A Csepeli Munkásotthon kulturális ajánlata

Csepel.info

A 2011. november 19-i előadásra jegyek már kaphatók a helyszínen 800 Ft-os áron!

csepel.info

11 hozzászólás “A Csepeli Munkásotthon kulturális ajánlata” bejegyzésre

  1. worm szerint:

    Tisztelt Csepel.info!

    Erről a hírről (legyen igaz, vagy kamu) is szeretnénk többet megtudni!

    Mi van ennek a hátterében? http://www.21keruleti-hirhatar.hu/hirek/kozmuvelodesi-felfordulas

  2. Paul szerint:

    Kedves Worm.
    Az lesz amire gondol. Olvassa el a rendkívüli Kt. ülés első határozati javaslatát, meg a többit is! Folytatódik a fülke forradalom.

    http://www.csepel.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=2044:testuleti-ules-2011-11-21&catid=3:testuleti-meghivok&Itemid=93

  3. csapos szerint:

    A császár új ruhája című darabban, a HAHOTA GYERMEK SZÍNHÁZ interaktív mesejátékának végén kiderül: a hiú, elbutult, csak az udvaroncaira hallgató császár (ha úgy tetszik, akkor a király vagy a polgármester) meztelen. A csepeli fideszes fülkeforradalmi tragikomédiának még nincs vége, de már most is látszik: a hiú, elbutult, csak az udvaroncaira hallgató császár (ha úgy tetszik a király vagy a polgármester az udvaroncaival együtt) meztelen és esztelen intézkedésekkel rombol. Íme:

    A XXI. kerület vezetői hosszas titlkolózást, sötétséget követően végre nyilvánosságra hozták a hétfői rendkívüli képviselő-testületi ülés tényét és napirendjét. Előzetes információinknak megfelelően most már a hivatalos szócső, a csepel.hu is közölte, hogy november 21-én, hétfőn reggel nyolc órakor rendkívüli képviselő-testületi ülést tart a csepeli önkormányzat.

    Tényleg rendkívüli lesz ez az ülés, mert – miként jeleztük – kapkodással, ötleteléssel, rögtönzéssel megkezdődik a csepeli kulturális intézményhálózat felszámolása. Igaz, a napirend címe nem ezt mutatja, ahogy finomabb körökben mondani szokták, eufemisztikusan, magyarán kínlódva, kínosan, elkenve, elmaszatolva, elmosva, eltitkolva a városvezetők közlik: „Javaslat költségvetési szervek megszüntetésére” és „Javaslat a CSEPP TV Kft. frekvenciahasználati engedélyével kapcsolatos döntésre”.

    Aki ebből a két címből kitalálja, hogy a csepelieket, a csepeli kulturális, művelődési intézményhálózatot és az ott dolgozókat legmélyebben, húsba vágóan érintő döntések kezdeményezéséről van szó, az minden elismerést megérdemel.

    Aki azonban veszi a fáradságot, és végig olvassa az előterjesztéseket http://www.csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2011/1121/308_kgtv_szervek_megszn.pdf és http://www.csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2011/1121/309Etcsepptvfrekvenciahasznalat.pdf , az gyorsan rájön az újabb fideszes átverésre: itt bizony a csepeli értékek legkeményebb felszámolása megy végbe. És ez már maga a szégyen. A Németh Szilárd vezette XXI. kerületi fülkeforradalmi fideszes mameluk-sereg óriási, elévülhetetlen szégyene.

  4. Zoli049 szerint:

    Csapos!

    A Csepp tv tekintetében, elolvastam ezt a javaslatot.
    Ebben semmi kivetnivaló, mert a volt ORTT, mai összevont ORTT-NHH = NMHH-val a szerződést a kötelező digitális átállásig kötötték meg, holott 10 évig járna. Ha értelmesen megkötötték volna, akkor a műsorszóróval (AH NYRT) kötött szerződés értelmében a műsorszórónak kellett volna biztosítani az adó és az antennarendszert és mehetne tovább digitálisan. Valószínű, hogy a közben a VHF-9-es csatornára átrakott tv-t sem igen nézték földfelszíni sugárzással, így a digitális UHF sávi, földfelszíni mellett sem igen néznék, mert a MinDig tv dekóderei nem jók hozzá. (Bürokrata lobbi) Csak a szabadpiacon kapható beltérikkel, vagy erre alkalmas tv-kel lehetne venni. Igaz a százhalombattai tv marad a saját frekvenciáján, digitálisan. Mivel minden kábelhálózaton jelen van, így a struktúra módosítást én sem értem.

  5. csapos szerint:

    Sajnos, alapvetően igazad van Zoli049!
    A csepeli kiépített kábelhálózat miatt érthetetlen a Csepp TV adásainak megszüntetése. Hatalmas vagyoni értékről van szó. Ezt elkótyavetyélni egyszerre hiba, pazarlás és bűn.

    Azt meg végképp nem értem, hogy az a csepel.info, amelyik a csepel.hu után öt perccel minden ott olvasható Orbán-kormányt és a Fideszt dicsőitő tirádát közzé tesz, a hétfői rendkívüli képviselő-testületi ülésről tudomást sem vesz, nem szól egy szót sem péntek óta. Pedig azt a csepeli kulturális intézményhálózat szétveréséért szintén a kerületi Fidesz-vezérek szervezik. Azt gondolják, hogy ez titokban marad?!

  6. Zoli049 szerint:

    Nem tudok pontos számot mondani, az egyiket szereltük is, de vegyük a három szolgáltatót, ami színte egész Csepelt behálózza. (a műholdas és az IP vétel kivétel)
    Szerény számításaim szerint a szolgáltatók 35.000 háztartást ellátnak, ez már egy helyi, vagy regionális (nem tudom frekvencia ügyben melyikbe van sorolva, a 35W-os adóval gyanítom, hogy helyi?) tv esetében elég komoly lefedettség.

    A technikai hátteret nem ismerem, nem tudom milyen értékek és rendszer van jelen, a kamerájukat láttam, nem friss típus, de DV, az meg elvben megfelel, úgysem a HD a lényeg.

    Kinek kellene ez a vagyon? Gyanítom nem ez áll a háttérben, mert esküvői és egyéb “home video” célokra meg túlzás a berendezés, igaz 1/10-ed áron nem rossz buli.

  7. csapos szerint:

    Kösz,Zoli049!

    Jók ezek a háttér információk!!! Bár az előterjesztésben is olvastam volna hasonlóka. (Igaz így még súlyosabb a helyzet.)

    35 ezer háztartás az hatalmas mennyiség!!! Szerintem sok TV-társaság örülne neki. Itt meg kidobják ezt a lehetőséget. Az okokról se kép, se hang, erre sem méltatják a csepelieket. Ez maga a képtelenség!

  8. Zoli049 szerint:

    Most, hogy ugye NMHH lett a hatóság, az új rendelkezéseket nem ismerem, ami kábelszolgáltatókat illeti.

    Volt (van) egy olyan kritérium, hogy a “helyi tv” is közszolgálatinak minősül, ha az az adott terület, kerület, régió közéletével foglakozik, tudtommal ezeknek ingyenes frekvencia jár(t) a kábelen. Azért is van benne mindhárom szolgáltató alapcsomagjában. Nos, innentől nem értem én sem az egészet. Az, hogy a műsorszórást nem végzik tovább, antennán keresztül? Nem tudhatom milyen költsége volt ennek az AH felé? Szerintem nem sok, a frekihasználat sem lehet egetverő. Ha? Megfigyeled az “étert”, akkor a klasszikus zenei, kereskedelmi rádiók mindegyike eltünőben van! Kettőt az egyház söpört ki!

  9. csapos szerint:

    Minél inkább olvasom a válaszaid, Zoli049, annál több lesz a kérdőjel ezzel a Csepp TV-s históriával kapcsolatban.
    Köszönet az eddigi homályoszlatásodért!!!

  10. Zoli049 szerint:

    Szívesen, csapos!

    Ha ilyen témában bármi felvetődik, kérdezz bátran!

    (mindjárt itt az olvtásnő, hogy hejj, de nagyon… 🙂 )

  11. ebihal szerint:

    Ha jól értelmezem, az előterjesztés 12. és 13. pontja a lényeges. Létszámleépítés. A
    kérdés csak az, hogy az eddig ott lévő kulturális vagy oktatási feladatokat ki végzi a
    továbbiakban?

Itt lehet hozzászólni !