Véletlenül lőtte le magát a halászteleki fiú

MTI, Index

Az első hírekkel ellentétben nem öngyilkosság, hanem baleset áldozata lett egy 13 éves halászteleki fiú kedden délután.

A Pest megyei rendőr-főkapitányság szerdai közleménye szerint a fiú édesapja engedéllyel tartott fegyverével lőtte meg magát. “A mindenre kiterjedő helyszíni szemle közel nyolc órán keresztül tartott, amelynek eddigi adatai alapján az állapítható meg, hogy a fiú halálát baleset okozta” – írták.

A tragédia körülményeinek tisztázására a rendőrség igazságügyi orvos-, és fegyverszakértők bevonását rendelte el. Az ügyben a szigetszentmiklósi rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen, foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt indított büntetőeljárást.

Hasonló tragédia történt január végén a Veszprém megyei Vid mellett. Akkor egy 18 éves fiú és hatvanéves apja vesztette életét eddig tisztázatlan körülmények között. A gyereket egy éles fegyverrel őrizetlenül hagyták, amivel feltehetően lelőtte magát. Az apa ezt látva öngyilkos lett.

index.hu

3 hozzászólás “Véletlenül lőtte le magát a halászteleki fiú” bejegyzésre

  1. islander szerint:

    borzasztó az emberi felelőtlenség és oda nem figyelés.

  2. A vadászbalesethez csak annyit, engem 18 éves “gyerek” koromban őrizetlenül hagytak 30 éles lőszerrel plusz egy AMD géppisztollyal az őrhelyen, és mégsem lőttem magam agyon! Egy 18 éves ember már nem gyerek, a halászteleki 13 éves fiú viszont még az! Ott az a felelős, aki nem zárta megfelelően el a fegyvert!

  3. islander szerint:

    “Ott az a felelős, aki nem zárta megfelelően el a fegyvert!”

    pontosan!

Itt lehet hozzászólni !