Vita az iskolák sorsáról és a megörökölt csődtömegről

Csepel.hu

Kép egy korábbi ülésről

Élénk érdeklődés kísérte a csepeli képviselő-testület csütörtöki ülését, amelyre olyan sokan érkeztek, hogy az ülésterem előtti tér is jócskán megtelt. A képviselők között a legnagyobb vitát az iskolák sorsa váltotta ki, a témához több lakó is hozzászólt. A gerincút építése körüli kellemetlenségek miatt is számos érintett lakó megjelent. Németh Szilárd polgármester jelezte, hogy minden lakót személyesen felkeres a közeli napokban.

Németh Szilárd polgármester örömmel fogadta, hogy a lakók szép számmal jelentek meg az ülésen, amire a korábbi önkormányzatok idején nem volt példa. Ha máskor is ekkora lesz az érdeklődés, akkor legközelebb nagyobb helyszínen tartják meg az ülést. Borka-Szász Tamás, az MSZP frakcióvezetője nehezményezte, hogy jó néhány érdeklődőnek nem jutott ülőhely, mire Németh Szilárd felajánlotta saját székét, s végig állva maradt, amíg a teremben mások is állni kényszerültek. Borbély Lénárd alpolgármester sajnálattal megjegyezte, hogy a korábbi önkormányzat 50 millió forintot költött az ülésterem felújítására, mégis ilyen szűkös maradt a hely.

A képviselő-testület nem tűzte napirendjére azt a javaslatot, amely a gerincút építésével kapcsolatos felmérésekre vonatkozott, miután a jegyző törvényességi észrevételt tett ebben az ügyben. Németh Szilárd ugyanakkor közölte a megjelent lakókkal, hogy személyesen felkeresi őket a közeli napokban, majd egyeztető tárgyalásokat folytat a hivatalos szervekkel. A lakók az építkezés kellemetlenségeire panaszkodnak, illetve azt veszik zokon, hogy a gerincút melletti ingatlanjaik értéke csökkenhet. A polgármester elmondta, hogy ismeri a lakók gondját, hiszen korábban számtalanszor találkozott velük. Nem változott meg a véleménye azóta, hogy ellenzéki képviselőből polgármester lett. A helyi lakók annak isszák meg a levét, ahogyan a gerincút építését annak idején eltervezték, és az érintettek érdekeit figyelmen kívül hagyták.

A legélesebb vita a kerületi közoktatási intézmények jövőbeni sorsáról robbant ki. Borka-Szász Tamás, Szenteczky János, Gergely István, Dobák István szocialista képviselők szerint iskolák bezárásáról van szó, s egyebek mellett arról faggatták az előterjesztő Morovik Attila alpolgármestert, hogy milyen összegű megtakarítást akar elérni az önkormányzat, illetve milyen előzetes számításokat végeztek a témával kapcsolatban. Szerintük nemcsak a tanulók, hanem a várhatóan elbocsátandó pedagógusok is nehéz helyzetbe kerülnek. Gergely István úgy fogalmazott, hogy noha valóban racionalizálni kell a kerületi oktatási intézményeket, ezt nem lehet egyoldalúan, kapkodva megtenni. Ehhez kapcsolódva kaptak szót azok a lakók, akik a Szárcsa utcai iskola támogatása mellett érveltek.

Németh Szilárd hangsúlyozta, hogy az előterjesztés nem iskolák bezárásáról dönt, hanem a szakmai és a törvényben előírt egyeztetések megkezdéséről. A Fidesz ellenzékben is az intézmények fennmaradásáért szállt síkra, s ez a hozzáállása nem változott. Minden tényezőt megvizsgálnak, hogyan lehetne célszerűen tovább működtetni az iskolákat. Ennek érdekében a polgármester minden iskolaigazgatóval, érintettel találkozni fog. Örvendetesnek tartotta azt is, hogy a mostani ülésen a szülők közül többen is kifejthették véleményüket, miközben korábban, az MSZP-s vezetés idején erre csak két perces időkeretben engedélyeztek egyetlen hozzászólást.

Tóth János, az oktatási ágazat vezetője közölte, hogy sem a Csete Balázs Középiskola, sem más iskolák sorsáról nem született döntés. A pedagógusok sincsenek veszélyben, mert bárhogyan alakuljon egy iskola sorsa, a pedagógusokra szükség van. A Jedlik Ányos Gimnáziumban a diákok 60 százaléka csepeli, tehát az önkormányzat mindenképpen felelősséggel tartozik irántuk; a Csete Balázs Középiskolában viszont ez az arány csak 29 százalék.

Borka-Szász Tamás szerint nem igaz, hogy a korábbi önkormányzat, illetve az MSZP az oka, hogy iskolákat készülnek bezárni. Az sem igaz, hogy az önkormányzat a csőd szélén áll. Kétségtelen, hogy takarékoskodni kell, de szerinte nem ilyen felkészületlenül. Pákozdi József (Jobbik) álszent hozzáállással vádolta meg a szocialistákat, mert szerinte éppen ők voltak azok, akik 16 éven át intézményeket zártak be, s a Szárcsa utcai iskolát is megszüntetésre ítélték. Tenk András (LMP) politikai vagdalózásnak nevezte a vitát, s emlékeztetett arra, hogy a Rákóczi telephelyet már régóta fel akarták számolni. Németh Szilárd újból arra hívta fel a figyelmet, hogy az önkormányzat rendkívül súlyos pénzügyi helyzetben van, s ezt megörökölték a szocialistáktól. Senki nem gondolhatja komolyan, hogy a Fidesz három hónapos vezetése alatt kerültek szinte lehetetlen helyzetbe az oktatási intézmények. Azt sem árt tudni, hogy a legújabban napvilágra került adatok szerint a szocialista alpolgármesterek a fizetésükön felül több tízmillió forint jutalmat vettek fel, de volt olyan államtitkár is, aki 9,5 millió forintot markolt fel úgy tanácsadásért, hogy a tanácsoknak semmi nyomuk. Hát többek között erre folyt el a csepeli adófizetők pénze! – emelte ki.

A képviselő-testület elfogadta azt a javaslatot, amely jóváhagyta, hogy az önkormányzat nem fizeti ki a Csepel SC Alapítványt bitorló offshore cégnek az előző évi támogatás második felét, 11.250.000 Ft-ot, mert az alapítvány – ígéretével ellentétben – semmit nem tesz a csepeli sportért. Borka-Szász Tamás MSZP-s frakcióvezető ellenkező véleményen volt, valamint Takács Krisztián azt szorgalmazta, hogy az önkormányzat nyújtson támogatást az egyesületeknek. Németh Szilárd közölte, az alapítvány 2,5 milliárd forint kölcsönt vett fel, amivel a Béke téri stadiont és a Hollandi úti kajaktelepet terhelték meg jelzálogként, ám ebből a hatalmas pénzösszegből a csepeli sportolók semmit nem láttak. Az önkormányzat a legfőbb ügyészhez fordult, mivel az alapítvány működése körül súlyos, anyagi jellegű visszaélések gyanúja merült fel. Másrészt mivel az alapítvány nem az általa megfogalmazott alapcélokat valósítja meg, a bíróságnak mérlegelés nélkül meg kell szüntetnie az alapítvány működését.

Csarnai Attila

csepel.hu

47 hozzászólás “Vita az iskolák sorsáról és a megörökölt csődtömegről” bejegyzésre

  1. Bakker szerint:

    Azt nem tudom akkor mi lesz, ha már be lesz zárva az összes szoc-lib és a kommunistáknak sem marad hírmondójuk. (The last kommunist)
    Lehet, el kell kezdeni dolgozni?

  2. Manitu szerint:

    Melyik az az államtitkár, aki Pávelnél is kevesebb nyomot hagyott maga után, miután felvette a csepeliek 9 millióját?

  3. Józsi szerint:

    Bakker!

    Ez most, hogy jön ide?
    Ha sikerül elérni azt, hogy az osztályközösségek egyben maradjanak,
    és a tanárok zöme is velük tud menni, akkor “csak” annyi hátrány éri a gyerekeket,hogy korábban kell kelniük az utazás miatt.
    Igaz ebben a korban ez is sok.

  4. Tarjányi László szerint:

    Mikor tudjuk már meg végre, hogy az előző polgármester, Tóth Mihály, milyen feltételekkel foglalkoztatta Glatz Ferencet és Medgyessy Pétert tanácsadóként, s ezen személyek az úgynevezett Stratégiai Tanácsadó Testület tagjaiként milyen tanácsokat adtak, többek között az úgynevezett Észak-Csepel-Wallis ügyben?
    Ezen kérdést számtalanszor feltettem az internetes médiában Tóth Mihály úrnak, aki ezen kérést mindig figyelmen kívül hagyta.

    “Kedves Polgármester úr, milyen tanácsokat adott Glatz Ferenc és Medgyessy Péter, mint a Stratégiai Tanácsadó Testület tagjai, és mennyiért? Én és a többi csepeli polgár is kíváncsi, mire tetszenek költeni a közpénzt. Hány csatát vívott Csepel, hogy Önnek stratégiai tanácsokra volt szüksége, s az említett urak történész és közgazda képesítéssel bizonyára a Hadvezérek Nemzetközi Szövetsége legfényesebb csillagai.
    Csak azt ne tessék mondani, hogy szóban adtak tanácsot, hogy mit, azt már el tetszett felejteni. Talán valami olyat, Miska átutaltattad már a tiszteletdíjunkat? Tetszik tudni ugye, Medgyessy már adott tanácsot Kocsis Istvánnak, a paksi atomerőmű vezetőjének, s amikor ki akarták kérni az iratokat, Kocsis úr azt mondta, hogy a tanácsokat szóban kapta. Brávó!!!”

    “TÓTH MIHÁLY úr remélem jó egészségben van, nem fog Önnek gondot okozni, majd eljárni a bíróságra, ha az új önkormányzat vizsgáltatni fogja az Ön 16 éves polgármestersége alatt történteket. Remélem, akkor majd arról is nyilatkozni fog, MILYEN TANÁCSOKAT adott Glatz Ferenc és Medgyessy Péter, mint a Stratégiai Tanácsadó Testület tagjai, és MENNYIÉRT. ÚGY TŰNIK, HOGY ÖN SOKADSZORRA SEM KÍVÁN VÁLASZOLNI ERRE A KÉRDÉSRE, TUDOMÁSUL VESZEM, HOGY ÖN NEM KÉNYES A BECSÜLETÉRE!”

    Tisztelt Csepel.info, tisztelt Helyi Téma!
    Szíveskedjenek a fenti kérdésre választ kapni magától Glatz Ferenctől és Medgyessy Pétertől, mivel Tóth Mihály sosem válaszolt arra a kérdésre, hogy a megnevezett urak milyen tanácsokat adtak és mennyiért! Nekünk, csepeli polgároknak jogunk van ezt tudni, mivel közpénzről van szó! Tóth Mihály úr pedig fizesse meg a saját zsebéből a tanácsadásért évekig a két úrnak kifizetett összeget, hamár nem hajlandó felelni a kérdésre! Volt Polgármester úr, Ön nem kényes a becsületére?

  5. szigetország szerint:

    Tóth Mihály és bűntársai a bíróságon biztosan vallani fognak, mert muszáj lesz. Remélem, rabláncon vezetik elő ezt a csürhe bandát.

    Az ellopott pénzt pedig tessék visszafizetni a csepelieknek! Most!!

  6. Bakker szerint:

    Úgy Józsi, hogy pl.:
    -ha esik a hó, nincs takarítva rendesen; …..mert az előző vezetésnél ezt meg lehetett tenni.
    -kátyúzás minősíthetetlen; …..mert a szocik. nem nézték e teljesítést.
    -Így nincs pénz, úgy nincs pénz; ….mert az előző polgármester és társai.
    stb., stb.
    Fogadjunk fel Budai Gyulákat! Azok tegyék dolgukat, jelentsenek fel mindenkit! Börtönözzenek be minden előzőt! Bánom is én mit csinálnak! Megértettem, hogy minden rosszért az elődök felelősek!
    A csóri magyarnak helyi és országos szinten is megoldás kell, gyógyír bajaira, valami biztató a jövőre, engem a megoldás érdekel, tőlem lehet kínai is a pogármester bantu vallással és eszkimó világnézettel, de könyörgöm a munkáját végezze a lakosság érdekében, a többi már nem érdekel. Soha, egyik főnökömet sem érdekelte az, hogy mi mocsok volt az elődje ideje alatt. Eredményes munkát követelt és várt el, a mellédumát meg egyik se szerette és tűrte el!

  7. szigetország szerint:

    Bakker!

  8. szigetország szerint:

    Bakker!

    A megoldás kulcsa, hogy le kell sittelni, aki bűncselekményt követett el. Hogy képzeled, hogy csak úgy tovább lehet lépni a bűncselekményeken?
    Azzal, hogy a polgármester feltárja a mocskot, máris sokat tesz annak érdekében, hogy Csepeljen tisztuljon a közélet…

  9. hitetlen szerint:

    “C” – “C”

  10. Tarjányi László szerint:

    Talán csak nem Avarkeszi Dezső igazságügyi államtitkár kapta tanácsadásért a 9,5 milliót, a tanácsok meg sehol?

  11. Miska72 szerint:

    De szeretném őket lámpavason látni!
    És énekelném az internacionálét a tiszteletükre!
    Föl fől ti rabjai a főldnek!

  12. ricsi szerint:

    Bakker!
    Sajnos, az ország kifosztóinak töredéke sem lett még bíróság elé állítva.
    Kapitális hazugság, mi szerint nézeteik miatt börtönöznek be Magyarországon állampolgárokat.
    Azért, mert valaki liberális, még nem csuktak le senkit és egy átlag polgár nem tesz egyenlőségjelet a liberális és a bűnöző közé.

    Valószínűleg te is munka nélkül vetted fel a tízmilliókat és most betojtál! Az sem véletlen, hogyaz adósságok okozói közül egyre többen húzzák el az irhájukat. Nem a nézeteik miatt.

  13. grizzly szerint:

    Azér én egy kicsit mást hallottam a testületi ülés iskola bezárásos napirendjéről. Cirkusz volt a javából. Bűvészek mutatványosok próbálták meggyőzni a nagyérdeműt, hogy ez még nem döntés, ez az előkészítés. Ja meg az MSZP heccelte fel a zembereket. Nem kellet
    ezt tennie, megtették ezt az önkormányzat illetékesei.
    Az előkészítés, az maszlag. Miért? Mert februárban költségvetést kell elfogadni. Fogadok bárkivel, hogy a büdzsében júniustól egyik bezárásra, átadásra kiszemelt iskola bérköltsége és dologi költsége nem fg szerepelni egyik kölltségvetési sorban sem.
    Márciusban pedig arról kell dönteni, hogy melyik ált.isk. hány első osztályt indíthat. Ezt a döntéshozók pontosan tudják, Polgármester, Alpolgármesterek,sőt Tóth János ágazatvezető is.

    Az iskola átszervezéshez való viszonya minden egyes testületben helyet foglaló párt viselkedése álszent.
    Az MSZP láthatóan, ha nem is látványosan mindent megtett, hogy a Szárcsát sorvassza.
    A Szárcsával szemben pedig mindig is az Eötvöst preferálta. A Fidesz minden normális racionalizálásra felhördült, kivonult tüntetést szervezett ( lásd Mérei ). Mos a jelenlegi helyzetben szerepet cseréltek. A különbség az, hogy a mostani többség gátlástalanul gázol keresztül mindenkin a saját céljai elérése érdekében, még a formára sem ad.
    A Jobbik bokréta a Fidesz kapapján, az LMP-nek fogalma sincs, milyen közegben kell működnie és arról sem, hogy miben kéne döntést hozni.

    Az oktatási rendszert Csepelen tényleg át kéne alakítani. De nem igy ahogy most neki fogtak. Lehet azt mondani, hogy ahol faragnak ott hullik a forgács. Hullott is.

    A rövidesen elfogadásra kerülő új oktatási törvény szellemisége szerint az a gyerek aki nem versenyistállóban tanul, az adott esetben még a közéiskolába sem jut be.
    A jelenlegi 30-35 fős csoportokban aki nem zseni az elkallódik, mert a pedagusnak sem érdeke nem fűződik a vele való foglalkozásra, és ideje sincs rá. Tisztelet a kivételnek.

    A megszünő tantermek ( bezárt iskolák ) mellet, hogyan kivánják biztosítani az előterjesztésben is megjelölt elérni kívánt célt a max. 25 fős csoport létszámot.

    Szóval ezzel az agresszív stílussal szemben, csak a polgári engedetlenség bizonyulhat sikeres ellenszernek. Élőláncot a bezárásra itélt iskolák köré. Az oroszlán pedig húzza vissza a körmeit, és próbálja meg azokat a demokratikus játékszabályokat betartani, amit ellenzék korában oly hőn áhított.

  14. Bugi szerint:

    Valakik valóban azt hazudták, hogy a döntés már az iskola bezárását jelenti. De ez csak egy komcsi hazugság volt, megszavazták a javaslatot, amivel nem zárták be az iskolát – Borka nagy bánatára, aki szeptemberben még maga javasolta a bezárásokat.

  15. fülöpke szerint:

    Ahogy az elmúlt években a kerület presztizse csúszott lefelé , azzal arányosan nőtt a egyre gyengébb képességű gyerekek aránya az iskolapadokban. A betelepültek zöme alacsony társadalmi státuszú.
    A rossz körülmények között felnevelődő gyerekek több törődést igényelnek, amihez alacsonyabb osztálylétszám kellene.
    Pénz meg nincs rá. A kör bezárul.

  16. paul szerint:

    grizzly

    A jobbikos képviselőnek volt a legkorrektebb hozászolása,és javaslata. Ha nem voltál ott hülyeséget ne beszélj. Emlékeztette a testületet az szmsz-re,és az esküjükre. Az Mszp 8-éve akarja bezáratni a sulit, ne álszenteskedjenek, és meglepődve hallgatta a komcsik nyafogását,emlékezetem szerint ezt mondta. Ugyan kint voltam de a hangszórón hallani lehetett.

  17. szigetország szerint:

    grizzly vagy grízes, nem tudom

    Arra azért tényleg kéne válaszolnod, hogy miért a Fidesz nyakába akarjátok varrni az iskolák körüli cirkuszt? Szerinted három hónap alatt ők pusztították le a kerületi intézményeket? Mi volt itt 16 éven át?

  18. szigetország szerint:

    Grízesnek még üzenem!

    Lehet polgári engedetlenséget indítani, de akkkor a szocialisták irodájához kösd magad jó erős lánccal. Ott van a pénz elrejtve.
    Adjátok már elő a pénzt, amit loptatok 16 éven át!

  19. grizzli szerint:

    Szigetország!
    Ha figyelmesen olvastad amit írtam, akkor rájöhettél volna, hogy a magam nevében beszéltem. A többes szám mellőzendő. Az pedig, nem megkerülhető és nem kéne el kenegetni, hogy ez az előterjesztés mégis csak a mostani többségé.
    A nevemet meg ha lehet akkor írd le pontosan. Ez is a vita kúltúra része.
    Azt meg csak mellékesen jegyezném meg, hgy Neked meg szoci fóbiád van. Ugyan úgy mint másoknak meg fidesz, jobbik, és sorolhatnám. Ha valaki nem ugyan azt a véleményt mondja amit Te képviselsz, attól még nem biztos, hogy az áltlad utált párt tagja, szócsöve stb. Ezt is el kéne tudni már fogadni. A bolsik vitatkoztak úgy régen, meg talán most is, hogy az ellenvélemény, vagy a más vélemény az ellenség hangja, tehát el kell tüntetni. Sajnálnám ha egy olyan világban kéne élnem, ahol csak egyet lehet érteni és mindent helyeselni kell. Persze van akinek megkönnyítené az életét. Nem kell gondolkodni csak helyeselni. Persze az a vezető aki ilyenekkel veszi körül magát soha nem fogja megtudni,hogy hibázott, csak akkor amikor már nincs lehetősége korrigálni.
    Bugi rosszúl fogalmaztam a Jobbikkal kapcsolatban. Igazad van, visszavonom. A többit továbbra is fenntartom.

  20. szigetország szerint:

    Grizzly!

    Eztekre a kérdésekre felelj, s ne hablatyolj!

    Arra azért tényleg kéne válaszolnod, hogy miért a Fidesz nyakába akarjátok varrni az iskolák körüli cirkuszt? Szerinted három hónap alatt ők pusztították le a kerületi intézményeket? Mi volt itt 16 éven át?

  21. szigetország szerint:

    grizzly!

  22. szigetország szerint:

    folyt.

    Nem a véleményeddel van baj, hanem azzal, hogy mellébeszélsz.

    A szocialistákat azért vetem meg, mert leszarták az embereket, és szétlopták a kerületet. Miért kéne szeretnem a tolvajokat, rablókat, gyilkosokat (sajnos, az utóbbira is volt példa Csepelen)? Te szereted a bűnözőket?

  23. csepelli szerint:

    grizzli, ez a Nemzeti Együttműködés Rendszere, a “nemzeti” szó a Fidesz szóhasználatában fosztóképző, tehát a nemzeti együttműködés azt jelenti, hogy együttműködésről ne is álmodj. Itt legfeljebb egyetérteni lehet jogod.

  24. Bakker szerint:

    ricsi!
    Abból a pénzből tengődjél életed végéig amit én munka nélkül felvettem!
    (Elárulom neked: folyadék nélkül pár napig, élelem nélkül esetleg pár hétig van el az ember.)

  25. felmosták a gonosz törpével a padlót szerint:

    ORBÁN ALKOTMÁNYOZÓ PUCCSA ELLEN A KÖVETKEZŐT LEHET TENNI(mert nem akar népszavazást):
    Orbán fixa ideaja a 2/3-os többség, erre hivatkozik, amikor alkotmányozni akar.
    Ha demonstrálni tudjuk, hogy nincs meg a 2/3-os parlamenti többség az új alkotmány mögött, akkor Orbán legfőbb érve nyilvánvalóan súlytalanná válik.

    Hogyan érhetjük ezt el?

    Elöször is rögzíteni kell, hogy a Fidesz választási programjában nem szerepel új alkotmány megalkotása, tehát a szavazók felhatalmazásáról beszélni alaptalan.

    Azt kell demonstrálni, hogy az országgyűlési képviselők legalább egyharmada
    1.) személyében bojkottálja az új alkotmány létrehozását
    2.) az őt megválasztó polgárok döntő többsége felszólitja, az alkotmányozási folyamat bojkottálására.

    Az Országgyűlés létszáma most 385 ennek 2/3-a 256,6 az 1/3-a 128,3, figyelembe véve hogy a zemebereket, még a képviselőket sem :-), nem tizedeljük a célérték 129 fő. Meg kell szerkeszteni az “Alkotmány Bojkottálási Nyilatkozatot” (ABONYI) és minél több a ellenzéki, de akár kormánypárti képviselőnek a csatlakozását össze kell gyűjteni.

    Az ellenzékből elméletileg maximum 123 támogató várható, tehát legalább 6, de minél több Fidesz/Kdnp képviselőre is szükség van.
    Meg kell szerkeszteni a “Felszólítás az Alkotmány Bojkottálási Nyilatkozathoz Való Csatlakozásra”-ot (FABONYIVACS) amely felszólítja az adott egyéni választókerület országgyűlési képviselőjét, hogy csatlakozzon az ABONYI-hoz az Országgyűlésben vagy monnyonle és húzzonel. Nyilván szükség van az adott vk. szavazópolgárok legalább felének a csatlakozásásra.

    Ha megvan az 1/3-os bojkottáló többség, akkor az 1949. évi XX. törvény (Alkotmány) 2. § (2) (” A Magyar Köztársaságban minden hatalom a népé, amely a népszuverenitást választott képviselői útján, valamint közvetlenül gyakorolja.”) szellemében, nem hozható létre új alkotmány a régi helyett.

    —————————————————————————————————————
    @asztamindenit: Válasz!!!! ,..(mert kell választani)
    A Nemzeti Hazug Gonosz törpével és “bandájával” ( aki a vagyonát, politikusként ” harácsolta” korrumpálta össze, s a személyi kultusszal fűszerezett Diktatúrát akarsz. ( “Aki nem velünk van az nincs.”.jelszóval. Tehát függő viszonyban, félelemben állandóan..Munkahelyi besúgókkal…)?
    VAGY. egy szociális érzelmű piacgazdaságot vezető Demokratikus jogokkal egy MSZP és a hozzá csatlakozó Demokratikus Pártokat és egy Demokráciát megtartó Koalícióval , ha kell Gyurcsánnyal,akit Európa és a világ is elismer,.. vagy Bajnaival ha vállalná… aki Oszkóval helyre tette a szakadék széléről az országot… (Gyurcsány akik 8 év fizetését , ami nem kis pénz , nem vette fel, ill. jótékonyságra adta s aki a vagyonát politikusi pályája előtt vállalkozókénti tevékenységgel( sok embernek munkát adva) szerezte? Akik között voltak ( mint a Fideszben is vannak, korrupciós ügyek pl.maga Orbán is a Tokajjal, 12 állami gazdsággal, csak azokat a Polt Péter megmentette,…a más pártokban (SZDSZ, MSZP) direkt keresve, ha kell szinte bosszú hadjáratot csinálva elővette.
    Készek még hazug vádakra is képesek, de nem sikerül Gyurcsányt a Nagy ” ellenséget” perbe fogni,pl. Sukoró ügyben ahol már Matolcsy és Orbán is “tárgyalt” s ki tudja milyen korrupciót ajánlott?
    Az előző 8 év “Köztársaság” volt, de ez a mostani már csak Társaság, mert egy kis “Társaság” csinálja magának az Alkotmányt, a Választási törvényt, a hatalmat építi ország vezetését pökhendi módon Önkényuralmi módon vezeti s a gazdaságilag leamortizálja az országot. A Rasszista csürhe Orbáni segítséggel, uszitással, ott ül a Parlamentben és csicskázik, mást nem tehet….
    Szóval lenne még összehasonlítási alap–VÁLASSZ!!!!!!!!!

    Az EU értette az Öszödi beszédet,( ami minden magyar volt és van hatalmi politikusra értette , pl arra amit Orbán most is hazug módon csinál…),..de ezt hazug módon kommunikálta, ” leamortizálta”, papagájkodta az ellenfélnek nem számító hanem ellenséges jobb oldal Orbán vezetésével. Ezzel tudta becsapni a választókat. na ezért vagyunk most itt.
    Szóval lenne még összehasonlítási alap–VÁLASSZ!!!!!!!! de jól válassz, mert a legutóbbi megbutított, becsapott és szűk látókörű választóknak is köszönhetjük a mai helyzetet.
    Tehát Magyar választók nem követhetnek el újabb választási hibát, mert akkor beesik az ország a szakadékba, és évtizedig ki sem jön…s még véres ára is lehet….

    Rogán Antal a Fidesz 2006-os választási vereségét követően hogy úgy mondjam, visszavonult az aktív politizálástól.Gondoltam, az V. kerületben polgármesterként kivárja míg eljön az ő ideje, amikor már Orbán Viktor utáni idők következnek.
    Most visszagondolva az eltelt négy évre,azt mondhatom, hogy a polgármesterséget egész jól csinálta, szerintem az összes fideszes budapesti polgármester közül a legjobban.
    Aztán eljött a 2010-es év, a szocialisták bénázásának következtében várható Fidesz gyözelem egyre jobban előrevetítette Orbán Viktor hatalmának megerősödését a pártban.
    Nyilván való volt, hogy Rogánnak lépni kell, Orbán egyelőre még túl nagy falat számára.
    Lépett.
    Először úgy gondolta, hogy ( teljesen nyilvánvalóan Orbán tudtával, sőt szerintem tanácsára ) elfogadja Tarlós mellett a főpogármester helyettese címet, ami a legjobb parkoló pálya az Orbán utáni időkre. Szerintem ezt is jól gondolta, de…..
    Közben Orbán “kinevezte” Schmittet köztársasági elnöknek, ami egyértelműen arra utalt, hogy -ismerve annak képességeit- négy év múlva, vagy még előbb is ő maga veszi majd át annak helyét.
    Nyilván való volt ezután, hogy ha akar még valamit, akkor most kell elkezdeni, mert Orbán megkerülhetetlen lesz még jó ideig.
    Szerintem ez vezetett oda, hogy inkább maradt az V. kerületben, és aktivizálta magát.
    Egyre másra kezdte beadni az önálló indítványait, köztük a médiatörvényt is. Jól kigondolták az új székesfehérvári polgármesterrel.
    Most, amikor nagy a világ felháborodása, sok a kritikus nyugaton is Rogánék hallgatnak.
    Hogy úgy mondjam Viktort behúzták a csőbe.
    Jól jöhet még nekik később Orbánék népszerűség vesztése!
    De mit lép Orbán? Szerintem már ő is rájött, hogy kígyót melengetett……

    Mit csinál Schmitt a WC-papírral?

    A köztársasági elnöki rezidencián a takarítónő az egyik WC-ben pakolgat, közben egy darab sz@ros vécépapír kirepül a kezéből az ablakon. Utánanéz, és látja, hogy az a licthofon keresztül éppen az elnök ablakán repül be.

    Odarohan a titkárságra, és elmondja, mi történt, kéri, hogy még mielőtt valami baj történik, csempésszék ki a papírt. A titkár bemegy, majd kijön: Késő – mondja – már aláírta…

  26. felmosták a gonosz törpével a padlót szerint:

    “Nemzeti sikereink!” a nagy Fidesz HAZUGSÁG!!!!!!

    Orbán Viktor tíz olyan intézkedést sorol fel a Facebook közösségi portálon csütörtökön közzétett videoüzenetében, amelyre szerinte “mindannyian, közösen és együtt a leginkább büszkék lehetünk”.
    Lásd a következőkben, némi kommentárral:
    1.) a legnagyobb nemzeti egységet hozták létre Európában a parlamenti, majd az önkormányzati választáson -még ennél is nagyobb nemzeti egységgel büszkélkedhet Lukasenkó
    2.) a legnagyobb adóscsökkentést hajtották végre az elmúlt húsz év történetében – 0,8%, elismerésem
    3.) bevezették a gyermeknevelést támogató adózást – A gazdagoknak.
    4.) először Európában Magyarországon vezették be a bankadót – Az Gyurcsány volt.
    5.) 90 év után ismét van kettős állampolgárság – Hogy húsz évre bebetonozzák magukat a határon túli szavazokkal.
    6.) a valaha volt legszigorúbb törvényt vezették a bűnözéssel szemben – És a valaha volt legfideszesebb legfőbb ügyészt nevezték ki a bűn üldözésére.
    7.) a vörösiszap-katasztrófa esetében világra szóló összefogást hoztak létre a magyarok – És meghatározatlan időre zárolták az világra szóló összefogásból összegyűjtött adományokat.
    8.) eltörölték a felháborító végkielégítéseket – Kivéve a Lex Haverok páholy tagjaiét.
    9.) megfelezték a politikusok számát – Mármint az ellenzékiekét. A sajátjaikét inkább megduplázták.
    10.) megadták a szabad pálinkafőzés jogát – És korlátozták a szabad vélemény-nyilvánításét. Igyál, ne pofázz!

  27. felmosták a gonosz törpével a padlót szerint:

    Az átvert nők!

    Drága Kislányom!
    A kormány most azzal kedveskedik neked, hogy negyven év munka után nyugdíjba mehetsz. Képzeld, ebbe az időbe még az is beleszámít, ha nyolc évig gyereket nevelsz otthon. Ez azt jelenti, hogy amennyiben nagykorúvá válva azonnal dolgozni kezdenél, 58 évesen már élvezheted a nyugdíjat.
    Ne feledd, ha közben elvesztenéd az állásod, és segélyre szorulsz, ez az időszak nem számít majd bele a munkaviszonyba, ahogy az sem, ha netán édesanyád vagy én megöregszünk, és ápolási díjat kapsz, amíg azért küzdesz, hogy ne kerüljünk elfekvőbe.
    De tegyük fel, hogy mindig lesz munkád, és mi, a szüleid is meghalunk, mielőtt magatehetetlenné válnánk (szurkolj, kicsim!). Akkor is tisztában kell lenned azzal, hogy soha a büdös életben nem lesz diplomád. A tanulmányokkal töltött idő ugyanis szintén nem számít majd munkaviszonynak. Így, ha netán tanító lennél, akkor az 58 év már 61, ha orvos, akkor legalább 63.
    Gondolj bele, drágám, milyen hálás lehetsz az Orbán-kormánynak: visszakapod a klasszikus női szerepet: némi – ma még kötelező – alapműveltség megszerzése után dolgozhatsz valami nyugalmas állásban, amíg nem szülsz (igaz, utána kedvezményes TB-járulékkal lehetsz részmunkaidős), nevelgetheted a gyerekeidet, és ami a legfőbb: csökkentheted a munkanélküliséget.
    Valójában az egész erről szól: ne legyen diplomád, az csak maradjon a férfiakra; maradj otthon gyereket nevelni, ne foglald el az állásokat a férfiak elől. A munkaviszonyod majd nem csorbul, hiszen nyolc évig anyaként is dolgozol, a munkahelyteremtés szellemében viszont felszabadítasz egy tényleges helyet a munkaerőpiacon. Nem mellékes az sem, hogy rengeteg gyermekkel gyarapíthatod a magyarságot.
    Az viszont senkit nem érdekel, hogy belőlük mi lesz: mert azt nem garantálja a fülkeforradalmista párt, hogy etetni és taníttatni is tudod majd számtalan porontyodat, ahogy azt sem, hogy férjednek lesz állása, amiből eltartson benneteket.
    Egyszóval, kislányom, ne dőlj be a kormánynak, csak azoknak a nőknek a szimpátiáját próbálják megnyerni, akiket már megint be tudnak csapni. Ha megfogadod a tanácsomat, érettségi után szépen továbbtanulsz, hogy soha ne légy másokra utalva a világban. Mire dolgozni kezdesz, úgysem ez a kormány lesz már hatalmon.
    Apád

  28. felmosták a gonosz törpével a padlót szerint:

    “Lázítani, Próbálj meg Lázítani, nem győzöm kimondani, hogyan csináld.
    Kell egy nagy Egyesület, ami párt független lehet,
    és aztán el is mehet, ez a Kormány:)”

  29. felmosták a gonosz törpével a padlót szerint:

    Csődtömeg?????????????? már megint hazudik a Fidesz Banda Csepelen is! ..és ezt elhiszik a Droidok???????

  30. felmosták a gonosz törpével a padlót szerint:

    Csepeli is kötelezi a tanárokat hogy vigye a gyerekeket székelyföldre, szőrőstalpuékhoz segget nyalni ? a hálás szavazatok majdani reményében??????

  31. Miska72 szerint:

    felmosták a gonosz törpévvel a padlót.

    Szerintem felmosták a gonosz törpe agyát!
    Te agymosás kaptál barátom?
    🙂 🙂 🙂 🙂

  32. Béla szerint:

    grizzly első hozzászólásával maximálisan egyetértek.

    Csepeliek arcára akkor leszek kíváncsi, amikor a suli bezárása után a dakotáknak kialakított új intézmények megnyílnak

  33. abcd szerint:

    Egy hasznos látogatás amivel …… kérkedni!
    És az eredmény …..

    “Orbán Mubarak egyiptomi elnökkel is találkozik Kairóban
    2011. január 21. 15:00
    MNO – KA
    Négynapos hivatalos látogatásra Egyiptomba utazik szombaton Orbán Viktor – tájékoztatta az MTI-t Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője. A kormányfő találkozik Hoszni Mubarak egyiptomi elnökkel és Ahmed Naziffal, az ország miniszterelnökével is.”

  34. islander szerint:

    Azért megjegyezném, hogy bár az LMP erőtlen volt a nagy ordibálásban, de javasolta, hogy ha már zárni akarnak, akkor miért nem lehetne, pl. bölcsődével bővíteni az iskolát?
    És felmerült kifogásként, hogy mért nem egyeztettek az esetleges bezárásról előre senkivel sem?

    Mellékesen az is kiderült az LMP kérdésére, hogy inkább lebontják a Herman melléképületét, mintsem fenntartsák, mert nem éri meg. Tehát a Szárcsából esetleg oda sem tudnak majd menni a gyerekek, mert így az iskola kihasználtsága eléri a majdnem 100%-ot. (Bár lehet, hogy tényleg jobb lebontani mint fenntartani, vagy iszonyú pénzből felújítani) Így marad a Kék iskola, mint a Szárcsa felvevőhelye. Kérdés, hogy hogyan tudnak eljutni oda a gyerekek tömegközlekedve.

    Azért 5+1+1 fő 13+1 fő ellen elég esélytelen a testületben.

  35. balla bianka szerint:

    grizzly gondolatai megszívlelendőek, már ami az oktatás átszervezését illeti.
    Állítjuk az egyre magasabb követelményeket a gyerekek elé sok fölösleges ismerettel,
    azért van az, hogy például 9.-ben írni-olvasni sem tudnak. Így nem lehet még szakmát sem tanulni nemhogy magasabb végzettséget.
    Gyakorlatilag minden az iskolára marad a feltételek meg a béka segge alatt.
    (gordon meg egy hülye)

  36. Gordon szerint:

    Valaki meg ideges. 😀

  37. "*" szerint:

    abcd,

    Két diktátor találkozója volt az.

  38. Miska72 szerint:

    Az Orbán-kormány hasonló tervekkel állt elő mint az MSZP-s kormányok
    Megjelent: 2011.01.30. 08:25
    Frissítve: 2011.01.30. 08:28

    Csökkentenék az önkormányzatok számát és feladatait.

    © MTIJövőre pénzügyileg tiszta lappal indulhatnak az önkormányzatok, ez azt jelenti, hogy az állam még az idén fel kívánja számolni a szektor működési nehézségeiből fakadó adósságokat – közölte a Belügyminisztérium államtitkára. Tállai András elmondta, a 2011-es költségvetésben 31 milliárd forintot különítettek el a működési nehézségekkel küzdő önkormányzatok egyedi támogatására. Hozzátette: ebből a keretből csak a működési jellegű adósságokat kívánják felszámolni, a más célú hitelfelvételeket, kötvénykibocsátásokat ez nem érinti.

    Közölte, az idén újra akarják szabályozni az önkormányzatok helyét és szerepét az alkotmányban, majd ezt követően egy új önkormányzati törvényben. Mint fogalmazott, ez számos kérdést felvet, köztük azt: szükséges-e, hogy a legkisebb településeknek is önálló polgármestere, képviselő-testülete, bizottságai és jegyzője legyen. Azt kell mindenekelőtt tisztázni, milyen típusú önkormányzatokra van szükség Magyarországon – fűzte hozzá.

    Elmondta, alternatíva lehet, hogy a kisebb lélekszámú településeket akár választott elöljárók is vezethetnék, így ezeknek a kistelepüléseknek nem lenne sem képviselő-testülete, sem bizottsága. Az elöljáróknak ugyanaz lenne a feladata, és ugyanolyan jogai lennének, mint a polgármesternek és a képviselő-testületnek, így az adott település érdekeit kellene képviselniük.

    Tállai András ezzel kapcsolatban arra mutatott rá, ha ezen a szinten változtatnak az önkormányzati rendszeren, akkor az “alapjaiban megváltoztatja az egészet”. Elmondta, a következő ciklustól várható változásokat az indokolja, hogy jelenleg egy szétaprózódott és nagy költségekkel terhelt rendszer van Magyarországon. Az “én váram” szemlélet helyett a térségben való gondolkodás kerülhet előtérbe – fogalmazott.

    Az államtitkár szerint meg kell nyitni a főváros és a kerületek viszonyának vitáját is, és szükség van egy új fővárosi törvényre, ám ennek részleteiről az érdekeltek bevonásával történő konzultáció után érdemes beszélni.Az államtitkár úgy látja, az önkormányzati vagyonnal rosszul vagy felelőtlenül gazdálkodó közéleti személyekkel, polgármesterekkel vagy képviselő-testületekkel szemben szankciót kellene alkalmazni.

    Korábban a szocialisták vezette kormányok rendre csökkenteni akarták az önkormányzatok számát arra hivatkozva, hogy túl sok helyi önkormányzat és túlságosan pazarló a rendszer. A terveikhez sohasem sikerült a szükséges kétharmados többséget megszerezniük.

    Forrás: MTI

    hirdetés

    Jó Rendben! De nézzük, meg, hogy kik miatt adósódott el az önkormányzat!?
    A HOZZÁ NEM ÉRTŐ , VAGY A KORRUPT ÜGYINTÉZŐK MIATT, AKIK SAJÁT ZSEBRE DOLGOZTAK, FELELŐSSÉGRE VONNI ŐKET, ÉS TÉRÍTSÉG MEG AZ OKOZOTT KÁRT!
    KÉT PERT NYERTEM MEG ÉS A BERKÖLTSÉGET A MAGYAR ÁLLAM VISELI!
    MIÉRT NEM A HIBÁZÓ ÜGYINTÉZŐ?
    TESSÉK MONDANI?

  39. DFK szerint:

    Érdekes egy típus a szocialista: arra nem emlékszik, hogy ők rabolták le és ki a kerületet (mert ez történt, hazudjanak bármit is), s most a felősséget az új vezetésre nyomják. Az az igazság, hogy ezután a 16 év után még megszólalni sincs erkölcsi alapjuk (a szimpatizánsoknak se!), nemhogy számonkérni. Örüljenek, hogy még szabadlábon vannak.

  40. abcd szerint:

    Egy követendő PÉLDA !!

    Spórolásra hivatkozva szünteti meg Erzsébetváros vezetése egy iskolában a nulladik évfolyamot, egy másikban a gimnáziumi képzést. A szülők teljesen kiakadtak, a tanárok is csak a sajtóból értesültek. A kerület vezetése eközben 10 milliós szerződést kötött a Helyi Témával, a képviselők mobilinternet-előfizetést kapnak, és a VII. kerület honlapját is megújítják.

  41. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    Miska!
    Szeretném ha véleményeznéd a jegyző és a főépítész helyben hagyását!

  42. 9 hónap Fidesz hazugság! szerint:

    a Fidesz Banda akik töRvényt hoznak a saját korrupciós cselekedeteikre és lopásaikhoz igazítják a törvényt—ehhez képes az előző kormány egy ÁRTATLAN ANGYAL VOLT ..A PÁR BUTa ÜGYETLEN LOPÁSAIVAL….

  43. Gordon szerint:

    “az előző kormány egy ÁRTATLAN ANGYAL VOLT”

    Ez hülye.

    (Így egyszerűen.)

  44. 9 hónap Fidesz hazugság! szerint:

    Te állat…!
    ( így egyszerűen)
    nem látod mi történik a seggtől amit nyalsz!

  45. 9 hónap Fidesz hazugság! szerint:

    A miniszterelnök többedszer téved el a külpolitika rengetegében. Tunéziában már elkergették az elnököt és mindenki arról beszélt, vajon terjedni fog-e a forradalmi hangulat az arab világban. Orbán meg, mintha mi sem történt volna, úgy nyilatkozott kairói látogatásán, hogy Egyiptom kulcsszerepet játszik a térség stabilitásában. Erre nesze neki, lázad a fél ország, az összecsapásoknak több mint száz halálos áldozata van.

    Talán ez a fiaskó lehet az oka annak, hogy az Unió soros elnöki tisztét betöltő Magyarország miniszterelnöke hallgat, mint hal a vízben és egy szót sem mond az egyiptomi válságról. Talán szólni kellene neki, hogy az Unió közös külpolitikát próbál meg építeni évek óta, s neki, főleg azok után, hogy Sarkozy és Merkel világos nyilatkozatot tett, ideje lenne neki is kinyögni valamit. Bú, vagy bá – de valami legyen már.

    Arról már nem is érdemes beszélni, hogy sem ő, sem külügyminisztere nem tette tiszteletét Davosban (mondom újra, mi adjuk a soros elnökséget az EU-ban), pedig az egyik vezető téma Európa, és az euró jövője volt. Orbán Viktornak ez nem volt fontos. Majd’ elfelejtettem: Merkelnek és Sarkozynek erre is volt ideje. Nyilván, mert ők kicsi és egyszerű országot vezetnek.
    Persze akinek jó memóriája van, az most mondhatja, hogy mit várunk attól, aki a legutóbbi amerikai elnökválasztás előtt annyira meg volt hatódva, hogy tucatvendégként meghívottja volt a republikánusok elnökjelölő konvenciójának, és így fenn ülhetett egy sportcsarnok nézőterének ötvenedik sorában, hogy azt találta mondani: „a McCain-Palin-páros győzelmi esélyei erősödtek… a tendenciák kedvezőek… és úgy tűnik, hogy a demokratáknak nincs igazi mondanivalójuk az igazán fontos kérdésekről”. Az eredményt ismerjük. A demokraták, Obamával az élen, földcsuszamlásszerű győzelmet arattak.

    De aki nem akar ilyen messzire visszatekinteni, annak ajánlok egy újabb „csemegét”. A moszkvai magyar nagykövet hetek óta vitában áll a Kremlhez közel állónak tekintett Regnum.ru-val. Nem belemenve a részletekbe, a magyar nagykövet egy korábbi levélben azt állította, hogy a magyar-orosz kapcsolatokat átszőtte a korrupció, de mint mondta, mostantól minden más lesz. Igen ám, de ezt a vádat az oroszok magukra veszik, és tegnap a következő kérdéseket tették fel nagykövetünknek illetve kormányunknak: Hol a bizonyíték? Ki volt a korrupt a 2002-2010 közti periódusban? Talán a nagy orosz korporációk vezetői? Az orosz közhatalom ilyen-olyan rangú szereplői? Végül a záró kérdés: nem arról van-e szó, hogy a mai magyar kormány meg akarja büntetni azokat, akik “az ismert globális játékos” szemében túlságosan önállóak voltak az Oroszországgal kapcsolatos politikájukban.

    Hát így – mondhatnánk.

    Ezért nem tud elintézni semmit ez a kormány Moszkvában, ezért nem tartják sokra Brüsszelben, ezért nem fogadják Washingtonban. Amit meg mostanában kapott Berlinben és Párizsban, arról meg jobb nem beszélni.

    Évtizedek óta nem volt nemzetközileg ilyen elszigetelt kormányunk. Viktor eltévedt a rengetegben és most egyedül van. Szegény.

  46. Gordon szerint:

    “Orbán meg, mintha mi sem történt volna, úgy nyilatkozott kairói látogatásán, hogy Egyiptom kulcsszerepet játszik a térség stabilitásában.”

    Mert így van. Kulcsszerepet játszik. Ezt minden hozzáértő tudja, csak a külföldöt térképen se látott oktondi kommancsok nem.

    “Évtizedek óta nem volt nemzetközileg ilyen elszigetelt kormányunk. Viktor eltévedt a rengetegben és most egyedül van. Szegény.”

    Aha. Persze. “Biztos ezért” kapott vastapsot az EP-ben. Hihető.

    Anno Bajnai nőjét nem engedték közös fotóra. Az nagy leéégés volt. Nem szeretik a Fehér Házban a “barátnőket”.

    “Talán szólni kellene neki, hogy az Unió közös külpolitikát próbál meg építeni évek óta, s neki, főleg azok után, hogy Sarkozy és Merkel világos nyilatkozatot tett, ideje lenne neki is kinyögni valamit. Bú, vagy bá – de valami legyen már.”

    Marhaság. Meg kell várni hogy ki kerekedik felül és vele baráti viszonyokra kell törekedni. Felesleges előre elkötelezni magunkat bármelyik irányba.

Itt lehet hozzászólni !