Ismét megtámadták az újlipótvárosi jegyirodát – Felgyújtották Esztergom polgármesterének autóját és házát

Index.hu

Jegyiroda

A hétfői tüntetés és ellentüntetés képei a Hírszerzőn

Kedden hajnalban két férfi betörte annak a Hollán Ernő utcai jegyirodának az ablakát, amire múlt héten Molotov-koktélt dobtak. (A gyújtogatók a „Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg” nevében fenyegető hangvételű e-mailt küldtek a Magyar Nemzet szerkesztőségébe, melyben a Vörös Csepel felgyújtására is utalást tettek.) A rendőrség most azonban elfogta az elkövetőket, egy 17 éves fiút és 43 éves társát. Hétfőn több száz ember tiltakozott a szélsőségesek támadása ellen, míg a szélsőjobbosok akcióján mindössze 20-30 fiatal vett részt.

Újabb támadás érte az újlipótvárosi Hollán Ernő utcai jegyirodát, keddre virradó éjszaka két férfi betörte az iroda ablakát, ám a rendőrök elfogták őket, közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány-helyettese Napkelte című műsorban.

Bozsó Zoltán elmondta, a két férfit a közelben álló rendőrök fogták el, majd előállították őket a XIII. kerületi kapitányságra, azóta kihallgatásuk is megkezdődött. Megjegyezte, “érdekes lehet, hogy történtek összefüggésben vannak-e a jegyiroda elleni korábbi támadással”.

A Független Hírügynökség szerint a tüntetés és a korábbi, a jegyiroda elleni molotov-koktélos támadás miatt visszatérően ellenőrző rendőrök látták meg, amint egy fiatal és egy középkorú férfi bedobja az ablakot kővel. A rendőrök elfogták a 17 éves fiatalembert és 43 éves társát, mondta Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Kedden reggel a XIII. kerületi Rendőrkapitányságon még tartott a kihallgatásuk.

Az ügy előzménye, hogy még március 20-án az iroda egyik alkalmazottja összetűzésbe került egy vásárlóval, aki a Hungarica együttes koncertjére akart jegyet venni. Április 1-jén hajnalban Molotov-koktélt dobtak az irodára, ami teljesen kiégett, a tulajdonos a rendőrséghez fordult.

Hétfőn este több százan gyűltek össze a jegyiroda bejárata előtt, hogy tiltakozzanak egy szélsőjobbosok által meghirdetett akció ellen. Az ellendemonstráció egyik szervezője Szabó Győző, a XIII. kerületi önkormányzat fideszes képviselője volt. Szabó elmondta, azért gyűltek össze, hogy a fasiszta kisebbséggel szemben megmutassák, sokkal többen vannak. A nagy létszámban kivonult rendőrök többször felszólították a több száz fős tömeget, hogy tegyék szabaddá az utat, mivel az emberek teljesen megtöltötték a kereszteződést. A spontán akció abbahagyására a rendőrség többször felszólított, Szabó Győző is arra kérte a résztvevőket, hogy térjenek haza.

A fekete nadrágot és bomberdzsekit, nyakukban árpádsávos kendőt viselő 20-30 fiatal szintén a jegyiroda elé vonult, ahol szóváltásba keveredtek az ellentüntetőkkel. A szélsőségek ellen tiltakozók azt skandálták, hogy “nácik haza!”, míg a bomberdzsekis szélsőséges fiatalok azt válaszolták: “itthon vagyunk” . A rendőrök sorfalat álltak a két csoport között, hogy megakadályozzák az atrocitást, majd mozgósorfalat alkotva kiszorították a tömeget.

A BRFK hétfőn kora este közleményben tudatta: mindkét spontán demonstráció szervezőjével szemben gyülekezési joggal való visszaélés miatt szabálysértési feljelentést tettek.

Forrás: Index.hu

Felgyújtották az esztergomi polgármester házát

Felgyújtották Esztergom polgármesterének autóját és házát

Meggyes Tamás, Esztergom polgármestere autójának riasztójára ébredt kedden hajnalban. Kiderült, hogy a járműre Molotov-koktélt dobtak. Közben felgyújtották épülőben lévő házát, a gyújtogató 8-10 benzines kannát hagyott hátra.

Benzinnel töltött palackkal felgyújtották Esztergom polgármesterének autóját, majd a város külterületén lévő, épülőfélben lévő házához kellett vonulni a tűzoltóknak, itt a tetőszerkezetet gyújtották fel, tájékoztatott kedden a Komárom-Esztergom megyei katasztrófavédelem ügyeletese, Várady-Cseppely Sándor főhadnagy.

Meggyes Tamás polgármester elmondta, kedden hajnali fél négykor a jelenlegi lakása előtt álló autó riasztójára ébredt fel. Látta, hogy az autó vezetőülése ég és tüzet egy vödör vízzel eloltotta.

A megérkező tűzoltóktól tudta meg, hogy Esztergom-Búbánatvölgyben ég egy családi ház, melyről később kiderült, hogy az övé. A ház tetőszerkezete leégett és megsemmisült az épület fából készült hátsó része is.

A helyszínen 8-10 benzines kannát hagyott hátra a gyújtogató, tette hozzá a polgármester, aki szerint tettes nem üzenni akart, hanem kárt okozni.

Forrás: Index.hu

Egy hozzászólás “Ismét megtámadták az újlipótvárosi jegyirodát – Felgyújtották Esztergom polgármesterének autóját és házát” bejegyzésre

  1. Földhözragadva szerint:

    Én meg pont ellenkezőleg gondolom, szinte biztos, hogy üzenni akart. Lehet, hogy mélyépítő vállalkozó?…:(

Itt lehet hozzászólni !