Jön a kánikula

Inforadio.hu

Jön a kánikula

A héten változékony idő, záporok, zivatarok mellett is napról napra melegebb lesz, vasárnap már 31 fok is lehet a hőmérséklet.

Hamarosan Földközi-tengeri eredetű levegő érkezik az országba, ez pedig egyre melegebb időjárást hoz – mondta az InfoRádióban az Országos Meteorológiai Szolgálta munkatársa.

Bozóki István hozzátette: az éjszakák kezdetben 6-11 fokosak lesznek, majd a hét végére 13-18 fokra emelkedhet a napi minimumhőmérséklet. Nappal a hét elején maximum 21-26 fokra, a hét végén azonban már 26-31 fokra számíthatunk.

Az időt záporok tarkítják, amelyek növelik a páratartalmat, de átmenetileg akár 5-10 fokos lehűlést is hozhatnak. A kánikula alatt közepes, olykor erős UV-sugárzásra lehet számítani.

Forrás: Inforadio.hu 

7 hozzászólás “Jön a kánikula” bejegyzésre

  1. sztojanov szerint:

    strand vajon nyitva van már?

  2. Csaba szerint:

    Úgy tudom, hogy május 1-jén nyitnak a strandok (a szeretet ünnepén).

  3. atata szerint:

    A strand csak 24.-én nyít a jegy átlagosan 200 Ft -tal lesz drágább. Minél is? Inkább elutazom ha strandra akarok menni, pedig csak néhány száz méterre lakom tőle.
    Drága és a közönsége is válogatot – (de nem a magyar) evvel sem lenne baj ha nem agresszívan tennék. már az úszómester is fél tőlük.
    Tavalyi történet: a melegvízben ülő 60 évkörüli házaspárt kinézték, mivel két dagadt sötétebb IQ-jú a helyükre akart ülni. Addig spriccelték, fröcskölték őket amíg a béketűrő egyébként jókötésű féfi kifakadt, hogy most már hagyják őket békén, különben sem lehet itt fröcskölni. Erre az egyik max 15-éves egyed odament és az idős úr szájába fröcskölt miközben az beszélt, majd elkezdte a fajtája előadását a majd én megmondommal és tovább inkább nem is jegyzetelem.
    Látva az esetett felszólítottam az úszómestert, hogy tegye a kötelességét, aki közölte, hogy egyben kívánja megélni a szezon végét. Hát itt tartunk. egyébként jó starnolást, előtte barakka edzésekkel.

  4. Wass Albert barátja szerint:

    Atata!
    Sajnos nem egyedi a leírt eseted! Az én történetem idei! A nyolcvan éves édesapámat fogták közre “sötétebb IQ-ju”fiatalok a BKV egyik járatán és rövid lamentálás után édesapám kénytelen volt meghátrálni. Fiatal, de sok tak.ny suhanc oktatta és ” saját egészségének megóvását kozkáztatná” azzal, hogyha hőzöngene- modták neki. Ezelött húsz évvel ebből az esetből tragédia lett volna. A búsz vezetőjét lefoglalta a vezetés rutinszerű munkavégzése, így sajnos az események rejtve maradtak a számára!
    Persze az is lehet, hogy Ő is “egyben kívánja megélni a szezon végét”!
    SAjnálom, hogy ilyen szomorú történettel tudok szolgálni és nem valami jó strandos huntszutsággal, de sajnos ilyen az élet.
    Azért hurrrrá itt a jó idő !

  5. Lora :) szerint:

    Huuu…nagyon izgi, láttam műholdról a csepeli strandot, egész designos lett az átépítés után – évekkel ezelőtt voltam a jó öreg csepeli strandon, még a kis sárga uszódresszembe, amiben megtanultam három évesen úszni, én inkább a tengerre szavazok vagy a magyar tengerre, a Balcsira 🙂

  6. csepeli szerint:

    Ez a válogatot közönség már 25 éve is jelen volt a strandon…

  7. sztojanov szerint:

    thx Atata. akkor tehát 24., SZOMBAT

Itt lehet hozzászólni !