Deme a megölt igazgatóra kent mindent

Az MSZP-s pártfinanszírozás folyt az iskolában?

Hír TV, Index

A Hír TV tudósítása a keddi tárgyalásról, 1. rész (a videó a képre kattintva indul)
– Rosszkor, rossz helyen?

A Hír TV tudósítása a keddi tárgyalásról, 2. rész
– Volt miniszter is érintett a kettős gyilkosságban?

A Hír TV tudósítása a keddi tárgyalásról, 3. rész
– Az MSZP-re költötték a gyilkosság előtt elsikkasztott pénzt –

A sikkasztást beismerte a csepeli kettős gyilkosság másodrendű vádlottja, Deme Gábor. A volt szocialista politikus elmondta, hogy a megölt iskolaigazgatóval játszott össze, a pénzt pedig helyi szocialista rendezvényekre fordították. Deme más eseteket is felhozott, amikor állítása szerint Takács József az iskola pénztárából feketén fizetett ki különböző költségeket.

A volt szocialista politikus a bíróság előtt bűntudatot érzett, hogy nem szólt idejében a hatóságoknak a sikkasztásokról. A másodrendű vádlott elmondása szerint a néhai igazgató lopott is, amiről videofelvételek készültek, azonban a rendőrség nem nyomozott az ügyben – jelenti a hírTV helyszíni tudósítója.

Tagad

A gyilkosságban való részvételt Deme Gábor tagadta a bíróságon. A másodrendű vádlott azt mondta a gyilkossággal kapcsolatban, hogy nem látta, ki lőtt. Áttételesen azonban Kun Tamás elsőrendű vádlottra vallott Deme, mikor kifejtette, hogy a két áldozaton, valamint a két vádlotton kívül más nem volt a helyszínen. Hozzátette, ugyan nem látta, hogy ki lőtt, öt lövést hallott, majd látta, ahogyan Kun vérző kézzel jön ki az egyik irodából. Deme Gábor úgy érezte, hogy ő is áldozat lesz, ezért családja védelmében öngyilkosságot fontolgatott a történtek után.

Nem tett vallomást

Az elsőrendű vádlott nem tett vallomást most sem. Annyit mondott, hogy „magas rangú rendőrök, parlamenti képviselők és egy miniszter is érintett a csepeli kettős gyilkosság ügyében”. A hírTV helyszíni tudósítója szerint többször agresszívan szólt a tárgyalóteremben Kun Tamás. Az elsőrendű vádlott úgy érzi, terrorizálják őt. Kérte egyúttal szabadlábra helyezését, mondván „hallgatni otthon is tud”. Korábbi nyilatkozata szerint látta, ahogy az „ismeretlen támadó” lőtt.

Podolák nem érti, Deme miért említette

Nem beszélt a sikkasztásról a tárgyaláson megemlített volt szocialista országgyűlési képviselőnek Deme Gábor. Ezt Podolák György állítja, a politikus azt mondta: egy megbeszélés szünetében beszélt a kettős gyilkosság vádlottjával néhány percet. Podolák nem érti, hogy Deme miért említette meg a tárgyaláson az ő nevét.

Előre megtervezték

A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola igazgatóját 2009. január elején lőtték le. A vád szerint az ügy hátterében elszámolási vita volt. Az ügyészség szerint Takács Józsefet és az iskola egyik dolgozóját Kun Tamás, az iskola pedellusa ölte meg, mert az igazgató rájött arra, hogy a másodrendű vádlott, Deme Gábor korábban gazdasági igazgatóként milliókat sikkasztott az iskolát működtető alapítványtól. A gyilkosságot a vád szerint Kun és Deme együtt határozta el és tervezte meg. (lm)

Forrás: Hír TV

Volt miniszter is érintett a kettős gyilkosságban?

Tagadták bűnösségüket a csepeli kettős gyilkosság vádlottjai. Az ügy tárgyalása délelőtt a vádirat ismertetésével kezdődött meg. A bíróság a tervek szerint az elsőrendű Kun Tamást, az iskola gondnokát, valamint a bűnsegédként megvádolt gazdasági igazgatóhelyettest, Deme Gábort hallgatja meg. Deme egyébként korábban a kerület pénzügyi bizottságának szocialista tagja volt.

Az elsőrendű vádlott nem tett vallomást most sem. Annyit mondott, hogy „magas rangú rendőrök, parlamenti képviselők és egy miniszter is érintett a csepeli kettős gyilkosság ügyében”. A hírTV helyszíni tudósítója szerint többször agresszívan szólt a tárgyalóteremben Kun Tamás. Az elsőrendű vádlott úgy érzi, terrorizálják őt. Kérte egyúttal szabadlábra helyezését, mondván „hallgatni otthon is tud”. Korábbi nyilatkozata szerint látta, ahogy az „ismeretlen támadó” lőtt.

A tárgyaláson meghallgatták Deme Gábort, aki nem tartja bűnösnek magát. Mint közölte, a vádemelés nem törvényes, és hajlandó a szembesítésre is. Elmondása szerint a kihallgatása során a nyomozók végig veréssel fenyegették, és nem tárták elé a hangfelvételt sem.

Elszámolási vita miatt lőtt

Az ügyészség szerint 2009 januárjában a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában egy elszámolási vita miatt lőtte le Kun Tamás, az iskola pedellusa az iskola vezetőjét és az egyik dolgozóját. Az iskolavezető ugyanis rájött arra, hogy Deme korábban igazgatóként milliókat sikkasztott az iskolát működtető alapítványtól. A vádirat szerint a gyilkosságot előre eltervezték. Az ügyészség egyébként Demét és volt élettársát, aki az iskola gazdasági ügyeit intézte, sikkasztással is vádolja. (da)

Forrás: Hír TV

Bevádolták az áldozatot is a csepeli kettős gyilkosság perében

Már a csepeli kettős gyilkosság első tárgyalási napján előkerült a bűncselekmény feltételezett politikai szála. A hallgatag elsőrendű vádlott, a biztonsági őr a háttérben álló politikusokra tett homályos célzást, bűnsegédlettel vádolt társa, az egykori helyi szocialista Deme Gábor pedig arra utalt vallomásában, hogy az iskolából elsikkasztott pénzek pártfinanszírozási célokat is szolgálhattak.

Farmeringben, szakállasan vonult be a Fővárosi Bíróságra a hozzá képest feleakkora bv-őrök kíséretében a tagbaszakadt K. Tamás, a csepeli kettős gyilkosság elsőrendű vádlottja. Őt a nála vagy két fejjel alacsonyabb, öltönyös Deme Gábor követte, vezetőszíjon. K. Tamást azzal vádolják, hogy 2009. január 7-én előre kitervelten, aljas indokból lelőtte a a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában az intézményvezetőt, Takács Józsefet és munkatársát, Papp Lászlót. Deme, az iskola egykori igazgatója ellen az a vád, hogy bűnsegéd volt mindebben. Harmadrendű vádlottként idézték a tárgyalásra K. Ildikót, Deme volt élettársát, akinek az ügyészség szerint a gyilkossághoz nem volt köze, viszont részese volt azoknak a gazdasági bűncselekményeknek, amelyek esetleges lelepleződésének megakadályozása végett kellett meghalnia a két embernek. Egyedül Deme Gábor járult hozzá, hogy felismerhető kép-és hangfelvétel készüljön róla.

A tárgyaláson is jól érzékelhető volt, ami a gyilkosságot követő két és fél évben mindvégig: a gyilkosság két vádlottja egészen eltérő esélyekkel indul neki a védekezésnek. A volt biztonsági őrnek, K. Tamásnak kirendelt védője van, míg Deme Gábor felfogadta az ismert ügyvédet, Ruttner Györgyöt, aki eddig is rendszeresen tájékoztatta a médiát a védelem álláspontjáról.

Megelőlegezett perbeszéd

Miután Szokolai Gábor ügyész ismertette a vádiratot, Ruttner – élve az észrevétel jogával – perbeszédszerű monológban kísérelte meg ízekre szedni azt. Beszélt többek közt a titokzatos véres lábnyomról, a gyilkos fegyver körüli visszásságokról, az egyik áldozat zsebében talált, a gyilkosság alatt forgó diktafon hanganyagának értelmezéséről. (A vádirat leginkább vitatott pontjairól itt olvashat.) Deme védőjének egyik legerősebb érve a feltételezett indítékot támadja: ha védence gazdasági bűncselekményei napvilágra kerülésétől tartott volna, a két ember meggyilkolása akkor sem oldott volna meg semmit, mert rajtuk kívül még tizenhat ember tudott az elszámolási vitáról. Az ügyvéd szerint Deme csupán „rosszkor volt rossz helyen”. Hangsúlyozta, hogy védence az egyetlen, aki jelen volt a gyilkosságokkor, túlélte, és hajlandó vallomást tenni. Az ügyvéd arra kérte a bíróságot, az ártatlanság vélelme szellemében higgyenek Demének mindaddig, amíg valamilyen tény meg nem cáfolja állításait.

Fotók: Huszti István

01

Deme kissé kipirultan, K. Tamás rezzenéstelen arccal hallgatta az ügyvéd beszédét. Először a volt biztonsági őrnek lett volna lehetősége vallomást tenni, de ő csak annyit mondott: elolvasta és érti a vádiratot, de nem kíván élni a vallomástétel lehetőségével. A tanácselnök bíró, Németh Nándor felhívta a figyelmét arra, hogy a beismerő vallomás enyhítő körülmény lenne, de K. Tamás nem gondolta meg magát. Kijelentette, hogy se szembesítésre, se kérdések megválaszolására nem hajlandó.

Politikusokra célozgatott a hallgatag biztonsági őr

Demével és ügyvédjével ellentétben K. Tamás már a nyomozás során is jobbára néma volt. Vallomást sohasem tett, csupán néhány szűkszavú nyilatkozat köthető hozzá. Ezeket a bíró felolvasta. 2009 nyarán egy alkalommal annyit mondott, hogy nem követte el a bűncselekményt, amivel vádolják, és csak szakaszosan emlékszik arra, ami akkor történt. Szerinte egy csuklyás ember volt az iskolában, aki őt is megtámadta.

K. Tamás sérelmezte, ahogyan bántak veke az eljárás során. Állítása szerint elvették a protézisét, hogy ne tudjon enni, meztelenül végighúzták a folyosón, az ágyhoz bilincselték, szándékosan el akarták fertőzni a sebét. 2009 novemberében is mondott az előzetes letartóztatása ügyével foglalkozó bíróság előtt pár szót. A bíró ismertetése szerint ekkor megismételte, hogy ő is csak áldozat, és azt mondta, jóban volt a meggyilkolt Takácsékkal, semmi oka nem volt arra, hogy lelője őket.

Tett egy homályos célzást is, mondván: „parlamenti képviselők és miniszter érintett a dologban”, szerinte ezért a rendőrök nem is járhatnának el ebben az ügyben. Mivel a keddi tárgyaláson nem volt hajlandó kérdésekre válaszolni, nem derült ki, mire gondolt, bár most is megismételte, hogy rendőrtiszt, politikusok is érintettek. Később a tárgyaláson előkerült még egy korábbi nyilatkozata: 2009 decemberében annyit mondott, hogy „Deme Gábornak az egész esethez semmi köze”.

Érzelmekre is hatni próbált a bőbeszédű Deme

K. Tamás kurta szerepléséhez képest a másik véglet volt a keddi tárgyaláson Deme Gáboré, aki órákon át tartó, gondosan előre megírt vallomással készült. Ártatlannak vallotta magát, és néhány személyes gondolattal indított. Előadta, hogy már ötödikes korától pedagógusnak készült, leszakadó gyerekek felzárkóztatásával akart foglalkozni, és életelve, hogy úgy bánjon másokkal, ahogy szeretné, hogy vele bánjanak. Vallomásában többször „Józsi bácsiként” emlegette a meggyilkolt intézményvezetőt.

Deme Gábor

03

Beszédének első felében, több mint egy órán keresztül arról beszélt, szerinte milyen törvénytelenségeket, eljárási hibákat követtek el vele szemben a nyomozó hatóságok. Kifogásolta többek közt a házkutatásokat, a kihallgatása körülményeit, a szakértők kirendelésének módját, felvetette, hogy manipulálhatták a diktafon a hanganyagát, és azt állította, hogy a rendőrök nyomásgyakorlással akarták rávenni a gyilkosságok beismerésére. Deme sérelmezte még, hogy amikor egy baleset miatt gipszben volt a lába, a börtönben fél lábon ugrálva kellett közlekednie, mert mankót nem kapott.

Deme azt mondta: várta a napot, hogy elmondhassa vallomását, mert az igazságszolgáltatásba vetett hite megrendült ugyan, de még nem veszett el. Az ebédszünet után kezdett csak neki vallomása érdemi részének. 2002-vel kezdte a történetét, onnantól kezdve vágott bele, hogy először együtt kezdett dolgozni Takáccsal. Monológja közben a bíró többször – egyre türelmetlenebbül – kérte: próbáljon a lényegre koncentrálni.

Bevádolta az áldozatot

Demét azzal is vádolják, hogy K. Ildikóval együtt 2007 óta közel 6,5 millió forint kárt okoztak az iskolában fiktív számlákkal és a házi pénztár megdézsmálásával. Deme azt állította, az ő cége ténylegesen teljesített számlákat, például egyszer egy hónapon át takarított ő és K. Ildikó az iskolában. Vallomása során lényegében azt állította: nem ő, hanem valójában maga Takács és Kosik György, az iskolát üzemeltető alapítvány egyik vezetője állt a pénzügyi visszaélések hátterében. Deme állítása szerint Takács hozott döntéseket különféle számla nélküli kifizetésekről: fizetésén felül zsebbe kapott pénzt a biztonsági őr, tornatermet béreltek, tanárokat foglalkoztattak feketén. “Nekem ezeket kellett lepapíroznom fiktív számlákkal” – mondta.

Deme szerint 2007-ben wellnesközpontot béreltek ki Takács és Kosik születésnapjára iskolai pénzből, ügyeskedtek a diákok ösztöndíjaival, sőt, Takács havi százezer forintot vett fel az iskolától, és ezt is neki kellett “lepapíroznia”, valamint az iskola számlájára vettek számítógépet Takács lányának, gps-t magának Takácsnak. Deme azt vallotta: ő egy idő után már egyáltalán nem akart ebben részt venni, “teljesen ki akarta fehéríteni az iskola működését”, de Takács fenyegette, hogy ha nem utal pénzt, baj lesz.

Deme szerint 2008 őszén történt az is, hogy 1,5 millió forintot vett fel Takács, ami szerinte egy MSZP-rendezvényhez kellhetett. (Deme és a meggyilkolt intézményvezető is helyi szocialista politikus volt. Takács tíz éven át volt csepeli MSZP-s képviselő, a helyi frakció helyettes vezetője volt. Demével együtt dolgoztak az önkormányzat pénzügyi és közbeszerzési bizottságában is.)

Deme azt vallotta: a pénzügyekről még a gyilkosság előtti napokban beszélt több MSZP-s prominenssel, Tóth Mihály volt polgármesterrel, Orosz Ferenc volt alpolgármesterrel, Podolák György volt országgyűlési képviselővel és Szenteczky Jánossal, aki jelenleg a csepeli MSZP elnöke, akkoriban pedig a csepeli vagyonkezelő vezetője volt. Deme a gyilkosság előtt már tudott róla, hogy Takács őellene készül feljelentést tenni gazdasági visszaélések miatt.

“Vártam, hogy engem is lelőjön”

A gyilkosságról Deme lényegében megismételte eddig is hangoztatott védekezését, azzal a fontos különbséggel, hogy most már nem állította biztosan, hogy K. Tamás lőtt. Úgy pontosított: ő nem látta ki, lőtt, de később látta K. Tamást a pisztollyal. Állítása szerint ő már nem volt a gyilkosság helyszínén, az irodában, amikor a lövések eldördültek, és maga is halálra vált, amikor meglátta K. Tamást a kezében a pisztollyal. “Vártam, hogy engem is lelőjön. Nem voltak gondolataim, üres volt a fejem, azt vártam, mit fogok érezni” – mondta.

02

Állítása szerint félelemből engedelmeskedett K. Tamás parancsának, amikor elhozta a számítógépet, amelyen az iskolai térfigyelő kamera felvételei voltak. Arra azonban nem tudott a bíró számára meggyőző választ adni, hogy miután elment az iskolából, miért dobta kukába a merevlemezt, amely aztán nem is került soha elő. A bíró szembesítette azzal, hogyha igaz mindaz, amit állít, a kamerafelvételek megmenthették volna attól, hogy gyanúsított legyen az ügyben, tehát nem állhatott érdekében megszabadulni a merevlemeztől. Deme erre csak annyit tudott ismételgetni: össze volt zavarodva, pánikban volt, nem tudott logikusan cselekedni. Ugyanez volt a válasza arra is, miért nem ment a rendőrségre a gyilkosság után.

Érdekes pillanata volt a tárgyalásnak, amikor a bíró azt kérdezte tőle, haragszik-e K. Tamásra. (A biztonsági őr a vád szerint barátja, Deme védelmében gyilkolt.) Deme azt válaszolta: “Nem haragnak nevezném. Valami másnak. Kavarognak az érzéseim. Én őt egy jó embernek ismertem meg.”

A büntetőperben csütörtökön folytatódik Deme Gábor meghallgatása. A bíróság egyelőre kilenc tárgyalási napot tűzött ki május 31-ig, ítélet várhatóan csak a nyári ítélkezési szünet után, ősszel lesz.

Forrás: Index

29 hozzászólás “Deme a megölt igazgatóra kent mindent” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    Borka!

    Még mindig nem ismered meg magad?

    Nézz a tükörbe és okádj sugárban!

  2. "?!" szerint:

    Részletek mai tárgyaláson elhangzottakból, az index.hu tudósítása szerint:

    Demét azzal is vádolják, hogy K. Ildikóval együtt 2007 óta közel 6,5 millió forint kárt okoztak az iskolában fiktív számlákkal és a házi pénztár megdézsmálásával.
    Deme azt állította, az ő cége ténylegesen teljesített számlákat, például egyszer egy hónapon át takarított ő és K. Ildikó az iskolában.
    Vallomása során lényegében azt állította: nem ő, hanem valójában maga Takács és Kosik György, az iskolát üzemeltető alapítvány egyik vezetője állt a pénzügyi visszaélések hátterében.
    Deme állítása szerint Takács hozott döntéseket különféle számla nélküli kifizetésekről: fizetésén felül zsebbe kapott pénzt a biztonsági őr, tornatermet béreltek, tanárokat foglalkoztattak feketén. “Nekem ezeket kellett lepapíroznom fiktív számlákkal” – mondta.

    Deme szerint 2007-ben wellnesközpontot béreltek ki Takács és Kosik születésnapjára iskolai pénzből, ügyeskedtek a diákok ösztöndíjaival, sőt, Takács havi százezer forintot vett fel az iskolától, és ezt is neki kellett “lepapíroznia”, valamint az iskola számlájára vettek számítógépet Takács lányának, gps-t magának Takácsnak.
    Deme azt vallotta: ő egy idő után már egyáltalán nem akart ebben részt venni, “teljesen ki akarta fehéríteni az iskola működését”, de Takács fenyegette, hogy ha nem utal pénzt, baj lesz.

    Deme szerint 2008 őszén történt az is, hogy 1,5 millió forintot vett fel Takács, ami szerinte egy MSZP-rendezvényhez kellhetett.
    (Deme és a meggyilkolt intézményvezető is helyi szocialista politikus volt. Takács tíz éven át volt csepeli MSZP-s képviselő, a helyi frakció helyettes vezetője volt. Demével együtt dolgoztak az önkormányzat pénzügyi és közbeszerzési bizottságában is.)

    Deme azt vallotta: a pénzügyekről még a gyilkosság előtti napokban beszélt több MSZP-s prominenssel, Tóth Mihály volt polgármesterrel, Orosz Ferenc volt alpolgármesterrel, Podolák György volt országgyűlési képviselővel és Szenteczky Jánossal, aki jelenleg a csepeli MSZP elnöke, akkoriban pedig a csepeli vagyonkezelő vezetője volt.

  3. Manitu szerint:

    Mekkora hiszti volt kezdettől fogva arra, hogy az iskola (meg még jó pár alapítvány, társadalmi szervezet) valójában a csepeli MSZP pártfinanszírozásáért működött?

    Milyen dolog gyerekektől elvenni a pénzt pártfinanszírozásra? Ha jól tudom van még egy gyerekbarát MSZP-s szervezet, meg egy fogyasztóvédelmi is, ahol csupa-csupa MSZP-s van.

  4. Tarjányi László szerint:

    Ez a Deme nem ismeri a római mondást, Qui prodest, kinek van belőle haszna.
    Aki sikkasztott, annak volt érdekében gyilkolnia, ha Takács sikkasztott volna, akkor legfeljebb öngyilkos lett volna, viszont akkor nem ment volna a dossziéval a rendőrségre. Kunnak nem volt más oka gyilkolni, csak az hogy Demével megbeszélte, s elvállalta. Amennyiben nem lennénk jogállam, akkor érvényesíteni lehetne a szemet szemért, fogat fogért elvet. Mindkettőt kivégezni, elégtételül a két áldozatért! Deme rendkívül jellemtelen ember, besározni az áldozatot, de Papp László kinek ártott, hogy neki is halnia kellett?

  5. TM szerint:

    Tarjányi László köszönöm!
    Nem akartam irni, de iszonyú, hogy megölték, tönkretettek engem, a gyerekeimet, unokáimat, rokonokat, ismerösöket, barátokat, és ilyen alatomosan aljasul hazudik is.
    Nem tudok mást mondani, csak azt, hogy Takács József soha nem lopott, soha nem csalt, soha nem hazudott!

  6. Tarjányi László szerint:

    Én onnan tudom, hogy Tóth József rendes ember volt, hogy hozzám mindig kedves, barátságos volt, sőt tegezett is, bár tudta rólam, hogy miépes voltam. Az embert nézte, s azt amit tettem Csepelért, s nem azt, hogy ki kire milyen cimkét ragaszt!
    Tisztelt TM, én mint csepeli szégyenlem magam, azok helyett, akiknek Önt és családját vigasztalnia kellene, ehelyett meglapulnak, s arra sem hajlandók, hogy nyilvánosan kiálljanak Tóth József becsülete mellett! Először azok ölték meg akik elvették az életét, másodszor meg azok, akik veszni hagyják a becsületét!

  7. "?!" szerint:

    De könnyen ítélkezel Tarjányi!
    Szerinted nem képzelhető el, hogy a csepeli mszp-s alapszervezet pártpénztárnoki és alelnöki tisztségét betöltő Demét baleknek használták az illegális pártfinanszírozáshoz?

    Deme most csak megerősítette azt a 2 éve terjengő hírt, hogy a csepeli MSZP teljes vezérkara tudott ezekről a pénzügyi tranzakciókról.

    Vajon miből finanszírozta például a csepeli MSZP a gyilkosság előtt néhány héttel minden csepeli lakásba eljuttatott 12 oldal terjedelmű színes nyomású CSEPELI-SZEGFŰ című mszp-s politikai reklámújság kb. 30 ezer példányának az előállítását, amely minimum 3,5 és 4 millió Ft-ba kerülhetett?

  8. "?!" szerint:

    Még csak annyit Tarjányi, hogy az áldozatot nem Tóth Józsefnek, hanem Takács Józsefnek hívták!

  9. Tarjányi László szerint:

    Nem tudom miért akart a Fidesz hatalomra kerülni Csepelen, ha ilyen gyenge emberismerettel rendelkezik. Én mindenkit ismertem, pedig miépes voltam, s mindenkivel tegeződtem, kivéve Tóth Mihályt. Ránézésre és a beszéde alapján tudtam ki kicsoda, itt a hangadók a Podolákok voltak, meg még néhány gazdasági pozícióban levő ember, Tóth Mihály lényegében egy nagy önérzettel rendelkező, de báb politikus volt, az észember Orosz, meg Szenteczky a Csevak élén, elég dörzsölt ember. Nem hiába nem találnak terhelő bizonyítékot az új vezetők, 17Mrd-os büdzséből nem nehéz előállítani a kampányköltségeket. Ehhez nem kell sikkasztani, elég a haveroknak juttatni a közmegrendeléseket, s azok cserébe állják a kampányköltségeket, vagy repit vagy bármit. Lefogadnám, még saját céges kiadásként le is könyvelik.
    Tóth József egy jámbor, becsületes ember volt, egészen biztos, hogy nem is kérték ilyesmire. A dörzsöltek nem vonnak be kisded játékaikba hétköznapi, becsületes embereket, mert abba esetleg belebuknának, csak a saját dörzsölt társaikban bíznak meg.
    Szégyenlem magam a fideszesek helyett, hogy ti sem vagytok különbek, van pofátok gyanúsítani valakit, aki már nem tud védekezni!

  10. Tarjányi László szerint:

    Bocsánat, először jól írtam, csak elnéztem, mert a mondanivalóra koncentráltam!

  11. jani szerint:

    Szenteczky vajon kihúzza ezt a ciklust? Nem úgy látom.

    Egyébként ha Tóth és Podolák is tudott az egészről, akkor a jelenlegi szoci vezetők és képviselők is tudtak. Meg kéne hallgatni őket is.

  12. Manitu szerint:

    Kezded teljesen elveszíteni a kapcsolatot a valósággal. Deme Gábor nem fideszes volt, hanem az MSZP-frakció tagja. Tény. Nézz utána. És, ha az iskolát pártfinanszírozásra használta, és az elftársak esetleg ezért nem akartak véget vetni a dolognak, akkor bizony gyerekeket használtak ki.

    Vagy szerinted madarakat tanítottak ott?

  13. Manitu szerint:

    Természetesen a Tarjányinak címeztem.

  14. Tarjányi László szerint:

    Ti fideszesek azért nem vagytok különbek, mert helyt adtok Deme védekezésének, hogy Takács sikkasztotta el a pénzt mszp-s pártcélokra. Ahogy leírtam, semmiség egy 17Mrd-os büdzséből kigazdálkodni a kampánymilliókat, ezért sikkasztani sem kell. Deme a saját céljaira használta el az ő és élettársa által elsikkasztott milliókat, azért keni Takácsra, mert azt akarja bizonyítani neki nem volt indítéka megöletni Takácsot.
    Ti fideszesek meg azért is szégyelljétek magatokat, mert nem vagytok tekintettel Takács József özvegyére és családjára.

  15. Gordon szerint:

    Tarjányi!

    Miért véded ennyire a csepeli mszp-t?

    Mond meg mit ígértek ezért neked!

    (Egyébként lexarom hogy melyik szoci haveroddal tegeződtél.)

  16. Öreg halász szerint:

    Kedves László!

    Minden általunk eddig megismert információ szerint 2008 őszéig Deme maga vezette az iskola ügyeit, és Takács Józsefnek nem volt módja betekinteni a könyvelésbe. Nem kellene másokat befeketíteni minden ok nélkül.

  17. Tarjányi László szerint:

    Én nem védem az mszp-seket, csak leírtam, hogy mennyire tévedtek Demét illetően, régebben elmondtátok mindennek, most meg elhiszitek a védekezését, hogy a pénzt nem ő és élettáras költötte el, hanem pártcélokra lett felhasználva, sőt saját maga Takács sikkasztotta el. Leírtam, némi vállalkozói közreműködéssel könnyedén elő lehet teremteni a kampánymilliókat, a ti pártotok is ezt csinálja, ehhez nem kell gyilkosság.
    Egyébként mindenki szarházi, aki azt állítja, hogy mszp-s haverjaim vannak. Én részt vettem a közéletben, egy időben a helyi MIÉP elnöke is voltam, mindenkit ismertem, s mivel letegeztek, hát visszategeztem. Beleértve az összes pártot, a Fideszt is, kölcsönösen megadtuk a tiszteletet egymásnak. Szerencsétek, hogy nem kell dícsérnetek engem is hivatalból, mert lett volna lehetőség rá, mielőtt engem köpködtök, kérdezétek már meg a főnökeiteket, mit tett Tarjányi László Csepelért és Fideszért.

  18. Huba szerint:

    Szerintem Deme sikított, de ha a lóvé maszopos felhasználásra került, Takács is tud(hat)ott róla.
    Ami viszont (szinte) biztos, Tóth, Orosz, Podolák, Avarkeszi, és Szenteczky (a síkításról) tudott.

  19. kispajtás szerint:

    Csak annyit a találgatásokhoz: A gyilkosság napján nem véletlenül ment Takács József először Oroszhoz…. Na, tessék tovább logikusan gondolkodni – hogy mik történhettek addig, amibe az Orosz keze könyékig beleért, hogy Takács azután, hogy elment az Orosztól, miért nem tudott a rendőrségen feljelentést tenni ???
    Ha valaki, akkor erre a választ Tarjányi László nagyon jól tudja, nagyon jól tudja általa azóta sok ember, hogy miként működött együtt Orosz és a mindenkori rendőrkapitány.
    És nézzük már meg, hogy azóta az elvtársak hol és hogyan élnek, ki mennyit gyarapodott és miből???
    Nem mindig csak az a bűnös, akinek a kezében elsül a fegyver…. Itt nem csak két bűnös van, ebben az ügyben a háttérben munkálkodó “Nagyurak”-nak is börtönben a helyük-életfogytiglan!

  20. TM szerint:

    Szeretnék, még egy gondolatot leirni ! (egyedül, igen sajnos egyedül, mint ahogy TJ leirta!)
    Tudomásom szerint Deme Gábor Van letartoztatva, Deme Gábort A VÁDIRATBAN IS sikkasztással, VÁDOLNAK! A sikkasztásra találtak is bizonyitékot! Arra amit hazudott, ami MEGJELENT arra a hazugságáradatra nem! Az “csak” az ő verziója! BIZONYITÉK NÉLKÜL!
    Két éve vizsgálódnak az iskolában és semmi-semmit nem találtak!
    Ha eddig nem hittek neki, akkor most miért hisznek!
    Patkány ő aki meneküléskor mindenkibe belemar csakhogy menste a bőrét!

  21. Öreg halász szerint:

    Tény, hogy Takács akart feljelentést tenni, és valamiért mégsem tudott.

    Ha van igazság abban, amit Deme mondott (márpedig van, hiszen a sikkasztás megtörtént, és a gyilkosság is részben vagy teljesen a sikkasztás dokumentumaiért történt), akkor nem Takács és a csepeli MSZP-s vezetés, hanem ő maga és a csepeli MSZP-s vezetés között lehetett az a kapcsolat, amit most Takácsra kent.

  22. "?!" szerint:

    Tarjányi!
    Azt írtad kedden 22:28-kor, hogy:
    “Szégyenlem magam a fideszesek helyett, hogy ti sem vagytok különbek, van pofátok gyanúsítani valakit, aki már nem tud védekezni!”

    Igazán szégyelheted magad, de nem a fideszesek helyett, hanem a saját hülyeségedért!

    Ha figyelmesebben elolvasod a fenti írásokat, akkor láthatod, hogy senki nem gyanúsította Takács Józsefet, hanem csak a tárgyaláson elhangzottakat idéztem.
    Azt azonban még egy hozzád hasonló baromian nagy okos figura sem zárhatja ki, hogy abban is lehet igazság amit a tárgyaláson Deme Gábor elmondott!

    Vajon mit fogsz mondani, ha esetleg be fog bizonyosodni Demének az az állítása, hogy az egyik alapítvány által az iskola számlájára mszp-s pártrendezvény finanszírozásra befizetett 1,5 millió forintot Takács József vette fel és maga adta tovább valakinek az mszp köreiben. Demének pedig csak annyi köze volt az ügyhöz, hogy a tranzakciót neki kellett volna valahogy “lepapírozni”, azaz a piszkos munkát elvégezni?
    Te is tudod (és Deme is tudta mikor ezt a kijelentést tette), hogy ez állítás a bank nyilvántartása és a bankszámlakivonatok alapján bármikor bizonyítható vagy cáfolható, ezért a fideszesek sommás elítélése helyett jobban tennéd, hogy a bíróságra bíznád a Deme és Takács bűnösségének a megállapítását és az ítélet meghozataláig nem úgy kezelnéd a Deme által elmondottakat, hogy abból egy szó sem lehet igaz!

  23. zed szerint:

    Nos, tudjuk, hogy Takács ismerte Császárt. Hogy mennyire volt közeli, baráti viszony kettejük között, nem tudni. Felteszem az áldozat telefonjának a névjegyzékében szerepelt a mobilszáma, és viszont. Mindenesetre tény, hogy amikor Takács feltehetően feljelentést akart tenni a kapitányságon, nem az illetékes ügyintézőhöz fordult, hanem a rendőrkapitányt kereste fel. Azt is tudjuk, hogy Császár és Kun kapcsolatban álltak egymással, és nagy valószínűséggel Császár ajánlotta be az iskolához pedellusnak a későbbi elkövetőt. Kérdés, hogy mi lehetett a gyilkos indítéka? És kitől tudott a táskáról, amiben azok a bizonyítékok voltak, amellyel a későbbi áldozat a rendőrségen járt? Ha az elkövető nem belső indíttatásból cselekedett, mivel vették őt rá a gyilkolásra? Nem lehetséges, hogy Kun és Deme csak előretolt emberek?

  24. Királyerdei szerint:

    “Kun Tamás elsőrendű vádlott nem tett vallomást, tagadta az iskolaigazgató megölését, de annyit megjegyzett, hogy magas rangú politikusok érintettek az ügyben. ”

    Naigen!És ezek után van még valaki aki hisz a “független” magyar bíróságban?Cui prodest?

  25. Démosz szerint:

    Én jó pár alkalommal, láttam, annál az iskolánál Avarkeszit.A többi kinyaltat nem ismerem meg ,de jártak oda rendesen az emeszpések.

  26. Tarjányi László szerint:

    A csepelinfó megírta anno a cikksorozatában, hogy az iskola parkolópálya volt mszp-sek és családtagjaik részére, többek között Avarkeszi felesége, Gulyás Gábor, Deme élettársa, stb. Mindez hivatalosan, alkalmazottként, Csepel vezetésének tudtával történt. Hát ezért jártak oda sokan, akinek a rokonát foglalkoztatták. Az új kormányzat is foglalkoztat minden rokont, elég csak a Vitézy-klánra gondolni. Csepelen egyetlen fideszes családtagja sincs foglalkoztatva önkormányzati intézménynél, Csevaknál?
    Az erzsébetvárosi bugyipénz kapcsán reméltem, ilyen Csepelen nincs és nem is lesz.
    Igen, itt leírtam már, amikor 2000. nov. 7-re, a Wallis-Észak-Csepel szindikátusi szerződés aláírását megakadályozandó, tüntetést jelentettünk be a MIÉP részéről a polgármesteri hivatal elé, ahogy beadtuk a rendőrségre az iratot, 20 perc múlva már Orosz Ferenc keresett bennünket telefonon, s találkozót kért. Ott aztán nem sajnált 2,5 órán át győzködni bennünket, hogy mondjuk le a tüntetést, amit mi nem tettünk meg. Utánna félóránként felhívott bennünket. Mivel én felhívtam Csurkát, kértem, hogy más kerületből is jöjjenek miépesek, erre Csurka elnöki szóval letiltotta a tüntetést. Akkor csodálkoztam, ma már nem, minthogy Csurka a Fidesz szekerét tolja (egyedül) kéretlenül. A tanulság, a csepeli vezetés és a rendőrség kölcsönösen informálták egymást! A Fidesz és a Pintér által felügyelt rendőrség nem? Nemhiába kapott Császár kapitány úr lakást!

  27. Jeniszej szerint:

    Megtalálták már a deme diktafonjának a hang anyagát? Mert rögtön fény derülne a csepeli alapítványi iskolák körül keringő pénzügyi dolgokra.
    – deme többször fenyegetett ezzel az anyaggal, mint olvashattuk.

  28. grün szerint:

    A doboz már meg van!
    Most meg a hang hiányzik?!

  29. Királyerdei szerint:

    

    Ölj, hogy lophass!

    Álláspont

    Lopni és gyilkolni!

    Eltüntetni a bizonyítékot, eltüntetni a tanúkat!

    Mint egy rossz krimiben, csak itt valódi pénz, valódi könyvelés és valódi halott volt.

    Deme Gábor és Kun Tamás az ügyészség szerint azért ment 2009 januárjában a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolába, hogy elvigyék a korábban elsikkasztott 6,4 millió forint valódi és elektronikus iratait, s hidegre tegyék az ügyet felfedő iskolaigazgatót. Hogy végül ki gyilkolt, s ki csak segített, a bíróság talán kideríti.

    Tragikus történet, de alighanem nem egyedi. S ezen még az sem változtat, hogy Deme az MSZP tagja. Rongy embert a leghumánusabb kézimunka szakkörben is találni.

    Az viszont nem mindegy, hogy Deme nem magának lopott.

    Deme a Magyar Szocialista Pártnak lopott.

    Deme Gábor, a csepeli önkormányzat gazdasági bizottságának egykori MSZP-s tagja szocialista hátszéllel lett a Csepel-szigeti iskola gazdasági igazgatója. A jó kádert ejtőernyőztették egy másik posztra – Csepel húsz éven át MSZP-hűbérbirtok volt, úgy is kezelték. Mondta-e a jó Tóth expolgármester vagy a perben név szerint is említett Podolák exképviselő, hogy az iskola kasszájából mostantól folyatni kell a pénzt? Netán feljebbről jött a biztatás, képviselő mellett miniszter is érintett? Bizonyítani az ügyészség dolga, ami már most biztos, milliós patakokban folyt az iskolára szánt pénz az MSZP rendezvényeire.

    Deme a Magyar Szocialista Párt miatt lophatott.

    Azért lophatott, sőt azért kellett lopnia, mert a 2002-től és főleg Gyurcsány hatalomra jutásától működő rendszer logikája ezt diktálta.

    A politikai vezetés a fedést adta, ő intézte a rendőrt és bírót, adott esetben a baráti médiát. A párt és kormány ültette pozícióba a kisebb-nagyobb kádert, akinek aztán fizetnie kellett ezért. Hol a hatalommal való kellő visszaéléssel, hol pályázatok megfelelő elbírálásával, hol önkormányzati vagy állami vagyon átjátszásával. Hol pedig egyszerű lopással, mint Deme esetében. Unalomig ismert Hagyók és Hunvaldok, korrupt tábornokok és államtitkárok, állami benzinkártyával baráti és pártautókat tankoltató kamarai vezetők, egyszerű raktártolvajok. A nagyságrend más, de mindannyian ennek a rablógépezetnek voltak a fogaskerekei.

    Deméék gyilkosságát Gyurcsányék már korábban „elkövették”. 2009-ben Csepelen az is felmerülhetett, hogy a nagyobb bűn, az emberélet kioltása elvonhatja a figyelmet a sikkasztásról. Gyurcsány 2006-ban volt kénytelen lépni: az ország már lényegében csődben, a lebukástól politikai percek választanak el, s még annyi a lopnivaló. Az ő gyilkossága is figyelemelterelés volt. Az antifasiszta kártya abban a helyzetben kevés volt, zsidó ügyet ráadásul a Nyugat sem tűrt volna el. Gyöngyöspatához akkor még hiányoztak a gárdák, a pártszintű szélsőjobb veszélye is csak projektszinten mozgott. Maradt az utcai balhé kiprovokálása, tv-ostrom, kilőtt szem, lángok elől menekülő rendőr, megfélemlített társadalom.

    Nyert három évet. Aztán azért ültette Bajnait 2009-ben a miniszterelnöki székbe, amiért ugyanaz évben Deme visszament az iskolába. Bizonyítékot eltüntetni, immár pánikszerűen, a lebukás tudatában.

    Gyurcsány, Deme, ilyen-olyan szocialista bűnözők. Agyonemlegetett, lassan már a fáradságig ismételt történetek ezek. S mégis le kell írni, újra és újra. Egészen addig, amíg törvényszegést nem követi büntetés, amíg az MSZP élén a 2002–2010 közötti időszak orgazdái ülnek.

    Ha a Mesterházyk, Lendvaik és Szekeres Imrék maradnak avagy Gyurcsány visszaszerzi a pártot, az „egyszeri” MSZP-tag, a magát baloldalinak tekintő aktivista is bűnrészessé válik.

    Bűnrészessé, nemcsak az ország, hanem a baloldal ellen elkövetett újabb politikai gyilkosságban is.

    Máté T. Gyula

Itt lehet hozzászólni !