MAFC – Csepel 3 – 1

Csepelirc.hu, Hunvolley.blog.hu

A MAFC-BME-Mapei hazai pályán 3:1-re győzött a Csepel ellen a férfi Extraliga hetedik helyéért rendezett rájátszásának harmadik mérkőzésén. A MAFC így 2:1-es összesítéssel megnyerte a párharcot.

Remekül kezdett a Csepel, gyorsan kikérte első idejét Vocskó György, a MAFC edzője (0:4). Jahn Péter találataival zárkózott a házigazda (4:5), de a játékos-edző, Tamás Zoltán bombáival megint meglépett a látogató. Tamás két jó megoldása után jött két rossz (7:7), de az első technikainál Szappanos Máté szervarontása miatt megint a Csepel vezetett (7:8). A rossz nyitások időszaka után Tari Zsolt ütött, Jahn Péter blokkolt, s immár a MAFC állt jobban (10:9).

Szép megoldások, bombaütések, szép blokkok és nagy hibák váltották egymást mindkét oldalon, jelentős különbség nem alakulhatott ki (16:15).

Tamasi István pontjaival próbálta tartani magát a látogató, de a MAFC-ban egyre többen eredményesek voltak, a két center is betalált, Jahn és Szappanos is pontot szerzett, ezért a látogatók időt kértek (21:18). Takács Gergely ászértékű nyitása után ismét jött egy időkérés (23:19), majd felzárkózott előbb kettő (23:21), majd egy pontra a Csepel (24:23), a hazaiak is időt kértek. Kunert Mátyás a hálóba nyitott, ezzel lett vége a szettnek (25:23, 1:0).

A második etapban gyorsan ellépett a házigazda (5:2), de Tamás Zoltán duplájával felzárkóztak a csepeliek (5:4). Szappanos Máté bombázott egy ászértékűt, Pajor blokkolt, az első technikainál a MAFC kettővel vezetett (8:6). Jó ütésekkel és jó blokkokkal fordított a Csepel, a hazaiak időt kértek (8:10). Gödörbe került a MAFC, még szerencséje sem volt a házigazdának. Sok volt a rontás (10:13, 12:16), de a második technikai után elkezdett zárkózni a hazai együttes.

Molnár István ászértékű szervája után időt kért a Csepel (17:18), majd újra növelte a különbséget. Takács Gergely duplája és Tamás Zoltán ütésrontása után egyenlített a házigazda (20:20), de a vezetést nem tudta átvenni. Tamás Zoltán kétszer volt eredményes, Daróczi is betalált, időt kért a MAFC (22:24). A visszatérés után megint a vendégek játékos-edzője volt eredményes, így zárult a szett (22:25, 1:1).

Molnár István kétszer blokkolta Tamás Zoltán ütését, ezzel a MAFC átvette a vezetést a harmadik rész elején. Molnár újabb sánca és Szappanos ászértékű nyitása után jött az első kötelező pihenő (8:5). Molnár nagyon elkapta a fonalat, újabb két pontot szerzett (11:7), ráadásul Takács Gergely is belelendült. Ismét pontosan, tudatosan, tetszetősen röplabdázott a házigazda, ahogyan az első szettben. Takács két ásznyitása után már hattal vezetett a MAFC a második technikainál (16:10). A folytatásban sem csökkent a differencia, Tamás Zoltán ütésrontása után jött az időkérés (18:11). Formás támadásokat vezetett a hazai csapat, a sánc is jól működött, Vocskó Máté szerencsés ásznyitásával tízpontos különbség alakult ki a csapatok között, és ez a végére is megmaradt (25:15, 2:1).

Eléggé hektikusan kezdődött a negyedik felvonás, két csepeli támadásrontással és Takács Gergely ásznyitásával meglépett a MAFC (6:2), a vendégek időt kértek. Szappanos Mátéról egy ideje nem tettünk említést, pedig nagyon fontos pontokat szerzett, nem is keveset (8:4)! Molnár István továbbra is brillírozott támadásban és sáncban egyaránt, az ő védhetetlen nyitásaival nőtt tovább a különbség (12:6). Tamasi István blokkja után időt kért a MAFC (13:9), De ezután megint a hazaiak pillanatai követeztek (15:10). Daróczi duplája jelezte, hogy a Csepel nem tekintette lefutottnak a találkozót (15:12), sőt a második technikai után már csak két pont volt közte (16:14). Pajor és Daróczi volt eredményes ebben az időszakban, majd Buzás blokkolt (17:16). Tamasi ejtése és ütése is leesett (19:18), nagyon szoros hajrára lehetett számítani! Daróczi egyenlített (20:20), itt Jahn, ott Budaházi hibázott fontos helyzetben. Molnár elképesztően okos blokkja után megint kettővel vezetett a MAFC (23:21), majd egy csepeli ásznyitás után a játékvezető úgy döntött, kint volt a labda (24:22)! Tari ütése out volt, Jahn bombája pedig védhetetlen (25:23), így 3:1-re a MAFC nyerte a meccset, a párharcot pedig 2:1-re.

Extraliga, férfiak, a 7. helyért, 3. mérkőzés
MAFC-BME-Mapei – Csepeli RC 3 – 1 (25-23, 22-25, 25-15, 25-23)
Káposztásmegyer, néző. Játékvezetők: Éva T., Szél M.
MAFC: Vocskó M. 1, Takács G. 14, Szappanos 13, Tari 3, Jahn 13, Molnár I. 16. Csere: Tihanyi (liberó), Dzsaber, Markovich. Edző: Vocskó György, Novák László
Csepel: Buzás 2, Pajor 7, Tamasi 16, Daróczi 10, Tamás Z. 15, Budaházi 6. Csere: Fogl (liberó), Kunert, Szabó-Erdélyi, Sow. Játékos-edző: Tamás Zoltán

Az eredmény alakulása: 1. játszma: 7:8, 14:14, 19:17, 23:19. 2. játszma: 8:6, 11:14, 17:19, 22:23. 3. játszma: 8:5, 14:10, 19:12, 23:14. 4. játszma: 8:4, 14:10, 19:18, 23:21

Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2:1, a MAFC javára.

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK
Vocskó György: – A Csepellel a szokásos hullámzó játékot produkáltuk, de most mi tudtunk jobban kijönni belőle. Jellemző a játékunkra, és ezt talán az egész évre rá lehet vetíteni, hogy a jó teljesítményünket teljesen érthetetlenül túl nagy önbizalommal, majd fegyelmezetlenséggel, koncentrációhiánnyal, nagyon nagy hibaszázalékkal át tudjuk váltani negatívba. Ma a negyedik szett egy agyonnyert játékrész is lehetett volna, de a végjátékban megnőtt a felelőtlen megoldások száma, és szerencse is kellett ahhoz, hogy egy alapjában vége tiszta, magabiztos győzelmet tudjunk aratni. Nagyon-nagyon nehéz évet zártunk, talán ez volt edzői pályafutásom legnehezebb éve. A teremváltástól kezdve a játékosállományig… Összességében örülök ennek a hetedik helynek, talán-talán lehetett volna jobb is, de az imént említettek miatt az nem lenne reális. Remélem, hogy a jövőben lesz még MAFC, mert sajnos nagyon komoly gondokkal küzd nem csak a röplabda-szakosztály, hanem az egész klub. Bízunk benne, hogy a saját termünkbe be tudunk költözni, és az anyagi háttérrel együtt egy jobb évadunk lesz a következő bajnokságban.

Tamás Zoltán: – Várható volt, hogy a két csapat ilyen szenvedős-küzdős meccseket fog játszani egymással. Mi sajnos egy kicsit fáradtabbnak tűntünk. A MAFC rutinosabb már ebben a ligában, talán ezek a dolgok döntöttek, meg ellenfelünk erősebb nyitásai.

A férfi Extraliga végeredménye
1. Fino-Kaposvár
2. Kalo-Méh-Kecskeméti SE
3. Dunaferr SE
4. Vegyész RC-Kazincbarcika
5. Dági KSE
6. Company Nyelviskola-Veszprémi RC
7. MAFC-BME-Mapei
8. Csepel

csepelirc.hu

Itt lehet hozzászólni !