Mértékletes BKV-vezér

Magyar Hírlap

Antal Attila

Közös megegyezéssel, végkielégítés nélkül szüntetné meg 2011-ig szóló kinevezését Antal Attila. A BKV vezérigazgatója a Fővárosi Közgyűlés gazdasági bizottságának küldött levelében azt írta, hogy március 25-i hatállyal bontana szerződést, és az eddig az időpontig neki járó munkabérre tartana igényt.

A városháza szerint tizenkétmillió forintos prémiumot biztosan felvehet az alig egy évvel a kinevezése után leköszönő BKV-vezér, Antal Attila, mivel azt már korábban megszavazta a közlekedési vállalat igazgatósága.

Harmadszor kezdeményezte a Fővárosi Közgyűlés gazdasági bizottságánál a 2007. január 16-án kelt munkaszerződése megszüntetését közös megegyezéssel Antal Attila. A BKV vezérigazgatójának lemondásával járó pénzügyi juttatásokról a főpolgármesteri kabinet jogi szakvéleményt kért, amelyet a főjegyző ma terjeszt elő. Demszky Gábor korábban bejelentette, a BKV-vezér hatvanmillió forintnál jóval kisebb végkielégítésre számíthat, mert a városháza jogászai szerint semmis a vele kötött munkaszerződés. Az Antal Attilával kötött megállapodást félévente hosszabbította meg a társaság igazgatósága, így jelenleg június 30-ig szól. A vezérigazgató harmadik felmondó levelében a március 25-ig őt megillető járandóságára tart igényt, végkielégítésre nem. Távozásának feltételeiről sajtóközleményt adott ki, s ebben megjegyezte azt is, hogy irányítása alatt tizenegymilliárddal csökkentette a vállalat veszteségét, az általa irányított átvilágítási és pénzügyi konszolidációs program azonban rengeteg érdeket sértett.

A gazdasági bizottság szocialista elnöke, Somlyódy Csaba ma ismerteti a főváros vezetőivel a BKV-vezér újabb felmondási javaslatát, amelyről először politikai döntést kell hozni. A kabinet döntése után akár már kedden hozzájárulhat a gazdasági bizottság Antal Attila távozásához közös megegyezéssel. A szocialista képviselő hozzátette, hogy a munkabérén felül tizenkétmillió forintos prémium is jár a leköszönő igazgatónak, mert azt már korábban megszavazta a BKV igazgatósága.

Forrás: Magyar Hírlap

4 hozzászólás “Mértékletes BKV-vezér” bejegyzésre

  1. én szerint:

    ETTŐL AZÉRT NEM KELL SZERETNI UGYE? SZÉP SUMMA A FIZETÉSE IS. Más 3 hónapot dolgozik érte és nem rombol, mint Antal!

  2. Bubus szerint:

    Akkor most legyünk megértőek azért, hogy százmilliókat költöttek el megismerhetetlen tanulmányokra…

  3. Nagyapó szerint:

    Én aztért értem Antalt. Igaza van! Ha engem pl. 8 általánossal megfelelőnek találnak, – elvállalom. Igaz nem értek hozzá, legfeljebb kevesebb lelépési díjat kapok, ha nem húzom ki az 1 vagy 2 évet.
    De ki nevezte ki őt,? Ki szavazta meg őt? Talán Horváth Gyula Csepel fővárosi kőpviselöje választ tud adni erre!

  4. Nagyapó szerint:

    Bocs lemaradt a szentencia

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop

Itt lehet hozzászólni !