Baleset a Szent István úton

Csepel.info

Fotó: Mr. Gabee

Mr. Gabee-tól kapott információk szerint baleset történt Csepelen a Szent István út és az Erdőalja utca kereszteződésében. A karambolban egy román rendszámú Volkswagen Golf III-as karambolozott egy eddig ismeretlen típusú és márkájú járművel.

Az eset reggel 8 óra magasságában történt. Akinek további információja van az írjon a fórumba.

csepel.info

44 hozzászólás “Baleset a Szent István úton” bejegyzésre

  1. Vica szerint:

    Csodálkoztok? Itt mindig baleset van. Ezt a szerencsétlen kis utcácskát már egyirányúsíthatnák végre, de legalább egy jelzőlámpa és egy zebra elkelne a sarokra.

  2. Gordon szerint:

    Gyönyörűen állna a sor ha lámpa lenne.

  3. Vica szerint:

    Mi a francnak kellett oda terelni azt a ménkű sok autót és még a buszt is? A sport pálya túloldalán nincs út? Ott már egyébként is szabályozták a forgalmat a Szent István út felől.

  4. Gordon szerint:

    “Mi a francnak kellett oda terelni azt a ménkű sok autót és még a buszt is?”

    Hova?

  5. Vica szerint:

    Hát, ha jól látom a képen, az Erdőalja utcára.

  6. Vica szerint:

    Egyébként rég láttam az írásaidat. Örülök, hogy itt vagy.

  7. Gordon szerint:

    Köszi.

  8. Gordon szerint:

    Zebrára sincs szükség, mert nincs komoly gyalogosforgalom ebben a kereszteződésben.

  9. Vica szerint:

    No és a lámpával egyetértesz? Esetleg a forgalom (vagy annak egy része) átlirányításával a sport pálya túloldalára?

  10. Vica szerint:

    átlirányításával=átirányításával

  11. Gordon szerint:

    Nem az út és a körítés (pl.: zebra, lámpa, stb.) kevés, hanem az autó sok.
    Ha átirányítod, akkor amott lesz még nagyobb a forgalom.

    Szerintem most igaz lehet a mondás: Nem a zsömle kicsi, hanem a pofánk nagy. 😀

  12. Jeniszej szerint:

    Gordon a tudor bértollnok. 🙂

  13. Gordon szerint:

    Na itt egy élő példa a 10:46-os hsz-em utolsó mondatára. 😀

  14. nagyapó szerint:

    Gordon (hétfő – 10:46 )!
    “Klasszikusokat” csak pontosan! Buci Gyuri a következőt mondta: nem a zsömle kicsi, a pofátok nagy.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  15. Gordon szerint:

    Tudatosan alakítottam át a mondást.
    Sajnos néha tapasztalom, hogy nem a zsömle kicsi….

  16. Vica szerint:

    Kedves Gordon! A te kocsijaidba még van benzin? Esetleg van kinek eladnod a kocsidat, ha esetleg már nem tudnád fenntartani? Hidd el, a zsömle is egyre kisebb, meg a joghurt, a tejföl, a kefir, meg úgy általában minden megy össze. Az árak pedig alig változnak… Hát nem csodálatos, hogy vigyáz mindenki az érdekeinkre? Te is tapasztaltad?
    Hofival szólva: “Azt már tudom, mitől ment fel a cukrom, de hogy mitől ment föl a kávém?” Hát csak fölmegy minden (egyszer talán még az életszínvonal is, ha nem vigyázunk), és észre sem vesszük.

  17. Gordon szerint:

    Vica!

    Írtam már korábban ezen a fórumon, hogy a nagy kékkel közlekedek a városban.

    Nem a zsömle nagy, a pofám lett (maradt) kisebb. 😀

  18. lolka szerint:

    Választási ígéret volt, hogy felül lesz vizsgálva a Csepeli út…már régen vissza kellett volna terelni a forgalmat a II. Rákóczi Ferencre…nem kell oda külön buszsáv, hát az fényűzés…Ameddig nem kész a gerinc út, simán a II Rákóczin be az Erdősornál a Kossuthra, aki meg torlódik az menjen a körgyűrűn az új hatosra. Millió autó bóklászik itt Csepelen kis mellék utcákban hely ismeret nélkül…Különben is a Szigetszentmiklósi lejárót a régi 51-sre kellett volna tenni…de amúgy valóban sok az autó és mindegyikben egy ember ül…

  19. Vica szerint:

    Elnézést Gordon! Akkortájt biztosan nem olvasgattam a csepel.infot… Hát Neked akkor tök jó. Saját sofőröd és társaságod van. Mit számít hát a zsemleméret?

  20. kilgore trout szerint:

    Gordon szerint:
    2011. október 24., hétfő – 10:17

    Gyönyörűen állna a sor ha lámpa lenne.

    Gordon szerint:
    2011. október 24., hétfő – 10:32

    Zebrára sincs szükség, mert nincs komoly gyalogosforgalom ebben a kereszteződésben.

    Mindkettővel tökéletesen egyetértek.

    A többi nem igaz.
    Ahhoz, hogy a polgár ne esernyőként használja az autóját, ahhoz átgondolt közlekedéstervezés és az áraknak megfelelő szolgáltatások kellenek.

  21. Lexon szerint:

    A fotó a Domb utcából készült. Azzal mi a helyzet? Kb. egy éve azt mondták, hogy egyirányúsítják. Meg is született a határozat, csak éppen a tábla nem került ki. Sajnos a Domb utcából kijövő forgalom is elég veszélyes helyzeteket teremt. Ugyanis a vezetők nem mindig tudják eldönteni, hogy ez egy kereszteződés vagy kettő.
    És az mit jelent, hogy ismeretlen a másik autó? Elhajtott? Nagy valószínűséggel egyébként ő volt a hunyó, akárhonnan jött.

  22. BuGyula szerint:

    Ismerve ezt a kereszteződést azt kell mondjam, hogy a Domb utca felől érkező gk. vezetők tényleg megzavarják az Erdőalja út felől érkezőket, mert nem tudják hogy ez egy kereszteződés. Továbbá a Szent István úton lévő benzinkútról ha kihajtasz jobbra és még indexelsz is haladj csak egyenesen a Tiborc utca irányába , akkor is kihajt eléd egy gk. az Erdőalja útról, mert kint marad a jobbra előzőleg kitett index, mivel a kormányt még nem tekerted egyenes helyzetbe, így azt hiszik, hogy jobbra az erdőalja utca felé folytatod és kész a Crash….

  23. BuGyula szerint:

    Megoldás az lenne szerintem, hogy a Domb utcát egyirányusítani a Szent István út felől, így nincs zavaró gk. az Erdőalja útról érkezőknek. Erdőalja úton meg STOP táblát felfestéssel.

  24. Vica szerint:

    Lehetne az Erdőalját is egyirányúsítani a Szent István felől a Völgy utca irányába, a Völgy utcától a Szent István útig pedig a Táncsics M. utcát. Akkor talán kevesebb baleset lenne, és nem kavarna be a benzinkút sem…

  25. XYZ szerint:

    Baleset volt a Béke tér-Völgy utca sarkán, a Kossuth Lajos utcában, a Penny-vel szemben majdnem a Szent Imre térnél. Ott sajnos a mentők is kellett hívni. És még a Szentmiklósi úton is. Ez mind 8.30 és 9 óra közt. Esett egy kis eső ,mi lesz ha hó esik.

  26. Zoli049 szerint:

    “Lehetne az Erdőalját is egyirányúsítani a Szent István felől a Völgy utca irányába, a Völgy utcától a Szent István útig pedig a Táncsics M. utcát. Akkor talán kevesebb baleset lenne, és nem kavarna be a benzinkút sem…”

    Hogyan? 🙂

    1. Az Erdőalja utcán jár a 152-es, oda és vissza, nincs alternatív útvonal.
    2. A Völgy és a Szent István közt hol van a Táncsics? Az nem a Béke tér? Ott a Csepel sc telep miatt, a sok gyerek végett nem kellene a 152-est rátenni, mert a végén így is káosz van a Völgy sarkán.

    Itt egyszerű a megoldás, mivel az Erdőalja felől a Szent István nem belátható, a Domb utca sarkára kell tükör/tükrök, az Erdőalja végére meg stop tábla. A Domb utcát, meg egyirányúsítani valóban a Szebeni utca felé.

    A nem odafigyelés meg nem mentség, jogsit be lehet szolgáltatni. 🙂

  27. Vica szerint:

    Az az útszakasz, amit Béke térnek nevezel, a térkép szerint Táncsics M. út. Egyébként pedig a gyerekek, akik a Csepel Sc-be járnak sportolni, szerintem nem bánkódnának nagyon, ha a busz megállna a bejárat előtt. Arról nem tudok, hogy bármely busznak kötelező lenne oda-és vissza ugyanazon az útvonalon közlekednie. Persze tévedhetek. A Domb utcát pedig már régen egyirányúvá tehették volna a Szebeni felé.
    Egyébként pedig, ha valahol ennyire gyakran van baleset – azon túl persze, hogy sokkal figyelmesebben kellene ott vezetni -, oda kellene figyelni erre a problémára, és megoldást találni rá közlekedésrendészetileg.
    Egy dolog, hogy itt gondolkodunk, megpróbálunk közösen kitalálni valami ésszerű megoldást, a másik pedig, hogy eljut-e a a megoldandó probléma oda, ahol tenni is tudnának valamit. Eddig úgy tűnik, még nem jutott el… Remélem, nem kell hozzá halálos baleset, hogy felfigyeljenek rá.

  28. Schneider Ádám szerint:

    Zoli049 szerint:
    2011. október 24., hétfő – 16:13
    http://g.co/maps/py6e9
    erről az A-B irányról beszélt Vica. valamint ez lehetne az általad hiányolt 152-es alternatív útvonala.

  29. Schneider Ádám szerint:

    alapvetően pedig az a probléma a kereszteződéssel, hogy túl nagy forgalom kerül ide, annak ellenére, hogy nem belátható az út, mert pont itt törik meg az út íve.
    dettó Erdősor-Szabadság sarka.
    előbbin az segíthetne, hogy létezne zöldhullám a Kossuth Lajoson, így nem erre kerülnének, akik az ott lévő dugót akarják kikerülni.
    utóbbin pedig az M0-ig érő gerincút segítene, ami elvezetné a forgalmat, nem pedig a lakótelepen át menne.

  30. Zoli049 szerint:

    Schneider Ádám szerint:

    Tudom, hogy melyik útszakasz. Eddig csak azt nem tudtam, hogy miért Táncsics Mihály a neve, de van ilyen sok. 🙂

    Szerintem az Erdőalja u. sarkán a legkevesebb vizet a busz zavarja, mert ritkán jár és a buszból, teherautókból meg átlátni a növényzet felett.
    Borzasztó nagy forgalom terelődik már az összes főbb útvonalra, ezt kell belátni. Azt is, hogy általában nem a teherautók és a buszok okoznak balesetet. Egyszerűen agresszív a vezetés, drága autóval mindent lehet alapon, még a fenti kereszteződésnél azt is meg lehet nézni, hogy néha 80-al mennek a Hollandi út irányába. Miért? Hmmm.

  31. szigeti szerint:

    Ide kellett volna a Csillagtelepen ész nélkül épített fekvőrendőrökből néhány-
    akkor nem jönne befelé a Szent Istvánon senki 80-nal!

  32. Vica szerint:

    Ha egyirányú lehetne a Csepel Stadion mellett a két bekötő út, akkor szerintem zavaró lenne, ha az egyik egyirányú úton mindkét irányban közlekedne a busz… Azt azért nem értem, miért nem mehetnek az autók szépen, nyugisan végig a Szent István úton vagy a Völgy utcában a Kossuth Lajos utcáig legalább. Előbb-utóbb úgyis oda lyukadnak ki, akkor minek lavíroznak balesetveszélyes bekötő utakon? A zöld hullám igazán jó ötletnek látszana, de vajon megoldható? Az Erdősor út felől is jönnek szép számmal a Kossuth L. utcán, és a Szent István kereszteződésében ott is szépen álldigál a kocsisor csúcsidőben. No, majd meglátjuk, mennyire mentesíti majd a Gerincút Csepel főútjait. Előbb-utóbb elkészül, elég szépen haladnak vele.

  33. Zoli049 szerint:

    Vica szerint:
    2011. október 24., hétfő – 21:05
    “majd meglátjuk, mennyire mentesíti majd a Gerincút Csepel főútjait”

    Mivel a Királyerdőre merőleges az elkerülő, csak a központot tudja tehermentesíteni, így a cikkben szereplő útszakaszt, de a Széchenyit, a Tánycsicsot és az Adyt sem tudja tehermentesíteni. Az erdősorról is kerülő, mert én végignéztem, sacc 7(!) lámpa lesz rajta. Halászteleknek lesz alternatíva és a gyártelep teherforgalmának. (tényleg van még ott élő nagy cég? 🙂 )

  34. Zoli049 szerint:

    “akkor szerintem zavaró lenne, ha az egyik egyirányú úton mindkét irányban közlekedne a busz…”

    Ezt hogyan??? 🙂

  35. Schneider Ádám szerint:

    Vica szerint:
    2011. október 24., hétfő – 21:05
    “Azt azért nem értem, miért nem mehetnek az autók szépen, nyugisan végig a Szent István úton vagy a Völgy utcában a Kossuth Lajos utcáig legalább. Előbb-utóbb úgyis oda lyukadnak ki”
    mert nem akarnak dugóban ülni.

  36. Zoli049 szerint:

    Balesetek visszatartó ereje?

    Agyaltam, hogy 25 éves folyamatos vezetés mellett, B10-ben, túl az 1M km-en, nem tudom, hogy ez a baleseti adó hogyan fog kinézni? Mondjuk engem és a hozzám hasonló “statisztikát” nyújtó gépkocsivezetőket – tulajdonosokat miért kell ezzel súlytani, mikor egyesek az M4-ben vannak és a ponthatáron. Igaz, az egyenlőség elve az lenne, hogy a vezető, a tulajdonos – üzembentartó azonos legyen és a valós – vezető személyre számolódna a biztosítási díj, ezzel együtt az adó is. Az meg egyenesen hülyeség, hogy a teljesítményt veszik alapul? 🙂 Járok egy Volvo FH12-es nyergessel, amire a biztosítás, váltó sofőrök miatt B2-ben van, így évi cca 400.000,- Ft? Most még erre az adó…
    Aki meg 1 hetes jogsival kijátssza a kötelezőt, az meg röhög egy jót? Én a pontok után máris tolnám fel a díjat és az üzembentartóval fizettetném meg.

    Amúgy a veszélyes kereszteződéseknél, a burkolati festés, ahogy elnézem, aránylag hatásosnak bizonyul. Széchenyi – Kassai sarok.

  37. Vica szerint:

    Kedves Zoli049!

    A Gerincút mégis jól jöhet az Erdősor, Völgy, Szent István és Széchenyi utak Kossuth L. utcai kereszteződéseinél létrejövő dugók mérsékléséhez. Ha ugyanis megépül, és használatba kerül, nagy valószínűséggel azt fogják használni csúcsforgalom idején is a Halásztelek felől érkező gépjárművek a Rákóczi és Kossuth Lajos utcák helyett. Amikor tehát pl. Királyerdő felől megérkeznek az autók a Kossuth L. utca sarkára, azokkal a kocsikkal már nem kell megküzdeniük, hogy ráhajthassanak a Kossuth-ra. Tény, hogy a Weiss Manfréd utcában összekapcsolódik a két út, ami vissza fogja tartani a Csepelről kijövő forgalmat, feltehetően nem lesz gyorsabb a kijutás innen, mint eddig, de ez már más tészta.

    Ha az “úr” halandó polgárokat is meghallgat, és netán ésszerűnek látná, hogy a Völgy utca felől, a Csepel Stadion főbejárata oldalán csupán egy irányba jöhessenek a kocsik, (persze a Szent István úti kereszteződést a Táncsicsnál ésszerűbben kellene ekkor megoldani), az Erdőaljára pedig csak a Völgy u. irányából lehetne behajtani (a buszoknak is :), bármilyen ritkán járnak, és bármennyire jó is onnan fentről a kilátás odaföntről (tegnap 19:47 hozzászólásod)). Ebben az esetben se lámpára, se stop táblára nem lenne szükség, és szuper biztonságos lenne a kereszteződés a MOL kút környékén.

    Szóval kérjük együtt az “urat” hallgattassék meg gyönge hangom, és vigyázzon a csepeli autósok életére (ha már Ők kevésbé vigyáznak a sajátjukra). Köszönöm.

  38. Vica szerint:

    Bocs! Egészen belegabalyodtam. Jav: Tehát az Erdőaljára csak a Szent István felől, a Völgy utcába lehessen behajtani. A másik irányt úgy írtam, ahogy szerettem volna :).

  39. Jeniszej szerint:

    Igy jár aki sokat vállal.

  40. Vica szerint:

    Helló Jeniszej! Már úgy hiányoztál! Hogy van apukád?

  41. Jeniszej szerint:

    Persze minden csak akkor lesz biztonságos, ha minden egyirányú lesz. Azt mondja a Fater, az a jó, ha busz sáv is van. )))) 😀 (((

  42. Vica szerint:

    Igaza van a faternak! Minden 1×1 sávos úton kell legalább 1-1 buszsáv. Különben sokkal kevésbé biztonságos :).

  43. Schneider Ádám szerint:

    buszáv, az kell. épp azon jött busszal szembe a taxis.

  44. Vica szerint:

    Taxis elméletileg közlekedhet a buszsávban. Ő biztosan úgy tudta, hogy forgalommal szemben is.

Itt lehet hozzászólni !