Pirotechnikai termékek év végi használata

Csepel.hu, Csepel.info

Megyénk rendőrkapitányságainak munkatársai az ünnepi időszakban a pirotechnikai termékek forgalmazását, birtoklását és felhasználását fokozottan ellenőrzik – írja közleményében a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság .

Felhívjuk az állampolgárok figyelmét, hogy az 1. osztályba tartozó pirotechnikai termékeket a 14. életévüket betöltött személyek, a 2. osztályba tartozó pirotechnikai termékeket pedig a 16. életévüket betöltött személyek egész évben engedély nélkül, viszont a 3. osztályba tartozó tűzijátékot kizárólag nagykorú személyek, december 28-31. közötti időszakban engedély nélkül vásárolhatnak, birtokolhatnak. Az 1. és 2. osztályú pirotechnikai terméket 1 kg nettó tömegig, a 3. osztályú pirotechnikai terméket 3 kg nettó hatóanyag-tartalomig tárolhatnak egy időben összesen.

A 3. osztályú termékeket kizárólag december 31-én 18:00 órától január 1-jén 06:00 óráig használhatják fel.

A fel nem használt termékeket január 5-ig a forgalmazó által megjelölt helyre vissza kell szállítani.

Magánszemély petárdát továbbra sem használhat fel és nem is birtokolhat. A szabálysértőkkel szemben az eljárásokat a hatóság soron kívül lefolytatja.

A rendőrség az ellenőrzések során a jogsértőkkel szemben szabálysértési eljárás indít, mely alapesetben 50 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható, az engedély nélküli pirotechnikai tevékenységet végző személyek részére akár 100 ezer forint pénzbírság is kiszabható.A pirotechnikai termék az eljárás során lefoglalásra kerül.

Kérjük, hogy a fenti termékeket az előírásoknak megfelelően, – a balesetek elkerülésének érdekében – fokozott óvatossággal használják!

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

csepel.hu

Egy hozzászólás “Pirotechnikai termékek év végi használata” bejegyzésre

  1. Zoli049 szerint:

    Hányszor is lehetne BUÉK-ot mondani? 🙂

    http://www.timeanddate.com/weather/?sort=2

Itt lehet hozzászólni !