Feljelentéseket tett az önkormányzat

Csepel.hu

A kép Németh Szilárd polgármester egy korábbi sajtótájékoztatóján készült

Németh Szilárd polgármester hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen tett feljelentést egy Erdősor utcai önkormányzati ingatlan használata okán.

A “bérlő” 4 éve nem rendelkezik egy, az önkormányzat tulajdonában álló, és a CSEVAK Kft. részére átadott, hasznosítható ingatlan vonatkozásában érvényes bérleti szerződéssel, ám ennek ellenére az ingatlant használja, érte bérleti díjat nem fizet.

A rendelkezésre álló iratokból megállapíthatóan a CSEVAK Kft. (majd Zrt.) semmilyen lépést nem tett annak érdekében, hogy a bizonytalan jogi helyzet megoldódjon, az ingatlant gyakorlatilag nem hasznosította, nem rendelkezett vele.

Borbély Lénárd alpolgármester hűtlen kezelés és hivatallal való visszaélés gyanúja miatt tett feljelentést, mivel 2010 februárjában az önkormányzat a kizárólagos tulajdonában lévő közterület jellegű ingatlanját jogszabályba ütköző módon adta ingyenes használatba.

Mind a két feljelentés a Fővárosi Főügyészség részére lett továbbítva.

csepel.hu

29 hozzászólás “Feljelentéseket tett az önkormányzat” bejegyzésre

  1. CsepeliNo1 szerint:

    EZ MÁR DE UNALMAS! :-(((((

    Vagy inkább SZÁNALMAS!

    Ezt nem gondoltam volna, hogy ennyire alkalmatlanok Csepel irányítására. De be kell látnom, hogy azok!

    Az a baj, hogy a Tóth féle banda is alkalmatlan lett volna, Szenteczkyt körbe fonta volna már a mutyi, a Jobbik azért alkalmatlan mert JOBBIKos, a többinek meg nincsen támogatása, tehát szóra sem érdemes!

    MIKOR FOG EZ MEGVÁLTOZNI?
    Mikor fog olyan ember (emberek) vezető pozícióba jutni a politikába, aki ért is hozzá, szereti – tudja is csinálni (és nem a pénz miatt)?

  2. Tarjányi László szerint:

    Igazi vezetői akkor voltak az országnak, amikor még nem járt fizetség érte! A honfoglalástól mondjuk Szent István hatalomra jutásáig. A törzsfők, nemzetségfők, ilyen-olyan vezetők nem kaptak javadalmazást, s ugyan kitől kaptak volna, ha még kincstár sem volt.

  3. Tarjányi László szerint:

    Hát minden szemét a Fidesz környékén köt ki?
    Nagy László 2006 óta a Magyar Antifasiszta Liga egyik vezetője, 2006 és 2009 között haknizott a Klubrádióban, a Napkeltében, a TV2-ben, a Kossuth Klubban – de még az Echo TV-ben is szerepelt egy vitaműsorban. Publikált az Eszmélet című marxista folyóiratban, valamint anarchista és antifa portálokon. Előszeretettel rajongott a különféle ateista-marxista tanokért és azokért a szervezetekért, akik ezeket képviselték. Több nyilvános rendezvényen is főszónokként figyelmeztetett a náci ideológia széleskörű hazai elterjedésére.
    2008., nemrégen színre lépett egy Nagy László nevű „történész”, aki mellékesen még egyetemi tanár is (sőt egy Antifasiszta Liga nevű fantomszervezet elnöke!), és Szemenyei „leleplezéseit“ alapul felhasználva, 30 oldalas „komoly tanulmányt” publikált Wass Albert nyilas, sőt náci múltjával kapcsolatban. (www.gondolkodjunkegyutt.hu) (A Szemenyei újdonsült haverjának és tettestársának számító zsidó-buzi Nagy Lacika „történész “ és egyben a Magyar Antifasiszta Liga elnöke addig szerepelgetett az Echo TV-ben, míg többen is felismerték és beazonosították, hogy néhány évvel ezelőtt még a Bácsfi Diána nevével fémjelzett „neonyilas csoport“ aktivistájaként éjszakánként Szálasi-plakátokat ragasztgatott Budapest utcáin. Most persze ő a legnagyobb antifasiszták egyike. Nagy Lászlót az Echo TV egyik adásában vele együtt szereplő Schuster Lóránt szembesítette Bácsfi-féle múltjával, amire Nagy azzal védekezett, hogy szerelmes volt a zsíros hajú, hónaljszagú zsidó Bácsfiba. Mindenesetre a leleplezés hatására lemondott az Antifasiszta Liga (na ez megint egy közpénzzel telepumpált egyszemélyes fantomszervezet) elnöki posztjáról. Természetesen ettől függetlenül azóta is tovább gyalázkodik.
    Nagy László a Péterfi előnevet felvéve 2010 elején került először kapcsolatba konzervatív oldallal, előtte néhány hónappal még a Magyarországi Kisebbségek Pártja EP-listáján szerepelt többek közt Lang Györgyi Pa-Dö-Dő énekes és Terry Black hivatásos transzvesztita társaságában mint a történeti kabinet elnöke.
    A „Jézus téged is szeret” feliratú pólókban járó, gyámoltalan kinézetű és viselkedésű 30 év körüli fiatalember profi színészi teljesítménnyel másfél év alatt különféle katolikus körök oszlopos tagjává, egyházi orgánumok interjúalanyává vált, szabadon mozog a különféle egyházi levéltárakban. 2010 novemberében személyesen Lezsák Sándortól, az Országgyűlés alelnökétől, a Mindszenty Társaság vezetőjétől vehetett át a parlamentben egy 250 000 forint értékű Mindszenty-kutatói ösztöndíjat. Így az sem volt meglepő, hogy májusban a Parlamentben tartott Mindszenty-konferencia egyik fő előadója volt. A Trianoni Szemle, a Havi Magyar Fórum szerzője, számos konzervatív és katolikus konferencia szónoka nem mindennapi szélsőbaloldali kommunista kalandor.
    http://www.mno.hu/portal/746212
    MNO – PL
    Átadták a Mindszenty-emlékérmet, a Mindszenty Társaság díját Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspöknek, Koltay Gábor filmrendezőnek és Nagy László doktorandusz hallgatónak csütörtökön, a nemzeti gyásznapon a Parlamentben. GRATULÁLOK, NEM NAGY LÁSZLÓNAK, HANEM LEZSÁKNAK A RÖVIDLÁTÁSÉRT!

  4. Shrek szerint:

    Egyetértek CsepeliNo1-el!
    Tisztelt kerületi Vezetés! Unalmas! Mit várnak ezeketől a feljelentésektől???!!!! Ezekből pénz nem lesz. Nem inkább előre kellene nézni és fejleszteni? Vagy ahhoz nem értünk kedves Uraim? Egy ilyen ügyet kikeresni és a paprímunkáját elvégezni legalább egy hét. Addig Csepel érdekében semmi érdemi intézkedés nem történik. Valóban szánalmas. Bontsák fel a szerződést és vegye vissza az Önkományzat és hasznosítsa szabályszerűen. Ez érdemi dolog. A többi nem.

  5. Öreg halász szerint:

    Minden bűncselekmény-gyanús ügyet fel kell tárni, és a feljelentéseket meg kell tenni. Ez természetes.

  6. ... szerint:

    valószínűleg a bérlő pont úgy gondolkozik mint Shrek.
    Netán még ismerik is egymást.

  7. islander szerint:

    “zsíros hajú, hónaljszagú zsidó Bácsfiba. ”

    csak nem megszaglászta a hölgyet Tarjányi úr?

    Mellesleg a Nagy László egy igen ritka név. Lehet hogy tényleg ugyanazon személyről van szó. Vagy?

  8. miska72 szerint:

    Hajrá Szilárd! Mocskos banda! Sitten a helyük! Holnap remélem tudunk váltani pár szót.
    Mert én is üldözöm az elvtársakat!

  9. miska72 szerint:

    A buntető ügyben már feljelentettem az igazságügyi szakértőt, akit a bíróság kirendelt!
    Jönnek a többiek!
    A jegyzőt Szeles Gábort azonnal fel kell függeszteni az állásából!
    A törvényes működésért a jegyző a FELELŐS a törvény szerint!

  10. miska72 szerint:

    Szeretnlém, ha meglenne az elszámoltatás, és a hozzá nem értő gazembereket mindengonnan eltávolítanák, és FELELŐSSÉGRE vonnák! Önkormányzat! Közigazgatási Hivatal! Rendőrség! Ügyészség! Bíróság! Komolyan mondom! Meg a hozzá nem értő igazságügyi szakértőket is!
    Akinel 45.000 + 30.000=85.000 Ft Az ne szakértsen, seperjen utcát!
    Ezt a munkát fizetteti ki velem a XX, XXI, XXIII, kerületi Bíróság!
    Margit! NÓÓÓÓÓÓRMÁLIS! Ráadásul nem adta le egyik azakértő se időben az anyagot!
    Ezért kelett eljárást hosszabítani! De a Rendőrség kifizette ezt a munkát!

  11. miska72 szerint:

    csepeliNO1 várjuk meg az eredményt mert Szilárd feljelentését is megmutyizták a csepeli rendőrkapitányságon! Mig ellenzékben volt, őt is elhajtották, mint a legyet! Ezt tették velem is!
    Mit hangsúlyotott a csepeli szoci önkori vezetés? JÓ KAPCSOLATOT ÁPOLINK A RENDŐRSÉGGEL! Megvolt!

  12. miska72 szerint:

    Shrek az elvtársaknak a sitten a helyük! Kell az elszámoltatás! És pénz is lehet szerezni! TELJES VAGYONELKOBZÁS! 😉 🙂 🙂 🙂 🙂

  13. gabo szerint:

    A Fidesz elszamoltatast ígért. Tessék,ez az! Ezt várjuk sokan, csak így tovább!!!

  14. "?!" szerint:

    Fórumozók figyelem!

    Ma a holdkelte után teljes holdfogyatkozást lehet megfigyelni!

    A már 19:24-kor elkezdődött fogyatkozás látványos része a 20:33-kor várható holdkeltével kezdődik.
    Ekkor már a kelő Hold korongján egy kis harapás lesz látható, de a fő látványosságról még ezután kezdődik!

    A csorbult Hold kelte kitűnő alkalom szép természetfotók készítéséhez!

    A Föld árnyéka 21 óra 23 perckor teljesen befedi a Holdat, és kezdetét veszi a Hold lassú színváltozása;
    legsötétebbnek 22 óra 12 perckor látszik majd, amikor legmélyebben tartózkodik az umbrában.
    100 perc alatt a Hold átvág a Föld árnyékán, és 23 óra 02 perckor bukkan újra elő a megvilágított holdfelszín.
    További egy órába telik az árnyék levonulása, majd még húsz-harminc percig a félárnyék halvány lenyomata fátyolosítja a holdkorong nyugati részét.

    A holdfogyatkozás kontaktusainak időpontjai helyi idő szerint:

    Penumbrális fogyatkozás kezdete: 19:24 óra. (Ez Magyarországról nem látható.)

    Részleges fogyatkozás kezdete: 20:23 óra. (Budapestről ez sem látható.)

    A holdkelte időpontja Budapesten: 20:33 óra. (Ezt követően látható a jelenség!)

    Teljes fogyatkozás kezdete: 21:23 óra.

    A fogyatkozás közepe: 22:13 óra.

    Teljes fogyatkozás vége: 23:02 óra.

    Részleges fogyatkozás vége: 00:02 óra.

    Penumbrális fogyatkozás vége: 01:01 óra.

    Milyen látványra számíthatunk?
    A Hold mélyen a nyári Tejút legpompásabb területeiben halad. A Tejút szépségei, illetve a ragyogó nyári csillagképek csillagai is csak a teljes fogyatkozás egy órányi időtartama alatt lesznek láthatóak, mert egyébként a Hold fénye elnyomja őket.
    A Hold 3 nappal van túl a földközelségén, ezért az átlagosnál nagyobbnak látszik.
    A fogyatkozás centrális lesz, azaz a holdkorong keresztezi a földárnyék tengelyét is.
    A holdkorong északi pereme 22,3 ívperccel délre lesz az umbra szélétől, míg a déli része 32,9 ívpercre lesz az árnyék déli szélétől, ezért a Hold különböző területein különböző mértékű elsötétedést és elszíneződést figyelhetünk meg.

  15. paul szerint:

    A Csepelen a Jobbik meg tette, amit 4 éve kellett volna a Fidesznek.

    FŐVÁROSI FŐÜGYÉSZSÉG
    AKADÉMIA UTCA 13.

    BUDAPEST
    1054

    Tisztelt Fővárosi Főügyészség !

    Alulírott Hegedűs Lórántné Kovács Enikő, mint a JOBBIK Magyarországért Mozgalom (Jobbik) országgyűlési képviselője, továbbá Pákozdi József mint a JOBBIK Magyarországért Mozgalom (Jobbik) Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzat képviselője, többek között az ügyészségről szóló 1972. évi V. tv. 1. § (3) bekezdése, 2. §-a, 13. § (2) bek. b) alpontja alapján kérjük, hogy szíveskedjenek megvizsgálni annak lehetőségét, hogy elkövetésre került-e bűncselekmény akkor, amikor a Budapest, XXI. kerület Csepel önkormányzatnál a 2003-2005. években, 21 esetben megsértve az Ötv. előírását, a Képviselő-testület felhatalmazása nélkül ingyenes közmű és egyéb vagyon tulajdonjog átruházás történt.

    Előzetesen előadom, hogy az Állami Számvevőszék /továbbiakban ÁSZ/ vizsgálta az önkormányzat gazdálkodását, e vonatkozásban rendelkezésre áll a 2007 januárjában kiadott 0657. számú Ász Jelentés is.

    Az ÁSZ Jelentés rögzít néhány nagyon súlyos mulasztást, melyet álláspontom szerint kivizsgálásra kell, hogy kerüljön. Történetesen a Jelentés 11-12. oldalán megállapítja az ellenőrző szerv, hogy „A 2003-2005. években, 21 esetben megsértve az Ötv. előírását, a Képviselő-testület felhatalmazása nélkül ingyenes közmű és egyéb vagyon tulajdonjog átruházás történt. A polgármester és a jegyző felelősek azért, mert a Képviselő-testület rendelkezésének hiányában közművagyon tulajdonjogát, illetve a vagyongazdálkodási rendeletben előírtakkal ellentétesen a Képviselő-testület döntése nélkül közmű és egyéb vagyon tulajdonjogát ingyenesen átruházták. A polgármester és a jegyző felelősek azért is, mert 21 eset közül 20 esetben – megsértve az Áht. előírását – nem csak a vagyongazdálkodási rendeletben meghatározott ingyenes vagyonátruházási esetekben ruházták át közmű és egyéb vagyon tulajdonjogát. A vagyon tulajdonjogának ingyenes átruházása során felelősek azért is, mert a gazdasági társaságok részére törzsvagyonba tartozó víziközmű vagyont ruháztak át. Víziközmű vagyont ruháztak át ingyenesen a Fővárosi Csatornázási Művek Rt. részére, négy esetben összesen 120,5 millió Ft nettó értékben, illetve a Fővárosi Vízművek Rt. részére, három esetben összesen 36,4 millió Ft nettó értékben, melyeket a vagyongazdálkodási rendelet nem tett lehetővé, valamint ezekkel a vagyonátruházásokkal megsértették az Ötv. és a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi törvény előírásait, mivel mindkét jogszabály előírása szerint az önkormányzati törzsvagyon része a víziközmű.”

    Bár a testület a 370/2006.(IX.19.) Kt. Határozatával utólagosan jóváhagyta a 2003-2004-2005. években, kiegészítve a 2006. évben megépített közműberuházások és közmű vagyontárgyak térítés nélküli átadását, ezzel nem tisztázódhatott az önkormányzati vagyon ingyenes elidegenítésével felmerülhető esetleges kár mértéke, a vagyonvesztés nagysága.
    A vonatkozó Ász-Jelentést az alábbi linken található meg az Állami Számvevőszék honlapján:

    http://www.asz.hu/ASZ/jeltar.nsf/0/089937AD49025158C125726E005249AF/$File/0657J000.pdf

    Országgyűlési képviselő részére is megküldésre került egy figyelemfelhívó levél, az önkormányzati esetleges vagyonvesztés vonatkozásában az esetleges felelősök felderítése érdekében azonban tudomásom szerint nem került büntetőeljárás foganatosításra. Csatolom a figyelemfelhívó levél linkjét is:

    http://www.asz.hu/ASZ/jeltar.nsf/0/D726D4DBC3AC095AC125726E00526302/$File/L-0657J000.pdf

    Tisztelt Ügyészség

    Tekintettel arra, hogy bűncselekmény elkövetésének gyanúja teljes mértékben is felmerülhet az üggyel kapcsolatban, kérem, hogy jelen beadványomat a Be. 172. § (1) bekezdése alapján egyben ismeretlen tettes(ek) elleni feljelentésként is értékeljék, és az ügyet teljes mértékben vizsgálják ki, szükség esetén nyomozást is rendeljenek el annak kiderítése érdekében, hogy megvalósult-e jogellenes magatartás, vagy bűncselekmény egyes önkormányzati ingatlanok, vagyontárgyak képviselő-testületi döntés nélküli ingyenes elidegenítése vonatkozásában. Az ingyenes elidegenítés kárt okozhatott az önkormányzatnak.

    Az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló 1990. évi LV. törvény 8. §-a értelmében az ügy állapotáról folyamatosan tájékoztatni szíveskedjenek.

    Budapest, 2011. június 06.

    …………………………………………….
    Hegedűsné Kovács Enikő
    országgyűlési képviselő
    Jobbik

    …………………………………………….
    Pákozdi József
    Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzati képviselő
    Jobbik

  16. Manitu szerint:

    Négy év pöcslengetés után egy feljelentés: gratulálok. Mert ugyebár a Jobbik is megtehette volna az elmúlt négy évben, csak éppen a felvonulások szervezése meg a Fidesz plakátjainak letépkedése, leragasztása sokkal fontosabb volt.

    Ez is valami.

  17. zsonyo szerint:

    Tisztelt paul szerint! Ne csodálkozzék, hogy az ügyészség nem foglalkozik az Önök ügyével. Azért, mert nincs is ügy. Maguk tényleg elképzelhetőnek és hasznosnak tartanának olyan csatornát, ami nincs rákötve semmilyen rendszerre? Nevetséges ez az oktondiság! Az lenne az igazi pénz herdálás, amit Önök kérnek. Nevezetesen, legyen csatorna, és ne follyon sehova! Ugyanis a Csat Mű csak a saját hálózatának működtetését végzi! A mi vezetőink sajnos összekeverik a célt, meg az eszközt! Nagy baj, ha a cél csupán a feljelentgetés és nem Csepel irányítása. Méghozzá olyan alsó szinten, hogy a saját ügyészségük sorozatban utasítja vissza, ki nem mondottan úgy, hogy”lehülyézi” a feljelentőt. Fáj nekünk csepeli embereknek, hogy egy éve lassan, folyamatosan, minden szinten megszégyenítik vezetőinket a sajátjaik. Talán erre is gondollt Lázár amikor azt mondta “annyit is ér”. Ott a talicska urak! az már egyszer bejött!

  18. aggódó szerint:

    Manitu!

    A pöcslengető provokátorokat lehet, hogy épp azok fizették, aki téged.

  19. paul szerint:

    Manitu.
    A metszet farkú megint hülyeséget beszél.

  20. paul szerint:

    Zsonyo.

    Felületes és ostoba némber maga!!! Azt a közművet adta át a kommunista vezetés, amit a szüleink, nagyszüleink saját költségen építettek ki önerőből! De ha maga szeret olyan szolgáltatásért fizetni amiért nem kap semmit akkor még féleszű is. Mert a csatorna nincs a központi rendszerre rá kötve, de a szennyvíztisztítási díjat minden csepelivel meg fizettetik a Franciák meg a fővárosi kaftánok. Ez ön szerint rendben van?????

  21. "?!" szerint:

    Kedves “paul”!

    Kösz a felvilágítást! Eddig nem sejtettem, hogy ez a “zsonyo” nem kandúr, hanem némber!

    A fenti információ kiegészítéseként viszont azt is elárulhatnád, hogy Te “saul”-ból lettél “paul”, vagy majd ezután leszel “paul”-ból “saul”?!

  22. csapos szerint:

    Ki mit tud? Avagy ki tud szebben és többet feljelenteni? Nemes verseny. Gazdag múltja, úgy 67-68 éves hagyománya is van ennek a vetélkedésnek földrészünkön. Akkoriban szép hazánk derekasan helyt állt, és Európa-bajnokságot nyert ebben a sportágban. Mindent bele fijjug! Van mire építeni.

    Pihentetőnek egy kedves hír: Vádat emeltek a fideszes polgármester ellen
    http://nol.hu/belfold/vadat_emeltek_a_fideszes_polgarmester_ellen

    Pihenj! Folytasd tovább?

  23. "?!" szerint:

    Kedves “csapos”!

    Ahogy kérted, pihenek és folytatom tovább!

    Egészen pontosan 67 évvel ezelőtt a Te mocskos komcsi fajtád kezdte el a “ki tud szebben és többet feljelenteni” című versenyt azért, hogy mások vagyonát elorozhassák!
    Ezt olyan szinten művelte a tetves fajtád, hogy Európa-bajnokságot nyerhettek volna ebben a sportágban.

    Az 1980-as évek végén ugyancsak a Te mocskos komcsi fajtád kezdte el privatizáció címén szétlopni azt a vagyont amit 62 évvel ezelőtt másoktól államosítottatok, továbbá azt amit a magyar lakosság 1948 és 1988 között társadalmi tulajdonként létrehozott!

    A mocskos fajtátoknak azonban semmi nem volt elég. Elloptatok az elmúlt 8 évben mindent ami nem volt lebetonozva (sőt még azt is ami le volt betonozva) és ezek miatt a lopásaitok miatt kell most sorban eljárásokat indítani a bandátok tagjai ellen.

    Ezek után, hogy nem sül le a pofádról a bőr Te teflonképű disznó, a mocskos komcsi fajtád viselt dolgait másokra kenve felemlegetni?

  24. islander szerint:

    izé…

    ezek már nem elévült ügyek?

    paul

    “Mert a csatorna nincs a központi rendszerre rá kötve, de a szennyvíztisztítási díjat minden csepelivel meg fizettetik a Franciák meg a fővárosi kaftánok.”

    A telefonért is kell fizetni, még akkor is, ha az ember nem használja.
    Mellesleg a szennyvíz, az szennyvíz. Miután elvezetik vízhasználótól a kiépített csatornán keresztül, nem pedig a földbe kerül, azért fizetni kell. Na ezért kell fizetni. Szemét szállításért fizetünk nem szemét kezelésért. Tehát szennyvíz szállításért fizetünk, nem kezelésért.

    Persze gáz hogy így kerül a Dunába, de reméljük ez is megoldódik idővel.

  25. paul szerint:

    Islander!

    A csatorna használatért igen fizetni kell,de a számlába be van építve a szennyvíz tisztítási díj is, amit a Csepelieknek nem tisztítanak,mert ahogy te is írtad a Dunába ömlik a Vas Gereben utca végén. Én a tisztítási díjat tartom méltánytalannak, amit szerintem is többekkel egyetértve, a számlából ki kellene venni. Olyanért fizetünk amiért nem kapunk ellen szolgáltatást. Ugyan akkor a vízterhelési díjat is ki fizettetik velünk. Nézd csak meg a számládat.

  26. miska72 szerint:

    Jaj jaj ez szocialista mafia! Ellenem is vádat emeltek el ís ítéltek HAMIS adatokkal! De most jön a visszavágó! 🙂 🙂 🙂 Sokba fog ez kerülni! 😉 Most én jelentek fel MINDENKIT! Tóth, Szeles Cserteg, Hagyi Baranyai Szűcsné épfelügyelet, Rendőrség Ügyészség Bíróság!
    No comment! 😉

  27. miska72 szerint:

    Most a nem vagyoni igényem 7 millió + a kifizetett 290.000 Ft HAMIS szakértői vélemények díjjazása!

  28. miska72 szerint:

    És nem tudom mikor lesz vége, de minden év 1 millió! Ennyi! 😉

Itt lehet hozzászólni !