Evezés: a Margitszigeten hivatalosan is megnyitották a szezont

Harmadik helyet szerzett a Csepeli Evezős Klub üldözéses nyolcas versenyben

Nemzeti Sport, Csepel.info

A kép illusztráció

A Gróf Széchenyi István évadnyitó evezősversenyre vasárnap 21. alkalommal került sor a Margitszigeten, valamint a sziget melletti budai Duna-ágban.

Az eseményen nyolc férfinyolcas, tizenhárom egyetemi hajó, húsz céges csapat, mindösszesen közel ötszáz résztvevő volt jelen.

A Széchenyiig visszanyúló örökséget gondosan ápoló Danubius Nemzeti Hajós Egylet új hagyományokat is teremtett; ezúttal az üldözéses nyolcas-verseny volt az újdonság, amelyben a csapatok – köztük szlovák is – a főváros által felajánlott Budapest-kupáért küzdhettek.

Zarándy Pál, a Danubius Nemzeti Hajós Egylet alelnöke házigazdaként köszöntötte a látogatókat, köztük Barsiné Pataky Etelka, Duna Stratégiáért Felelős Kormánybiztost, és Mádl Ferenc korábbi köztársasági elnököt. Dr. Mitnyan György, a Magyar Evezős-szövetség (MESZ) elnöke beszédében kiemelte a hasonló hagyományőrző, és mindenkit megmozgató rendezvények fontosságát, és – bár két fontos versenyen már túlvannak az evezősök – hivatalosan is megnyitotta a 2011-es evezős évadot.

Az egyetemek között hajszálon múlt a Pannon Egyetem keszthelyi Georgikon Karának győzelme, a válogatott evezős hallgatókkal rendelkező Széchenyi István Egyetem – Szolnoki Főiskola csapat nyert; a budapestiek közöl a Corvinus Egyetem végzett az élen, összesítésben a harmadik helyezést szerezte meg. A hagyományteremtő, üldözéses nyolcas versenyben a TISZA Evezős Egylet vitte el a pálmát az EDF-Démász Szegedi Vízisport Egyesület és a Csepel Evezős Klub csapata elől, a serdülő vegyes és a felnőtt női négypárevezősök között a DNHE bizonyult a legjobbnak. A családok számára túraevezős hajóban meghirdetett vetélkedést a Budapest Evezős Egyesület nyerte. Versenyezni szárazon, evezős ergométeren is lehetett; a kicsik ugráló-várat vehettek birtokukba.

nso.hu

Itt lehet hozzászólni !