Szüreti mulatság

Csepel.hu

A Móra Ferenc Általános Iskolában szülői főzőcskével egybekötött szüreti mulatságot rendeztek szeptember 23-án.

A szüreti műsort az első osztályosok táncháza nyitotta meg, majd a gyerekek a saját maguk által hozott szőlőket szülők és pedagógusok segítségével préselték, utána sajtolták az iskola udvarán.

A must elfogyasztását követően kézműves foglalkozások sora várta a gyerekeket, akik nagy kedvvel láttak neki a papírsárkány készítésnek, a csutkababa megelevenítésének, az ajtódíszek gyártásának, valamint a parafadugó nyomdával az őszi színes képek alkotásának. A közös munka végeztével a diákok megkóstolhatták a szülők által bográcsban főzött étkeket.

Forrás: Csepel.hu

5 hozzászólás “Szüreti mulatság” bejegyzésre

  1. Mr. Gabee szerint:

    Admin: olvass levelet.

  2. admin szerint:

    Mr. Gabee, a galéria-link már régen ott van a megfelelő cikkben, a kép alatt.

  3. grün szerint:

    “a saját maguk által hozott szőlőket szülők és pedagógusok segítségével préselték, utána sajtolták az iskola udvarán”
    Még jó, hogy van fénykép az eseményről!
    Előtérben a prést láthatjuk!
    Hátrább akkor az a piros, az lehet a sajtoló?! 🙂

  4. meghát.... szerint:

    Szüreti mulatság? Úgy látszik nagyon megöregedtem,nekem a programok kavalkádja nagyon zavaros.Ez minden ,volt csak nem szüreti mulatság! Látom magam előtt,ahogy a szülők puttonyokkal a hátukon araszolnak a Tesóban ,a leértékelt fehér szőlő pultja előtt. ” majd a gyerekek a saját maguk által hozott szőlőket szülők és pedagógusok segítségével préselték, utána sajtolták az iskola udvarán.” Igen grün : a darálás elmaradt! Préselték ,és a biztonság kedvéért ,még sajtolták is. Már az iskolák udvarába is begyűrűzik a szakértői kormány hozzáértése! Egy javaslat a tanári karnak: Jövőre az Orbán szőlőskertjében tartsanak egy igazi szüreti mulatságot.E program sok előnye közül ,csak egyet említenék: a kis lurkók megtanulnák a szüretelés folyamán ,hátukon a nehéz puttonnyal ,hogy nincs” ingyé ebéd .”

  5. grün szerint:

    meghát….!
    Persze lehet a (össze)sajtolást pálpusztaival is végezni, ami a házilag főzött törköly pálinkának a tájjelegű bukéját adja!
    Elvégre a zéletre nevelést valamikor el kell kezdeni! 🙂 🙂

Itt lehet hozzászólni !