Röplabda: Vereség a bajnoktól, győzelem a Sümeg ellen

Csepelirc.hu, Csepel.info

Sima vereséget szenvedett vasárnap a tartalékosan kiálló Csepel a bajnokcsapat otthonában, de ezen nem nagyon van mit csodálkozni.

A sümegieket viszont a vártnál simábban győzte le a csapat – tájékoztatott a Csepelirc.hu.

FINO KAPOSVÁR – CSEPELI RC 3 – 0 (25-10, 25-9, 25-12)

A 18.forduló eredményei:
Dunaferr SE – Dági KSE 3 – 2 (23-25, 25-20, 21-25, 25-22, 15-9)
Kalo Méh Kecskeméti SE – MAFC BME Mapei 3 – 1 (25-13, 22-25, 25-16, 25-23)

csepelirc.hu

Csepel – Sümeg 3 – 0

A vártnál sokkal könnyebben, 54 perc alatt sikerült megverjük a Sümeg csapatát egy igen egyoldalú összecsapáson. A játék minden elemében a vendégek fölé nőttünk és az előző játéknaphoz képest óriási javulást mutattunk be – ezen a számunkra roppant fontos találkozón.

Az átlagos állapotoktól eltérően, ezúttal minden a terv szerint zajlott nem hiányzott egy dokumentum sem, illetve egy apróságon kívül nem kellett mással foglalkozni mint a csapatra váró meccsel. Aztán a pályán ennek szerencsére meg is látszott az eredménye, hiszen az első pillanattól kezdve roppant koncentráltan és összeszedetten játszottunk miközben a Sümeg szinte mozdulni sem tudott. Jó szervák, stabil sáncok és pontos befejezések jellemezték a Csepelt és 8-3-ra, majd 16-6-ra is vezettünk. A vendégek tulajdonképpen csak a mi hibáinkból tudtak pontot szerezni, de szerencsére a játszma utolsó szakaszában már nem nagyon tettük meg nekik ezt a szívességet. Szinte pillanatok alatt lett vége mindennek és 25-12 után mehettünk át a másik oldalra abban bízva, hogy a kép nem sokat fog változni.

Nos, nem is igen változott hiszen 5-1-nél már a sümegi tréner volt kénytelen időt kérni és ugyan feljöttek az első technikai szünetnél 8-5-re komoly gond ezután sem akadt. A nyitásfogadás – amely lényegesen jobb volt mint tegnap – kicsit pontatlanabb lett, ám az ütők a széleken rendre megoldották a feladatukat és gyakorlatilag minden támadást ponttal sikerült befejezni. Közben pedig rengeteg ászt szerváltunk, illetve a vendégek képtelenek voltak stabil játékot kialakítani akadt ugyan egy-egy jó megoldásuk – ám ezt azonnal két-három hiba követte. Különösebb kérdés tehát itt sem akadt, 16-10 után pedig tovább nőtt a differencia és végül a játszma is három jó szervát követően ért véget 25-15-el.

A harmadik felvonás elején akadt egy kis zavar, két rossz nyitásfogadás miatt a mérkőzés folyamán először előnyhöz jutott a Sümeg, ám nem sokáig maradtak így a dolgok és pillanatok alatt 4-2-re sikerült is fordítani. Ekkor úgy tűnt, hogy szoros játszma előtt állunk, de a vendégek idegei ekkor már erősen le voltak terhelve és inkább egymással foglalkoztak mintsem azzal, hogy valami előremutató dolgot hajtsanak végre. Szerencsére nálunk a helyzet sokkal jobb volt, könnyedén értük el a pontokat – végre a centerek is kivették részüket a támadásokból és szinte hibátlanul meneteltünk előre. Ennek köszönhetően a differencia folyamatosan nőtt, 16-11 után pedig gyakorlatilag el is dőlt minden, a Sümeg már csak asszisztált a pályán és mérkőzés végét jelképesen egy vendég hiba hozta el. Természetesen ez mit sem von le a Csepel érdemeiből, hiszen a csapat ma megmutatta, hogy fontos mérkőzéseken is képes kiegyensúlyozottan illetve jól játszani, ez pedig a jövő csütörtök előtt mindenképpen biztató dolog. Holnap Kaposváron szerepel az együttes, ám a kezdő hatosból négy játékos otthon marad, hiszen ez a két nap sokat kivett mindenkiből és a kupamérkőzés most a legfontosabb – ám reméljük a leutazó fiatalok nem szaladnak bele túl nagy pofonba…

CSEPELI RC – SÜMEGI RE 3 – 0 (25-12, 25-15, 25-16)
Csepel 80 néző, vezette: Szabó és Prukner.

Csepel: Pajor, Buzás, Kunert, Sow, Tamás, Daróczi. Csere: Fogl (liberó). Játékos-edző: Tamás Zoltán.

csepelirc.hu

Itt lehet hozzászólni !