Kuncze emlékezik: 800 forintos kórházi napidíjat akart az MSZP

Mno.hu

 

Kuncze és Gyurcsány

Az SZDSZ volt elnöke egy csütörtök esti szegedi fórumon azt mondta, a 2006-os kormányülések jegyzőkönyvei is bizonyítják, hogy a kórházi napidíjat a szocialisták terjesztették elő.

A politikus azt állítja: Katona Béla, Kökény Mihály, Schvarz Tibor és Draskovics Tibor eredetileg napi 800 forintos díjat javasolt. Kuncze úgy emlékezik: Molnár Lajos és Horn Gábor liberális politikusok tiltakoztak az elképzelés ellen, a szocialisták azonban ragaszkodtak hozzá.

A Népszabadságnak Draskovics Tibor cáfolta, hogy lett volna ilyen előterjesztésük. Kuncze Gábor arról is beszélt: Molnár Lajos volt egészségügyi miniszter a kórházi ágyszámleépítést eredetileg 9 hónap alatt, 2007 szeptemberéig akarta végrehajtani, a folyamat felgyorsításáról, 3 hónap alatti végrehajtásáról személyesen a miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc döntött.

Korábban az SZDSZ-es Horn Gábor koalíciós egyeztetésért felelős államtitkár is arról beszélt egy interjúban, hogy a népszavazáson eltörölt díjak az MSZP elképzelései voltak.

Forrás: Mno.hu

2 hozzászólás “Kuncze emlékezik: 800 forintos kórházi napidíjat akart az MSZP” bejegyzésre

  1. Nagyi szerint:

    Az ördög szőrös patája ,ki bujt az asztal alól és vénusz szellemében meg jelent kuncze gábor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. miska72 szerint:

    Gazemberek vezetik az országot! Gazemberek vezetik a kerületet!

Itt lehet hozzászólni !