Sok százan emlékeztek a WB előtt

Index.hu

Fotó: INDEX - Huszti István


Sok száz ember gyűlt össze a West Balkán előtt vasárnap este, hogy gyertyát gyújtsanak a szombati diszkótragédia áldozatainak emlékére. Nyolc óra körül megtelt a Nyugati tér, több mint ezer ember nyilvánította részvétét.

A helyszínen nagyon sok fiatal volt, és az elhunytak hozzátartozói közül is jelen voltak páran. Orbán Viktor és felesége negyed nyolc körül gyújtott mécsest, majd csöndben távozott. A megemlékezésen Schiffer András, az LMP elnöke is részt vett.

A West Balkán épületére fekete zászlót helyeztek ki. Nyolc óra előtt nem sokkal újfasiszták tűntek fel a helyszínen, és azt kezdték skandálni, hogy „Igen is van cigánybűnözés”. A rendőrök a körülbelül húsz szélsőjobboldali fiatalt igazoltatni kezdte. A helyszínen a legtöbb ember arról beszélget, hogy volt-e késelés, mielőtt a pánik kitört.

Az esti megemlékezést megzavarókról Pintér Sándor egy vasárnap esti sajtótájékoztatón elmondta: egyesek a köznyugalom megzavarására használták fel, hogy a kegyelet lerovására több százan összegyűltek a nyugati téren. 15 embert előállítottak, akik visszaéltek a kegyeleti joggal.

Délután egy órára is szerveztek megemlékezést, azon ötven-száz ember vett részt. A legtöbben leraktak egy-egy mécsest, aztán tovább indultak.

Több tucat tanút hallgatott ki eddig a rendőrség a West Balkánban történt diszkótragédia ügyében, mondta Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfő reggel. A tanúmeghallgatások már szombat éjjel, a tragédia után megkezdődtek a helyszínen. Azóta folyamatosan hallgatnak meg a rendőrök újabb tanúkat, jelenleg is, tette hozzá a szóvivő.

A BRFK honlapján hétfő délben megjelent felhívás szerint a rendőrség várja olyanok jelentkezését, akik a rendezvényen voltak, és ott bármilyen sérülést szenvedtek.

A rendőrség az ügyről és az eljárásról egyelőre nem ad bővebb tájékoztatást annál, mint amit vasárnap esti sajtótájékoztatóján Pintér Sándor belügyminiszter elmondott. A rendőrség öt embert vett őrizetbe foglalkozás körében, több ember halálát okozó veszélyeztetés bűntettének gyanújával. Ketten a rendezvény szervezői, ketten a helyiség bérbeadói, egy ember pedig a programsorozat főszervezője. Az továbbra sem világos, miért indult el kifelé a tömeg a szórakozóhelyről.

Forrás: index.hu

22 hozzászólás “Sok százan emlékeztek a WB előtt” bejegyzésre

  1. csaba péter szerint:

    Ez a világ első és egyetlen tömegpánikja ahol a többezres tömegben három a halott , nulla a súlyos sérült , nulla a könnyű sérült .
    Ezt csak itt Magyarországon lehet beadni
    elvakult
    agyalágyultaknak,
    mert ilyen nincs!

  2. csaba péter szerint:

    Az ,hogy azt a három gyereket meggyilkolták ,
    mindenki tudja !
    Csak nem beszélhetünk róla!
    Mert rontaná a Mester nemzetiségi EUS programjának hitelét.
    Mennyiben jobb ez a kurzus az előző bandánál?
    A megkéselt Lányok vére akkor is égbe kiált , ha ezt csak a jobbik és a kuruc info meri kimondani .

    Jaj annak a hatalomnak amely nem hisz még saját magában sem !

  3. Bugi szerint:

    Csaba elvtárs, te is az Ernõ sorsára jutsz? Agyadra ment a cenzúra hisztéria.

  4. Bugi szerint:

    Komolyan azt gondoltam, hogy ti magatok se hiszitek el azt a sok baromságot, amit a demokrácia végérõl meg cenzúráról hazudoznak a kommancs lapok. Szánalmasok vagytok!

  5. Szigetország szerint:

    csabikám szaladj gyorsan az elgurult gyógyszered után…… Részvétem az elhunytak hozzátartozóinak… Undorító ami a tragédia körül folyik, miért nem lehet békességben gyászolni ill. gyászolni hagyni… Ez a felesleges fröcsögés nem használ senkinek, a megfelelő szervek tették, ill. teszik a dolgukat, hihető, h. mindenkit elhallgattatnak az internet korában… a rendőrt, a mentőst, szemtanúkat igazságügyi orvosszakértőt… Csabikám, ha ilyen biztos infod van menjél tanuskodni…

  6. J szerint:

    csaba péter: Pedig sajnos lehet ilyen. Ez a 3 szerencsétlen, aki elesett és áttapostak rajta. Nem értem miért kell mindig mindenben valakinek összeesküvéseket látnia.
    Volt szerencsém más hasonlót átélni egy barátságos focimeccsen. Ott egy két barom inkálos elkezdte gumibotozni az embereket és a tömeg megindult. Marha nagy szerencse, hogy senki nem került a lábak alá!!!

  7. Hédy szerint:

    Úristen……………..uramisten!

  8. Bugi szerint:

    A szélsõjobboldali-balliberális cenzúrahisztéria csak agyhalottakat hagy maga után, ami tiszta szerencse a méretei miatt. De azért érdekes, hogy az Index, Népszava stb. által gerjesztett tömeghisztéria gyümölcseit végül a kuruc szedte le egy kiadós cigányozós-zsidózós hazug cikkáradattal. Ja, és az õskommancsok meg simán besz.ták..

  9. ricsi szerint:

    Nocsak, nocsak! Lehet, hogy bavariagyalogpéter is jobbikbalos lett?

  10. Miska72 szerint:

    Szerencsétlen lányok. Őszinte érszvétem a caládnak.

  11. Vica szerint:

    Részvétem a családjaiknak. Javaslom, hogy hagyjuk békében gyászolni Őket, épp elég bajuk van így is…

  12. Princess szerint:

    Őszinte részvétem!

  13. "?!" szerint:

    Kedves Csaba-bavária-gyalog Péter, Te elvakult idióta ex-kommunista szoc-lib lúzer!

    A West Balkánban történtekkel kapcsolatban a mai napon elküldött hozzászólásaiddal ismét sikerült lejáratnod saját magadat, és ismét sikerült rettenetesen pofára esned.

    Annak érdekében, hogy a saját hülyeségedről és a fenti állításom megalapozottságáról magad is meggyőződhess, az alábbiakban változtatás nélkül és szó szerint közlöm részedre (és a veled egyező véleményt hangoztató begőzölt agyú alakok részére) a “Bombahír” hírportálnak az eseménynél jelenlévő fiatalokkal készített interjúra alapozott tudósítását.

    Olvasgasd szorgalmasan Te elvakult agyalágyult, és a pártsemleges “Bombahír” tudósítása alapján lásd be, hogy rettenetesen hülye vagy, és akkor sem tudod a jelenlegi kormányra tolni a felelősséget, ha összeszarod magad az erőlködéstől!
    (Az eseményt befolyásoló jogi szabályozásáért pedig legfeljebb csak az mszp-s bábkormányotokat, a Bajnai kormányt hibáztathatod.)

    A BOMBAHÍR TUDÓSÍTÁSA:
    A Bombahírnek sikerült interjút készítenie azzal a 24 éves egyetemista fiatalemberrel, aki a karjában hozta ki a legelsőként eltaposott lányt, aki a szombat esti West Balkánban tartott buliban életét vesztette.
    A tragédiából kifolyólag és a sokkhatás miatt a nevét nem szívesen vállalta, de beszámolt nekünk a helyszínen történtekről.
    Feltételezték, hogy a pánikhangulat kialakulása miatt taposták el az embereket. Interjúalanyunk szerint ez nem így volt. Legalábbis a konfliktus kezdetén.
    Hatalmas tömeg akart bejutni a helyszínre, de a szűk lépcső nem tette lehetővé ennyi ember akadálytalan közlekedését. Túl sok embert engedtek be a biztonságiak.
    Mindenki be akart jutni a helyre.
    A legelső lányt, akit eltapostak én vittem ki egy másik srác segítségével (nyilatkozta a neve elhallgatását kérő fiatalember).
    A bejáratnál vette át őt tőlünk az egyik biztonsági őr.
    Az egész az első emelet és a földszint közötti lépcsőn történt.
    Mikor mi észleltük a problémát, akkor már legalább hárman feküdtek a lányon.
    Az egyik srác fel tudott magától állni, egy másikat én húztam föl. A harmadik fiút is sikerült felrángatni, ekkor vettük észre, hogy egy lány is feküdt alattuk, de a két srác, akik a kislányon feküdtek nem álltak meg segíteni, egyből elhúztak.
    Mi ordítottunk, de csak az előttünk lévők álltak meg, ám akik jöttek felfelé, azok nem.
    A lány keresztbe feküdt a lépcsőn.
    Mikor felkeltettük róla a srácokat, akkorra szerintem a csajt már réges-régen megtaposták.
    A feje pont azon az oldalon volt, ahol tódult felfelé a kinti tömeg. Leszarták…
    Szó szerint végigtapostak rajta.
    Olyan szinten vakfolt az egész, hogy az valami elképzelhetetlen (nyilatkozta a bajba jutott lányon segítő fiatalember).
    Mikor utólag megmutatták a képeket, én nem ismertem meg a csajt.
    Próbálok visszaemlékezni a történtekre, de olyan mintha csukott szemmel mentem volna le a lépcsőn.
    Arra emlékszem, hogy lökdösődnek az emberek, jönnek nekem és visszük a csajt lefelé. Voltak akik, megpróbáltak helyet adni, de sokakat félre kellett löknünk. Mostanra már tiszta kék-zöld folt a lábam, a vállam, mindenem!
    Miután átvette tőlem őt a biztonsági, már nem engedtek oda hozzá.
    Akkor borultam ki odakint, mikor láttam, hogy a csajt újjáélesztik. Abban a pillanatban esett le nekem, hogy valószínűleg egy halottat hoztam ki a karjaimban.
    Olyan volt, mint egy rongybaba, de ezt mégsem gondoltam volna.
    A buliból nem is láttam semmit, csak a lépcsőn voltam és a ruhatárig jutottam.
    A rendőrök elvittek a Teve utcába kihallgatni minket.
    Kilencen voltunk, akiknek felvették a vallomását. Majd kabát nélkül elengedtek, bele az éjszakába.”

    Késelés volt?
    A kialakult tömegben egy kopasz férfi vette elő a kését, hogy utat vágjon magának. Valószínűleg megelégelhette a tumultust, melyben nem tudott előre haladni, ezért rántott kést. Úgy gondolta, hogy majd megijed tőle a tömeg, és fentebb engedik.
    Egy civilben ott tartózkodó rendőr szenvedett sérülést. Neki az ujját vágta meg a késsel hadonászó férfi. Ám szerintem olyan, hogy megkéseltek volna valakit, nem volt. Nem beszélt senki ilyenről – nyilatkozta a neve elhallgatását kérő egyetemista.
    A lányokat agyontaposták.
    Szét volt taposva mindegyiknek a feje.
    Mikor a rendőr megmutatta nekem a róluk készült képeket, az arcok felismerhetetlenek voltak. Mintha agyon verték volna őket. Életemben nem láttam még hasonlót.

    Tömegnyomor? Hering-party? Á, dehogy!
    Óriási tömeg volt – mondta el Kiss Ferenc egy 22 éves egyetemista, aki szintén ott volt a szombat esti bulin.
    A harmadik emeleten volt a ruhatár. Bent hihetetlen tömeg volt. A ruhatárnál gyakorlatilag verekedés volt, hogy le tudjuk adni a kabátokat.
    Mikor ki akartunk jutni, már láttuk, hogy esélytelen a dolog.
    Két lehetőségünk volt: Beállni a tömegbe és hagyni, hogy vigyen magával, vagy kiállni egy sarokba és várni. Mi az utóbbit választottuk.
    Már ekkor felsejlett bennünk: Nehogy ennek is az legyen a vége, mint a Love Parade-nak, mert óriási tömeg van, és ha valaki elesik itt, azt rögtön összetapossák. Látva a sokaságot, egyáltalán nem meglepő, hogy ez meg is történt.
    Lehet, hogy volt valamilyen késelés, de az nem kellett a pánikhoz. Az már alapból megvolt. Már a ruhatárnál is be voltak pánikolva az emberek.
    A szervezők folyamatosan azt bizonygatták a Facebookon, hogy elfér ennyi ember – folytatta Kiss Ferenc.
    Négyezren igazolták vissza az eseményt. Többen kérdezték is, hogy nem-e lesz ez tömegnyomor vagy hering-party? Ám a szervezők bizonygatták, hogy ez nem lesz így, arra hivatkozva, hogy a West Balkánban volt már nyolcezer fős buli is, valamint minden szintet és termet kinyitottak, óriási ruhatár van és biztosan el fog mindenki férni.
    Ráadásul 16+-os party volt, ám egyik barátomnak az igazoltatás során a rendőrök elmondták, hogy az eddig igazoltatottak fele tizenhat év alatti. Alig voltak közöttünk húsz év felettiek. – mondta el Kiss Ferenc egyetemista.
    Beléptetéskor tőlünk sem kértek igazolványt. Felületesen megmotoztak, aztán toltak befelé, mert nagy volt a tumultus.
    Valami 30 fellépő volt 5 teremben. Többféle stílusban. Aki szereti az elektronikus zenét az megtalálhatta volna itt, amit kedvel. 800 forint volt 10-ig a belépő, ami szintén csábító volt.
    Mikor láttuk, milyen sor áll kint, akkor gondoltuk inkább bemegyünk majd 10 után 1000 forintért, mert még úgy is megéri. Legalább normálisan bejutunk.

    Amikor meglátta a tömeget, már nem akart bemenni V. Bettina 21 éves egyetemista, ám a társaság többi tagja szeretett volna, ezért ő is velük tartott.
    9 órakor érkeztek meg a West Balkánhoz, de inkább nem vállalták a sorban állást. Gondolták később kevesebben lesznek, ám amikor egy óra múlva visszatértek, ismét hatalmas tumultus fogadta őket.

    A ruhatár a hibás?
    Bent már nagyon féltem – folytatta V. Bettina. – Mondtam is a barátomnak, hogy ne engedje el a kezemet, mert összetaposnak. Rohadtul paráztam. Egy fél óra alatt jutottunk fel. Nagyjából két órát töltöttünk a helyen, de nagyjából csak fél óra lehetett az, amikor a tánctéren voltunk.
    Egyértelmű, hogy szervezési hiba történt. Az is nagyban közrejátszott, hogy a ruhatár a legfelső emeleten volt, így a bajárat és ruhatár között rengeteg ember zsúfolódott össze a lépcsőn. Ehhez képest a tánctermekben borzasztó kevesen voltak.
    – A szűk lépcsőház az egyetlen hely, ahol közlekedni tudsz a szintek között – tette hozzá Kiss. – Lehet, hogy elfér ott háromezer ember, ha a termekben vannak. Csakhogy az a tömeg csupán a lépcsőn tudott mozogni. A liftbe se engedték őket.
    A ruhatárba ezernyolcszázan adták le a kabátjukat. Ám ez nem releváns szám.
    Mi is leadtunk hét kabátot három bilétával, ami azt jelenti, hogy azt három embernek számolták.
    A termekben is sokan úgy táncoltak – egészítette ki az elmondottakat V. Bettina. –, hogy ledobálták a földre a táskáikat és a kabátjukat, és akörül partiztak.”

    Nagyjából ez a valóság, Te ex-kommunista szoc-lib lúzer Csaba-bavária-gyalog Péter.

  14. János szerint:

    Sajnálatos esemény. Olvasva a hozzászólásokat saját véleményem a következő: Bárhol,
    ha kitör a pánik már csak a szerencsén múlik, hogy lesz tragédia vagy sem. Tanulni a hibákból soha nem késő. Viszont a gyászolóknak ez kevés vigasz.
    Részvétem a családoknak.

  15. "?!" szerint:

    Csaba Péter néven, az elvakult ex-kommunista szo-lib lúzer Csabavária-gyalog Péter ma 16:11-kor és 16:23-kor az alábbi politikai indíttatású hazug hozzászólásokat tette közzé:

    #
    csaba péter szerint: 2011. január 17., hétfő – 16:11

    Ez a világ első és egyetlen tömegpánikja ahol a többezres tömegben három a halott , nulla a súlyos sérült , nulla a könnyű sérült .
    Ezt csak itt Magyarországon lehet beadni
    elvakult
    agyalágyultaknak,
    mert ilyen nincs!
    #

    #
    csaba péter szerint: 2011. január 17., hétfő – 16:23

    Az ,hogy azt a három gyereket meggyilkolták ,
    mindenki tudja !
    Csak nem beszélhetünk róla!
    Mert rontaná a Mester nemzetiségi EUS programjának hitelét.
    Mennyiben jobb ez a kurzus az előző bandánál?
    A megkéselt Lányok vére akkor is égbe kiált , ha ezt csak a jobbik és a kuruc info meri kimondani .

    Jaj annak a hatalomnak amely nem hisz még saját magában sem !
    #

    A szerencsétlen lúzer Csabavária-gyalog Péternek valószínűleg komplexusai vannak a szoc-lib Gyurcsány-kormány mulasztásainak (menekítési terv hiánya, stb.) eredményeként az augusztus 20-i tűzijáték alatt bekövetkezett tragédiák miatt, és ezért rontott rá a West Balkánban bekövetkezett halálesetek ürügyén a jelenlegi kormányra (illetve ahogy ő írta, a jelenlegi “hatalomra”).

    Remélem, hogy a “Bombahír” hírblog általam 19:57-kor feltett tudósítása megfelelő választ ad még a legelvakultabb kormányellenes személyeknek is az alábbiakra:

    1.) A 3 halálos áldozatot – Csabavária állításával ellentétben – nem a menekülő többezres tömeg pánikba esése okozta, hanem állatok módjára viselkedő, bármi áron bejutni szándékozó és állatok módjára viselkedő önző fiatalok okozták.
    Olyan embernek nehezen nevezhető fiatalok akik a mielőbbi bejutás érdekében képesek voltak halálra taposni a szintén bejutni szándékozó társaikat.

    2.) Semmi alapja nincs az idióta Csabavária állításainak, miszerint “a három lányt késelés során gyilkolták meg”, továbbá hogy a hatóságok azért nem hozzák nyilvánosságra a valóságot, mert “az rontaná a Mester nemzetiségi EUS programjának hitelét”.

    Csabavária két hazug hozzászólásból egyértelműen megállapítható, hogy az elvakultan kormányellenes ex-kommunista szoc-lib lúzer Csaba-bavária-gyalog Péter politikai tőkét akart kovácsolni a bukott bűnszövetkezetük részére a három áldozat halálából, de most is pofára esett mint a zsíros-kenyér!

  16. grün szerint:

    “?!”!
    Figyuzz!!!
    “A Bajnai–Gyurcsány kormány szórakozóhely alapítás engedélyeztetését jelentősen enyhítő rendelkezésnek köszönhető ez a súlyos baleset!” Láng Zsolt II. ker. pgm. fidesz-KDNP
    Esetleg valami jó kis Szolzsenyicin idézet?!

  17. "?!" szerint:

    Kedves grün!
    Csak a Te kedvedért – az önismereted javításához – itt van egy jó kis Szolzsenyicin idézet.

    “A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem.

    Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, nem kommunista normális ember számára.

    A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret.

    A kommunista eltorzult lélek!

    Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”

  18. grün szerint:

    “?!”!
    Valami jó kis Fletó-zás?
    Különös tekintettel a hazudós emberekre?
    A múltbeli viszonyunkat ilyen villámtréfák szintjén nem lehet kielégíteni!

  19. "?!" szerint:

    Kedves grün!
    Ha neked “valami jó kis Fletó-zás” hiányzik, akkor emlékeztetőként Fletótól az alábbi idézetet küldöm részedre:

    “Amit az előző hónapokban titokban meglehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk azt megtettük.

    Úgy őriztük a titkot, mint soha.

    Nincsen sok választás.

    Azért nincsen, mert elkúrtuk.

    Nem kicsit, nagyon.

    Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk.

    Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet.

    Teljesen világos volt, hogy amit mondunk az nem igaz.

    Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni.

    És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig.

    Semmit.

    Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást.

    Semmit.

    Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?

    A dolog úgy áll, hogy nincsen választás.

    Gyorsan eljött az igazság pillanata.

    Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai segítette, hogy ezt túléljük.

    Nincsen tovább.

    Nincsen.

    Magyarország le van írva.

    És amikor azt mondom, hogy bukás, akkor beszélek Magyarországról, beszélek a baloldalról, és nagyon őszintén mondom nektek, beszélek magamról is.

    Az a csapat akikre rábíztátok ennek az oldalnak a vezetését, az a csapat csak erre a teljesítményre képes.
    Nem tudunk, nem tudunk ennél többet és jobbat. Ha belegebedünk, akkor sem.

    Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna.

    E helyett hazudtunk reggel éjjel meg este.

    Ott tévedtek, ha azt hiszitek, hogy van választásotok.

    Nincsen.

    Nekem sincs.

    Ma legfeljebb az a választás, hogy megpróbáljuk befolyásolni, hogy mi történik, vagy ránk fog omlani.”

  20. csaba péter szerint:

    Ezt vártam ezért is a Gyurcsány a felelős!
    A névtelen senkik károgása csak akkor változna meg , ha az ő gyerekük lenne holtan kiterítve!
    Szégyelhetitek magatokat!

  21. csaba péter szerint:

    A sok fröcsögés helyett tán el kéne olvasni a cikket , Pl: az utolsó bekezdést is .
    Aki véleményt úgy mond , hogy nem vállalja , magát sem az nem mondott semmit.

  22. "?!" szerint:

    Kedves Csaba-bavária-gyalog Péter!

    A 13:12-es írásodra válaszolva közlöm, hogy itt egy Csaba Péter néven fórumozó exkommunista lúzer-majom fröcsög mindenféle alaptalan hazugságot, mert ez a majom pontosan olyan mint amilyennek Szolzsenyicin Őt az alább idézett írásban jellemezte:

    “A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem.

    Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk elképzelhetetlen minden más, nem kommunista normális ember számára.

    A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret.

    A kommunista eltorzult lélek!

    Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”

Itt lehet hozzászólni !