Kis időre korlátozzák a Szabadkikötő út és a csepeli HÉV forgalmát

Csepel.info

Fakivágás a Szabadkikötő út mentén

Ezért volt a fakivágás (fotó: Galvániszap)

Már idén megkezdődhet az építkezés, és legkésőbb 2010 nyarára készül el az a bekötőút, amely a Szabadkikötő útról fog leágazni, és egy kétszer egysávos aluljáróval fog áthaladni a Szabadkikötő út és a csepeli HÉV töltése alatt. A tervek szerint a kivitelezési munkálatok csak kis mértékben fogják korlátozni a HÉV közlekedését, és a Szabadkikötő úton haladó forgalmat – utóbbit részleges, átmeneti sávlezárás formájában. Az út- és aluljáró építésre vonatkozó szerződés a napokban aláírásra kerülhet – tájékoztatta a Csepel.info-t az Élő Duna projekt ügyfélkapcsolatáért felelős Café PR Kft.

Október közepén jelent meg az Európai Unió közbeszerzési honlapján annak a bekötő útnak a tervezésére és kivitelezésére kiírt ajánlati felhívás, amelyen a Csepel-szigeten épülő központi szennyvíztisztító telep közelíthető majd meg legkésőbb 2010 nyarától.

Jelenleg a szennyvíztisztító építési területére irányuló forgalom egy ideiglenesen használt szervizúton és a Kvassay híd alatti szűk, a teherautók számára magasságkorlátozást jelentő aluljárón keresztül halad. Annak érdekében, hogy a leendő szennyvíztisztító telep az üzembe helyezésétől kezdődően megfelelően megközelíthető legyen, egy új, korszerű bekötő út építése szükséges.

A megközelítőleg 300 méter hosszúságú út legkésőbb 2010 nyarára épül meg, a Csepel belvárosába vezető Szabadkikötő út északi részéről ágazik majd le, és egy 2×1 sávos aluljáróval halad majd át a Szabadkikötő út és egyben a csepeli HÉV töltése alatt. A kivitelezési munkálatok csak kis mértékben fogják korlátozni a HÉV közlekedését, és a Szabadkikötő úton haladó forgalmat – utóbbit részleges, átmeneti sávlezárás formájában.

A közúti és HÉV forgalomkorlátozás mikéntjére, kezdetére és időtartamára vonatkozó részletek a kivitelezővel történő szerződéskötést követően alakulnak ki, amelyet akár már a napokban aláírhatják és nyilvánosságra hozzák. Azokat a fákat, amelyeket a bekötőút építése miatt ki kellett vágni, a beruházó tavaly ősszel már pótolta a központi szennyvíztisztító telep területén egy hektárnyi erdő telepítésével.

Csepel.info

IWIW-es vagy és szeretnél hírlevelet Csepel legfrissebb híreiről? Jelentkezz ismerősnek a Csepel.info-nál! 

Egy hozzászólás “Kis időre korlátozzák a Szabadkikötő út és a csepeli HÉV forgalmát” bejegyzésre

  1. miska72 szerint:

    A Boráros és a Lágymányosi híd között is építettek agy aluljárót, több hónapig lasított menetben haladt át a szerelvény az adott szakaszon. Most emeletes épületek épülnek ott! Volt értelme megépíteni az aluljárót! Grarulálok!

Itt lehet hozzászólni !