Nem “jóhiszeműek” a magyar romák egy kanadai miniszter szerint

Valóban neonáci csoportok üldöznék ki a cigányokat?

Origo

Ítélethozatal a Tavaszmező úti támadás perében: a rasszista bűncselekmények többségét nem cigányok ellen követték el

“Bizarrnak” és “különösnek” nevezte a Magyarországról érkező roma bevándorlók menekültstátuszra vonatkozó kérelmeit a kanadai bevándorlásügyi miniszter. Szerinte a kérelmek közül több nem volt “jóhiszemű”. Egy helyi lap beszámolója szerint a bevándorlók a hosszú várakozási idő és a poloskák miatt panaszkodtak a miniszternek.

“A romák néma áradata” címmel közölt cikket a magyarországi romák bevándorlásáról a kanadai National Post című országos lap online kiadása. A lap szerint az ország állampolgársági és bevándorlásügyi minisztere, Jason Kennedy a múlt hétvégén helyi roma vezetőkkel találkozott, és bevándorlókkal is beszélgetett a torontói repülőtéren, ahová az újság szerint átlagosan naponta tizenhét olyan magyar érkezik, aki kérelmezi a menekültstátuszt. A találkozó a miniszter szerint hozzájárult ahhoz, hogy megfejtsék, miért egy EU-tagországból érkezik a legtöbb menekültstátuszt kérelmező Kanadába, és hogy ezeknek a kérelmeknek miért csak a két százalékát fogadták el múlt évben.

A miniszter kérdéseire az újság szerint többen is válaszoltak, többek között azt emlegették, hogy Kanada biztonságos, multikulturális ország, minőségi egészségügyi rendszere van, ingyenes az oktatás, és bőségesek a gazdasági lehetőségek. “Ez egy jobb ország” – idéz a válaszokból az újság. Arra a kérdésre, hogy miért vonja vissza számos magyar a menekültstátuszra vonatkozó kérelmét, a bevándorlók a hosszú elbírálási folyamatot és a torontói poloskahelyzetet említették. A miniszter szerint többen azt mondták neki, hogy a poloskahelyzet “tűrhetetlen”.

Az újság szerint Kennedy már többször is megkérdőjelezte azoknak a kérelmeknek a jogosságát, amelyet “neonáci csoportok általi üldöztetésre” hivatkozva adnak be “egy ország nélküli etnikai csoport tagjai”. Szerinte a tavalyi évben benyújtott kérelmek közül több nem volt “jóhiszemű”, a magyar romák bevándorlását pedig “nagyon különösnek”, “bizarrnak”, és “jól szervezettnek” nevezte. A lap szerint az, hogy poloskák ki tudnak kergetni Kanadából valakit, aki “feltehetően” az életét féltve érkezett oda, vagy a néhány hónapos várakozási idő elijesztő tud lenni, megerősíti a miniszter véleményét.

“A menekültség nem arról szól, hogy valaki szereti-e az országot, ahol él, sem arról, hogy könnyű-e ott élni, vagy nem, és még csak nem is arról, hogy valaki alkalmanként diszkriminációval szembesül” – mondta a miniszter, és hozzátette azt is, hogy Magyarország már EU-tag, így az állampolgárok szabadon mozoghatnak a tagállamok között. A miniszter szóvivője korábban kizárta, hogy azonnali intézkedéseket terveznének a magyar vízumkövetelményekkel kapcsolatban, de Kennedy azt mondta a National Postnak, hogy “Kanada mindig fenntartja magának a jogot a vízumkényszer alkalmazására”.

Kanadába jelenleg Magyarországról érkezik a legtöbb menekült, ázsiai és afrikai országokat is maga mögé utasítva. Az újság szerint az elmúlt évben az 1181 véglegesített menekültstátuszra vonatkozó kérelem közül csupán huszonkettőt fogadtak el. Az újság szerint általában évekbe telik egy kérelem elbírálása, addig azonban a kérelmezők jogosultak az egészségügyi és az oktatási rendszer használatára.

Forrás: Origo

21 hozzászólás “Nem “jóhiszeműek” a magyar romák egy kanadai miniszter szerint” bejegyzésre

  1. Zoli049 szerint:

    Happy! 🙁

    Ismét a világ szeme előtt vagyunk a legalja miatt és ezekkel azonosítják az országot.

  2. aggódó szerint:

    Kanadába képzett munkaerőt várnak.
    Megkérdezik a beutazót, mi a szakmája, mihez ért.
    Menekült honfitársaink túlnyomó többsége semmihez. Innen a két százalék.

  3. Gordon szerint:

    Miért mondja mindenki, hogy ő csak visszaütött? 🙂

  4. szigetország szerint:

    Tessék végre világosan látni: a nyugat a háta közepére sem kívánja a cigányokat. Csak a magya balliberális média hazudja, hogy a cigányokat üldözik Magyarországon, bezzeg nyugaton milyen jól bánnak velük. Kérem szépen, nyugaton be sem fogadják őket, aki pedig betolakszik, kitoloncolják.

    Ezek után Kanada is fasiszta, rasszista ország volna?

  5. Zoli049 szerint:

    Tanúltak már egyszer ebből a cigánybeengdősdiből, most már másképp áll a szájuk? Anno nem így állt.

  6. Zoli049 szerint:

    OFF:

    (nem találtam neki jobb helyet)

    Miért van az Ady lakótelepen megerősített rendőri jelenlét?

    Kollégám meséli, hogy az Árpád utcában, a “Lost world” című kocsma előtt egy nő és a kocsmáros asszon megállította szombaton este 18:30 körül?! Azért, hogy hívjon rendőrt, mert az említett asszonyt megtámadták, a csapos hölgy ki volt bukva a megtámadott nővel együtt.
    Kollégám elsietett a Csete Balázs utcába, cca 80m?! Mindjárt bele is botlott két sétáló rendőrbe. Elmondta az esete és a segítséhüket kérte. Mire a két rendőr:
    -nem hagyhatjuk el a helyünket, hívják fel a rendőrséget! 🙂
    Na ez már komoly… Azután pár perc rádiózgatás után a kocsmához sétáltak. Remek!!!

    A Ságvári sarkon ismét ott egy tér (forgalom) figyelő kamera.

    ON:

  7. islander szerint:

    Zoli049

    “Ságvári sarkon”

    Milyen Ságvári?

    Jerzy Popiełuszko utca, te tudatlan…… 🙂

  8. Királyerdei szerint:

    http://nol.hu/mozaik/rabszolgatarto_magyar_romak_kanadaban

    Amúgy vasárnap (tegnap) egy 64 éves egyedülálló nyugdíjast vertek agyon brutálisan
    (nyílt törések) a Királymajorban.A zsaruk még helyszínelnek.Nagy kuss van az esetről.

  9. benfentes szerint:

    A cigány az cigány. Aki az integrációjukról beszél , költözzön melléjük. Minimum 1 évre!
    A Rózsa dombról én is tudok cigány-politikát csinálni.

  10. csöves szerint:

    Miért nem megy el a cigány a munka temetésére? Mert nem ismeri az elhunytat.

  11. Szúrós dinnyehéj szerint:

    😀

  12. Nemmondommeg szerint:

    Királyerdei szerint:
    “http://nol.hu/mozaik/rabszolgatarto_magyar_romak_kanadaban

    Amúgy vasárnap (tegnap) egy 64 éves egyedülálló nyugdíjast vertek agyon brutálisan
    (nyílt törések) a Királymajorban.A zsaruk még helyszínelnek.Nagy kuss van az esetről.

    Sajnos mindennapos, amíg a hazug Blikk szándékosan kifehéríti a cigány elkövető bőrszínét, addig ne várjunk csodát.
    mindjárt megérkeznek ide a bérfirkászok, a cigány védők és mindjárt jól megkapjátok, rasszisták vagytok !!!
    Undorító amit megengednek nekik és undorító ahogy próbálják eltusolni az ügyeket. Azt kívánom, aki ilyen ügyet eltusol, az a saját családjában tapasztalja meg milyen érzés, hogy a családtagját haláléra verik pár ezer forintér, ezek e tanulatlan, deviáns, élősködő férgek. Bőre színétől függetlenül aki ilyen bűnt követ el, az lógjon.

  13. Ditte szerint:

    Mi az, hogy “romák néma áradata” ? Nem a csendességükről ismerjük őket. Főleg akkor zajosak, ha valamit szeretnének elérni. Már megint szavakat fordítottak, nem szöveget?

  14. nagyapó szerint:

    Valami fogalmi zavarban szenvedek. Lehet, anyanyelvemmel van problémám, de nekem a cigány az, akivel századok óta együtt élünk. Aki rohan “Canadába”, Strassburgba az a roma.
    Várom az amerikai Népszava felszólítását a kanadai rasszizmus ellen, merthogy micsoda dolog, hogy “megfontolják” a romák letelepedését, amikor nekik alanyi jogon jár lakás, segély, derűs égbolt?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  15. Zoli049 szerint:

    islander szerint:
    2011. november 07., hétfő – 10:05

    Mutasd meg hol van kint a tábla! Kösssssssssz! 🙂 😀 😛

  16. Zoli049 szerint:

    Királyerdei szerint:
    2011. november 07., hétfő – 10:13

    Ez mikor és hol történt? Írj erről valami többet! Köszönöm!

  17. Nemmondommeg szerint:

    Nekem pont fordítva van.
    A tisztességes, dolgozó embert nevezem úgy hogy roma.
    Sajnos egyre kevesebb van belőlük.

  18. nagyapó szerint:

    Nemmondommeg! Minden történeti, nyelvtani fejtegetés helyett a véleményem, hogy amíg a Száztagú Cigányzenekar tagjai, Mága Zoltán, Farkas Flóián, a Csepeli Cigány Önkormányzat tagja, és még több százezer ember, cigánynak tartja magát, ellenben a gyanúsított roma vezetőkkel szemben, addig én cigányt mondok (romát csak mérgemben). Igaz sok, a pc-t nagyra tartó politikus romát mond, lelkük rajta.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  19. Jeges mosoly szerint:

    Cigány vagy roma egyremegy. A farkas flórián is köztörvényes, csak amnesztiát kapott az elnök úrtól. Hívhatjuk ezeket bárhogy, jobbak nem lesznek.

  20. Alex szerint:

    A ” romák néma áradata ” elhihető, hiszen nem beszélnek angolul. Mitsem változtat a leányzó fekvésén, amire a kanadaiak hamar rájöttek.

Itt lehet hozzászólni !