Gyurcsány: Magyarország kezd diktatúrává alakulni

A volt kormányfő szerint a jogegyenlőség sztálinista dolog

Fn.hu

A volt kormányfő ezt a La Repubblica című olasz ellenzéki napilapnak adott interjúban jelentette ki.

“Ha egy volt kormányfő áldozati báránnyá változtatható, senki sem érezheti magát biztonságban. Pontosan úgy, mint az ötvenes években” – nyilatkozta Gyurcsány Ferenc a La Repubblica. it által közölt interjúban. “Nem hasonlítom magam össze senkivel. Országom, mely diktatúrává kezd átalakulni, börtönbe záratna. Remélem, hogy ez figyelmeztetés minden magyar számára” – jelentette ki Gyurcsány.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy kijelentéseivel a Rajk László elleni perrel von-e párhuzamot, Gyurcsány – Rajk ártatlanságának hangoztatásával- azt hangsúlyozta, hogy ő semmilyen törvénytelenséget nem követett el. Az interjú Kirakatper, mint Sztálin idején címmel jelent meg.

Az igazságszolgáltatásba vetett bizalmat firtató kérdésre Gyurcsány azt válaszolta, “Orbán tudja, hogy gazdaságpolitikája darabjaira hull, csakis bohózatba illő perekkel és a demokratikus intézmények elpusztításával maradhat nyeregben”. A volt kormányfő erősen kritizálta a kormány “improvizált, világos elképzelés nélküli” gazdaságpolitikáját, amely szerinte tönkreteszi az országot.

Arra a kérdésre, hogy miközben Magyarország az EU és a NATO tagja, Európa nem tűnik-e túl tétlennek és némának a budapesti eseményekkel kapcsolatban, Gyurcsány így válaszolt: “Több európai vezető részéről szeretném az Orbánnal szembeni nemtetszés kinyilvánítását hallani, de ránk demokratákra vár, hogy megvívjuk csatánkat hazánkban”.

“Világosan ki kell jelentenünk, húsz évvel a kommunista rezsim bukása után, hogy nem akarjuk, hogy gyerekeink diktatúrában éljenek” – közölte Gyurcsány.

Forrás: Fn.hu

Gráf József is felfüggesztette volna Gyurcsány mentelmi jogát

Még a Gyurcsány Ferenc mentelmi jogának felfüggesztéséről szóló hétfő esti parlamenti szavazás előtt kereste meg a Pécsi Újság Gráf József korábbi földművelésügyi minisztert, aki úgy nyilatkozott, maga is felfüggesztené a volt kormányfő mentelmi jogát, hiszen Gyurcsány is erre kérte az MSZP tagjait.

A szavazáson a független Szili Katalin igen gombot nyomott, a szocialista képviselők viszont – az MSZP-frakció döntése nyomán – nemet. Lapunk tegnap megkereste Gráfot, aki hangsúlyozta, elvi álláspontja változatlan: bár szerinte a Gyurcsány ellen felhozott vád „gyenge lábakon áll”, igennel szavazott volna. Igaz – tette hozzá –, már nem parlamenti képviselő, márpedig a kötelező érvényű frakciódöntés felülírhatja az egyéni álláspontot.

Az exkormányfőt a sukorói telekcsere miatt hallgathatja ki az ügyészség, hivatali visszaélés gyanújával. A vádhatóság szerint Gyurcsány túllépte a hatáskörét, amikor ingatlancsere lebonyolítására adott utasítást a befektetőkkel még 2008 májusában folytatott, zártkörű megbeszélésen.

A menetrend szerint a mentelmi jog felfüggesztéséről szóló országgyűlési határozatot a Magyar Közlönyben teszik közzé, ez tegnap meg is jelent. Erre hivatkozva a házelnök levélben tájékoztathatja a legfőbb ügyészt arról, hogy a parlament felfüggesztette Gyurcsány Ferenc képviselő mentelmi jogát. A Legfőbb Ügyészség ezt követően értesíti a döntésről az eljárást folytató Központi Nyomozó Főügyészséget (KNYF), amelynek így már lehetősége lesz beidézni kihallgatásra a volt miniszterelnököt.

Olyan jogszabályra is hivatkozik a nyomozó ügyészség által rendelt szakértői értékbecslés a sukorói telekcserében érintett ingatlanok esetében, amely a felmérés idején már hatályát vesztette – állította a Magyar Hírlapnak Császy Zsolt, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. volt értékesítési igazgatója, akit bűnsegédként elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsítanak. Császy szerint ez a vádhatóságnak is „szemet szúrt”, ezért lényegében magyarázatra szólították fel az értékbecslőt. Fazekas Géza, a KNYF szóvivője ezzel szemben úgy nyilatkozott, pusztán annyi történt, hogy az ügyészség a szakértőt szakvéleménye kiegészítésére hívta fel, vagyis további adatokat, információkat várnak tőle. Ismert, ezen értékbecslésre hivatkozva közölték korábban, hogy a telekcserével 1,3 milliárd forint kár érhette az államot.

Joav Blum felmentve

Felmentette a közokirat-hamisítás vádja alól Joav Blum izraeli–magyar üzletembert a Székesfehérvári Városi Bíróság első fokon. A szerdai tárgyaláson hozott ítélet nem jogerős, az ügyész a bűnösség megállapításáért fellebbezett. A bíróság szerint a magyarul nem beszélő és nem olvasó, a magyar jogban járatlan férfi a bűncselekmény elkövetésekor abban a téves feltevésben volt, hogy a jogszabályok értelmében akkor is bejelentkezhet állandó lakosként az adott lakcímre, ha életvitelszerűen nem tartózkodik ott. Ismert, hogy a sukorói kaszinóügyben érintett, egészségi állapotára hivatkozva az eljárástól távol maradó Blum ellen azért indult eljárást, mert az ügyészség szerint úgy jelentkezett be egy sukorói ingatlanba állandó lakóként, hogy életvitelszerűen nem élt a településen.

Forrás: Magyar Hírlap

27 hozzászólás “Gyurcsány: Magyarország kezd diktatúrává alakulni” bejegyzésre

  1. grün szerint:

    Hála pártunknak és kormányunknak egyre fiatalabbnak érzem magam!
    Azért az 50-es évek végétől ne menjünk már visszább! 🙂

  2. csumpika szerint:

    grünnél kibújt a szög a zsákból…
    az ötvenes évek még oké, a negyvenes már nem? az ártatlanul bebörtönzött embereknek mindegy volt, hogy nyilas, vagy ávós pribékek kínozták, egyformán szenvedtek. persze az ávó okozta kínzás az jó kínzás, azzal nincs baja grünnek, a nyilasok viszont már ne jöjjenek vissza… érdekes…

  3. grün szerint:

    csumpika!
    Csak azért nem a negyvenes éveket írtam mert Anyámba mégse fiatalodhatok vissza!
    Már persze kétharmad birtokában azt is visszamenőleg meg lehetne csinálni! 🙂 🙂

  4. Tóth Mária szerint:

    grün, nagyon szellemes vagy, és nagyon sötét! Hiába, a pártiskolákban ilyen a tananyag!

  5. Katka szerint:

    Orbán nem csak Gyurcsánytól van beszarva, hanem a néptől is!

    ” Nem engedi tüntetni a rendőrség a szakszervezeteket!
    Indokolatlanul akadályozná a szeptember végére és október elejére bejelentett két szakszervezeti tüntetés a forgalmat – erre hivatkozva a rendőrség nem adott engedélyt a megmozdulásokra. A szakszervezetek bíróságon támadják majd meg a döntést. ”

    Tetvese, csak a Kossuth téren húggyozó csőcseléket tudta buzdítani az ellenállásra, most fél mint az állat az emberektől. Gyurcsány felfüggesztésekor sem merte odatolni a pofáját a parlamentbe, sunyi agyament rohadék!

  6. grün szerint:

    Tóth Mária!
    A zegészben az a szörnyű-mint már megbeszéltük az iskoláim számát-pártiskoláim sincsenek és nem is voltak!
    Köszönöm, a dicséret azért jól esett! 🙂

  7. grün szerint:

    A Kormány újabb Nemzeti Inzultációt indít “Hány bőrt lehet még lehúzni egy zemberről?!” címmel!
    Mottó Lázer Jánostól kölcsönözve “Akiről már egyet sem, az annyit is ér!” 🙂 🙂

  8. Vátesz szerint:

    Gyurcsány nem a választók akaratából került a miniszterelnöki székbe, hanem mert megpuccsolta Medgyessy Pétert! Ez a pojáca köszönőlevelet küldetett nekem, aki közismert miépes voltam, ráadásul kezébe adtam a nacionálémat, benne hogy én voltam a gázár-kampány értelmi szerzője. Erre Magyarország miniszterelnöke köszönőlevelet küldet?! Na én aztán kellő pillanatban elküldtem a szocialista potentátoknak, ilyen emberben bíznak kitétellel. Végül megadtam neki a kegyelemdöfést, elindítottam a köszönőlevéllel az elején a láncemailemet Fodor Gábornak és az SZDSZ-nek, mire ők nem kértek a Gyurcsány által favorizált miniszterelnök-jelöltekből. A közröhejbe fulladt miniszterelnök-keresősdit végül a klubrádiós Orosz Józseffel tálaltattam ki, mire Gyurcsány még a pártelnöki székről is lemondott! Mit akar még a közéletben ez pojáca?

  9. grün szerint:

    Vátesz!
    Csak nem a zOrbánt is vuduzod?! 🙂
    Elég gyűröttnek tűnik szegény feje! 🙂

  10. Vátesz szerint:

    Vuduzni nem szoktam, nem is hiszek benne, de kapott tőlem egy mémet, amitől nem bir szabadulni!

  11. Katka szerint:

    Tóth Mária szerint: Mi az oda jártál, hogy tudod mi volt a tananyag! Tán Orbán párttitkár, vagy Orbán KISZ titkár elvtársnál tanultál??

  12. Tóth Mária szerint:

    Katka, mivel én ab ovo / ha érted?/ utáltam mindig a szoci-kommunista hablatyolást, és egy kicsit több iskolám van, mint gondolnád, így Hála Istennek nem ismerem az anyagot, de úgy látom, Te ebben is otthon vagy! szánalmas, kis komcsi-szócső ! S ha lesz időd, nézz utána, ki mindenki volt és lenni kellett abban az érában kiszesnek, mert az elvtársaknál csak így lehetett elérni valamit, és előbbre jutni! nem mindenki volt “meggyőződésből” kisz-tag! Jó reggelt!

  13. TI szerint:

    Katka etás, etásné!?
    Nyolc évig miért nem tüntettek a szakszervezetek, amikor felemelték a nyugdíjkorhatárt, amikor nem fizették ki a tűzoltóknak a túlórájukat (12 milliárdot), amikor horror összegekért épültek az autópályák (a homokba vájtak alagutat, ami többször is beomlott), amikor felvették a hiteleket és eladósították az országot, soroljam?

  14. Papi szerint:

    Katka!
    Egyszerűen nem lehet megérteni téged! Ordenáré buta módon “fogalmazol” és ráadásul nem is mondasz igazat sokszor. Ez nem a te hibád ha nem a TV műsorok közül sok. Kicsit válogass a csatornák között. Hidd el sokszor rá fogsz jönni, hogy nem mindig van igazad!

  15. Joságos szerint:

    Tóth Mária!Nem az a lényeg,hogy mennyi iskolája van.Az a lényeg,hogy menyit tud.Az meg kevés.Tudja nem nagy dicsőség döglött oroszlánba bele rúgni.

  16. Katka szerint:

    Tóth Mária szerint: “ha érted ” Nem mindenki hülye, aki utálja Orbánt és bandáját. Ha eredendően /jobban szeretem a magyar beszédet, persze én nem vagyok olyan kivagyi mint egyesek/ a utálnád a komcsikat, akkor nem nyalnál a párttitkár ficsúr fiának. Egyébként nem akár kiből lehetett párttitkár és KISZ titkár. KISZ tagtok millióan voltak, de KISZ titkár csak a komcsikkal bratyizó párthű talpnyalókból lehetett.
    A pártiskolát te hoztad fel, ezért tudnod kell mit is tanítottak ott.

  17. Katka szerint:

    Papi szerint: Orbán több kárt okozott a hazának az eltel másfél év alatt, mint az előzőek 8 év alatt. Lehet kántálni az ország adósságáról, de számomra az emberek pénzének az ellopása, az emberek megzsarolása, megfélemlítése fényévekkel nagyobb kár. Ami ellen 8 évig ágáltak, éjjae-nappal, mint a fába szorult féreg, népszavaztak, utcára vitték a Budapestet szétverő csőcseléket, azokat most triplán végrehajtják, igaz hülyének nézve az embereket átnevezik az intézkedéseket. Pofátlanul bebetonozzák magukat a törvénytelen intézkedéseikkel, jöhet a Rákosi korszak. Na ezért utálom Orbánt, mert még a 70-es éveknél is rohadtabb sors vár a magyar emberekre, akiknek a pénzét herdálja el ez a senkiházi a tetves bandájával!

  18. guriga szerint:

    Gy.F-nek az elmeosztályon a helye,nem a bíróságon.

  19. Papi szerint:

    Katka!
    Ha eltudna számolni Gyurcsány azzal a több ezer milliárddal abban az estben még tán egy kis igazad is lehetne! DE tudod mit mitől baloldali egy többszörös milliárdos! Ha ezt megtudod mondani akkor még tán rád is figyelhetnek az emberek.

  20. TI szerint:

    Katka! Sajnállak. Meg azt is hogy a lipótot bezárták.

  21. Letiltatott szerint:

    Ferikém, kilőtték a szemed?!

  22. aggódó szerint:

    Amikor a sporthíreket olvastam, megakadtam egy híren:
    http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/megdobbento-es-megalazo-erzes-volt-mindaz-amit-sousa-tett-2095060

    A történet felett hamar napirendre tértem volna, de feltűnt, hogy a cikkhez nem lehet az olvasóknak hozzászólni! Minden sporthírhez hozzá lehet szólni, csak ehhez nem!

    Kiknek az érdekét szolgálja a cenzúra ezen fajtája fényes demokráciánkban?

  23. Tóth Mária szerint:

    Katka, le a szemellenzővel, Papinak meg maximálisan igaza van! várom én is a magyarázatodat!

  24. hitetlen szerint:

    aggódó !

    Talán azért nem lehet hozzászólni a cikhez mert “nemzetisport.hu” ! ;p

    És a hely miatt, ahol a barátságos meccset rendezték. ;p

    Erre kell gondolnom…, persze csak találgatok 😀

  25. Démosz szerint:

    Sosem szűnt meg a diktatúra ,csak átkeresztelték a keresztapák. 🙂

  26. miska72 szerint:

    Jobb ha gyurcsány befogja a pofáját! Szocialista korupt diktatúra! Rohadt szemét gazemberek!

  27. Szúrós dinnyehéj szerint:

    Így lassan másfél évvel a választások után most tartanak ott, hogy felfüggesztették Gyurcsány mentelmi jogát. A legabszurdabb talán az, hogy nem azért folyik ellene eljárás, mert 2006 szeptemberétől erőszakkal tartotta fent a diktatúrját az egész MSZP-vel együtt, hanem, mert javasolta a sukorói telekcserét. Nem mintha ezért nem érdemelné meg, hogy elővegyék, SŐT! (gyengébben gondolkodó hozzászólok kedvéért leírom, hogy Gyurcsány megérdemelte, hogy elővegyék a Sukoró-ügy kapcsán, de nem ez volt az egyetlen, amiért már ezt már előbb meg kellett volna lépni…)
    Ilyenkor azt se felejtse el a Fidesz, hogy az alátala még mindig börtönben raboskodó Budaházy György maga is dolgozott a Sukoró-ügyön, nem is keveset, de ez megint a jobboldali szavazók félrevezetésére kitalált alibi eljárás, olyan, mint Szilvásy felbujtósága a Galambos-ügyben.
    Miközben alkotmányellenes hatalomgyakorlásért és állami terrorért kéne felelősségre vonni őket, ehelyett ezekkel az ügyekkel akarják a félszeműre lőtt embereknek kiszúrni a másik szemét is.
    A hírekben mondták, hogy két rendőrvezetőt is csak a tv-ostrom kapcsán gyanúsítanak. Vagyis nem az a bűnük, hogy a példátlanul lebukott miniszterelnök hatalomban tartása érdekében terrorcselekményeket követtek el a tüntető polgárok ellen, hanem hogy a tv-t nem tudták megvédeni az őszödi beszéden felháborodott tömegtől.
    Úgy látom, hogy sajnos megint óriási szemfényvesztő árulás folyik az orrunk előtt, és a nép nem veszi észre. 1990 után most másodszor is a kommunisták és az annak idején velük lemutyizott rendszer megmentése folyik…

Itt lehet hozzászólni !