A Weiss család Csepelen járt

Csepel.hu, Csepel.info

Az első épületek és az építkezés a gyár alapításának évében, 1892-ben

2011. június 24-én a Szigetcsúcsnál megemlékezést tartottak abból az alkalomból, hogy a Weiss család Magyarországra érkezett. Az eseményen részt vett Borbély Lénárd országgyűlési képviselő és alpolgármester, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek, valamint a mintegy 70 főből álló népes család.

Ábel Attila alpolgármester beszédében kiemelte a Weiss família Csepelért végzett munkáját, illetve elmondta a jelenlévőknek, hogy felmenőik hatására és az ő áldozatos munkájuknak köszönhetően vált a város a magyar ipar igazi fellegvárává.

Jövőre ünnepli Csepel újjászületésének 300. évfordulóját a kerület lakossága, a gyár pedig 120 éves lesz, ami remek alkalom arra, hogy újra közösen ünnepelhessen a város a Weiss családdal- mondta el Ábel Attila.

A beszédet követően a három alpolgármester a négy Weiss-unokával közösen elhelyezte a megemlékezés koszorúját a gyáralapítóról elnevezett úton az emlékműnél.

Kitzinger Adrienn- csepel.hu

8 hozzászólás “A Weiss család Csepelen járt” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    A Fater most igazi jókedvre derült ettől a marhaságtól! „Fellegvár” Hol? Merre? 😀

  2. GONDOLKODÓ! szerint:

    Az Alpolgármester leginkább azzal büszkélkedhetett, hogy milyen sikeresen hajtották végre, hozták feudális körülmények közé az egykoron szebb napokat (negyvenhétezer dolgozót foglalkoztató) látott CSEPEL MŰVEKET!

  3. "?!" szerint:

    “GONDOLKODÓ!”!

    Miért nem gondolkodtál azelőtt, hogy a 10:44-es hozzászólásodat leírtad, miszerint:
    “Az Alpolgármester leginkább azzal büszkélkedhetett, hogy milyen sikeresen hajtották végre, hozták feudális körülmények közé az egykoron szebb napokat (negyvenhétezer dolgozót foglalkoztató) látott CSEPEL MŰVEKET!”

    Ha vetted a bátorságot a fenti marhaság leírására, akkor magyarázd már el, hogy az Alpolgármesternek mi köze van “a CSEPEL MŰVEK feudális körülmények közé hozásához”, amelyre szerinted “büszkélkedhetne”?!

    Azt is megírhatnád, hogy mikor voltak azok a szebb napok, amikor a Csepel Művek negyvenhétezer dolgozót foglalkoztatott?

  4. Gordon szerint:

    Weissék legalább csináltak valamit, nem csak p.fáztak.

  5. Etikus szerint:

    Vannak dolgok, amikor az alekox okostojásfejűek felett el kell siklani, mert viperaként élik életüket, s bármit írsz, mondasz, a méreggel (gyűlölettől) átitatott marás privilégiuma az ő specifikuma.

  6. nagyapó szerint:

    Gordon!
    Mit tettek Weissék ami hasznos volt Csepelnek?

  7. GONDOLKODÓ! szerint:

    Másolva, de attól még mennyire igaz! (köszönöm a szerzőnek)

    CsepeliNo1 szerint:
    2011. június 27., hétfő – 19:08

    “?!” szerint
    Te MEKKORA EGY NYOMI VAGY!
    Írod: Tudod-e Te ökör,

    Ha Te ezt elhiszed, nagyobb HÜLYE vagy, mint gondoltam!

    Írod: Az nem zavar Te agyatlan ökör,
    – Látod, saját magadat cáfolod meg! Annyira hülye vagy, hogy már ezt sem fogod fel!
    osztalék jövedelmet kapott! Pontosan!
    Alapított egy céget (a saját jövedelméből), azt nyereségessé tette! Azért jár neki osztalék! Ebben mi a baj?! Ha irigyled, Te miért nem csináltad utána?

    Inkább dolgozz, ne hátha meglátszana, ne itt netezz egyfolytában.

Itt lehet hozzászólni !