Szabadságharc- álláspont

“A globális tőke egyszerűen nem hajlandó megbocsátani Orbánnak, hogy más utakon merészel járni.”

Magyar Hírlap, Csepel.info

“A tájékoztatás nem teljes körű”, de felkeltette az érdeklődést – Devizahiteles bankreklám a múltból

Azért olyan nagyon nagy okosság nem kell ahhoz, hogy az ember lássa: valami nagyon nincsen rendben a forint mostani árfolyamzuhanása körül. Az pedig szinte mellékes, de azért jellemző körülmény, hogy ennek az árfolyamzuhanásnak módfelett örülnek a hazai baloldaliak, a sajtójuk és a hozzájuk kapcsolódó pénzügyi körök.

Természetesen azt mondják, hogy nem örülnek, és természetesen állandóan aggódnak, de nem tudják elrejteni a kaján vigyort, ami kiül az arcukra, hiszen mindezzel az Orbán-kormány alkalmatlanságát tudják bizonyítani – más céljuk pedig nincsen. Illetve, dehogyis nincs! A másik céljuk az IMF visszahívása Magyarországra, és a magunk mögött hagyott nyolc év gazdaságpolitikájának folytatása.

Ennek a célnak rendelik alá egész működésüket, és e cél érdekében csoportosítják a híreket. Ami nekik fontos, és ami látszólag az ő igazukat támasztja alá, az le sem kerül a címlapjaikról, minden egyébről pedig hallgatnak. Önmagában ez még belefér a politikai csatározásba, de most sokkal többről van szó. Most tényleg Magyarországról van szó.

Nézzünk néhány tényt. A forint elképesztő mélyrepülésbe kezdett a múlt héten, és a napokban elérte történelmi mélypontját az euróval szemben. (Természetesen ugyanígy gyengült a svájci frankkal és a dollárral szemben is.) A hírre reagálva az ideiglenesen hazánkban tartózkodó mainstream baloldal nem lanyhuló energiával hangoztatja: mindez a kormány elhibázott gazdaságpolitikájának eredménye, mindent vissza kell csinálni, és haladéktalanul vissza kell hívni az IMF-et. (Csak egy apró színfolt az események sűrűjében, de azért jellemző: miután a kormány plázastopot jelentett be, Vadai Ágnes, a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció üdvtelenkéje bejelentette, hogy a Gazdasági Versenyhivatalhoz és az Európai Unióhoz fognak fordulni, mert ez a lépés sérti a piaci szabadságot, továbbá ellentétes az uniós jogszabályokkal is, elsősorban azért, mert esetleg egy magyar tulajdonú üzletláncot hozhat helyzetbe. Ezekkel élünk együtt, felebarátaim. De meddig még?)

De visszatérve az események fősodrához. Tehát a forint és a BUX gyengülése az ideiglenesen itt állomásozó baloldal szerint a kormány bűne. Azért néhányan felteszik a kérdést: miközben csökken az államadósság, miközben a kormány elég nagy mennyiségű tartalékot halmozott fel a válság kivédésére, s miközben a vártnál jobb GDP-adatok láttak napvilágot, miért zuhan a forint? A kormánybarátsággal nem vádolható MNB közleménye is így fogalmaz: a hazai gazdasági mutatók nem indokolják a forint árfolyamának alakulását. Hát akkor mi indokolja?

A spekuláció. Az indokolja. Minden magára valamit adó szakértő tudja ezt. És a bátrabbja hangot is ad ennek. A hazai nyilvánosságban elsikkadt egy hír: Nouriel Roubini, a 2008-as válságot előre megjósoló amerikai közgazdász professzor nyilatkozatot adott ki, miszerint: „Be kellene fejezni a forint elleni spekulációt.”

Nahát! Csakugyan erről lenne szó? Igen, erről. A nemzetközi pénzvilág, a globális tőke egyszerűen nem hajlandó megbocsátani Orbánnak, hogy más utakon merészel járni. S ezért bármire képes a magyar kormány és az ország ellen. Nyolc nagybank például az EU-hoz fordult a bankadó miatt, és segítséget kér (értsd: nem akar sem bankadót fizetni, s nem hajlandó lenyelni, hogy a magyar devizahitelesek rögzített árfolyamon visszafizethetik kölcsönüket). A spekulánsok támadják a forintot, és elérik, hogy az árfolyam zuhanjon, miközben ezt semmilyen valós gazdasági eredmény nem indokolja. A hitelminősítők leminősítenek – eközben az EU illetékes biztosa harcot hirdet a hitelminősítők ellen, nagyon helyesen: a hitelminősítők a globális pénztőke, a kaszinókapitalizmus kutyái ugyanis. Vagy ahogy a portugál miniszterelnök mondta volt: rosszabbak, mint a terroristák…

A The Economist arról értekezik, hogy Orbán tavaly az intenzív osztályról hozta ki Magyarországot, eközben a hazai baloldal arról értekezik, hogy Orbán tönkreteszi Magyarországot. Amikor Orbán Kínába ment (nyilván pénzért), az ideiglenesen itt állomásozó baloldal nekiesett, hogy mit fog szólni ehhez a „Kína-barátsághoz” a Nyugat és az EU. Majd a görög válság miatti csúcstalálkozó után Sarkozy rohant a kínaiakhoz, pénzért könyörögni. De neki szabad…

Egy szó, mint száz: tényleg szabadságharc folyik. Igazi háború, (egyelőre) lőfegyverek nélkül. A globális pénztőke az agresszor, a társadalmak megpróbálnak védekezni. Erről szól immáron minden, a Wall Street elfoglalóinak mozgalmától Orbán bankadójáig. És jó tudni, ki melyik oldalon áll.

Nézzék meg a Lopott idő című filmet. Tökéletes látlelet. Némi utópiába csomagolva: mirólunk. Erről a világról. A filmben nincs már pénz, mindenért idővel fizetünk. És akinek lejár az ideje, azonnal meghal. A gettóban élnek azok, akik napi időbérért robotolnak, és legfeljebb egyheti idejük van. Az egyes zónában pedig az időmilliomosok élnek. S a legnagyobb időbankár, egy bizonyos filmbeli Weis úr. Aki harmincszázalékos kamatra ad időt kölcsön. És egymillió évet őriz privát széfjében.
Na, hát ellenük folyik most a szabadságharc.

Bayer Zsolt- magyarhirlap.hu

79 hozzászólás “Szabadságharc- álláspont” bejegyzésre

  1. kilgore trout szerint:

    Valami hasonlót vakartam én is az egyik alanti témában.
    Nekem viszont egy másik film jut az eszembe, mégpedig a Gyűrűk ura.
    Az a félelmem azonban, hogy a filmmel ellentétben mi nem tudjuk legyőzni Szauront (lsd cionista világbirodalom) és Szarumánt (lásd U.S.A.).
    Ha mégis sikerül, akkor nem csak a fenti kettőtől, hanem az orkoktól is megszabadulunk. 🙂

  2. Lakó1214 szerint:

    Francba!
    Mehetek vissza a boltba, ha ezt tudom, veszek papírzsebkendőt, hogy törölgessem a könnyeim Viktor miatt!

  3. Lakó1214 szerint:

    “az orkoktól is megszabadulunk”

    Nem lenne egy hátrány az sem … 😀

  4. Toth Kati szerint:

    Csak a kommunisták ne jöjjenek vissza!Mindent meg lehet oldani,csak azt a dilettáns,tolvaj bandát ne kapjuk többet vissza,mert akkor vége ennek az országnak.Így is rezeg a léc ,ezt bírták csinálni a hazánkkal az elvtársak.Csak ebből kecmeregjünk ki valahogy!

  5. Lakó1214 szerint:

    Hogyan? Ezzel a vezetéssel és a másik szélsőjobbos demagóg ellenségimporttal? 🙂

  6. Lakó1214 szerint:

    Kati!

    Te ismersz egy igazi kommunistát? Tudsz mondani egy kimondott kommunista államot?
    A definíció képben van? 🙂

  7. CsepeliNo1 szerint:

    Én már többször hangoztattam itt is, hogy baloldali vagyok! Nem MSZP-s, de baloldali. Ennek a cikknek az eleje kiverte nálam a biztosítékot!
    “jellemző körülmény, hogy ennek az árfolyamzuhanásnak módfelett örülnek a hazai baloldaliak, a sajtójuk és a hozzájuk kapcsolódó pénzügyi körök.” – ez finoman szólva is pofátlanság, korlátoltságra utal a cikk írójától.
    Jó lenne, ha a hülye fejével tudomásul venné, mi is itt élünk, mi is itt dolgozunk, itt vesszük az élelmet, a ruhát, a benzint, stb . . . ! Mi is itt keressük a pénzt, és itt is költjük el (Nagymagyar románokkal ellentétben)!
    Én annak örülnék, annak örültem volna, ha a Matolcsyt, már régen picsán rúgták volna (gondolom ezzel már sok épp eszű Fideszes is egyetért)!
    Ha ez megtörtént volna, valószínű nem tartanánk itt!
    Nem kellett volna az orbáni megszorítás, nem kellenének a hülyébbnél hülyébb adók, az állandó hazudozásuk! És akkor Magyarországnak, és a benne élő magyaroknak is jobb lenne! De ez, sajnos elmaradt!
    Én ebből csak annak örülök, hogy bebizonyosodott, hogy ORBÁN HAZUDOTT, és hogy ÁTVERTE A SZAVAZÓIT!

    És jöhet, hogy ezért miért is a GYURCSÁNY A HIBÁS!

  8. Lakó1214 szerint:

    Az a szomorú, hogy ilyen Bayer féléknek isszák a szavait. Olyaqn Bayer féléknek, aki azért ekkora arccal zsidózik, mert ő is az, így tudja, hogy belé nem fognak rugni.

  9. grün szerint:

    Matolcsy két perc alatt elintézte az IMF-et!
    Minket akarnak négymilliárddal megvesztegetni?! Minket négymilliárddal?!
    No, egye fene! 🙂

  10. Lakó1214 szerint:

    Ugye még mindíg tagjai vagyunk ennek az IMF című szervezetnek? 🙂

  11. Bolemann Lajos szerint:

    Ez a kép járja be a blogokat.
    Magyar Hírlap szánalmas vagy:
    http://m.blog.hu/va/vastagbor/image/2011/11/mh.jpg

  12. Bolemann Lajos szerint:

    Őt azóta is karbantartják. 🙂
    http://szijjartopeter.hu/

  13. joságos. szerint:

    Azt olvasom a sajtóban,a TV híradóban azt látom,hogy Orbán miniszterelnök úr az IMF-el
    tárgyal.Tavasszal még el zavarta őket most meg tárgyalnak.Van egy olyan érzésem,hogy az
    egyszerű kis embereknek nagyon drága lesz ez a békülés.Az biztos a fülke forradalomnak vége!
    Megszorításokat nem terveznek csak reformálnak.Abba viszont bele fogunk gebedni!!És nem csak a bal oldal!Még valami;mi a román kis cserkészeket sem tudnánk le győzni nem hogy világ nagyságokat!!

  14. Gordon szerint:

    Nyugi.

  15. grün szerint:

    jóságos!
    A hitelfelvételt még az idén meg kell tenni, mert jövőre az új Alkotmány szerint a zállam adósság növelése alkotmány ellenes cseklekedetnek számít!
    Esetleg módosítással kezdik, az meg van tíz perc alatt!

  16. Zoli049 szerint:

    A Magyar Hírlapnak és Bayer Zsoltnak ismét gratulálni tudok! Legfőképp Széles Gábornak, aki ezeket a senkiket az egekbe emelte.

  17. Zoli049 szerint:

    Echo tv kimaradt… 🙂
    Olyan szép, szittya név! 😛

  18. joságos. szerint:

    Azt hiszem Orbán Viktor szenté avatása elmarad!!!!!!

  19. Gordon szerint:

    Nem is tervezték.

  20. csaba üpéter szerint:

    Ez a Bayer már tényleg egy paranoja

  21. "?!" szerint:

    “csaba-bavária péter”!

    Mit jelent a 19:09-kor írt hozzászólásodnál a nevedben az “ü” betű?

    “übül-péter”-t, vagy “ütődött-péter”-t?

  22. TI szerint:

    csepelino és a többiek! Először is magatoknak köszönhetitek, hogy az ország ide jutott, hogy játszadozhatnak velünk, mint macska az egérrel. Nem kellett volna a hazaáruló, tolvaj bandát kétszer is megszavaznotok, hogy lerabolják, kiárusítsák és eladósítsák az országot és az embereket.

  23. Bolemann Lajos szerint:

    1998-ban és 2010-ben?

  24. nagyapó szerint:

    A hazugságot ismételgetve nem lesz igazság! Zsdanov et magyar követői mindent lehazudnak, hiába.
    Az IMF , a Gyucsány(i)ék által felvett hitelnél 1/4 évenként ellenőrizte a végrehajtást, mint most Romániában (2006-ban az IMF-et választotta a magyar választó?) Lassan el kell kezdenünk a visszafizetést.
    – A szoclibek ezt akarták.
    Görögországban az IMF emberei a minisztériumokban ellenőrzik a megszorítást és a privatizációt
    – A szoclibek ezt akarják?
    Romániában (IMF) 2 éve nem emelték a nyugdíjat
    – A szoclibek ezt akarják?
    Nálunk novemberben 6% a nyugdíj-kiegészítés, januárban 4.2 % emelés lesz – A szoclibek nem ezt akarják?
    A Valutaalaptól nem hitelt veszünk fel, hanem biztosítékot kapunk az esetleges további válság esetére.
    A kormány apró megjegyzése “a valutaalap új delegációja” mutatja, új szelek fújnak.
    Apropó Bayer Zsolt egy klasszissal jobb újságíró, író, mint pl. a lepedőakrobata drága Bolgár úr, vagy a mindenhonnan kirúgott Avar, a nagy arcú Mészáros, a trágár népszavásokról nem is írva.

    Ceterum censeo…A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop

  25. "?!" szerint:

    “nagyapó” írta 2011. november 18.-án pénteken 21:06-kor:

    “A hazugságot ismételgetve nem lesz igazság! Zsdanov et magyar követői mindent lehazudnak, hiába.
    A Valutaalaptól nem hitelt veszünk fel, hanem biztosítékot kapunk az esetleges további válság esetére.
    A kormány apró megjegyzése “a valutaalap új delegációja” mutatja, új szelek fújnak.”

    Miközben “nagyapó” a fentieket írta, az alatt a Hír Tv 21:00 órakor kezdődött híradójában ismertették az IMF által kiadott alábbi tájékoztatást:
    “Az IMF-hez a magyar kormánytól még nem érkezett semmiféle hivatalos megkeresés.”

    Ceterum censeo…”nagyapó”, ha kinyitja száját hazudik, mint a példaképe és elvtársa Zsdanov.

  26. BercisKriszta szerint:

    Itt az igazság!
    Bogár László az új IMF-tárgyalásról és a nemzeti szocializmusról

  27. joságos. szerint:

    nagyapó!
    A 6%-k havi 1/2%-nak felel meg!Egy összegben adják és nem építik be az ellátásba!A szoclib
    kormány az ellátást emelte!Nem ők ha nem a FIDESZ az aki ki játssza a nyugdíjasokat.Orbán
    Viktor és kormánya a nyugdíjasokban látja a legnagyobb ellenséget.Ha jól emlékszem ön avval dicsekedett,hogy 30 éves és 190cm magas.Nos ha így haladunk púposra dolgozhatja magát,
    ha lesz hol de nem biztos ,hogy lesz miből éljen ha megöregszik.Oly annyira magasztalt Viktorra magával sem törődik.Lásd;új Munkatörvénykönyv,új sztrájk jog,új táppénz szabályzás,a munkavállalói jogok meg kurtítása és még lehetne hosszan sorolni azt a sok jót amit eddig
    kaptunk a FIDESZ kormánytól!Ezért sokkal jobban tenné,ha a maga korosztálya problémáit
    hurrázná ilyen lelkesen és nem a nyugdíjasok zsebével törődne.Hogy mi van Romániában,
    Görögországban azt maga nélkül is tudjuk!Mi itt élünk,és a saját problémáink fontosabbak.
    .Utolsó megjegyzéséhez;kinek pap,kinek a papné!Remélem érti.

  28. Gordon szerint:

    A 21:50-es videóra:

    Ez tömény Jobbikhülyeség.

    Egyszer mondjátok már meg, hogy ti mit csinálnátok.
    +hogyan csinálnátok?
    +mennyi ideig tartana míg az elérni kívánt célig eljutnánk?

  29. Vátesz szerint:

    Gordon: “Egyszer mondjátok már meg, hogy ti mit csinálnátok.”

    Ugyan, a Fidesz hivatalból okos, hiszen megnyerte a választásokat! Eddig is mindig ellopta mások ötleteit, ahelyett hogy belátta volna, hogy alkalmatlan a kormányzásra. Csináljatok amit akartok, mert úgyis bukni fogtok. Akkor majd titeket és az előttetek kormányzókat is el kell számoltatni. Úgy kellene tenni, mint a cseheknek, akik eltiltották a politikától a komcsikat. Itt meg az elmúlt 20 év meg az azelőtti 45 év teljes politikai garnitúráját kellene eltiltani az országos és a helyi politizálástól is. Menjen mindenki vissza autófényezőnek vagy ami azelőtt volt. Én személy szerint a kutyámat nem bíznám a Fideszre.

  30. Gordon szerint:

    “Itt meg az elmúlt 20 év meg az azelőtti 45 év teljes politikai garnitúráját kellene eltiltani az országos és a helyi politizálástól is.” – írja Vátesz.

    És ki kerülne a helyükre? Ő?

    Tragikomikus lenne. 😀

  31. lb szerint:

    Azt hallottátok, hogy a múlt hét végén miért hajtottak végre plasztikai műtétet Matolcsy miniszter úron?

  32. Vátesz szerint:

    Odaírtam volna, ha azt gondoltam volna. A tízmillió magyarból van legalább százezer talpig becsületes, képzett ember, akik közül nem lenne ördöngős dolog 1000 embert kiválasztani országos politikai képviseletre, húszezret meg helyi képviseletre. Az eddigiek meg menjenek a fenébe, rosszul vezették az országot, Gordon meg tapsolt nekik először az SZDSZ majd a Fidesz fanjaként.

  33. BercisKriszta szerint:

    Nem hiszem,hogy Jobbik hülyeség lenne,ez az úriember egyébként valamikor a Fideszben tevékenykedett,csak közben kinyílt a szeme.
    Ha kicsit utána néznél a nemzeti szocializmusnak,tudnád miről beszélek.A hitleri Németországban annak idején ezt építették,a saját országukban saját terméket fogyasztottak,vásároltak,nem kellett a multi mocsok.
    Viszont egy ekkora országot ellátni élelemmel,és minden egyébbel iszonyú mennyiségű munka és munkaerő kellett,nem is volt munkanélküliség.
    Sajnos ezt nem tehetjük meg,nem engednek elszakadni a globálgazdi pórázáról,rá adásul a szájkosár törvények miatt,ki se mondhatjuk,hogy szeretnénk a saját lábunkon állni,hiszen a nemzeti szocializmus tiltott dolog,és különben is én egy fasiszta vagyok.
    Sok ideig tartana,az biztos,de legalább látnánk a végét,és legalább a gyerekeinknek jobb lenne.
    Az óriási probléma ott van,hogy az elmúlt 20 évben ebben az országban az embereket szándékosan össze ugrasztották,ki jobbos,ki balos,családok mennek szét egy-egy választás alkalmával.

    Ez volt a cél és megcsinálták,most már tudja a világhatalom,hogy ezeknek lehet a hátán vágni a fát,hisz gyűlölik egymást,nem fognak össze fogni a hazájukért.
    Mindenki a saját bajával van elfoglalva,és dögöljön meg a szomszéd tehene is.
    Ebben az egyben igazat adok Kertész Ákosnak “a magyar irigy”. De csak ebben.
    Dolgozom egy követségen,ahol a nagykövet kijelentette,hogy igen a Jobbik programjával talpra lehetne állítani ezt az országot,mert Ő vette a fáradtságot és elolvasta,nem csak a gagyi tévékből tájékozódik.
    Mielőtt még kitalálnád,nem vagyok Jobbik tag,de én már csak bennük bízom,és bízom abban,hogy a 3 gyerekünknek szebb jövője lesz!

  34. Gordon szerint:

    “Az eddigiek meg menjenek a fenébe, rosszul vezették az országot” – írja Vátesz.

    Mint egykori bizottsági tag gondolom saját magát is közéjük érti.

  35. Gordon szerint:

    Bercis!

    Elolvastam az önellentmondásokkal tarkított sületlenségeidet.

    De nem a kérdéseimre válaszoltál.

    Légyszíves tedd meg ha ráérsz! 🙂

  36. BercisKriszta szerint:

    Rendben,ajánlom figyelmedbe a Jobbik programjának rövidített változatát itt:
    http://www.tothpeterszeged.hu/a-nep-neveben/a-jobbik-programja-rovid.html

    Azt hogy a célig mikorra jutnánk el,nem tudom.
    Azt viszont tudom,hogy addig,amíg az előző rendszer kineveltjei szavaznak ebben az országban,addig itt nem lesz változás.
    Addig amíg arra szavaznak,aki több nyugdíjat ígér és csak rabszolga munkahelyeket teremt,amiből nem lehet ezt fedezni,csak hitelből,addig itt nem lesz változás.
    És igen,igazat adok Vátesznek,a politikusaink nagy része az előző rendszerben diplomázott,amikor épeszű embert nem engedtek magasabb iskolába,csak a rendszer szerint megbízhatót,igenis ki kell őket rakni onnan.

  37. Gordon szerint:

    Bercis írja:

    “Azt hogy a célig mikorra jutnánk el,nem tudom.”

    Sose kezdj úgy csatába, hogy nem látod a célt.

    “az előző rendszer kineveltjei szavaznak”

    Általános választójog van.

    Folyt.köv

  38. Gordon szerint:

    Bercis írja:

    Ez jó nagy badarság. Idézek neked valahonnan:
    “Egyetemi tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán 1954-ben kezdte és 1959-ben fejezte be.” (…) “1959 és 1977 között különböző állami tervezővállalatoknál dolgozott ” (…) “1977-81 között a Pilisi Parkerdő Gazdaság főépítészeként dolgozott” (…) “1981-től a BME, az Iparművészeti Főiskola és a MÉSZ Mesteriskola, 1987-től a Nemzetközi Építészeti Akadémia tanára lett”

    Bercis!
    Még mindig azt gondolod, hogy az elmúlt rendszerben “épeszű embert nem engedtek magasabb iskolába,csak a rendszer szerint megbízhatót”???

  39. Gordon szerint:

    A 00:20-es hszem elejéről lemaradt az a Bercis kijelentés, melyet a hsz végére odaírtam.

    “épeszű embert nem engedtek magasabb iskolába,csak a rendszer szerint megbízhatót”

    Várom a válaszát.

  40. kilgore trout szerint:

    CsepeliNo1!
    Maga hogyan definiálja a “baloldaliságát”?

    Nagybőgő!
    Ajánlom figyelmébe Johannes Öhquist: A Führer birodalma c. könyvét.
    A kortárs finn pali szépen bemutatja azt, amiről BercisKriszta írt.

    Ha pedig valamennyien, – akik baloldal-jobboldal kontextusban gondolkodnak, abcúg Gyurcsányt, abcúg Orbánt kiabálnak-, kivennék fejüket a moslékból, akkor láthatnák, hogy mi lehetne a kiút. Képtelenek arra, hogy önállóan gondolkozzanak. Azt kérődzik fel, amit a politikusaik, pártjaik vagy a média megmondóemberei feletetnek magukkal.

  41. kiskovi szerint:

    “A spekulánsok támadják a forintot, és elérik, hogy az árfolyam zuhanjon, miközben ezt semmilyen valós gazdasági eredmény nem indokolja.”
    ov piacról akar pénzt szerezni a piac azt mondja, hogy hülye gyerek vagy, igen spekulánsok alakítják, de a helyzetet a nagyokos teremtette meg. Egyszerű a képlet, a piacnak nem tetszik, hogy egy pitiáner gyerkőc neki állt pattogni – az már más kérdés, hogy voltak benne nagyon is jó ötletek – és megbüntette, azaz nem jött be a számítása. Az már más kérdés, hogy ezért 5 éve gusztustalanul az utcára is vitte az embereket.

  42. pityke őrmester szerint:

    hamarosan újrakezdjük a történelmet 1938-tól, de most nem lesz kegyelem se orknak, se zsiráfnak!
    csak a vak nem látja, hogy amit orbánék akartak a bankokra és a multikra ráerőltetni, az nem tetszett a pénz urainak, ezért bezsaroltak hogy tönkreteszik az ország gazdaságát.
    és nekünk még olajunk sincs hogy kitakarítsuk innen a galíciai jöttmenteket, de még ha lenne is, hát gyorsan megjelenne a US Army hogy felszabadítsa szegény elynomott cigányokat a fasiszta diktatúra alól.

  43. kilgore trout szerint:

    kiskovi!
    Maga ivott ma reggel, vagy szimplán ilyen hülye?

  44. lolka szerint:

    Gordon szerint:
    2011. november 18., péntek – 22:34
    “A 21:50-es videóra:

    Ez tömény Jobbikhülyeség.

    Egyszer mondjátok már meg, hogy ti mit csinálnátok.
    +hogyan csinálnátok?
    +mennyi ideig tartana míg az elérni kívánt célig eljutnánk?”-ugye, ugye…itt kezdődik a mentalitás. Első értelmes mondat: Ez tömény Jobbik hülyeség…és itt el is akadtál, mint “gazdáid”…amióta a Jobbik “csak” a tényeket mondja, azóta megállt a tudomány…nincs honnan “puskázni”…Ahhoz, hogy valaki puskázni tudjon, tudni is kell valamit….
    “Egyszer mondjátok már meg, hogy ti mit csinálnátok.”…Miért nem kérdezed a milliós tanács adókat vannak majdnem tízen…

  45. Gordon szerint:

    “Ez tömény Jobbikhülyeség.”

    Ez így van.

    “hogyan csinálnátok?”

    Most soroljam fel az elmúlt 1,5 év kormányzati lépéseit?
    Az összes törvényt?
    Ha tájékozott lennél, akkor tudnád.

    “mennyi ideig tartana?”

    Legalább egy évtized, míg minden téren egyenesbe jövünk (a mostanihoz hasonló fegyelmezett költségvetési politika mellett).

    De mit csinált eddig a Jobbik?

    Semmit.

    Tehát:
    Semmit.

  46. Gordon szerint:

    Bercishez hasonlóan lolka is azt gondolja, hogy”épeszű embert nem engedtek magasabb iskolába,csak a rendszer szerint megbízhatót” ???

  47. Zoli049 szerint:

    BercisKriszta szerint:
    2011. november 18., péntek – 23:16

    “Az óriási probléma ott van,hogy az elmúlt 20 évben ebben az országban az embereket szándékosan össze ugrasztották,ki jobbos,ki balos,családok mennek szét egy-egy választás alkalmával.”

    Az elmúlt 20 évre ezt a vizes lepedőt nem lehet ráhúzni. Ez a 2002-es Fidesz bukás óta van így!
    A Jobbik hogyan hozná el a “békét”? Szerintem ma egyetlen párt nincs aki alternatíva lenne. 🙁

  48. ebihal szerint:

    BercisKriszta! 1975-ben diplomáztam úgy, hogy a bátyám 56-os volt és én sem tettem lakatot a számra. Másodszor azután kaptam diplomát, hogy 78-ban kirúgtak a
    KISZ-ből. Ennek alapján a fenti megállapításai nem igazak! És tény ,hogy nem rokonszenvezek sem Morvaival, sem Gaudival, és különösen nem Novák Előddel.

  49. ebihal szerint:

    És még valami! Az a Bayer írta ezt a cikket ,aki nagy hangon méltatlankodott azon, hogy
    esetleg vizsgálják az ő szlovák rendszámú autóját. Hát kérem azért vizsgálják , mert
    adót csalt.Ennyi.

  50. abcd szerint:

    Fantázia az van bőven ….

    “Újraiparosításról beszélt Matolcsy György, ilyet eddig nem mondott

    Magyarország új növekedési terve rendkívül hangsúlyosan épít az újraiparosításra – mondta Matolcsy György a budapesti Wekerle Sándor Üzleti Főiskola konferenciáján. Új tervet jelenthet be a kormány. A nemzetgazdasági miniszter azt mondta, hogy a Wekerle Sándor Terv, a Mikó Imre Terv és az Új Széchenyi Terv integrációjával jön létre a „magyar növekedési terv”, amelyről e hónap végén tárgyal a kormány. ”

    http://privatbankar.hu/makro/ujraiparositasrol-beszelt-matolcsy-gyorgy-ilyet-eddig-nem-mondott-242199

  51. Engem kénytelek voltak felvenni a BME-re a saját szabályaik szerint, mivel hogy Eötvös Loránd verseny helyezettje voltam, így nem kellett felvételiznem. Aki kiváncsi a fiatalkori képemre, írja be a nevemet és a KöMaL szót a keresőbe.

  52. grün szerint:

    “Szükségünk van az IMF hitelre a nyugdíjak értékének megőrzésére és a családok védelmére! ” nyilatkozta Ar-Rogán Antal a Parlament Költségvetési Bizottságának elnöke a Hír tv-nek!
    Magyarul, mikor elhajtottuk őket még nem tudtuk, hogy ennyire szarban leszünk áldásos tevékenységünk miatt!

  53. Paul szerint:

    Nagy Okosok!
    Inkább arról csevegjetek,hogy a Fidesz miért akarja a Csepp Tv adásait beszüntetni? Miért akar minden hírforrást a kerületi lakosok előtt bezárni? Megmondom!
    Azért,hogy ne legyen tájékozott a 2/3-os többséggel felruházott Polgármester döntéseiről a lakosság, ne legyenek információk. Ez kezdődött a Csepel újság megszüntetésével, amit nem kellett volna megszüntetni,csak a személyzetet lecserélni. Majd folytatódott, hogy a Vida maradt a Csepp-Tv élén,és ugyan olyan szar volt a műsor,de meg kockáztatom,hogy még rosszabb lett. Műsorok szűntek meg. Pedig ugyan akkora költség vetéssel dolgoztak mint előtte, és még újságot is havonta csak egyszer adtak ki, nem hetente mint azelőtt.
    Akkor melyik volt a költségesebb, a Csepel újság vagy a Hirmondó? Az egy dolog,hogy mind a kettőben hazudtak(nak), és az igazság csak az egyik oldalról volt publikálva. Azok, a vagyon elherdálásról nem tájékoztatták a lakosokat,ezek meg a meg ígért beruházásokról, folyamataikról nem adnak tájékoztatást. (GORDONnAK írom,hogy a megígért, és nem a folyamatban lévőkől beszélek)

    Most meg súgom,hogy Csepel csatornázása nem fog meg történni ahogy Németh Szilárd ígérte! Csak ezt nem merik kikommunikálni, mint ahogy azt se, hogy azok a csepeli lakosok is úgy fognak a felhasznált víz után csatorna díjat fizetni mintha lenne csatornájuk, sőt 16-Ft többet fizetnek majd január 1-től.
    Tehát olyan szolgáltatásért fizetettnek amiért nem kapnak ellenszolgáltatás.

    Ez, kedves nyugdíjas és nem nyugdíjas Fidesz szavazok, még rosszabb lesz, mert Németh Szilárd is ugyan úgy mint Orbán Viktor, a globális hatalom érdekeit nézi, és nem Csepel vagy az ország érdekeit. És ha ezt bárki is cáfolja, akkor nézze meg,hogy milyen névsort írtam az új kormányról 2010 áprilisában. De lehet cáfolni a hsz-t.

  54. lolka szerint:

    Gordon szerint:
    2011. november 19., szombat – 11:15
    -Leszórta az asztalra a morzsát, amit a Fidesz lesöpört, de közben alá tette a kezét és mint saját morzsa, visszaborította az asztalra. De az már saját morzsa…

  55. Toth Kati szerint:

    Nagyapónak mindenben igaza van.Nehogy már a hazaáruló elvtársak legyenek a mártírok,mert sikerült nekik a végletekig eladósítani az országot.Szanyi elvtársnak is csak addig terjed a fene nagy esze,hogy hitel,az kell nekünk.Mást el sem tudnak képzelni az elvtársak.És hogy a hitelt vissza is kell fizetni,ez már legyen majd megint egy jobb oldali kormány dolga,akiket persze egyfolytában kritizálni fognak.Sajnos az elvtársak agya igen kevés,így képtelenek bármit is okosan megoldani.Csak a gyűlölködés,hazaárulás és lopás az megy nekik.

  56. islander szerint:

    az utolsó ember, aki elhagyja az országot, kérjük kapcsolja le a villanyt!

  57. islander szerint:

    ej de raj ez a Tarjányi a KöMaL-on!

    🙂

  58. ebihal szerint:

    Olyan szép volt a tegnapi nap! T. jobboldali honfitársaink egész emberi hangot ütöttek
    meg. Mi történhetett az éjszaka, rosszul aludtak? Vagy nem sikerült? Miért kell a mai
    napot ilyen vérgőzös lihegéssel elrontani? És kérem, szép lassan,hogy mindenki értse,
    meséljék el , hogyha a FIDESZ az MSZP-t az MSZMP jogutódjának tekintve felelősség-
    re vonást akar, akkor ezt miért csak az MSZP-ben lévő korábbi MSZMP tagokra szeret-
    né, s miért hagyja ki a jóból a FIDESZ-ben leledző volt párttagokat?/Matolcsy,Martonyi,
    Schmitt stb./

  59. Gordon szerint:

    Látod Bercis?

    Még Tarjányit is felvették.

    “És igen,igazat adok Vátesznek,a politikusaink nagy része az előző rendszerben diplomázott,amikor épeszű embert nem engedtek magasabb iskolába,csak a rendszer szerint megbízhatót,igenis ki kell őket rakni onnan.”

    /BercisKriszta/

  60. CsepeliNo1 szerint:

    Szögezzük le, Én nem örülök annak, hogy itt tart az ország, hiszen nagyon sok ember ezt nagyon nehezen fogja tudni átvészelni.
    De annak örülök, hogy Orbánék besz.pták… :-)))))) Bebizonyították, hogy nullák!

    Tegnap az volt a Fidesz és Orbán rigolyája, hogy az a hitel, amit Ők felvesznek az IMF-től, az más lesz, mit amit Gyurcsány vett fel.
    Mondom Én, IIIIIIIGGGGGGGEEEEEEEENNNNNNNN???????? Hmmmm….
    És NEM SZÁRADT LE A BŐR A POFÁJÁRÓL!
    Egy ilyen i.ióta a miniszterelnökünk…
    Nem szól neki valaki a sok okos közül (jó pár millióért meg vannak fizetve), hogy Viktor, hülye vagy, hiszen akkor:
    1.) Nem volt 310 Ft körül az Euró,
    2.) Nem volt 410-420 Ft körül a benzin és a gázolaj,
    3.) Nem vették el az emberek nyugdíjpénztári befizetéseit,
    4.) nem tőzsdézték azt el,
    5.) Nem buktak bele a Mol részvényekbe, és még lehetne sorolni, stb . . .

    Azt mondjátok meg nekem, hogy miért kell (bár Én örülök, ha Orbán ekkora baromságokat mond – kiderül milyen “okos”) mindig visszafelé mutogatni?
    Ezt Ők csinálták, ez az Ő gazdaságpolitikájuk eredménye.
    ELKURTÁK, NEM KICSIT, NAGYON!
    De ők még ezt sem merik bevallani, mert beszariként inkább majd lemondanak, és odab.sszák más nyakába, amit itt hagynak. EZT CSINÁLTÁK 2002-ben is!

  61. aggódó szerint:

    t. ebihal!
    Felvetésed jogos.
    Egy pártot nem lehet a vádlottak padjára ültetni, csak Kis Pistát, Nagy Jóskát.
    Teljesen mindegy, hogy az adott figura ma melyik párt szerencsevadásza: az a kérdés, benne volt a 89 előtti Húsosfazék ZRt-ben, vagy nem?
    Egyébiránt Fletóék jót röhögnek rajta: ők már kiléptek az MSZP-ből.

    Ennyit a javaslat nívójáról.

  62. Manitu szerint:

    CsepeliNo1: igen, Orbánék jól beszopták amit itt hagytatok. Mert, hogy nem Orbánék adósították el az országot, az ugyebár nyilvánvaló. És az is nyilvánvaló, hogy az adósságaink miatt van megint baj.

  63. Manitu szerint:

    Röhöghettek.

  64. csaba péter szerint:

    Manitu azért néhány megjegyzés az ügyhöz:
    – az IMF nem érzelmi alapon működő intézmény
    – Érdektelen mindenféle szabadságharcban
    – senkire nem tukmál semmit, ebbe a szervezetbe önként kell belépni kölcsönt nem ad , hanem azt kérni kell.
    – Ha kölcsönt kérsz valakitől akkor annak joga van meggyőződni arról , hogy arra költöd e a pénzt amire kérted ,és joga van meggyőződni , hogy vissza tudod e fizetni.
    – Miért gyalázatos az ha az IMF jóval olcsóbban ad kölcsönt mint a nyílt piac?
    – Mi köze a szabadságharcos agyalágyultak bukásának a szocikhoz ?
    – Megértem kétségbe esett reakciótokat meg kell védeni a mundért , kell az a kis pénz tőlük, a gyerek is kicsi még………

  65. Vátesz szerint:

    Orbánék megérdemlik a bukást, olyan tanácsadóik vannak, mint Hegedűs Zsuzsa. Ő hol volt 2002-ben? Előjött Franciaországból a hatalom szagára? Tipikus zsidó hozzáállás!
    Ahelyett hogy a saját szavazóikhoz fordulnának, vásároljanak magyar árút, ezzel lendítve a magyar gazdaságon, ehelyett visszakullognak az IMF urak talpát csókolgatni!
    Mit várhatunk egy olyan miniszterelnöktől, aki szintén felvett svájci frank kölcsönt!
    Alcsútról járhatna Felcsútra, a Puskás Akadémiára oktatni, az talán még menne neki!

  66. Gordon szerint:

    “vásároljanak magyar árút”

    Banánt? 🙂

  67. Gordon szerint:

    “Előjött Franciaországból a hatalom szagára?”

    Emlékszem, hogy Hegedűs az igenek szószólója volt 2004 őszén.
    Az 6 évvel a 2. Orbán-kormány megalakulás előtt volt.
    Elég korán “előjött”. 🙂

  68. Zoli049 szerint:

    Ezen a magyar árun jót röhögünk, de sajnos alig van már ami magyar. Ami meg kapható, az még a nálunk jobban álló reálbérrel rendelkező államokban is aránytalanul drága lenne.
    Innentől már én is azt mondom, hogy miből és miért?
    Miért van az, hogy a lengyel, szlovák, osztrák,……… termékek olcsóbbak, mint a hazai?
    Talán, mert nem az extra meggazdagodás reményében termelnek? Máshol mindent megéri tarmeszteni, gyártani? Itt meg nem? 🙂

  69. Vátesz szerint:

    Igenis magyar árút! A külkereskedelmi mérleget sokkal könnyebben lehet javítani a behozatal azon részének csökkentésével, amely magyar árúval kiváltható, elsősorban élelmiszer, de az iparcikkek jelentős részét is elő lehet állítani. Mi indokolja a tej, hús, gabona, zöldség, stb. árúk behozatalát, pontosabban nem tiltani kell azok behozatalát, amit persze tilt az EU, de vásárolni nem kötelező külföldi árút! Legalább a hárommillió Fidesz-szavazó megmutathatná azt, ami az angoloknak, japánoknak magától értetődő! Vásárolj hazai árút, azzal munkát adsz honfitársaidnak!

  70. Vátesz szerint:

    Zoli049! Megcsókolnád te még egy piacon áruló magyar parasztasszony kezét, miután összeomlott a KGST, majd az EU, hogy jusson neked is egy kis magyar árú, amelyet az értéktelen milforintért vagy mileuróért adna. Ő még akkor se hagyja rozsdásodni a kapát, se parlagon a földjét! Azt meg várhatják a polkorrektek, hogy a Hegedűs Zsuzsa által “munkára szoktatott” romák élelmiszert termeljenek nekik, előbb vernek agyon benneteket, hogy elvegyék tőletek, amitek még van. Tudjátok, “Mad Max korszak”!

  71. abcd szerint:

    Magyar élelmiszer külföldön ? Külföldi élelmiszer Magyarországon !
    Ez jó nekünk ? ( 38% )

    “A mezőgazdaság tavalyi kibocsátása 10 százalékkal nőtt az előző évhez képest, és elérte az 1.800 milliárd forintot. Ezt az eredményt kedvezőtlen természeti körülmények között érték el a gazdálkodók, amikor is terméskieséssel kellett számolniuk – mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter kedden az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának ülésén, ahol beszámolt az ágazat 2010. évi teljesítményéről.

    A miniszter jelezte: a kibocsátás-növekedés főként a termékek áremelkedésének köszönhető, mivel több területen is 5-15 százalékkal alacsonyabb termést takarítottak be a múlt évben a gazdák az előző évhez képest.
    Emlékeztetett: a mezőgazdaság tavaly 2,1 milliárd euró összegű exporttöbbletet könyvelhetett el. Ezzel jelentős mértékben – 38 százalékkal – járult hozzá a 2010-ben nemzetgazdaság külkereskedelmi a többletének a javításához.”

  72. kilgore trout szerint:

    Zoli049!
    Azért olcsóbb, mert a hazainál jóval nagyobb mértékben támogatja az állam a mezőgazdaságot. (mert azt azért Ön sem gondolhatja, hogy az osztrák gazda olcsóbban adja el a termékét, mint a magyar)
    Számtalan példát tudunk erre idézni, az ausztrál boroktól a francia burgonyáig.

  73. CsepeliNo1 szerint:

    Éppen ez az Manitu!
    Orbánék is eladósították az országot, ugyanúgy mint Antal, Medgyessy, Gyurcsány Bajnai! Ha azt mondjátok mi tett be a gazdaságnak, akkor azt kell mondani, hogy a 100, és a 200 napos tervek. DE HA JÓL TUDOM EZT ORBÁNÉK IS MEGSZAVAZTÁK, plussz, Orbán is kampányolt ilyen tervekkel, de Ő még rátett egy lapáttal, hogy a nyugdíjasoknak nem csak 13.havi nyugdíjat ad, hanem 14.-et is! Tehát a magyar a kisebbik jó (a jobban hihetőt) választotta, ezért zavarták el Orbánékat!

    És Manitu!
    Ha úgy lenne, ahogy Te hiszed, hogy attól ilyen a gazdaság, amit Bajnai itt hagyott, (zárójelben hozzáteszem, akkor növekedett a gazdaság, nem volt az Euro 310 Ft, nem volt a benzinár 410-420 Ft, nem vették el a magánnyugdíjpénztári befizetéseket és akkor tényleg válság volt), ha ezt a fiúk nem tudták, akkor minek vették fel a fizetésüket a parlamentben 2002-től? Minek voltak ott?
    A Bajnai-féle válságkilábalást tényleg át akarta venni az Únió, és ezt az Únióban nyilatkozták, nem úgy, mint a Matolcsy-féle gazdaságpolitikát, ezt csak itthon Orbán nyomta el, hogy megnyugtasson minket magyarokat, hogy jó irányba megyünk!
    Ez, és ahol most tartunk, ez SAJNOS A MATOLCSY-féle gazdaságpolitika eredménye!
    NINCSEN MIT SZÉPÍTENI RAJTA, MEGBUKTATOK!
    ÉS NE VISSZAFELÉ MUTOGASSATOK, mert akkor meg kell néznünk, Orbánék mennyi mindent fúrtak meg az előző 8 éves kormányzásából.
    Hányszor ültek le a szocikkal, hogy konszenzusra jussanak az országot illetően? Az Szdsz, az MDF, leült, Orbánék egyszer sem.
    MIÉRT? MERT F.NGJUK NEM VOLT MIT IS KÉNE CSINÁLNI. Az a baj, hogy most sincsen!

  74. ebihal szerint:

    Nem hiszem, hogy Orbánék nem tudták, hogy mit kellene csinálni. Szerintem inkább
    beáldozták az országot a hatalom megszerzése érdekében, mint ahogy 2006-ban be-
    áldozták a szimpatizánsaikat is.
    Kilgore! Azt még értem, hogy egyes termékeket támogatnak és ezért olcsóbb, de az,
    hogy minden olcsóbb , az miként lehet. Én csak azt látom, hogy amire lehet támogatást
    szerezni azt termelik, a többi meg le van …. . Megkapják a föld utáni támogatást, az
    exporttámogatást, adótámogatást és külföldön jó pénzért eladják az árút. Mindez nem
    a nemzetgazdaságot erősíti, hanem a saját zsebüket. Mi meg vehetjük itthon amit
    elénk tolnak.

  75. lb szerint:

    Csütörtökön feladta több mint egy éve folyó szabadságharcát a fürgén, ám összevissza navigáló kis gyorsnaszádunk. Ahogyan Sandokannak, úgy Matolcsy Györgynek sem sikerült tovább egyetlen hajóval és néhány tucat kalózzal a nagy küzdelem: a Nemzetközi Valutaalappal való együttműködés lehetőségétől még előző nap is határozottan elzárkózó kormány újabb hitelért volt kénytelen bekopogtatni a szavakban évek alatt szörnnyé formált IMF-hez.

    A lépés azonban legfeljebb a szimbolikus üzenetekből építkező politikának pofon. A magyar gazdaság számára kimondottan jó hír, a forint a bejelentés hatására látványosan erősödni kezdett.

    Kínos fordulat, de pozitív lépés, értékelte a Financial Times is a nemzetgazdasági miniszter és a miniszterelnök hirtelen meghozott döntését. Elemzők úgy vélték, hogy egy a jövő év elején megkötött IMF-csomag megfékezheti a bizalmi válságot.

    http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/20/hig/

    És hogy a korábbi kérdésemre is válaszoljak:
    Átszabták az arcát, ….et csináltak a szájából!

    Nem saját találmány, a HCs-n jelent meg!

  76. kilgore trout szerint:

    ebihal!
    Nyilván van ilyen is, de a rendszer attól még az, amit leírtam. Ez megint egy olyan téma, amiben a média és a politika a gazdálkodók ellen hangolja a közvéleményt.
    Első kézből kapom az infót a működésről, mert az egyik ismerősöm gazdálkodó.
    Zöldséget termeszt nem kis területen, és nem tud mit csinálni, amikor a francia import burgonyát alacsonyabb áron kínálják a nagybanin, mint az ő termesztési költsége.

  77. kiskovi szerint:

    Jó drága lesz nekünk ez a szabadságharc:
    http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/21/adoemeles_az_eu-s_buntetesekre_is/?rnd=826

    http://www.parlament.hu/irom39/05005/05005.pdf
    “Mindaddig, amíg az államadósság a teljes hazai össztermék felét meghaladja, ha az
    Alkotmánybíróság vagy az Európai Unió Bírósága döntéséből az állam által teljesítendő olyan fizetési kötelezettség fakad, amelynek teljesítésére a központi költségvetésről szóló törvényben e célra előzetesen meghatározott összeg nem elegendő, és a hiányzó összeg a kiegyensúlyozott költségvetési gazdálkodás követelményének sérelme nélkül a központi költségvetésről szóló törvényben más célra meghatározott összeg terhére sem pótolható, tartalmában és elnevezésében is kizárólag és kifejezetten az e kötelezettség teljesítéséhez kapcsolódó, a közös szükségletek fedezéséhez való hozzájárulást kell megállapítani”

    Jó lesz majd kifizetni mind ezt is a szabadságharc oltárán. Remélem a sok fityiszes már izzítja is a csekkfüzetét és szépen szaporán dobálja beléjük a pénzt, bár tudom én, hogy a saját jólétükért úgy vannak, hogy fizessen mindenki..

Itt lehet hozzászólni !