A Fidesz-diktatúra első napjai

Heti Válasz, Csepel.info

Egyelőre csak a vörös köd látható

Harmadik napja lépett életbe az új média törvény, elkezdődött hát a véres Orbán-diktatúra, elnémultak az ellenzéki újságok és híroldalak, már csak Orbán Viktort éltető híreket lehet olvasni Magyarországon – már amennyiben igaza lett az elmúlt hetekben ezt megjövendölő médiának.

Érdekes, hogy a rettentő jövendölést úgy tűnik éppen azok nem vették komolyan, akik azzal riogattak. Három napja diktatúrának kellene lennie, de ennek nyoma sincs. Sőt, már a BBC is valami olyasmire készül, mint amit az MTI megtett. Ó borzalom!

Az alábbiakban a Heti Válasz cikkét olvashatják.

A Fidesz-cenzúra első napja

Egyelőre semmi különös, ám már a BBC is vad dolgokra készül.

Megéltük ezt is, beköszöntött a sajtószabadságmentes Magyarország első napja. Illetve az interneten és a hagyományos elektronikus médiában ez már szombaton is így volt, meg a vasárnap megjelenő lapokban tegnap, de úgy mindenestül, papírnapilapostól csupán ma jött el a nagy nap.

Így jelent meg a Népszabadság: címoldalon cáfolták a címoldalon leírtakat

A TV2 tudósítása a baloldali médiahisztériáról

És nem történt semmi különös. Még szép hogy. Persze tudom, roppant demagóg hozzáállás tőlem, hogy mindjárt az első néhány órában várnám a médiahatóság tisztogatási akcióit, de hát ez van, nem én csináltam ennyire jeles dátumot 2011. január 1-ből. (Meg 2-ből és 3-ból.)

A Népszabadság hétfői száma rendkívüli címlappal (Magyarországon megszűnt a sajtószabadság) és két oldalas összeállítással tiltakozik a médiatörvény ellen, amely cikkek között interjút olvashatunk Gabriel Partossal, az Economist Intelligence Unit elemzőjével, a BBC Világszolgálat korábbi vezető munkatársával. A beszélgetés záró kérdésére, miszerint a világot leginkább a magyarországi közmédia centralizációja háborította fel, Gabriel Partos a következőt válaszolta:

„A (BBC-nél – a szerk.) nagyobb mértékű centralizációt most készülnek bevezetni. Ennek hátterében az áll, hogy hat évre befagyasztották az előfizetési díjat, amiből a reklámokat nem sugárzó BBC nagyrészt él. Az okok kizárólag anyagi és szervezeti jellegűek, és semmilyen külső befolyás nem áll mögötte. Belső kezdeményezésről, majdhogynem birodalomépítésről van szó. A BBC hírgyártása már eddig is a világ legnagyobbika volt, mostantól óriási monolit lesz, de ennek nincs politikai összefüggése.”

Hát így.

Forrás: Heti Válasz

93 hozzászólás “A Fidesz-diktatúra első napjai” bejegyzésre

  1. szigetország szerint:

    A Népszabadság bekaphatja! Na ők aztán egy árva szót se szóljanak!!!

    A Népszabadság a korábbi Vörös újság és a Szabad nép jogutódja, amely 1956-ig fröcskölődött és minden szabad szót eltiport. A nevét 1956-ban változtatta Népszabadságra, és a véres megtorlások idején mindenkit elhallgattatott és üdvözölte a sorozatos kivégzéseket.

    Én már rég betiltottam volna a bizonyítottan szélsőséges Népszabadságot!!

  2. csepeli-s szerint:

    A Fidesz-diktatúra első napjai:

    http://www.csepel.hu

    Köszönjük Németh Szilárd!

  3. gyalog szerint:

    GYEREKEK!
    ROHANUNK BELE VALAMI ÁLLATI NAGY BAJBA EGYRE GYORSULÓ PÁLYÁN. VIGYÁZZATOK, MIRŐL, HOGY BESZÉLTEK, MERT SZAKADÉK FELÉ ROHANUNK. NAGY BAJ LESZ, HA VALAMENNYIÜNK SZEMÉRŐL LEHULL A LEPEL, ÉS ÚGY LÁTJUK AZ IGAZSÁGOT, AHOGY AZ IGAZ.

    EGY REMÉNYE LEHET VALAMENNYIÜNKNEK: HA KŐ KÖVÖN NEM MARAD, ÉPÍTHETÜNK VALAMI ÚJAT. EGY TEMPLOMOT, AKI MI VAGYUNK EGYEN EGYENKÉNT…

    SZERETETTEL, gyalog

  4. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    Szigetország!

    A bekaphatja az én szövegem 🙂

    Azt azért megkérdezném a nálam okosabbaktól, hogy mennyi az elnöki hivatal költségvetése?
    Ebből a költségvetésből nem futná e arra, hogy valaki átnézze a kikerülő anyagokat helyesírási szempontból, tartalmilag biztos helyes mindegyik, hiszen a Zemberek emberének minden szava igaz.
    Amennyiben a helyesírás is rendbe lenne akkor már semmibe sem tudnának belekötni a szemétliberálbolseviknépnyózókorrupt…………..tok.

  5. islander szerint:

    má’ elnézést, de az elmúlt években nem a “ballibsi média” volt kikiáltva mindenért bűnösnek? Nem volt jó? Nem kellett? Nem.

    Hát most megkaptátok, azt amire vágytatok. Ennyi.

    Mellesleg az éremnek 2 oldala van…

  6. J szerint:

    gyalog miért kiabálsz?

  7. szigetország szerint:

    bekaphatjastb!

    A helyesírási hibák engem is zavarnak, egy közt. elnöktől, illetve hivatalától többet várok. Nem gondolom azt, hogy a Fidesz körüli hivatalok, cégek, stb. hibátlanul működnek, sőt! Sok a loholó, senkiházi kullancs, akik most a kormánypárt uszályára kapaszkodnak jó pénzért.

  8. szigetország szerint:

    Tényleg, most hallom, ez a gyalog miért ordítozik?

  9. "?!" szerint:

    Kedves gyalog!

    A 18:27-kor elküldött hozzászólásod arról tanúskodik, hogy majdnem akkora szellemi képességgel és olyan tárgyilagosan ítéled meg a helyzetet, mint a sakktáblán parasztként emlegetett fafejű sötét gyalogok, akiknek a szeméről még nem hullt le a valóságot elfedő vörös lepel.

  10. fülöpke szerint:

    Diktatúrában megjelenhet-e az alábbi cikk egy igazi balliberális “hazafi” szájából?
    http://hetivalasz.hu/itthon/orbantol-retteg-a-kossuth-dijas-muvesz-3450

  11. szigetország szerint:

    Ha a sajtószabadságról esik szó, a Népszabadságnak kéne a legmélyebben hallgatnia…

    A Népszabadság 1956 november első napjaiban vette fel ezt a nevet, előtte a gyűlölt Szabad Nép címmel jelent meg. (Még korábbi elődje a Vörös Újság, amely 1919-ben, a vörösterror “dicsőséges 133 napja” idején taposta sárba a sajtószabadságot.) A Népszabadság minden ellenvéleményt, kritikát lesöpört, buzgón éltette az 56-os forradalom megtorlásait. Védte a kommunista diktatúrát, az MSZMP Központi Bizottságának lapjaként hallgattatta el a másként gondolkodókat. Hazudott minden nap, hazudott minden oldalán. Hazudik most is, mert a kommunisták vérében van a hazudozás és a gyűlölködés.

    Egy apró adalék a közelmúltból: a Népszabadság korábbi főszerkesztőjének, Eötvös Pálnak azért kellett távoznia székéből, mert meghamisította az Egyesült Államokban élő (azóta meghalt) neves magyar fizikusnak, Teller Edének a levelét, amelyben állítólag támadta az Orbán által vezetett Fideszt. A levélről kiderült, hogy szándékosan meghamisították: Teller és rokonai azonnal tiltakoztak, így bukott le a folyton hazudozó Eötvös Pál. Ez a hazudozó Eötvös Pál, akit büntetőjogi fellelősségre kellett volna vonni, s megérdemelt börtönbüntetését töltené, a mai napig a Magyar Újságíró Szövetség elnöke.

    Ilyen állapotok uralkodnak a magyar sajtóban! Ilyen a balliberális (de nem magyar) sajtó!

  12. Manitu szerint:

    Soha, egyetlenegy hivatalban se volt még helyesírás-ellenőrzés. Még az Országgyűlésben sem: egyszer-egyszer egy-egy újságíró kimazsolázza, hogy mennyi hiba van a törvényjavaslatokban, van egy kis botrány, aztán elfelejtik.

    Sok hűhó semmiért. Ez is csak azt jelzi, hogy a kommancsok már nem tudják, hogy mibe kössenek bele. Sz@rban is vannak, hiszen három napja új adórendszer van, ami nem a segélyből élőket, hanem a munkából élőket támogatja.

  13. ricsi szerint:

    abcd! Netán egy bukott szadeszos volt az öltöztető?

  14. abcd szerint:

    Hazug szadeszos hír !!!

    “Szaporodnak azok a híradások, amelyek szerint a magyarok külföldre menekítik megtakarításaikat, és a jegybank legfrissebb adatai is elgondolkodtatóak. A hazai bankokból december 1-jéig tavaly összesen mintegy 440 milliárd forint betétet vontak ki a magánszemélyek. Az ezt megelőző évben ugyanekkor 340 milliárd forint feletti volt az elhelyezés. A BAMOSZ statisztikái szerint pedig októberben és novemberben is kevesebb pénz érkezett az alapokhoz, mint amennyi befektetést likvidáltak.”

  15. nagyapó szerint:

    Nézzük már kik fújják a vuvuzelát Magyarország ellen? Nick Cohen, Schiff András, Majtényi László, Kornis Mihály (eredetileg Kertész Mihály), Konrad György, Göncz Kinga, Lendvai Pál. Mind-mind azonos akolból jöttek, a szoclib bal, szélsőbal oldalról.
    Viszont a magyar médiában meghatározó szerepet játszó konszernek (RTL, ProSiebenSat1, Springer, WAZ-csoport) részéről eddig nem hallatszott tiltakozás Orbán és a médiatörvény ellen. Miért?

  16. Manitu szerint:

    A fasiszta diktatúrából borospalackban megszökött madaras-szegfűs lelkek most itthon és külföldön is mocskolják az országot, mintha itthon bármilyen cenzúra is működne.

    Vajon az abcd és csepeli no meg a többi kommancs meddig nyomja még visítva, hogy ő el van nyomva, nem beszélhet semmit? Nyilván bármeddig, ahogy eddig is. No de a többi hülye meddig hiszi el, hogy amit olvas, az meg sem jelenhetett a betiltott Népszavában és Népszabadságban vagy Indexen, mert ugyanezen lapok egy hete még ezt mondták?

  17. ricsi szerint:

    abcd! Nagyot mondtál. A lopott pénzeket menekítik ki az országból azok, akik munka nélkül milliárdossá váltak. Hátha, egyszer mégis valami kiderül.

    Hogy mely politikai oldalhoz tartoznak? Te jobban tudod, mint én.

  18. csapos szerint:

    Ricsi!
    Azt nem látod, hogy a Fidesz-kormány a szemed láttára, a megkérdezésed nélkül, tőled lopja a pénzt, például a magán-nyugdíjpénztári befizetésed lenyúlásával, a benzin és a gázolaj árának nyakló nélküli emelésével, a forint árfolyamának határtalan rongálásával, a fizetésed értékének csökkentésével, az inflációval? És te ezt szó nélkül tűröd, rájuk hagyod?

  19. szigetország szerint:

    Olvasom a külföldi sajtót, s világosan látszik, hogy mely körökből érkeznek a médiatörvényt támadó ömlengések. Ugyanazok a személyek fújtatnak, akiket Nagyapó is megemlít. Ugyanezek a személyek fújtattak korábban is. De ugyanezek a szeméylek hallgattak pl. 2006-ban, amikor gyurcsány pribékjei az utcán verték halomra a magyar polgárokat — akkor nem kellett félteni a magyar szabadságot.

    A külföldi balliberális lapokat nagyrészt Magyarországról tudósítják ballibeláris, szélsőséges (magyarnak mondott) újságírók.

    A mai Die Tageszeitungban is elismerik, hogy a médiatörvényt nem olvasták el a nyugati politikusok, mert nem készült el a fordítása. A nyugatiak pedig nem tudnak magyarul. A törpe liberálisok keverik a sz@rt Európa-szerte, akik 2006-ban nem érezték aggasztónak a polgári szabadságjogok helyzetét hazánk földjén.

  20. "?!" szerint:

    Kedves golyós-csapos!

    Visszakérdezek a 22:32-kor elküldött kérdésedhez.

    Golyós!
    Azt nem láttad, hogy:
    – a Horn-kormány a szemed láttára lopta a pénzedet, amikor a megkérdezésed nélkül kötelezővé tett magán-nyugdíjpénztári befizetésedet szabad prédaként odadobta a pénztárakat működtető tolvaj elvtársaknak és külföldi cimboráiknak;
    – a Medgyesi kormány a forint szándékos “ócsításával”, a Gyurcsány és Bajnai kormányok a forint árfolyamának határtalan rongálásával, a benzin és a gázolaj árának nyakló nélküli emelésével, valamint a jelenlegi infláció többszörösével csökkentették a fizetésed értékét?

    Te ezeket szó nélkül tűrted, és rájuk hagytad?

    Ha te ezeket tűrted és rájuk hagytad, akkor most ne sivalkodj még akkor se, ha időközben begolyóztál és golyós-csapos lettél!

  21. szigetország szerint:

    Most látom, hogy ez az idióta, végtelenül szerencsétlen barom Tamás Gáspár Miklós, aki sem a filozófiában (mert állítólag filozófus), sem a politikában maradandót nem alkotott, végigokádta a nyugati szélsőséges sajtót, aminek a lényege: szerinte Magyarország a teljes szétesés, a korrupció, a fasizálódás, az antiszemitizmus, jogtiprás, stb, stb. szakadékába zuhant.

    No, ő volt az a hülye, aki pár éve a Moszkva téren egy bilire állva szónokolt a cigányok elleni erőszak ellen, mígnem kiderült, hogy a karddal támadó maga is cigány volt. Ez az elmebeteg sokszor futott már lyukra, még a saját szélsőséges pártja (SZDSZ) is elhatárolódott tőle, mert bár nem álltak távol tőlük a szélsőséges megnyilvánulások, a zavaros elméjű TGM már nekik is kínossá vált.

    Ilyenkor különösen sajnálom, hogy bezárták a lipóthegyi elmegyógyintézetet…

  22. Jobb Csepelért szerint:

    TGM volt liberális (bár magát vallotta már konzervatív-liberálisnak és nemzeti liberálisnak is), volt mikor a nemzeti öntudatot tartotta fontosnak, most jelenleg pedig valami új fajta marxizmust próbál képviselni… Ilyen egy igazi politikai kaméleon.

  23. csepelli szerint:

    szigetország ritkán mond igazat, ezúttal a Teller-levéllel kapcsolatban hazudik. Ugyanis azt Tellerrel való beszélgetései alapján Teller barátja és munkatársa, Zeley László fogalmazta meg és küldte el a Népszabadságnak, majd a Népszabadság ezt jóhiszeműen leközölte; utólag, már későn érkezett csak meg Teller értesítése, melyben visszavonta a leírtakat. A főszerkesztő, Eötvös Pál pedig elismerte, hogy hibázott a lap, és megkövette az olvasókat.

  24. ricsi szerint:

    T.csapos!
    Mit javasoltál a szocialista- liberális koalíció okozta gazdasági károk helyreállítására? Ismételd meg, mert elfelejtettem.
    A vég nélküli demagóg nyafogás elnyomta az értelmes gondolataidat, de engem érdekelne.
    Nos?

  25. kuku szerint:

    Ha nincs sajtószabadság akkor ,hogy jelenhetett meg ez a Népszabadság cikk. TGM mellé tegyétek még Kovács Lászlót is ő igazi szarkaverő

  26. Öreg halász szerint:

    Csepelli: a Teller levél tipikus példája volt a Népszabadság legaljasabb hazugságainak.

  27. szigetország szerint:

    Eötvös Pál csak azért ismerte el a hibáját a Teller-levél kapcsán, mert lebukott. Máskor is hazudott, de nem bukott el ennyire nyilvánvalóan.

    De egy lebukott, hazug ember mit keres a Magyar Újságíró Szövetség élén évek óta?
    Hogy lehet az, hogy egy kommunista (tehát szélsőséges), hazudozó és rágalmazó képviseli a kiegyensúlyozott hazai médiát?

  28. grün szerint:

    A Köztársasági Elnök átdolgozásra a Parlament elé utalta a Magyar Helyesírás Szabályai (lex Schmitt néven ismert) törvényt!
    Továbbá megígérte, hogy annakkedvezőtlen elbírálása esetén kéri a zAlkotmány Bíróságot megsemmisítésére!

  29. gyalog szerint:

    J szerint:
    2011. január 03., hétfő – 20:15

    gyalog miért kiabálsz?

    Mert baj van.
    Te hogy szoktad ilyenkor?
    Szeretettel, gyalog

  30. "?!" szerint:

    Ma 8:04-től sötétség kezdett borulni a “csepeli” és más itt fórumozó mszp-sek szerint Fidesz-diktatúra alatt nyögdécselő Magyarországra.
    Egyes mszp-s és ál-liberális vészmadarak szerint ez a jelenség is az új médiatörvény hatályba lépésének a következménye.
    Ezzel szemben a valóság az, hogy 8:04 órakor részleges napfogyatkozás kezdődött, amely 9:27-kor érte el a közel 80 %-os maximumot, és 10:57-kor fog véget érni.

    Kár, hogy a ködös és felhős idő miatt ezt a természeti jelenséget nem láthatjuk.

  31. amargo szerint:

    Van egy rossz hírem a sok ingyenélőnek, nem lesznek mindig ezek kormányon..

    A Csepel.info-nak is csak kitartást tudok kívánni, hozzájuk már elért a cenzúra. Egész tavaly azt hittem, hogy ez valami elvakult fideszes ov buta lap, de tévedtem! Egyértelműen látszik, hogy már az igazság legapróbb morzsája sem jelenhet meg itt politikai hírekben.
    Inkább tényleg Csepel dolgaival foglalkozzatok!

  32. gyalog szerint:

    “?!”

    Nekem mindig fontosak voltak a parasztok. Ha valakik, hát ők tudják mi érték, és mi nem az…
    Szeretettel, gyalog

    Ja és persze nem vagyok se fafejű, sem sötét, viszont arra sincs bátorságom, hogy alaptalanul vádoljak másokat, még ha nincs is mitől tartanom.

    És minden eddigi és további minősítésre egy válaszom van:
    ki mint él, úgy ítél… 🙂

  33. Princess szerint:

    részleges napfogyatkozás animációja:

    2011.01.04-én reggel 8 órától kb. 11 óráig lesz látható Magyarországról
    is ez a részleges Napfogyatkozás…feltéve ha tiszta lesz az égbolt.

  34. Princess szerint:

    Magánnyugdíjpénztár: Váltás vagy sem?

    http://maradok.com/

  35. szigetország szerint:

    “baj van” — írja egy sötét paraszt, ezért ordítozik.

    Ha bajod van (szorulás kínoz, hasmenés gyötör, összehányod magad, stb.), fordulj bizalommal kezelőorvosodhoz, vagy kérdezd meg kedvenc gyógyszerészedet!

    Ha nem tudod visszatartani székelési ingeredet, ne a fórumot használd vécének…

  36. gyalog szerint:

    ki mint él, úgy ítél… 🙂

  37. csapos szerint:

    Három Fidesz-diktátor portréjához, akik vizet prédikálnak és bort isznak:
    http://nepszava.com/2011/01/magyarorszag/philip-intendans-lekurvazza-a-nezoket.html

  38. gyalog szerint:

    Ez itt a stíl, de látható kies Csepelünkben is…

    A stílus az ember.
    Van, aki hisztizik, van, aki lenézi a másikat, meg van, aki hajlandó a szívével nézni dolgokat.
    Szeretettel, gyalog

  39. "?!" szerint:

    Emlékeztető az MTI tudósítása alapján a “Teller-levél” ügyre:

    Szigorú megrovásban részesítette a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) Etikai Bizottsága Eötvös Pált, a Népszabadság elnök-főszerkesztőjét a lapban megjelentetett, Teller Ede posztumusz üzenete című írás miatt.

    A Népszabadság 2003. szeptember 15-i számában jelent meg egy Teller Edének tulajdonított, az ellenzéket bíráló levél, amely levél nem volt a szerkesztőség birtokában.
    Valójában az az írás jelent meg, amelyről Zeley László nyugdíjas újságíró azt állította, a tudóssal folytatott beszélgetés szövege, és annak nyilvánosságra hozatalához az atomfizikus hozzájárult.

    A Magyar Újságírók Országos Szövetségének Etikai Bizottsága vizsgálta az esetet, mert a vizsgálatot kezdeményező Halász János szerint “a Népszabadság a világhírű tudós nevével visszaélve próbálta meg lejáratni a legnagyobb ellenzéki pártot és félrevezette a magyar közvéleményt”.

    A Népszabadság által közölt levélben többek között az állt, hogy “az ellenzék egy év elteltével nem veszi tudomásul, hogy elvesztette a választásokat, továbbra is csak a kormányt támadja antidemokratikus módszerekkel, s nem hajlandó támogatni a nemzet egészének javát szolgáló javaslatokat”. (Megjegyzem, hogy ez az állítás tökéletesen igaz a jelenleg ellenzékben lévő mszp-sekre.)

    A MÚOSZ etikai bizottsága szerint a lap cikke azt a látszatot kelthette, hogy az üzenet Teller Edétől származik.
    “Figyelemmel a professzor úr korábbi megnyilvánulásaira – a szerkesztőség csak a hiteles, a Teller Ede által aláírt dokumentumot jelentethette volna meg.
    Nem ez történt, a szükséges és indokolt fokozott ellenőrzés elmaradt” – áll a MÚOSZ-határozatban.

    A MÚOSZ szerint a Népszabadság cikke azzal is megsértette az etikai kódexet, hogy a szerkesztőség Teller Edének tulajdonított olyasmit, amit ő bizonyíthatóan nem mondott, illetve nem írt.

    A szerkesztőséget képviselő ügyvéd a testülethez írt levelében azzal védekezett, hogy a Népszabadságot “úgymond rossz magyarsággal megvezették”.
    Ezzel kapcsolatban a tanács leszögezte: “megvezetni” csak azt lehet, aki hagyja magát, vagy könnyelműen, gondatlanul jár el.”

    A tanács a rendelkezésére álló adatok alapján csak a főszerkesztő mint első számú vezető felelősségét tudta értékelni és megállapítani.
    (MTI)

    A következmények nélküli hasonló hazudozásoknak fog véget vetni az új médiatörvény.

  40. gyalog szerint:

    A Magyar Nemzet most kért bocsánatot azért, mert KSH-ügyben hazudott. Erről szólt a 2010-es választás egyik fő vádja. A főszerkesztő mikor is mondott le? Elkerülhette a figyelmemet…
    Szeretettel, gyalog

  41. Manitu szerint:

    Szerintem meg benneteket fognak hamarosan kinevetni. A sajtóhisztéria után az EU most már kíváncsi a médiatörvény szövegére is. A sok lapnyaló eu-s kommancs eddig úgy bírálta Magyarországot, hogy egyetlen sokt vagy mondatot sem olvastak el a törvényből.

    Tudod Csapos, ti csak hazudtok éjjel-nappal, reggeltől estig. Ti ehhez értetek. A médiatörvény is azért rossz nektek, mert nem lehetne bárkit, bármilyen szinten meggyalázni. Akkor ugyanis az új törvény szerint meg lehet büntetni a lapokat, méghozzá ARÁNYOSAN.

    Ez fáj nektek. Ti kétszer sivalkodtok, először, amikor nem engedik, hogy lopjatok, másodszor, amikor nem engedik, hogy hazudjatok.

  42. szigetország szerint:

    Köszönöm “?!” idézetét a meghamísított Tellér-levél ügyében!

    Ez a kommunista Eötvös Pál azóta és még mindig a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) elnöke. Miféle szervezet ez a MÚOSZ? Miféle szélsőséges gazemberek hazudozhatnak az újságíró-szervezet élén?

  43. "?!" szerint:

    Az MSZP legújabb hazudozási szócsöve a New Yorki székhelyű Amerikai Népszava által indított Szabad Magyar Televízió.
    Ezen a televízión az MSZP-től származó gyorshírként folyamatosan futtatják, hogy
    “Az ország kétharmada elégedetlen Orbánékkal.”

    Vajon mennyivel járul hozzá az MSZP ennek a tv-nek a működtetéséhez azért, hogy következmények nélkül hazudozhasson a világban?

  44. gyalog szerint:

    Jól értem? Komcsik irányítják az amcsi sajtót?

  45. Herbert szerint:

    T gyalog! Néhány Amerikában élő magyar adja ki a fenti lapot, olvasottsága max. tízezres lehet.
    Ezt amcsi sajtónak nevezni, meglehetősen alacsony szellemi szintre vall. Eddigi reagálsaid nívójához illeszkedik.

  46. gyalog szerint:

    Köszönöm, Herbert, magyar barátom. Biztos vagyok benne, hogy Te is fel fogsz ébredni, de legalábbis egyszer majd felnézel az Úrra, és akkor majd kellemes meglepetésben lesz részed.
    Én ezt kívánom alázatosan, de semmiképp megbántva Téged.
    Szeretettel, gyalog

    Jut eszembe: mi a helyzet a Magyar Nemzetbeli helyesbítéssel KSH ügyben? Te olyan okos vagy, biztos el tudod nekem szegénynek (nívók meg ilyesmi) magyarázni, hogy megértsem…

  47. nagyapó szerint:

    Csapos! Idézem Baudelaire négysorosát:
    A belga nép nagyon csodás
    Kenyere a majmolás
    Vérbajt kap és neki garancia
    Hogy ő francia

  48. gyalog szerint:

    Olykor legalább érvelni kéne – ha túl nagy probléma…
    🙂 gyalog

  49. gyalog szerint:

    helyesb.: ha NEM túl nagy probléma…

  50. "?!" szerint:

    Kedves gyalog!

    Gyanítom, hogy az új médiatörvényt még nem olvastad el, ezért hablatyolsz itt össze-vissza mindenféle sületlenséget.
    A törvény ismerete nélkül hangoztatott eddigi érveid a sakktábla egy sötét gyalogjának az érveivel azonos színvonalúak, ezért arra kérlek, hogy ne másokat biztass érvelésre, hanem érvelj!
    Sorold fel tételesen, hogy konkrétan milyen érveid vannak az új médiatörvény rendelkezéseivel szemben!
    Ha viszont konkrét érveket nem tudsz felsorolni akkor állítsd le magad és ne oktass másokat! És főleg ne hazudozz megalapozatlanul!

  51. Királyerdei szerint:

    Gyalog!
    Attól fögg,hogy hogy akarod érteni.Az amerikai “magyar Népszavát” egy Bartus László
    nevezetü pojáca szerkeszti.Aki annyira “amerikai” mint az amerikai spagetti.
    Ez a Bartus a 90-es évek végén “tévedett” Amerikába,ahova benősült,úgy tudott ottmaradni.A lapot a Soros alapítvány tartja életben,mert önállóan már rég összeomlott volna.Az egyszemélyes lap impresszuma:

    Impresszum
    .

    Kiadja az Olivia Media and Publishing Corporation

    Olivia Media székhelye:

    250 W 57th Street Suite 732.

    New York, NY 10107-0732

    Szerkesztőség címe:

    192 Lexington Avenue Suite 218.

    New York, NY 10016

    Telefon: 443-921-8321

    Fax: 917-438-6992

    Skype: nepszava (United States)

    Levél a szerkesztőségnek: nepszava@nepszava.com

    Levél az adminisztrátornak: admin@nepszava.com

    Gyakornoki munkára keresünk tudósítókat, fordítókat, fotósokat, videósokat az Egyesült Államok és a világ minden részéről, valamint Magyarországról. Jelentkezés: nepszava@nepszava.com

    .

    Szerkeszti a Szerkesztőbizottság

    Hirdetésfelvétel Amerikában:

    Tóth Helga (New York)

    E-mail: helga.toth@nepszava.com

    Telefon: 973-508-4278

    .

    Advertising in United States:

    Helga Toth (New York)

    E-mail: helga.toth@nepszava.com

    Telefon: 973-508-4278

    .

    Hirdetésfelvétel Magyarországon:

    Balázsi Katalin

    E-mail: balazsi.katalin@nepszava.com

    Telefon: +36-30-225-4212

    .

    Web designer:

    Verde Visual

    44-02 23rd Street Studió 417

    Long Island City, NY 11101

    http://www.verdevisual.com

    Telefon: 646-216-8845

    E-mail: info@verdevisual.com

    .

    Külön köszönetet mondunk azoknak az előfizetőinknek, akik adományaikkal támogatták az Amerikai Népszava létrehozását:

    Molnár Mirjam, Dr. Joseph Donáth, Charles Gati, István Deák, Biksz János és felesége, Eva Bors, Tibor Pavleszek, Margit Brunner, John J. Gertler, Peter Bejte, David Steinberger, George Bajzáth, George Mandler, Piroska Zöld, M. H. Sternberg, Karen és Endre Hules, Marianne M. Kert, Fred Friedman, Dr. Karl Verebey, John and Jolie Fürst, Béla and Irma Almási, Maria R. Szeplaki, Laszlo and Elizabeth Bagyi, Edit Breitner, Tóth Lászlóné, Elizabeth Petterson, Istvan C. Kolik, Peter Pastor, Mr. Varga (Pennsylvania), Catherine Primus, Aurelia Schwartz, Gabor Nemeth, John Horanyi, Steve Flecker, Piroska Althauser, Stirling György, Klara M. Polgar, Magdolna Bogar, Glanford Iron Ltd. (Canada), Israel Stein, Mrs. Goldenberger (California), Steve Kiss.

    Köszönetet mondunk azoknak a hirdetőinknek, akik támogatták az Amerikai Népszava online elindítását:

    Bartek Deli, Michael Levai ügyvéd, Molnár Travel, Barbara Gruson Real Estate, Magyar Motel, Ronai and Ronai Ügyvédi Iroda, Magyar Hentes (New York), Passaic-i Magyar Hentes, Overseas Container Shipping Inc., Hotel Europa Fit Hévíz.

  52. Királyerdei szerint:

    Itt van egy Bartus cikk.Remélem tetszeni fog.
    (Az “amerikai” Brooklyn magyarul (is) beszélő olvasóinak jól jön a MÁV és az OTP elleni
    peréhez egy kis zsebpénz reményében.)

    “Nézz a tükörbe! Ezen a héten jelentős teret szenteltünk a holokauszt áldozataira való megemlékezésnek. Csakazértis. Arról kell beszélni, ami fontos. És ma hazáját szerető magyar embernek nem lehet más fontosabb, mint az országot elárasztó antiszmitizmus és nácizmus, az embertelenség és a gyűlölködés ellen felemelni a szavát. Akik ma azt mondják, hogy elég ebből, hogy mikor hagyják már abba a holokauszt emlegetését, azoknak azt mondjuk, hogy elég a náci szövegekből, az uszításból, a zsidózásból elég, mikor fejezik már be végre. Ma tisztességes magyar ember nem tehet mást, mint felmutat 600 ezer magyar embert, köztük gyerekeket és öregeket, olyanokat, mint a Te gyereked, unokád vagy az apád, akiket állatok módjára vagonokba tereltek, majd gázkamrákban iparszerű keretek között elpusztítottak. Ma rendes és tisztességes, igaz magyar ember nem tehet mást, mint rámutat arra, hogy akik most ugyanazt mondják a zsidókra és a cigányokra, mint amiket a Horthy-korszakban mondtak rájuk, azoknak ugyanaz a gyilkos és embertelen gyűlölet van a szívükben, mint ami annak a 600 ezernek a meggyilkolásához vezetett. Ha valaki egy kicsit is szereti a hazáját, az most arra figyelmeztet, hogy ami most zajlik, annak ez a vége. Ne szépítsük: majdnem húsz százalék magyar szavazott egy igazi, velejéig romlott náci pártra. Senki nem mondhatja, hogy nem tudhatta, mert ezeknek minden szövege, megnyilvánulása egyértelműen bizonyítja, hogy ugyanolyan nácik, fasiszták és nyilasok, mint az elődeik voltak. Ezért akik a Jobbikra szavaztak, azok is nácik. Ne tessék hablatyolni a politikai elitből való kiábrándulásról, mert abból nem következik, hogy náci pártra kell szavazni. Aki náci pártra szavaz, az náci, Ez ilyen egyszerű. És nehogy azt gondolja bárki, hogy attól, hogy a Jobbik bejutott a parlamentbe, mostantól majd tisztelettel beszélünk róla, meg a szavazóikról, és kerüljük kimondani, hogy ez egy rohadék fasiszta, náci párt. Nem fogjuk. Aki a Jobbikkal szimpatizál, aki rájuk szavazott, az nézegesse a Holokausztról készült fotókat, a hullahegyeket, a legyilkolt gyerekeket. És nyugodtan képzelje oda magát a hullahegyek mellé a gyilkosok közé, mert közülük való. Szeretném emlékeztetni a felháborodott kedves magyar testvéreinket, hogy azok, akik azt a gyilkolást elindították, akik antiszemita szövegeket mondtak, akik a zsidókat beterelték a gettókba, akik elszállították őket a gázkamrákba, azok is csak ugyanúgy jó magyar embereknek nevezték magukat, mint a mostaniak. Azok éppen úgy kommunistáztak és zsidóztak, mint most Te a Second Avenue-n, olyan fröcsögéssel, hogy utána meg kell törülközni. Azok ugyanazt mondták, amit Te, hogy a zsidók az okai mindennek, és csak le akarják járatni a nagyszerű magyar népet azzal, hogy antiszemitának mondják. De nézd meg a fotókat, mi lett belőle. És nézd meg azokat, akik visszajöttek, és akiknek a lakását, a vagyonát már megint kinézted magadnak, hogy ottmaradt a fél családjuk. És tudod, mi az érdekes? Hogy ezek után még mindig magyarnak mondják magukat. Képesek voltak oda visszamenni, ahol ezt megcsinálták velük. És most mit látnak, hogy kezditek elölről. Te azt mondod, hogy nem? Ülj be egy taxiba Budapesten, menj be egy boltba, ülj le egy kávézóba, két percen belül a zsidózást hallod. Ugyanazt a mocsadék szöveget, amit Te is nyomatsz, miközben azt mondod, hogy nincs antiszemitizmus. De emlékezzetek, mi lett ennek a következménye. Nemcsak az, hogy meghalt 600 ezer zsidó, mert azokért, ugyebár, nem kár. De emiatt elveszítettétek az ország egyharmadát, negyven évig görnyedtetek a kommunista diktatúra alatt, Isten büntetéseként, hogy megtanuljátok becsülni és tisztelni az embertársaitokat. És elfelejtettétek. Mert Magyarországon ma nem húsz százalék náci érzelmű ember van, hanem legalább hatvan. Húsz nyíltan rájuk szavazott vagy nem ment el, másik húsz ott lapul a Fideszben, a harmadik húsz elítéli a nácizmust, de ha megkérdezed a zsidókról, ugyanazt mondja, amit az Adolf Hitler. Hitler ma Magyarországra költözne, sehol nem érezné magát olyan jól, mint ott. Jó ezt hallani? Nem, ugye? Pedig igaz. Akkor be kéne fejezni. Ebben igaza volt Vonának: Magyarország kétharmada Jobbikos, csak még nem tudja. Azt írtuk Orbánról a múlt héten, hogy tiszta lappal indul. Igen, de ez csak a kormányzásra igaz, nehogy bárki azt mondja, hogy eleve rosszindulatúan állunk hozzá. De nincs tiszta lap mindazzal kapcsolatban, amit eddig tett. Mert ezt a mocskos náci hordát ő szabadította Magyarországra, igenis a náciknak és a Jobbiknak köszönheti az elsöprő győzelmét, mert azok fertőzték meg a magyar népet, és ő a szélsőjobboldali indulatok szárnyán repült a kétharmados hatalomba. Az a nemzeti egység amiről ő beszél, a demokrácia vége. Ha komcsi az, aki nem rájuk szavaz, aki másképp gondolkodik, az náci szöveg. És ezek kommunistáznak? Tudod, hol voltak ezek 1982-ben? Ott bokáztak a Pártbizottságnak. Ez nem a polgári középosztály hangja. Ezek azelőtt nyilasok voltak, a fordulat után kommunisták lettek, most megint nyilasok, de ha változik a helyzet, egy perc alatt lesznek megint kommunisták. Ez egy típus. Most ezek a hangadók, ehhez igazodnak. Vigyázz Magyarország, mert ha rájuk hallgatsz, a vesztedbe rohansz! nepszava.com – “

  53. Királyerdei szerint:

    Kiemelem az alábbi sort:

    “Mert Magyarországon ma nem húsz százalék náci érzelmű ember van, hanem legalább hatvan. ”

    Na,olvadhatsz a győnyörűségtől Gyalog (de akár futva is.)

  54. Királyerdei szerint:

    Egy magyargyűlölő magyar

    New Yorkban

    Miután az Antikrisztushoz hasonlította az amerikai elnököt, most a Budapestre nemrég kinevezett nagykövet asszonyt rendeltetné vissza a Népszava. A kormánylap publicistája az a Bartus László, aki 2005-ben Magyarországról New Yorkban kötött ki, azóta főszerkesztője a Magyar Amerikai Népszava Szabadságnak. A hivatalos cégadatok szerint az újság kiadójának Gyurcsány Ferenc volt kormányfő harcos- és üzlettársa, Erdős Ákos az első számú vezetője. Az Egyesült Államokban élő magyaroknak szóló hetilap minden egyes számában útszéli hangnemben, rasszista felütéssel támadja a magyarokat. A tényeket elhallgatva, gyűlöletet keltő módon ismerteti a magyar belpolitikai eseményeket. Állandó céltáblája Sólyom László államfő és a Fidesz ismert politikusai. Erdős Ákos szerepe a Magyarországot gyalázó lap kiadásában meglepetést okoz sokakban, hiszen az üzletember cégének legnagyobb partnere épp a magyar állam. Bartus New Yorkból érthetetlenül erős nyomást képes gyakorolni kormányzati intézményekre. Kezdeményezésére 2009-ben könyvet tiltottak be Magyarországon.
    A cikkíró Bartus László ugyanazon az elfogadhatatlan hangon támadta meg február 16-án, kedden az Egyesült Államok nagykövetét, amely hangnemhez az amerikai magyar olvasók már hozzászokhattak az ottani Népszavában az elmúlt öt év alatt. Eleni Tsakopoulos-Kounalakis nagykövet szemére azon korábban tett ténymegállapítását hányta az indulataival nehezen küszködő Bartus, hogy Orbán Viktor – Bill Clintonhoz hasonlóan – nagy deficittel veszi át a kormányzást, de a ciklus végére ledolgozhatja azt. A nagykövet – a Népszava szerint – ezzel a semleges mondattal a kampány kellős közepén Orbán mellett foglalt állást, aki ezt nem érdemli meg, hiszen az elmúlt tíz évben szembement az amerikai érdekeknek.
    Bartus azt sugallja, hogy a Fidesz elnökét nem ledorongoló nagykövetet „egy ilyen bakiért” haza kellene rendelni. Szerinte ugyanis azzal, hogy a diplomata nem szólt bele Magyarország belügyeibe, beleszólt Magyarország belügyeibe.
    Bartus nem ismeretlen Magyarországon.
    Elsősorban balliberális napilapoknál dolgozott, és több riportkönyv szerzője.
    2005-ben váratlanul és ismeretlenül tűnt fel New Yorkban, ahol a tulajdonosváltást követően a magyar közösség legnagyobb meglepetésére nevezték ki az ottani Amerikai Magyar Népszava Szabadság nevű lap élére.

    (Tehát 2005 óta “amerikai”.)

  55. delamole szerint:

    Földrajzilag kissé “közelebbi” kritika:
    http://hetivalasz.hu/itthon/fuhrerallamot-epit-orban-viktor-34492/

  56. Királyerdei szerint:

    A “cenzúráról”:

    http://pokoli.hu/rovat/tvrtkomment/ez-magyarorszag-szegyene-folytatas-352359

    A komonisták szerint ez is a sajtószabaccsághoz tartozik.

  57. szigetország szerint:

    Ennek a “gyalognak” szerintem ne írjatok ilyen hosszan, mert úgysem érti, hiszen pici az agya.

    Bartus László közismerten szélsőbalos újságíró a kilencvenes évektől mocskolta a magyar jobboldalt a még ma is (egyelőre) piacon lévő szélsőbalos magyar lapokban. Az Egyesült Államokban kiadott Népszavának minimális azt olvasottsága; nem lepődnék meg, ha csak annyian vennék meg, ahányan az impresszumban szerpelnek. A hazánkban megjelenő Népszavának is csekély — kb. 15 ezer — az eladott példányszáma.

    A kommunista sajtószabadságból én sem kérek, mert elég volt az erőszakból, a pornográfiából, az emberi méltóság meggyalázásából, a mocsokból, hazudozásból.

  58. Gordon szerint:

    Volt diktatúra Magyarországon (tudjuk mikor és melyik banda uralkodása alatt). De most nincs.

  59. gyalog szerint:

    Csak regisztrálunk. Regisztrálunk pedig két igazságot.
    Az egyik: aki tudatosan hazudik, az galád…
    A másik: aki ismert hazugságokat elhisz, az hülye…
    Szeretettel engedjük, hogy ő maga válasszon!…
    Ady Endre
    Szabadság 1900. július 14.

  60. gyalog szerint:

    Ady :
    AZ ANTISZEMITIZMUS
    Az Alkotmány és nagyváradi expoziturája, a Tiszántúl tegnap ismét egyszerre s nekik mindig hálás témáról vezetőcikkeznek: az antiszemitizmusról. Nagy eredmény, hogy immár zsákban macskát nem árulnak tovább a t. antiszemiták. Immár kevesebb baj lesz velük. Míg veszekedetten védekeztek az antiszemitizmus vádja ellen, s kendőzték magukat erkölcs-pírral, nemzeti színű pántlikákkal, s egyebekkel, veszedelmesebbek valának. Ha már valaki nyíltan dicsekszik az antiszemita voltával, nincs vele sok dolgunk, átadhatjuk a patológusoknak. Vitázni hát most nekünk nem kell, s vitázni nem akarunk. Csupán kuriózumból hozzuk fel, hogy míg az Alkotmány Istent szólítja föl, hogy „óvja a zsidókat az antiszemitizmustól”, a Tiszántúl barthamiklósi iskola szerint azt vitatja, hogy a zsidót becsületes és szép dolog ütni. Hát ezt csak kuriózumból. A magyar zsidóknak nincs nagy okuk félni az antiszemitizmus nevű őrülettől. A lelki aberrációk – hála az előrehaladt orvosi tudománynak – ma már nem lehetnek olyan súlyos lefolyásúak, mint a keresztes háborúk idejében. Egyre azonban újra figyelmez¬tetjük az antiszemita betegeket, kiket még nem teljesen rombolt össze a kór. Vigyázzanak: a fekete lobogó merész, őrült lengetése sürgetni fogja a sorompóba való lépésüket a vörös lobogósoknak. Ebből még nagy baj lesz. Mert ezek a vörös lobogósok valamivel radikálisabban gyógyítanak, mint a Vázsonyi-féle radikálisok.
    Nagyváradi Napló 1902. február 6.

    VITATKOZZATOK VELE! (v v)

  61. Gordon szerint:

    “A nagykövet – a Népszava szerint – ezzel a semleges mondattal a kampány kellős közepén Orbán mellett foglalt állást, aki ezt nem érdemli meg, hiszen az elmúlt tíz évben szembement az amerikai érdekeknek.”

    Már bocsánat, de a magyar vezetőknek a magyar társadalom érdekeit kell elsősorban figyelembe venniük. Ez pedig nem minden esetben esik egybe az un. “amerikai érdekekkel”. Bartus butaságokat irt.

  62. gyalog szerint:

    Ja! Ezt elfelejtettem: ki mint él, úgy ítél.

    Szeretettel, gyalog

  63. Gordon szerint:

    gyalognak nem kicsi az agya, hanem nincs agya. Hsz-ei egy bizonyos Csaba bavaria Péter díszmunkás hsz-eire emlékeztetnek engem.

  64. Királyerdei szerint:

    Jaj,én is!

    “Hogyan lehet 9 millió fasisztával szocializmust “építeni….. ”

    Te is gyalog?Vagy kutyafuttában?

  65. delamole szerint:

    Jaj, ti tudtok még csodálkozni valamin? 🙂

  66. delamole szerint:

    Na, de élőkről csak jót, vagy semmit !!!

  67. szigetország szerint:

    Barátaim!

    Ez a a “gyalog” nem valami szexrabszolga valahol? Úgy védi őket!

  68. "?!" szerint:

    gyalog!
    Megismétlem részedre a 12:38-kor és 12:46-kor feltett hozzászólásoddal kapcsolatban hozzád intézett alábbi kérésemet:

    Kedves gyalog!
    Gyanítom, hogy az új médiatörvényt még nem olvastad el, ezért hablatyolsz itt össze-vissza mindenféle sületlenséget.
    A törvény ismerete nélkül hangoztatott eddigi érveid a sakktábla egy sötét gyalogjának az érveivel azonos színvonalúak, ezért arra kérlek, hogy ne másokat biztass érvelésre, hanem érvelj!
    Sorold fel tételesen, hogy konkrétan milyen érveid vannak az új médiatörvény rendelkezéseivel szemben!
    Ha viszont konkrét érveket nem tudsz felsorolni akkor állítsd le magad és ne oktass másokat! És főleg ne hazudozz megalapozatlanul!

    Kedves gyalog! “Érvelni kéne – ha nem túl nagy probléma…”, vagy lehetséges, hogy annyira sötét gyalog vagy, hogy érveid sincsennek, és csak megszokásból ugatsz mint egy csahos kutya?

  69. Királyerdei szerint:

    PIGS! (Disznók!), vért imitáló vörös betűkkel ezt a szót mázolják egyre gyakrabban elegáns athéni bankok falaira. PIGS, írja egyre gyakrabban a világsajtó, mert, hogy ez a „hivatalos” neve a Portugália, Írország, Görögország, Spanyolország kezdőbetűiből álló rövidítésnek, és összeolvasva hogy, hogy nem, ez is azt jelenti, disznók.

    Az egyezés nyilván csak a véletlen műve, hiszen hogy is folyamodna a méltóságteljes, becsületes globális média az uszítás ilyen ócska és aljas eszközeihez. És ezek az országok most nagy bajban vannak. Népeiket, amelyek elkeseredetten próbálják megvédeni a globális pénzhatalmi rendszer terrorja ellen élettereiket, azért kell a disznók jelentésű rövidítéssel eleve megbélyegezni, nehogy bármilyen együttérzés születhessen azokban az országokban, amelyek ezt követően lesznek e terror áldozatai. Ám, hogy megértsük, hogyan válik majd hamarost a görög dráma az ember(iség) tragédiájává, ahhoz kicsit vissza kell mennünk az időben.

    Lassan két éve annak, hogy a globális válságörvénylések látványos nyitánya lezajlott. És lassan a kép is összeáll arról, hogy mi is történik valójában. Analógiaként: az olyféle merényletekről, mint a Reichstag felgyújtása, a Kennedy-gyilkosság vagy 2001. szeptember 11., két dolgot tudhatunk biztosan. Azt, hogy úgy nem történhettek meg, ahogy a hivatalos magyarázat állítja, s azt is: bár sosem tudjuk meg a hogyant, de a következmények azért csak kirajzolják a valóság sziluettjét.

    A globális pénzhatalmi rendszer a jelek szerint professzionális módon kitervelt és kivitelezett csapdába csalta a világot. E csapda lényege az volt, hogy a mesterségesen szított vagy inkább „megtörténni engedett” látványos bankcsődökkel 2008 őszén drámai folyamatokat indítottak el.

    A globális média heteken át szította is a hisztériát, ami a társadalomlélektani örvényléseken keresztül soha nem látott méretű pánikot váltott ki. Ekkor megzsarolták a világ nemzetállamait, hogy ha nem tesznek „valamit”, akkor az egész világ romba dől, a társadalmi anarchia és káosz pedig kezelhetetlen, planetáris polgárháború-sorozatot indíthat el. Ez a „valami”, mint kiderült, némi pénzügyi segítség volt. Az a „jelentéktelen” összeg, amelyet így kizsaroltak a nemzetállamok költségvetéséből, kb. 12 ezermilliárd dollárt tesz ki. Ez Magyarországnak az elmúlt évszázad során megtermelt teljes nemzeti jövedelmével egyenlő. Homályos elmélkedések voltak arról, hogy akkor ez most hitel vagy állami tulajdonszerzés, vagy egyszerűen csak nagyvonalú „ajándék” – de a jelek szerint egyértelműen az utóbbiról van szó.

    A hivatalos magyarázat az volt: ebből a pénzből fognak majd hitelezni, hogy így csökkenjen a kockázat, és rendeződjön a helyzet.

    De mi történt valójában?

    Először is, biztos, ami biztos, gigantikus prémiumokkal jutalmazták meg önmagukat azért, hogy ilyen ügyesen félrevezették és kifosztották a világot. Amikor ez kiszivárgott, nem annyira tetszett a világnak, még az amerikai elnök is megmorogta őket, de ettől nagy bajuk nem esett. Az ingyen pénz megmaradt részét betették a jegybankokba, hogy azért kamatozzon is, mármint nekik. Az eredeti cél – hogy ebből esetleg hitelezniük kellene, hogy ne menjen tönkre a világnak az a része is, amely még talpon maradt – teljesen elmosódott, így tovább szították a most már valóban elmélyülő válságot. Ezt követően kis taktikai csend következett, majd lassan elindult a globális média második manipulatív kampánya arról, hogy itten számos állam mennyire el van adósodva, és hogy ez mennyire aggasztja a világ pénzhatalmi rendszerét. Azt persze már nem tették hozzá, hogy a világ állami költségvetései éppen azért adósodtak el, mert valamiből elő kellett teremteniük a pénzhatalmi rendszernek folyósított 12 ezermilliárd dollárnyi ajándékot. És itt „kerül a képbe” Görögország, illetve a „PIGS” államok. Kétségtelen, Görögországban krónikusan magas volt a költségvetési hiány és az ebből származó államadósság, ám ez semmilyen komolyabb gondot nem okozott volna. Az ügyesen szított hisztéria azonban – amelyben a planetáris véleményhatalom, a világot fegyelmező globális média döntő szerepet játszott – rövid idő alatt képes volt Görögországot a világ „legkockázatosabb” országává manipulálni. Ennek ugyan kezdetben semmi alapja nem volt, de aztán, mintegy önbeteljesítő jóslatként, lett! Ami főként arra volt jó, hogy a várható, és valóban bekövetkező, mentőcsomag csillagászati összegű 110 milliárd eurója (több mint az egész évi magyar nemzeti jövedelem) a kezeiket dörzsölő spekulánsokhoz vándoroljon. És mindez arra is jó volt, hogy, mintegy további „haszonként”, a görög ingatlanárak és általában a görög nemzeti vagyon földcsuszamlásszerűen leértékelődjön, újabb hatalmas nyereségekhez juttatva az ugrásra kész globális befektetőket.

    Ezzel a csapda bezárult. Most elkezdik „levágni” a disznóként (PIGS) titulált legsebezhetőbb országokat (Portugália, Írország, Görögország és Spanyolország), amelyeket így most már a harmadik kifosztási fordulóban megszabadítanak minden vagyonuktól. Aligha kétséges, ha ezzel a munkával végeztek a globalo-böllérek, akkor a közép- és kelet-európai országok kerülnek sorra. Az a talány, hogy a globális pénzhatalom miért is örül a Fidesz kétharmados győzelmének, itt nyeri el végső értelmét. Azt várják ugyanis, hogy a hatalmas többség birtokában az ország vezetői „önként” alávetik népüket a jelek szerint fokozódó globális kifosztásnak, ami az ő szótárukban „szerkezeti reform” címszó alatt szerepel. Úgy, hogy hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

  70. szigetország szerint:

    PIGS: Portugal, Ireland, Greece, Spain.

    Látnivaló, hogy valóban vannak nagyon nem kerek dolgok. Az Európai Unió recseg-ropog. Az EU nem úgy működik, ahogyan az optimista (vagy eleve félrevezető) hangok megjósolták. Gazdasági virágzás és jobb élet helyett leszakadó, tönkrement nemzetek sorjáznak. Magyarországon is elmaradt a csoda, hogy az EU-ban biztosan jobb lesz. Hat éve vagyunk az EU tagjai, de országunk azóta lejtőn van. Nemcsak gazdasági, hanem szellemi, kulturális, erkölcsi szempontból is.

    A nyugati (keleti) média végtelenül manipulatív. Ha kell, hisztériát keltenek, ha kell, mézes-mázas szavakat használnak, ha kell, lehazudják a csillagos eget.

    Mit lehet tenni? Azt mondom, csak lassan a testtel! Nem oda Buda! A világ összes bankárja és csaló, hazudozó médiája nem tudja kerékbe törni az embert — mert az emberben van egy rész, ami törhetetlen.

  71. "*" szerint:

    Európa szégyene lettünk, köszönhetően Orbán kontár-kormányának:

    A német kormány kül- és médiaügyeket venne el a magyar EU-elnökségtől

    Minden eddiginél keményebb hangot ütött meg a magyar médiatörvénnyel kapcsolatban a német kormány. A külügyi államminiszter szerint csak olyan ország méltó a közös európai értékek képviseletére, amely maga is betartja azokat.

    A német kormány ellenzi, hogy Magyarország EU-elnökként a keleti partnerországokkal médiaügyekről tárgyaljon – jelentette ki a dpa német hírügynökségnek kedden a német külügyi államminiszter.

    Korábban talán soha nem volt példa arra, hogy a bármelyik kormány megkérdőjelezze egy hivatalban lévő uniós elnök jogkörét. Éppen azért, mert erre nincs precedens, nincs uniós gyakorlat sem az elnöki jogkör ilyen jellegű csorbítására. A német nyilatkozat ezért inkább egy nagyon markáns politikai üzenetnek minősül – nyilatkozta az Indexnek egy uniós szakértő.

    Werner Hoyer államminiszter szerint Magyarország jobban tenné, ha a tárgyalásokat ezekről a kérdésekről, például Fehéroroszországgal vagy Ukrajnával, átengedné az Európai Bizottságnak. Hoyer ezt az új magyar médiatörvénnyel indokolta, amely a médiát szigorú állami ellenőrzésnek veti alá.

    “Az Európa nevében való megszólalás joga természetesen tartalmazza azt a kötelességet, hogy belül is tiszteletben tartsák az európai értékeket, hogy azokat kifelé hitelesen képviselhessék” – mondta Hoyer.

    A német politikusnak az a véleménye, hogy az Európai Bizottság részéről ne csak a médiaügyekért felelős Neelie Kroes vizsgálja meg, hogy nem sértett-e Magyarország uniós jogot, hanem az alapjogok harcos védelmezőjeként ismert Viviane Reding is.

    Az aktuális EU-elnök folytat tárgyalásokat az együttműködésről a keleti partnerországokkal – köztük Moldáviával, Grúziával és Örményországgal. Nem csupán anyagi segítségről, hanem az alapértékeknek a tiszteletben tartásáról is szó van.

    “Magyarország nem föltétlenül a leghitelesebb tárgyalópartner, amikor a sajtószabadságról van szó” – véli Hoyer.

    A németül rendelkezésére álló 16 oldalas összefoglalóról az államminiszter azt közölte, hogy “az még meg is haladja az aggályokat. Nincs ok a riadó lefújására.”

  72. ricsi szerint:

    t vörös Csillag ( sarló és kalapács nélkül)!
    Mit várszt tőlük? Szaladj ki Brüsszelbe és biztosítsd őket feltétlen hűségedről: kapsz majd tőlük vállveregetést, másra ne számíts!
    A történelemből igencsak eg’s lehettél.

    A tükröd nem röhög ki, ha belenézel?
    Az info tényleg sírós szoci káderbébik pojáca parádéja lett. Szánalmas társaság.

  73. Öreg halász szerint:

    Vörös csillag!

    Valóban Európa szégyene lettünk, amikor elhangzott az a híres őszödi beszéd. És mi történt? Azok, akik nem élték végig a kommunisták rémuralmát, akik nem látták, hogyan fosztogatja, lopja és veri és üti a magyarokat a posztkommunistákból és tolvajokból összeállt új vörös hadsereg, mára elfelejtették, amit Gyurcsány mondott: “Hazudtunk reggel, éjjel meg este”.

    Úgy látszik, hogy az EU könnyen felejt! Különben hogyan lett volna lehetséges, hogy a médiatörvényt annak egyetlen sorának ismerete nélkül így bírálják, és azokra hallgatnak, akik egyetlen őszinte pillanatukban is kijelentették, hogy éjjel-nappal hazudnak?

  74. szigetország szerint:

    Vörös csillag! (*)

    Ez a Werner Hoyer német külügyi államtitkár ugyanaz a véres liberális, aki másfél hete minden nap fújja a magáét, de a magyar sajtó úgy állítja be, mintha mindig egy új személyről volna szó, aki elégedetlen. Így úgy tüntethetik fel, hogy egyre többen tiltakoznak a magyar médiatörvény ellen. Ez is a manipuláció egy része…

    Ez a Werner Hoyer pár napja még elismerte, hogy nem olvasta a médiatörvényt, ettől fogva végképp hiteltelen az ürge. A német riporter a Die Tageszeitungban megkérte, hogy ugyan idézzen 2-3 konkrét részt a médiatörvényből, mire a pasas csak dadogott…

  75. vélemény szerint:

    Az a véleményem, hogy diktatúrában nem jelenhetett volna meg a

    Népszabadság és a másik azzal az ürs stb. főoldallal.

    Pont ők bizonyították saját hazugságukat.

  76. "?!" szerint:

    Hirdetés!
    Egy eltűnt sötét gyalog kerestetik, akinek a saját kezdeményezése szerint érveket kellene felsorolni az új médiatörvény ellen.
    Aki tud valamit az eltűnt figuráról az szíveskedjen megosztani az eltűnttel kapcsolatos információit az itt fórumozókkal!

  77. "?!" szerint:

    Kedves fekete gyászruhát viselő pici vörös csillag!

    A ma 03:59-kor megjelent hozzászólásodban leírtak hiteltelenek, mert azok az MSZP-től származó hazugságokon alapuló értéktelen külföldi vélemények.

    Ezt az állításomat alátámasztják a Népszabadságban megjelent alábbi szövegek:

    A „Tömeg demonstrációra készül az MSZP” című cikkben leírják, hogy „a párt rendszeres háttéranyagokkal és elemzésekkel látja el a Magyarországra akkreditált diplomáciai testületek képviselőit; sőt Mesterházy rendszeresen, személyesen is tájékoztatja őket a hazai eseményekről, illetve azok szocialista értelmezéséről”.

    A fentiek ismeretében senkit nem lephet meg a Népszabadságban megjelelent „Berlin és Párizs tüzet nyit a médiatörvényre” című cikk, amely jövő időben megjósolja, hogy Berlin és Párizs (nyilván a médiatörvény „mszp-s értelmezése” alapján) tüzet fog nyitni a médiatörvényre.

    Pici gyászruhás vörös csillag!
    Jobban tennéd, ha az mszp-s értelmezésre alapozott külföldi vélemények másolgatása helyett azt sírnád el ezen a fórumon, hogy neked konkrétan milyen kifogásaid vannak az új médiatörvény ellen!
    Ha viszont nincsennek saját észrevételeid, akkor ne szennyezd ezt a fórumot a hazugságokat tartalmazó idézetekkel!

  78. DFK szerint:

    Pedig micsoda reményekkel vártam az új évet: betiltják a baloldali sajtót, munkatársait elviszik. Annyira elhittem, hogy jön a diktatúra, de csalódtam. Még mindig van ellenzéki sajtó, nyugodtan lehet kommentálni a neten, a kormányt bírálva. Lehet, hogy valakik csúnyán becsaptak, és nincs is semmiféle diktatúra?

  79. "*" szerint:

    Érezhetően újra megugrott a fideszes bértollnokok demagóg hozzászólásainak száma az infon, amióta nem megy a csepel.hu. Nincs elég munkája a kommunikációs csapatnak, mi? 🙂

  80. ricsi szerint:

    Te arról beszélsz, hogy Európa szégyene lettünk? Honnan tudod?
    Pártsemleges világlapot olvasol tán?
    Vagy csak a gyökértelenné vált, nagyvilágban szédelgő – hulladék jellemű -egykori honfitársaink és hatalmukat veszített ingyenélő balosok ugatásait alapján alkotsz OSTOBA DEMAGÓG véleményt?

    Vagy te is veszítettél a közpénzes megbízásokból, mint gyalog bavaria elvtársad?

  81. Királyerdei szerint:

    Süket duma.
    Sem Európában,sem a tengeren túlon le se sz@rnak bennünket.
    Megvannak az ő problémáik.Azt sem tudják a legtöbb helyen,hogy hol van Magyarország.

  82. gyalog szerint:

    Tisztelt Bölcsek!

    „18:27-kor elküldött hozzászólásod arról tanúskodik, hogy majdnem akkora szellemi képességgel és olyan tárgyilagosan ítéled meg a helyzetet, mint a sakktáblán parasztként emlegetett fafejű sötét gyalogok, akiknek a szeméről még nem hullt le a valóságot elfedő vörös lepel.”

    Igen, én vagyok a „sötét” gyalog. Hogy ne kelljen egyedül lennem sötétségemben, alant felsorolok jó néhányat azok közül a „sötét” alantasok közül, akik velem értenek egyet, akiknek a szeméről szintén nem hullt le a vörös lepel. Ugye, “?!”.

    POLITIKUSOK
    a francia kormányszóvivő, Francois Baroin
    a német külügyi államminiszter. Werner Hoyer
    a németországi Zöldek frakcióvezetője, Jürgen Tittin
    Alexander Alvaro, a liberális FDP európai parlamenti képviselője
    Angela Merkel német kancellár
    az EB sajtószabadságért felelős alenöke, Neelie Kroes
    az EB szóvivője, Olivier Bailly
    Dunja Mijatovic, az EBESZ sajtószabadság-felelőse
    Jean Asselborn, luxemburgi külügyminiszter
    Martin Schulz, az Európai Parlament szocialista frakciójának vezetője

    NYOMTATOTT ÉS ELEKTRONIKUS SAJTÓ
    a BBC európai ügyekkel foglalkozó tudósítója
    a Frankfurter Allgemeine Zeitung
    a Frankfurter Rundschau
    a Handelsblatt
    a Le Figaro
    a Le Monde
    a milánói Corriere della Sera
    a New York Times
    a Süddeutsche Zeitung
    a torinói La Stampa
    a ZDF főszerkesztője, Peter Frey
    az El Pais című spanyol napilap
    az osztrák Der Standard
    Die Welt, német lap
    Gazeta Wyborcza
    Pecat a legnagyobb szerb politikai hetilap, a
    Piratebay
    Washinton Post
    ZDF főszerkesztője

    A TOVÁBBIAKBAN A KÖVETKEZŐKET „UGATOM MINT EGY CSAHOS KUTYA”:

    Milyen közvetlen következményei vannak az új kormánytöbbségnek a magyar médiában:
    Még nem telt el egy nap sem az új szabad médiatörvény regnálása óta, de a híradókban már felborult a korábbi egyensúly. „Míg 2009-ben az általuk vizsgált híradókban a legtöbbet szereplő 20 politikusnak a fele, tíz volt MSZP-s vagy kormánytag, addig a 2010-es listán a 20 szereplőből 16 kötődik a Fidesz-KDNP szövetséghez. Két parlamenti ellenzéki párt mindössze egy-egy képviselővel tudott a legtöbbet szereplő politikusok listájára felkerülni: a hatodik helyen Szanyi Tibor (MSZP), a tizenötödiken Schiffer András (LMP) szerepel, jobbikos politikus pedig egyáltalán nincs a legtöbbet szereplők között.” Republikon Intézet

    Milyen kifogásolható szabályok vannak az új törvényben:

    1.A mindenkori kormánytöbbség a vagyon elvonásával és kezelésén keresztül egyoldalúan befolyásolhatja a közszolgálati műsorszolgáltatók működését.

    2. A közszolgálati műsorszolgáltatók vezérigazgatói jelölésének és választásának módja alkotmányellenes, mert a vezérigazgatókat bármilyen pályáztatás vagy nyílt szakmai megmérettetés nélkül a Médiatanács elnökének (aki csak a miniszterelnök jelöltje lehet) javaslata alapján a Médiatanács jelöli.

    109. § (1) A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (a továbbiakban: Hatóság) autonóm államigazgatási szerv, amely kizárólag a törvényeknek van alárendelve.111. § (3) Az Elnököt a miniszterelnök nevezi ki kilenc évre. 102. § a) a Médiatanács elnöke valamennyi közszolgálati médiaszolgáltató esetében két vezérigazgató-jelöltre tesz javaslatot a Médiatanácsnak. 124. § (1) A Médiatanács elnökét és négy tagját az Országgyûlés – a jelenlévõ országgyûlési képviselõk kétharmadának szavazatával – kilenc évre választja egyidejû, listás szavazással.

    Mitől lenne autonóm és csak törvény alá rendelt valami, ha a miniszterelnök nevezi ki, és ő adja a pénzt is…?

    És akkor még két mazsola:
    1. Rákay Philip – született Rákay Kálmán (Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!)

    2. A Médiatörvény angol fordításából kimaradtak lényeges paragrafusok, melyekről a médiahatóság azt állítja: nem befolyásolják a törvény megértését, ezért később fordítják le őket. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium honlapjára pedig nem is a médiatörvényt tették fel.

    Ezt hívják, barátaim, közröhejnek. Aki ennek támogatásában részt vesz, az maga is közröhej tárgya, mint a Köztársaság Elnöke, aki két mondatot nem tud leírni hibátlanul. Azaz közröhej lenne, ha nem az egész magyar népen és kormányon röhögnének. De bizony röhögnek rajtam is, a ti begőzölt és oly sokszor tragédiába torkolló viselkedésetek miatt.
    Ez van. Nem baj. Majd kiderül WikiLeaks közreműködése által, hogy tartott kapcsolatot egymással az ellenzék két vezére, hogy a KSH nem is hamisított a 2006-os választások előtt, és akkor kezdődik elölről az egész:
    Össze lehet majd újra vizelni Magyarország főterét, szét lehet verni a Közszolgálati tévét, darabokra lehet tépni a Belváros a Külvárossal együtt.
    Most béke van. Akik kint randalíroztak az utcákon bent ülnek az Ország Házában reális mennyiségű apanázzsal. Amíg ott ülnek, addig nincs rendzavarás — csak égés és röhögés.
    Igen, Uraim, Önökön röhög a szabad világ, és mi pirulunk.

    És ha ennyi nem elég a szembenézéshez, álljon itt Ady egy igen-igen régi írása okulásul:
    HENTZI-HUSZÁR
    Ezt a megtisztelő nevet annak a politikai individiumnak szokta a magyar közvélemény adományozni, aki a tisztességes magyar nevet jogtalanul bírtokolja, s eszköze – mégpedig igen közönséges eszköze – a hatalomnak.
    Tisza Kálmán volt miniszterelnöksége alatt több jeles szabadelvű párti képviselő kapta meg a „generálissal” egyetemben e megbélyegző jelzőt, melyet nem mos le az illetőről félszázad sem.
    Most a nagy paktumkötő és simmenthali tehenész kormányelnök Széll Kálmán jutott abba a kellemes helyzetbe, hogy az ország egészséges közvéleménye elfordulva őkegyelmességének mosolygós ábrázatáról reá sütötte a Hentzi-huszár jelzőt.
    Ugyan ki hitte volna azt két hónappal ezelőtt. A parlamenti pártok akkor örömmámorban úsztak, a haza megmentése befejezett ténnyé vált, s zengett a zsolozsma Rátót ura felé. Ő pedig kidüllesztette mellét a kényelmes bársonyszékben, s úgy félig tréfából, hogy bedugja egy-két ember száját – kijelentette, miszerint ő a jog, törvény és igazság elvei szerint fog eljárni, s követelni fogja, hogy ezeket az ország minden lakója tiszteletben tartsa.
    Most látszik azután, hogy őkegyelmessége bizony csak amolyan közönséges szemfényvesztő, aki plakátján a világ minden csodáját a közönség elé varázsolja, pedig valami kovácslegény, aki megunva a mesterséget, bűvészkedéssel akar egzisztálni.
    Az ilyen alakoknak rendes sorsa a kifütyülés.
    Nem hisszük, hogy Rátót urának ne ez legyen a végzete.
    Elvégre ami sok, az azután csakugyan sok.
    Hónapokon keresztül sütkérezni a meg nem érdemelt fényben, ugyanannyi ideig bolondítani millió meg millió embert, s végül arcul vágni, sárral mocskolni egy nemzetet, büntetlenül nem lehet.
    Mindenesetre hálás foglalkozás a politikai bűvészkedés, csakhogy oly nyíltan, mondhatni cinikusan nem lehet űzni.
    Hisszük, hogy a megnyíló parlament most már nem rózsákkal fogadja a nagy államférfiút, hanem azzal a kritikával, mely őt méltán és jogosan megilleti.
    Debreczen 1899. augusztus 16.

  83. "?!" szerint:

    Kedves gyalog!
    Annak érdekében, hogy maradjon megválaszolatlan a tegnap 20:54-kor itt megjelent dolgozatod, válaszként bemásolom részedre a “Médiatörvény? Ugyan!” című cikknél is megjelentetett azonos szövegű dolgozatodra ma 13:32-kor adott válaszomat.

    A 2011. január 06., csütörtök – 13:32-kor adott válaszom:

    Most látom kedves „sötét gyalog”, hogy előkerültél és tegnap 21:03-kor és 21:07-kor egy olyan kétrészes dolgozattal rukkoltál elő, amellyel ismét bizonyítottad, hogy Te egy kívül sötét, de belül vérvörös gyalog vagy, továbbá, hogy el vagy maradva egy brossurával.

    A dolgozat első részében felsorolt – szerinted veled egyetértő – nyugati politikusokkal az alábbi problémák vannak:
    1. Ezek soha nem nyilatkozták, hogy egyetértenek a csepeli sötét gyaloggal.
    2. A francia kormányszóvivő a megszólalásával a francia média-szabályozásra irányuló bírálatokat próbálja átterelni a mi média törvényünkre, mert ugye tudod, hogy a francia szabályozás szerint, a köztársasági elnök egyszemélyi döntéssel jogosult kinevezni és leváltani a média felügyeletét ellátó személyeket.
    3. Angela Merkel személyesen soha nem nyilatkozott az új médiatörvényünkről. Tehát szokás szerint ismét arcátlanul hazudsz.
    4. A felsorolt többi személy pedig az országunk lejáratásában érdekelt mszp-s és ál-liberális bűnözőkkel szolidáris pártokhoz tartozó személy, akiket a Népszabadság „Tömeg demonstrációra készül az MSZP” című cikk szerint „az MSZP rendszeres háttéranyagokkal és elemzésekkel lát el; sőt Mesterházy rendszeresen, személyesen is tájékoztatja őket a hazai eseményekről, illetve azok szocialista értelmezéséről”.

    A dolgozatod második részében veled egyetértőként felsoroltad az országunk nagy részét a külföldnek és offsor cégeknek kiárusító szoc-lib gazemberek külföldi cinkosait kiszolgáló senkiházi bértollnokok mszp-s értelmezés alapján megírt írásait megjelentető és többnyire hazánkban is érdekelt befektetők tulajdonában lévő sajtótermékeket.
    Ezeknek a Magyarországgal szemben ellenérdekelt, és az mszp-sek, valamin a lenullázódott liberálisok tájékoztatása és értelmezése alapján kinyilvánított véleményét csak a tájékozatlan emberek és a hatalmuk elvesztésébe belenyugodni nem tudó senkiháziak veszik komolyan.
    Dolgozatod további részében volt pofád leírni azt az arcátlan állítást, hogy „Még nem telt el egy nap sem az új szabad médiatörvény regnálása óta, de a híradókban már felborult a korábbi egyensúly”.
    A sötét agyaddal nem vagy képes felfogni, hogy ha még egy nap sem telt el, akkor a töredék nap eseményei alapján csak az elmebetegek próbálnak statisztikát készíteni.

    A dolgozatod további részében a törvény elleni kifogásként felsoroltál néhány válaszra sem méltó bődületes ökörséget, majd össze-vissza hablatyoltál mindenféle hülyeséget.
    A köztársasági elnök bírálatától kezdve, a Kossuth-tér összevizelésén át a közszolgálati tévé szétveréséig.

    Végül nekünk tanulságnak szánva – de annak bizonyítékaként, hogy el vagy maradva egy brossurával – idézted a marxizmus által megfertőzött agyú Ady Endrének egy 110 évvel ezelőtti írását.

    A dolgozatod második részét azzal a bődületes hazugsággal indítottad, hogy „ A cenzúratörvényt egyöntetű undor, felháborodás és közröhej fogadta Európában”, majd Georg Paul Hefty írásából ragadtál ki néhány mondatot.
    Például, hogy a törvény “mind politikai, mind jogi értelemben kötéltánc a megbízható médiarend és a cenzúra között”, amely “az állami és a magántulajdonban lévő médiumok felügyeletét célozza, ami nem feltétlenül jelent egyet az azok feletti uralommal”.

    Ezt követően kibújt a szeg a zsákból.
    Hefty véleményére alapozva megállapítottad, hogy a „Fidesz-rezsim” alábbi két sajátosságát:
    – Az egyik, hogy mindig magasabb, az európai normákba még beleférő érdekekbe és jogászkodásba csomagolja a szabadság felszámolását (különös tekintettel a “közérdekre” és valaki más méltóságának a védelmére). Joguralom helyett jogászuralom.
    – A másik, hogy nem tud (és nem is érdeke) totális visszaállamosítást csinálni, ezért az ellenőrzést növeli maximálisra a magánszektor nem parírozó része felett.

    Ezekre állításaidra reagálva felhívom a figyelmedet és az itt hőbörgő cimboráid figyelmét arra, hogy azoknak a senkiháziaknak és jogutódjaiknak akik:
    – 1948-tól államosítottak minden jelentősebb magánvagyont;
    – végrehajtották az erőszakos tsz-esítést;
    – a tehetősebb parasztokat kuláknak minősítették és lesöpörték a parasztok padlását;
    – 1949-ben megszüntették a több-pártrendszert és bevezették s kommunista diktatúrát;
    – a politikai ellenfeleiket kivégeztették, vagy bebörtönöztették, vagy a recski és egyéb munkatáborokba hurcolták;
    – 1956. novemberében a szovjetcsapatok segítségével leverték a forradalmat;
    – sortüzet rendeltek el a tüntető lakosság ellen a Nyugati téren, Egerben, Salgótarjánban és egyéb helyeken;
    – a forradalomban való részvétel miatt több száz ember kivégeztettek és ezreket börtönöztek be;
    – négy évtizeden keresztül elnyomták és üldözték a más politikai nézetet vallókat;
    – 1988. után saját részükre privatizálták az államosítással másoktól elvett vagyonok jelentős részét, a többit pedig bagóért külföldi cinkosaik (offsor cégek, stb.) kezére játszották;
    – a 2002-es választást Gyurcsány által bevallott trükkökkel és csalással nyerték meg;
    – az elmúlt 8 évben az országot olyan mértékben eladósították, hogy azt még a dédunokáink is törleszteni fogják;
    – az 1956-os forradalom évfordulóján rendőr-terrorral félemlítették meg a lakosságot, majd utána a néptől való félelmük miatt éveken keresztül kordon mögött ünnepeltek;
    – nokiás dobozokban és egyéb módon gátlástalanul lopták a pénzt az állami és önkormányzati intézményektől,
    a legcsekélyebb erkölcsi alapjuk sincs arra, hogy a jelenlegi kormányt államosítási törekvéssel, vagy diktatúrával vádolják!

    Örüljetek annak, hogy a hatalmatok demokratikus úton történt elvesztése után nem kerül sor a „szemet szemért, fogat fogért, életet életért” elv szerinti számonkérésre veletek szemben!
    Pedig megérdemelnétek, hogy azok akiknek a Ti szemét bandátok és jogelődjeik a fent felsorolt sérelmeket okozták, most mindazt megtegyék veletek szemben, amit Ti és jogelődjeitek megtettek velük szemben.

    Végezetül arra is felhívom a figyelmed, hogy ne próbálj burkolt módon fenyegetőzni, mint amit az Ady által 1902. február 6-án írt szöveg alábbi utolsó két mondatával sugalltál:
    „Ebből még nagy baj lesz. Mert ezek a vörös lobogósok valamivel radikálisabban gyógyítanak.”
    Biztosíthatlak, hogy mi is tudunk nagyon radikálisan gyógyítani, ezért jobban teszitek ha meghúzzátok magatokat!

  84. "?!" szerint:

    Helyesbítés a17:05-kor megjelent szöveg első bekezdéséhez:

    Kedves gyalog!
    Annak érdekében, hogy NE maradjon megválaszolatlan a ……………….

  85. honvédő szerint:

    “gyalog” egyenlő “gigivel” aki lejáratta korábbi nevét, most meg a “gyalog” mögé bújik.

    De a “gyalog” sem egy nagy márkanév, gyorsan leázott róla a máz.

    Sunyi alattomos disznó, igazi “pigs”, ahogy királyerdei mondaná.

  86. csaba péter szerint:

    Csak azt felejtik el jelenlegi eleink , hogy a népi bölcsesség már rég reagált erre a jelenségre amikor azt mondja :
    ” Nincs olyan hegyes szar amit egy három napos eső el ne mosna “

  87. "?!" szerint:

    Kedves csaba-bavária péter!

    A népi bölcsesség rajtatok már bebizonyosodott.
    Annak ellenére mosott el titeket a három napos eső, hogy Ti mszp-s szarok már hegyként vetettek árnyékot az országra.

  88. "?!" szerint:

    Emlékeztető csaba-bavária péter és az itt fórumozó többi mszp-s briganti részére!

    Idézet Gyurcsánynak, az őszödi böszmének az mszp-s bűntársasi előtt zárt körben tett beismerő vallomásából:

    “Amit az előző hónapokban titokban meglehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk azt megtettük.

    Úgy őriztük a titkot, mint soha.

    Nincsen sok választás.

    Azért nincsen, mert elkúrtuk.

    Nem kicsit, nagyon.

    Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk.

    Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet.

    Teljesen világos volt, hogy amit mondunk az nem igaz.

    Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni.

    És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig.

    Semmit.

    Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást.

    Semmit.

    Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?

    A dolog úgy áll, hogy nincsen választás.

    Gyorsan eljött az igazság pillanata.

    Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai segítette, hogy ezt túléljük.

    Nincsen tovább.

    Nincsen.

    Magyarország le van írva.

    És amikor azt mondom, hogy bukás, akkor beszélek Magyarországról, beszélek a baloldalról, és nagyon őszintén mondom nektek, beszélek magamról is.

    Az a csapat akikre rábíztátok ennek az oldalnak a vezetését, az a csapat csak erre a teljesítményre képes.
    Nem tudunk, nem tudunk ennél többet és jobbat. Ha belegebedünk, akkor sem.

    Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna.

    E helyett hazudtunk reggel éjjel meg este.

    Ott tévedtek, ha azt hiszitek, hogy van választásotok.

    Nincsen.

    Nekem sincs.

    Ma legfeljebb az a választás, hogy megpróbáljuk-e mi befolyásolni, hogy mi történik, vagy ránk fog omlani.”

    A fentiekre igazán büszkék lehettek senkiházi csabavária!

  89. csaba péter szerint:

    Ti mind ugyanazt fújjátok !
    Van valakinek egyáltalán épkézláb gondolata ?
    Nem hinném , mert ez mind csak fizetett Fideszes fröcsögés.
    Tisem húzzátok sokáig.
    Nyugi!

Itt lehet hozzászólni !