A csepeli elszámoltatásról ír a Demokrata

Csütörtökön megszűnik „a csepeli Tesco-buli”

A csepeli elszámoltatásról, bűncselekmény-gyanús ügyekről, botrányokról és a kettős gyilkosság titkairól is ír a Demokrata című hetilap szerdán megjelent, legújabb száma. A hetilapnak Németh Szilárd, Csepel polgármestere és Ábel Attila alpolgármester adtak interjút a „Vörös Csepel” című könyvről.

A kiadvány, amely az erkölcsi felelősségre vonás fontos állomása, 980 forintos áron lesz kapható, de január közepéig minden csepeli háztartásba is eljut egy ingyenes példány. Akik nem kívánják ezt kivárni, az ügyfél-fogadási időben a polgármesteri hivatalban lakcímkártyával vagy újságíró igazolvánnyal közvetlenül kaphatnak egy példányt a könyvből. Úgy tudjuk, hogy a polgármester az országos napilapok és fontosabb internetes újságok szerkesztőségeinek is elküldte a kiadvány egy-egy darabját, de a tervek szerint a bíróságok és az ügyészség vezetői, sőt az ismertebb politológusok is kapnak majd belőle.

Logikailag megmagyarázhatatlan volt a bérletidíj-különbség, más magyarázat viszont bőven akadhat

Megszűnik a „Tesco-buli”

A csepeli önkormányzat csütörtöki képviselő-testületi ülésén szűnhet meg az egyik olyan „kirívó pofátlanság”, amellyel a Vörös Csepel könyv is foglalkozik – tudta meg a Csepel.info. Erről a testületi ülés 25. napirendi pontjában (itt az előterjesztés cserelapja is) tárgyalnak majd a képviselők.

Az előterjesztés előzménye, hogy a Szenteczky János MSZP-elnök által vezetett Csepeli Vagyonkezelő (Csevak) a Tesconak több helyszínen is sokkal alacsonyabb bérleti díjért adta ki a csepeli üzlethelyiségeket, mint a magyar tulajdonosú vállalkozásoknak. A Vörös Csepel könyv szerint a Szent László lakótelepen egymás mellett álló CBA és Tesco üzletek bérleti díja közötti különbség többszörös volt a CBA kárára.

Arra, hogy a kirívó aránytalanság mögött állhat-e megvesztegetés vagy más bűncselekmény, az elmúlt egy évben nem sikerült rájönni – Szenteczky János pedig nem kommentálta az esetet. Az angol multicéggel kötött korábbi megállapodás miatt a bérleti díj megemelését sem volt egyszerű végigvinni, a bérleti szerződés felmondásakor pedig még az önkormányzatnak kellett volna egy tetemes, sok tízmilliós összeget fizetnie a Tesconak. Az aránytalanul és érthetetlenül alacsony bérleti díjakat a csepeli önkormányzat ezért csak most, és most is csak képviselő-testületi döntéssel tudja megemelni. Az önkormányzat a korrupciós vagy korrupció-gyanús esetek elkerülése érdekében szeretne fokozatosan egy új, egységes szemléletű bérletidíj-rendszert kiépíteni – az új szabályozás is ezt vette alapul.

Csepel.info

3 hozzászólás “A csepeli elszámoltatásról ír a Demokrata” bejegyzésre

  1. Zoli049 szerint:

    Mint a csillagtelepi festékbolt? Fizetett, nem keveset, közel 10 éve? Magyar volt? Magyar! Felemelte a vezérkar a bérleti díjat 50%-al? Felemelte. Kipakolt a festékes? Kipakolt? Van bérleti bevétel? Nincs! Ügyes. Ja és ez egy példa.

  2. Kakuk Jánosné szerint:

    Tisztelt Németh Szilárd! Én csak egy dolgot szeretnék tudni, hogy a könyvében megjelent emberek ( Podolák, Zárai, Szentecky) folyik ellenük eljárás. Visszafizetek már egy forintot is? Vagy élik a világukat, és egyáltalán nem érdekli őket, hogy Ön mit írt le a könyében. És 900.- Ft-os köny bevétel az-az Öné lesz? vagy a Csepelieké?
    Tisztelettel:

  3. Ábel Attila szerint:

    Tisztelt Kakuk Jánosné!

    A könyvben minden esetben megjegyeztük, hogy milyen feljelentéseket tettünk. Eddig egy vádemelés történt, a többi ügyben nyomozás folyik. A kiadvány bevétele az önkormányzaté (a csepelieké) lesz. Eddig ez volt Csepelen az egyetlen könyv, ami minden háztartásba eljuthat, és ez volt messze a legolcsóbb is.

Itt lehet hozzászólni !