Vádemelést javasol a rendőrség a Főtáv volt vezérigazgatója ellen

MTI, Origo

Csalás és hűtlen kezelés miatt vádemelést javasol a Főtáv Zrt. volt vezérigazgatója, Kovács Lajos és hét társa ellen a rendőrség. Felhozták ellene a Csepeli Hőszolgáltató üzletrészének megvásárlását is, ami 122 millió forint kárt okozott a társaságnak. A Fővárosi Főügyészség várhatóan egy hónapon belül dönt az ügyben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) gazdaságvédelmi főosztálya nyolc ember ellen javasol vádemelést a Főtáv gazdálkodása miatt indított nyomozás után. Az ügy első számú gyanúsítottja Kovács Lajos, a Főtáv Zrt. volt vezérigazgatója – hangzott el az MR1-Kossuth Rádió Déli Krónika című műsorában szerdán.

Az adásban elhangzott, hogy a gyanúsítottak között van Hardi Róbert, a Fővárosi Önkormányzat korábbi SZDSZ-es frakciójának a tagja is. A vádjavaslatban szereplő ügyek között van a Csepeli Hőszolgáltató Kft. üzletrészének a megvásárlása, amely a rendőrség szerint 122 millió forint kárt okozott a Főtávnak, valamint a káposztásmegyeri jégcsarnok fűtési rendszerének kiépítése. Utóbbi a nyomozók szerint 20 millió forint vagyoni hátrányt okozott a cégnek.

A vádemelési javaslatban szerepel egy kommunikációs tanulmány elkészítésére adott, két és fél millió forint értékű megbízási szerződés is, amelynek nyomán a Főtáv “egy néhány oldalas, összeollózott, értéktelen dokumentumot kapott”.

A Fővárosi Főügyészség várhatóan egy hónapon belül dönt a vádemelésről a Főtáv Zrt. ügyében. A műsorban elhangzott, hogy Kovács Lajos korábban fél évig előzetes letartóztatásban volt. A BRFK tavaly májusban indított nyomozást a Főtáv Zrt. gazdálkodása miatt.

Forrás: MTI, Origo

11 hozzászólás “Vádemelést javasol a rendőrség a Főtáv volt vezérigazgatója ellen” bejegyzésre

  1. Tóth Mária szerint:

    Mindig csak a kishalakat fogják perbe? nincsen ez így jól!

  2. bugi szerint:

    Szerintem itt nem kis halak vannak perbe fogva.

  3. Jeniszej szerint:

    Csodálkozhatunk, hogy ilye drága a távfűtés?

  4. grün szerint:

    bugi!
    A nagy hal sem eszi meg a nagy halat!
    Ez egy örök igazság! 🙂

  5. pitttypang szerint:

    Grün, baromi okosat mondtál! Csak éppen semmi értelme.

    Inkább helyeselned kellene, hogy végre vádemelés történik egy olyan ügyben, amikor valaki a rábízott vagyonnal tékozlóan és nem gondosan bánik!
    És ezért kell gyurcsánynak is börtönbe vonulnia. Mert a sukorói föld a magyar embereké, ő meg úgy adta-cserélte, mintha egy darab sajtról lenne szó, és nem hatalmas értékről.
    Pffújjjj! Undorító pökhendi pojáca.

    Egy bajom van csak azzal, ha lecsukják: azt is én, az adófizető kisember fogom állni! Munkára kellene ítélni a kőfejtőbe…

  6. grün szerint:

    A zOrbán bányákba és mögé kancsukával Viktort?! 🙂

  7. CsepeliNo1 szerint:

    pittypang.

    Épp ez az!
    Gyurcsány sehol senkinek nem mondta azt, hogy ennek a cégnek kell eladni a területett. Nem, hogy nem mondta, de nem is utasított senkit, hogy X cég nyerje meg!
    Igaz, Orbánék ezt akarják elérni, mert ugye náluk ez nem így van! Ide több cikket is tudnék hozni. Például itt a tegnapi, amit találtam: http://hvg.hu/itthon/20110927_taninform_commitment#utm_source=20110928_uzsoras_polgarmester&utm_medium=Flyer&utm_campaign=hvg.hu

    És akkor hol van ez a Sukoró ügy az előttem szóló Orbán bányákhoz, a hosszú bájtok éjszakájához, Deutsh futball beléptető kapuihoz, stb… Ezekben az ügyekben nem kellett volna ilyen nyomozást elrendelni. Ezekhez az üzletekhez a pénzt viszont ki is fizették, ellenben Gyurcsány sukorói telek ügyletéhez.
    NEM ÉRDEKES?!

  8. nagyapó szerint:

    grün, CsepeliNo1
    Aztat úgy kell megmondani, hogy a zOrbán szőlőbányáiba!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  9. grün szerint:

    nagyapó!
    Most nagyon nehéz szüretre készül a zOrbán, mivel se szőlő, se hordó!
    Habár ügyes ember, kőből is tud lét facsarni! 🙂
    Csak a kezét kell figyelni! 🙂

  10. bélabá szerint:

    Hordó az van, mégpedig feneketlen, a nagyobbb baj az hogy inkább a daráló és a prés fejlesztésén dolgoznak a fiúk, és láthatjuk igen sikeresen.
    🙂

  11. grün szerint:

    “Akiről már nem lehet már bőrt lehúzni, az annyit is ér!”
    Az mehet a darálóba, majd a présbe?! 🙂

Itt lehet hozzászólni !