A Telenor felfedi, mit csináljunk az egyforintos telefonszámlával

HVG, Csepel.info

A Telenor szerint érdemesebb elektronikus számlát használni, így elkerülhető, az 1 forintról küldött csekkel kapcsolatos probléma.

Korábban a Csepel.info írt arról, hogy ezúttal Ábel Attila Csepel fideszes alpolgármestere kapott 1 forintról telefonszámlát. Azonban a kerekítés szabálya szerint 1, illetve 2 forint nullára jön ki, tehát a postán fizetnie nem kell. Ezt az összeget bankkártyával sem lehet rendezni, mivel a kártyás befizetés – sokszor százforintokba kerülő – pénzfelvételnek minősül, amelyben a minimum érték a legkisebb címlet, azaz 5 forint. Nem először fordul elő, hogy közüzemi vagy távközlési szolgáltató 1 forintos összegről küld csekket ügyfelének.

A Telenor a Független Hírügynökség kérdésére úgy tájékoztatott, hogy a társaság többször is megvizsgálta a számlázási rendszerében történő változtatás lehetőségét, ám annak összetettsége miatt a folyamatok módosítása rendkívül bonyolult. A Telenor az ügyfelei figyelmébe ajánlja az elektronikus számlát, annak előnyei miatt.

Az 1 forintos csekk befizetése emellett megtörténhet postai úton is, mivel ebben az esetben a fizetendő összeg nulla forint lesz. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a postán átveszik a csekket, lepecsételik, majd ezután a tranzakciót lezárják. A Telenor szerint bankkártyával, ATM-nél, átutalással, vagy csoportos beszedési megbízással, mobilfizetéssel is lehet 1 forintot fizetni.

hvg.hu

Kapcsolódó bejegyzésünk:

Egyforintos számlát küldött ki a Telenor

6 hozzászólás “A Telenor felfedi, mit csináljunk az egyforintos telefonszámlával” bejegyzésre

  1. abcd szerint:

    2/3 -al ezt is meglehet oldani !!
    Létre kell hozni egy MAGYAR tulajdonú szolgálatót ,fenébe a multikkal !!

  2. kritikus szerint:

    “érdemesebb elektronikus számlát használni” – és annak mennyi a havi díja? Persze, ezt is megígérik, hogy biztos, hogy működni fog, aztán ha nem tartja a szavát, akkor csak annyit mond: “hupssz…nem jött be” Hanta Banda mind, de az ügyfélnek van mit veszítenie…

  3. grün szerint:

    Tekintsük Nemzeti Inzultációnak és csavarjunk belőle fidibuszt!

  4. ... szerint:

    még az utolsó forintot is elszednék az emberektől 🙂

    egyébként tényleg kényelmesebb az elektronikus számla, egy csomó beállítást el lehet végezni az internetes felületükön (nem kell sorban állni az ügyfélszolgálaton) és díjmentes.

  5. Csepeli lokál szerint:

    Az ismert mondás jut eszembe “Írigylem a problémájukat az uraknak”.
    Nekem a közüzemi számlák valahogy mindig magasabbak….

  6. zed szerint:

    Ezt a csekket már rég be kellett volna fizetni! Késedelmi kamattal együtt lesz belőle 3 ft, aztán akkor már lehet fizetni. 😉
    Mellesleg ugyanez a helyzet ha valaki egyszerre több csekket fizet be, a kerekítés szabálya miatt. Van egy ismerősöm, akinek ha van pl. egy 6-osra és egy 2-es számjegyre végződő csekkje, akkor inkább külön fizeti be a kettőt. A benzinkútnál is úgy szokott tankolni, hogy 2-esre vagy 7-esre végződjön a fizetendő összeg. Mondanom se kell, hogy még soha életében nem adott pénzt kéregetőnek, kölcsönadni is csak kamatra szokott…
    Viszont tőle tudtam meg, hogy ha egy családi házas ingatlanon legfeljebb ketten laknak (azaz max 2 fő van bejelentve), akkor az önkormi által kiadott igazolás alapján lehet kérni a főkefétől, hogy csak feleannyi szemétdíjat kelljen fizetni.

Itt lehet hozzászólni !