A főváros már szervezi a pótlást a pénteki BKV-sztrájkra

Inforadio.hu

Volán

Tárgyalásokat kezdeményez a főváros vezetése a Volán-társaságokkal, hogy a pénteki BKV-sztrájk idején biztosítani lehessen a közlekedést a fő vonalakon – közölte a Városháza kommunikációs igazgatója.

A Volán-társaságok bevonásával akarja pótolni a pénteki egész napos BKV-sztrájk miatt kieső járatokat a főváros, legalábbis részben. Már tárgyalásokat is kezdtek a közlekedési vállalatokkal – mondta Nyáry Krisztián, kommunikációs igazgató.

Ebből konfliktus lehet

Konfliktust eredményez, ha Volán-buszok közlekednek az esetleges pénteki egész napos BKV-sztrájk alatt – közölte Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője. A szóvivő elmondta: “nem szerencsés gesztus, amelyből az látszik, hogy a menedzsment nem a megállapodásra törekszik.” Ez egy költséges megoldás arra, hogy a sztrájkot megtörjék – jelentette ki Nemes Gábor, hozzátéve, hogy ez elhúzódó tárgyalásokat eredményezhet.

A MÁV-sztrájkok idején a vasúttársaság is a Volán-járatokkal próbálta kiváltani a munkabeszüntetés miatt nem üzemelő főbb vonalakat, a busz-társaságok általában elfogadják a vonatjegyeket a sztrájk ideje alatt.

A BKV-szakszervezetek április 18-ra hirdettek egész napos munkabeszüntetést. A szakaszervezetek azt követelik a vezetőségtől, hogy vonja vissza a járatritkítási tervezetet és készítsenek egy újat a szakszervezetek bevonásával, vonják vissza a kilátásba helyezett csoportos létszámleépítést és javítsák a munkakörülményeket.

Egyetértés a 4-es metró pályázatáról

Nyáry Krisztián fővárosi kommunikációs igazgató a Főpolgármesteri Kabinet ülésén azt is közölte: a városvezetés egyetértett a 4-es metró első szakaszához igényelt uniós támogatás pályázatával, amit a hónap végén véglegesíthet a Fővárosi Közgyűlés.

A projekt összköltsége 353 milliárd forint, ebből 293 milliárd a pályázati rész. A távirati iroda értesülése szerint még az idén számít az uniós forrásokra a 4-es metró építéséhez a főváros és az állam. Az országos költségvetésben ugyanis 50 milliárd forintot oly módon terveztek a projektre, hogy azt az unió támogatásból finanszírozzák. A 4-es metró I-II szakaszának összköltsége 517 milliárd forint.

Forrás: Inforadio.hu

Egy hozzászólás “A főváros már szervezi a pótlást a pénteki BKV-sztrájkra” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Szeretném megkérdezni! Ki a felelős ezért? Az a buszsoffőr (100 eFt) aki küzd megélhetéséért, munkahelyéért, vagy az a “managemant”, akik havi 1 milliókat vesznek fel. és nem tudják vezetni a céget, de közben 100 milliós szerzódéseket kötnek csókos cégekkel?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop

Itt lehet hozzászólni !