Szigetszentmiklós: Megszorongatták az Újpestet

Csak a műfű miatt jutott tovább az Újpest?

Nemzeti Sport, Csepel.info

A liláknak megint nem volt könnyű dolguk a zöld-fehér hazaiakkal – de most a végén ők örültek (Fotó: Korponai Tamás, Nso.hu)

Négy NB I-es csapat is hosszabbításra kényszerült szerdán a labdarúgó Magyar Kupában: a Pécsi MFC 3–2-re győzött Csákváron, megtörve a hazaiak hosszú veretlenségi sorozatát, az Újpest Szigetszentmiklóson 3–3 után, tizenegyespárbajban csikarta ki a győzelmet, a Kaposvár 1–0-ra nyert az RKSK otthonában, míg a Lombard FC 1–1-et követően tizenegyesekkel búcsúzott Baján.

Az Újpest a Ferencváros elleni hétvégi vereség után a Szigetszentmiklós otthonába látogatott a Magyar Kupában, és hatalmas küzdelemre kényszerült. A találkozó nagyon rosszul kezdődött a lila-fehérek számára: az SZTK már a hetedik percben vezetést szerzett, amikor Varga Zoltán balról beadta a labdát, és kisebb kavarodás után Bonifert Péter átfejelte a labdát Balajcza Szabolcs fölött. 1–0

Az Újpest hivatalos honlapjának tudósítása szerint a 14. percben közel járt az egyenlítéshez a vendégcsapat. Balajti Ádám labdát szerzett, majd kitette Balogh Balázsnak, aki balról középre ívelt, és Barczi Dávid tisztán fejelhetett, de a labda nem sokkal fölé ment.

A folytatásban mindkét együttes előtt adódott néhány lehetőség, de nem született több találat a szünet előtt, majd a hazaiak számára a második félidő is olyan jól kezdődött, mint az első.

A 47. percben Rubus Tamás lökte fel Fekete Ádámot a tizenhatoson belül, és a játékvezető büntetőt ítélt, amelyet Somorjai Tamás értékesített. 2–0

A lila-fehérek azonban nem estek össze, és egy kétperces periódus alatt egyenlítettek. A 71. percben Kovács Dániel lőtte be a labdát szabadrúgásból, és Bojan Mihajlovic a kapuba fejelt. 2–1.

A 73. percben újpesti szögletet követően Barczi Dávid elé került a labda, aki a kapu jobb oldalába helyezett. 2–2. Két perccel később viszont Rubus második sárga lapját is megkapta Somorjai visszahúzásáért, így emberelőnybe kerültek a hazaiak.

A 81. percben a hazaiak vissza is vették a vezetést: Somorjai szabadrúgását még kiütötte Balajcza, de a labda Fekete László elé került, aki a kapuba lőtt. 3–2. Kevés volt az idő, de elég az újabb egyenlítésre: négy perccel később Darko Markovics lőtt nagy erővel tizennégy méterről a kapuba – 3–3, hosszabbítás!

A ráadásban Sadjo Haman ajándékozott lehetőséget az Újpestnek, de a Barczival szemben elkövetett szabálytalanságáért hiába járt büntető, a sértett Kozma Tamásba lőtt. A fordulás előtt még Fekete révén a Szigetszentmiklósnak is akadt egy ziccere, de Mihajlovics menteni tudott az utolsó pillanatban. A folyatásban óvatosabb lett mindkét csapat, tizenegyesekkel zárult a mérkőzés.

3–4-ig senki nem hibázott, ekkor viszont az SZTK-ból Kvekveskiri, az Újpestből Nagy Patrik rontott, pedig utóbbi már a lilák továbbjutásáért lőhetett. A ferencvárosi nevelésű Somorjai Tamásnak be kellett lőnie, hogy megmaradjanak a szigetszentmiklósi esélyek, de kihagyta – 3–3 után tizenegyesekkel 4–3-ra győzött az Újpest!

nso.hu

A teljes cikket a fenti linkre kattintva olvashatja el!

Kapcsolódó:

„Ez már egy másik Fradi”; az Újpestet a műfű mentette meg?

2 hozzászólás “Szigetszentmiklós: Megszorongatták az Újpestet” bejegyzésre

  1. gyula1885 szerint:

    Na jó azért ez elég komolytalan gondolat hogy a műfű miatt nyert az Újpest , gondolkodjunk csak ki játszott hazai pályán az SZTK , ergo ők minden második héten azon a Műfüves pályán vannak tehát ők alkalmazkodnak jobban a talajhoz !
    Szeretem olvasni a Csepel infót és bár ez egy átvet hír és cikk attól még buzi média…….

  2. grün szerint:

    “A tejes cikket a fenti linkre kattintva olvashatja el!”
    Ezt nevezik burkolt tej reklámnak?! 🙂

Itt lehet hozzászólni !