Felkerültek a Csepel.hu oldalra a vagyonnyilatkozatok

Csepel.info

A Csepel.hu oldalra felkerültek a kerület vezetőinek és képviselőinek vagyonnyilatkozatai – értesült a Csepel.info.

A kerület vezetői és képviselői vagyonnyilatkozatainak nyilvánosságra hozatalát Csepel 2010-ben megválasztott új vezetése rendelte el először, így ez a gyakorlat még csak egy éves múltra tekint vissza. Ez sajnálatos, hiszen nincs jobb, mint a civil kontroll az esetleges furcsa, megmagyarázhatatlan vagyonosodások felfedezésére. A vagyonnyilatkozatok közül csak Dobák István MSZP-s képviselő bevallása hiányzik, ő nem teljesítette a törvényben megszabott határidőben ezt a feladatát. Az idei és tavalyi vagyonnyilatkozatokat itt tekinthetik meg olvasóink.

18 hozzászólás “Felkerültek a Csepel.hu oldalra a vagyonnyilatkozatok” bejegyzésre

  1. Manitu szerint:

    Borka-Szász hogyan tudott olyan kevés fizetésből egy év alatt 6,5 millió forint banki tartozást visszafizetni?

  2. Dr. grün szerint:

    Manitu, minden indiánok legnagyobb szellentése!
    Csak egy klasszikust idézhetek:
    “Miből telik Neked, ott fenn arra a nagy üres telekre?!” ))) 🙂 (((

  3. GONDOLKODÓ! szerint:

    Ne haragudjon Dr. grűn úr, de a fenti megszólítás méltatlan, és nem az Ön szellemi színvonalára jellemző. Ne álljon be a sekélyesség szintjére, inkább köszönje Isten kegyelmének, mint sem a maga tehetségének.”

  4. Dr. grün szerint:

    GONDOLKODÓ!
    Nagyra becsült és szép emlékű pedagógia profom tanácsolta mindig, hogy ha úgy érzed szívós munkával sem tudod a befogadót saját szintedre emelni, akkor legvégső esetben próbálj meg lehajolni hozzá!
    Ha figyelte megtettem mindent ezen elveknek betartására, de mint a zeddigi ábra mutatja nem találtam termékeny talajra!
    Van akivel csak a saját sekélyes szintjén és nyelvén lehet értekezni!
    “Lejjebb nem mehetek a keszonbetegség kockázata nélkül!” Igézve egy volt politikustól!
    Majd nagyapó megfejti ki az a “klasszikus?” ))) 🙂 (((

  5. Dr. grün szerint:

    http://www.origo.hu/itthon/kepviseloi-vagyonnyilatkozatok/index.html
    Jó szórakozást kívánok hozzá! ))) 🙂 (((

  6. GONDOLKODÓ! szerint:

    T. Dr. Grűn úr!
    Örömre szolgált frappáns válasza, s azt el is fogadnám, ha nem tudnám Önről, mily sok rejlik képességét illetően. Tetszik tudni: “És mégis – mégis fáradozni kell,
    Egy újabb szellem kezd felküzdeni,
    Egy új irány tör át lelkeken:…..
    …..Hogy végre egymást szívben átkarolják,
    S uralkodjék igazság, szeretet.”

    Önnek küldetése van, s azt amíg csak él fel nem adhatja. Ez teszi boldoggá, igazán ebben tud leginkább kiteljesedni, dacára annak, hogy olykor-olykor belefárad az “eredménytelenségbe.” Az igazán nagy művészek is “lehajolnak” hozzánk, ezáltal is érthetőbbé válik sokunk számára kivételes adottságuk, amelynek révén közvetítik, mindazt amivel: “A természet csak kölcsönöket ád,
    s mert bőkezű, csak bőkezűt segít.
    Mért élsz hát vissza, szép zsugori, a
    bőséggel, melyet továbbadnod adtak?”

    Látja, tudja milyen csodás pályán dolgozhatott, hiszen amikor már a tudomány elakad, akkor jön a költészet és a zene.

    “Ez hát a sors és nincs vég semmiben?
    Nincs és nem is lesz, míg a föld ki nem hal
    S meg nem kövülnek élő fiai.”

    Kellemes estét kívánva egy őszinte tisztelője.

  7. Nyugger szerint:

    Ez a cirka 1,5 millió nem is pénz ezért a színvonalas, többfrontos munkáért melyet polgármesterünk, országgyűlési-fővárosi képviselőnk a mi szabadságunk érdekében folytat!
    Az viszont komolyan aggaszt, hogy e havi apanázsból nem igen növekszik a takarékbetéte! Lehet, én évi 12 millából többet tudnék megtakarítani, főleg mióta tudom, hogy a 47 000 Ft-ból nagyon jól meg lehet élni!
    Olyanra meg már nem is merek gondolni, hogy esetleg nem tud bánni a bérével, habár lehet abban igazság : könnyen jött, könnyen ment!

  8. Perspektíva? szerint:

    A magam részéről abszolúte nem vagyok kíváncsi az emberek jövedelmi viszonyaira, mert a TÖRVÉNY működésével, annak rendben kell lennie! (ez csak +csámcsogásra alk. téma!)
    Inkább vagyok kíváncsi, és lennék arra vonatkozólag: Miszerint az arra illetékes emberek, megtesznek-e mindent ki-ki a maga területén, hogy jobb sorsra fordulhasson az emberek élete???!!! Vagy továbbra is szerepeiket játsszák, úgy mint nem oly régen!

  9. Menyhért Péter szerint:

    Kedves csepeliek!
    Nyílt levél Pákozdi József és Tenk András ellenzéki képviselő urakhoz!

    (Mivel a csepelinfon nem hírértékű, hogy dicső polgármesterünk a nagy spórolás miatt cca 40 millió forintot új személyautókra költött; és mivel fenti két új párt képviseli a közpénzek felhasználásának HITELES kontrollját, e helyen teszem közzé nyílt levelemet)

    Tisztelt képviselő Urak!
    Csepeli választópolgárként felkérem Önöket, hogy tisztázzák az önkormányzat 2012. január 26-án (csütörtöki) KT ülésének 27. számú Javaslat az Önkormányzat által beszerzett gépjárműpark használatára illetve üzemeltetésére (Előterjesztő: dr. Szeles Gábor jegyző) című előterjesztésének zavaros momentumait.
    Mik ezek a konfliktusos kérdések?
    1. Melyek azok a település érdekében indokolt feladatok, amelyek a tisztségviselőknek kizárólagos használatú, és a gépkocsi minden költségét KÖZPÉNZEN fedező jármű beszerzését és átadását indokolják?
    2. Az előterjesztés sem indoklást nem tartalmaz, sem olyan formanyilatkozatokat, amelyek a járműhasználatból és az álláshalmozásból előforduló ütközést elkerülendő, ÖNKÉNTES LEMONDÓ NYILATKOZATOT adnak a felhasználó vezetőknek.
    Ésszerű és logikus kétsége támad az embernek, hogy például ilyen nyilatkozat hiányában Németh Szilárd egyazon km megtételéért költségtérítésre jogosult a magyar Országgyűléstől és a Főpolgármesteri Hivataltól is.
    Feltételezem, hogy a csepeli polgárok pénzén biztosított KORLÁTOZÁS NÉLKÜLI gépjárműhasználat önkéntes nyilatkozat átadása esetén garantálja, hogy a közpénzt nem kétszer-háromszor ugyanarra a célra fogják kiutalni!

    Tisztelt képviselők!
    Várom nyilvános válaszukat, hogy rendezni kívánják-e ezt a problémát, vagy más módot keressünk a konfliktus elkerülése érdekében?

    Üdv menyus

  10. Bugi szerint:

    Menyus zombi, te lovaskocsit használnál? Szerintem az drágább. Az egész önkormányzatra ennyi pénz szinte semmi.

  11. Bugi szerint:

    Menyus a Magyar Postán is visszaállítaná lovaskocsikat? Sokkal drágább mint az automobil.

  12. Menyhért Péter szerint:

    Kedves bugi!
    Az értő olvasás azt jelenti, hogy az ember a leírt szavakat értelmezni is tudja. Leht hogy számodra ez nehéz, mert ostobaságokat irogatsz!
    Én azt vetettem fel, hogy bűncselekménynek minősül, ha valaki ugyanazért a feladatért két-három helyen vesz fel költségtérítést, még akkor is, ha azokon a helyeken ez szabályszerűen megtehető.
    Üdv menyus

  13. jenő szerint:

    Ezt a levelet az a menyhért írta, aki munkavégzés nélkűl vett fel pénzt a Tamariska domb rendbetételért? Jajjjj de hiteles…

  14. jenő szerint:

    600 ezer volt,ugye menyus?

  15. Menyhért Péter szerint:

    Kedves Jenő!

    A bunkóság egyik magas fokozata az, amikor a névtelen féreg hazugságokat állít valakiről.

    Az általad leírt szavakból kizárólag a következő szavak tekinthetők valósnak: menyhért; Tamariska domb; 600 ezer; és menyus.

    A többi valótlan hazug állítás, az “összefüggés” szánalmas hazugság; a leíró személy nyilvánvalóan valakinek szeretne hízelegni ezzel.

    További kellemes mocskolódást kívánok.
    menyus

  16. "?!" szerint:

    Kedves “Bugi”!

    Kicsivel kevesebb demagógiával kellene megközelíteni a Menyhért Péter által felvetett témát!
    Ugyanis, a 2010-es választások előtt Szenteczky azért lett pellengérre állítva, mert egy év alatt 30 ezer kilométert furikázott közpénzen, miközben most éppen évi 30 ezer kilométer költségeinek az elszámolását engedélyezte a Képviselő-testület az új autók használóinak!

    Menyhért Péter felvetését azért sem illik, demagóg módon lesöpörni, mert például Németh Szilárd polgármester, a vagyonnyilatkozata szerint havonta 236.538,- Ft költségtérítést kap az Országgyűléstől, és ez indokolttá teszi annak a felvetését, hogy nem lehetséges-e (netalán tán véletlenül), hogy átfedés van az évi 30 ezer kilométerig az önkormányzat költségére történő gépkocsihasználat, valamint az Országgyűlés által éves szinten kifizetett 2.838.456,- Ft költségtérítés között!

    Ha szerinted biztos, hogy nincs átfedés, akkor magyarázd el, hogy mi zárja ki a Menyhért Péter által felvetett dupla közpénzkifizetés lehetőségét!

  17. Borka-Szász Tamás szerint:

    Kicsit többet vártam az infótól…. valami szaftos elemző írás, természetesen kihegyezve az ellenzéki képviselőkre, hogy milyen kő gazdagok, bezzegh szegény becsületes polgármester meg a többiek.
    Ez a szimpla tényközlés több mint csalódás. 🙂

    Ja, az meg az önkormányzat vezetését minősíti, hogy sikerült engem – a Demokratikus Koalíció képviselőjét – “független” képviselőnek minősíteni a hivatalos honlapon…

  18. Menyhért Péter szerint:

    Kedves képviselők!
    Hogy egyszerűsítsem a munkájukat, mutatok egy mintát, hogy én milyen nyilatkozatot tennék ebben a szituációban:

    Nyilatkozat

    Alulírott NSZ képviselő, Budapest -Csepel polgármestere önként lemondok minden a Magyar Országgyűlés, illetve a Fővárosi Közgyűlés rendelete alapján részemre járó közlekedési költségtérítésről; útiköltségről; díjmentes utazási igazolványról, vagy egyéb közlekedési juttatásról.

    Indoklás:
    Budapest-Csepel polgárai kizárólagos használatomra, egy olyan korlátlan használatú személygépkocsit biztosítottak, melynek minden költségét Csepel polgárai fizetik.

    Nem tartanám ezért erkölcsileg elfogadhatónak, ha közlekedési-utazási célból részemre jogszerűen járó költségtérítést vagy juttatást fizetnének ki az ország, vagy a főváros költségvetéséből
    Tisztelettel:
    aláírás

Itt lehet hozzászólni !