M0: épül a soroksári Duna-híd

Index

Az épülő M0-s híd a soroksári Duna-ágon (Fotó: Klebercz Dezső)

Megkezdődött az M0-s autópálya szélesítésének részeként az új Duna-híd építése a soroksári Duna-ágon – közölte kedden az állami sztrádaberuházó NIF Zrt. a három szakaszban folyó beruházásról kiadott havi jelentésében.

A Budapestet elkerülő út déli, M1-es és M5-ös közötti, jelenleg kétszer kétsávos, leállósáv nélküli szakaszát három részre bontva építik át kétszer háromsávos és leállósávos gyorsforgalmi úttá.

Az M1-es és M6-os közötti 6,6 kilométert a Colas Hungária építi 10,9 milliárdért, ezt az útszakasz szeptember végéig át kellene adni, legalábbis a NIF honlapján lévő adatok szerint az idei harmadik negyedév a beruházás tervezett befejezése. Ehhez nagyon feszített munkavégzésre van szükség, a NIF jelentése szerint ugyanis a kivitelező még csak most készül a betonburkolat építésére.

A jelentés szerint júliusban láttak hozzá a csomóponti ágak korrekciójához, az elválasztósáv kialakításához, a vízelvezető rendszer kiépítéséhez. A hidak szerkezetkészek, már a hídtartozékok szerelése szerepel a munkarendben. Emellett folytatódott az üzemi hírközlő hálózat megvalósítása, a támfalépítés, a zajvédő falak elhelyezése. A folytatásban jelentős betonburkolat építési munkára készül a kivitelező.

Az M6-os és az 51-es főút közötti M0-s szakaszt – tehát lényegében a Csepel-szigeten átvezető utat –, benne a két híddal, több hónapokig húzódó közbeszerzési procedúra után 2009 végén kezdték el építeni. A tender elnyeréséért a Porr Építési Kft. küzdött az egyebek mellett két Strabag- és egy Hídépítő-cég, valamint a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Közgép és a Colas alkotta M-0 déli ág II.konzorciummal. Végül ez utóbbi győzött, így ezt a nagyjából 11 kilométeres utat a hidakkal együtt megközelítőleg 34 milliárd forintért építik, és a jövő őszre tervezik befejezni.

index.hu

2 hozzászólás “M0: épül a soroksári Duna-híd” bejegyzésre

  1. Perspektíva? szerint:

    1950 évek terveihez mérten, elég szépen haladunk előre a lenini úton?

  2. nagyapó szerint:

    Végre egy magyar cég épít, amelyik nem visz külföldre a hasznot.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

Itt lehet hozzászólni !