Hitek és tévhitek: a vakvezető kutya nem taxi

Hirado.hu

Közel húszmillió forintot költött a Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének Vakvezetőkutya-kiképző Központja az állatok felkészítésére az elmúlt évben, ám hétszer ennyi pénzre lenne szükség.

A Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének Vakvezetőkutya-kiképző Központja 1977 óta működik Csepelen. A központban a tavalyi évben 11 kutyát képeztek ki és a szűkös anyagi források miatt csak remélni tudják, hogy ezt a számot az idei évben is tartani tudják.  Farkasné Schiff Mónika igazgató beszélt a hirado.hu-nak a kutyákkal kapcsolatos tévhitekről és a vakvezető ebek kiképzéséről.

A születéstől az utolsó vizsgáig

Az iskolának 5 fő programja van, az első a tenyésztési program, amelyben a megfelelő adottságú kutyákat fedeztetik, akik a golden retriever és labrador retriever fajtákból kerülnek ki. A kiskutyák nyolc hetes korukig nevelkednek az alomban, azt követően kezdődik a kölyöknevelési program.

“A kutyus olyan látó vagy nem látó családhoz kerül 2 hónapos korától, ahol garantálják az eb szocializációját. Fontos, hogy ezekben a hónapokban minél több inger érje az állatot, megismertetik idegen emberekkel, kutyákkal, a tömegközlekedéssel, olyan ez, mint az embereknél az óvoda, folyamatos játék segítségével ismerik meg a világot. A kiképzők kéthavonta keresik fel az ideiglenes gazdákat, ahol egyéves koráig nevelkedik a kutya” – mondta Farkasné Schiff Mónika.

Az egyéves ebek megválnak ideiglenes gazdáiktól, ekkor kezdődik a valódi kiképzés. Az első hónapban az alap engedelmességet, fegyelmezettséget tanulják meg a kutyák, majd 5 hónap vakvezetői képzés következik, végül a közlekedésbiztonsági vizsga. A leendő, örökös gazdát csak ezt követően ismertetjük össze a kutyával egy átadásos, bentlakásos tanfolyamon. A páros – mondja a szakember – bejárja a lakóhelyi környezetet, a központ segít megtalálni az útvonalakat, megtanítjuk a gazdát, hogyan kell a kutyát kezelni. Ezt követően történik meg az utolsó vizsga, ahol, ha minden rendben zajlik, megkezdődhet a közös élet.

Természetesen létezik egy utógondozási program is, melyben a központ nyomon követi a párost, reflex felfrissítésre hívják be alkalmanként a kutyát és új útvonalakat tanítanak neki. Az ötödik, a környezettanulmányi program, amely során az igénylőket felkeresik otthonaikban és felmérik, adott-e minden feltétel ahhoz, hogy örökbe fogadja a nem látó a kutyát.

Hitek és tévhitek

“A legnagyobb tévhit, ami a társadalomban kering az az, hogy a vakvezető kutya egy taxi” – hangsúlyozta Farkasné Schiff Mónika. A közhiedelemmel ellentétben nem a kutyának, hanem a gazdának kell tudnia, hogy hová megy, neki kell kiadnia a vezényszavakat a sarkokon, hogy balra vagy jobbra induljanak tovább, a gazdának kell tudnia, hogy hányadik megállónál kell leszállni a buszról. A kutya a KRESZ-szabályait betartva sarkosan közlekedik, jelzi az akadályokat és kikerüléssel segíti nem látó gazdáját a továbbhaladásban.

A kiképző központ vezetője egy másik komoly félreértésre is felhívta a figyelmet. Mint mondja, jóval több problémás eset fordul elő a bevásárlóközpontban és közintézményekben, mint ahány a sajtóban megjelenik, mert az iskola nem rögtön a sajtóhoz fordul. A központ munkatársai az igazgatókkal és a felsőbb vezetőkkel próbálnak meg egyezségre jutni, ez több hétig is eltart. “Általában a törvény nem ismerete okozza a félreértéseket” – osztja meg tapasztalatait az igazgató. Előfordul az is, hogy egy cég alkalmazottai tudnak a törvényről, de valamiért úgy érzik, nem kell betartaniuk azt.

Nemrégiben egy vidéki buszjáratra nem engedtek fel egy nem látót a vakvezető kutyával, a sofőr azzal érvelt, hogy esik az eső. Ezen kívül gyakori, hogy az 5-10 perces elintéznivaló másfél órás tortúra lesz, mert magyarázkodni kell, jogszabályokat kell mutatni, túl kell haladni a biztonsági őrökön, akik nincsenek tájékoztatva arról, hogy a vakvezető kutyát be lehet engedni a közintézményekbe is. Farkasné szerint ez a rossz vállalati belső kommunikáció és az emberi gyarlóság eredménye együttesen. Mint mondta: sokan féltik a munkahelyüket és tájékozatlanok, ezért nem engedik be az állatot egy élelmiszerboltba, ugyanakkor nem is segítenek még annyit sem, hogy vigyáznak az állatra, amíg a gazdája bevásárol egy látó segítségével.

A segítség is félresiklik olykor

A sok tévhit és félreértés mellett azért akadnak többen is, akik szívesen segítenek a zebránál várakozó vakoknak akkor is, ha egy jól kiképzett, okos kutya áll mellette. A baj csak az, hogy néha még ezek a kedves járókelők is követnek el hibát. Előfordult már, hogy egy nem látót átkísértek a zebrán, aki csak várt valakit, nem is akart átmenni. A szakember szerint nagyon fontos, hogy soha ne a kutya oldalán próbáljuk segíteni a közlekedést és nyugodtan szólítsuk meg azt az embert, hogy segíthetünk-e és a vak karoljon belénk, ne fordítva. A kutyának nincs színlátása, nem is a zöld és a piros megkülönböztetésére tanítják – ez is egy tévhit – hanem a megállásra.  A vak gazdi a hallása alapján tudja irányítani a kutyát és nem az eb kezdeményezi az elindulást.

A nyugalom titka

Sokan teszik fel a kérdést: Mitől olyan nyugodt egy vakvezető kutya? A szakember szerint ezen a ponton is el kell oszlatni egy általános tévhitet. A vakvezető kutyák kiképzésében nem kizáró ok az elevenség (nem úgy a tériszony),  de valóban fontos a tenyésztés, hogy a stabil idegrendszerileg rendelkező kutyákat pároztassák egymással.

“Meg lehet tanítani a kutyát arra, hogy amikor a hámban van, akkor fegyelmezettnek kell lennie. Ezt úgy tudjuk elérni, hogy amikor levesszük róluk a hámot, akkor egy önfeledt, feloldó játékot kell a kutyának biztosítani. Munka közben az állat így arra összpontosít, hogy jól kell viselkednie és utána jutalmat kap. Olyanok, mint a gyerekek. Sokan azt hiszik, hogy csak hazaviszik a kutyát és leteszik a kertbe, valójában rengeteg foglalkozást igényelnek. Ezt is meg kell tanítanunk a gazdának” – tette hozzá Farkasné Schiff Mónika.

Mennyibe kerül egy kutya kiképzése?

Tavaly tizenegy kutya kiképzésére volt pénze a szövetségnek, reméljük, hogy idén is meg tudjuk tartani ezt a szintet – mondta a központ vezetője. Az igénylők 76-an vannak, így a többségnek éveket kell várniuk. Ráadásul a mi feladatunk, hogy az elhunyt kutyusokat pótoljuk, emellett iskolába, munkába járáshoz kérik a kutyákat. Igény lenne bőven, csak pénz nincs sajnos. Egy vakvezető kutya kiképzése ugyanis 1,8 millió forintba kerül, ezt az összeget a szövetség fizeti ki, a gazdi csak egy örökös használati díjat fizet – tájékoztatta a hirado.hu-t a csepeli kutyaiskola vezetője.

Forrás: Hirado.hu

Egy hozzászólás “Hitek és tévhitek: a vakvezető kutya nem taxi” bejegyzésre

  1. Pinkert Éva szerint:

    Kedves Mónika, Igazgató Asszony!
    Először is gratulálok a tavalyi szép kitüntetéshez. (Szerintem rég aktuális volt.) Emlékeztetni szeretnék, hogy ki is vagyok. Az én nevem talán már feledés homályában, de Agenor (“lánykori nevén” Soma) talán még emlékeztető. Ő kézcsókját küldi nagy szeretettel, 14 és 1/2 évesen, picikét már meggondoltabb mozgással.
    Az élet azonban nem áll, és gondolnom kell arra, hogy egyszer – talán – arra ébredünk, hogy nem ébred fel. Talán mernék vállalni egy újabb “nevelőgazda” beosztást – ha van még ilyen, bár Aginál is a legfájdalmasabb volt az elválás, ami nem tartott sokáig – az én hallatlan sok örömet hozó életemben. Sok újdonság lett életünkben, voltak szomorú események, amin túlkecmeregtünk kisebb-nagyobb maradványokkal, de töretlen a szeretet oda-vissza. Persze a vissza-szeretet az én feladatom. Agit felülmúlni nem lehet a szeretetben. Szóval: ha lehet szeretném megtudni Agi t e n y é s z t ő j é n e k elérhetőségét.
    Ha vidéki, közel 1000 négyzetméteres kertben lévő házikó gazdája lehet nevelőgazda – VAGYOK. Ha nem, örülnék Agi kistestvérének, nagyon kedves, szerető társ és a legváratlanabb módokon tud “betolakodót” elhajtani. (És a szeméből angyalok néznek felém.)
    Sok szeretetet és örömet kívánva várok visszajelzést további tisztelettel:

    Évi (Pinkert)

Itt lehet hozzászólni !