Polgármesteri köszöntés

Csepel.hu, Csepel.info

A csütörtöki képviselő-testületi ülés előtt Németh Szilárd polgármester köszöntötte az elmúlt időszakban kitüntetett, jelentős elismerést kapott csepeli polgárokat.

Klinghammer Istvánt (a képen balról a második), aki munkásságáért a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje kitüntetést vehetett át. Jároszkievicz Krisztiánt (a képen jobbról az első), aki tavaly – megosztva – lett az Év sportolója, Káli – Fonyódi Fruzsinát, aki a magyar zeneművészet kategóriában Junior Príma díjat kapott és Ablonczy Bálintot (a képen balról az első), aki szintén Junior Príma díjat vehetett át a magyar sajtó kategóriában.

csepel.hu

11 hozzászólás “Polgármesteri köszöntés” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    Megmondta a Fater, hogy lesz még nagyon „sokk” baj a Japcsik tűzhányóra épített erőműveivel.
    Senki nem tudja, hogy még mi fog bekövetkezni. Egyszer az a hír járja, hogy nincs
    nagy baj. – Nem fognak kilyukadni a tartályok. Máskor meg, hogy már kilyukadt.- v. lyukadnak ki.
    Az üzemanyag meg fog olvadni, ami átégeti a tartály falát és a keletkező hidrogén robbanni fog. Néha azt halja az öreg, hogy ez a szóban forgó jód izotóp nyolc nap alatt hasadozik, – és ide hozzánk már nagyon fáradtan érkezik meg.
    Magyarul ártalmatlan jószággá szélidül meg.
    Mire az embernek a tudatába eljut a hír, már ott a következő, hogy ott ahol az eső képződik mégis csak feldúsul koncentrálódik az izotóp. ??
    A faterom már nem bízik nagyon a különböző forrásokból származó hírekben. Biztos ami biztos alapon, – esernyővel mászkál a Budafokra a kedvenc borospincéjébe a védő italért.
    A japán atomerőmű-katasztrófa sokkal nagyobb, mint az 1986-os csernobili volt – állítja egy orosz szakértő. Natalja Mironova szerint a fukusimai történések miatt lehet, hogy újra kellene írni az atomlétesítményekben történt baleseteket osztályozó nemzetközi skálát. A hétfokozatú Nemzetközi Nukleáris Eseményskálán eddig csak a csernobili esemény kapta a legmagasabb, hetes besorolást. Az orosz szakértő szerint viszont a mostani balesetnek ennél is magasabb értéket kellene kapnia.
    Az orosz aktivista azért soroltatná Csernobilnél magasabb kategóriába Fukusimát, mert az ukrán városban csak egy reaktor robbant fel, és az esemény sem tartott két hétnél tovább. Japánban viszont négy reaktorral vannak nagyon komoly gondok immár három hete.

  2. islander szerint:

    Jeniszej

    ez most hogy az izébe jön ide?

    Egyébként meg:

    Gratulálok kitüntetetteknek.

  3. demokrácia szerint:

    Gratulálok !
    További sikereket és jó egészséget kívánok mindannyiuknak.
    Igazán üdítő volt ezt a hírt olvasni, hogy 4 kategóriában is Csepel jó hírnevét erősitík.
    Köszönjük!

  4. Lora :) szerint:

    De jó! Gratula mindegyiknek!
    Bárcsak én is tehetnék valamit Csepelért, hogy erősítsem a jóhírét, mert imádnivaló kerület, és nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon (beragadtak a gombok) IMÁDOK ITT ÉLNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. nagyapó szerint:

    További sok sikert a csepeli kitüntetetteknek. Örülök, hogy Csepel vezetősége erre is figyel.
    Jeniszej apjának meg javaslom, hogy csak igyon, ne mondjon marhaságokat. A fia elmondhatná neki, hogy a szökőárban (magyarul cunami), 10-20 ezer ember halt meg, az atomkatasztrófa következtében pedig 2-3 embert vittek kórházba.

  6. Jeniszej szerint:

    Azt “monya” a Fater ilyen tájékozatlan emberről, mint a “Nagyapó szerint” még soha nem halott, persze tanulni sem lehet „ebbő” kifolyólag tőle. 😀
    – De lehet, hogy csak egyszerűen nehéz a felfogása a “vén apónak” és – vagy nem vette be a cavintonját.
    Jobb is ha a Faterom nem foglalkozik az ilyen beteges dolgokat állító képződménnyel és tovább iszogatja a finom gyógyszer minőségi borocskáját.
    Azt mesélik gyógyír ez a javából főleg az, amelyik vörös szőlőből készült.
    Jobb is ha a Faterom nem foglalkozik ilyen beteges dolgokat állító képződménnyel és tovább iszogatja a finom gyógyszer minőségi borocskáját.
    A tények szerint, több ember kerülhetett veszély helyzetbe, akik a halálos sugáradagjukat megkapták. Értük a halál majd csak később, úgy évtizedek múlva jön el “rák” képében.
    A “hidrogén robbanáskor” odaveszetteket pedig a Japán nép saját hősüknek tekinti.
    Sajnos a tények ezek és nem az, amit a tájékozatlan buta emberek állítanak.
    A veszély még nem múlt el és ki tudja még, hogy mi lesz.

  7. Jeniszej szerint:

    Strasbourgban nyílik az újabb front az Orbán-kormány ellen.
    Lehet, hogy a magyar nyugdíjak vásárló erejét a nyugat európai nyugdíjakhoz fogják igazítani?
    Azt mondja a Fater, hogy újságpapírral próbálják megállítani a radioaktív víz szivárgását Japánban a megsérült fukusimai atomerőmű dolgozói. Festéket öntöttek a hűtővízbe, hogy így találják meg, pontosan merre vezet az erősen sugárszennyezett víz útja a tengerbe. A szivárgás forrásaként megjelölt lyukat próbálták már betömni speciális műanyaggal és fűrészporral is, de nem jártak sikerrel.
    Remek! Ez egy primán kidolgozott technológia. Olyan XXI. Századi.
    Miért káros a nagy mennyiségű radioaktív (131-es rendszámú) jódizotóp?
    A pajzsmirigy termelte hormonok (a tiroxin és a trijódtironin) jódtartalmú aminosavszármazékok, szintézisükhöz a pajzsmirigynek jódot kell felvennie a vérből, és ha radioaktív jódizotóp van jelen, azt éppúgy felveszi, mint a “normális”, nem sugárzó (127-es rendszámú) izotópot. A pajzsmirigyben felhalmozódó 131-es jódizotóp rákot okozhat, különösen gyermekekben.

  8. Jeniszej szerint:

    A japán kormányszóvivő szerint a szivárgást a “lehető leghamarabb meg kell szüntetni”.
    A hétfői sajtótájékoztatón Yukio Edano elmondta, hogy ha a szivárgás hosszú távon fennmarad, “óriási hatással lehet az óceánra”. A hatóságok közlése szerint a szennyező anyag gyorsan szétoszlik, ezért az emberi egészségre nincs káros hatással.
    Azt mondja a Faterom, hogy gyerek korában a használatos jól bevált gittel miért nem próbálkoznak ezek a jól felkészült Japcsik?
    Tényleg ennyire felkészületlenek voltak ott ahol mindennapos a földrengés és a tengeráradat veszélye.
    Az ott élőknek nem volt veszély érzetük?
    Nem gondolták, hogy a mindennapos apró ötös hatos erőségü földmozgást törvényszerűen egy hatalmas is fogja követni?
    Illetve olvasom valami hozzáértő geológus jelezte ezt előre de, nem hittek neki. 🙂

  9. islander szerint:

    Te Jeniszej!

    Leközelebb menj el Te is valami díjátadásra és kérjél szót soron kívül. Ezt benyomod, garantált a siker… 🙂

    (Amúgy igazad van…)

  10. Jeniszej szerint:

    islander – megtisztelő az előlegezett bizalmad! 🙂

  11. Jeniszej szerint:

    Azt mondja a Fater, – látod fiam a magyarok mennyivel érzékenyebbek a biztonságra pedig itt nálunk nincsenek ilyen szélsőséges viszonyok.
    A Magyarok a világ legbiztonságosabb erőművét építették meg de még így is folyamatosan növelik a biztonságot, – nem bíznak semmit a véletlenre.

Itt lehet hozzászólni !