Ismét a Fidesz nyert Zuglóban, az MSZP-t az LMP is megelőzte

Az SZDSZ eredménye: 0,7%

MTI, Magyar Nemzet, Csepel.info

A Fidesz–KDNP jelöltje nyerte a vasárnapi XIV. kerületi önkormányzati egyéni képviselő-választást; Kovács Balázsra a megjelentek 44,9 százaléka szavazott – közölte Cseke Vanda, az önkormányzat sajtószóvivője az MTI-vel. Legutóbb április 10-én tartottak időközi választást Zugló egy másik választókerületében, akkor is kormánypárti jelölt győzött.

Most a második helyen az LMP jelöltje, Várnai László végzett 24,4 százalékkal, míg a harmadik a szocialista Imre Gergely lett 21,7 százalékkal. Negyedik a Jobbik jelöltje, Veres Gábor 5 százalékkal, ötödik a Munkáspárt jelöltje, Hajdu József 1,9 százalékkal, hatodik a Zuglóiak Érdekképviseleti Egyesülete (ZÉK) jelöltje, Kiss Jánosné 1,5 százalékkal, míg a hetedik helyen a Szabad Demokraták Szövetsége – Szabad Emberek Magyarországért Liberális Párt (SZDSZ–SZEMA), Kissné Spira Veronika végzett 0,7 százalékos támogatottsággal. Ez utóbbi azért meglepetés, mert a korábbi önkormányzati ciklusban Zuglót Weinek Leonárd SZDSZ-es (később független) polgármester vezette.

A választási részvétel 24 százalékos volt, rendkívüli esemény nem történt.

Kovács Balázs eddig is a XIV. kerület „külsős” alpolgármestere volt; mostani győzelmével a képviselő-testületben már szavazatával erősítheti az önkormányzat vezetését. Az októberi önkormányzati választáson mind a 15 egyéni választókerületben kormánypárti jelölt nyert. Kompenzációs listáról az MSZP három, míg az LMP, a Jobbik és a ZÉK egy-egy mandátumot szerzett. Zuglót Papcsák Ferenc polgármester vezeti, aki az Országgyűlésben is a kormánypárti frakció tagja.

A választást azért kellett kiírni, mert Pusztai Péter kormánypárti képviselőt a helyi társasházi vagyonkezelő cég vezetőjének nevezték ki, és ez összeférhetetlen a képviselő-testületi szereppel. Az idén eddig öt alkalommal tartottak egyéni önkormányzatiképviselő-választást a fővárosban, és mind ötször kormánypárti győzelem született.

Az Országos Választási Iroda honlapján közzétett adatok szerint Budapest egyetlen kerületében sem írtak ki újabb időközi választást.

mno.hu

13 hozzászólás “Ismét a Fidesz nyert Zuglóban, az MSZP-t az LMP is megelőzte” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    A hugyosok csak 5%-ot értek el. He-he. 🙂

    Az szdsz is remek eredményt ért el. Gratula nekik is. He-he. 🙂

  2. Jeniszej szerint:

    Így helyesebb! -szerintem: – említésre sem érdemes eredményt ért el az szdsz.

  3. Jeniszej szerint:

    Gyöngyi és Lajos a Határ és Gyáli út sarkán lakik egy rozoga viskóban. Gyöngyi már 11 éve él itt, a párja egy éve költözött hozzá. Gyöngyinek, aki gyors- és gépírónőként végzett, két gyermeke van. A 24 éves lánya és a hétéves fia albérletben él egy panelben. A lánya intézetben nőtt fel, mert Gyöngyi nem tudott gondoskodni róla, ezért megfogadta, hogy a kisfiút ő neveli fel, nehogy neki is intézetben kelljen felnőnie. Lajos 89-ig az 56-os buszon dolgozott sofőrként, azóta alkalmi munkákból tartja fent magát, jelenleg utcaseprőként dolgozik.

  4. zed szerint:

    A zemberek durván 11%-a szavazott a Fideszre…rohadt nagy győzelem volt…

  5. islander szerint:

    hajrá LMP!

    🙂

  6. Papi szerint:

    Zed!
    Legalább az adatokat ne hamisítsd meg!
    Most a második helyen az LMP jelöltje, Várnai László végzett 24,4 százalékkal, míg a harmadik a szocialista Imre Gergely lett 21,7 százalékkal. Negyedik a Jobbik jelöltje, Veres Gábor 5 százalékkal, ötödik a Munkáspárt jelöltje, Hajdu József 1,9 százalékkal, hatodik a Zuglóiak Érdek képviseleti Egyesülete (ZÉK) jelöltje, Kiss Jánosné 1,5 százalékkal, míg a hetedik helyen a Szabad Demokraták Szövetsége – Szabad Emberek Magyarországért Liberális Párt (SZDSZ–SZEMA), Kissné Spira Veronika végzett 0,7 százalékos támogatottsággal. Ez utóbbi azért meglepetés, mert a korábbi önkormányzati ciklusban Zuglót Weinek Leonárd SZDSZ-es (később független) polgármester vezette.
    Próbálj már végre kibújni a bőrödből és igazat mondani! 🙂

  7. "?!" szerint:

    Kedves “zed”!

    Egészen furcsa lett volna, ha valamelyik szemétláda mszp-s agitátor nem hozakodott volna elő az általad leírt számítási móddal!

    Mond Te okostojás, akkor miért nem hozakodtatok elő az ilyen számítással, amikor Csepelen 28,3 %-os részvétel mellett és “éppen csak hogy” többséggel nyerte el Tóth Mihály a polgármesteri címet, az mszp-s képviselők többsége pedig még nála is kisebb többség szavazatával lett képviselő, és csak azért nyertek, mert a jobboldali szavazók szavazatai több jelöltre szétszóródtak?

    Tanuld már meg Te vadbarom, hogy nem a választásról távol maradók, hanem a választásokon résztvevők szavazatainak az aránya dönti el, hogy ki nyeri a választást!
    A távolmaradók számával csak azok a rövideszű barmok szoktak variálni, akik nem érik fel ésszel, hogy a szavazásról való távolmaradás a szavazás eredményébe való beleegyezésnek számít.
    A rövideszű barmokon kívül még azok a jellemtelen tetvek szoktak hozzád hasonlóan számolni, akik tudják ezt a szabályt, de olyan teflon arcbőrrel rendelkeznek, hogy ez is ráfér a pofájukra!

    “zed”! Ezek közül Te melyik kategóriába tartozol? A rövideszű barmok közzé, vagy a jellemtelen tetvek közzé?

  8. Jeniszej szerint:

    ))))))) 😀 😀 😀 ((((((((

  9. Miska72 szerint:

    MSZP game over! 🙂 🙂 🙂

  10. Manitu szerint:

    Zed kitépte a maradék haját? 😉

  11. csaba péter szerint:

    Hát ezzel a győzelemmel a Fidesz biz kitörölheti a seggét . Pont annyit ér

  12. csepelimark szerint:

    Örvendetes a kommunisták térvesztése, gratulálok FIDESZ!

Itt lehet hozzászólni !