Csepelre is begyűrűzött a kormányválság

Csepel.info

kt

Botrányos körülmények között szakított az SZDSZ a helyi MSZP-vel

Botrányos körülmények között ért véget a csepeli képviseltestület ülése csütörtökön, amely ráadásul egy SZDSZ-es képviselő váratlan lemondásával kezdődött. Az önkormányzat MSZP-s vezetése rendkívül értékes Kis-Duna parti ingatlanokat szeretett volna Wellness-központnak eladni vagy bérbeadni, de a környéken lakók tiltakozása, az ellenzéki és az SZDSZ-es képviselők felháborodása miatt az ügylet elmaradt, a testületi ülés ugyanis határozat-képtelenség miatt félbeszakadt – tudta meg a Csepel.info.

Az SZDSZ-es Gócza Dániel lemondásának bejelentésével kezdődött csütörtökön a csepeli önkormányzat ülése. A Csepel.info úgy tudja, hogy Gócza Dániel összeférhetetlenségre hivatkozva mondott le mandátumától. Képviselő maradt ugyanakkor Kál Károly csepeli SZDSZ-elnök, akit az ellenzék hónapok óta élesen bírál önkormányzati megbízatásai miatt, melynek köszönhetően a politikus cége éves szinten legkevesebb 36 millió forint közpénzt kap különféle feladatokra.

A hosszúra nyúlt ülésről a többségben lévő MSZP frakcióból többen is távoztak a nap folyamán. Így történhetett meg, hogy amikor az önkormányzat tulajdonában álló Kis-Duna parti ingatlanok jövőjét megpecsételő határozati javaslat napirendre került, már csak az ellenzéki és az SZDSZ-es képviselőkkel együtt maradhatott volna határozatképes a testület.

A rendkívül értékes ingatlanok eladással vagy bérbeadással történő „hasznosítása” ugyanakkor már régóta borzolja a környéken lakók, valamint a kerület egyedülálló folyóparti környezetét szerető csepeliek idegeit. Az MSZP-s vezetés Wellness-központot szeretne itt építtetni, azonban a létesítményre egyelőre nincs – vagy még nem ismert – a beruházó. Az önkormányzat által nem kevés pénzért készített, és a folyóparti környezetet gyökeresen átalakító terveket ráadásul a civilek és az építész-szakma is elutasítja. A civilek véleményét támogató Fidesz-KDNP javaslatára a testület tavaly olyan határozatot hozott, hogy hatástanulmány nélkül nem születhet döntés az ingatlanok hasznosításáról. A botrányos körülményeket fokozta, hogy – bár az MSZP szerint készült hatástanulmány -, abból nem sikerült sem kiosztani, sem felmutatni egyetlen példányt sem.

Ilyen előzmények után háborodtak fel annyira a testület ellenzéki és SZDSZ-es tagjai, hogy kikapcsolták szavazógépüket. Bár létszám szerint az MSZP-frakció többségben volt, a szavazásnál lehervadt a magabiztos mosoly a kormánypárti politikusok arcáról. A szavazás eredménye ugyanis a határozatképtelenség miatt meg sem jelent a kivetítőn, amit először számítógépes hibának véltek. Amikor az MSZP-sek rádöbbentek, hogy kevesen vannak, zúgolódás kezdődött, amit az SZDSZ-nek szánt felháborodott beszólások és egymás sértegetése, vádolása kísért. A kaotikus hangulatot Tóth Mihály polgármester tetőzte be, aki ezek után annak ellenére berekesztette a testületi ülést, hogy a kerület szempontjából rendkívül fontos és sürgős határozatok is napirenden voltak. A polgármester minden további nélkül megtehette volna, hogy csak ennek a jogos felháborodást kiváltó napirendnek a levételét javasolja.

A csepeli önkormányzatban az MSZP kényelmes többséggel rendelkezik. A 29 képviselőből 16-an tartoznak a nagyobbik kormánypárthoz, de a magát ellenzékinek nevező, önkormányzati pozíciókat és üzleti megbízásokat halmozó két SZDSZ-es képviselő segítségével soha nem volt probléma az abszolút többség megszerzése. A csepeli példa azt mutatja, hogy a kormányválság, amely a XI. kerületben már az MSZP-SZDSZ-es többség megszűnéséhez vezetett, még a kényelmes MSZP-s többséggel rendelkező kerületekben is gondokat okozhat.

Csepel.info

38 hozzászólás “Csepelre is begyűrűzött a kormányválság” bejegyzésre

  1. leslie szerint:

    Végre, ha lassan is, de fejlődik a közélet Csepelen. Még megérjük, hogy a hatástanulmány nélküli hatástanulmányt nem szavazzák meg!

  2. DFK szerint:

    Hajrá Csepel!

  3. Bubus szerint:

    Ha arról döntöttek, hogy kell, akkor kell. Ha meg lenne párbeszéd és bizalom, akkor talán senki nem úgy állna a témához, hogy miztos mutyi van mögötte. A wellness se rossz ötlet, de mindek több emeletes monstrum ehhez a földszöntes házak mellé?

    Azt sem értem, hogy miért az önkormányzat tervezte meg Észak-Csepelt meg ezt a wellnesst is, ha beruházókkal akarják megépíttetni.

    Tök értelmetlen pénzkidobás!

  4. miska72 szerint:

    Gazemberek vezetik a kerületet.

  5. Kovács Ernő szerint:

    Gazemberek vezetik a kerületet. Meddig? Az újabbak nem lesznek azok?

  6. KÁL Károly szerint:

    Tisztelt Baráti Társaság!
    Szerkesztőséget azért nem írhatok, mert impresszum nincs, Ábel Attila FIDESZ-KDNP-s képviselőtársam pedig a vele folytatott néhány perces telefonbeszélgetés során arról tájékoztatott, hogy a portált egy baráti társaság szerkeszti.
    Tehát csak tényszerűen.
    Gócza Dániel azért mondott le képviselői mandátumáról, mert megváltozott munkahelyi beosztása miatt, úgy ítélte meg, nem képes azon a színvonalon ellátni a továbbiakban képviselői munkáját, ahogy azt szerinte a kerület lakosai elvárnák tőle. Gócza Dániel meghozott egy olyan döntést, mely becsületére válhatna néhány helyi képviselőnek.
    Mégegyszer hangsúlyozom, hogy mindenki értse, nem volt összeférhetetlenség, csak a cikk megírójának információ hiánya, vagy széndékos rosszindulata, esetleg butasága.
    Ábel Attila képviselő társam azt mondta, hogy Ő Balogh Ernő képviselő társától /FIDESZ-KDNP/ hallotta, hogy Dani összeférhetetlenség miatt mondott le.
    Megjegyezném, hogy a testületi ülésen erre vonatkozóan semilyen információ sem hangzott el, mivel a képviselők jogállásáról szóló törvény vonatkozó szakasza szerint a képviselőnek lemondását nem kell indokolnia.
    A Baráti Társaság ez esetben a Média írás – szerkesztés írott és íratlan szabályait figyelmen kívűl hagyva, tapasztalatlanságból, vagy szándékosan,
    hallomáson alapuló téves információt úgy közölt le, mintha az tény, vagy konrét ellenőrzött adat lenne.
    Tisztelt Barátaim!
    Senkinek nem jutott eszébe, a testületi ülésen, hogy a legkézenfekvőbb megoldást válassza. Megkérdezze az SZDSZ önkormányzati frakcióvezetőjét (engem Kál Károlyt ), hogy mi is történt. Pedig beszélő viszonyban vagyunk.
    A jelen cikk szöveg környezetében az sem hír, hogy az SZDSZ új képviselője Martin Krisztián a napirendi pontok elfogadása után letette a képviselői esküt, és végig aktívan részt vett a testületi munkában.
    Ez hiba! Vagy szándékosság? Erre a választ csak az tudja aki a fenti cikket megírta.
    És még egy ténykérdés. Az SZDSZ önkormányzati képviselő frakciója NINCS és 1998 óta NEM VOLT koalicióban a többségben lévő helyi MSZP farkcióval. Még ha ezen a portálon és más információs helyeken a FIDESZ
    KDNP frakció ezt rendszeresen megpróbálja láttatni, függetlnenül attól, hogy ez a valóságnak nem felel meg.
    Szerintem Volt képviselő társunk megérdemelne egy bocsánatkérést, azért mert valakik úgy gondolták, hogy jó ürügy lehet a másoknak történő odamondogatásra, vagy lejáratására.
    Befejezésül csak a tisztesség kedvéért, véleményem nem nick néven, nem fellelhetetlen nemlétező impresszum mögé bújva irtam le. Mert ezt tartom tisztességesnek, nem csak a magam, a portál készítői és annak olvasói szempontjából is.
    És ha igazán korrektek akarnának lenni a Tisztelt működtetők akkor ezt a hozzászólást kitennék a fő cikk folytatásaként és nem a megjegyzések között hagynák.
    Mindenkinek üdvözlettel
    Kál Károly
    SZDSZ Csepeli Szervezet
    elnöke

  7. atata szerint:

    Ernő! Ha valami istentől elrugaszkodott véletlen úgy hozná, hogy te vezesd a kerületet a fenti feltételezésed – akkor is igaz?,- nem éreznéd sértve magad?
    Ez a módszer a másik megelőlegezett befeketítése, suttogva, vagy írt propaganda útján számomra ismerős technika. Az első Vh-t követően kezdék bizonyos csoportosulások alkalmazni, majd tökélyre fejleszteni, és kóser koncepciós pereket gyártani belőlük. Ennek csökevénye serkent ki ujjaid alól újra. Ernő már mondtam igyál meg egy fröccsöt mielőtt a klaviatúrához ülsz. Mellesleg hajrá Csepel!

  8. miska72 szerint:

    Tisztelt Kovács Ernő

    Azt nem tudom, hogy a következők nem lesznek-e gazemberek, de hogy most gazemberek vezetik a kerületet, és hogy ÖNKORMÁNYZATI MAFFIA van Csepelen, azt tudom! Hajrá Csepel!

  9. Ábel Attila szerint:

    Kedves Károly!

    Balogh Ernő képviselőtársamtól hallottam először, hogy az SZDSZ egyik képviselője lemondott. Ezt is a saját frakciótársamtól tudtam meg. Nem az SZDSZ-től, mert az SZDSZ erről megdöbbentő módon nem számolt be. Nem nekünk, mert az SZDSZ nem a Fidesznek tartozik beszámolni, hanem a választópolgárok felé. Ugyanis őket képviselitek, és ez bizonyos kötelezettségekkel is jár. Kötelezettség például, hogy a képviselői munkáról, de minimum arról tájékoztatjátok az embereket, hogy már nem az a képviselő, akiről eddig tudtak.

    Ernő úgy tudta, hogy munkahelyi okok miatt, konkrétabban új munkahely vagy beosztás miatt mondott le Gócza Dániel. Te is ezt mondtad. Mi másra gondoltunk volna, mint az összeférhetetlenségre? Talán, hogy portás lett? Ahhoz még fiatal. Ezért az összeférhetetlenséget mondtuk a Csepel.info-nak, és ezt is írták le.

    Még valami: Csepelen valóban nem vagytok formálisan koalícióban az MSZP-vel. De egy átlag MSZP-s frakciótag örömmel lenne a helyetekben, hiszen se pozícióban, se pénzben nem ér a nyomotokba (persze, csak ha ha átlagot számítunk).

    A két csepeli SZDSZ-es képviselő egyike tanácsnok, a másik meg bizottsági elnök, és mellesleg évi legkevesebb 36 millát kap a vállalkozása a csepeli önkormányzattól. Nem tudom, hogy valójában mennyit, mi ennyit tudunk biztosan, a többit meg soha nem kötötték az orrunkra, pedig közpénzről van szó.

    Ez valóban nem koalíciós pozíció, mert ott a másik egyenrangú partner. A való világban így szeretőt tartanak.

    És úgy látom, lehet mellébeszélni, de itt egy szerelem kezd végetérni.

    Üdvözlettel

    Ábel Attila

  10. Nagyapó szerint:

    Érdekes lehet egy önkormányzati ülés, ha annak is ilyen a lefolyása, mint ennek a hozzászólási sorozatnak. Több megjegyzés után, miközben „Kovács Ernő” is elismeri, hogy gazemberek vezetik a kerületet, Kál úr (már nem elvtárs) egészen másról beszél. A bevezető cikkben megemlítik Gócza úr lemondását, amit ő összeférhetetlenséggel okolt. Összeférhetetlenség (többet le nem írom) több okból, nem csak törvényileg, lehetséges. Kál úr ezután nem beszél arról, hogy az ő cégének juttatott évi több millió Ft csepeli pénzzel mi a helyzet, hanem másról Ábel, Balogh urakról. Úgy beszél, mint Bodóné, amikor a bor árát kérdezik.

  11. Nagyapó szerint:

    Korán kattintottam lemaradt:
    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  12. KÁL Károly szerint:

    Kedves Attila!

    Mint Te is tudod az SZDSZ 2 képviselője listáról került be. Bizonyára azt is tudod, hogy a lemondást és az új képviselő mandátumának megállapítását a Helyi Választási Bizottság hivatott elvégezni,melynek meghatározott jogi procedúrája van. Ápr.17-én a HVB feleskette az új képviselőt, ezután helye van a tájékoztatásnak. Remélem hét végén olvashatod a Csepel Újságban.
    Nagyapónak meg csak annyit. Nem ismerem, tehát nem mondok róla véleményt, a korát viszont tisztelem.

  13. galvaniszap szerint:

    ……….hááát, nem is tudom, a legfontosabbnak azt látom, hogy kormánypártok képviselői (volt kormánypártok) és ellenzékiek is olvassák (szerkesztik) ezt a hírblogot. Ez nagy szó!!! Ki olvassa a csepel.hu-t? Senki. (a Csepel.hu szánalmas pénzkidobás, egy elavult adathalmaz, egy nagy lufi, mint az önkormányzat néhány más projektje)

    – Itt van fórum!!!

    – Ugye hogy lehet eszmecserét folytatni (többségében) normális hangon is!?!

    – Tud még valaki jelentőségében ehhez mérhető elektronikus fórumról, ahol a Csepelt érintő kérdéseket meg lehet vitatni? Én nem. Ilyen PR ötlet miért nem jut eszébe az MSZP-s vezetésnek?

    Kál Úrnak azért figyelmébe ajánlom azt a rossz szokását az MSZP-s vezetésnek, hogy a nekik nem tetsző emberek gyorsan eltünnek a süllyesztőben (pl. a CSEVAK-ba rakják őket, aztán szólnak Szentecky úrnak, hű káderüknek hogy …te Janikám…. aztán viszontlátásra!) Talán a szerkesztő bizottság tagjai – nem tudhatjuk – dolgozhatnak önkormányzati munkáltató alatt is. Nem hiszem, hogy ez a diliház időszak, amikor a MSZP felelősöket fog keresni minden bajáért alkalmas lenne arra, hogy a szerkesztők közül bárki is nevét adja a hírbloghoz. Annak is eljön majd az ideje. Ha úgy alakulnak a dolgok ahogy szeretnénk, majd örömmel gazsulálunk Kál úrral, remélhetően akkor már a “másik” oldalról!

    Más kérdésekben is várjuk a hozzászólásait, láthatja vannak itt csepelieket foglalkoztató problémák.

  14. jani szerint:

    Na lemondott egy képviselő. És akkor mi van ? Az élet nem áll meg. Nem hiszem hogy erre a dologra sok figyelmet kellene áldozni.
    Egy képviselő elment jött helyette másik. Kérdés az, hogy hogyan fog zenét játszani, elétett kottából vagy anélkül is tud e muzsikálni.
    Tölem az uj seprő jól seper elvet is követheti.
    Fital ahogy hallottam, bizzunk benne hogy valóban tenni akar Csepelért. Minden esetre én sok sikert kívánok neki. Majd elválik, hogy valóban a csepelieket akarja e szolgálni.
    Van egy közmondás a bizalommal két dolgot lehet csinálni, élni vele és visszaélni. !!! Remélem ő majd él a bizalommal.
    Nekem , ha úgy tetszik rögeszmém az összefogás, mert ez az egyetlen lehetséges út ill. megoldás !!!!
    Illene már összefogni mert ez az egy helyben topogás csak kárt okoz Csepelnek. Vannak bíztató jelek

  15. LB szerint:

    Iszap!

    A másik oldalnak is van egy hasonló oldala: http://csepel.blog.hu/
    Ott is hozzá lehet szólni a témákhoz, úgy mint itt.
    Bár a hozzászólások alapján azt nem sokan olvashatják.

  16. B. E. szerint:

    Laktam már Kispesten, Erzsébeten. Mindenhol voltak problémák, de a csepeli vezetés egy katasztrófa!

  17. DFK szerint:

    Tisztelt Kál Úr!

    Véletlenül nem az Ön cége “őrizte” a galvániszapot, közpénzért?

  18. infósferi szerint:

    Felháborodhat a kerületi vezetés , amennyire csak akar, de -a csepeli pálya sorsát érintő kérdés után-ez a WELLNESS ügy rövid időn belül a második téma, amelyben egyáltalán nem érdekli őket a kerületben élők véleménye.
    Először döntenek, majd megvitatják.

  19. miska72 szerint:

    Önkormányzati MAFFIA!

  20. Na először is – nem jó hír, hogy itt tart a csepeli vezetés, másodsorban, meg sem Kál Karcsinak, sem Ábel Attilának nem itt kellene egymással levelezgetnie! Ez a lakosok vélemény-nyilvánítására szolgáló hely itt, senki nem kíváncsi arra, mikor ki, hol és mit mondott? Nem a végén kell észbe kapva rúgdosni sem egyik sem a másik oldalt. Magyarázkodni nem kell, ebből nem kér már senki sem.

    Gondolni kellene arra is, hogy milyen beláthatatlan következményekkel járna egy váltás Csepelen? – nem vennék mérget arra, hogy Németh Szilárd és bandája bosszúként akkora változást hozna Csepelen, ami lehet épp az ellenkezőjét váltaná-e ki? Itt élek Csepelen, de teljes elbizonyalanodást okoznak ezzel a csepeliek körében.

    Üljenek le, beszéljék meg mi legyen, jobb és baloldalról egyaránt, fogjanak már végre egyszer össze, legyen egy közös híd, amivel átvészelhetjük ezeket a nehéz időket. DE NE DOBÁLÁSSAL! Közösen egy célért! ÉS AZOK LEGYÜNK VÉGRE EGYSZER MI, CSEPELI LAKOSOK, KÉREM ÖNÖKET!

  21. infósferi szerint:

    T. “csepel igennel szavazói”-nem tartozom Németh Szilárd “bandájához”- igaz, a másikhoz sem-, de két gondolatot elmondanék:
    1./ Az elmúlt hónapokban N. Sz. többször is kifogásolta, hogy több, Csepelt fokozottan érintő kérdésben nem hívták meg, véleményét nem kérték a legnagyobb ellenzéki frakciónak( Csepel SC, kis-dunai lakópark stb.)
    Nem hiszem, hogy az összefogás hiányát rajtuk kéne számon kérni!
    2./ Ha a következő választások során esetleg Némethék nyernének, nem hiszem, hogy bárkin is bosszút állnának. Az persze, valószínű, hogy az örökölt apparátusból csak a szakemberekhez ragaszkodnának.

  22. miska72 szerint:

    Tisztelt infósfei

    Nagyon jól beszélsz, a hozzá nem értő korrupt gazembereket el kell távolítani a hivatalból! ÖRÖKRE!

  23. miska72 szerint:

    Tisztelt csepel igennel szavazói

    Hát el tudnék veled beszélgetni, hogy milyen gazember munkát végez ez a gazember MSZP vezetés Csepelen! Te fakadnál sírva elöször! 1000 évet adnál nekik! ITT CSEPELEN ÖNKORMÁNYZATI MAFFIA VAN! DEEBEN MÁS SZERVEK IS BENNE VANNAK! DE NAGYON!

  24. Csaba szerint:

    Tisztel “csepel igennel szavazói”!

    Bár nagyon örülök annak, hogy a március 9-i eredmény így alakult, ezt a nevet használni viszont nagy bátorságra vall. Mondom ezt annak fényében, amit írtál!

    Attól félsz, hogy váltás lesz. Attól nem félni kell, hanem reménykedni benne. Az MSZP csak rombol Csepelen, ne mondjál már ilyeneket, hogy vajon NSz és bandája mit fog csinálni. Akkor ezek szerint neked ez jó így? Mert azt sugallod.

    Váltani kell Csepelen!

  25. Józsi szerint:

    Váltani kell csepelen!Nagyon sűrgősen!A kerűlet romokban hever!
    Semmi változás ötvenéve,ugyanaz a banda uralkodik a ker-ben.Sógor-koma koalició űl a trónon,már ötvenéve.Fiatalítani a vezetést!Hajrá Csepel!

  26. Öreg halász szerint:

    Tisztelt Hölgyek és Urak!

    Először is, ha valaki közfeladatot vállal, akkor az szerintem bizonyos kötelezettségeket von maga után. Például bejelenti ha lemond, még ha nem is indokolja – mert az már lehet magánügy is.

    Másrészt, ha valaki közfeladatot lát el, és közben ugyanattól az önkormányzattól milliókat kap a vállalata, az nagyon álságos. Ha ezt nem szabályozta le így a törvény, mint összeférhetetlenséget, szerintem hiányosság. (Mennyi ilyen lehet az országban???) Mert ha jól értem, itt még azt sem tudni, hogy Kál Károly mennyi közpénzt kap a csepeli önkormányzattól, mert amennyit itt meg már több helyen is leírtak, azt nem Kál Károly vallotta be, hanem a Fidesz nyomozta ki.

    Tehát, szerintem itt egy erős elhallgatás van az SZDSZ részéről, és az megint nagyon komoly gond. Miért nem írta le, vállalja a közvélemény előtt az SZDSZ helyi vezetője, hogy mennyi közpénzt kap? Ez nyilvános adat!

    Más. Szerintem, ha itt önkormányzati képviselők is megszólalnak, az jó. Ha vitatkoznak, az nem biztos, hogy jó, de nem feltétlenül rossz. Legalább meg lehet ismerni a véleményüket a fórumon is.

    Kedves igennel szavazó és infósferi, az mindig aggodalom, hogy ha váltás van, akkor jön egy másik csapat, vagy ahogy a szavazó mondta, “banda”.

    Ez egy ilyen műfaj. Ha egy új csapat jó, akkor biztosan cserél, de biztosan nem cserél többet annál, mint amennyit szükséges. Másként nem lehet megújítani semmit. Ha egy új csapat rossz, akkor vagy nem cserél, vagy túl sokat cserél, és szétrombolja még a jól működő dolgokat is.

    Egy normális országban van a közszolgálatot ellátóknál egy olyan szint, amely alá nem nyúl be a mindenkori kormány. Pl. a szakállamtitkárok szintje azt hiszem ilyen volt Magyarországon a Gyurcsány kormányig, de most már ez sem igaz (ha jól tudom).

    Minden kormánynak addig kellene váltania, ameddig a közmegegyezés szerinti politikai szint van, és nem tovább. Különben felbomlik az egyensúly, és már a szakmaiság rovására megy az egyébként egészséges politikai verseny. Ugyanez igaz az önkormányzatokra is.

    Magyarországon nagyon nagy baj van, és ezt már csak kevesen nem veszik, vagy nem akarják észrevenni. Álkormányzással, “minden rendben van” dumával, “vége a megszorításoknak” hazugsággal csak a lemaradásunkat növeljük. Magyarországnak az a jó, ha előrehozott választások lesznek, és stabil kormány alakul.

    Orbánék bizonyították, hogy jól kormányoznak, Gyurcsányék bizonyították, hogy nagyon rosszul. Választani kellene, és sürget az idő. Ha egy bukta után letisztul a baloldali politikai elit, talán ismét lesz egy erős, jó hozzáállású, (remélem, talán) nemzeti baloldal, amely aztán megint kormányozhat. Ha Orbánék vagy ba Fidesz rosszul dolgozik, akkor hamarabb, ha jól, akkor később. Igazándiból szerintem ugyanis a baloldalnak is érdeke a váltás, mert amit Gyurcsányék a baloldalból csináltak az nyomorúság, borzalom. Amúgy meg valakinek rendbe kell tenni az országot, és az fájdalom nélkül nem megy, tehát a jobboldal előnye akkor is hamar elolvadna, ha a világ legprofibb menedzsmentjét rajnák össze, és soha nem hibáznának. Márpedig ilyenre a világtörténelemben nem akadt példa.

  27. Egyesület szerint:

    Holnap, kedden lesz a testületi ülés, ahol vélhetően az MSZP biztosítani tudja a többséget, megszavazza a Wellness programhoz a Dunapart eladását. Egyesületünk elmondja véleményét a testületi ülésen! Reméljük meghallgatnak!
    Ha nem, erre az esetre is rendelkezünk stratégiával.
    Minden demokratikus eszközzel meg kívánjuk akadályozni a Dunapart kiárusítását, 5-6 emeletes Wellness szállodák telepítését a partra.
    Ezek egészen biztosan nem a Csepeliek érdekeit szolgálják!

  28. miska72 szerint:

    Hajrá CSEPEL! Le a gazember korrupt önkormányzati MAFFIÁVAL!

  29. Csucsu szerint:

    Itt olvastam-hallottam először a képviselői ülésen történt botrányról! Azért ez elég ciki . Nem tudták a szocik biztosítani a szavazattöbbséget ? Tóth Misi és csapata szakított a koalíciós társsal, vagy fordítva? Szinte teljesen mindegy ! Egyre jobban ég a talaj a lábuk alatt .
    Nagyon bízom az “Egyesületben” ,ne hagyják “megvenni” magukat . Hallottam már ilyet! HAJRÁ CSEPEL!!!!!!!

  30. Egyesület szerint:

    Csucsu!
    Sem a Dunapart sem Mi nem vagyunk eladók!
    Ha valaki ezzel próbálkozik rögtön nyilvánosságra hozzuk.

  31. Egyesület szerint:

    Sajnos az MSZP frakció magára maradt ugyan, de a mai testületi ülésen megszavazta a Dunapart eladásához szükséges tenderkiírásra való felhatalmazást a Polgármesternek. Ennek következményei lesznek!
    A Dunapart NEM ELADÓ, azt az Önkormányzat egyik frakciója egy gombnyomással nem adhatja el, mert sosem volt az övé!

  32. Borka-Szász Tamás szerint:

    Tisztelt Egyesület!

    1. A testületi döntés egyelőre nem eladásról szólt, hanem egy tender kiírásáról. Majd a beérkezett ajánlatok (ha lesznek!) alapos kiértékelése, a megfelelő tárgyalások lefolytatása – és a lakossági vélemények meghallgatása után – KÜLÖN testületi ülésen lehet döntést hozni a terület fejlesztéséről.

    2. A tender szövegében egyértelműen le kell szögezni a a következőket:
    – a pályázónak részletesen be kell mutatnia, hogy az általa tervezett fejlesztés során hogyan kívánja érvényesíteni az ökológiai és a környezetvédelmi szempontokat;
    – a beérkezett pályázatok – a tárgyaláson történt véglegesítés után – az utolsó betűig nyilvánosak lesznek, azokat a civil szervezetek és a csepeliek is véleményezhetik – ebben az ügyben (is) bizosítani kell a teljes átláthatóságot!

    A Duna part fejlesztése közös érdekünk, de természetesen ennek sok módja lehet! Sokan sokféleképpen képzeljük el a partszakasz jövőjét.
    Legyen széleskörű vita és egyeztetés, mielőtt végleges döntést hoz a képviselő testület…

    Nincs olyan kérdés, ami ebben a témában ne lenne jogos és megválaszolandó.

    Tisztelettel,
    Borka-Szász Tamás
    frakcióvezető

  33. Péter szerint:

    Tisztelt Borka-Szász Tamás Frakcióvezető Úr!
    2008 április 27-én vasárnap sok szeretettel látjuk délelőtt 10 órától a Dunaparton, ahol mi takarítani szépíteni fogjuk a partot.
    Már 5 alkalommal ezt tesszük. Nekünk ez az álláspontunk a Dunapartról. Rendbe tesszük hogy használhassuk. Várjuk, hogy megismerjük az Önök elképzelését is.
    Az Egyesület egyik tagja

  34. jani szerint:

    Most sem őszinte az írása tisztelt Borka -Szász Tamás úr ! A tender kiirásának feltétele az MSZP frakció által megszavazott eladási / nem hosszú távú bérbe adási / lehetőség megteremtése volt. Azt hiszem így talán másképeen hangzik az egész ügy. A lakosság véleményének meghallgatásához annyit. Tóth Mihály polgármester szerint, például az átadott 6ooo aláirás csak a csepeliek egy részének a véleménye volt az Ibiza lakópark építésével kapcsolatban.Lehetne még sorolni olyan ügyeket amit a lakosok elleneztek, mégis véghez vitték amit akartak . Így lesz ez a Vellness ügyben is. De úgy gondolom “futunk” még majd a csepeliekkel ebben és más ügyekben is egy pár “kört” önökkel ! A Duna part fejlesztése valóban közös ügy kellene,hogy legyen – csak nem mindegy, hogy a fejlesztés milyen irányú -!

  35. Borbély Lénárd szerint:

    Kedves Tamás!

    Először is örömmel látom, hogy használod ezt a fórumot. Én rendszeresen olvasom az infón megjelenő híreket, vitákat, de csak elvétve nyilatkozom meg. Most úgy érzem, hogy hozzá kell szóljak, mert az írásod nem őszinte.

    Egy dolog miatt akarjátok eladni a Kis-Duna partot (és ebben a kérdésben teljesen egyedül maradtatok a testületben, még a koalíciós társatok is magatokra hagyott titeket ebben a kérdésben). Ez az egy dolog pedig röviden az, hogy hamarosan megint több milliárd forintra lesz szüksége az önkormányzatnak, különben óriási bajban lesz a költségvetés.

    Az északi ingatlanok értékesítéséből befolyt 9 milliárd nem csak a fejlesztéseket fedezni, hanem biztosítja az önkormányzat költségvetésének fenntarthatóságát. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy csak 2007-ben több mint 600 millió forint került bevonásra a működéshez. Pedig a testület ezzel a pénzzel kapcsolatban úgy határozott, hogy csak fejleszteni lehet belőle. Ugye volt egy kérdőív is a lakosság részére, hogy mit szeretne a pénzből…

    A múltkori testületi ülésen pedig a jelenleg rendelkezésre álló északi pénz (3,4 milliárd forint, de ha azt is hozzávesszük, hogy jelenleg még nem költhetünk el ebből 1,5 milliárdot, mert ez fedezi a tartozásunkat, akkor csak 2 milliárd van kb. szabadon) többszörösét, kb. 8,5 milliárd elköltéséről határozott a testület!

    Te is nagyon jól tudod Tamás, hogy nem lesz itt semmi féle Wellness park. Ahogy az az ülésen is elhangzott, a csepeliek nagy része a strandbelépőt sem tudja kifizetni. Lehet erről beszélni, de aki a realitások világában él, az ezt nagyon jól tudja. Az ingatlan kiárusításának egyetlen célja, hogy pénzt szerezzen a kerület vezetése.

    Ha rövid időn belül nem jön valami nagyobb tőkeinjekció a költségvetésünkbe, az északi pénz pedig szépen lassan fogy, akkor nem hogy a fejlesztéseknek nem lesz anyagi háttere, de a kerület működése sem lesz biztosított. És ezt nagyon jól tudod.

    Az én véleményem a területről, hogy természetes környezetben kell meghagyni, és csak az ezirányú fejlesztése képzelhető el.

    Borbély Lénárd

  36. Wass Albert barátja szerint:

    Esetleg ,ha lehet ,hogyha van mit szívesen olvasnám Borka-Szász úr reagálását Borbély úr véleményére!

  37. Papi szerint:

    T. Borka-Szász úr!
    Nem kéne már végre egyszer igazat mondani? Itt ugyan úgy nem volt öszinte mint a megfigyelési törvénnyel koapcsolatban. MIÉRT?

  38. Péter szerint:

    Kedves Tamás!
    Mi nagyon vártunk vasárnap!Üdv Tagok

Itt lehet hozzászólni !