Nőket lopott meg az álhírszerző

HVG, Csepel.info

Fotó: police.hu

A férfi taktikája az volt, hogy NBH-snak adta ki magát. Több nőt is meglopott, többek között Csepelen is. A rendőrség keresi.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitánysága lopás vétség és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást A. G. ellen.

A férfi egy internetes csevegő oldalon ismeretséget kötött a sértettel, akinek a bizalmába férkőzött azzal az ürüggyel, hogy magát a Nemzetbiztonsági Hivatal alkalmazottjának, illetve a hírszerzés ügynökének adta ki. 2010. augusztus 30-án a sértettel Csepelre autóztak, ahol a sértett magára hagyta a férfit. A gyanúsított kihasználva, hogy egyedül van eltulajdonította a sértett telefonját és készpénzét.

A.G. 2010. augusztus 3-án megismerkedett egy másik sértettel is, szintén NBH alkalmazottnak, illetve hírszerző ügynöknek adva ki magát. A sértett bizalmába férkőzve a gyanúsított több alkalommal is járt annak lakásán. Látogatási során a férfi például 2010. augusztus 20-án eltulajdonította a sértett pénztárcájában lévő készpénzt, későbbi időpontokban pedig ékszereket, GPS navigációs készüléket vitt el.

A 25 éves férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy ismeretséget kötött egy harmadik sértettel, akitől két arany karláncot vett át, azzal, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal munkatársaként segítséget tud nyújtani a láncok megjavításában.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, az esetleg megkárosította őt, az elkövetőről, jelenlegi tartózkodási helyéről, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a 421-1800/122-es telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést hétfőtől-csütörtökig 7:30 – 16:00, pénteken 7:30 – 13:30 óra között az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán; vagy a 107, a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

hvg.hu

Itt lehet hozzászólni !