5 Arany Kesztyűvel kezdte az évet a Halker-KiralyTeam Olaszországban

Hivatalos: Veres Richárd is futhat az olimpiai lánggal!

Csepel.info, Halker-KirályTeam, Csepel.hu

Az elmúlt hétvégén került megrendezésre Olaszországban a Golden Glove elnevezésű nemzetközi viadal, a semi-contact kick-box (pointfighting) világ szezonnyitó világkupája.

18 ország több mint 1300 versenyzője látogatott el Marino di Piave városkájába, hogy megszerezze magának az olasz állami tévé RAI 1-es csatornáján élőben is közvetített esti show műsor keretében a súlycsoportgyőzteseknek járó Arany Kesztyűt. A Király István mester vezette Halker-KiralyTeam Kick-box Akadémia 6 fős csapata sem tétlenkedett és rögtön a szezon első versenyén begyűjtött 5 Arany Kesztyűt (Nagy Henrietta 70 kg és +70 kg, Veres Richárd 63kg, Gömbös László 74 kg, Mórádi Zsolt 79 kg), 3 ezüstérmet (Kádas Adrienn 60 kg, Jároszkievicz Krisztián 89 kg, Nagy Henrietta női Grand Champion) és ráadásként megnyerte mind a női, mind pedig a férfi csapatversenyt majd az esti show műsor csúcspontjaként elhódította a legnagyobb trófeát, a férfi Grand Champion kupát (Gömbös László).

Király István a Halker-KiralyTeam Kick-box Akadémia elnöke és vezetőedzője így értékelte az év első megmérettetését:

„A verseny a nő és férfi csapatversennyel kezdődött, melyben a Halker-KiralyTeam csapatai is képviseltették magukat. Kétfős, ún. „Touch Score” rendszerben zajlott, ami annyit jelent, hogy a két versenyzőből álló csapaton belül, a sportolók, a mérkőzés teljes időtartama alatt akkor cserélnek egymással, amikor akarnak. Ez egy nagyon kedvelt küzdelmi forma, ugyanis a két-két versenyző közül mindig az egyik küzd, míg a másik lesi az alkalmat, hogy mikor ugorhat be a másik helyett – mint a pankrációban, ahol cserélgetik a harcosok egymást – és küzdhetnek kipihenten.

Nos, ezen a „Touch Score” csapatversenyen a lányaink kezdtek először, és megmondom őszintén, hogy ilyen fergeteges teljesítményre, győzelemre még magam sem számítottam. Nagy Heni és Kádas Adri gyakorlatilag átgázoltak a szép számú mezőnyön, tették ezt olyan erővel és magabiztossággal, hogy a jelen lévők tátott szájjal és remegő lábakkal figyelték elsöprő sikereiket… és ebben az esetben az elsöprő jelző egyáltalán nem túlzás! Úgy vertek meg mindenkit, hogy a többieknek esélyük sem volt megszorítani ezt a két amazont!

A férfi csapatverseny hasonló szabályok mentén haladt, hasonló végeredménnyel, melyről Veres Ricsi és Gömbös Laci gondoskodott. Mindkét srácunk erőtől, elszántságtól telve vágott neki a versenynek, és nyerték meg a csapatot úgy, hogy nagy riválisuk, az olasz válogatott, pontot is alig tudott szerezni ellenük.

Az egyéni küzdelmek hasonló forgatókönyvek mentén haladtak. Jött a csepeli és győzött.

Nagy Heni két súlycsoportot is behúzott. Tette ezt a legnagyobb könnyedséggel, amit még magam sem láttam tőle soha. Úgy látszik, Heni felnőtt. Sok ellenfelének emlékezetes lesz ez a verseny, hisz betört orrok, elrúgott sminkek jellemezték útját a döntőig, ahol egy óriás olasz akarta megállítani kevés sikerrel.

Kádas Adri, a csapatverseny sziporkája után egy kicsit visszafogta magát, rajta még látszott egy picit a pihenési vágy, mely – tegyük e a szívünkre kezünk – teljesen megérdemelt egy olyan világbajnoki győzelem után. Egyszóval Adri visszafogottabban küzdött, mint a csapatversenyen, de ez is elég volt egy ezüstre. Ráadásul ez az ezüst abban a döntőben jött, ahol a 4-szeres világbajnok Gloria De Bei-jel küzdött. Így, kicsit fáradtan is csak 1 ponttal tudott az olasz nyerni, képzeljük el, mi lesz, ha Adri újra kipihenten lép a tatamira?!

Veres Ricsi, ha ezt a formát tudta volna hozni a VB-n, amit ezen a versenyen bemutatott, akkor 7 Világbajnokot ünneplünk Dublinban. De ezt Ő is tudja, és csodás teljesítménye miatt nagyon felszabadult volt egész verseny alatt, hiszen számára óriási volt a tét. Vagy sikerül talpra állnia, és megvillantania a régi Veres Richárd féle tudását, vagy komoly bajba kerülhet a felkészülése. Nos, mindenkit megnyugtatok, Ricsi újra a régi, sőt, ha csöndben megjegyezhetem, megfűszerezte teljesítményét egy új dologgal: a nyugalommal!

Gömbi (Gömbös László) lassan indult be, de a döntőn már játszi könnyedséggel verte meg ellenfelét, úgy hogy szegény olasz fiút csak a gong mentette meg a T.K.O-tól. Ezután a súlycsoport nélküli Grand Championt is megnyerte, persze a legjobb 4 között már csak a mieink voltak!

Mórádi Zsoltinak egyáltalán nincs könnyű dolga, hiszen minden ellenfele, barátja a sportban, folyamatos jó teljesítményt vár el tőle. De, el kell fogadnunk, – bár nehéz, tudom – hogy ő is ember. Ez annyit jelent, hogy Zsoltinak is kell időszak a regenerálódásra, újraindulásra, mind fizikailag, mind szellemileg. Bár ez a szövegkörnyezet lehetne egy sikertelen versenyzés bevezetése, de nem az. Zsolt egyáltalán nem volt sikertelen. Sőt, annyira nem, hogy magabiztosan hozta a súlycsoportját, valamint, a többi fiúval együttesen alkotta a Grand Champipon 4-es mezőnyét, melyből már nem volt nehéz csepeli győzelmet kiverekedni, hiszen a 4-es döntő minden résztvevője csepeli volt.

Törpe (Jároszkievicz Krisztián), aki egy szerencsétlen síbaleset miatt, félkarú óriásként küzdött, és ezt tessék szó szerint érteni, hiszen vállízületi sérülése miatt egy kézzel volt kénytelen versenyezni. Természetesen Törpét az ilyen semmiség nem tudja visszavetni, és menetelt előre egészen a döntőig (egy kézzel bunyózva), ahol az utolsó pillanatban elszenvedett ponttal maradt csak alul ellenfelével szemben. Krisztián, ismét példát mutatott abban, hogy valaki igazán akar, akkor azt egy sérülés sem vetheti vissza. (Természetesen megjegyzem, nem követendő példa sérülten versenyezni!)

Bár, a felkészülésünk legelején tartunk, de érdemes kijelentenünk, hogy a mutatott teljesítményük alapján, az év eleji alapozás igen jól sikerült.”

EREDMÉNYEK:

8 aranyérem (Nagy Henrietta: 70 kg, + 70 kg, Veres Richárd: 63 kg, Gömbös László: 74 kg, Mórádi Zsolt: 79 kg, Női csapat, Férfi csapat, Férfi Grand Champion)

3 ezüstérem (Kádas Adrien: 60 kg, Jároszkievicz Krisztián: 89 kg, Női Grand Champion: Nagy Henrietta)

Csepel.info, Halker-KirályTeam

Hivatalos: Veres Richárd is futhat az olimpiai lánggal!

Samsung Fáklyafutás néven 2011 őszén felhívást tettek közzé, amelyre rövid idő alatt több mint 1200 nevezés érkezett Magyarországról. Közülük választották ki azt a hét jelöltet, akik a nyáron kezükben tarthatják az Olimpiai Lángot. A január 31-i sajtótájékoztatón többek között Veres Richárdnak, a csepeli Halker-KiralyTeam sportolójának neve is elhangzott, így 6 társával együtt ő is ott lehet majd és futhat az olimpiai eszmét megtestesítő lánggal az Egyesült Királyságban számos híresség és sportoló kíséretében.

A Fleck Annamária, Hardi Barnabás Gyula, Kis Mirella, Snow Andrea, Steinbach Éva, Tomán Edina, Veres Richárd nevével fémjelzett kis csapat ezzel olyan közéleti személyiségek nyomába lépett, mint Miklósa Erika, Halász Judit, Egerszegi Krisztina vagy Barabás Éva, akiknek szintén megadatott már, hogy fussanak a lánggal.

A csapat tagja lesz még Vajgel Zita, az SOS Gyermekfalu lakója is. Ők képviselik majd hazánkat 2012. július 13-án, amikor is más szerencsések váltótársaiként vihetik az öt földrész egységét jelképező fáklyát.

Forrás: Csepel.hu

2 hozzászólás “5 Arany Kesztyűvel kezdte az évet a Halker-KiralyTeam Olaszországban” bejegyzésre

  1. "?!" szerint:

    Gratulálok, és további sikeres szerepléseket kívánok a Halker-KiralyTeamnek !

  2. Pecás szerint:

    Bravó és bravó!Hajrá Csepel!

Itt lehet hozzászólni !