Gyorshír: Fellegi lemond miniszteri posztjáról

Mno.hu

Feladatainak sokasága miatt lemond miniszteri posztjáról Fellegi Tamás.

A nemzeti fejlesztési miniszter a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón azt mondta: szerdán felvetette a miniszterelnöknek, hogy kezdeményezze a köztársasági elnöknél felmentését. Fellegi Tamás döntését azzal magyarázta, hogy nagy feladat számára az IMF-fel való tárgyalás vezetése, és nem tudná ezt és a miniszterségét is biztonsággal ellátni.

Elmondta azt is, hogy szerdán már találkozott az IMF magyarországi képviselőjével, akivel a tárgyalások menetét egyeztették. Jövő héten hazánkba érkezik a valutaalap főtárgyalója is. Hétfőn Fellegi Londonba utazik, hogy ott tárgyaljon a hitelminősítőkkel és a brit kormánnyal is.

A miniszterelnök személyesen konzultál Fellegivel

Orbán Viktor miniszterelnök a hét végén személyesen is konzultál Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszterrel. Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője Marseille-ben, az Európai Néppárt kongresszusának helyszínén magyar újságíróknak elmondta: Fellegi Tamás valóban beszélt Orbán Viktorral, aki „érti a nemzeti fejlesztési miniszter által felvetett szempontokat”.

Orbán Viktor a tervek szerint péntek éjjel tér haza Budapestre, így a hétvégén személyesen is egyeztet a tárcavezetővel, és ezután a lehető leghamarabb meghozza a szükséges döntéseket.

Forrás: Mno.hu

10 hozzászólás “Gyorshír: Fellegi lemond miniszteri posztjáról” bejegyzésre

  1. Szúrós dinnyehéj szerint:

    Annak ellenére, hogy a Fidesz nem szórja a pénzt, jutalmakra mindig futja: 54 milliót osztott szét Tarlós a kollégái között. A folyamatosan hangsúlyozott nehéz pénzügyi helyzet ellenére idén sem kell jutalom nélkül karácsonyozniuk a városházi vezetőknek…

    Bár a BKV a csőd szélén tántorog, dolgozóinak juttatásait megnyirbálták, és januárra jósolt bukásával magával ránthatja a 4-es metró-beruházást és a fővárost egyaránt, a Fővárosi Önkormányzat munkáját igazgató vezetők között decemberben 54 millió forintot osztottak szét.

    Ebből az összegből az öt főpolgármester-helyettes: György István, Csomós Miklós, Bagdy Gábor, Szentes Tamás és Hutiray Gyula; Sárádi Kálmánné főjegyző, valamint a főosztályvezetők és az osztályvezetők részesültek – közölte a Városháza sajtóosztálya. Tarlós István főpolgármester ugyanakkor nem kapott jutalmat.

    – Mivel a szóban forgó összeg jutalom, nem pedig prémium, nem kellett célfeladatot teljesíteni ahhoz, hogy valaki megkapja – mondta el Szűcs Somlyó Mária, a városháza kommunikációs igazgatója. – A szétosztott 54 millió forint a bérmaradványból tevődik össze, amit átcsoportosítani nem lehet. Ezt a dolgozóknak kell kifizetni, nem lehet például hajléktalanszállóra költeni – tette hozzá.

    Az öt főpolgármester-helyettes és a főjegyző jutalmának összegét Tarlós István főpolgármester határozta meg, az osztály- és főosztályvezetők juttatásáról Sárádi Kálmánné főjegyző asszony döntött.

    Az 54 millió forintos jutalom hogyan oszlik meg a városházi vezetők között? Név szerint ki mekkora összeget vehetett fel év végi jutalom gyanánt?

    Vajon Németh Szilárd is kiosztja a fideszes önkormányzati haverjainak és az alpolgármestereinek járó jutalmat?

  2. grün szerint:

    “Fellegi lemond miniszteri posztjáról” ???????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Így legalább mint magánember, az esélytelenek nyugalmával tudja vezetni azIMF-el folytatott tárgyalásokat! 🙂

  3. Zoli049 szerint:

    grün!

    Mint magánemberrel, szerinted is leül vele a zájemef? 🙂

    Vörös Csepelt ki kapott??? Én beszereztem egyet, erre még nem ért el.

  4. Józsi szerint:

    Szerintem lesz még több lemondás is, a balhét senki sem akarja elvinni.

  5. grün szerint:

    Zoli049!
    Képzetem a beszélgetést a Parlament Nándorfehérvári kuckójában!
    Tamás, Te fogod vezetni a zősellenség IMF-el a tárgyalást mint nemzeti fejlesztési miniszter!
    Fellegi lemondóan legyintett! 🙂 🙂

  6. Zoli049 szerint:

    Túl nagy a falat neki, írja ott fentebb a cikk.
    Most nem tud angolul, vagy inkább jobb ha nem bonyolódik bele? Nem egy hűséges ember, vagy megjött az esze?? 😀

  7. grün szerint:

    Józsi!
    Lehet, hogy nem szokta a szántást?! Esetleg a sömjén-füstöt?! ))) 🙂 (((

  8. lb szerint:

    Állítólag azért mondott le, mert be szerette volna jelenteni, hogy az elkövetkezendő idpben megváltpzik az ország gazdaságpolitikája, amit Ő nem hagyott jóvá!
    Alemondást követően nem sok keresni valója van a delegációban, mivel nem képviseli a kormányt!

  9. szigeti szerint:

    Ő már érzi,hogy hamarosan süllyed a hajó..

Itt lehet hozzászólni !