Hajózással fejlesztenék a Csepel-sziget és környéke közlekedését

OrientPress

A Csepel-sziget és Környéke Többcélú Önkormányzati Társulás polgármesterei tervei között szerepel, hogy enyhítsék a főváros túlterhelt közúti közlekedését, ezzel együtt pedig fejlesszék a Csepel-sziget és környéke úthálózatát.

A Csepel-sziget és Környéke Többcélú Önkormányzati Társulás polgármesterei nemrég megismerhették azokat a terveket, amelybe Götz Sándor, a Duna-Express Konzorcium vezetője avatta be őket és amely egyedi ötlettel enyhítené a főváros túlterhelt közúti közlekedését: 40 dunai hajóval napi 20-25 ezer utast szállítanának.

A tervek szerint csúcsidőben 3-5 percenként fordulnának a ‘vízibuszok’, ehhez 28 kikötőt vennének igénybe, melyek közül több is lenne a kistérségben. A cél az, hogy – a mintegy félmillió – nagyrészt az agglomerációból érkező ember eljutását segítse munkahelyére, főbb közlekedési állomásokhoz, illetve a főváros belső részeihez.

A személyszállítást lebonyolító, legmagasabb komfort fokozattal ellátott katamarán hajók ráadásul környezetbarát jellegüknél fogva hozzájárulhatnak az emisszió csökkentéséhez is.

A lakosság érdekeit szolgáló nagyszabású közlekedési fejlesztés tervei a legnagyobb részletességgel vannak kidolgozva, a kivitelezés azonban időbe és pénzbe kerülhet. Götz Sándor elmondta, hogy bízik a tervek maradéktalan megvalósításában és abban, hogy ennek hatására sokan választják majd ezt a közlekedési alternatívát.

orientpress.hu

8 hozzászólás “Hajózással fejlesztenék a Csepel-sziget és környéke közlekedését” bejegyzésre

  1. földhözragadva szerint:

    Dream-team…:)

  2. rdsrlk szerint:

    Igen, és télen, jégzajlás idején milyen menetrend szerint közlekednének? Talán inkább a HÉV-et kellene erőltetni, kivinni Halásztelekig első körben. Mellette új kis- és nagydunai hidat, rajta villamossal az Ady-n keresztül.

  3. Gordon szerint:

    Horn állítólag úszva jött le annak idején.

  4. grün szerint:

    Nem Halásztelekig, hanem Gxártelepig!!! Összekötni a ráckeveivel!!!

  5. balla bianka szerint:

    Fórumozók!

    Majd a kínaiak pénzéből jutni fog erre is.
    Befektetnek, síneket meg lefektetnek.
    Úszni fogunk a jólétben!

  6. csöves szerint:

    Azután meg dolgozhatunk egy tál rizsért!

  7. grün szerint:

    csöves!
    A mohóság csúnya emberi tulajdonság!!!
    Egy csésze rizsért!!! 🙂

  8. önző szerint:

    tudtátok, hogy at “Ady” hidat (az Ady út folytatását Albertfalváig) már 1966-ban megtervezték?

Itt lehet hozzászólni !