„A költségvetésnek a csepeli embereket kell szolgálnia” – interjú Borbély Lénárddal

Csepeli Hírmondó

A csepeli önkormányzat nem tervez megszorító intézkedéseket, többek között ésszerű átszervezésekkel szeretné átláthatóbbá és kiszámíthatóbbá tenni a kerület pénzügyeit. Borbély Lénárd alpolgármestert a Csepeli Hírmondó kérdezte a 2011-es kerületi költségvetésről.

A beszélgetést az alábbiakban olvashatják.

Milyen szempontok – külső és belső tényezők – alapján állítják össze a 2011. évi költségvetést?

A ránk hagyott önkormányzat a csőd szélén táncol. Az eredetileg fejlesztésekre szánt, de jelentős részben felélt észak-csepeli pénz gyakorlatilag elfogyott. Ugyanakkor véget kívánunk vetni annak a gyakorlatnak, hogy az önkormányzat a saját vagyonát éli fel. Ezért az a legfontosabb szempont a költségvetés tervezésénél, hogy az alapfeladatok működését legalább a megszokott szinten, de ha lehet, akkor jobban, hatékonyabban biztosítani tudjuk. Emellett hangsúlyosan kezeljük a közterületi rend megteremtését, a közbiztonság erősítését, és azon is dolgozunk, hogy az ígért fejlesztések, így például az új csepeli uszoda is megvalósuljon. Ehhez keressük az ideális helyszínt és a pénzügyi forrásokat.

Az elmúlt évek öröksége mennyire hatja át az idei év gazdálkodását?

Ha csak a pazarlás lett volna az elmúlt évek öröksége, akkor akár jó hírek sokaságával szolgálhatnánk, hiszen csaknem minden területen sok közpénzt tudunk megtakarítani. Csakhogy az üres kassza mellett óriási az adósságállományunk, a fejlesztések és ésszerűsítések elmaradása miatt pedig több ágazat is sokkal költségesebben működik, mint kellene.

Terveznek-e megszorításokat? Ha igen, mely területeket érinthet?

Nem tervezünk megszorításokat. Csak ésszerű átszervezéseket és spórolást tervezünk, de azt mindenhol. Például saját önkormányzati takarítócsoportot szervezünk, akikkel ki fogjuk váltani a sok esetben drága, és alvállalkozónak továbbadott takarítási szerződéseket. Továbbá megszüntetjük a saját ingatlanjaink felújítására, karbantartására kölött méregdrága és aránytalan vállalkozói szerződéseket, és azt is mi magunk fogjuk elvégezni. Van Csepelen éppen elég tisztességes szakmunkás, aki akar és tud is dolgozni. Csak egy példát mondok: a Radnóti Miklós Művelődési Ház előtti parkot a tervezett százmillió forint helyett töredékáron fogjuk majd rendezni, ha a munkát a csepeli közfoglalkoztatási program keretén belül tudjuk megoldani.

Elengedhetetlen az oktatási-nevelési, egészségügyi intézmények hatékony működtetése. Veszélybe kerülhet-e ezeknek a feladatoknak a maradéktalan ellátása?

Figyelünk arra, nehogy így legyen. Ezért döntöttünk úgy, hogy ezekre a kötelezően ellátandó feladatokra koncentrálunk a leginkább. Racionalizálni viszont itt is szükséges.

A kötelező és nem kötelező feladatok rendszere hogyan alakulhat majd a következő időszakban?

Ahogyan az előbb is utaltam rá, az állam által előírt, kötelezően ellátandó feladatok végrehajtására koncentrálunk. Ilyen az épített és természeti környezet védelme, a lakásgazdálkodás, a vízrendezés és a csapadékvíz-elvezetés, a csatornázás, a helyi közutak és közterületek fenntartása, a településtisztaság biztosítása; a közbiztonság fenntartása, az óvodáról, az alapfokú nevelésről, oktatásról, az egészségügyi, a szociális ellátásról, valamint a gyermek- és ifjúsági feladatokról való gondoskodás. Ha őszintén nézzük, akkor bizony az elmúlt években ezeket az egyébként kötelező feladatokat se tudta már maradéktalanul ellátni a csepeli önkormányzat. Minden más csak ez után jöhet. Azt is fontosnak tartjuk, hogy a pénzek elosztása többé nem történhessen kampányszerűen vagy pártszimpátia alapján, szavazatszerzési célból.

A mandátumuk négy esztendőre szól. Az idei költségvetés alapja lehet-e – és ha igen, hogyan – egy fejlődő, átalakuló, komfortosabb Csepel megteremtésének?

Az idei költségvetés fő számait még a korábbi, felelőtlen gazdálkodás következményei nyomják el. Ugyanakkor már ez a költségvetés is megjelenít az általunk igazán fontosnak vélt értékek és irányvonalak közül néhányat. A költségvetésnek a csepeli embereket kell szolgálnia, védenie kell a helyi értékeket és biztosítania kell a kerület fejlődését. Erre törekszünk.

Forrás: Csepeli Hírmondó

39 hozzászólás “„A költségvetésnek a csepeli embereket kell szolgálnia” – interjú Borbély Lénárddal” bejegyzésre

  1. lolka szerint:

    “és azon is dolgozunk, hogy az ígért fejlesztések, így például az új csepeli uszoda is megvalósuljon. Ehhez keressük az ideális helyszínt és a pénzügyi forrásokat.” -ha a következő szezonban egyetlen egy csepeli nem menne a strandra, az elkövetkező időben a kerület hozzá juthatna a strandhoz ( álom, álom édes álom…) Miért nem Csepelé a csepeli strand?… Miért nem lehet a csepelieké a csepeli strand?… Miért kel a strand mellé még egy?…/csak úgy el merengtem a billentyűzet mellett, nehéz napom volt ma /pedig úszni sem nagyon tudok…

  2. Gordon szerint:

    Akkor ne menj vízbe.

  3. csapos szerint:

    A legjobb szándékkal javasolom: a Handa Banda szólhatna már néhány jó szót valamelyik Szent Imre téri fideszes fullajtárnak: ugyan tegyék már fel az önkormányzati honlapra is a Hírmondó 2. számát, mert így most nagyon snassz a megdöglesztett http://www.csepel.hu

    Tényleg, a Handa Banda mit tud: mi a bánat tart ennyi ideig egy portál elkészítésén? A régi miért is nem volt jó? Csak azért, mert működött?! Van még egy pár dolog, ami működik Csepelen. Azokra is hasonló sors vár mint a Szárcsa iskolára, a Csetére, a Régi Rákóczira a Csepel újságra vagy a régi-új http://www.csepel.hu -ra?

  4. Hédy szerint:

    Én azért még mindig büszke vagyok rá,hogy erre a kellemes remek fiatalemberre tettem a voksom többször is :-))))

  5. ricsi szerint:

    CsaPos demagó harcos! Cimboráid mennyi pénz hagytak a kasszában a kihasználatlan iskolák működtetésére?
    Mondj összeget, ne kerüld ki a választ!

  6. Ábel Attila szerint:

    Tudod Csapos, én is nagyon szeretném, hogy a Handa Banda beszámoljon arról, miért fizettek ki a hasznavehetetlen budapest21.hu portálra 170 millió forintot? Ja, és hogyan köthettek olyan szerződést, amely alapján 2,5 millió forintba került az a Csepel.hu, ami közben nem is az önkormányzaté, hanem egy vállalkozóé volt?

    Nekünk mindent elölről kellett kezdenünk.

  7. Bugi szerint:

    Én meg azt szeretném, ha Csapos vagy a többi Hanta Banda tag beszámolna arról, hogy miért kellett két embernek meghalnia. De arra is kíváncsi lennék, miért kaptak a haverok titokban szociális lakásokat, amiket a mi pénzünkbõl felújítottak és nevetséges pénzért megvettek?

    Hanta Csapos, nem te vagy a csepeli Pavel? Remélem kiderül!

  8. "*" szerint:

    Attial, hozzáértő emberek két nap alatt raknak már manapság össze egy weboldalt. De addig is, hogy ne legyen ilyen üres az oldal, tegyetek ki egy Márai idézetet és írjátok alá, hogy Wass Albert 🙂

  9. Gordon szerint:

    Emlékszem amikor Red Bull Borka-Szász Tamás ki akart tenni ide a fórumra egy remekbe szabott hsz-t, de véletlenül Red Bull-ként szólt hozzá, majd beírta, hogy bocsánat, saját nevén akart hozzászólni.

    Muhahaha. 😀

    Részükről ennyivel el volt intézve.

    De ismerjük Csaba bavaria Péter esetét is. Aki a sunyiskodás után azzal érvelt, hogy be akarta bizonyítani: képes vállalni, hogy nicknéven is hozzászól.

    Igen persze, ezért nyomta a fórumozást hónapokon át bavariaként. “Hihető.”

    Hi-hi. 🙂 A mellébeszélésben eddig a szocik estek pofára.

  10. Ábel Attila szerint:

    Kedves Csillag!

    Hozzáértő ember fél óra alatt is tud honlapot készíteni. Így készült el a mostani, ideiglenes honlap is. 😀

    A törvényi előírásoknak megfelel a Budapest21.hu, csak éppen nehezen vállalható az a honlap a mai világban – és akkor ne is beszéljünk arról a 170 millióról, amit kifizettek érte az elődeink.

    Márairól meg annyit, hogy a csepeli Fidesz vezetés eddigi legnagyobb hibája, mi több bűne szerintetek egy szerkesztési hiba. Az, hogy a karácsonyi képeslapon a versszöveget cserélték le és az alá írt szerzőt elfelejtették átírni.

    Bár ennyit hibázna egy önkormányzat négy év alatt! Viszont örülök, hogy több hibát képtelenek vagytok felsorolni.

    Mi sajnos az elődeink sok ezer szarvashibáival vagyunk “megáldva”. Amit itt az elmúlt 16 évben a közpénzzel tettetek, az tankönyvbe illő, abba a részbe, hogyan nem szabad a közpénzzel bánni. Szégyellhetnétek magatokat, de nálatok ez nem szokás.

  11. csapos szerint:

    Kedves Ábel Attila!

    Tudod, ha már ilyen kedvesen pertuba keveredtünk, akkor legyen:

    Etykem-betykem hej tillárom!
    Ha akarod, én nem bánom!

    Kis versemet nyugodtan hasznosítsátok üdvözlő lapon is, de figyeljetek: a fenti kétsorost nem Márai írta még csak nem is Wass Albert, hanem csak csapos 🙂

    Ennyit a poézisről. Utána itt egy prózai kérdés! Újra és újra elmondod, a Szent Imre téri fideszes öregfiúkkal szajkózzátok, hogy

    a http://www.csepel.hu “nem is az önkormányzaté, hanem egy vállalkozóé volt”.

    Ezt már annyiszor elmondtátok, hogy az infós Fidesz-fanokkal együtt a végén még magatok is elhiszitek, miközben az itt fórumozók az internet jóvoltából KÉT PERC ALATT MEGBIZONYOSODHATNAK RÓLA, HOGY A CSEPEL.HU BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA TULAJDONÁBAN VOLT ÉS VAN MOST IS.

    Csak mert egy csepeli csapszékben dolgozom,
    azért hülye még nem vagyok,
    és másokat sem kell hülyének nézni, tudod, kedves Ábel Attila!

  12. földhözragadva szerint:

    Máig nem értem, hogy eddig és ezek után is, minek ül az ellenzék pl. az önkoriban? Ezeket a visszásságokat el lehet(ett) dugni az ellenzék elöl? Akkor minek? És mi garantálja, hogy ezentúl nem lesznek eldugva a visszásságok? Értem, persze, a becsület, meg ilyenek, hja…vmi kézzel foghatóbb megoldás? Ha meg tudta az ellenzék miért nem nyivákolt, mint a szegény Cirmi esetében? Nem értem.

  13. Ábel Attila szerint:

    Kedves Csapos!

    1. Az internetes fórumozás eleve tegeződő, ez a hagyomány.
    2. Szerintem mi egyébként is tegeződtünk, és szerintem nem vagy csapos.
    3. A Csepel.hu portál tulajdonjoga gyakorlatilag egy vállalkozóé volt. Közel egymillió forintot kért volna érte, amibe nem mentünk bele. Egyébként is évi 2,5 milliót fizetett az önkormányzat a portálért, és igenis abszurd, hogy ezért a pénzért a vállalkozó a saját portálját működtette!
    4. A Budapest21.hu portálért úgy fizetett ki az önkormányzat 170 millió forintot, hogy egy katasztrófa az egész.
    4. Aki nem hiszi, jöjjön be az önkormányzatba, és kérje ki a szerződéseket.

  14. csapos szerint:

    földhözragadva kérdése jogos!
    A válaszra két csaplolás között én is kíváncsi lennék, mert nem csápolok, hanem csapolok.

  15. csapos szerint:

    Kedves Ábel Attila!

    1-2. A csepeli hagyományok nagy tisztelője vagyok csaposként is. Miként rímekbe szedve írtam, semmi kifogásom a tegeződés ellen.
    3. Az ellenkező bizonyításáig változatlanul: http://csepel.info/?p=12372#comment-83936 Nem tudom, hogy egy önkormányzati portálért hány forint elegendő, de az biztos, hogy a http://www.csepel.hu nélkül lassan már egy hónapja alapvető információk nélkül maradt az a csepeli lakosság, amelyik az internet térhódításával együtt szokott hozzá, hogy napra kész HELYI információkat, adatokat kap saját környezetéről. (Nem híreszteléseket, hanem híreket, tényeket.)
    4. Te írtad valahol, hogy a http://www.budapest21.hu pályázati pénzből jött létre. A fenntartási költségeit nem ismertetted még, de az biztos, hogy ma a legdrágább az információk hiánya.
    5. Élni fogok a lehetőséggel

    +1 Miként korábban írtam itt valahol: Őszinte tiszteletem a Nefelejcs utcai beszédedért. , MEGGYŐZŐDÉSEM, hogy azzal a felfogással sokkal többre juthatna Csepel és annak önkormányzata.

  16. Bakker szerint:

    A 170 millió nagyon sok! Szerintem még egyezer forint is sok, ha megalapozatlanul, hanyagul kezelve, ár-érték arányt figyelmen kívül hagyva kerül kifizetésre KÖZPÉNZBŐL!

    Csak úgy kérdezem: A mindenkori többség bármit megtehet? Az aktuális polgármester mindent megtehet? Nincs hatásköri limit? Nincs ellenjegyzés? Ellenzék hol volt, hol van és hol lesz? Van e egyáltalán értelme az ellenzéknek? Ha nincs akkor minek etetjük őket?

  17. Bugi szerint:

    Csapos, elmondták, hogy a törvény szerinti adatszolgáltatás nem sérült, és sok közpénzt spórolt az új vezetés. Csak nem jutott neked is a 170 millióból? A pályázati pénz mióta nem közpénz, és mióta lehet ellopni? Cusi volt a mestered?

  18. "?!" szerint:

    Kedves csapos! Te handa-bandázva röfögő exkommunista szoc-lib lúzer!

    2011. január 22-én szombaton 00:47-kor, egy korábbi cikknél azt kérdeztem Tőled és a szoc-lib agitátor brigádotok többi tagjától, hogy megkérdeztétek-e már (és ha igen, akkor milyen választ kaptatok) a kerületünkben 16 évig garázdálkodó Csepeli MSZP régi és jelenlegi vezetőit azzal kapcsolatban, hogy hová tűnt el az az 5 milliárd Ft az önkormányzat kasszájából, amelyről a választási kampány során Birka-Szász Tamás mszp-s frakcióvezető és Szenteczky János mszp-s elnök szóban és írásban úgy nyilatkozott, hogy:
    “A Csepel északi területéért kapott pénzből, a következő ciklusban végrehajtandó fejlesztésekhez rendelkezésre áll még több mint 5 milliárd Ft, amelyből a fejlesztéseken felül jut pénz a költségvetési hiány csökkentésére is”.

    Ma már bizonyított tény, hogy a 2010. október 12.-i átadás-átvétel időpontjában, az általuk említett több mint 5 milliárd Ft nem állt rendelkezésre, ezért ismételten kérdezem, hogy megkérdeztétek-e a két hazug szélhámostól (Szenteczkytől és Birka-Szásztól) azt, hogy:
    – hová tűnt el az a több mint 5 milliárd Ft (amelynek a megléte esetén lehetne fejleszteni a kerületet, és nem kellene iskolát bezárni)?
    – mennyit lopott el személyesen az önkormányzati választás előtt ebből a több mint 5 milliárd Ft-ból Birka-Szász és Szenteczky?
    – továbbá személyenként mennyit loptak el belőle a bűnszövetkezetetekhez tartozó más elvtársaitok?
    (Arról már Birka-Szász és Szenteczky, valamint a többi vezetőtök válaszának a megérkezése előtt is beszámolhattok, hogy személy szerint Ti mennyit kaptatok illetve loptatok a hiányzó több mint 5 milliárd Ft-ból.)

    Várjuk mielőbbi válaszotokat!
    Addig azonban, ameddig a fenti kérdésekre kapott válaszokról nem tudtok beszámolni, addig más témáról se röfögjetek, hanem kussoljatok!

  19. Hédy szerint:

    Részemről igen tisztelt Ábel Attila!
    Okos ember nem vitatkozik! És ezt már volt aki megírta :-))) Fölösleges okoskodó emberekkel vitába szállni!

    Akármi a helyzet ezen a világon, akármilyenek is a körülmények, csak két osztály van. A hülyék és a nem hülyék.
    Peter Marshall

  20. Pecás szerint:

    Azért az eléggé elszomorító, hogy az igen tisztelt szoci urak az internetes tájékoztatást is kiszervezték az Önkormányzat égisze alól..Gondolom ebben Polgár György, egykori Tót Mihály -média és mindenható- tanácsadónak,szócsőnek komoly szerepe volt, nem kéne kicsit megpiszkálni talán?????????????????vagy be van betonozva?

  21. balla bianka szerint:

    Kedves Ábel Attila!

    Mit szól ahhoz,hogy a Vénusz utcai kis Sztk-ból kirúgtak egy takarítónőt azért, mert egy cigányasszonyt beengedett a wc-be, a másik két cigány meg a többi beteg közt megvárta. Az indoklás az volt, hogy csak az orvosra várakozók használhatják a wc-t.
    Nos ez egy veszélyes precedens lehet, egyrészt hogy ki a beteg azt nem egy takarítónőnek kell eldönteni. Másrészt ha nem engedi be a cigányt akkor egy rasszista stb. (ilyen volt a fidesz is az elmúlt 8 évben jónéhányszor, talán emlékszik rá), tehát ezért is ki lehet rúgni. Tehát most önök ha van kalapja ha nincs kalapja a nyuszinak akkor is kirúgják. Szóval a takarítónők fölött már van hatalmuk!!
    Nagy dicsőség, szégyelljék magukat!

  22. Ernő szerint:

    Igaza van biamkának, a múltkor a cigányok a Gombos iskolába mentek be az egész purdéval, a takarítónőt félrelökték, majd odamentek a füstösképű osztálytársához, jól elintézték, a beszari igazgatónő a mai napig nem tett feljelentést, mert ő is fél hogy megagyalják.
    A cigányok miatt szívunk állandóan.

  23. Toth Kati szerint:

    Kedves Ábel Attila!Ne foglalkozzon a Csapossal,nem érdemes.Ő olyan ember,aki más szemében a szálkát….Nagyon örülök,hogy végre nem egy tolvajbanda irányítja Csepelt.A Csapos féléket úgysem lehet meggyőzni,őket csak a gyűlölet fűti,nem az ő haverjai nyertek,ennyi.Ne hadakozzon az ilyenekkel,inkább a kerület rendbetételével foglalkozzon,van elég munkájuk evvel.Hajrá Magyarország,hajrá Csepel!

  24. Ernő szerint:

    Kedves TothKati! Valóban ne csapossal foglalkozzon hanem velünk kerületi lakosokkal. Jó lenne már észrevenni valami pozitív változást, de eddig még minden csak rosszabbodott!
    Van még lejjebb is ahogy mondani szokás.

  25. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    Érdeklődnék, hogy van e a csepeli Fidesznek is Polgár ura esetleg ő nyomja a delete gombot és emiatt nem lehet olvasni egy sort sem arról, hogy bezárják a Rákóczi és a Szárcsa iskolákat, ha már a csepel.hu ezt az oldalt ajánlja imígyen

    A kerülettel kapcsolatos legfrissebb információkat az alábbi linkeken találja meg:
    Hírek, események (Csepel.info hírblog)

    akkor ez nem hír akkor mi?
    Ló….ar?
    Amennyiben ezeket az iskolákat a Tóth és a bandája záratná be már itt lihegne minden agybeteg.
    Félreértés ne essék megértem, ha nincs elég gyerek és drága működtetni a kihasználatlan iskolákat, de írni azért lehetne róla.

    Ez is van olyan fontos mint a Szenteczky vagy a Gulyás ügyei amihez két óra alatt kb. 100-an hozzászóltak.
    Egyre jobban érzem, hogy a névválasztásom egyszerűen Tökéletes.

  26. Toth Kati szerint:

    Ernőke!Már az pozitív változás,hogy megszabadultunk a népnyúzó pusztítóktól.És végre van reményünk egy jobb korszak eljövetelére.Tudod Ernőke pusztítani,rombolni sokkal könnyebb,mint utána mindent újjáépíteni.Inkább segítsünk ahol tudunk,mint állandóan kritizálunk.Az előző vezetés a végtelenségig lepusztította hazánkat és reménytelenségbe taszítottak több millió embert.Hála istennek ennek végre vége.Szerintem már így is sokkal jobb,mint ami volt.Csak pozitívan Ernőke!

  27. Hédy szerint:

    Ernőke!
    Ami nem megy azt nem kell erőltetni!

  28. csapos szerint:

    Kedves, drága, aranyos admin! (A nem kívánt rész törlendő – admin kivételével!)

    Nagy megtiszteltetés szerény személyemnek, hogy ennyien nekem ugrottak. Ha nem akarják olvasni az általuk favorizált fideszes vezetők önkormányzati tájékoztatóját a http://www.csepel.hu -n, hát ne olvassák. Én aztán nem vagyok fideszes, ezt nem kell bizonygatnom ebben a jeles grémiumban, mégis: sok más csepelivel együtt én bizony minél előbb szeretném olvasni interneten a Csepeli Önkormányzat információit (mit, hol találok, mit, hogyan kell elintézni, stb., stb.), olvasni az aktuális, napi csepeli híreket mert nem csak a pletykák, hanem mindenek előtt a tények érdekelnek. Ezt a jogot (ma még) a FülkeForradalmi Munkás-Paraszt-Fidesz Kormány sem vonta vissza.

    http://www.csepel.hu hiányában, de az ott talált útmutató és
    bmo-val egyetértésben (http://csepel.info/?p=12372#comment-83968 ) kérdezem: miért nem írtok, nem szóltok egy árva szót sem az eldöntöttnek tekinthető CSEPELI iskolabezárásokról. Miért nem teszitek közzé a csütörtöki képviselő-testületi ülés napirendjét, miért nem mondjátok el, hogy az ülés nyilvános, azon bárki részt vehet, miért nem mondjátok el, hogy miért nem volt bizottsági ülés az iskolabezárásokról, vagy ha volt, akkor miért nem méltóztattatok közölni ELŐZETESEN annak időpontját és helyét és azt, hogy a bizottsági ülés is nyilvános, azon bárki részt vehet, de különösen azok, akinek az iskolabezárás a húsába vág. Ha már titeket hatalmazott fel a magasságos FülkeForradalmi Munkás-Paraszt Önkormányzat vezetése, megtennéd azt a szívességet, hogy válaszolsz a kérdésekre kedves, drága, aranyos admin?!
    Köszönetem. Előre!

  29. Mr. Gabee szerint:

    Csapos: Egy valamiben tévedsz de nagyon:) Működik a http://www.csepel.hu

    Mr. Gabee

  30. csapos szerint:

    Nagyon köszönöm a jelzésed Mr Gabee!!!

    Neked köszönhetően valószínűleg én vagyok a 2. olvasója a megújulás felé tartó http://www.csepel.hu – nak. A csepeli hírek fogyasztójaként sok sikert és mielőbbi befejezést kívánok a fejlesztőknek! Neked pedig további hírérzékenységet, gyorsaságot.

    (Ha valaki megtalálja a http://www.csepel.hu -n a januári bizottsági ülések időpontját, napirendjét, kérem jelezze.)

  31. "?!" szerint:

    I.)
    Kedves csapos!

    A 23:04-kor megjelent írásoddal ismét pofára estél, mert az általad hiányolt információkat megtalálhatod a http://www.csepel.hu oldalon, ha a címoldal felső menü sorából kiválasztod az ÖNKORMÁNYZAT szót.

    II.)
    Kedves csapos! Te handa-bandázva röfögő exkommunista szoc-lib lúzer!

    2011. január 22-én szombaton 00:47-kor egy korábbi cikknél, valamint tegnap 14:00-kor ennél a cikknél azt kérdeztem Tőled és a szoc-lib agitátor brigádotok többi tagjától, hogy megkérdeztétek-e már a kerületünkben 16 évig garázdálkodó Csepeli MSZP régi és jelenlegi vezetőit (és ha igen, akkor milyen választ kaptatok) azzal kapcsolatban, hogy hová tűnt el az a több mint 5 milliárd Ft az önkormányzat kasszájából, amelyről a választási kampány során Birka-Szász Tamás mszp-s frakcióvezető a Csepp Tv-ben leadott kampánybeszédében, Szenteczky János mszp-s elnök pedig a választási kampányfüzetében úgy nyilatkozott, hogy:
    “A Csepel északi területéért kapott pénzből, a következő ciklusban végrehajtandó fejlesztésekhez rendelkezésre áll még több mint 5 milliárd Ft, amelyből a fejlesztéseken felül jut pénz a költségvetési hiány csökkentésére is”.

    Ma már bizonyított tény, hogy a 2010. október 12.-i átadás-átvétel időpontjában, az általuk említett több mint 5 milliárd Ft nem állt rendelkezésre, ezért ismételten kérdezem, hogy megkérdeztétek-e a két hazug szélhámostól (Szenteczkytől és Birka-Szásztól) azt, hogy:
    – hová tűnt el az a több mint 5 milliárd Ft (amelynek a megléte esetén lehetne fejleszteni a kerületet, és nem kellene iskolát bezárni)?
    – mennyit lopott el személyesen az önkormányzati választás előtt ebből a több mint 5 milliárd Ft-ból Birka-Szász és Szenteczky?
    – továbbá személyenként mennyit loptak el belőle a bűnszövetkezetetekhez tartozó más elvtársaitok?
    (Arról már Birka-Szász és Szenteczky, valamint a többi vezetőtök válaszának a megérkezése előtt is beszámolhattok, hogy személy szerint Ti mennyit kaptatok illetve loptatok a hiányzó több mint 5 milliárd Ft-ból.)

    Várjuk mielőbbi válaszotokat!
    Addig azonban, ameddig a fenti kérdésekre kapott válaszokról nem tudtok beszámolni, addig más témáról se röfögjetek, hanem kussoljatok!

  32. csapos szerint:

    Drága “?!” Jó habot!
    Fogadd meg végre már a tanácsom:
    Ne habozz!
    Töröld le a szádról a habot! 🙂

  33. "?!" szerint:

    Kedves csapos!

    Az általad emlegetett habozás csak a tisztességtelen csaposoknak és az mszp-seknek az arra irányuló szokása, hogy a vendéggel elhitessék a félig üres korsóról, hogy az tele van.

    Ez a szokás jellemezte az elmúlt években a kerületet irányító bandátokat is.
    Ők is mindig habbal próbálták elfedni, hogy a választási ígéretek szerint aktuális teljesítések elmaradtak, miközben a közösség pénzét eltüntették.

    Veled ellentétben én a habot igyekszem lefújni, ezért annak érdekében, hogy ne terelhesd el a figyelmet a lényegről, megismétlem részedre a ma 00:29-kor neked és a szoc-lib agitátor brigádotoknak címzett írásomat.

    Kedves csapos! Te handa-bandázva röfögő exkommunista szoc-lib lúzer!

    2011. január 22-én szombaton 00:47-kor egy korábbi cikknél, valamint tegnap 14:00-kor ennél a cikknél azt kérdeztem Tőled és a szoc-lib agitátor brigádotok többi tagjától, hogy megkérdeztétek-e már a kerületünkben 16 évig garázdálkodó Csepeli MSZP régi és jelenlegi vezetőit (és ha igen, akkor milyen választ kaptatok) azzal kapcsolatban, hogy hová tűnt el az a több mint 5 milliárd Ft az önkormányzat kasszájából, amelyről a választási kampány során Birka-Szász Tamás mszp-s frakcióvezető a Csepp Tv-ben leadott kampánybeszédében, Szenteczky János mszp-s elnök pedig a választási kampányfüzetében úgy nyilatkozott, hogy:
    “A Csepel északi területéért kapott pénzből, a következő ciklusban végrehajtandó fejlesztésekhez rendelkezésre áll még több mint 5 milliárd Ft, amelyből a fejlesztéseken felül jut pénz a költségvetési hiány csökkentésére is”.

    Ma már bizonyított tény, hogy a 2010. október 12.-i átadás-átvétel időpontjában, az általuk említett több mint 5 milliárd Ft nem állt rendelkezésre, ezért ismételten kérdezem, hogy megkérdeztétek-e a két hazug szélhámostól (Szenteczkytől és Birka-Szásztól) azt, hogy:
    – hová tűnt el az a több mint 5 milliárd Ft (amelynek a megléte esetén lehetne fejleszteni a kerületet, és nem kellene iskolát bezárni)?
    – mennyit lopott el személyesen az önkormányzati választás előtt ebből a több mint 5 milliárd Ft-ból Birka-Szász és Szenteczky?
    – továbbá személyenként mennyit loptak el belőle a bűnszövetkezetetekhez tartozó más elvtársaitok?
    (Arról már Birka-Szász és Szenteczky, valamint a többi vezetőtök válaszának a megérkezése előtt is beszámolhattok, hogy személy szerint Ti mennyit kaptatok illetve loptatok a hiányzó több mint 5 milliárd Ft-ból.)

    Várjuk mielőbbi válaszotokat!
    Addig azonban, ameddig a fenti kérdésekre kapott válaszokról nem tudtok beszámolni, addig más témáról se röfögjetek, hanem kussoljatok!

  34. balla bianka szerint:

    Láttam egy filmet Woody Alennel a főszerepben ahol is bankrablót alakított, beadott egy cetlit a pénztárosnak “semmi cicó nálam a slukker” felirattal. Fél órát vitatkoztak arról hogy helyesen írta-e, nem stukkernek kellett volna-e írni. A lényeg, hogy itt bankrablás folyik az mellékes volt, akár csak ezen az oldalon,ahol a két tábor egymás anyázásával vezeti le a feszültséget, ahelyett hogy a lényegre térnének. Vagy ahogy Józsi bácsi mondta: “Nem szar ez csak kaki”.

  35. "?!" szerint:

    Kedves balla bianka!

    Iszonyatos sötétség lehet a fejedben, ha egyenlőségjelet teszel a Csepel éléről 16 év hatalomgyakorlás után az önkormányzati választás eredményeként kibukott csepeli mszp-sek, valamint az önkormányzati választás eredményeként 3 hónapja hatalomba jutott fideszesek között.

  36. csaba péter szerint:

    T Vitéz senkiházi senki “?!”
    Nem tudod véletlenül ,hogy miért maradt abba úgy négy hónapja a lakásmutyi botrányról szóló heti háromszori sajt. tájékoztató sorozat?
    1/ Elunták!
    2/ Nem igaz !
    3/ Már nincs hírértéke!

  37. Bugi szerint:

    Szerinted jogszerûek voltak a lakáslopások?

  38. csapos szerint:

    Kedves bugi!
    1.) Minden tovajt büntetni kell!
    2.) Minden rágalmazót büntetni kell!

  39. csapos szerint:

    Drága “?!” Jó habot!

    Legalább ma fogadd meg végre már a tanácsom:
    Ne habozz!
    Töröld le a szádról a habot! 🙂
    Attól lesz jó napod.
    Addig is: jó napot!

Itt lehet hozzászólni !