Baleset az Erdősor-Szabadság utcák kereszteződésénél

Csepel.info

Olvasóinktól kapott tájékoztatás szerint szombaton délelőtt az Erdősor-Szabadság utcák kereszteződésénél kisebb baleset történhetett.

Olvasónk a balesetet nem látta, már csak a sérült buszról készült képet tudta elküldeni. Aki többet tud az esetről, kérjük írja meg a fórumban!

31 hozzászólás “Baleset az Erdősor-Szabadság utcák kereszteződésénél” bejegyzésre

  1. Zoli049 szerint:

    Admin!

    Ez a busz azon a sarkon van, csak bent a parkolóban. Oda hogy állt be? Nem a Festő – Erdősor – Nyuszi sarkon akadt bele valakibe? És onnan állt félre?

  2. admin szerint:

    Nincs bővebb információnk.

  3. Zoli049 szerint:

    Nem lehet, hogy lejárt a műszaki és kiállította a rendőr, amikor vették le a rendszámot, a jó kátyús utaktól már meglazult műanyag lökhárító eközben engedett el? 🙂

  4. Nemmondommeg szerint:

    Balesetveszélyes az a kereszteződés, viszont…..
    Én mindig úgy vezetek ott, hogy felkészülök, melyik majom ugrik ki elém, ezért “fék készenlétben vagyok”.
    Viszont ha busszal utazom, mindig észreveszem az összes sofőr úgy vezet, hogy le se sza**ja ki ugrik ki elé, nem lassít ha valaki kimegy elé úgyis ő a hibás.
    Talán nekik is illene lassítani és dacból nem azért is ötvennel áthajtani ha tudják hogy balesetveszélyes a kereszteződés.

  5. Zoli049 szerint:

    Nemmondommeg szerint:
    2011. november 20., vasárnap – 09:25

    “ha tudják hogy balesetveszélyes a kereszteződés”

    Megkérdezem Tőled, mert vezetsz, ahogy olvaslak. Miben ismerszik meg a “balesetveszélyes útkereszteződés”?

    Van egy írott Közlekedési REnd SZabály. Amit minden forgalomban részt vevő járműnek maradéktalanul (még a kerékpárosnak is) be kell tartania, ezért van kiállítva egy Vezetői Engedély mindegyikünknek, aki erre jogosult, azaz jogosítvánnyal rendelkezik.

    A fentiek alól kivételnek tekinthető a kijelölt gyalogátkelőhely, az új szabályok szerint.
    A megközelítés is…….

    Azzal a kereszteződéssel (is) egy probléma van, hogy forgalomtechnikailag ugyan megfelelő, értelmesek a közúti jelzések, csak túlterhelt és mindenki siet, mindenki túlbecsüli önmagát és az autóját. Tehát az emberi hülyeség minden sarkon ott állhat.

    Ugyanez vonatkozig a Kölcsey – Erdősor és más kereszteződésekre is. Több helyen még jobb is, ha nem működik sokszor a lámpa, mert akkor lehet haladni. A lámpa nem tanít meg senkit szabályosan közlekedni, sőőőőt!

  6. Nemmondommeg szerint:

    Zoli049 szerint:
    “Miben ismerszik meg a “balesetveszélyes útkereszteződés”?
    Van egy kifejezés :dynomen elv
    Aki nem ismeri nézzen utána.
    Aki régóta jár itt annak tudnia kell milyen kereszteződés a veszélyes. Szerintem a buszvezetők tudják….

  7. Zoli049 szerint:

    A veszély lehetősége. Minek a preventív vezetés a legjobb megelőzési módja. Ha ezt még egyáltalán elmodják-e a tanfolyamokon?! 🙁 Szerintem nem…

    Az ilyen csomópontokat nálunk civilizátabb országokban, mint Ukrajna, Albánia,… felfestik a “különösen veszélyes hely” című sárga vonalakat és kiteszik a táblát, az “egyéb veszélyt” és az újonan megalkotott két koccanó autó piktogrammját. Láttam itt is ilyeneket, a sokadik halálos baleset után. Ott abban a kereszteződésben a stop táblát hiányolom.

    Véleményem szerint a kerszteződés egyértelmű és ha meg van a tükör, akkor be is látható. Körforgalom??? 🙂

  8. Nemmondommeg szerint:

    Zoli049 szerint:
    Igazad van ott egy körforgalom minden problémát megoldana.
    Viszont a Kölcsey sarokra és hosszú évekbe tellett beiktatnia lámpát, hány baleset volt ott addig. A fickó a sarkon már megunta és sokáig nem is csináltatta meg a kerítését.
    Nekem annak idején elmondták a tanfolyamon mi az a veszély lehetősége és nagyon megmaradt bennem.
    Sokszor viszem a feleségem kocsival és nem tudnék elszámolni a lelkiismeretemmel ha miattam történne valami baja.

  9. Zoli049 szerint:

    A Kölcsey – Erdősor annyiból problémás a meglátásom szerint, hogy az Erdősoron az a két buszmegálló is zavaró, akadályozó tényező és “telezöldes” a kereszteződés. Azt sem hagyom ki, hogy a Csepeli út forgalma is arra a szakaszra van ráhúzva. Egyszóval Csepel útjai túlterheltek. Sokan nincsenek tisztában az alapvető szabályokkal, ha nem megy a lámpa, akkor “lefagy a rendszer”? Túl könnyen osszák a jogsikat.

    Még annyi, hogy a Szent István és Kossuth kereszteződését megoldották “forgó lámpás” irányítással, ezt lehetne a fenti kereszteződésben is.

  10. Zoli049 szerint:

    A cikkre:

    -akkor sem értem, hogy az a Volvo hogyan állt be a parkolóba, ha ott koccant?

  11. lolka szerint:

    Mindenki én legalább is úgy ülök volán mögé, hogy a vezetés veszélyes üzem, ezt nagyon belénk sulykolták a KRESZ tanfolyamon (M.H.SZ.)…A busz megy a kijelölt vonalán van annak épp elég gondja, nem még azon is agyalni, hogy főúton (na ebben most nem vagyok biztos, de a Kölcsei az az) halad, de most következik a Szabadság utca akkor itt lassítani kell. Ott a sarkon nagyon bunkó tud lenni némelyik autós. Most képzeld el jobb oldalon szabályosan tekerek és megelőz a saroktól őt métere és bekanyarodik jobbra. És amikor rájön, hogy elb……ta fékez mint a hülye, hogy a terelő szigetre ne hajtson…Nem mindig a kereszteződés a hunyó, ki van táblázva be kell tartani a szabályokat, és nem jobb füllel a vállhoz szorított telefon száj bal sarka cigaretta és akkor én vagyok menő, mert így is tudok “vezetni”….

  12. Nemmondommeg szerint:

    lolka
    Nem azt írtam, hogy lassítani kell, de mivel veszélyes kereszteződés, én felkészülök egy esetleges veszély lehetőségére, vagyis számítok rá.
    Még nem volt balesetem (ezt most lekopogom) de kerültem már durva helyzetbe és csak a szerencsének köszönhetem hogy oldalról nem találtak telibe, mert nem figyeltek és kivágtak elém. Nem mondom hogy megéreztem, hogy ki fog vágni elém, inkább fel voltam rá készülve. Ha akkor nem számítok rá és nem nyomok padlóféket durva baleset lett volna.
    Ott a legtöbb autós bunkó ezért is lehet sok baleset mert az emberek türelmetlenek.

  13. Csepeli szerint:

    Ugyan már!
    Kinek kell figyelmesebben vezetni? A védett úton haladónak, vagy a véget érő útról az elsőbbség adás kötelező tábla ellenére kikanyarodónak. Van, aki nem ismeri a kötelező szó jelentését?
    A szabály betartása, mindenkire nézve kötelező!!! Nem vitatható, hogy annak kell résen lenni, aki a védett utat veszi igénybe, mert vannak sietősek, figyelmetlenek, stb.

    Amiről eddig írtatok, arról szól, hogy vannak akik… és erre annak kell vigyázni, aki a védett úton halad. Ezzel a szemlélettel, nincs értelme a KRESZ-ben foglalt szabályoknak!

    Jogsértésre nem lehet jogot alapítani!!!

    Figyelmes baleset mentes közlekedést kívánok mindenkinek!

  14. gyula1885 szerint:

    Véleményem szerint a vétkes személy egyértelmű volt esetleg el is ismerte a tényét így már feleslegesen akadályozta volna a forgalmat az egyébként is igen széles Volvo csuklós, így félre álltak ami szerintem okos dolog volt.
    Bár ez csak az én véleményem .

  15. Nemmondommeg szerint:

    Csepeli
    Az én véleményem arról szól, hogy igenis alkalmazkodni kell a közlekedésben.(sajnos)
    Dafke csak azért nem megyek bele valakibe, mert tudom hogy nekem van elsőbbségem.
    Ismerek ilyen típust, az ő dolga. Én ezért se magam se mást nem török össze büszkeségből.
    Ugyan már, “kötelező”.
    A közeledési morál hagy némi kívánni valót maga után. Néhányan törvényen kívülinek magukat.

  16. Csepeli szerint:

    Nemmondommeg!
    Eddig, 1967 óta, három balesetem volt. Az egyiknél aki nekem jött, azt mondta, jött mint egy állat! Erdősor – II. Rákóczi Ferenc utca, a második esetben, az Erdősor – Kossuth l. utca sarok, egy Kossut L. torkolatában álló autó, mikor majdnem elé értem a védett Erdősor úton a II. Rákóczi F. út felé gurulva, elindult és a jobb hátsó ajtót és a jobb hátsó sárvédőt összezúzta, harmadiknál az Erdősor úton haladtam a Nap utca torkolata felé, ahonnan egy álló mikrobusz elindult és kijött elém. Én belecsúsztam, míg ő a jobb oldali padkára hajtva állt meg. Azt hitte még átfér, mondta a vezető. Harmadik esetben a Mária utcán lassan haladtam az eleje felé, mikor láttam, hogy egy ételszállító autó robog felém, én megálltam, ő pedig a kanyart nem tudta bevenni és középen eltalálta az álló autómat a bal oldalán. A két ajtót kellett cserélni és a B oszlop mozdult el a helyéről.

    Nos, ezek után mit kell még tenni, hogy elkerüljem a… mit is kerüljek el!?

    A szabályokat mindannyiunknak írják!
    Ha nem működik a bizalmi elv, nem érdemes elhagyni a szobát, illetve oda ment már be jármű.

    Igazad van, ha azt állítod majd, hogy másik utcán kell közlekednem, de mi van, ha ott is szabálysértővel találkozol/zom, vagy ami még rosszabb, nem ismeri a szabályokat, vagy azt hiszi csak a másikra vonatkozik.
    Ez esetben beszélhetünk, a sebesség túllépésről, a zebrán való előzésről, vagy motorosok viselkedéséről. Ha a fék felett van a lábad, nem óvatos vagy, hanem közlekedésre alkalmatlan. Bizalom nélkül nem lehet közlekedni!
    A rendőrség, süket és vak?
    Tiltott a fehér vagy kadmium sárga fénytől eltérő színű izzó használata a jármű elején. Még a buszokon is előfordul kék színű ízzó, a személygépkocsikon, meg igen gyakran. Az első ablak fóliázásának meg vannak a szabályai, a kipufogó rendszer által kibocsájtott hang sem lehet bármilyen, mert a jármű tipus engedélye tartalmazza a zaj kibocsájtás mértékét is, de nincs aki lásson és halljon?

  17. Zoli049 szerint:

    “Tiltott a fehér vagy kadmium sárga fénytől eltérő színű izzó használata a jármű elején”

    Annak száradna le a …, aki ezt a xenon izzót engedélyezte gépjárművekre!!!

  18. Nemmondommeg szerint:

    Csepeli
    Ne forgasd ki a szavaimat. ( Írásomat).
    Nincs mindig a fék felett a lábam, ne te döntsd el, hogy én alkalmatlan vagyok e a közlekedésre.
    Az esetek többségében mindig megússzák a vétkesek és a szabályosak fáznak rá.
    Kérdezem én hány balesetnek kell történnie ugyanazon kereszteződésben, hogy belássák oda több minden kell. Sőt. Hány buszbalesetnek ? Ott nm az volt az első és nem is az utolsó buszbaleset.
    Abba a kereszteződésbe szorultak már be úgy, hogy tűzoltó vágta ki a lányt a volán mögül.
    Szerinted megérdemli ezek szerint.

  19. Jeniszej szerint:

    Nincs min vitatkozni.?
    Valaki hunyó volt és nem figyelt.
    Vannak helyek ahol meglepően sok baleset következik be.
    A hozzáértő embereknek a dolga analizálni, hogy vajon ezeken a helyeken miért következnek a balesetek sűrűbben be, – az egyértelmű közlekedési jelzések mellett.
    A Fater véleménye az, továbbra is, hogy a “kis csávó” az analfabéta ember ne juthasson vezető engedélyhez. 😀

  20. lolka szerint:

    Szerintem, ha valakinek van hely ismerete és egy adott helyen felkészülve halad az nem probléma. Nyilván, ha nincs hely ismeret ott nem tudjuk mire vigyázzunk, vagy milyen váratlan dolog érhet, na ekkor jó, ha van lélekjelenlét, rutin és jó reflex…Mindenesetre nagy könnyelműség volt a forgalmat rázúdítani a Szabadság utcára és evvel együtt az Erdősorra…

  21. Nemmondommeg szerint:

    Hibázni mindenki hibázhat legyen bármilyen rutinos is.
    Elég 1 másodperc, hogy baj legyen.
    Nem azt mondtam, hogy a buszos a hibás, dehogy is, hanem azt hogy el kellene gondolkozni egy festésen, egy táblán oda, hogy ne legyen ennyi baleset.

  22. Schneider Ádám szerint:

    Zoli049 szerint:
    2011. november 20., vasárnap – 10:50
    Nemmondommeg szerint:
    2011. november 20., vasárnap – 11:16

    és hogyan férne el egy körforgalom az erődsor-szabadság sarkán, amiben tud közlekedni egy csuklós busz is?

    lolka szerint:
    2011. november 20., vasárnap – 16:00
    és ez a forgalom csak nőni fog, ha megnyitják a csepel szigeti gerincút szigetszentmiklósi ágát, úgy hogy a csepeli gerincút nincs kész.

    Nemmondommeg szerint:
    2011. november 20., vasárnap – 16:04
    gondolkozni, azt kéne. de a városvezetésnél. túl nagy forgalom egy nehezen belátható kereszeződésben. az emberek türelme fogy és balesetveszélyes helyzetet vagy balesetet okoznak.

  23. Zoli049 szerint:

    Miért ne férne el? Eltolni nem lehet a kereszteződést? 🙂
    Máshol is elfért. A busz amúgy sem kell, hogy forduljon benne.

  24. Schneider Ádám szerint:

    Zoli049 szerint:
    2011. november 20., vasárnap – 17:39
    mert nem tud benne kanyarodni a busz. vagy úgy gondoltad, hogy körforgalom, de a busz az átmegy rajta egynesen?
    persze, a kereszetződést eltolod. hova? vagy úgy gondoltad, hogy minden gépjármú ott térugrást hajt végre?

  25. Zoli049 szerint:

    Halászteleknél, ami a Schell kútnál van körforgalom, azt vettem példának, abban elfér a busz. A parkoló felé eltolható, van hely bőven. 1 távvezeték oszlopot odébb lehet rakni, ha az Ady-n a kerékpárút miatt vagy 30 telefonoszlopot és az Elmű dobozokat sikerült. Tudod ez akarás, nem több. 🙂
    De igazad van, mert nem ott lakom, miért is érdekel?! 😛

  26. lolka szerint:

    A körforgalom lehet ovális is háromszög alakú is és a a busz csak érintheti is…De az a legnagyobb baj, hogy a forgalmat ráengedték a Szabadság utcára. Ez majdnem ember elleni bűntett. Ott a II.Rákóczi a maga szélességével és a kevés lakóházával, nyugodtan tolonghatnának ott az autók…pancserok…választási ígéret volt, hogy felül vizsgáljuk a Csepeli- Szabadság utca forgalmát MÁSFÉL ÉVE…miért nem lehet egy hétre próba képen lezárni a Csepeli út bejáratát…

  27. Nemmondommeg szerint:

    Elég lenne egy sárga felfestés és egy nagy figyelmeztető tábla amiből már van Csepelen. Ott automatice ha látja az ember lassít és jobban odafigyel.

  28. Zoli049 szerint:

    Valahol fentebb írtam ezt a megoldást.
    A Széchenyi – Kassai sarkon idén, úgy 30 év után el is követték, azóta talán 2 balaset volt? Nem rég fentebb a Kolozsvári sarkon is sikerült elkészülnie, pedig ott aztán belátni, előjelző tábla és egyenrangú a Kolozsvári mindkét irányban. Elfér, de ehelyett elkenhették volna máshová is a festéket, pl. oda.

  29. Schneider Ádám szerint:

    Zoli049 szerint:
    2011. november 20., vasárnap – 18:30
    Halásztelken nem jelöl a Shell egy kutat se. nem tudom melyikről van szó.
    “A parkoló felé eltolható, van hely bőven.”
    persze, múltkor kanyarodósáv miatt vettek el, most emiatt vegyünk még el zöld területet.
    igazábókl ez az egész csak a szarnak a pofozása. csinálják meg a gerincutat, és nem lesz probléma az itteni forgalom mértékével.

    lolka szerint:
    2011. november 20., vasárnap – 19:15
    geometriából nem voltál valami jó, ugye?

    Nemmondommeg szerint:
    2011. november 20., vasárnap – 19:30
    attól még ugyanúgy nehezen lehet kikanyarodni.

  30. Zoli049 szerint:

    Ádám!

    A GPS-t ezért száműztem, maradtam az analóg papírtérképnél. 🙂

    A Spar előtt van, ha kifelé megyünk, a volt savanyító magassága.

    Az a zöldterület, sacc 100m2 fű (gaz) és a parkolóból egy szelet beáldozható lenne, az ügy érdekében, ennél jobb megoldás nincs, mert oda még egy lámpa?! Igaz vezetni kellene megtanulni, szigorítani a jogosítványhoz jutást. Én nem ma szereztem, van pár kategóriám és amit tőlem megköveteltek, azt roppantul elvárnám ma is! Kevesebb baleset lenne!

  31. Schneider Ádám szerint:

    így se tudom.
    lámpa nem kell oda, a Kölcseys van, de minek.
    persze, minden beáldozható, de minek aranyfóliába csomagolni a szart? valód megoldás kell.

Itt lehet hozzászólni !