Nem mindenki akar rettegni – eljött a pillanat, amikor állást kell foglalni

Eljött a pillanat, amikor állást kell foglalni

A Magyar Írószövetség, a Magyar Művészeti Akadémia és a Professzorok Batthyány Köre közösen jegyzi azt a nyilatkozatot, amelyet Szentmártoni János, a Magyar Írószövetség elnöke juttatott el lapunkhoz. Az állásfoglalást aláírók elhatárolódnak a világ sajtójában a közelmúltban megjelent rágalmaktól, amelyeket „néhány baloldali és neoliberális pártkötődésű, Nyugaton nevet szerzett magyar értelmiségi, író, filozófus, zenész, sajtómunkás hangoztat” Magyarországgal és annak kormányával kapcsolatban. Szentmártoni lapunknak azt mondta: ez a hadjárat szerinte morális és nemzeti kérdéseket vet fel, ezért érezték szükségesnek a megszólalást.

„Mi, a magyar mindennapokban élő, az egyes kormányzati döntések következményeit viselő, azokat bőrünkön érző állampolgárok, foglalkozásunkat tekintve írók, művészek, tudósok, egyre nagyobb megütközéssel olvassuk és hallgatjuk a világ sajtójában egyes politikai körök rágalmait a magyarországi »demokráciadeficitről«. Tapasztaljuk, hogy ezeket az álhíreket néhány baloldali és neoliberális pártkötődésű, Nyugaton nevet szerzett magyar értelmiségi, író, filozófus, zenész, sajtómunkás is hangoztatja, és nagy nyilvánosságot kap a hazája elleni uszításhoz. Szükséges, hogy mi, a magyar társadalom jelentős többségéhez tartozó értelmiségiek is megszólaljunk, és kinyilvánítsuk azok megnyugtatására, akik a nyugati demokráciákban Magyarország jövő­jéért aggódnak, hogy a jelenlegi magyar kormány nem csorbította a demokratikus alapjogokat, amelyekhez a magyar lakosság túlnyomó része maga is ragaszkodik, ugyanúgy, ahogy ezt 1956-ban bebizonyította” – indul a közlemény, amely úgy folytatódik: „az a szavazótábor, amely 2010-ben kétharmados győzelmet aratva megbízta a konzervatív politikai erőket a korábbi baloldali kormányok által súlyosan lerontott gazdasági és társadalmi állapot feljavításával, különösen nagy felelősséget érez a hazájáért. Tehát azért is, hogy Magyarország ne szakadjon le Európa és az atlanti világ nemzeteinek demokratikus közösségéről. A vártnál nehezebb külső körülmények és néhány botlása ellenére a jelenlegi kormány továbbra is élvezi e többség bizalmát, viszont a magyar embereknek azt kell tapasztalniuk, hogy álhírek és hazugságok bevetésével, a demokrácia jelszavai mögé bújva éppen a legalapvetőbb demokratikus jogtól akarják népünket megfosztani: attól, hogy magunk ítélhessünk kormányaink teljesítményéről, eredményességéről a szavazóurnáknál. Reméljük, hogy a nyugati demokráciák tárgyilagos közvéleményén meg fognak törni a Magyarország szabadságát veszélyeztető szándékok” – zárul az állásfoglalás.

A Magyar Írószövetség, a Magyar Művészeti Akadémia és a Professzorok Batthyány Köre által jegyzett nyilatkozatról Szentmártoni János, a Magyar Írószövetség elnöke azt mondta, a szervezet elnöksége eddig mindig a konszenzus híve volt, igyekeztek a politikai erőtérben művészeti intézményként jelen lenni, most azonban úgy érzik: az a hadjárat, amit Magyarország ellen indítottak egyes értelmiségiek a nyugati sajtóban, nem hagyható továbbra is szó nélkül.

Ezért érezték úgy, hogy a Magyar Írószövetségnek múltjával, súlyával állást kell foglalnia az ügyben, amely morális és nemzeti kérdés.

Forrás: Magyar Hírlap

42 hozzászólás “Nem mindenki akar rettegni – eljött a pillanat, amikor állást kell foglalni” bejegyzésre

  1. ebihal szerint:

    Gondolkozzunk! A szavazótábor nem kétharmados győzelmet aratott, hanem a válasz-
    tási rendszerből, és a részvételből adódóan elég volt a szavazásra jogosultak 1/3
    része, a 2/3-os többséghez. Matematika a professzoroknak!!!
    Ki akarja elvenni a szavazási jogunkat? Ki veszélyezteti Magyarország szabadságát?

  2. Etikus szerint:

    Akkor legyen szíves kezdjen el: GONDOLKODNI!
    Nem felejtendő, mi csak szavazunk, de nem mi választunk! Innentől szabad a pálya.

  3. Dr. grün szerint:

    “Az állásfoglalást aláírók elhatárolódnak a világ sajtójában a közelmúltban megjelent rágalmaktól”
    Mennyiben kell érdekeljen bennünket, hogy a pofaszőr urak milyen külföldi újságokat olvasnak?!
    Olvassák a Magyar Nemzetet! Szélesíti a látókört és segyti a tisztán látást, ha ablakot pucúnak vele! ))) 🙂 (((

  4. szigetország szerint:

    Jogos és bátor dolog Szentmártoni Jánosnak és írótársainak kiállása a magyar szabadságjogok mellett! Ez a külföldi uszítás túl sok volt. A magyarok nagy része egyáltalán nem úgy gondolkozik, ahogyan néhány balliberális értelmiségi elhitetni próbálja.

    “Másnak térkép e táj” –, de nekünk ez a hazánk.

  5. Menyhért Péter szerint:

    Kedves fideszesek!

    Nem látjátok, hogy milyen szánalmas ez a “szerecsenmosdatás”?

    Mit nyertek azzal, hogy a kollaboráns értelmiség fényesre nyalja a hatalom ülepét?

    Azt állítottátok, hogy POLGÁRI és NEMZETI kormányzat vagytok.

    Hol nevezhető POLGÁRINAK az a kormányzat, amelyik mindenhova a saját elvtársait helyezi el vezetőnek, amelyik felszámolta a jogbiztonságot a visszamenőleges jogalkotásával, amelyik folyamatosan alkotmányértő és még a saját maga által alkotott Alaptörvényt sem tiszteli???

    Hol nevezhető NEMZETINEK az a kormány, amelyik a magyar polgárok 80-90 %-á nyomorba taszítja, amelyik az alkotó értelmiségét kiutálja az országból???

    Utoljára ezt a nyálas “külső ellenség”, meg a “hazánkat támadó külföldiek” dumákat a RÁKOSI éra bőrkabátos bolsevik apparátcsikok hangoztatták!

    Ejnye, fideszesek! Nem mondta az anyukátok, hogy a hazug embert hamarabb …?
    Miért gondoljátok, hogy a magyar polgárok értelmi fogyatékosok?
    Miért nem értitek meg végre, hogy a hibás cselekedetet nem lehet szép szavakkal meg nem történtté tenni??

    Komolyan az az irány, hogy a KÁDÁR rezsim által kiválóan alkalmazott “parlamenti többség” mellett beindulnak a kirendelt tömegek “május elsejei hűségfelvonulásai”???

    Üdv menyus

  6. Menyhért Péter szerint:

    Javítás: helyesen: alkotmánysértő !!!
    menyus

  7. Királyerdei szerint:

    Az elftársak már születésük óta rettegnek. 🙂

    Szabotázs a Csepel Művekben

    2012-01-05

    A Csepel Művek Vasmű Durvahengermű üzemében történt szándékos rongálás kísérletének felderítésére az állambiztonság Aknás” fedőnéven rendkívüli események dossziét nyitott meg.

    A Csepel Művek Vasmű Durvahengermű üzemében 1987. május 18-án ismeretlen elkövetők szándékos rongálás kísérletét követték, melynek során az ún. “Hennigdorfi trió” meghajtó villanymotornál a pörgő-lassító olajtartájból az olajat leengedték, melynek következtében az aknában 5-10 centiméteres olajfelszívódás lett látható a falon. A kifolyt olaj mennyiségét kb. 200 literre becsülték. Az elfolyás oka az olaj leengedő csap részlegesen történő szándékos nyitva hagyása lehetett. Az ún. “Bécsi gépház” meghajtó villanymotorjánál a motor forgó részéhez 2 db hegesztő elektródát helyeztek el, amelyek a gép áram alá helyezésekor önheggesztették volna magukat, amely a gép használhatatlanná válását eredményezte volna. Az ún. „Andritzi gépház” motorjánál, a „Bécsi gépház”-ban hasonlóan járt el az ismeretlen elkövető.

    Az állambiztonság – feltételezve a szándékos elkövetést –, az ismeretlen tettes, vagy tettesek felderítésére, illetve az egyéb körülmények tisztázása érdekében, 1987. május 26-án „Aknás” fedőnéven rendkívüli események dosszié megnyitását látta szükségesnek. Az ügyben keletkezett intézkedési terv az „Örsi” és a „Mohácsi” fedőnevű titkos megbízottak foglalkoztatása mellett, a Csepel Művek területén működtetett „AB-2” fedőszámú SZT rezidenturát célirányos feladat meghatározással folyamatosan foglalkoztatta. Ez utóbbi feladatszabását Pál Árpád rendőr hadnagy végezte.

    „AB-11” 1987. június 2-án kelt jelentésében az eseményekkel összefüggésben a következőkről számol be: „Az ügyben részben nyílt, részben operatív úton információkat gyűjtöttem.” Következtető megállapítása szerint „a rongálás egyértelműen, egybehangzó vélemény alapján szándékos volt. Nagy a valószínűsége annak, hogy a szándékos rongálást olyan személy, vagy személyek követték el, akik jó helyszíni ismeretekkel, a technológiai folyamatokat ismerve, megfelelő szakismeret birtokában voltak.”

    A titkos nyomozás során az állambiztonság a 3/e. operatív technikai rendszabály bevezetését többszöri alkalommal is szükségesnek tartotta. A nyílt nyomozást a hatóság 1987. október 16-án megszüntette, míg a BRFK III/II-1-B. alosztálya – a 3/e rendszabály 1988. április 13-án történő újbóli alkalmazásával – egészen 1988. június 10-ig tovább folytatott. A titkos nyomozást lezáró értékelő jelentés azt állapította meg, hogy az állambiztonság intézkedései, valamint a nyílt nyomozás során keletkezett adatok alapján arra lehet következtetni, hogy „a cselekmény elkövetésével, annak motivációjával kapcsolatosan állambiztonsági jellegű információ nem keletkezett.”

    Az ügyben az állambiztonság foglalkoztatta a „Lengyel Gyula” fn. titkos megbízottat, valamint a – nem a gyáregységben dolgozó – „AB-11” és „AB-39”-es fedőszámú SZT-tiszteket is.

    Az „Aknás” fedőnevű ügyben az “AB-39″ fedőszámú SZT-tiszt, 1987. május 20-án tett jelentést, melyben arról számol be, hogy „csak azokkal az információkkal rendelkezem, melyet az irodában hallottam a nyomozást végző rendőr elvtársaktól”, valamint, hogy „a férjem, aki nem a jelzett helyen, de a Vasműben dolgozik, ő sem tud semmit az eseményekről.” A jelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányság III/II-1-A /felderítő/ alosztálya részére adta, rendfokozata pedig ekkor főtörzsőrmester volt. A jelentést az O-19802 dosszié tartalmazza (40.o.).

    Az „Aknás” fedőnevű ügyben az „AB-11” fedőszámú SZT-tiszt 1987. május 21-én tett jelentést, melyben arról számol be, hogy tárgyalást folytatott Molnár József elvtárssal a CSM Vasmű kereskedelmi igazgatójával, melynek során – többek között érintették – a vasmű termelését akadályozó tényezők területét is. Ennek során – külön kérdésre – Molnár elmondta, hogy „a durvahengerműben szándékos károkozás történt”, melynek révén „kb. 30-40 eFt. értékű kár keletkezett.” Szerinte a károkozás szándékosságát az is alátámasztja, hogy annak elkövetéséhez szakismerettel kellett az elkövetőnek rendelkeznie, „mivel a hajtómű házába kellett bújni, [és ehhez] tudni kellett, [hogy az] mikor nincs feszültség alatt.” A jelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányság III/II-1-A /felderítő/ alosztálya részére adta, rendfokozata pedig ekkor százados volt. A jelentést az O-19802 dosszié tartalmazza (41.o.).

    Megjegyzés:„AB-11”-es számon az adatbázisban két személy van szerepeltetve. Az utóbbi (Törőcsik József) 1979-ben nyugállományba került, így ezen ügyben Melkvi József az „AB-11” SZT-számon szereplő személy.”

  8. Menyhért Péter szerint:

    Kedves szigetország!

    Közölnéd, hogy miért jogos kígyót-békát kiáltani arra a szervezetre, akiktől éppen orbán pajti meghunyászkodva pénzt kunyerál?

    Közölnéd, hogy miért bátor dolog a hatalmon lévők alfelének nyelvvel történő tisztogatása??

    Közölnéd velem, hogy a csúnya külföldi bácsik neked például milyen szabadságjogodat akarják elvenni?

    Szoktál gondolkodni is, mielőtt buzgón helyeselsz?
    Várom a válaszaidat.
    Üdv menyus

  9. uss enterpries szerint:

    A legtöbb embernek Magyarországon elsősorban nem a szólásszabadsgágal, hanem inkább a fidesz gazdaság politikájával van a problémája.

  10. hajós szerint:

    Már régóta tudjuk, hogy ezek a szervezetek a Fidesz seggét nyalják. Új információ nincs a hírben.

  11. szigetország szerint:

    Kedves Menyhért Péter!

    Azért bátor dolog kiálllni Magyarország melllett ebben a helyzetben, mert Európa hangos része kígyót-békét üvölt az országra… Éppen ahhoz nem kell bátorság, hogy Magyarországot gyalázzák, mert ez divat lett bizonyos körökben.

    A “csúnya külföldi bácsik” azt a szabadságjogomat akarják elvenni tőlem és honfitársaimtól, hogy alapvetően mi, magyar állampolgárok rendelkezzünk országunk sorsáról. Amit Európa szocliberális része művel, az maga a diktatúra, mert szerintük csak az a jó és elfogadható, amit ők mondanak. Legyünk inkább demokraták!

  12. Menyhért Péter szerint:

    Kedves szigetország!

    Tényleg ennyire naiv vagy? Szerinted mit és hogyan befolyásol az, ha néhány médium cikkeket közöl, ha azok az állítások TÉNYSZERŰEN NEM IGAZOLHATÓK???
    Szerinted melyik EU-fórum hoz bármilyen határozatot, döntést, elmarasztalást újságcikk alapján?
    Ha valótlanok az állítások, akkor kit befolyásolhatnak??
    Nem gondolod, hogy az IGAZSÁG győzhet a rágalom felett?

    Gyermeki az az elképzelésed is, miszerint a te rendelkezési jogodat bárki el akarná venni tőled!
    Ismereteim szerint EDDIG csak és kizárólag MAGYAR ÁLLAMPOLGÁR, magyar lakhellyel volt jogosult szavazni, így dönteni az országunkat érintő kérdésekről.

    Netán attól félsz, hogy most a fidesz KÜLFÖLDIEKNEK is jogot adott a szavazásra? De könyörgöm: ezek a külföldiek a mi nemzettársaink!
    Döntsd el kérlek, hogy mi mellett állsz ki.
    Üdv menyus

  13. "?!" szerint:

    Kedves “Királyerdei”!

    Eddig csak gyanítható volt, de most magad bizonyítottad, hogy Te az állambiztonságnál szolgáltál, és azok közzé tartozol, akik “haza mentettek” egy csomó olyan titkos iratot, amelyekkel gyanúba lehet keverni másokat!

  14. Királyerdei szerint:

    Mi van kérdőjel,rettegsz te is?
    Csak nem sáros vagy? 🙂

  15. Manitu szerint:

    Nagyon helyes a kiállás. Elképesztő, hogy balliberális vagy poszkommunista szervezetek és emberek mit összehazudoztak az országról külföldön.

  16. "?!" szerint:

    Ajaj, de még mennyire rettegek, kedves “Királyerdei”!

    Azért rettegek, mert hozzád hasonló köpönyegforgató szemetek még arra is képesek, hogy a jelenlegi rendszerhez való hűségüket azzal bizonyítsák, hogy kilyukasztják az autóm gumijait. Én meg rettegek defektes gumik javításától.

  17. Vátesz szerint:

    Bebizonyosodott, hogy az Európa Parlament tagjai újsághírek alapján támadták Magyarországot, így ennek értelmében nagyon is fontos, hogy mit firkálnak rólunk a nyugati lapok. Az újságírókat senki sem választotta, fizetik őket, hogy valakiknek tetsző cikkeket írjanak, az itteni nemzetköziek pedig minden alkalma megragadnak, hogy lejárassák a lakóhelyük országát, mert nekik aztán nem hazájuk! Az itteni libsik tanulhatnának még a cigányoktól is, ugyanis azok nem engedik az idegeneket a családi vitáikba beszállni! Aki a problémáját külföldre viszi, az hazaáruló! A magyar-magyar ügyeket itthon kell megoldani, az nem zavarja a libsiket, hogy mi nyolc évig tűrtük az uralmukat? Ők is várják ki a soronkövetkező választást!

  18. Királyerdei szerint:

    Na akkor fokozódjon a rettegés:

    http://www.youtube.com/watch?v=MEZuWjgxm6c&feature=player_embedded

    ‘1 óra 45 perces!

  19. Vátesz szerint:

    ?! Ez már szegénységi bizonyítvány, hogy honfitársadat látatlanul szemétnek nevezed, szokták mondani, mindenki magából indul ki, te kiszúrnád más autójának gumiját bosszúból? Szerintem becsületesebb valakit pofánvágni, arra legalább reagálni tudna!

  20. "?!" szerint:

    Kedves magát “vátesz”-nek (jövőbe látónak) képzelő Tarjányi László!

    Ne üsd bele mindenbe az orrod, még akkor sem, ha időközben megkaptad a Fidesztől az ezen fórumon is követelt tartozást, az óriási választási kampányötleteidért!

  21. Királyerdei szerint:

    Kérvény
    Ismeretlen szerző műve. 1920

    Alulírott magyar állampolgárságot kérek.
    Nem vagyok szerb, román sem német,
    Itt Erdély szívében, Kolozsváron élek
    Itt ahol nap mint nap fogy a magyar lélek.

    Valamikor régen, amikor születtem
    Magyarország volt a szülőhazám nékem.
    Mások döntötték el hovatartozásom
    Egy Párizs melletti béketárgyaláson.

    Átjöttek a hegyen sunyi, szolga népek,
    Kik a magyar földön piócaként éltek,
    S amikor legutóbb csatát vesztettünk
    Áruló férgekként fordultak ellenünk !

    Így került szép hazám tolvajok kezébe,
    Az árulóknak ez lett búsás fizetése !!
    Szeretnének minket ma is kiírtani !
    Mert az ellopott javakat vissza kéne adni !

    Remélem és hiszem, fordul majd a világ !?
    Fog még nyílni nekünk sok-sok színes virág !
    Nem lehet, hogy a Sors mindig verjen minket,
    S állandóan nyaljuk vérző sebeinket!

    Százszor megfizettük a réánk rótt adót,
    Amit a balsors vállainkra rakott!
    Nem voltunk nem leszünk szolganemzet soha!
    Eljött az idő végre : mostan vagy soha!

    Mély álomból lassan felébred a nemzet,
    Vezetőink ezért nagyon sokat tesznek!
    Egyszer, majd egy napon feleszmél a világ
    Hogy kinek jár a tövis kinek a virág!?

    Vár reánk a szép, nagy, közös Európa;
    Határait védjük évszázadok óta!
    Nyugodtan élhettek benne a nemzetek;
    Megvédték őket vitéz magyar kezek !

    Te szép Erdélyország, mikor leszel szabad?
    El kéne már űzni a kakukkmadarakat !!!
    Te aki egykor sasok fészke voltál
    Ily szomorú sorsra miért is jutottál ?

    Te vagy a magyarok igazi bölcsője,
    A magyar nemzetnek voltál megmentője!
    Elkerült minket a török veszedelem,
    Itt mindig magyar volt minden fejedelem!

    Nem kedvezett nekünk a huszadik század,
    Elorozták tőlünk gyönyörű hazánkat !
    Egy kakukknemzetség sunyi, lusta népe
    Árulásért kapta hazámat cserébe !!

    Lett is üldözése itt a magyar szónak,
    Sokan letagadták, hogy magyarok voltak.
    Mások meg elmentek új hazát keresni,
    Idegen hazában sorsunkat síratni.

    Én aki maradtam nagyon szépen kérem!
    Magyar állampolgárságom adják vissza nékem !
    Ígérem az leszek aki eddig voltam,
    Én magyar maradok – itt az ősi honban !

  22. "?!" szerint:

    Még annyit, kedves volt kerületi MIÉP elnök “Vátesz” Tarjányi László, hogy a vitaindító bejegyzésből idézett alábbi mondat a valódi helyzetet torzítva mutatja be:
    “A vártnál nehezebb külső körülmények és néhány botlása ellenére a jelenlegi kormány továbbra is élvezi e többség bizalmát.”

    Az idézett mondat csak az alábbi apró kiegészítéssel ábrázolja a valódi helyzetet:
    “A vártnál nehezebb külső körülmények és JÓ néhány botlása ellenére a jelenlegi kormány MÉG továbbra is élvezi e többség bizalmát, DE HA A BOTLÁSOK FOLYTATÓDNAK, AKKOR NEM SOKÁIG”.

  23. ebihal szerint:

    Én még emlékszem , Orbán az Európai Néppárt kongresszusán teregette ki a szennyest, a Gyurcsányék alatt. Mosz akkor azonos elbánás van vagy sem?

  24. Dr. grün szerint:

    OFF
    Telefonon felajánlott egy Ember egymillió forint hozzájárulást a Klub rádió további működtetéséhez, amely megszüntetésének döntését a Bíróság elnapolta! Sokunknak fekszik benne 12000 forintja, de ez már döfi! ))) 🙂 (((
    ON

  25. GONDOLKODÓ! szerint:

    A viperának is a sátánnak is egy a dolga! A gátlástalan pusztítás, hiszen nincsen cselekedeteinek tudatában. Az építkezés ismeretlen fogalom, egyik legnagyobb ellensége.

  26. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    “?!” szerintnek: Nekem sem tetszik a gusztustalan, “embert minősítő” sértőgető stílusod, és nincs jogod bárkinek ilyet írni, hogy köpönyegforgató szemét.
    Bár tudod mit, téged minősít az ilyen szöveg, ha nem tudsz másképpen fogalmazni.
    Egyetértek azokkal az előttem lévő hozzászólókkal és messzemenően elítélem őket, akik lejárató felszólalásukkal, és egyéb lejárató cikkekkel saját hazájuk ellen vallanak, írnak. Rendkívül gusztustalannak és magyartalannak (hú de csúnya kifejezés!!) és hazaárulónak tartom őket.
    (Bokros, Göncz, Heller Ágnes, Konrád György nevű szép hazánk lányai, fiai )

  27. bonifác szerint:

    Egyetértek Anikóval-de sajnálatosnak tartom, hogy nincs aki megfékezze őket.Lehet, hogy (kertészákos) genetikailag alattvalónak, moslékzabálónak érzi magát, de én inkább
    büszke vagyok magyarságomra .Nem úgy mint (kertészimre) aki német újságokban
    írta le, hogy szégyelli hogy magyar. (utána letagadta, mert kiutálták innen. Nos, ilyen
    alakok nehezítik helyzetünket. A mi drága Hazaárulóink….

  28. gyalog szerint:

    Hír az állásfoglalás elősegítésére:

    Magyarországon figyelik a BKV-sok politikai elkötelezettségét, így hát Magyarországon demokrácia van.
    Tessék?????????????

    Idézet:
    „Rendelkeznie kell a BKV-nak egy olyan eljárási renddel, amely meghatározza a fentebb említett beosztásokban dolgozók feladatait, felkészültségük ellenőrzésének megvalósítását, mentális, pszichikai állapotuk nyomon követését, munkájukat befolyásoló politikai elkötelezettségük figyelését.”

    Hivatokozás: http://magyarnarancs.hu/belpol/politikai-megfigyeles-bkv-nal-78540

  29. Királyerdei szerint:

    Bonifác!
    Nem vagy egyedül!

  30. Vátesz szerint:

    ?! Te valamilyen ismert mai vagy egykori közszereplő vagy, mert manapság engem már nem szoktak volt MIÉP elnöknek emlegetni. Egyébként sem Váteszként, sem Tarjányi Lászlóként nincs semmi szégyellnivaló az életemben. A Fidesztől pedig nem kaptam semmit, de tudod, a magyarok háború esetén összetartanak, ezt már Bölcs Leó bizánci császár is megírta. Magát rekeszti ki a nemzetből, az aki beáll muszkavezetőnek vagy bármely idegen hatalom csatlósának. A magyarok belső ügyei csak a magyarokra tartoznak, aki ebbe külső hatalmakat bevon, az hazaáruló! Már leírtam, mi sem örültünk a nyolcéves szoclib uralomnak, úgyhogy ti is várjátok ki a következő választást! Ami meg a mi, belső magyar ügyeinket illeti, azokat meg fogjuk oldani békésen, s nem ontjuk egymás vérét, s nem nevezzük egymást köpönyegforgató szemétnek! Ami engem illet, hol fordítottam köpönyeget, amikor az átkosban, de az elmúlt 22 évben sem voltam soha kormánypárti? Honfitársaim meg akik másképp gondolkodnak, azok sem szemét köpönyegforgatók, mindenki másféle családban nőtt fel, mások a tapasztalatai, ez mindig így volt, de a magyarok baj esetén mégis mindig összefogtak, hiszen kibirtuk mi a törököt is meg a tatárt is, a németről és az oroszról nem is beszélve! A 22 éve tartó megosztásunkra irányuló törekvés nem nekünk, hanem a gyönyörű földünknek szól, hiszen szolgának még alkalmasint jók lehetünk! Azért én nem biztatnék senkit Magyarföld birtoklására, mert innen a világ legnagyobb hatalmai is eltakarodtak, mi meg még mindig itt vagyunk! Aki pedig nem érzi jól magát közöttünk, annak “el is lehet innen menni!”

  31. maminti szerint:

    Jó kezdeményezés és ideje volt! Mindannyiunknak ki kell állni a nyugat támadása ellen. nem a demokráciánkat féltik, aki ezt hiszi, az hülye. A gazdasági érdekeltségükért aggódnak, nyűszítenek, hogy kipicsázzuk innen őket és visszavesszük az országunkat.
    És az is nagyon naív, aki azt hiszi, nincs jelentősége annak, mit firkálnak a külföldi újságírók. Aki a médiát irányítja, az irányítja az emberek (túlnyomó többségének) gondolkodását. Nem véletlenül irkának rólunk azt, amit. El kell fogadtatni a társadalom széles rétegével, hogy Magyarorzág nagy fenyegetést jelent a demokráciára, s így a békére, hogy aztán majd legyen támogatásuk, ha támadást indítanak ellenünk. És itt a támadásba nyugodtan tessék beleérteni a katonai támadást is “remdfenntartás” “békefenntartás” címen. Ráadásul nagyon rettegnek attól, hog a magyar példa ragadós lesz – mint ahogy már néhány dologban akadt követőnk az utóbbi időben. Ez nagyban fenyegeti a jelenlegi globális pénzhatalom helyzetét. Erről szól a történet, nem a demokráciáról.

  32. Etikus szerint:

    Jelleméből, megnyilatkozásaiból fakadóan kitetszik, milyen súlyos elmezavarokkal küszködő ember. Milyen érdekes? Csak nem mindenkor, -ha a diktatórikus megnyilvánulásai, véleményei, nem találkoznak mások véleményeivel- azonnal orvosokat javasol nekik, a legkülönbözőbb szakterületekről. Aki másnak vermet ás maga esett (esik) bele. Ő tényleg diktátor a javából, de milyen? Hiszen az elvtársi körökben volt “valamilyen” rangú katona, v. munkásőr. (szakaszvezető?!)

  33. "?!" szerint:

    Kedves “Anikó (Krizantém utcából)”, kedves “Vátesz”, és kedves “Etikus”!

    Nem szeretném, ha azt hinnétek, hogy le sem …..lak Titeket, ezért kissé megkésve most reagálok a hozzászólásaitok reám vonatkozó részére.

    Először az együtt csaholó triótól kérdezem, hogy nem tűnt-e fel nektek, hogy a vitapartnereim minden eltérő nézetet valló személyt azonnal lebolsevikoznak, lekomcsiznak, lekommunistáznak, letolvajoznak, elmebetegnek diagnosztizálnak és elmegyógyászhoz, vagy a bezárt OPNI-ba irányítanak akkor is ha bizonyíthatóan a vitapartnerüknek van igaza?
    Ha még nem tűnt fel, akkor jobban figyeljétek “Manitu”, “nagyapó”, “bugi”, Tóth Kati, “királyerdei”, és például most is megszólítás nélkül gyalázkodó etikátlan “Etikus” hozzászólásait!

    Az egy húron pendülő és együtt csaholó trió tagjainak külön-külön az a lábbiakat válaszolom:

    “Anikó (Krizantém utcából)!
    Tanulj meg egyenlő mércével mérni, és csak utána gyakorolj kritikát, mert ha nem így teszel akkor még sok meglepetés érhet!

    “Vátesz” Tarjányi László!
    Te azért süllyedtél vissza kerületi pártelnöki tisztségből a tömegtermék színvonalra, mert attól függetlenül, hogy jó szellemi képességű ember vagy, hiányzik belőled a realitásérzék, ezért olyan véleményeket szoktál hangoztatni, amelyek a normálisan gondolkodó és a realitásokat figyelembe vevő emberek többségében ellenérzést vált ki. Ezen kívül olyan mértékű zsidó- és cigány fóbiád van, hogy Te általánosítva minden zsidót és cigányt gazembernek tekintesz, és el sem tudod képzelni azt, hogy ezek között is vannak veled azonos értékű és tiszteletre méltó emberek, a többségük pedig nem rosszabb, mint a más nációkhoz tartozók többsége.
    Ráadásul elképesztően nacionalista vagy, holott lehet, hogy Te csak egy olyan magyarosított nevű fazon vagy, mint a 1920-1945 közötti időszak legnagyobb magyarja, a “Gyula diák” néven magyarságra oktató Somogyvári Gyula volt.
    A neved alapján nem zárom ki, hogy apád vagy nagyapád még valami nemzetiségi nevet viselt és csak az 1920-as és 1930-as magyarosítási hullámban vette fel a vezetéknevedet, de Te ennek ellenére veszed magadnak a bátorságot ahhoz, hogy például engem is kioktass, holott a magyar nemzethez tartozásomat IV. Béla királyunk által kiállíttatott (és az Állami Levéltárban őrzött) oklevél bizonyítja, amely arról szól, hogy egyik ősömet IV. Béla király a bizalmasaként nevezte ki egy fontos posztra ispánnak, és mi a családi nevünket azóta is változtatás nélkül őrizzük.
    A fenti hozzászólásodban annyi zöldséget összehordtál a magyarok összetartásáról, hogy az embernek kétségei támadnak a történelmi ismereteiddel és az elmeállapotoddal kapcsolatban, mert a történelmünk során a magyarságnak mindig a széthúzás és a megosztottság volt az egyik legnagyobb problémája, mint napjainkban is.
    Ennek a széthúzásnak volt a következménye a muhi-pusztai vereség, a mohácsi vereség, a kuruc-labanc ellentét, és még hosszan sorolhatnám.
    Ez a széthúzás mindig vereséget eredményezett, de Te ennek ellenére papolsz itt olyan magyaros összefogásról, amelytől rettegnek az ellenségeink.
    Azt írod, hogy a magyarok belső ügyei csak a magyarokra tartoznak, miközben magad is tudod, hogy Magyarország lakosságának nagy része a különböző betelepítések során ideköltözött más nemzetiségűek leszármazottja, és a származásukat sok esetben a nevükben máig hordozó egyének inkább érzik magukat más nemzetiségűnek, mint magyarnak. A különböző kisebbségi önkormányzatokba tömörülőkről nem is beszélve.
    Összegezve: Te olyan vagy, mint egy részeg ember, aki a kábulattól nem képes a maga körül történteket tárgyilagosan érzékelni, ezért nem lehet komolyan venni a véleményedet.

    “Etikus”!
    Ha Te egy kicsit is jellemes és etikus volnál, akkor nem dumálnál bele mások vitájába úgy, hogy nem azt marasztalod el aki a sértegetést kezdte, hanem azt aki a sérelmét megtorolta.
    Belőled csak az a sértettség beszél, hogy korábban előfordult, hogy vitába keveredtél velem, amelynek során te kezdted a mostani írásodban leírtakhoz hasonló sértegetést, és ezért én akkor Téged keményen kiosztottalak.
    Tehát Te egyáltalán nem vagy etikus, ezért neked a továbbiakban is kuss!

  34. Zoli049 szerint:

    Vátesz szerint:
    2012. február 02., csütörtök – 13:12
    “Szerintem becsületesebb valakit pofánvágni, arra legalább reagálni tudna!”

    Ezt osztom én is, mint betyárbecsületet, de ha én egy propagandístát nyakonvágok, arra mivel is reagál? Feljelent. 🙂

  35. Vátesz szerint:

    ?! Az én őseimet megtalálod a Nagy Ivánban, 1609-ben II. Mátyás címert adományozott Tarjányi Demeter nevű felmenőmnek, de ettől én még parasztgyereknek sorolom magam, mert úgy nőttem fel, mindkét ági felmenőimet kulákként elnyomta a Rákosi-rendszer. A magyarok belügye attól még a magyarok ügye, hogy fele honfitársamnak van más nemzetiségű őse! Ugyanis például attól hogy valaki magyarországi sváb, még nem kell Németországnál feljelenteni honfitársait és a magyar kormányt. Amennyiben valamelyikük ezt tenné, akkor utólag legalizálná a magyarországi németek kitelepítését, hogy volksbundistaként pártolták Hitlert!
    Én nem tartok minden zsidót és cigányt gazembernek, hanem azt mondom, hogy aki nem tud azonosulni a magyar nemzettel, annak nem kötelező itt laknia, “lehet másutt is boldognak lenni”! Aki itt lakik azt ne részesítse előnyben a saját fajtáját, mert azzal diszkriminálja a magyarokat. Aki azonosul velünk, az magyar is egyben. Ahogy mondani szoktam, “magyar az, aki velünk érez”!
    Ami a történelmi ismereteimet illeti, idézném Bölcs Leó bizánci császárt, “a magyarok széthúzóak, nem hallgatnak a vezérekre, csak háborúban tartanak össze”. Na akkor most háború van!

  36. "?!" szerint:

    És kivel háborúzunk kedves “Vátesz” Tarjányi! Azokkal akiknek ezer milliárdokkal tartozunk és most is pénzért tartjuk feléjük a markunkat?

    Például most olvashattad, hogy a kerületünk a Csepel Kapuja projekthez 820 millió Ft vissza nem térítendő támogatást kap az EU-tól. (A teljes költség 75 %-át.)

    Ha szerinted most háború van, akkor miért kéregetünk az ellenségtől?
    Miért nem vesszük el a pénzt erőszakkal, összetartva, magyar módra?

  37. szigetország szerint:

    ?!

    Azt azért ne gondold, hogy az EU Róbert bácsiként osztogatja a pénzt bárkinek is. Magyarország az EU befizetője is, s onnan kapunk vissza pénzt!
    Az EU-s pénzt sokan úgy állítják be, mintha az EU ajéndékot osztogatna, holott ez tévedés. Minden tagország fizeti a részesedését!

    Az EU-nak másrészt egyéb előnyei is származnak abból, hogy Magyarország az egyik tagország lett, és nem véletlen, hogy az EU folyamatosan a bővítés mellett van.

  38. Perspektíva? szerint:

    Ha valaki háborúzik az te vagy! Hiszen magad sem tudod, miközben mindenkivel az teszed!
    Leginkább saját magaddal állsz háborúban, de te ezt soha sem fogod megérteni, mert a sátán lakozik benned!

  39. "?!" szerint:

    Hú, de rövid az eszed kedves “Perspektíva?”!

    Elfelejtetted, hogy tegnap 11:17-kor még “Etikus” nick nevet használva szemtelenkedtél és próbáltál engem lejáratni?
    Legyél már egy kicsit figyelmesebb a nick neveid cserélgetésél, mert a végén a fórumozók még azt hiszik, hogy nem bennem, hanem benned lakozik a sátán!

    Ja, és ajánlom, hogy legalább óránként mormold el a múltkor itt közölt Ókeresztény imát azért, hogy a benned lakozó sátán ne piszkítson bele állandóan a lelkivilágodat!

  40. "?!" szerint:

    Kedves “Szigetország”!

    Nem gondolom, hogy az EU Róbert bácsiként osztogatja a pénzt bárkinek is.
    Sőt, nagyon jól tudom, hogy Magyarország az EU befizetője, de ugye azt meg Te is tudod, hogy ha jól pályázgatunk, akkor az EU-tól többszörösét kaphatjuk annak a pénznek, amelyet az EU-nak Magyarország befizet?

    Ha nem így van akkor cáfold meg!
    A válaszadáskor ne feledkezz meg az agrártámogatásokról, és más hasonló támogatásokról sem!

  41. Az EU költségvetése 1%-a a tagországok GDP-jének, így tulajdonképpen jelentéktelen, aprópénz. Az viszont nem jelentéktelen hogy tönkretették a magyar mezőgazdaságot azzal, hogy korlátlanul jöhetnek be azok az agrárterméket, amiket agyontámogatnak, míg a magyar termelők töredékét kapják ezen támogatásoknak, hogy van az hogy tejtermékből, húsárúból és még több ágazati termékből Magyarország már a saját szükségletét sem termeli meg! A magyar ipart pedig teljesen tönkretette a korlátlan kereskedelem, ha nem lennének itt a multik, már gépipar és elektronikai ipar sem lenne!

  42. "?!" szerint:

    Mesélj, kedves Tarjányi László!

    Mikor ment tönkre nagyobb részben a magyar mezőgazdaság? Az EU-ba belépés előtt vagy után?

    Mikor szűntek meg nagyobb részben teljes iparágak? Az EU-ba belépés előtt vagy után?

    Mit akarsz azzal mondani, hogy “ha nem lennének itt a multik, már gépipar és elektronikai ipar sem lenne”?
    Jó, vagy rossz nekünk az, hogy a gonosz multik jelenléte miatt még van gépipar és elektronikai ipar?
    Melyik jobb nekünk? Az ha kipateroljuk a gonosz multikat, vagy ha megtűrjük őket?

Itt lehet hozzászólni !