Absolut Dexter szerint:

    Nem vagyok “Nagyapó” – Bár már éppen lehetnék.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.
    Ha az EU parlamentben szavaz hazát árul.

  56. Katka szerint:

    Orbán Viktor 2006-ban Magyarország uniós támogatásának megtagadására buzdította az EP néppárti frakcióját, Kubához, Burmához hasonlította Magyarországot, felbujtotta az EP néppárti képviselőit, hogy hazug állításokkal összemossák Magyarországot a legdurvább diktatúrákkal.

    A pöcsükkel szórakozzanak a fidesz barmok. Vegyék már tudomásul, hogy Orbán és a fidesz nem egyenlő Magyarországgal, a magyar néppel. Magyarországot, a magyar embereket senki nem bántja, csak a hazug, kétszínű, tisztességtelen fidesz senkiháziakat. Húzzanak már el a pitsába ezek a tetvek!

  57. Monstre szerint:

    Katka! Te meg az apádéval!

  58. Katka szerint:

    Monstre szerint:Hagyd nyugodtan pihenni a sírjában az Apámat, te tetves rohadék.

  59. Perspektíva? szerint:

    “Egyébként éppen a patkány Göncz papa genetikai és MÉM-utódjának védekezéséből derült ki, hogy az EU-nak esze ágában sem lett volna foglalkozni Magyarországgal, ha ŐK MAGUK NEM DOLGOZZÁK KI hozzá az “anyagot”.

  60. Perspektíva? szerint:

    Most válik el igazán a sz@r a májtól! Ki lubickol a fekáliában, az valamelyik keverőlapátért ( pártért) szólal fel, ki pedig undorodik az egésztől, az az ország mellé áll.

  61. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Katka szerint-nek: A szép kultúrált szövegedet megtarthatnád magadnak a mai 15.32 h-kor írtál 2. bekezdésében. Egyébként az embert minősíti aki így tud írni, ilyen ocsmány stílusban.

    Megcáfollak, hogy Orbán és a kormány nem egyenlő a magyar emberekkel és Magyarországgal, kár, hogy nem láttad a békemenetet, leesett volna az állad, hogy a hatalmas tömeg kit éltetett, kiért állt ki: Orbánért és a kormányért ! Orbán ázsiója hatalmasat nőtt amióta kiállt a véleményével, utána a forintunk is napról napra erősödött.

  62. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Javítvom az utolsó mondatomat: Orbán ázsiója hatalmasat nőtt amióta kiállt a véleményével Strasburgban az EU parlamenti értkezletén, nem hagyta magát és Magyarországot bántani, utána a forintunk is napról napra erősödött

  63. Dr. grün szerint:

    Anikó!
    Valamint javítom a zelső szavamat a “javítvom”-at is! ))) 🙂 (((

  64. Absolut Dexter szerint:

    NA EHHEZ MIT SZÓLTOK?

    Hazudott vagy tévedett a FAZ? + Kép
    Lóska Márton
    Forrás: MNO
    2012. február 17., péntek 13:57 Súlyos hibát vétett a német Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ): Orbán elleni tüntetésként közölte a kormány mellett kiálló Békemenetről készült egyik képet.
    Megosztás Rss Facebook Iwiw Twitter Myspace Google Delicious E-mail Nyomtatás

    Hirdetés
    Fotó: Frankfurter Allgemeine Zeitung
    Orbán-ellenes tüntetésként állította be a Békemenetet a FAZ Maximilian Steinbeis cikkében – hívta fel figyelmünket egyik külföldi olvasónk. A „felháborító hibán” finomított később a lap. Az érintett kép első aláírásában az állt: „Hivatkozhatnak a magyarok egy uniós polgár alapjogaira? Tüntetőmenet Orbán Viktor politikája ellen Budapesten.” Később ugyanakkor már azt írták: „A magyar nacionalisták akaratuk ellenére végeznek integrációs munkát Európa számára? Tüntetőmenet Budapesten.” Az MNO megkereste a FAZ szerkesztőségét, de arra hivatkozva, hogy a rovat vezetője csak hétfőn lesz elérhető, nem adtak magyarázatot Orbán Viktor politikájának negligálására.

    Kár, hogy nem büntetik meg Magyarországot

    Az iromány nem érdemel túl hosszas bemutatást, hazánk EP-s elmeszelését vesézi ki a már megszokott paneleket alkalmazva. A szerző többek között sajnálatát fejezi ki avégett, hogy „mikroszkopikus” a valószínűsége, hogy szankciókkal sújtják majd hazánkat, „pedig ha volt olyan eset, hogy ezzel az eszközzel kellene élni, akkor ez az”.

    Maximilian Steinbeis blogja szerint jogász, újságíró és író. Évek óta szabadúszóként tevékenykedik „szaklapoknál”.

    A hozzászólók ugyanakkor nem osztják Maximilian álláspontját, egyikük nemes egyszerűséggel felháborítónak titulálja a véleményét. Kifejtik, hogy a brüsszeli technokraták hatalmuk kiterjesztésére használják fel a helyzetet, annak ellenére, hogy senki nem hatalmazta fel erre őket. Mások arra hívják fel a figyelmet, hogy más tagállamok sem tartják be az úgynevezett „alapjogokat”.
    ………………………………………………………………………….
    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.
    Ha az EU parlamentben szavaz hazát árul.

  65. Monstre szerint:

    Katka! Néha jó dolog ha egy férfi nemiszervével foglalkoznak, de annak nem itt van a helye. Kérlek te se itt foglalkozzál vele!

  66. Mr. Absolut Dexter szerint:

    Monstre szerint:
    2012. február 17., péntek – 23:27
    Katka! Néha jó dolog ha egy férfi nemiszervével foglalkoznak, de annak nem itt van a helye. Kérlek te se itt foglalkozzál vele!

    Na de Monstre!!!!

  67. Mr. Absolut Dexter szerint:

    EZ MÁR AZTÁN NEM SEMMI! (Bolgár Úr! Hogyis van ez?)

    Bolgár Schmitt likvidálásáról beszélgetett + Videó
    Pilhál Tamás
    Magyar Nemzet
    2012. február 17., péntek 06:00 A köztársasági elnök megöléséről fejtette ki elméletét a Klubrádióban egy hallgató. Bolgár György műsorvezető nem tette le a telefont, hanem hosszan beszélgetett az ötletgazdával.

    A köztársasági elnök meggyilkolása volt a téma a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában szerda este. A betelefonáló a következőket mondta: „És nekem van egy elméletem, hogy hogy tudják Schmitt Pált megmenteni. Ez elmélet. Ha likvidálják.” Bolgár György műsorvezető ahelyett, hogy abban a pillanatban letette volna a telefont, folytatta a beszélgetést: „Juj, ne is mondja, ne is mondja tovább. Tehát.” Mire a hallgató: „De az összeesküvés-elmélet működhet. Tulajdonképpen ebben a boszorkánykonyhában mindenre képesek, arra is képesek.” Bolgár így válaszolt: „Nem, nem, ezt nem vagyok hajlandó tovább gondolkodni. Hát ennyire elvetemült. Nem mondom, hogy a világtörténelemben nem létezett, de…” A hallgató itt közbevágva megkérte a műsorvezetőt, mondjon egy érvet, amivel meg lehetne menteni Schmitt Pált. Erre Bolgár kétértelműen azt felelte: „Nem ér annyit. Nem kell megmenteni. Nem ér annyit az egész. Azt lehet mondani, hogy köszönjük, Schmitt úr, viszontlátásra.”

    A búcsú azonban még itt sem a betelefonálónak szólt, hiszen a dialógus folytatódott.

    A telefonáló többek között előadott egy elméletet arról, hogy Vancsik Zoltán, Toller László és Horn Gyula szocialista politikusok közlekedési baleseteinek a hátterében „komputerbuherálás” állt; sőt: Vancsik esetében egyenesen a „Rogán úr csinálta”. Itt Bolgár közbevetette: „Hát ő biztos nem csinálta, mert ő nem komputeres szakember. Mindegy.” Erre a hallgató közölte: „De az ő megbízásából.” Bolgár ekkor sem utasította vissza az állítást, hanem kétértelműen így felelt: „Mindegy. Szóval voltak igen ilyen komputeres buherálások.” A balliberális műsorvezető válaszát lehetett úgy is értelmezni, hogy nem ért egyet a telefonálóval, de ráhagyja, vagy úgy is, hogy részben elfogadja a gyanúsítást, hiszen nem utasítja azt vissza.

    A Magyar Nemzet megkereste Bolgár Györgyöt, akitől többek között azt tudakolta volna, mi kell neki ahhoz, hogy megszakítson egy telefonbeszélgetést. Gyorsan megtudta, Bolgár ugyanis a lap újságírójával azonnal megszakította a beszélgetést, közölve: „nem szeretne a Magyar Nemzet munkatársának nyilatkozni”.

    A balliberális „értelmiségnek” régóta visszatérő szenvedélye jobboldali személyiségek fizikai megsemmisítéséről, elpusztításáról elmélkedni. Tavaly például Gyurcsány Ferenc egyik odaadó hívének, Dániel Péternek az internetes felületén egy Nyári Zsolt nevű személy azt írta: „ha fegyvert kell fogni, tudod, hogy rám számíthatsz.:)), ha valaki biztosítaná gyermekem jövőjét, biz isten kilőném ezeket a tetveket, vityával [Orbán Viktorral] az élen”.

    Hozzászólt a témához Boldizsár István is: „nagyon szépen kérem, hogy ha elindul a fizikai rendbetétel, nekem jó időben szóljatok, mert soha életemben nem tudnám megbocsátani magamnak, hogy kimaradok ezeknek a tébolyult emberszabásúnak kinéző élőlényeknek [mármint a Fidesz vezetőinek] a fizikai elpusztításából”.

    2004-ben Paizs Miklós arról énekelt: „Orbán Viktort élve megnyúzni, Lovas Istvánt kibelezni, kiherélni, Kövér Lászlót lámpavasra kötni, Csurka Istvánt jégcsákánnyal ütni, Bencsik Andrást késhegyre szúrni, az összes Magyar Nemzet-est fejbe rúgni.”

    Sz. Nagy Csaba 2001. március 13-án azt írta az akkor még neoliberális Magyar Hírlapban: „Pedig a magyar lelkületben, állítom, ma senki nem akar – sem Orbán Viktort, sem Kövér Lászlót – likvidálni, bármennyire javára válna is nemzetünknek.” Ugyancsak 2001-ben az RTL Klubon Frei Tamás riporter arról faggatott egy állítólagos orosz bérgyilkost, mennyiért gyilkolná meg Orbán Viktor miniszterelnököt. A bérgyilkos azt felelte, egymillió dollárért. Utóbb Juszt László kiderítette, az interjúalany valójában nem is volt bérgyilkos.

    Ugyancsak felháborodást okozott, amikor 2009-ben Kuncze Gábor volt SZDSZ-elnök a Klubrádió műsorában azt mondta: „(…) nagyon sok embert ismerek, akik összehasonlíthatatlanul jobban élnek, mint tíz-tizenöt évvel ezelőtt, és olyan mély letargiában vannak ettől a rettenetes országtól meg helyzettől, hogy legszívesebben az ember tényleg ciántablettát osztogatna nekik, hogy jussanak már túl a problémájukon. Ami természetesen nem megoldás.”

    Élőben.

    – Hallgató: És nekem van egy elméletem, hogy hogy tudják Schmitt Pált megmenteni.
    – Bolgár György: Na.
    – Hallgató: Ez elmélet. Ha likvidálják.
    – Bolgár: Juj, ne is mondja, ne is mondja tovább. Tehát.
    – Hallgató: De az összeesküvés-elmélet működhet. Tulajdonképpen ebben a boszorkánykonyhában mindenre képesek, arra is képesek.
    – Bolgár: Nem, nem, ezt nem is vagyok hajlandó tovább gondolkodni (sic!). Hát ennyire elvetemült. Nem mondom, hogy a világtörténelemben nem létezett, de.
    – Hallgató: Mondjon egy, mondjon egy érvet, amivel meg lehet menteni a köztársasági elnököt.
    – Bolgár: Nem ér annyit. Nem kell megmenteni. Nem ér annyit az egész. Azt lehet mondani, hogy köszönjük, Schmitt úr, viszontlátásra.

    (Forrás: Observer)

  68. Etikus szerint:

    A gyűlölet sivatagában, oázis a közöny!

  69. csepeli86 szerint:

    Kommunisták a hatalomért, pénzért gyilkolni is képesek.„csepeli kettős gyilkosság”
    Az országot ahol élnek szemrebbenés nélkül elárulják- elárulták!
    Nagy férgek, de azok is akik támogatják őket!

  70. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Csepeli86 szerint: teljesen egyetértek a szombati 10.49 hozzászólásoddal !

    Dr. Grün szerintnek: nagyon kedves vagy, hogy észrevetted az elírásomat, igen egy “v” betűvel többet ütöttem, köszi !

  71. kilgore trout szerint:

    Csurka István: Agresszió

    Magyarországgal ugyanaz történt most 2011 késő őszén, mint ami 1956. november 4-én, amikor a szovjet Vörös Hadsereg tankjai óriási túlerővel elözönlötték és eltaposták kivívott szabadságát. Semmit nem számít, hogy most nem tankokkal vonultak be és nem kelet felől, hanem nyugat felől és bankműveletekkel. A világ a globalizmusban annyit változott, hogy egy nemzet függetlenségét bankműveletekkel éppen úgy meg lehet szüntetni, el lehet taposni, mint lánctalpakkal.
    Mi történt és hogyan történt ami történt, kevesen tudják. Tény, hogy egy gombnyomásra összehangolt támadás indult a forint, a magyar államháztartás ellen, képtelen magasságba hajtották fel a forint-euró viszonylatot, leminősítéssel fenyegették a magyar fizető-képességet és kilátásba helyezték, hogy Magyarország sehonnan nem jut pénzhez, mert a magyar államkötvények eladhatatlanokká válnak. Fenyegetett a 400 forintos euró árfolyam, amely minden eddigi megtakarítást, adósságcsökkentést elvitt volna. Mindez az arányokat tekintve semmiség. Néhány nagyobb bank, néhány megnevezhetetlen befektetői kör összehangolt eladásokkal és vételekkel játszva mozgósít annyi pénzt, amennyi Magyarország ellehetetlenítéséhez szükséges. Mindez megtörtént. A kormánynak szembe kellett néznie az államcsőddel. Mindennek politikai okai vannak. A magyar kormány Orbán Viktor vezetésével és a kétharmados felhatalmazással élve alkotmányt írt, megkezdte egy magyar, nemzeti érdekű politika és egy újszerű együttműködésen – nem egoizmuson, hanem közösségi együttműködésen – alapuló társadalom alapjainak lerakását. Elfordult a liberális világrendtől, de közben minden érvényben lévő szabályt betartott, óvatosan haladt, annál is inkább, mert közben az Unió soros elnöksége tisztével is felruházták. Most pedig az Unió Bizottsága is jóváhagyólag nézi a magyar függetlenség ellen megindított akciókat.
    Orbán Viktor, akinek most a fejét követelik, ha szigorúan magyar szempontok szerint ítélünk, mindent jól tett – már amennyire emberi tettekről ezt egyáltalán elmondhatjuk – és éppen ez a bűne. A globalizmus megnevezhetetlen hatalmasságai úgy gondolják, hogy a mindenkori magyar kormány feje csak egy kliens lehet, egy általuk odatett bábjátékos. “Orbánnak mennie kell”, mondják és mondatják most itthon és külföldön egybehangzóan az agresszorok, mert magyar érdeket szolgáló miniszterelnök bátorkodik lenni. Az ötvenhatos párhuzam abban a tekintetben is fennáll, hogy a magyar kísérlet a mai világrendre nézve éppen annyira veszélyes, mint a magyar forradalom és szabadságharc volt az akkori világrendre. Orbán intézkedéseit más államokban is bevezették. Tetszett a bankadó és mindenekelőtt az újfajta viszonyulás a liberális világrendhez. Orbán ugyanakkor maga is látta, hogy kísérlete veszélyes és nem bizonyos, hogy elnyeri a globalizmus urainak türelmét, de mivel úgy ítélte meg, hogy a többször kivéreztetett magyarság számára a régi feltételek közt maradás halálos – belevágott. A teljesen szabályosan elért kétharmados győzelem is erre predesztinálta. Hajóját kikormányozta a nyílt tengereke, új szövetségeseket keresett és talált is, de most megtorpedózták. Hajója ugyan még nem süllyedt el, a támadt seb befoldozható, de a szabad hajózás már lehetetlen. A magyarság megint áldozat lett, szabadságigényének áldozata. Húsz év múlva, – vagy talán még előbb – amikor a gerjesztett válságokkal fegyelmező gátlástalan globalokrácia végkép megbukik és átadja a helyét egy ma még ismeretlen takarékos és istenfélő világrendnek, talán majd megemlékeznek róla, hogy a folyamatot a magyarok indították el. Úgy, ahogy 56 után Albert Camus megemlékezett önfeláldozásunkról. Orbán jól tudja, hogy a bankár, kamatszedő globalokrácia, amelynek arcát Sárközi és Obama elnök rajzolta fel a minap egy maguk közt maradónak vélt beszélgetésben, akármekkora hatalommal rendelkezik is ma még, meg fog bukni. Új világrendnek kell jönnie, mert ez a mostani az emberiség létét fenyegeti. Addig azonban élve kell maradni. Ezért kezdődnek tárgyalások a megtorpedózott hajó kormányosa és az IMF között. Ezek tulajdonképpen a Trianonban megismert feltételű béketárgyalások. Nem az a kérdés, hogy igénybe vesszük-e az IMF hiteleit, hanem az, hogy az elsüllyedést, az államcsődöt elkerülve menynyit tarthatunk meg eredeti célkitűzéseink közül. Életbe lép-e új alkotmányunk, folytatható-e, illetve foganatosítható-e végre az IMF rokonszenvét élvező előző kormány törvényes elszámoltatása. Megmaradhat-e valami abból, amit a magyarság óriási többsége megálmodott magának és amiből eddig a körülmények alakulása folytán, azaz a globalizmus gerjesztett válságai következtében csak kevés valósulhatott meg. Lehetséges-e még végtörlesztés a devizában eladósodottak számára, vagy az IMF-el kilátásba helyezett tárgyalások eleve azt jelentik, hogy nem és a csaló bankok szépen zsebre teszik a nyereséget.
    Most a helyzet belpolitikai tekintetben is drámaian megváltozott. Már nem bízhatja rá magát a kétharmados többség azzal a tehermentesítő könnyedséggel miniszterelnökére, mint eddig, mert a fegyverletételi okmányt neki kellett aláírnia, és azért sem mert most ő van a legszorosabb őrizetben. A fejét követelik, de ha megmukkan, az egész országot vezetik az államcsőd nyaktilója alá. Ez a zsarolás soha nem látott, legkifinomultabb formája. A pénzügyi eszközökkel folytatott háborúnak még koránt sincs vége. Nem is akarják, hogy vége legyen. Mert a Trockij-féle permanens forradalom helyébe a permanens válságot léptették, mint legerősebb fegyelmező eszközt. Most csak a társadalomnak, a kétharmados többség népének, polgárainak, keresztényeinek, gazdáinak és nehezen élő, de még a nemzeti öntudat foszlányaival bíró fiatalságának, plebejusainak és szerzeteseinek maradt némi cselekvési szabadsága. Amit Orbánnak az őrizetben elgondolnia sem szabad, azt most millióknak kell kimondania. Semmit sem kell törődni az IMF megszállással. Ötvenhatban is úgy történt, hogy november 4-e után a munkástanácsokban és a forradalmi bizottságokban folyatódott a forradalom és Szerov és a pufajkások uralma csak a legkíméletlenebb terror alkalmazása után vált lehetségessé. De most ki fog kíméletlen terrort alkalmazni, ki fog akasztani az IMF nevében? Talán az a törpe kisebbség, amely eddig is együttműködött a nemzetközi bankvilággal? Most a kétharmadot munkájával, részvételével és türelmével kivívó csendes magyar többség kiállására és tántoríthatatlanságára van szükség. Először is világossá kell tenni, hogy amíg a demokratikus úton szerzett többség fennáll az országgyűlésben, addig semmilyen kormányfőváltás nem képzelhető el. A társadalom többségének akarata, hogy az maradjon a kormányfő, aki kénytelen volt letenni a fegyvert. Világossá kell tenni, hogy Orbán bukásáról csak azok a hazaárulók beszélnek, akik együttműködtek és ma is együttműködnek ellenségeinkkel. Világossá kell tenni, hogy vannak ellenségeink. Külsők és belsők egyaránt. Ennek az akaratnak tömegmozgalom és sok ezer kisebb kör egyöntetű kiállása, tüntetése képében is testet kell öltenie. Meg kell érteni, hogy itt nem egy személy, hanem a nemzet sorsáról van szó. Most minden hátralépés, minden anyagi nehézségre hivatkozás veszélyes. A történelem forgása már csak ilyen: ha korlátozzák azt az embert, akire a kétharmados többség ráruházta a vezetést, akkor a cselekvés kötelezettsége azokra száll vissza, akik ráruházták. Ilyenformán például az elszámoltatás csak akkor nem marad abba, ha tömegek követelik. Az IMF nem fogja követelni Gyurcsány elszámoltatását, amiért odaadta a sukorói telket Joav Blumnak és főnökének St. Laudernek a ZsVSZ elnökének, de a tömeget mégsem akadályozhatja meg ebben a követelésben. Eddig ez a többség csak várta az elszámoltatás lépéseit, furcsállta a sok bejelentést és a kevés folyamatba helyezett eljárást, vádemelést, mostantól követelnie kell. Neki nem tud parancsolni az IMF, mert a tömeg emberi jogával él. S van ennél még fontosabb feladat is. Ebben a pillanatban ugyanis a társadalom kettészakadt volta kétségtelenné vált. Soha még világosabbá nem vált, ki itt most az IMF-pufajkás és ki a magyar. Most minden hazaárulást nevesíteni lehet. Hányan vannak, milyen funkcióban és milyen vagyonnal rendelkeznek azok, akik nemcsak tudtak a készülő magyar csődbevitel tervéről, de nemzetközi kapcsolataikkal elő is mozdították, és most ezt a magyarság és kereszténység ellenes összeesküvést akarják a saját hatalmuk visszaállítására, illetve további törvénytelen vagyonosodásukra felhasználni. Soha még ennyire világos nem volt, kik dolgoznak a nemzet többsége ellen. Egy szűk kör hazaárulása most ténnyé vált. Semmivel sem bűntelenebb Dobrev Klára férjénél, Gyurcsánynál a volt bankár, aki nyilvánvalóan megbízásból kiállt a nyilvánosság elé és elmondta az önbeteljesítőnek szánt jóslatot, hogy egy év múlva a most EU biztos, volt kommunista, csak állampolgársága szerint magyar Andor László lesz Magyarország miniszterelnöke Orbán Viktor helyett. Aki mögött nem áll senki, csak a globalokrácia, esetleg Sárközi és Obama beszélgetésének sötét hőse, Netanjahu, míg Orbán mögött egy teljesen törvényes kétharmados többség. Mi ez, ha nem hazaárulás és a demokrácia semmibe vétele? A kikényszerített józan megfontolás, az IMF visszahívása a kormány kezét köti meg, a népét nem. S az öntudatos magyar államalkotó többség nem kötelezhető a hazaárulókkal való együttélésre. Ne forduljon elő az, ami ötvenhat után egy féktelen terror és akasztófa erdő után bekövetkezett, hogy a magyarság belekonszolidálódott az árulóival, a pufajkásokkal való együttélésbe. Az IMF-pufajkásokkal, belesavanyodva az elfogadhatatlan realitásba, nem élhet együtt a nemzet. Minden pillanatban, minden találkozáskor, minden megjelenéskor rá kell mutatni árulásukra. Semmi törvénytelenséget, semmi erőszakot nem kell és nem szabad elkövetni velük szemben, de minden találkozáskor, minden megjelenéskor rá kell mutatni kilétükre, emberi minőségük posványára és köpni kell. Nem érezhetik magukat otthon abban az országban, amelynek szabadságtörekvését megtorpedózták. Az ország leggazdagabb embereiről van szó, szinte valamennyiük vagyona kétes eredetű. Az MNB jelenlegi elnöke – ciprusi off-shore cégben lerakott vagyonát, amelyet még igencsak a Deloitte and Touche nevű privatizációs közvetítő, kétes hírű cégnél szerzett, áron alul eladva idegeneknek mindent, ami sűrűbb a levegőnél – ma sem hajlandó elszámolni pénzével. A pályaív maga korrupció: a Deloitte and Touche-ból az MNB elnöki székébe, csak egy nemzetellenességtől áthatott agyban születhetett meg. És a többiek? Békesi a maga Fotexével? Ő most IMF szószóló. Összeköttetéseit, közismert “bölcsességét” és megszorítások iránti olthatatlan rokonszenvét hozta bele az üzletbe? Mi szükség van itt rá? Természetesen azokkal a fórumokkal egyetemben, amelyekben megszólal. Szükségtelen mindenkit felsorolni, a berliniektől Konrádig és vissza, le egészen Kertész Ákosig, akinek végeredményben a legpontosabb magyarellenes lelki alapállás felmutatását köszönhetjük. Ők már csak ilyenek. A túlerővel kiharcolt fegyverletételből csak akkor nem lesz végleges Trianon, ha a magyarság erővel juttatja kifejezésre, hogy látja, ismeri, meg tudja nevezni árulóit és kifejezi, hogy nem hajlandó a velük való szótlan, tétlen, beletörődő együttélésre. Az IMF-pufajkások számára egyébként nyitva van a határ minden irányban.

  72. bonifác szerint:

    Kedves KiIgore Trout !
    Még senki sem szólt ennyire szívem szerint! MOST kell tüntetést szervezni úgy, hogy
    nehezen lehessen belekötni. Hazaárulóink úgyis találnak valamit.Nevesíteni kell őket,
    és a tömegek előtt lehetetlenné, és nevetségessé tenni.A mi médiáink makogó
    kisdiák a profi liberálellenségekkel szemben. Ők azok, akik külső segítséget kértek(?)
    népük ellen. Most kell megállítani őket! TILTAKOZZUNK!!!!

  73. Perspektíva? szerint:

    Mindezek fényében, most válik el igazán a sz@r a májtól! Ki lubickol a fekáliában, az valamelyik keverőlapátért ( pártért) szólal fel, ki pedig undorodik az egésztől, az az ország mellé áll.

  74. csaba péter szerint:

    Eddig úgy tudtam hogy a jobboldali frakcióknak van többségük.
    Tehát:
    Vagy ők is igennel szavaztak , vagy tüntetőleg nem szavaztak elegen ellene.
    Ez van!
    Ez jobboldali kritika …. és nem baloldali összeesküvés.

  75. csaba péter szerint:

    Azért az feltűnő nem? , hogy négy szocialista képviselőnek nagyobb befolyása lenne az EU parlamentben mint a többi tizennyolcnak?
    valmi itt igen csak mellé ment fiúk – Nem véletlenül az van , hogy elbasztátok a kalapács nyelit? – már megint.

  76. Mr. Absolut Dexter szerint:

    Nem kell mosdatni a hazaárulókat! A mocskot még a drótkefe sem viszi le róluk.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.
    Ha az EU parlamentben szavaz hazát árul.

  77. "?!" szerint:

    Kedves “Mr. Absolut Jobboldali”!

    A zárómondatodban szoktad írni: “Ha az EU parlamentben szavaz hazát árul.”

    Nem gondolod, hogy abba kellene hagyni kettős mércével méregetést?

    Emlékeztetőként felhívom a figyelmed (és más hazaárulózók figyelmét) az alábbi megtörtént esetre!

    1.)
    A FIDESZ „MAGYARORSZÁG MEGÚJUL” jelmondatú honlapján az alábbi 2006. október 24-én közzétett hivatalos bejegyzés jelenleg is olvasható:

    “Hazug és csaló kormányoknak nem jár segítség
    Az Európai Uniónak világossá kell tennie, hogy nem nyújt segédkezet semmilyen megfontolásból hazug és csaló, a kommunizmus erkölcsi örökségét máig fel nem adó kormányzatoknak – jelentette ki 2006. október 22-én Strasbourgban, az Európai Parlament néppárti frakciójának tanácskozásán Orbán Viktor, a Fidesz elnöke.”

    2.)
    A „ZETApress” 2006. 10. 30-án közzétett tudósítása:

    “A Nemzeti Nyomozó Irodától kapott tájékoztatás szerint, Dr. Varga László miskolci lakos, a Btk. 145. § hatálya alá tartozó hűtlenség tényállását megjelölve, feljelentette Orbán Viktort, a Fidesz elnökét, az Európai Parlament néppárti frakciójának a tanácskozásán elmondott beszéde miatt.

    Dr. Varga László feljelentésében olvashatók az alábbiak:

    Orbán Viktor a hűtlenség tényállását kimerítette oly módon, hogy az Európai Unió politikai vezetését arra biztatta, hogy a Magyar Köztársaságnak szánt közösségi forrásokat visszatartsa, amely cselekedete a Magyar Köztársaság gazdasági, pénzügyi biztonságát és ezen keresztül stabil alkotmányos berendezkedését is különösen veszélyezteti.”

    Ha Orbán Viktornak az EU támogatások a visszatartására irányuló követelése 2006-ban nem volt hazaárulás, akkor az mszp-sek mostani szavazása miért hazaárulás?

    A kettő között csak annyi a különbség, hogy 2006-ban Orbán Viktor és a Fidesz nem tudta megszerezni az Európai Parlament többségi támogatását, most viszont az mszp-sek meg tudták szerezni.

    És még egy kérdés:
    Ha az EU parlamentben a fideszes és az mszp-s képviselő valamiről egyformán szavaz, akkor mindkettő hazát árul??????

  78. kiskovi szerint:

    “Ezermilliárdos uniós támogatási forrásoktól fosztaná meg Magyarországot Orbán Viktor, legalábbis ezt szorgalmazta Strasbourgban néppárti képviselők előtt. Arról megfeledkezett, hogy a támogatásokat nem az általa hazugnak titulált kormány, hanem térségi fejlesztések, vállalkozások, önkormányzatok, civilszervezetek kapják utólagos kifizetés, és igen szigorú ellenőrzés mellett. Az MSZP szerint Orbán egy nap alatt tönkretette a magyar EP-képviselők kétéves munkáját. A Fidesz magyarázatot ígért elnöke kijelentéseire.”

    http://www.figyelo.hu/uzlet/20061025/orban_elzarna_unios_penzeket/

  79. Mr. Absolut Dexter szerint:

    “?!”
    Megint mellélőttél

    “?!” szerint:
    2012. február 20., hétfő – 10:09

    Kedves “Mr. Absolut Jobboldali”!

  80. Mr. Absolut Dexter szerint:

    “Dexter” vagyok abszolút (Így becéznek) Bár tudom a szó jelentését, ennek ellenére sem szertném, ha “Sinister”-nek hívnának!

Itt lehet hozzászólni !