“Orbán Viktor az intenzív osztályról hozta ki Magyarországot”

Magyar Hírlap

Magyarország kikerült az intenzív osztályról, ahova akkor tartozott, amikor 2008-ban a Nemzetközi Valutaalap (IMF) mentőövét igénybe vette. Orbán Viktor zűrzavart örökölt, ám néhány fájó és néha megkérdőjelezhető intézkedésnek köszönhetően sikerült úrrá lennie a közpénzeken – állítja a The Economist a magyar miniszterelnökkel folytatott múlt heti londoni beszélgetés alapján.

A világ egyik legtekintélyesebb gazdasági-politikai hetilapja, a brit The Economist kelet-közép-európai blog­rovata (Eastern Approaches) ismertet részleteket az Orbán Viktorral folytatott beszélgetésből. A lap bevezetőjében megállapítja, hogy a magyar gazdasági nehézségek tényleg komolyak, a nagymértékű eladósodás miatt különösen aggasztó a forint gyengülése, és az ország sokkal sérülékenyebb az eurózóna káoszával szemben, mint szomszédai. El kell ismerni ugyanakkor, hogy Magyarország kinn van már az intenzív osztályról, ahol 2008-ban volt, és az Orbán-kormánynak sikerült visszaszereznie a közpénzek feletti ellenőrzést.

A magyar miniszterelnök a beszélgetést a rendszerváltáskor kialakult helyzet elemzésével kezdte, amikor szerinte helyesen feltételeztük, hogy a piacgazdaság hatékonyabb lesz, mint a tervutasításos, és a szabad kereskedelem mindenkinek a hasznára válik. Ennek a nyitásnak a mellékterméke azonban az a globalizáció volt, amely egyedülálló lehetőséget teremtett a szegény országoknak a bekapcsolódásra a világméretű versenybe. „Azok az elmaradt országok, amelyek húsz éve még mögöttünk voltak, most versenyképesebbek nálunk. De ezek a feltörekvő államok nem demokráciák” – mondotta. Ahhoz, hogy versenyképesek maradjanak, a demokráciáknak is alkalmazkodniuk kell az új viszonyokhoz. Ehhez elsősorban az adósságfüggőségükből kell lefaragniuk. Emellett sokkal nagyobb figyelmet kell fordítaniuk a termelő ágazatokra, és tisztességes megélhetést kell biztosítaniuk a kétkezi munkásoknak is. Az előző kormány kinevezettjeinek eltávolítására vonatkozó felvetésre a The Economist ismertetése szerint Orbán Viktor kijelentette: a 2002-ben hatalomra került szocialista kormány „brutálisabb volt”, mint „most a Fidesz”. A „balos tisztogatást” akkor 144 büntetőjogi vizsgálat kísérte.

Ami a magyar gazdasági helyzetet illeti, Orbán egyetértett azzal, hogy a makrogazdasági stabilitást nem kísérte kellő fejlődés mikroszinten: a bürokrácia lebontása, a munkaerő­piac, valamint a feketegazdaság felszámolása terén. A magyar miniszterelnök ezért részint az Európai Uniót is felelőssé teszi, egyrészt a lassú fejlődés, másrészt a felzárkóztatásra szánt források lassú folyósítása miatt. Ez azonban a lap szerint nem hangzik túl meggyőzően. Más országok azért fejlődnek gyorsabban, mert gondosan ügyelnek a kis- és középvállalatok hétköznapi problémáinak megoldására. Orbán elismerte, hogy a mentalitás a fejlődés legnagyobb akadálya. Hiába telt el húsz év a kommunizmus óta, a legfőbb probléma továbbra is a bizalmatlanság. „Meg kell győznünk az igazgatókat és a vállalkozókat arról, hogy az állam nem az ellenségük, és a változások, amiket végrehajtunk, nem ideiglenesek. Ehhez idő kell” – hangsúlyozta Orbán Viktor. A miniszterelnök emellett leszögezte: a munkaképes lakosságnak csak az ötvenhat százaléka foglalkoztatott, ami a legrosszabb arány az unióban Málta után. Az európai átlag hatvanöt százalék, de a magyar foglalkoztatást a hetvenöt százalékos amerikai szintre szeretné felhúzni a kormányzat.

A The Economist blogírója szerint amikor a régi tagországok az unióban oly gyakran szegik meg a szabályokat, és a bankárok oly felelőtlenül viselkednek, akkor nem lehet túlságosan zokon venni egy erős támogatással rendelkező politikustól azt, ha kissé átírja a szabályokat, különösen egy vészhelyzethez közeli gazdasággal a nyakában.

Forrás: Magyar Hírlap

139 hozzászólás ““Orbán Viktor az intenzív osztályról hozta ki Magyarországot”” bejegyzésre

  1. grün szerint:

    Most itt a proszektúrán jobb?!

  2. csapajev szerint:

    Mindenkinek melegen ajánlom,hogy hallgassa meg a You Tube-n Rozgonyi Ernő parlamenti felszólalását!!!!Megéri!!!

  3. Gordon szerint:

    Tele van Rozgonyival a YouTube. Melyiket hallgassam (dátum)?

  4. Gordon szerint:

    Hallgatom az egyiket… most épp a mezőgazdaságról zagyvál valami általánosságokat… eddig semmi újdonság.

  5. Gordon szerint:

    Na vége.
    Ezt nem volt érdemes meghallgatni, talán majd csapajev megmondja melyiket érdemes.

  6. za szerint:

    82%-os államadósságnál miről zagyvál ez a cikk?

  7. csapajev szerint:

    …2011.09.20.-án…

  8. Gordon szerint:

    za!

    Pont arról.

  9. Gordon szerint:

    Az USA nagykövete inkább otthon okoskodjon:

    “Az amerikai történelem legnagyobb önkormányzati csődjét jelentette be múlt héten a 4,5 milliárd dolláros adóssággal rendelkező alabamai Jefferson megye. A megye csődjét alapvetően a szennyvízhálózat fejlesztésére felvett 3,1 milliárd dolláros adósság okozta, amelynek finanszírozása a válság után nehézkessé vált. A megye először 2008-ban jelentett fizetésképtelenséget, de a hitelezőkkel azóta sem sikerült megállapodnia – írja a Bloomberg.”

    http://www.portfolio.hu/befektetesi_alapok/kulfoldi_alapok/amerika_legnagyobb_onkormanyzati_csodjet_jelentettek_be.158440.html

  10. Gordon szerint:

    A Monarchiáról beszél (6. percnél vagyok)… persze arról is badarságokat… hallgatom tovább…

  11. Gordon szerint:

    A 10. percben járunk, de még konkrét javaslatot nem mondott… hallgatom tovább…

  12. hitetlen szerint:

    Magyarország halotti beszédét mondja. Nagyon sok igazság van benne. Senki nem akar TENNI semmit, csak mindenki a másikra mutogat. A számokat nem lehet megerőszakolni ugyebár, tehátbizonygatja mindenki,hogy a mag számítása szerint…
    Ostobák ülnek felelős posztban, ennyi!

  13. hitetlen szerint:

    Javítom : tehát bizonygatja mindenki, hogy a maga számítása szerint neki van igaza…

  14. Gordon szerint:

    csapajev!

    A 14. percben a kedvenc miniszterelnöködről (Fletó) beszél. 😀

  15. hitetlen szerint:

    OSTOBÁK ÜLNEK FELELŐS POSZTON ! Ennyi !

  16. Gordon szerint:

    Összességében semmi extra.

  17. J szerint:

    Én is megnéztem. Vedd le a fidszes fülellenzőt és a jobbikos feliratot és máris érteni fogod.
    Teljesen igaza van. Nem a tüneteket kell eltüntetni a betegségnek, hanem az okait. ÉS abban is igaza van, hogy az elmúlt 21 év tényleg csak erről szólt.

  18. hitetlen szerint:

    Ugye,hogy ugye ! OSTOBÁK ÜLNEK FELELŐS POSZTON !

  19. J szerint:

    csapajev: Nem vagyok jobbikos, de azt kell mondjam, hogy sajnos minden szava igaz az öregnek.

    Lengyelország nem véletlenül áll jobban, ott van még belső piac, belső termelés export, saját termékek favorizálása stb…..

  20. ebihal szerint:

    Ebben a cikkben nem sok a dicséret. OV elmondta álmait, a blog írója pedig szinte
    felmentést adott neki, amiért átírva a szabályokat, gyakorlatilag diktatorikus módon
    próbálja ezeket megvalósítani.

  21. jól értesült szerint:

    Nem blog, ebihal, The Economist. Olvasd el angolul, talán, le fog esni, te szerencsétlen leendő kisbéka!

    http://www.economist.com/blogs/easternapproaches/2011/11/hungarys-politics

  22. ebihal szerint:

    jól értesült ! A fenti cikkről van szó ! Utolsó bekezdés 4. szó.

  23. Zoli049 szerint:

    Gordon szerint:
    2011. november 16., szerda – 14:52

    Miért mindíg a portfoli.hu? Ez olyan, mint a CBA. 🙂
    Valami nyíltabb oldal nincs?

    Azt azért tegyük hozzá, hogy ekkor mélyponton nem álltunk, mint a napokban és van bőven olyan dolog, amiről már nem fletó tehet.

    Mértéktelen adóemelések, …

  24. Zoli049 szerint:

    jól értesült szerint:
    2011. november 16., szerda – 16:32

    …és mindjárt nem a portfolio…

  25. lolka szerint:

    “Orbán Viktor az intenzív osztályról hozta ki Magyarországot”
    -Miért?- már nem fekszünk bent…

  26. Gordon szerint:

    Rozgonyi beszéde remek példa arra, hogy hogyan lehet részigazságokból nagy szamárságot csinálni.

    Rozgonyi elmondja, hogy milyen jó volt a Kádár-rendszerben, de azt nem teszi hozzá, hogy az a “jólét” nem az általa köpködött Antall-kormány kormány miatt szűnt meg, hanem a rendszer már 1984-ben csődbe ment (Medgyessy volt a pénzügyminiszter-helyettes). A rendszer fenntarthatatlanná vált…. nem 1990-ben, hanem már a ’80-as évek első felében.

    folyt.köv

  27. Gordon szerint:

    Az elszegényedés már a ’80-as években megindult, bár a látszat (mindenkinek van munkája papíron) még egy darabig kitartott. A kedvezőtlen társadalmi, – pl. népegészségügyi – folyamatok meg már korábban.

    Amikor papíron még létezett a “szuper” mezőgazdaságunk (juhééé), és a “mégszuperebb”, sőt “legszuperebb” iparunk. Persze mindez csak a látszat volt. A gazdasági rendszer rogyott össze (és ez maga után hozta a politikai változásokat).

    De nem csak nálunk, hanem az egész ún. keleti blokkban, mely a mi remek felvevőpiacunk volt (szemetet gyártottunk egy igénytelen piacnak).
    Amit most Rozgonyi lelkesen követel vissza (a költségvetési fedezetéről, és a megváltozott geopolitikai helyzetről persze hallgat).

  28. Gordon szerint:

    Csak nem a Szovjetuniót, az NDK-t, vagy akár az egész KGST-t akarja visszaállítani az öreg? 😀 (A határ menti szögesdróttal és az itt “ideiglenesen állomásozó” és persze “testvéri-baráti” csapatokkal együtt).

    Furcsa lenne egy ilyen barnavörös összeborulás.

    A Jobbik ugyanazt a xart nyomja nemzeti köntösben, mint a Munkáspárt, vagy az MSZP “régivonalasai”.

    Lufi ez, ami kidurran.

  29. gyalog szerint:

    Az economist blogírója…

    Szakember nincs, akit idéznétek?

    Picit nevetséges.

    Szeretettel, gyalog

  30. gyalog szerint:

    Szakértő 1.:
    Gyorsan fordítania kell a magyar kormánynak a jelenleg “elsöprően negatív” piaci hangulaton – véli az egyik nagy brit bankcsoport, a Royal Bank of Scotland szakértője a Financial Timesban megjelent elemzésében.
    Úgy véli: megnyugtatná a piacokat egy új elővigyázatossági megállapodás a Nemzetközi Valutaalappal. Ennek híján viszont a magyar jegybank agresszív kamatemelésre kényszerülhet a forint védelmében, amely megakasztaná a kilábalást a krízisből.
    (MTI)

  31. lb szerint:

    Admin!

    Talán nektek se ártana megjelenjetni:

    KÖZLEMÉNY
    Aktuális – Vezércikk
    Ezúton szeretnénk a csepeli közvéleményt tájékoztatni, hogy Borka-Szász Tamás önkormányzati képviselő 2011. október 31-i hatállyal lemondott eddig betöltött MSZP frakcióvezetői tisztségéről, egyben kilépett az MSZP csepeli képviselőcsoportjából.
    Borka-Szász Tamás a továbbiakban a Demokratikus Koalíció (DK) nevű párt képviselőjeként fogja folytatni önkormányzati képviselői munkáját.

    Az MSZP XXI. kerületi frakciója, illetve a párt helyi alapszervezetének vezetése Borka-Szász Tamás döntését tudomásul vette, további munkájához sok sikert kíván. A csepeli emberek további hatékony és zökkenőmentes képviselete érdekében a frakció vezetését Szenteczky János, a csepeli MSZP elnöke, eddigi frakcióvezető-helyettes vette át.

    Közösen nyilvánítjuk ki, hogy a csepeli ellenzék tagjaiként természetes politikai szövetségesként tekintünk egymásra. A jövőben is a lehető legszorosabb együttműködésre törekszünk, és a továbbiakban is a csepeli érdekek és értékek képviseletét, valamint a Fidesz antidemokratikus túlhatalmának megtörését tekintjük feladatunknak.

    Budapest, 2011. november 3.

    A csepeli MSZP részéről:
    Szenteczky János, Dobák István, Gergely István, Takács Krisztián képviselők

    A Demokratikus Koalíció részéről:
    Borka-Szász Tamás képviselő

  32. csaba péter szerint:

    Ez a nagyszerű hír bizony egy hetet késett az pedig nagy idő!
    Nem látom a lelkes nagyapós és egyéb izés “!?”hozzászólásokat?
    Bárki bármit mond , lassan 320 Ft az euró és 450 Ft a gázolaj.
    Ezt azért nem a szocik csinálták!
    Büszke vagyok a kormányunkra. Csak így tovább ! Fog ez menni.

  33. na szerint:

    Igen-igen! Hol van nagyapó? 🙂

  34. csaba péter szerint:

    Sztálin elvtárs is megmondta :”megy az csak erőltetni kell.”

  35. Lakó1214 szerint:

    lb szerint:
    2011. november 16., szerda – 19:20

    Kiraktad, olvastuk, 2 hetes hír, mi a francnak egy bejegyzést csinálni belőle?

  36. Lakó1214 szerint:

    aggódó szerint:
    2011. november 16., szerda – 18:47

    Valószínüleg a Bo. 60,- Ft-os órabér emelés mindjárt úgy feldobja őket, mint fű! 😛
    Ez a HR is egy idióta.

  37. gyalog szerint:

    Igen. Azelőtt tőlük volt hangos és televizelt a Kossuth tér. Akkor kívül volt a kloáka, most benn árad a parlamenben. Most hallgatnak. Még nem állt össze a kép.
    A névtelen “Baráti Társaság” még barátkozik a gondolattal: igen, ők azok, akik romlásba viszik általuk megmérgezett népüket.
    Őrület, ami itt van.

    Szomorú szeretettel, gyalog

  38. olt. szerint:

    Gordon!A Magyar élelmiszer ipari termékek;Glóbus konzerv,sajtok,húskészítmények nagy menyiségben kerültek nyugat európai piacokra.A HAM 0,5Kg-os hús konzerv kizárólag az USA
    számára készült.Élő állat exportunk szintén elég jelentős volt.Bárány,birka Olaszországba,Ugyanez plusz kecske az arab országokba.Nem vásároltunk gabonát,haqnem
    exportáltunk.Jármű iparunk az egész világon ismert volt.(ezüst vonatok Argentínába)Az Ikarus buszok szintén keresettek voltak.Ezen felül ön ellátóak voltunk az élelmiszerek tekintetében.Abban igaza van,hogy az ipar fokozatosan leépült a rossz döntések miatt.
    A mezőgazdaságot viszont szándékosan tették tönkre a rendszer váltást követően.Ez az önök által annyira ajnározott első Orbán kormány alatt történt.Kivitelező:Torgyán József fő kisgazda!
    konklúzió!!! Mielőtt állítok valamit nem árt tájékozódni!!

  39. gyalog szerint:

    ÁL-nagyapó hallgat
    c. c.: Vétkesek közt…
    Szeretettel bátorít, gyalog

  40. gyalog szerint:

    oltnak:
    Kétség kívül, elévülhetetlen szerepe volt az Orbán-Torgyán-kormánynak abban, hogy a mezőgazdaság leépülése folyamatos és egyértelmű legyen, de azért a döntő szúrást az Antall-Torgyán kormány (’90-91) vitte be.
    Ez csak kiegészítés volt
    Szeretettel, gyalog

  41. joságos. szerint:

    20:28-as íráshoz Joságos

  42. joságos. szerint:

    Emlékeztetőnek;Torgyán József nem volt tagja az Antal kormánynak.

  43. csaba péter szerint:

    Nekem tetszenek a kerényi képek.
    Nem érdekel hogy sokkal rosszabbul megy mint tavaj.
    Nekem pont megfelel a 320 Ft os euró és a 450 Ftt os gázolaj.
    Nekem semmi bajom azzal , hogy elvették a kohász nyugdíj korkedvezményemet
    Szarok rá hogy már munkám sincs.
    Nem baj hogy már egészségügyi ellátás sincs
    Kit érdekel hogy nem lesz nyugdíjam .
    Elégedett vagyok a szabadságharcos kormánnyal ,
    Örülök a NER nek , A Húsvéti alkotmánynak, A Nemzeti hitvallásnak a Fülke forradalomnak , Nagyapónak és a többi “!?” izének,
    Társadalmunk vezető erejének , a csökkenő államadósságnak, az új munka törvénykönyvének , Hoffman Rózsának….Ez a minimum egy lojális állampolgártól.
    Ezért érdemes volt……….

  44. Lakó1214 szerint:

    http://www.youtube.com/watch?v=GSP81Che1X0

    Még mindíg aktuális… 🙂

  45. gyalog szerint:

    Igaz, jóságos, frakcióvezető volt, de ő volt már akkor is a kisgazdák hangadója, és nem mondjuk az általam nagyra becsült Oláh József. Vajon emlékszik-e még rá valaki?
    Szeretettel, gyalog

  46. "?!" szerint:

    Mi történt kedves “csaba-bavária péter”?

    Tényleg megjavultál, vagy begolyóztál?

  47. gyalog szerint:

    Kedves Csaba Péter!
    Ez jó volt!
    Sz., gy.

  48. csaba péter szerint:

    “?!” aha

  49. Gordon szerint:

    Azért valahol nagyon “szép” ez a jobbik-szoci összeborulás.

    Számítottam rá.

    Persze ide lehet rángatni a HAM fél kilós akármit, ami biztos nagyon fincsi volt, csak szerintem a lényegen nem változtat. A ’70-es évek végén már hanyatlott a rendszer, csak idő kérdése volt, hogy mikor és hogyan múlik ki.

    Akkor is ha ez a nemzeti köntösbe öltözött vörösöknek (Jobbik) nem tetszik.

  50. gyalog szerint:

    Csaba P.!
    Úgy tudom sajnálni őket!
    Szeretettel, gyalog

  51. gyalog szerint:

    Nade, Gordon!
    Nekünk legalább van ízlésünk! Szóba se jöhet, hogy bimbódzó kapcsolatotokat szétszakítsuk!
    Szeretettel, gyalog

  52. Gordon szerint:

    gyalog mondja:
    2011. november 16., szerda – 21:13

    “Nade, Gordon!
    Nekünk legalább van ízlésünk!”

    Gordon mondja:

    Na, “ezt látom”!

  53. csaba péter szerint:

    Azt keresem hogy sehol egy fikarcnyi lelkesedés, a seggnyaló bér hozzászóló kommandó részéről.
    Mi van fiúk?
    Savnya már a dolog?

  54. Gordon szerint:

    Most szóltál hozzá. Legyen az elég a “seggnyaló bér hozzászóló kommandó részéről”. 😀

  55. csaba péter szerint:

    édes fiam ,mivan berúgtál és felkaptad a vizet ? neked más a dolgod

  56. Zoli049 szerint:

    “A bruttó hazai termék (GDP) a gazdaság által egy év alatt előállított összes termék és szolgáltatás értékét, vagyis az ország jövedelmét számszerűsíti.”

    Tehát? EGY ÉV!

    “Államadósságunk GDP-hez mért aránya jelenleg 76,1 százalék.”

    Ekkora pengék vannak ott, hogy napi bontásban tudják tálalni a számokat? Khmmm
    A héten vett valaki már kötvényt? 🙂

  57. csaba péter szerint:

    Az bizony látszik, ezeken a lapokon is , hogy egyre inkább szégyen a Fidesz mellé állni, Hithű fideszeseknek is .
    És ez nem jó ! Sőt borzasztónak tartom.
    Ezt a politikai bizalmat amit megszereztek ily szégyenletesen lerombolni megbocsáthatatlan. Őszintén sajnálom őket . Mit mondanak majd a nyomorba döntötteknek? Az hogy a gyurcsány volt már kevés .

  58. joságos. szerint:

    A rendszer a 70-es évtizedre beteg volt.Ennek számos oka volt.T.Gordon ön kivalló közgazdásznak tartja magát és mégis számos tényt nem vessz figyelembe vagy nem is tud róla.
    Pl;1-ő olaj válság;következmények,a piacok be szűkülése.Aztán;hibás politikai döntések külső nyomásra.Ennek következménye NY-i piacok csökkenése,de a termékeink nem voltak soha szemetek!Ott voltak az áruházak polcain.Láttam.Én akkor utaztam ki amikor magát még Soroksárra is csak útlevéllel engedték be.

  59. Gordon szerint:

    csaba péter mondja:

    “Ezt a politikai bizalmat amit megszereztek ily szégyenletesen lerombolni megbocsáthatatlan.”

    Ha jól emlékszem, akkor múlt vasárnap volt egy időközi ogy. képviselő választás.
    Majd nézd már meg az eredményt! 😀

  60. Gordon szerint:

    “T.Gordon ön kivalló közgazdásznak tartja magát ” – írja jóságos.

    Nem írtam ilyet.

  61. joságos. szerint:

    Kedves Gyalog!Az Antal kormány az ipari munkásságot tartotta fő ellenségnek!Ezért amilyen gyorsan csak lehetett le is számolt velük!Tény,Torgyán már ekkor a farmer gazdaságokról
    szónokolt.

  62. Gordon szerint:

    “számos tényt nem vessz figyelembe vagy nem is tud róla.” írja jóságos.

    Mert feltételezem, hogy a vitapartnerem tudja (mint ahogy én is). Nem szeretnék idekopizni több oldalas szakirodalom részleteket, meg kronológiát.

  63. csaba péter szerint:

    Szegény gordon , szegény ,
    Aki nem tanul a történelemből , arra itéltetik , hogy újra élje azt.

  64. Gordon szerint:

    Mondjuk Rozgonyi elmerülhetne egy kicsit a Monarchia belpolitikájának történetében.

    Javaslom a korabeli újságokat és ogy-i jegyzőkönyveket.

  65. Gordon szerint:

    “Aki nem tanul a történelemből , arra itéltetik , hogy újra élje azt.” – mondja csaba bölcs péter.

    Még sok mindent hozhat a jövő.

  66. csaba péter szerint:

    Egyébként igaz a második kerületi lecsúszott lumpenek, kisnyugdíjasok, munkanélküliek, deviza hitelesek és hajlétalanok még mindíg töretlenül bíznak a szabadságharcos kormányban.

  67. Gordon szerint:

    őőőőő…. nem csak ott volt időközi az elmúlt 1,5 évben.

    Nézd meg az eredményeket!
    Persze “jól” gondolod: mindenki hüle, csak te vagy helikopter. 😀

  68. Zoli049 szerint:

    Gordon!

    Esetleg holnap lenne egy időközi valahol Szabolcs-Szatmár-Beregben, vagy Borsodban, nem igen tennék pénzt a jelenlegi brancsra!

    A II. kerület nem mérce, nekem nem.

  69. nagyapó szerint:

    Ennyi marhaságot, amennyit a szoclib léhűtők összehordanak, felesleges cáfolni. Olvassák el “Saját teljesítményét elemzi az MSZP” című Népszabadság cikket!
    Ebből az összes élősködő – 40 éves nyugdíjas – megismeri a valóságot, ha még tudnak olvasni a sorok között.
    Olvassák a KSH jelentéseket, nézzék a szomszédos országok üzemanyagárait (tankoljanak ukrán dízelolajat), azután elemezzék a görög, olasz helyzetet.
    Azért azon is elgondolkodhatnak, mekkora munkájuk lesz az új, görög, portugál, spanyol kormányoknak a szoci örökség eltakarításával. Orbán példát ad nekik.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  70. Gordon szerint:

    Szerintem egy fővárosi kerületben többen szavaznak, mint egy porfészek falucskában.

    Ha neked az a mérce… 🙂

    Nézd már vissza az időközik eredményeit!

    Miről beszéltek gyerekek!???

  71. Zoli049 szerint:

    Orbán példát ad nekik – írja nagyapó…

    Nem tőle tanultak valamit, csak nem jött össze?
    Miért fáj az, ha valaki nem olyan hülye, hogy itthon tankol? 🙂 Főleg, ha a határ mellett lakik. Azt elárulod, hogy miért emeltek ma üzemanyag árat, mikor Európa szerte okt. 24-e óta sehol nem? Berlusconi milyen szoci volt???

  72. Zoli049 szerint:

    Gordon!

    Nem egyformán lájkoljuk a dolgokat. Te elhittél és el is hiszel még mindíg valamit, én az elején elhittem nekik amit regéltek, de nem adtam szavazatot senkire, azonban már bevallom, hogy senkiben nem bízom, alternatíva meg nincs és ez a dráma!

  73. nagyapó szerint:

    Zoli049!
    Vártam “leütését” feladott labdámra. Berlusconi pont olyan szoci, mint Gyurcsány(i), Bajnai, Puch, csak sokkal tehetségesebb, némileg gazdagabb. Kíváncsi leszek, az olasz nép hogyan reagál a 60 MEu elvonásra, amitől Berlusconi nem védi meg őket.
    Sok “hülye” van, aki itthon tankol, 2 % megtakarításért ugyanis ki megy külföldre (hacsak nem fűtőolajat vesz Ausztriában)? A nagy szállítók kompenzációt kapnak.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik,ha kinyújtja kezét lop.

  74. XYZ szerint:

    Inkább maradtunk volna mély altatásba!

  75. hitetlen szerint:

    Nagyapónak meg kellene húzni a szakállát ! Korára tekintettel csak ennyi: szegééééééééény 😛

  76. hitetlen szerint:

    Ugye, hogy ugye ! OSTOBÁK ÜLNEK FELELŐS POSZTON !

  77. meghát.... szerint:

    “Orbán Viktor az intenzív osztályról hozta ki Magyarországot” – Csak elfelejtette mondani,hogy közben kihúzta a betegnek a szájából az oxigén slagot,meg az intravénás tűt a karjából ! –

  78. Perspektíva? szerint:

    Lehet vitatkozni, egymást dícsérni, szapulni stb.! Mégis azt gondolom sokkal komolyabb dolgok zajlanak a világ színpadán.

    “Internacionalista (liberálbolsi) elszakadási nyilatkozat
    2010. July 14. Wednesday, 13:40 Szerző: magyarifjusag (1 olvasás)
    Magyar Fórum”

    “Magyarország megszerzését szörnyű vereségünk ellenére sem adjuk fel. Hűek maradunk Simon Perez kissé elkapkodva meghirdetett hódítási tervéhez. Ha a jelen körülmények között az egész országot megszerezni nem tudjuk, ragaszkodunk Juda/Buda/pesthez és az ország édesvízben gazdag kies pontjaihoz, valamint off-shore jogainkhoz és a médiához. Meg fogjuk büntetni a magyar nemzeti keresztény középosztályt ezért a kétharmados talpra állásért. Írjanak új alkotmányt, mi nem tartjuk be. Kerülgessék a Szent Koronájukat, mi ragaszkodunk a micisapkához. A földet felvásároljuk. A bankokat nem hagyjuk, a médiát nem adjuk, a nemzeti szellemet, a magyar öntudatot a megtartott médiával csírájában eltapossuk.
    Most nem vagyunk jó helyzetben, mert „elkúrtuk”. De a beszivárgási együtthatónk, a szôrszálhasogatási képességünk megmaradt. Esztétáink élnek és dolgoznak, „lehet más” okos-tojásaink nyüzsögnek, régi és régi-új marxistáink fáradhatatlanul merik-merítik a lét az internacionalizmus mély kútjából, médiakádereink rövidesen rátalálnak a bomlasztás, elkedvetlenítés új módszereire – van remény, elvtársak.
    Magyar Magyarország nem volt és nem is lesz!
    New York – Párizs – Tel-Aviv-2010
    Magyar Fórum címlap”

  79. Perspektíva? szerint:

    “Ez a blog Innen linkkel hivatkozott Partners Ez a blog Innen linkkel hivatkozott Partners Betöltés… Bilderberg Háttérhatalom New World Order A háttérhatalom szerepéről, dr. Drábik Jánost, a Szabad Európa Rádió nyugdíjas vezető programszerkesztőjét kérdezte a sokkaljobb.hu riportere. – A világ leghatalmasabb urai először 1954-ben ültek össze egy titkos tanácskozásra, a hollandiai “Hotel Bilderbergbe”. Mi rejtőzik a csoport mögött? – A Bilderberg-Csoport a világot irányító globális pénzügyi elit egyik képviselete. A pénzuralmi világrend *skörű hálózatot működtet. Ezek közül a három legfontosabb, a Külkapcsolatok Tanácsa (Council on Foreign Relations), másodhegedűsként a Bilderberg Csoport, és végül a Trilaterális Bizottság. Tény, hogy a Bilderberg Csoport 56 év alatt nagy tekintélyre tett szert. Mégpedig azért, mert a kiszivárgott információk és tények utólag csaknem mindig igaznak bizonyultak. Onnan lehet tudni, hogy ez az egyébként erősen titkolózó társaság miről tanácskozott, hogy utólag milyen döntések születnek a világ pénzügyi, gazdasági és politikai életét irányító fórumokon. Amit a Bilderberg Csoport zárt ajtók mögött megbeszél, azokból kormánydöntések, a nemzetközi szervezetek, a NATO, az EU, az ENSZ stb. döntései lesznek. – Mit lehet tudni az idei, június 3-6. között megtartott sitgesi találkozóról és előzményeiről? – Idén Spanyolországban, közelebbről: Katalóniában, a Barcelonától 30 km-re fekvő exluzív üdülővárosban: Sitgesben tartották a tanácskozást. Az eseményt ezúttal is fokozott titkolózás vette körül. A pénzuralmi világrend egyik legfőbb szabálya, hogy háttérhatalom nincs, és aki erről beszél, az összeesküvési elméleteket gyárt. A Bilderberg-tanácskozások szervezői és résztvevői nem ismerik el, hogy fontos kérdésekről nemcsak behatóan tanácskoznak, hanem döntéseket is hoznak, amelyeket aztán a Világbank, a Valutaalap, a kormányok, a nemzetközi szervezetek végrehajtanak. Fontos tudni, hogy a sitgesi tanácskozást megelőzően sor került Dublinban, a Háromoldalú Bizottság, a Trilateral Commission találkozójára. Az államok felett főhatalomként működő pénzimpériumnak ez a fontos intézménye már megtárgyalt olyan kérdéseket, mint például a pénzügyi válság kezelése, egy új globális pénzügyi rend kialakítása, s az új világvaluta bevezetése. Megvitatták, hogy az új pénzügyi rendszer irányítója s központi bankok jelenlegi központi bankja, a bázeli székhelyű Nemzetközi Fizetések Bankja, vagy pedig a Nemzetközi Valutaalap legyen.”

  80. Perspektíva? szerint:

    “Ha a dollár kivezetésre kerül, akkor az euró is vele bukik. Valószínűleg az aranynak tovább fog nőni a világpénz szerepe és előbb-utóbb egy nemesfémmel fedezett világvaluta kerül bevezetésre. Mindezt nem lehet gyorsan végrehajtani, mert akkor Kína elveszítené 2.500 milliárd dollárnyi valutatartalékát. Ha a dollár túl gyorsan inflálódna el, és kerülne kivezetésre a nemzetközi kereskedelemből, akkor Kínát óriási veszteség érné, és ez nagyobb méretű háborús konfliktust is előidézhet. Mindezt megvitatták Dublinban, a Háromoldalú Bizottság ülésén, ahol a főtéma az új világrend és a hozzákapcsolódó új globális pénzügyi világrendszer létrehozása volt. A pénzügyi összeomlásnak és a nyomában járó gazdasági világválságnak nem sikerült meggyőzni a népeket arról, hogy a káoszból és az anarchiából a kiutat az egy központból irányított világrendszer, a globális unió mielőbbi létrehozása jelentheti. A válság előidézése tehát ezt a célját nem érte el. – Melyek voltak a tervbe vett célok? – Azt akarták, hogy olyan súlyos legyen a válság, amely már rákényszerítheti a világra az új világrendet, amely a történelemformáló világerők különböző struktúráinak már 250 éve a legfontosabb világstratégiai célja. E stratégiának a lényege olyan, egy központból irányított világrend, egyfajta világállam létrehozása, amelyben a nemzetközi pénzkartell tartja az ellenőrzése alatt a pénzrendszert, és a szuper-gazdag pénzdinasztiák ennek a segítségével gyakorolják a politikai hatalmat is. Olyan kétpólusú világtársadalom létrehozása a céljuk, amelyben a pénzvagyon-*donosok szűk érdekcsoportja gyakorolja a hatalmat, ellenőrzi a gazdaságot, és mindenki más tőlük függő, bérből és fizetésből élő alkalmazott, vagy még kiszolgáltatottabb helyzetben lévő segélyezett. – Célba érnek? – A gazdasági világválsággal nem tudtak kialakítani olyan kaotikus viszonyokat, amelyekből természetes követelésként – a rend utáni vágyként – be lehetne vezetni az egy központból irányított világrendszert. Nem kizárt, hogy visszatérnek a történelemben már kipróbált és sikeresnek bizonyult módszerhez, egy nagyobb méretű háború kirobbantásához. Az euró-atlanti hatalmi elit számára a háború egyrészt lehetővé teszi az adósságcsapdából való kikerülést, másrészt felgyorsíthatja a világelit által régóta áhított globális integráció megvalósítását.”

  81. Perspektíva? szerint:

    “Célba érnek? – A gazdasági világválsággal nem tudtak kialakítani olyan kaotikus viszonyokat, amelyekből természetes követelésként – a rend utáni vágyként – be lehetne vezetni az egy központból irányított világrendszert. Nem kizárt, hogy visszatérnek a történelemben már kipróbált és sikeresnek bizonyult módszerhez, egy nagyobb méretű háború kirobbantásához. Az euró-atlanti hatalmi elit számára a háború egyrészt lehetővé teszi az adósságcsapdából való kikerülést, másrészt felgyorsíthatja a világelit által régóta áhított globális integráció megvalósítását. Ennek a világstratégiának a része például a felmelegedés, s a klímaváltozás nyomán bekövetkező környezeti katasztrófával való riogatás, vagy a széndioxid-kvótákhoz kapcsolódó globális méretű spekuláció beindítása. A pénzügyi- és gazdasági válság eddig nem hozta meg a várt eredményt. Ezért merült fel egy újabb háború kirobbantása, mint megoldási eszköz a változások felgyorsítására. Irán alkalmas lehet e cél elérésére. A perzsa állam körül már felvonultak a hadseregek: óriási támaszpontok épültek Afganisztánban, Irakban már évek óta állomásoznak a hadosztályok, a tengeren megtörtént az amerikai haditengerészeti erők öszevonása, két repülőgép-anyahajó is állomásozik a Perzsa öbölben, és ott vannak az amerikai mellett az izraeli haditengerészet atomtengeralattjárói is. A háborús felkészülés olyan szakaszba érkezett, hogy a háború technikailag bármely időpontban megindítható. – Miről esett szó a sitgesi tanácskozást megelőző dublini találkozón? – A világtörténelemben most fordul elő először, hogy a lakosság és a közvélemény tud a transznacionális világerők terveiről, és ez akadályozza stratégiai céljaik megvalósítását. Korábban ez nem így volt. A világközvélemény ma már számon tartja, hogy kik a Bilderberg Csoport belső magjához tartozó személyek, akik minden alkalommal jelen vannak a találkozókon: a belga és a spanyol királynő, Henry Kissinger, David Rockefeller, a Rothschild-dinasztia képviselői, és mások. Tudomása van arról is, hogy kik meghívott résztvevők.”

  82. Perspektíva? szerint:

    2010-ben több okból is rendkívüli világhelyzet van. Felgyorsult az egész emberiség öntudatra ébredése, másrészt a világelit legfelső rétegében kiéleződtek az érdekellentétek. Komoly nézeteltérések alakultak ki a világválság megítélésében, a pénzrendszer átalakítása és a kibontakozás, valamint egy esetleges, Irán elleni háború kérdésében. Sitgesben azzal a kérdéssel is foglalkoztak, hogyan kellene a világ közvéleményét megnyerni az új világrend számára, meggyőzve őket arról, hogy ez a káoszból kivezető egyetlen út. Így lehet elkerülni a még nagyobb gazdasági és pénzügyi káoszt, a polgárháborús viszonyok kialakulását. A Bilderberg tanácskozással egy időben zajlott Dél-Koreában a G-20-ak pénzügyminisztereinek és jegybankelnökeinek találkozója. A Bilderberg-Csoport találkozójával ellentétben – amelynél kötelező a szigorú titoktartás – a G-20-ak konferenciájáról már nyilvánosságra hoztak egyes döntéseket. Ezek egyben arra is engednek következtetni, hogy mit hagytak jóvá Sitgesben, és mit nem. A G-20-ak elhatározták, hogy valamennyi bankmentő és gazdaság-élénkítő csomagot leállítanak és megtiltják a kormányoknak a nagyarányú állami segélyezést a pénzügyi likviditás és a termelő gazdaság működésének a biztosítása érdekében. Az egyes államoknak minden pénzforrást fizetőképességük fenntartására kell átcsoportosítaniuk.

  83. Perspektíva? szerint:

    “Kik tehetnek az államok eladósodottságáról? – Erről a pénzügyi elit és a *donában lévő bankrendszer tehet. Az Európai Unió tagállamai azért adósodtak el, mert a világ pénzügyi rendszerét globális szerencsejáték-kaszinóvá átalakító spekulánsok gátlástalan hazardírozásukkal megbénították a pénzfolyamatok normális működését, és az Európai Unió egészét gazdasági válságba sodorták, pénzügyi rendszereiket az ellenőrzés nélkül hazardírozó spekulánsok összeomlasztották. Gazdasági világválságot idéztek elő, és rákényszerítették Amerikát, hogy a helyzetet – az adófizetők terhére – bankmentő és gazdaságélénkítő csomagokkal orvosolják az adófizetők pénzéből. Amerikában 4500 milliárd dollárt, az európai országokban pedig – Németországot, Franciaországot, Olaszországot, Dániát, és más országokat is beleértve – 4100 milliárd eurót csikartak ki a gátlástalanul hazardírozó pénzintézetek és bankok megmentésére. Ugyanezek a pénzügyi csoportok, amelyek a válságot előidézték, most képmutatóan arról siránkoznak, hogy megrendült a bizalmuk ezekben az országokban, mert úgy eladósodtak. Vajon miért nem önmagukban keresik a hibát? Görögországban, Olaszországban és másutt már korábban is nagy volt az eladósodás mértéke, mégsem estek kétségbe a spekuláns hitelezők. A mesterséges pánikkeltésre azért volt szükségük, hogy újabb milliárdokat csikarjanak ki a maguk számára. Azért veszítették el hirtelen bizalmukat, mert akkor a nekik dolgozó minősítő intézetek leminősítik a “rendkívül kockázatossá” vált adósokat. Ha pedig leminősítik őket, akkor magasabb kockázat miatt már magasabb lesz a kamatláb. Ki teszi zsebre a magasabb kamatokat? A befektető, hitelező pénzintézetek, a pénz- és korporációs oligarchia *donában lévő bankok. Van azonban még egy magyarázat arra, hogy miért volt szükség az álszent pánikba-esésre. A mesterséges pánikba-esés, amiből most extra milliárdokat zsebelnek be, arra is jó, hogy az uniós tagállamokra, elsősorban az eurózóna tagjaira, rákényszerítsék a további pénzügyi centralizációt. Arra hivatkozva, hogy veszélybe került az euró és az egész eurózóna léte, saját hatáskörükbe akarják vonni a már megszerzett monetáris felségjogok mellé a fiskális hatásköröket is. Már nemcsak a monetáris felségjogokat – pénzkibocsátás, kamatszabályozás, árfolyamszabályozás, hitelrendszer – akarják központosítani, hanem az adók kivetését és a tagállamok költségvetésének ellenőrzését is. Ennek megfelelően európai adórendszert szeretnének, továbbá azt, hogy ne legyen önálló költségvetése a tagállamoknak, hanem azt is a nemzetek feletti brüsszeli bürokrácia készítse el, illetve hagyja előzetesen jóvá. – Ilyen körülmények között mennyi esélyük van a nemzetállamoknak? – A pénzuralmi világelitnek saját intézménye az Európai Unió. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy az Európai Unió fölösleges intézmény. Európa népeinek nincs szükségük egy elbürokratizálódott, költséges birodalmi struktúrára. Az EU-ra nem Európa népeinek, hanem a világuralmi elitnek van szüksége. Az államok feletti hatalmat gyakorló transznacionális pénzkartell akar mindenáron szabadulni a nemzetállamoktól, mert azok a szuverenitásigényüknél fogva, bármikor kiléphetnek a pénzuralmi világrendből. A pénz önmagában értéktelen “jel”, amit a nemzetközi pénzelit gyakorlatilag ingyen hoz létre “a levegőből”. Ennek a jelnek, fedezetlen pénznek, akkor lesz fedezete, amikor azt hitelként ki tudják valakinek kölcsönözni. A hitelfelvevő adósként elkezd érte kamatot fizetni. A legjobb adósok maguk az államok, mert a szuverén adósok elvileg nem mehetnek csődbe. Ezzel a fedezetlen jel, fedezett pénzzé alakul át.”

  84. Perspektíva? szerint:

    “De ezt a jelet az egyes országok maguk is kibocsáthatnák. Ez a saját kibocsátású nemzeti közvetítő közeg jobb pénz lenne, mint a külföldről kamatsarcra kikölcsönzött jel, mert a saját pénznek az adott országban az értékteremtő munka lenne a fedezete. Kína például így működik. Ezért a transznacionális pénzkartell célja az, hogy minél előbb megszabaduljon a nemzetállamoktól. Ennek a legolcsóbb módja beterelni őket egy nemzetek feletti birodalmi struktúrába. Így a felszámolásukhoz nem kell sem hadsereg, sem háború, mindössze át kell mosni az emberek agyát a kezükben tartott véleményipar tömegtájékoztatási eszközeivel. Azé az agy és a gondolkodás, aki megtévesztéssel, félretájékoztatással megműveli. – Magyarországra nézve ez mit jelent? – Magyarországnak a nemzetközi pénz- és korporációs oligarchia, és hatalmi hálózata diktál, mert nincs olyan erős társadalma, nemzeti elkötelezettségű, pénzügyi és gazdasági erővel rendelkező kormánya, amely kellő határozottsággal szállhatna szembe a pénzuralmi világelittel. Egyelőre az történik, amit ők akarnak. 1989 óta folyamatosan el tudták érni, hogy Magyarországon ne bocsássanak ki magyar munkával fedezett magyar pénzt. 1991 óta jogilag is bebetonozták ezt a rendszert az MNB törvény elfogadásával és a kétszintű bankrendszer bevezetésével. Amire a szervezett magánhatalomként működő pénzvilág hajlandó hitelt adni a “levegő pénzéből”, az működhet, amire nem ad, az nem működhet. Magyarország új, nemzeti elkötelezettségű kormánya már kísérletet tett néhány lényeges intézkedés meghozatalára. Ezekhez azonban szükséges lett volna az, hogy 2010-ben a magyar költségvetés hiánya a GDP (nemzeti össztermék) 3,8 %-a helyett 6,8 % legyen. Erre a világelit és annak pénzügyminiszteri tanácskozása azt mondta, hogy: nem. A befektető bankárokat nem érdekelte, hogy ennek az országnak van egy demokratikusan megválasztott, erős legitimációval bíró kormánya, amely felelősséggel tartozik a magyar társadalomnak. Ha a számára kisajátítható pénzek biztonságáról van szó, akkor nem ismer tréfát. A demokratikus magyar vezetés pedig engedelmesen fejet hajtott. Ez is mutatja, hogy *donképpen ki is irányítja az országot. Az eladósítás olyan pénzelvonási technika, amelynek nem az a célja, hogy az adós megfizesse tartozását. Ha egy csoda folytán egyszerre csak mindenki kifizetné az adósságát, akkor egy fillér pénz sem maradna forgalomban. Ha pedig nincs pénz, akkor nem tud működni a gazdaság, mert ez a “jel” az, amely a gazdasági életet közvetíti. De ennek a jelnek az előállításához nincs szükség egy nemzetközi privilégizált rétegre, és az ő “levegőből” előállított pénzére, amelyet rendkívül drágán hajlandó kikölcsönözni. Magyarország, a magyar gazdaság magyar kibocsátású fizetőeszközökkel is működtethető lenne, amire sok bizonyíték van. Kína már így működik sikeresen immáron harmadik évtizede. Kínát az euró-atlanti elit másként szorongatja. Mi is meg tudnánk tenni, hogy olyan munkaprogramokat indítsunk be, amelyekhez megvan hazánkban a munka, a munkaerő, a munkaeszköz és a technológia is. Így épülhetnének a gátak, a víztározók, a belvízelvezető és a szennyvízelvezető rendszerek, de így épülhetne tovább a közúthálózat is. Társulhatna hozzá országos erdősítési, parkosítási és lakásépítési program is. A fizetőeszközt a magyar állam bocsátaná ki. Ezek nyomán segélyezett munkanélküliek tízezrei válhatnának rövid idő alatt munkavállaló adófizető polgárokká. Az államnak több pénze lenne a közfeladatok finanszírozására, és kevesebb hitelt kellene igénybe vennie. Ennek egyetlen akadálya az, hogy sérti a nemzetközi pénzkartell érdekeit. -“

  85. Perspektíva? szerint:

    “Voltak-e olyan nemzetállamok, amelyek ellenálltak? – Argentína 2000-ben ellentmondott. Mi történt? Mindenféle eszközzel próbálták ütni-verni, de nem sikerült. A 103 milliárd dollárból azonnal elengedtek 65 milliárdot, a dögkeselyű Nemzetközi Valutaalapot pedig inkább kifizették az argentinok, csakhogy minél előbb megszabaduljanak tőle. Argentína “köszöni, jól van” és fejlődése felgyorsult – Van arra esély, hogy az erős nemzeti öntudattal rendelkező államok összefogjanak? – Oroszország ugyan nem tudta teljesen kivonni magát a pénzuralmi rendszerből, de mégis olyan önálló, nemzeti érdekeit képviselő állam, amely szorosan együttműködik Kínával, Indiával és más államokkal is a Sangháji Együttműködési Szervezet keretében. Oroszországot a pénzügyi világválság csak periférikusan sújtotta. Az Orosz Medvéből azonban mumust csináltak, pedig érdemes lenne szorosabban együttműködni vele, ahogyan Kínával és más ázsiai országokkal, többek között az arab világ államaival is.”

  86. Perspektíva? szerint:

    “Barcelonában titokzatoskodott idén a Bilderberg-csoport – Van alapja az összeesküvés-elméleteknek? Soros GyörgyA világhírű magyar származású befektető (gazember) a bécsi nemzetközi pénzügyi intézet (Institute of International Finance) fórumán kifejtette: „A pénzügyi rendszer összeomlása nagyon is valóságos volt, és a bekövetkezett krízisnek távolról sincs még vége.(hát ezt nagyon is jól tudják, hisz ŐK csinálták) Tulajdonképpen a második felvonás csak most kezdődik (az még most készítik elő..), amikor a pénzpiacok kezdik elveszíteni bizalmukat a szuverén adósságlevelekben. A reflektorfény ugyan Görögországra és az euróra vetül, de a görög válság utóhatása világszerte érezhető lesz” –jövendölte Soros (hát nem jövendölte hanem jól ismeri a forgatókönyvet), mivel szerinte az európai szuverén adósságtörlesztési válság a gazdasági fellendülés még törékeny szakaszában kényszeríti megszorításokra az unió országait. Erre építve a válság éveit eddig pozitív szaldóval záró Soros nem zárta ki a kettős recesszió veszélyét sem, utalva arra, hogy a kormányok kénytelenek csökkenteni eladósodottságukat a pénzpiacok nyomására – írja az MTI. A szabályozási politikának szerinte az aktívabuborékok képződésének megelőzését kellene szolgálnia, mivel saját egyensúlytalanságaik korrigálása idegen a pénzpiacok természetétől. LINK: Az amerikai Kongresszus közelebb került az Irán elleni háborúhoz! LINK: Drábik “A világ jövőképe” Az Unió mögött nagyhatalmú érdekcsoportok vannak, amelyeknek az a szándéka, hogy minden áron fenntartsanak egy olyan rendszert, amely elősegítheti az egy-központból irányított világrendszer létrehozását. Sokan azt mondják, hogy a „globális részvénytársaság” létrehozására törő érdekcsoportok létezése puszta paranoia és nincsenek világuralomra törő érdekcsoportok. Montreálban viszont a napokban tanácskozott a CFR (a Council on Foreign Relations) elnevezésű tekintélyes szervezet vezérkara. Ez a háttérhatalom egyik legnagyobb szervezete a világon. A montreal-i tanácskozásonZbigniew Brzezinski arról beszélt, hogy veszélybe került az egyközpontból irányított világrend – az új világrend – létrehozása egyrészt azért, mert az emberiség öntudatra ébredt és kezdi érteni, mi történik körülötte, másrészt azért, mert a világ elit megosztott, és legfelső köreiben éles hatalmi harc dúl. Tagjai számos fontos kérdésben nem értenek egyet. Nem tudtak megegyezni abban, hogy a jelenlegi pénzuralmi rend *gászati hozama felett ki rendelkezzék. Élesen eltérnek a jövőről alkotott elképzelések is, pl. maradjon-e a dollár vagy ne maradjon, s ha kivezetik a dollárt, akkor gyors vagy lassú legyen ez a folyamat. Nyitott az is, hogy mi legyen az új világvaluta fedezete, melyik intézmény lássa a központi bankok központi bankjának a szerepét. Jelenleg a bázeli Nemzetközi Fizetések Bankja, a BIS a globális központi bank. De felmerült az az elképzelés is, hogy a Nemzetközi Valutaalap töltse be ezt a szerepet. Sok más fontos kérdés is még válaszra vár, s emiatt rendkívül nagy a feszültség. Küldés e-mailbenBlogThis!Megosztás a TwitterenMegosztás a Facebookon Főoldal Feliratkozás: Bejegyzések (Atom) AWAKENING THE WORLD …… Every Heart Makes A Difference „Soha se kételkedj abban, hogy egy mély gondolatokkal rendelkező, felelősségteljes kis csoport képes megváltoztatni a világot, hiszen ez az egyetlen módja a világ megváltoztatásának!” (Margaret Mead) TOP THEMES Világ a MONSANTO szerint – Teljes megdöbbentő film Rémísztő hangok világszerte – STRANGE SOUNDS on EARTH DURVA DOLGOK VANNAK FOLYAMATBAN – Kevesen látják… FORRADALOM ZAJLIK A VILÁGBAN – CSENDESEN DE MEGÁLLÍTHATATLANUL USA = POLICE STATE Rendőrállam a 21.században Valami DURVA fog hamarosan történni HAARP & Wheather modification Szabadkőművesek titkos terve – Az angol-szász misszió CHEMTRAILS – Vegyi csíkok az égen Filmek – Ébresztő !”

    A fenti anyagok kivonatosan jelenítettek meg olvasni valót: “Az új világrend kalakulásának folyamatairól.”

    Tisztelt olvasók!

    Utólag is elnézést kérek a kissé hosszúra nyúlt olvasmányért, de úgy gondolom megérte elolvasni, akit egy kicsit is érdekelhet, a lehetséges jövőnk.

  87. Zoli049 szerint:

    Mekkora “okosság” ez az új világrendet megalapító “nagy háború” elmélet.
    Mondjuk Iránnal újat húznak, akkor van atomerőmű, ahol ha energia termelés történik, nagy mértékben, akkor nagy mennyiségű fűtőanyag van jelen, minek óhatatlan “mellékterméke” a Plutonium. Ha igen masszívan “csövön” járatnak egy ilyen erőművet, akkor mári dúsítást hajtanak végre. A mai irányító hatalom, aki Kína, ugyanígy rendelkezik ilyen létesítményekkel, Oroszországról nem is teszek említést és az elmebeteg Észak Kóreárol.
    Na, kérem, ha itt egy-két 5 MT-s töltetetet (ami nem is nagy) eldurrantgatnak, akkor a Bilderber csoport ( ki tudja kik) tagjai valami gyönyörű jövőnek néznek elébe, velünk együtt. Mi értelme van?
    Echo tv a forrás? 🙂

  88. ebihal szerint:

    Gordonnál először a 80-as években /18:27/, aztán már a 70-es években /21:10/ romlás
    volt. Tessék már eldönteni!
    Egyébként a 80-as évek végéig nem lehetett érezni a bajt.A magyar termékek nem
    voltak rosszabbak mint a nyugatiak, csak mivel nyugatit nem lehetett kapni, úgy
    gondoltuk, az a csúcs./persze magyar áruból is hiány volt/ Az akkori lassabb fejlődés
    hosszabb távon biztosította a munkaellátottságot és a munkahely megmaradását.
    A mezőgazdaságról csak annyit : a szövetkezetekben a környék majd minden lakója
    munkát talált. Ma egy faluban van néhány nagygazda / hogy hogyan szerezték a földet
    az is kérdéses/, a többiek sorban állhatnak napszámért.
    OV a közelmúltban nyilatkozta, hogy a pénz alapú társadalmat a munka alapú társada-
    lommal kell felváltani. Ezt utoljára a politikai gazdaságtan szigorlaton emlegették a szocialista gazdaságtannal kapcsolatba.

  89. Manitu szerint:

    Fáj az igazság a sok Gyurcsány-fannak.

  90. Paul szerint:

    Perspektiva? anyagát kiegészítve: egy országról ahol működik a polgári demokrácia.
    Izland – az elhallgatott polgári demokrácia győzelme.

    A médiák az utolsó részletekig tájékoztattak bennünket, az Egyiptomi és a Líbiai eseményekről. Mélyen hallgattak viszont a lázadásokról és a példaértékű polgári forradalomról, amelyik két évvel ezelőtt zajlott le Izlandon. Ahol a polgárok kikényszerítették a kormány távozását, és az alkotmányuk átírását.
    Éppen azért volt az egész eset elhallgatva, mert az izlandi események a polgári forradalom modellje.
    Az izlandi forradalom cenzúrája a legjobb bizonyíték arra, hogy hogyan kezelik mindazon információkat, amelyek veszélyesek lehetnek a politikai és a gazdasági elitre.
    Az Izlandi nép lemondatta a régi kormányt, és a nagy bankok államosítva lettek. Az ország nem fizeti meg az adósságot, mert ez az POLITIKUSAIK korrupt döntéseinek az eredménye.

    Az új alkotmányban rögzítették, hogy a politikának a főszereplője az ember, és nem a politikus.

    Jelenleg Izland a legjobb példaképe a nép békés és tisztességes reakciójára, a jelenlegi hatalom ellen, amelyik az országot és a világot a válságba vezette. Az Izlandi modell mutatja, hogy fontos, hogy a politikusok féljenek az emberek reakcióitól, ha
    nem a népük érdekében tevékenykednek. De ök csak és kizárólag a politikai karrierjüket, és ÉRDEMTELENÜL felvett 2-3 milliós jövedelmüket féltik.
    Elhallgatott tények Izlandról:

    2008-ban államosították a legnagyobb bankot. A pénznemük, és a piac összedőlt. Az ország csődbe ment.

    2009-ben nagyszabású tüntetések voltak a parlament előtt, a nép lemondásra kényszerítette az elnököt és az egész kormánykoalíciót. A politikusok követelik az adósság megfizetését Nagy
    Britanniának és Hollandiának, összesen 3.500 milliárd Eurót, amelyet 15 év alatt kellett volna megfizetni 5,5% kamattal.

    2010-ben a nép az utcára vonul, és kiharcolják maguknak az általános népszavazás törvényét. 2010 januárjában a köztársasági elnök elutasítja ennek a törvénynek a ratifikálását, és bejelenti, hogy konzultálni fog az Európai Unióval.
    A nép ismét az utcára vonul. Márciusban népszavazás van, amelynek az eredménye, hogy a nép 93%-a elutasítja az adósság megfizetését Nagy Britanniának és Hollandiának.
    A kormány rá volt kényszerítve, hogy elkezdje az állam képviselőinek kivizsgálását, hogy jogi felelősségre vonja őket a válságért.
    Utána következett, egy néhány bankfőnök és menedzser bebörtönzése.
    Miután az Interpool kiadta a parancsot, minden résztvevő bankár elhagyja az országot. Létrehozták az új alkotmányt, amely már nem a Dán alkotmányának másolata, amint ez idáig volt.

    2011 februárjában összejött az alkotmányalkotó testület, amelyet a nép által közvetlen választott képviselők alkottak, és elfogadásra előterjesztették az új alkotmányt, amelyik megállapodás alapján született.

    Ez az izlandi forradalom rövid történelme: az egész kormány lemondása, bankok államosítása, általános népszavazás, a válságért felelős emberek bebörtönözése és egyenesen a nép által átírt alkotmány elfogadása.

    Az Izlandon történő események olyan politikusoknak keltette fel a figyelmét mint Merkel (német), Sárkozy (francia), Cameron (angol), Zapatero (spanyol), Berlusconi (olasz) és másoknak akik gyorsan felismerték a veszélyt az ő korrupt rendszerükre.

    Az Izlandon történő eseményeket bojkottálták. Némelyik állam kiegyezői állítólag a médiáknak cserébe a hallgatásért, adókedvezményeket ígértek.
    Mindennek ellenére az Izlandi forradalom eszméje terjed egész Európában. Ellenálltak a korrupt és tarthatatlan rendszernek, és a világnak leckét adtak az igazi demokráciából. Azoknak a politikai és gazdasági elitnek akarata ellenére, akik a világválságot okozták.
    A szabadság iránti vágynak nincs határa!

    Fordította: Vajda Iván

    Megjegyzés: Talán nem véletlen, hogy mindez Izlandon történt, ahol az újkori világ legrégibb parlamentje van az “Althinget”, amelyik 930-ban alakult.

    Forrás: http://www.votoenblanco.com/Las-democracias-degradadas-de-Occidente-silencian-la-revolucion-civica-de-Islandia_a4122.html
    indymedia: http://imcmedia.cz/?p=393

  91. kiskovi szerint:

    Képes volt ez a szánalmas fityisz vezette csürhe is találni egy olyan cikket, ami nem vérig fikázza orbán és “munkásságát”. Nagyon bíztok a gazdátokba mi? 🙂

    nagyapó:
    “Olvassák a KSH jelentéseket, nézzék a szomszédos országok üzemanyagárait (tankoljanak ukrán dízelolajat), azután elemezzék a görög, olasz helyzetet.”

    Én nézem a szomszédos országainkat és messze lehagytak minket, sőt már-már leköröznek. Csak nem a ov-n keresztül nézed megint a híreket?

    “Vártam “leütését” feladott labdámra. Berlusconi pont olyan szoci, mint Gyurcsány(i), Bajnai, Puch, csak sokkal tehetségesebb, némileg gazdagabb.”
    Még egy leütés, mi a jellemzője egy jobboldali pártnak? Mit csinál szeretett vezíred? Kikre jellemző ez? Rakd össze 😉

    Gordon:
    Kik laknak a 2. kerületben? Tedd fel magadnak a kérdés és megtudod miért lett ez az eredmény.

    Manitu: Ez kevés lesz, tudsz még onnan szívni, ahonnan ez jött jobbat is. Vagy iratkozz be a szijjjátó hazudjunk éjjel és nappal iskolába, sok haverral fogsz ott találkozni 😉

    Lehet csűrni csavarni a dolgot, de 20-30 éve csak szánalom harc van itt sok bólogató birkának köszönhetően. Bármennyire is fáj bevallania ezt a sok fidesz bérencnek az “elmúlt 8 év”-be bőven benne voltak az izomból ellenkezőjét tesszük és mondjuk – nem is tudom minek lehet ezt nevezni – néphülyítő hatásvadász politikának, az hogy 2/3-os többséggel csak tovább tolták az országot a szakadékba, pedig felháborító. Egyedül a megszorításokban bízhatnak, de a drágalátos KSH is a fekete ország eljövetelét látja.

    Semelyik nem mert eddig az aranytojásokhoz nyúlni..

  92. GONDOLKODÓ! szerint:

    Nekem inkább teszik a Paul által közzétett fordítás, az Izlandi események tükrében.
    Az egymás elleni acsarkodás, szemrehányás, uram bocsánat lehülyézés hihetetlenül unalmas már, és főként gyomorforgató!
    Pláne, ha tüzetesen elolvassuk és megpróbáljuk értelmezni akár a Perspektíva, de a Paul által is közzé tett írásokat. Csak hogy ez esetekben nincsen helye “anyázásoknak,” mert sokkal, de sokkal drámaibb a világban végbemenő változások folyamata.
    El kellene már tényleg sokaknak gondolkodnia azon, hogy meddig akarják folytatni a balga megnyilvánulásaik tömkelegét! Nem kellene már végre valahára összefogni, cselekvő részesként tenni a közös dolgainkat, hiszen számomra úgy tűnik már a végkifejlet szakaszába léptünk. Itt már egy perc is drága árat kényszeríthet ki. Tényleg nem vagyunk képesek megoldásokra, olyanra, amelyre utódaink is büszkék lehetnének. Nem hinném, hogy ennyire devalválódott volna lelkünk, elménk, cselekvőkészségünk. Vagy mégis tévednék?!

  93. kiskovi szerint:

    GONDOLKODÓ!: Teljes mértékben egyetértek veled!

  94. joságos. szerint:

    Lassan egy éve is van annak már,hogy ezen a fórrumon a Magyar iparról volt szó.Akkor amellett szóltam,hogy hazai iparra lenne szükség!Uraim,maguk győzködhetik egymást,idézhetnek bár honnan bármit,szabadra engedhetik zsenialitásukat,a tény az tény,ipar nélkül nincs nemzeti felemelkedés.Az sem használ az ország imázsnak,ha magukat lelkes hazafinak tartó emberek a magyar produktumokat silány szemétnek tartják!!Egy ország ipara akkor jövedelmező,ha hazai
    nyers anyag bázisra épül vagy a hozzá adott érték rész aránya magas a termékben.M.O.nyersanyag bázisa a mező gazdaság lehetne.Az élelmiszer ipar mellett az ágazat
    lehetne a bőr ipar,textil ipar,fa ipar alapja.Persze ehhez az is kell,hogy az emberek higgyenek a
    Magyar iparban és képesek legyünk elfogadható áron elfogadható minőséget elő állítani!
    Ez az egyetlen út ami az intenzív osztályról ki felé vezet!!!

  95. Szúrós dinnyehéj szerint:

    Az elmúlt 1 évben közel 100 ezer munkahely szünt meg, az egykulcsos adóval csak a gazdagok jártak jól. Az Orbán-csomag miatt a tisztsséges, dolgozó magyar emberek jártak rosszul.
    Az erőszakos bűncselekmények (cigánybűnözés) száma 30%-kal nőtt. A kormány a Magyar Gárda elleni fellépésével tovább szűkítette a magyarok jogait arra, hogy saját magukat védjék meg a bűnözökkel és a beilleszkedni képtelen antiszociális elemekkel szemben.
    A Fidesz nem számoltatta el Gyurcsányt és társait. Mikor fogják valóban csökkenteni a kommunista vezetők több százezres luxusnyugdíját?
    A mentelmi jog eltörléséről szóló jobbikos javaslatot a kormány lesöpörte.

  96. Szúrós dinnyehéj szerint:

    Orbán a magyarok jövőjéről szólva szükségesnek tartotta az emberek meggyőzését arról, hogy egyhavi fizetésükről, illetve nyugdíjukról mondjanak le.
    Lázár János frakcióvezetőnek igen vastag bőr volt a képén, mikor kijelentette, hogy ,,Aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér… Annak annyi az élete”, nem sajnálva ezzel a szegényebb rétegeket.
    Pintér Sándor Gyöngyöspatán a cigányok által megfélemlített magyarokat utasította rendre…
    L. Simon László, az Országgyűlés kulturális bizottságának fideszes elnöke közpénzből kiadott versében nyomdafésteket nem tűrő szavakat használ: ,,Büdös vagyok, meg kell fürdenem kimosnom a seggemből az elmúlt három nap papírdarabjait … szétbaszott picsájú zsidó kurvák seggéről készítettünk gipszlenyomatokat.”

    Erre és a 19:43-as hsz-re is várom a kerület fideszes vezetőinek válaszát! Várom, hogy véleményüket érvekkel támasszák alá, vagy esetleg Németh Szilárd és az alpolgármesterei annyira nagy emberek lettek az elmúlt 1-1,5 évben, hogy “nem alacsonyodnak le oda”, hogy egy általuk üzemeltetett fórumon nyilatkozzanak?

  97. Bolemann Lajos szerint:

    “Orbán Viktor az intenzív osztályról hozta ki Magyarországot”
    Mondta Orbán Viktor. 🙂

    “Magyarország kikerült az intenzív osztályról, ahova akkor tartozott, amikor 2008-ban a Nemzetközi Valutaalap (IMF) mentőövét igénybe vette.”
    Akkor most megint az intenzív osztályon vagyunk?

    Gyere vissza Bajnai!

  98. gyalog szerint:

    Ál-nagyapó!
    Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-Duma-

  99. abcd szerint:

    A tempó irigylésre méltó !?

    “IMF-tárgyalás: miért csak néhány napot adott magának a kormány?
    Néhány nap alatt le akarja zavarni a tárgyalásokat a kormány a Nemzetközi Valutaalappal, legkésőbb a jövő hét elején már bejelentést kívánnak tenni. A rapid program azt feltételezi, hogy a kormány nem készül vitára az IMF-fel, hanem elfogadja a feltételeit. A sietséget a leminősítés veszélye magyarázza.”

    “Akkor most megint az intenzív osztályon vagyunk?”

    JA !!

  100. Paul szerint:

    Amíg nem működik a Magyar ipar, mezőgazdaság addig csak parasztvakítás a felemelkedésről beszélni. Ezek ugyan úgy hazudnak mint a Gyurcsány, Kóka, Bajnai.
    Próbálj vásárolni ha nincs bevételed. Mitől kitől várják a felemelkedést, az IMF-től?
    Az elmúlt 20évben tapasztaltakat folytatja a FIDESZ is.
    Hisz szereplője volt az ország tönkre tételében.

  101. Bolemann Lajos szerint:

    Mit hazudott Bajnai?

  102. aggódó szerint:

    Jövő évben olyan megszorítások várhatók, hogy arra a legszigorúbb IMF-es is elégedetten bólint rá. Ezek után egyesek hiába álmodoznak, hogy az IMF a támogatásért fejeket akar.
    Az elvárásaiknak a jelenlegi garnitúra is megfelel.

  103. Paul szerint:

    Gordon!!! Már “lélegeztetőgépen” vagyunk! És nincs személyzet aki vigyázzon ránk,hogy meg ne fulladjunk.

    Kilakoltatása közben lett öngyilkos egy budapesti férfi
    Kiugrott a harmadik emeletről kilakoltatása közben egy férfi a főváros III. kerületében – tudta meg a HavariaPress.

    A III. kerületi San Marco utcai lakásnál csütörtökön délelőtt jelentek meg a végrehajtók. A lakásban élő 57 éves férfi a végrehajtás során kivetette magát a harmadik emeletről.

    A lezuhant férfi szörnyethalt, a kiérkező mentők már nem segíthettek rajta. A rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja a haláleset körülményeit.
    Ennyit a felemelkedésről!!!!!! Ezért is a bankok,és kiszolgálójuk a felelősek.
    Húzzuk a strigulát,és nem felejtjük el a számonkérést.
    Életet az életért!!!!!!!

  104. Paul szerint:

    Bolemann Lajos szerint:
    2011. november 17., csütörtök – 20:34

    Mit hazudott Bajnai?
    Tudja Bolemann Lajos,a liba tenyésztők a jóhiszeműségük miatt lettek öngyilkosok!!!!
    Nem azért mert hitegették őket,és átba…ta a Libajnaiék szerencsétleneke!!t

  105. Ditte szerint:

    joságos. szerint:
    2011. november 17., csütörtök – 19:16
    Ön megfogalmazta a nemzeti minimumot, amiben bátran egyetérthetnénk. Én elfogadom.

  106. Bolemann Lajos szerint:

    A Magyar Nemzet ezért már három sajtópert is elvesztett.
    Pesty Lászlót pedig a napokban ítélték el Bajnai megrágalmazásáért.
    http://www.hir24.hu/belfold/2011/11/09/eliteltek-pesty-laszlot-bajnai-megragalmazasaert/

  107. Ditte szerint:

    Az igazság terjesztése is rágalmazás, ez a jogszolgáltatás.

  108. Paul szerint:

    Persze, a bíróság Csepelen is Tóth Mihály és Szeles Gábort védi,mert a ellopott vagyon ami a csepeli polgárokat illette volna meg, az törvényszerű hogy a tolvajokat illeti, UGYE? És a 10 milliárd hol van!!

  109. Bolemann Lajos szerint:

    A hazugság terjesztése a rágalmazás. De várom el tőled hogy ezt megértsd.

  110. Bolemann Lajos szerint:

    De NEM várom el tőled hogy ezt megértsd.

  111. Lakó1214 szerint:

    Mekkora ész Izlanddal párhuzamot vonni. Aki ezt úgy látja, hogy megléphető itt is, az hiú ábrándokat kerget. 🙂

  112. Ditte szerint:

    “Elkövetési magatartás a becsület csorbítására alkalmas tény állítása, híresztelése, illetőleg ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezés használata. Az elkövetési magatartás történhet szóban, írásban vagy egyéb módon, pl. képes ábrázolás útján. A tényállás megvalósulhat a valóságnak megfelelő tények állításával, híresztelésével is. ”

    Bolemann, NEM várom el tőled, hogy az utolsó, idézett mondatot megértsd. Ez a törvény a rágalmazásról.

  113. Szúrós dinnyehéj szerint:

    A magyar embereket ismét becsapták. Az MSZP-SZDSZ után most a Fidesz!
    Az MSZP 8 év alatt tönkretette az országot, most a szétszakadás szélén áll. Hiteltelen párt, amelynek már nincs jövője. A kormánynak egyeteln erős, valódi ellenfel maradt: a nemzeti radikális tábor!

  114. Bolemann Lajos szerint:

    “A Budai Központi Kerületi Bíróság rágalmazás miatt egy év próbára bocsátotta szerdán kihirdetett elsőfokú ítéletében Pesty Lászlót, mert megállapítása szerint a filmes, újságíró VALÓTLANUL állította Bajnai Gordonról, hogy a volt kormányfő – a Wallis korábbi vezérigazgatójaként – tönkrement libatenyésztők haláláért felelős.”

    Valótlan=hazug (csak hogy te is értsd)

  115. Lakó1214 szerint:

    Kérdés. 🙂
    Van amúgy az állítások mögött végre bizonyíték? Mert ha lenne, akkor mennének a feljelentések. Mivel nem mennek a feljelentések, így szerintem nincsennek bizonyítékok. Addig meg rágalmazás és becsületsértés az ok nélküli baszogatás. Jó lenne ha van bizonyíték, akkor lépjenek, azt ez a balf.sz csapat meg tovább, mert roppant unalmas ezt naponta olvasni, hallani.

  116. Ditte szerint:

    “A hazugság terjesztése a rágalmazás.” Ezt a mondatodat cáfoltam a jogszabállyal.

  117. Lakó1214 szerint:

    Éles mesgye a két fogalom között. 🙂

  118. Bolemann Lajos szerint:

    Tehát azt nem cáfolod, hogy Pesty hazudott Bajnai Gordonnal kapcsolatban. Köszönöm nekem ennyi elég.

  119. Paul szerint:

    Lakó1214 szerint: Te birka!!!!
    Az igazság szolgáltatás még mindig az MSZP kezében van.

  120. Ditte szerint:

    Sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom. Nem vagyok érintett, még ismerősöm sincs, aki libázott volna. Én csak egy egyszerű háziasszony vagyok.

  121. Lakó1214 szerint:

    Paul!
    Viktor akkor mit csinált? Polpot Péter már megint ott van, akkor kinek a kezébn van az ügyészség? Elvakult narancsköd! 😛

  122. Bolemann Lajos szerint:

    Igen, te valóban csak egy egyszerű háziasszony vagy.

  123. Ditte szerint:

    Viszont annak kiváló.

  124. Bolemann Lajos szerint:

    “Sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom. Nem vagyok érintett”

  125. "?!" szerint:

    Ady Endre így látta Széll Kálmánt

    “Széll Kálmán úr, a magyar politikai élet Neukomja, eljátszotta immár kis játékait. A hipnózis nehéz álmából ébredni kezd a magyar közvélemény, s a miniszterelnök úr be fogja ide s tova látni, hogy a rátóti tehéngazdálkodás elvei nem válnak be a miniszterelnöki székben.

    Nem titkoljuk, hogy annak idején mi is tápláltunk reményeket a miniszterelnök úr szép ígéretei felől, de ugyancsak mi voltunk azok, kiknek nagyon hamar be kellett látnunk, hogy a Széll-éra nem egy jobb korszakot jelent, s a nagyhangú ígéretek csak ígéretek maradnak.

    Széll Kálmán a legnagyobb mértékben nélkülözi az igazi államférfi tulajdonait. Ő, aki büszkén hirdette magát a Deák Ferenc elvei letéteményesének, éppen olyan messze esett a minden hibája dacára is tiszteletreméltó Deák Ferenctől, akár a korrupció atyamestere, Tisza Kálmán vagy a korlátolt eszű volt főispán-miniszterelnök.

    Deák Ferencben is erős volt a megalkuvási készség, de ellensúlyozta erős magyar egyénisége s a politikai morál iránti érzéke. Széll Kálmán paktummal került a miniszterelnöki székbe, beváltatlan ígéretekkel vezette félre a közvéleményt, egyéni érdekek kielégítésével némította el az ellenőrzés kritikáját, s ami a politikai morált illeti, a Széll Kálmán eddigi kormányelnöksége nem nagyon igazolta híres teóriáját a politikai becsületről.

    Példa nélkül való az az eset, hogy egy miniszterelnök ennyi ideig sütkérezzék a népszerűség fényében, anélkül, hogy erre legkevésbé is méltónak mutatta volna magát.

    Pártja megnövekedett a húsosfazék varázsától, a diadalmas ellenzék pedig paktumba göngyölte a győzelmi pálmát, s hódolattal tette le a miniszterelnök úr lábai elé. Tulajdonképpen ellenzék sincs, mióta Széll úr hinti a port a magyar politikusok szemébe.

    Az ő dicsőségét zengi a magyar sajtó is – alig néhány független lap kivételével. A nemzeti jogok Türtaioszai ma már csak ódákat írnak.

    Ezek után ígérhetett, bolondíthatott tovább. Minden ígéretét vívmánynak vették, s minden megalkuvását államférfiúi bölcsességnek.

    Az ő miniszterelnöksége alatt nyugodtan verhették arcon a magyart, avathatták fel nagy ünnepséggel a Hentzi-szobrot. Máskor az egész magyar sajtó egyként tiltakozott volna e galád merénylet ellen, most alig egy-két magyar lap emelte fel szavát.

    És mégis a Hentzi-ünnep leplezte le a maga valóságában Széll Kálmánt.

    Most már kezd látni a magyar közvélemény. Széll Kálmán kormánya alatt “törvény, jog és igazság” nevet nyertek a megalkuvás s a nemzeti becsület sárbatiprása.

    Itt az ideje leszámolni e politikai szédelgéssel s ennek fő alakjával, a rátóti államférfival.

    Sem jogcíme, sem képessége nincs a magyar politika vezetésére, s rövid uralma csak megerősítette a politikai vásár piacát.

    Ha pedig a nép képviselői elfelejtik kötelességüket, megmozdul maga a nemzet, s oda juttatja Széll Kálmánt, ahová való: a rátóti tehéngazdaságba.”

    Ady Endre. Debreczen, 1899. augusztus 14.

  126. Gordon szerint:

    Jaj Istenem….

  127. Perspektíva szerint:

    Egyik legfőbb mentalitásunkból adódóan, -“tévelygés, de az mindenkor intenzíven”- már sok gondunk problémánk származott, melyekből többnyire nagy kára keletkezett nemzetünknek. Tapasztalatból is tudom, hogy a szélkakasok ideje manapság virágzik.

  128. joságos. szerint:

    Hiába Ady Endre egy zseni volt!!!Minden sora a mai állapotra is igaz!!

  129. Gordon szerint:

    Szerintem akkor se volt igaz.

  130. joságos. szerint:

    T.Gordon!ön már akkor is élt?Milyen területen tevékenykedett!?Hogyan sikerült ilyen szép magas
    kort megérnie?Adynak is el mondta a véleményét?

  131. Süni szerint:

    Saját magát meg beutaltathatná az intenzív osztályra. Mocskos kis diktátor.

  132. Szúrós dinnyehéj szerint:

    Kádár 1956-ban Moszkvába ment tankokért, Orbán 2011-ben Brüsszelbe ment bankokért!

  133. Gordon szerint:

    Dinnyehéjnak biztos fájna, ha egy önálló gondolatot meg kellene fogalmaznia. 🙂

  134. Szúrós dinnyehéj szerint:

    Gordonnak meg biztos fájna, ha nem nyalná ennyire nyilvánosan a Fidesz a seggét 😀

Itt lehet hozzászólni !